doris1908 Piwnice 21.11.06, 17:48 Czy wiadomo coś na temat piwnic w drugim bloku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbaaa jeszcze raz internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 00:33 cos sądzicie o ofercie jjs, nie jest ona powalająca tpsa wygląda lepiej. Z drugiej strony trzeba tez zakłądać telefon(bo jeszcze neosstrady nie można odłaczyć od telefonu) czy ktoś z I czy II bloku ma internet przez jjs, jakie opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jeszcze raz internet IP: *.jjs.pl 24.11.06, 00:36 witam ja mam i jestem zadowolony niestety na naszym osiedlu nie ma tepsa czyli jej oferta nie wchodzi w gre ja i tak wole jjs bo nie maja limitow a spory ruch generuje i by mi tepsowski limit przeszkadzal troche nie wiem jak tobie Odpowiedz Link Zgłoś
michal.bogus Re: jeszcze raz internet 28.11.06, 07:27 Ja mam net przez JJS i jestem bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
taki_a_taki Re: jeszcze raz internet 30.11.06, 00:38 też mam internet przez jjs. Niestety na nasze osiedle nie było innej oferty (pierwszy blok). Ale jeśli poszukacie i będzie odpowiednia liczba chętnych to napewno znajdzie się tańszy dostawca. Można pytać o www.bait.pl też działają w okolicach. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał i Dorek Re: jeszcze raz internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 14:04 jaki jest koszt założenia złącza przez jjs i opłaty jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: jeszcze raz internet 30.11.06, 20:52 "BAIT" ma zdecydowanie lepszą ofertę niż "JJS". Łącze synchroniczne, zewnętrzne ip (bez dopłat) i zdecydowanie lepszą cenową ofertę. Tylko czy jest możliwość skorzystania z ich oferty na naszym osiedlu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: jeszcze raz internet IP: *.jjs.pl 01.12.06, 00:35 witam BAIT nie ma mozliwosci na dzien dzisejsz zbieraja chetnych i beda budowac siec od podstaw jak zbiora chetnych JJS posiada w budnkach wlasna siec buduje ja w kazdym bloku w czasie jego budowy by okablowanie bylo pod tynkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: jeszcze raz internet 01.12.06, 06:24 To trzeba by było się "skrzyknąć". Wiadomo ilu potrzeba chętnych aby weszli na nasze osiedle ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lava Re: jeszcze raz internet IP: *.visp.energis.pl 02.12.06, 18:43 Internet w Starej Miłośnie dostarcza również firma I-NET (ten temat jest poruszany tutaj tiny.pl/r3nn) oraz teoretycznie zasięg swoich nadajników mają też firmy: www.sintercom.pl/ oraz www.warpol.net/internet/ Odpowiedz Link Zgłoś
tatasikor Re: jeszcze raz internet 03.01.07, 11:24 Jeżeli jesteście zainteresowni internetem, to dzwońcie do firmy Bait. Oni tworzą listę chętnych, a ceny mają naprwdę niezłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: jeszcze raz internet IP: *.jjs.pl 04.01.07, 23:21 witam niestety wlasnie skonczylem remont mieszkania i nie usmiecha mi sie wiercenie i kable po scianach bo ten co jest polozony jest wylacznie do dyspozcji firmy JJS bo go na wlasny koszt kladli i niewem czy konstans nie nedze robil jakis problemow bo oddane sa piersze 2 bloki a nie zaladnie wygladaja rynienki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mflaga Re: jeszcze raz internet 16.01.07, 13:03 ja rowniez dzwonilem do BAIT i dopisalem sie do listy. Tez nie chcialbym dodatkowego kucia w mieszkaniu - moze daloby rade wykorzystac ten kabel pod telefon? TPSA nie ma lacz, NETIA tez - czyzby monopol JJS ? nie podoba mi sie to, dopisujcie sie do tego BAIT'a na dniach maja podejmowac decyzje. pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: jeszcze raz internet IP: 212.160.172.* 16.01.07, 16:37 Bedzie problem chyba natury technicznej. Kabel jest chyba telefoniczny a nie skrętka więc... Szczerze powiedziawszy te projekty budynkow to swoiste niewypaly. W dzisiejszych czasach powinno sie okablowywac caly budynek zeby nie bylo potem sytuacji takich jak ma JJS. Wyczekują na budowach na odpowiedni moment, wchodzą ze swoim kablem a potem oczekują z tego krociowych zyskow. Ciekawe że Firma Bait ponosząc te same nakłady finansowe na okablowanie w budynkach żąda sporo mniej za to samo. Trudno stało się jak stało, jestem zdecydowany nawet na ponowne rycie ścian w celu ułożenia kabla od normalnego Internet Providera. Nie dam zarobić JJS bo cena jest zbójecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJS Re: jeszcze raz internet IP: *.jjs.pl 17.01.07, 00:41 witam czy kablowanie wszystkich mieszkań i instalowanie w nich gniazdek niezależnie czy dany lokal weźmie usługę to takie same koszty wydaje i się że nie pozdrawiam zespół JJS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: jeszcze raz internet IP: 212.160.172.* 17.01.07, 12:20 Co jest lepsze, zwrot inwestycji w perspektywie czasu, czy może utopienie kasy w niezwróconej inwestycji. Jak byście się nie tłumaczyli to i tak widać gołym okiem różnice opłat comiesięcznych w porównaniu do np. BAITa. Nie mogę pominąć tu kosztów instalacji. Owszem zgodzę się z tym, że okablowanie budynku to nie mały koszt. Jednak taki BAIT podłączając pojedynczego klienta przecież nie wydaje symbolicznej 1zł. To też jest spory koszt (dojazd technika, położenie kabla, kabel, gniazdko). Jest różnica??? Nie widać??? To proszę: KOszt instalacji: JJS => 120zł BAIT => 1zł Ile w tej chwili jest oddanych mieszkań na osiedlu??? Ok 130. Koszt okablowania tych mieszkań i uruchomienia usługi wg cennika BAIT więc wynosi 130zł. Koszt JJS uruchomienia usługi DLA JEDNEGO MIESZKANIA to 120zł!!! Czy JJs chciałby coś jeszcze dodać w obronie swojej chorej polityki biznesowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 05.12.06, 18:06 witam! jestem nowym aktywnym forumowiczem (ale udało mi się przez jakiś czas przebranąć przez wszystkie posty). wspólnie z moją lepszą połówką zamieszkamy pewnie za jakiś roczek w ostatnim budowanym bloku A1 - czy są już tutaj obecni nasi sąsiedzi? pozdrawiam, piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 07.12.06, 11:27 Hmmmm....wygląda na to, że nikt z moich przyszłych mieszkańców się tu jeszcze nie udziela :)) tak, czy inaczej cieszę się, że pogoda dopisuje, bo budowa idzie naprawdę szybko, kier.budowy p. Andrzej wydaje mi się być naprawdę kompetentnym człowiekiem, ścianki działowe już stoją i generalnie jest fajnie. Pytanie zatem do osób, które mają mieszkania nad wjazdem do garażu - czy mechanizm drzwi nie jest bardzo głośny i czy poranne wyjazdy i wieczorne wjazdy do garażu nie są nadmiernie słyszalne? Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
notoric Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy 07.12.06, 12:06 Witam pierwszego aktywnego forumowicza budynku A1 :) Wygląda na to, że będziemy sąsiadami. Podejrzewam, że udział tak małej ilości osób z naszego bloku może wynikać z faktu, iż nie wszyscy wiedzą o jego istnieniu. Swoją drogą budunek jest w trakcie budowy, a więc wszelkie spostrzeżenia i uwagi wynikną w późniejszym okresie. Mam tylko nadzieję, że będzie ich znikoma ilość. A najlepiej zeby w ogóle ich nie było :) Jeżeli ostatnio byłeś na budowie to powiedz mi, które piętro jest obecnie stawiane. Pozdrawiam Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 07.12.06, 13:18 Witaj Michale! Ja jestem z lokalu 1A budynku A1 :)) czyli narożny parter od strony stacji trafo i nowo budowanego sklepu. Zdaje się, że już na całym parterze są porobione ścianki działowe, a przedwczoraj po południu widziałem ekipy budowlane już na pierwszym piętrze. Ścianki działowe już mam, więc jutro najpóźniej w sobotę wpadnę jeszcze raz na budowę sprawdzić dokładnie czy wszystkie wymiary się zgadzają i czy są kąty proste, tam gdzie być powinny :) Ale na oko wszystko wyglądało ok. W następnej kolejności będą teraz robić elektrykę, ale to pewnie dopiero za jakieś dwa tygodnie. A ty z którego piętra i klatki jesteś? Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbaaa prąd 3budynek IP: 62.29.160.* 07.12.06, 14:49 dla zainteresowanych - podobno 12.12 mają w końcu włączyć prąd w 3budynku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_i_Ania Re: prąd 3budynek IP: *.schrack.pl 13.12.06, 10:02 Dla zainteresowanych bloku A3 - prądu jak nie było tak nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbaaa Re: prąd 3budynek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 08:56 i tak tu wierzyć w zapewnienia kierowników i innych, f**k a co smieszne zakład eneregetyczny jest za płotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dezoo Życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.06, 16:29 Wesołych świąt i śzczęśliwego Nowego Roku dla wszytkich mieszkańców Osiedla! Tych mieszkających, wykańczających i oczekujących...:) Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: Życzenia 23.12.06, 18:20 Dzięki i dołączamy się do życzeń. Ps. A dla 3 bloku jak najszybszego podłączenia prądu :) Adrian, Marta, Kinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dezoo Re: Życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 11:58 O tak, to by było wskazane....Nie wiem czy to prawda, ale podobno w piatek cos chyba juz zaczeli robic. Odpowiedz Link Zgłoś
tatasikor Re: prąd 3budynek 27.12.06, 18:51 Witam, Mamy mieszkanie na parterze w 3 budynku. Jak tam z prądem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: prąd 3budynek 31.12.06, 16:36 W tym roku to już nie będzie :) ps. :( ps2. Wszystkim, Wszystkiego Najlepszego w 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: prąd 3budynek IP: *.visionexpress.pl 05.01.07, 08:18 Wczoraj powiedziano mi na budowie, że prąd w A3 będzie 8.01...zobaczymy... Zapytałam też o budynek za ostatnim blokiem - podobno nie supermarket... ale sami nie wiedzą co.. i jeszcze place zabaw - podobno będą 2 ( między pierwszym a drugim blokiem i chyba między trzecim i czwartym). To tyle informacji.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
notoric Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy 07.12.06, 15:16 Witaj Piotrze, Moje mieszkanko będzie mieścić się w ostatniej klatce na drugim piętrze. Zapytałem się Ciebie o postęp w budowie pięter, bowiem z braku chwilowych możliwości nie mogłem pojawić się na terenie prowadzonych prac, a potrzebowałem jakiegokolwiek zobrazowania bieżącej sytuacji. Wnioskuję, że muszę zjawić się na budowie bardzo szybko i uzgodnić wszelkie formalności odnośnie ścianek działowych oraz instalacji m.in. elektryki. Dzięki za info i pozdrawiam, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 07.12.06, 17:08 Ostatnia klatka, czyli? Od strony stacji trafo, czy od ul. Jeździeckiej? Co do ścianek działowych, to owszem trzeba się spieszyć, żeby zgłosić ewentualne zmiany....w nastepnej kolejności ma być robiona elektryka, potem wod- kan i na samym końcy szlichty..ale do tego jeszcze spoooro czasu ypłynie :) Natomiast serdecznie polecam kontakt z p.Andrzejem Bodeckim w sprawie wszystkich zmian - bardzo miły i kompetentny człowiek i naprawdę potrafi coś doradzić Odpowiedz Link Zgłoś
notoric Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy 07.12.06, 17:16 Ostatnia klatka czyli...w skali rosnącej będzie to klatka przy ul. Jeździeckiej :) Jak możesz podaj mi nr tel. do p.Andrzeja z chęcią skorzystam. Najlepiej na adres gazety, a więc login ten pod którym widnieje. Będę wdzięczny. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 212.160.172.* 08.12.06, 11:21 Bodecki kompetentny gość??? Chyba się posikam ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 08.12.06, 13:01 Moje dotychczasowe kontakty z nim był naprawdę ok - od ręki dostałem wszystkie plany, nowe rozplanowanie mieszkania przebiegło bez problemu, a wstępne oględziny wskazują na to, że wykonanie też jest ok.. A jakie kolega ma do niego zarzuty? Poza tym, jeśli nie p. Andrzej to kto lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 212.160.172.* 08.12.06, 15:23 O zarzutach nie będę się tu rozpisywał. Powstrzymam się od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 80.50.72.* 08.12.06, 16:50 No to może jakaś podpowiedź dotycząca tego, z kim najlepiej np. ustalać elektrykę, wod-kan, szlichty i wszelkie sprawy techniczne? Z góry wielkie dzięki za wszelkie popowiedzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
notoric Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy 08.12.06, 18:25 Do "blabla": Jeżeli masz jakieś cenne uwagi a nie chcesz wypowiadac się na forum co do pewnych osób, aczkolwiek mogą być przydatne dla przyszłych mieszkańców, tudzież sąsiadów, proszę podziel się nimi poza forum. Chociażby napisz mi o nich na adres mail'owy. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki. Pozdrawiam serdecznie, Michał Gość portalu: blabla napisał(a): > O zarzutach nie będę się tu rozpisywał. Powstrzymam się od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Ostatni blok A1 - przyszli mieszkańcy IP: 212.160.172.* 11.12.06, 10:07 Moja rada - załatwiajcie poważne sprawy tylko z M. Siwek. Facet ma dużo na głowie ale wg. mnie to jedyna kompetentna osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. mieszkania nad wjazdem do garażu IP: 80.50.72.* 14.12.06, 12:21 jeszcze raz podnoszę pytanie - czy nie przeszkadza Wam położenie Wszych mieszkań nad wjazdem do garaży? Czy mechanizm bramy nie jest głośny i czy ruch rano/wieczorem nie jest baaardzo uciążliwy? Pozdrawiam, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: mieszkania nad wjazdem do garażu 14.12.06, 19:28 Powiem tak, na razie nie ( bo jeszcze się nie wprowadziliśmy ( może w 1/2 stycznia)), ale poznaliśmy sąsiadów z 2 budynku z tego "samego" lokalu co my, no i niestety mają problem zarówno z bramą jak i z odgłosami z "kotłowni". Z rozmowy z nimi wynika że ten problem nie występuje już w budynku pierwszym ( albo ludzie się przyzwyczaili lub naprawdę takiego problemu nie ma). My mamy nadzieję ( nawet sobie podłogę dodatkowo wyciszyliśmy) że takich problemów mieć nie będziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: mieszkania nad wjazdem do garażu IP: 80.50.72.* 14.12.06, 21:00 Wielkie dzięki!!! Przy podpiusywaniu umowy zapewniano mnie, że strop garażu jest grybszy i wyciszony, ale i tak nieco się tego obawiam...no cóż - coś (duży taras), za coś (ew. szmer pod podłogą...) A można wiedzieć, jak dodatkowo wyciszaliście podłogę? Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: mieszkania nad wjazdem do garażu 14.12.06, 21:07 Dobre pytanie :) Jakimiś specjalnymi (ni to gąbka ni to porowaty panel dźwiękowo chłonny) panelami. 1x1 lub 1,5x1,5 m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: mieszkania nad wjazdem do garażu IP: 80.50.72.* 15.12.06, 00:22 zamawialiście to w Konstansie, czy sami robiliście? Jaki jest koszt czegos takiego? Zakładane przed wylaniem szlichty, czy już na nią? Z góry dzięki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: mieszkania nad wjazdem do garażu 15.12.06, 07:29 Pod panele, a jaki koszt to nie wiem, zleciliśmy ekipie wykończeniowej i oni coś takiego wykombinowali. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_a_taki Re: mieszkania nad wjazdem do garażu 17.12.06, 18:52 jeśli chodzi o bramę garażową to w pierwszym budynku sąsiad ma przesrrrr.. mimo posdań o próbę wyciszenia do tej pory nie było odzewu ze strony konstansu poza tym że nie oni montowali bramę tylko firma zewnętrzna. Ale u was i tak będzie lepiej nie macie pod oknem do tego bramy wiazdowej i furtki. Jednym słowem mieszkamia nad bramą - porażka. Mała rada nie róbcie sypialni przypadkiem nad bramą. A jeśli chce ktoś wiedzieć węcej niech się skontaktuje z naszym sąsiadem z blou 1 - napewno coś podpowie. Ja tylko przekazuję jego spostrzeżenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: mieszkania nad wjazdem do garażu IP: 80.50.72.* 18.12.06, 21:56 Kurde, to niedobrze.....co prawda, sypialnia nie będzie nad wjazdem do garażu, tylko salon, ale i tak sprawa jest nieciekawa....czy można zatem prosić o jakieś namiary na tego sąsiada? Thepesh - czy mógłbyś podać jakiś kontakt do tej swojej ekipy, żebym mógł dowiedzieć się nieco więcej na temat tej izolacji pod panelami? Z góry dzięki dla obu kolegów - informatorów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgs Re: mieszkania nad wjazdem do garażu IP: *.171.80.165.crowley.pl 19.12.06, 16:25 Takie wyciszenie (podłogi w mieszkaniu)niewiele pomoże. Trzeba naciskać Konstans by wyciszyli same drzwi wjazdowe do garażu!!!! Sąsiadka z parteru ma niestety sypialnie nad garazem. Skarży sie również na głośny piec!!! Trzeba poprzeć ją w jej staraniach (pisała pismo do Konstansu), to nie wszystkich dotyczy ale przeciez mamy byc wspólnotą!!!Rady zeby nie robic sobie sypialni w tym lub innym miejscu nie mogą byc argumentem. Ja nie mam osobiście nic do Konstansu ale takie rzeczy powinni poprawić, a z tego co wiem to nie raczą nawet odpisać!!!Jak bedzie trzeba to poprośmy o opinię kogoś z odpowiednimi papierami. Mam nadzieję że ta sprawa nie przycichnie i nie bedzie "przyzwyczajenia" do hałasu bo chyba nie po to kupilismy mieszkania poza centrum!!!Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: mieszkania nad wjazdem do garażu 19.12.06, 16:29 PiotrekP. Masz tel. 0 501 412 869 (Pan. Marcin Morawski) Firma to h***://***.lider-bud.waw.pl/ (mam nadzieję że nikt mnie nie posądzi o reklamę :) ) a tak na marginesie to firma naprawdę solidna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek wykończenie mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:41 Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć/doradzić kto może podłączyć mi piekarnik. Czy potrzebny jest elektryk z uprawnieniami czy ktokolwiek. Nie znam się na gniazdach z pięcioma kabelkami:)Macie jakiś kontakt/cennik takich usług. Pozdrawiam Piotrek, blok 3 Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: wykończenie mieszkania 27.12.06, 16:06 Jeśli zależy ci na gwarancji (masz nowy sprzęt) to powinien podłączyć elektryk z odpowiednimi uprawnieniami, a jeśli nie to pierwszy lepszy "z łapanki" np. możesz się przejść po budynku i spytać jakąś ekipę wykończeniową lub przejść się do P. andrzeja i spytać o jakiegoś "dobrego" elektryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: wykończenie mieszkania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:42 Sprzęt jest nowy, więc rozumiem że trzeba szukać tego z uprawnieniami...Znasz jakiegoś?:) Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: wykończenie mieszkania 27.12.06, 17:48 Raczej nie, ale jutro będą nam robić kuchnie (meble), więc i pewnie będą przyłączać kuchenkę, jeśli oni nie będą mieć uprawnień to spytam się w "swojej" ekipie wykończeniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
olena9 CZYNSZ?! 02.01.07, 12:29 w sumie to się lekko zdziwiłam, sa pewne pozycje w całym czynszu, które mnie na łopatki kładą 1) ochrona osiedla 53pln?! Za co?, za pana w budce ze sklejki? 2) eksploatacja bieżąca - pielęgnacja zieleni, wynagrodzenie sprzątaczki. Nie wiem, jak w pierwszym bloku, ale u nas pani sprzątaczka pojawia się mniej wiecej raz na tydzień, albo i rzadziej. mam pytanie do sasiadów z pierwszego bloku. Czy prognoza 3m3 ciepłej wody i 6m3 zimnej na osobe, jest prognozą optymistyczną, czy tez mieliście dopłaty Przypominam sobie pierwszą rozmowę z p. irmina, która zapenwiała mnie, ze suma sumarum czynsz wyniesie mnie około 250pln miesięcznie. Wyszedł dwa razy tyle, nie mówię o ściekach, za które płaci sie osobno pozdrawiam noworocznie Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: CZYNSZ?! 02.01.07, 20:22 Mam nadzieję że ten punkt o ochronie (53 zł) to kwota roczna. Odpowiedz Link Zgłoś
olena9 Re: CZYNSZ?! 03.01.07, 11:08 Opłata za ochronę wynosi dokładnie 53,13 i jest opłatą miesięczną. Lekkie przegięcie jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: CZYNSZ?! IP: *.visionexpress.pl 03.01.07, 12:06 A jak dokładnie wyglądają kwoty składowe czynszu ?? Miało być ok. 4 zł za m2 ?? A jaki ty masz metraż ?? Odpowiedz Link Zgłoś
olena9 Re: CZYNSZ?! 03.01.07, 12:36 Już piszę: 1)eksploatacja bieżąca - 1,30pln za m2 lokalu, rzecz jasna (sprzątanie, utrzymanie zieleni, przeglady okresowe, konserwacja wind, bram, etc) 2)zarządzanie - wynagrodzenie zarządcy - 0,90pln za m2 3) ochrona - 53,13pln 4) media częsci wspólnych - 0,20pln za m2 5) centralne ogrzewanie - 1,70pln za m2 6)zimna woda, prognoza 6m3 na osobę - 1 m3 - 2,51pln 7) podgrzanie wody - 12,21pln za m3 8) wywóz śmieci 3,60pln za osobę 9) miejsce postojowe - 5pln 9) garaż - 22pln 10) fundusz remontowy 0,20pln za m2 Oczywiście ogrzewanie, zimna i ciepła woda to tylko prognozy, raz na pół roku przychodzi faktura z Mazowieckiej Spólki Gazownictwa. suma sumarum, jak na mój gust to trochę sporo, zważywszy, że mieszkamy na obrzeżach, a nie w centrum, gdzie czasem ceny są znacznie niższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: CZYNSZ?! IP: *.visionexpress.pl 03.01.07, 15:27 Dzięki :) Z całą pewnością nie jest to 4 zł za m2. My dopiero będziemy się wprowadzać i są to ważne informacje. Pozdrawiam w Nowym Roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: CZYNSZ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:07 a nie pomylili sie z przecinkiem? bo to jakas absurdalna kwota... ps. tak przy okazji - jezeli czyta ten list osoba ktora pragnie sprzedac miejsce postojowe na terenie osiedla lub miejsce garazowe w trzecim (liczac od pogodnej) bloku albo np. moze wynajac takie miejsce na jakis czas - prosze o kontakt: mptasznik(at)vp.pl pozdrawiam sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: CZYNSZ?! IP: 212.160.172.* 03.01.07, 16:09 Z całą pewnością to ja protestuje. Nie zgadzam się na takie opłaty i mam nadzieję że nie jestem w tym osamotniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_i_Ania Re: wykończenie mieszkania IP: *.schrack.pl 12.01.07, 14:55 Śmialo mogę polecić Pana Zygmunta 0 887 480 989 Jesteśmy zadowoleni z wykonania i cen Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&S Witamy wszystkich sąsiadów ciekawą propozycją IP: *.akacjowa.pl 03.01.07, 22:25 Czołem, Niedługo wprowadzimy się do nowego mieszkania w A2. Próbuje właśnie przedrzeć się przez gąszcz postów, który dawno już chyba wymknął się spod czyjejkolwiek kontroli. W związku z tym mam propozycje; co myślicie o założeniu własnego forum, które dotyczyłoby tylko naszego osiedla. Moglibyśmy za pomocą tego forum kontaktować się, wymieniać spostrzeżenia, itp. Forum sprawdza się również doskonale jako tablica informacyjna. Jeśli podoba wam się idea dajcie znać na sebolszta@poczta.onet.pl Ja mogę podjąć się stworzenia takiego forum, redagować je będziemy wspólnie - w końcu jesteśmy "wspólnotą". Pozdrawiamy, Iśka(zaocznie - drzemie obok ;) ) & Sebastian Odpowiedz Link Zgłoś
amhali Re: Witamy wszystkich sąsiadów ciekawą propozycją 04.01.07, 00:17 Witam ponownie na forum ;) ostatnio tu nie zagladalam dosc dlugo z roznych wzgledow ;) Ja w 1 bloku wybudowanym mieszkam...co do forum oddzielnego jestem za - jak juz forum by dzialalo mozna by rozpowiedziec o tym sasiadom bo tu relatywnie niewiele osob zaglada :) A byloby to wygodne do omawiania spraw w stylu czynszu, ochrony i co tam jeszcze wyjdzie :) pozdrawiam amhali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&S Wysoki CZYNSZ IP: *.akacjowa.pl 04.01.07, 02:08 Jako, że Iśka się obudziła i strasznie ją interesuje sprawa czynszu, postanowiłem nie czekać i od razu uruchomić forum. Zapraszam na www.podsosnami.fora.pl - jest to na razie wersja robocza ale czas nas goni i 10 stycznia tuż tuż. Musimy się porozumieć co zrobić z tym fantem. Każdy kto zapłaci, jednocześnie wyraża zgodę na wysokość zaproponowanego przez KONSTANS czynszu. Dalszą dyskusję proponuję przenieść na nasze nowe forum. Pozdrawiamy I&S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał & Dorotka Re: Wysoki CZYNSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 00:20 Kosmiczne kwoty zjawiły się pod Sosnami a miało byc tak pieknie. Pozdrawiam sąsiadów w Nowym Roku. Kupiliśmy w B 2 nr 39 na II pietrze szukam sąsiadów nad nami i pod nami mam kilka technicznych pytań ( 54 m2 ). Ochrona 53 pln za tego dziadka, fundusz remontowy a co już się sypie a przed chwilą budowali. PS szukam jakiegos miejsca postojowego czy coś komuś na ten temat wiadomo. Ile przyjemność parkowania na rancho pod sosnami kosztuje ? PS 2 Forum ładne Dzieki I&S podaje mojego maila mgrabinski@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
don_marcin Re: Wysoki CZYNSZ 05.01.07, 09:43 Co do czynszu. Słuchajcie to chyba jakaś kpina z ludzi. Mam obiekcje w kilku punktach: 1)eksploatacja bieżąca - 1,30pln za m2 lokalu, rzecz jasna (sprzątanie, utrzymanie zieleni, przeglady okresowe, konserwacja wind, bram, etc) 2)zarządzanie - wynagrodzenie zarządcy - 0,90pln za m2 3) ochrona - 53,13pln 7) podgrzanie wody - 12,21pln za m3 8) wywóz śmieci 3,60pln za osobę 9) miejsce postojowe - 5pln 10) fundusz remontowy 0,20pln za m2 Ad1) i Ad2) To jest wydaje mi się właśnie zarządzanie i powinna być jedna kwota w wysokości Ad2). Ad3) Osiedle wykończone w połowie więc i ochrona okrojona o połowę. MAją połowę mniej do roboty. Ochrona budowy to problem konstansu. Ad7) Skąd taka stawka? W dzielnicy Włochy stawka wynosi 9zł przy wynajmie mieszkania od właściciela całego budynku!!! Przecież każdy z nas jest współwłaścicielem kotłowni (i jest na gwarancji bo jest nowa) więc i stawka powinna być chyba jeszcze niższa. Ad8) Wynegocjowana stawka z firmą jest niezbyt atrakcyjna dla nas. Stawki bywają niższe. Ad9) Z jakiej racji mam płacić za powietrze??? Za oświetlenie osiedlowe czyli media wspólne już jest stawka. Ad10) Budynek jest nowy na gwarancji?! Czy uzbierane pieniądze będą w przyszłości przelane na konto utworzonej wspólnoty czy przejedzone przez Konstans??? Potrzeba zorganizować spotkanie mieszkanców w tej ważnej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wysoki CZYNSZ IP: 80.51.237.* 05.01.07, 15:47 W sprawie czynszu i generalnie osiedla Pod Sosnami zapraszamy na forum mieszkańców tegoż osiedla: www.podsosnami.fora.pl. Latwiej tam bedzie się odmalezc i zorganizowac. Pozdrawiamy, I&S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiotrekP. Re: Wysoki CZYNSZ IP: 80.50.72.* 06.01.07, 13:33 Cholercia....dopiero mam się wprowadzać za jakiś czas, bo mieszkanie się buduje, a to już takie kwiatki...jak będzie jakieś spotkanie, to na pewno się pojawię... Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz www.podsosnami.fora.pl 07.01.07, 22:07 Parę dni temu ruszyło Forum NASZEGO OSIEDLA. Bardzo zapraszamy do odwiedzenia go i podzielenia się uwagami na jego temat, oraz do wyrażania własnych spostrzeżeń odnośnie NASZYCH WŁASNYCH OSIEDLOWYCH PROBLEMÓW i RADOŚCI. ps. Oby tych drugich było więcej :) ps2. Mam nadzieję że tym razem ( bo to już chyba 4 lub 5 próba przeniesienia dyskusji na bardziej cywilizowane miejsce) forum naprawdę "wypali". Pozdrawiamy Adrian, Marta, Kinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurendt Re: www.podsosnami.fora.pl IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 07.01.07, 22:49 zgadzam sie z ta opinia. To forum moze naprawde sie sprawdzic.sam tam zagladam i widze ze pomalutku sie rozkreca. Tylko jak poinformowac wieksza liczbe mieszkancow (rowniez przyszlych)? Moze bedzie jakies zebranie i wtedy ktos poruszy ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJay Re: www.podsosnami.fora.pl IP: *.aster.pl 07.01.07, 23:47 Będąć uczestnikiem wspomnianego miejsca gorąco zapraszam wszystkich obecnych i przyszłych sąsiadów do czynnego udziału i rozwoju forum "podsosnami". Mam nadzieję, że przekazane uwagi, opinie i wspólne działania pozwolą Nam na skuteczne ich rozwiązywanie, a także przyczyni się do integracji naszej społeczności. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Michał Odpowiedz Link Zgłoś
mada57 Re: www.podsosnami.fora.pl 21.01.07, 18:19 Będę mieszkała "Pod Sosnami" w budynku A4. Bardzo chciałam dołączyć do wspomnianego forum, dokonałam rejestracji, jednak do dnia dzisiejszego moje konto jest nieaktywne :-( Szkoda... nadal będę więc korzystała z forum "gazetowego". Pozdrawiam serdecznie obecnych i przyszłych sąsiadów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJay Re: www.podsosnami.fora.pl IP: *.lot.pl 21.01.07, 22:19 mada57 - jeśli możesz to napisz mail'a do Administatora forum a jest nim sebolszta. Jest jedyną osobą która może Tobie odblokowac konto. Ja na początku również zablokowałem sobie konto i uzyskałem pomoc. :) PS.Czy po rejestracji dostałaś na swój adres mail'owy link aktywujący konto i w konsekwencji kliknęłaś na niego? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mada57 Re: www.podsosnami.fora.pl 28.01.07, 18:25 eMJay - bardzo dziękuję za wskazówki do aktywacji konta na naszym forum osiedlowym. Udało mi się być w końcu jego użytkownikiem :-) Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I&S Re: www.podsosnami.fora.pl IP: *.akacjowa.pl 26.01.07, 00:24 Mada odblokowalem ci konto. Zaloguj sie prosze na podsosnami.fora.pl i sprawdz w swoim profilu czy podalas wlasciwy adres email. Pozdrawiam, Seba Odpowiedz Link Zgłoś
amhali Re: www.podsosnami.fora.pl 11.01.07, 14:11 poinformowac mozna chociazby wieszajac ogloszenei na drzwiach/w windzie, albo wydrukowac ulotki i do skrzynek wszystkim wrzucic ;) To nie problem, jesli bedzie taka chec to moge to zrobic. z powazaniem __ Jestesmy otoczeni? Wspaniale! Mozemy atakowac we wszystkich kierunkach! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 12:52 Witam. Czy ktoś wie czy w 3 bloku są już liczniki od prądu i czy ten prąd wreszcie jest w gniazdkach, a nie ze skrzynki przed blokiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam_i_Ania Re: Prąd 3 blok IP: *.schrack.pl 08.01.07, 13:04 Piotrku prądu jak nie byo tak i nie ma. Mia być na 1000% dziś tj 8.01.2007 ale znów zakad nie dojechal, ale.. zarzekają się że będą 10.01.2007 na 100000% sowa k.b Pana Mirka Siwka Pozdrawiam i życzę cierpliwość nam wszystkim z A3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:16 Dziękuję za wieści. Ja już nie mam nerwów do tych elektryków, krew człowieka zalewa:) Pozdrawiam Dajcie znać jak będzie, bo nie wiem czy w tym tygodniu będę na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Prąd 3 blok IP: *.visionexpress.pl 09.01.07, 08:11 Wczoraj pojawiły sie ogłoszenia, że dn.10.01 w godz. 7-14 będą montowane liczniki prądu :) Pozdrawiam P.S. Strona drugiego forum otwiera mi się pusta :( Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: Prąd 3 blok 09.01.07, 22:36 Gość portalu: S napisał(a): > > P.S. Strona drugiego forum otwiera mi się pusta :( Spróbuj "Odśwież", CTRL+F5, ps. a ,może masz jakiś zainstalowane filtry, anty-świrusy które blokują niektóre witryny, wyrażenia w sieci ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Prąd 3 blok IP: *.visionexpress.pl 10.01.07, 09:38 Dzięki.. Niestety "odśwież" nie zadziałało, a co do filtrów to nie mam pojęcia co jest zainstalowane w moim służbowym kompie :( Pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 09:42 Witam, czy zgodnie z ogłoszeniem panowie elektrycy instalują w końcu liczniki od prądu czy jak bywało w grudniu i listopadzie znów "nie dojechali"... Odpowiedz Link Zgłoś
don_marcin Internet 10.01.07, 10:14 Wklejam tu post z forum na które chyba nie wszyscy zaglądają albo nie mogą... Przed chwilą rozmawiałem z kobitką z BAITu. Oferta jest rozesłana na naszym osiedlu. JA w sumie o tym nie wiedziałem, nie mam jeszcze dostępu do skrzynki pocztowej. Z tego co się dowiedziałem od nas z osiedla jest narazie 7 osób ze mną chętnych a potrzeba 10 aby BAIT uruchomił procedurę starania się o zgodę na wejście z okablowaniem. Faktycznie ich oferta jest miażdżąco lepsza od innych. Przede wszystkim koszt instalacji to 1zł gdzie JJS chce 120zł ( nie wiem gdzie oni żyją ?). www.bait.pl/ Zresztą na ich stronie sobie poczytajcie (THepesz dzięki za link). Kto jest jeszcze chętny ???? Ja jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 13:16 I jak z tym prądem w 3 bloku? Czy ktoś wie czy są już liczniki? Prosze o wieści bo bardzo mi zależy. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damon Re: Prąd 3 blok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 14:19 wlasnie wracam ze swojego mieszkania (srodkowa klatka, trzeci blok). liczniki juz tam sa, a u mnie prad w gniazdkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Prąd 3 blok IP: *.visionexpress.pl 10.01.07, 15:00 Trzeci blok, ostatnia klatka...mamy prąd !!!! Nareszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:16 Wreszcie! Super, też jestem z ostatniej klatki i traciłem już nadzieję. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:18 A czy w związku z tym, że ten prad wreszcie pojawił się u nas jest nadzieja, ze windy zaczną się ruszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Prąd 3 blok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 16:45 Winda jeszcze nie działa w ostatniej klatce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Internet IP: *.jjs.pl 10.01.07, 22:01 nie che miec w domu kabli po wierzchu a ta alternatywa sie z tym wiaze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Internet IP: 212.160.172.* 11.01.07, 09:07 No coz Piotr, jak bys pomyslal wczesniej o tym to bys sobie zrobil okablowanie strukturalne mieszkania i nie plakal teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Zakładanie anteny satelitarnej 11.01.07, 20:04 Znacie może kogoś kto świadczy takie usługi i jest godny polecenia ? Antenę+konwerter (posiadam) trzeba umocować to ustrojstwo do balkonu,+podłączyć "N"-kę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Internet IP: *.jjs.pl 11.01.07, 23:55 witam sygnal do rutera bezprzewodowego rowniez jakos trzeba doprowadzic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Re: Internet 12.01.07, 07:32 Zgadza się, ale już nie musisz kłaść kabli po całym mieszkaniu. Możesz np postawić go na skrzynce od bezpieczników, lub w innym "dogodnym" miejscu aby kabla w mieszkaniu było jak najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:31 nie jest zdrowa sytuacja w ktorej tylko jedna firma dostaje "w prezencie" obsluge internetu na osiedlu. z czasem na pewno zadzialaja prawa ekonomii i jjs albo obnizy ceny albo klienci od niego odplyna. bujac sie tylko bedziemy pewnie na razie, kiedy karty przed ukonczeniem calej roboty rozdaje jeszcze konstans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek windy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:04 Witam. Czy w trzecim bloku, a dokładnie w ostatniej klatce działa już winda? Odpowiedz Link Zgłoś
thepesz Internet "BAIT" 22.01.07, 20:29 Osoby zainteresowane ofertą firmy "BAIT" proszone są o o kontakt z tą firmą (Dzwońcie pod num. tel.(022) 812 11 23) aby wstępnie zadeklarować chęć korzystania z ich usług. Im więcej będzie chętnych (z tego co wiem jest oficjalnie zgłoszonych 9 osób, a potrzeba min 10 :) ) tym szybciej będziemy mogli korzystać z lepszej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
norbert147 Re: Internet "BAIT" 24.01.07, 20:15 Cześć ! Witam serdecznie na forum ! Dołączam się do opinii thepesza dotyczącej oferty internetowej firmy "Bait". Mieszkanko w bloku A2 odebraliśmy z moim szczęściem w sierpniu b.r. jednakże oferta firmy jjs nie poraziła nas wystarczająco mocno ani cenami przyłączenia, ani abonamentu. Pomalutku przymierzamy się jednak do przyłączenia do sieci i z ofert dostępnych providerów oferta firmy bait prezentuje się naprawdę nieźle. My niestety byliśmy dopiero z nr 7 na liście do przyłączenia, a wg thepesza brakuje jeszcze tylko kilku osób. Dołączam się do głosu thepesza, a najlepiej zerknijcie na stronę : www.bait.pl i porównajcie ceny. Pzdr. Norbert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMJay Re: Internet "BAIT" IP: *.lot.pl 26.01.07, 01:28 Czy osoby które zamieszkają na osiedlu dopiero przy oddawaniu ostatniego budynku też mogą zgłaszać swoją chęć korzystania z oferty internetowej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Internet "BAIT" IP: 212.160.172.* 26.01.07, 08:27 Z ostatniego budynku też jak najbardziej. W końcu to jest dla nich informacja, że w przyszłości mogą liczyć na klientów z tego osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
norbert147 Re: Internet "BAIT" 27.01.07, 12:58 Myślę, że nie. Wczoraj dzwoniłem do baita i z tego co się dowiedziałem, to jest już Nas 12 osób i rozpoczęli już rozmowę z prezesem na temat prawnych uregulowań budowy sieci na osiedlu. Ale im Nas więcej tym lepiej i myślę, że szybciej. Pzdr. Norbert. Odpowiedz Link Zgłoś
norbert147 Re: Internet "BAIT" 27.01.07, 13:03 Very sorki. Chciałem oczywiście napisać, że tak !!! i że wszyscy chętni powinniśmy się zgłaszać. Jeszcze raz pzdr. Norbert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Internet "BAIT" IP: *.jjs.pl 20.02.07, 18:58 Czy możecie napisać jak ma się sprawa z wejściem firmy "BAIT" na teren osiedla "Pod Sosnami"? Mieszkam co prawda poza osiedlem, ale bardzo blisko (widzę je z okna) i może też mógłbym skorzystać z ofert tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
mflaga Re: Internet "BAIT" 23.02.07, 18:26 Witam, Ja jakis tydzien temu rozmawialem z Marcinem Królem, i pytalem o internet. So, o firmie Bait w ogóle nic nie słyszał, miał rozmawiać z prawnikiem czy JJS moze rościć sobie wyłączne prawa do kabli od internetu i powiedział ze na wiosne (pytanie kiedy dokladnie) maja sie dogadac z UPC, kt ma pakiety ze wszystkim (TV,tel i Internet). Proszę Was o jakies komentarze. BTW bardzo mi sie podobała wymiana Irminy na Pauline, moze jeszcze kilka osob nalezy w tej firmie wymienic (moze prezesa?), zeby zaczeli oni funkcjonowac w miare przyzwoicie i powaznie a nie traktowali nas jak bohaterów gry SimCity. pzdr blok A2 Odpowiedz Link Zgłoś
jurekp54 Re: Internet "BAIT" 24.02.07, 20:05 Witam-rozmawiałem z panem Mirkiem o instalacjach, które znajdują się w naszych mieszkaniach. To że firma JJS była wykoawcą, nie znaczy, że muszę z nią podpisywać umowę o usługę. Od nas zależy kogo wybierzemy. nara blok A3 Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekczek JJS nowy cnnik 03.03.07, 17:18 witam paweł napislł na forum www.podsosnami.fora.pl/ JJS zmienił cennik widzę że zanim się wprowadzę oferta będzie ok www.jjs.pl/internet/cennik.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Piotrek Re: JJS nowy cnnik IP: *.aster.pl 25.04.07, 17:45 Nie wiem , czy juz wiecie o tej radosnej !!! nowinie , ale nasz drogi Developer podniósl o 10% ceny mieszkan w czwartym bloku, jest to ewidentne lamanie prawa,tlumaczy sie tym, ze zdrozaly materialy my musielibysmy doplacic 25 tysiecy co nie jset kwota minimalna, jezeli jestescie w podobnym polozeniu , napiszcie jak zamierzacie rozwiazac ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpolski Re: JJS nowy cnnik 26.04.07, 11:58 Witam wszystkich Forumowiczów. Właśnie podpisałem protokół odbioru lokalu w bud.A4 i za chwile mega niespodzianka-aneks dot.dopłaty ok.24 tys zł w związku ze wzrostem cen materiałów budowlanych itd.Zaczełem już gromadzić materiały wykończeniowe i ekipe bud.Za chwile podpisywanie aktów not.a konstans sie zorientował,że mu sie przestało opłacać srzedaż po cenach zgodnie z umową,która de facto gwarantuje te ceny.W przypadku nie podpisania aneksu-zwrot pieniędzy i rozwiązanie umowy?Wychodzi na to,że to MY nabywcy jesteśmy bankiem,który kredytuje konstasowi inwestycje??? Potrzebny byłby w tej sprawie szerszy protest zainteresowanych w oparciu o możliwości prawne. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Piotrek Re: JJS nowy cnnik IP: *.aster.pl 26.04.07, 17:51 Ja równiez uwazam , ze powinnismy sie zjednoczyc i umowic konkretnie na spotkanie z panem Królem chociaz watpie , zeby teraz byl uchwytny, specjalnie wybral ten termin , gdzie wiekszosc ludzi wyjezdza a ponadto , gdzie wiekszosc ludzi wykancza mieszkania i ma noz na gardle. Rozmawialismy juz z kilkoma prawnikami oraz rzecznikami do spraw konsumentow zarowno w Minsku jak i w Warszawie, okazuje sie , ze my jedynie mozemy ich postraszyc mediami badz utrata ich dobrego imienia na rynku,( chociaz szczerze dziwi mnie , ze dla paru groszy wystawiaja nma szwank renome firmy, ale to tylko swiadczy o jej wlascicielu) rzcznik moze tez wystosowac pismo zmuszajace Konstans do odstapienia od tych roszczen a Konstans moze wziac to pismo pod uawge badz nie. Jeden z prawników powiedzial wprost mamy dwa wyjscia : podpisac i zaplacic badz nie podpisac i tym samym zgodzic sie na rozwiazanie umowy. Mimo, iz prawo jest po naszej stronie, nie mozemy nic z tym zrobic. pozostaje jedynie negocjowac cene , ale do tego potrzebna jest jednosc wsród meiszkancow , proponuje , zeby sie spotkac i razem wybrac sie do siedziby firmy. Jezeli juz dojdzie do podpisania aneksu , to wazne jest by zaznaczyc, ze konstaans nie bedzie juz wychodzil; w przyszlosci z podobnymi niespodziankami. Pozdrawiam i mam tylko nadzieje, ze wszyscy jakos podolamy finasowo,i kosztem tej doplaty nie bedziemy musieli rezygnowac z wykanczania mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA SĄSIAD-CHYBA Re: JJS nowy cnnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 18:52 Dostałem też "wspaniałe pismo". Wydaję mi się,że jedyna droga to nasza jedność i MEDIA,MEDIA,MEDIA.Telewizja ma magiczną siłę.TYLKO CZY KTOŚ MA SZYBKI DOSTĘP DO NIEJ????? DAJCIE ZNAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika i Piotrek Re: JJS nowy cnnik IP: *.aster.pl 26.04.07, 19:35 Nie wiem czy i media cos pomoga sprawa sie naglosni a tak naprawde w naszej sytuacji nie zmieni to nic, jedynie moze inni kojarzac firme z telewizji nie zdecyduja sie u nich kupowac nieruchomosci, wydaje mi sie , ze prostszym rozwiazaniem bedzie napisac do zwiazku zrezszenia deweloperow polskich i wciagnac ich na czarna liste deweloperow. w sumie mediami mozna ich postraszyc. moim zdaniem teraz najwazniejsze bedzie sformuowac w aneksie podpunkt dotyczacy tego, by ta cena z 10% podwyzka byla juz ostateczna. zastanawiam sie czy nie pospisywac tego aneksu z notariuszem? Jak ktos ma jakis pomysl albo konsultowal sie z prawnikiem to napiszcie jak moglby ten przykladowy zapis wygladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA nowy cnnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 11:33 COŚ NOWEGO W SPRAWIE??? Komuś udało się coś ustalić??? Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania i Robert Re: JJS nowy cnnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 13:32 Witamy, jesteśmy w takiej samej sytuacji jak Wy chętnie się umówimy na jakieś spotkanie w celu ustalenia dalszego postępowania w tej bardzo pilnej dla nas sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Re: JJS nowy cnnik IP: *.eranet.pl 30.04.07, 20:51 Załatwił nas Królewicz na cacy. Podobnie kiedyś zachował się niejaki T. Mach z Pruszcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozi Konstans IP: *.eranet.pl 30.04.07, 21:02 Tak podobny przypadek skończył się w Gdańsku: Aneksy, które wywołały oburzenie. Prokuratura i UOKiK badają podwyżkę cen mieszkań dziś Trzydziestu klientów firmy deweloperskiej P.P.H.U Mach z Pruszcza Gdańskiego złożyło w miejscowej prokuraturze doniesienie o wyłudzeniu pieniędzy przez przedsiębiorstwo. Postępowanie w tej sprawie wszczął również Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Gdańsku, po tym, gdy przesłaliśmy mu kopie umów, jakie firma zawarła z klientami i aneksów o podwyżce ceny mieszkań, do podpisania których chciała ich namówić. W Pruszczu Gdańskim tematem numer jeden wciąż jest podwyżka cen lokali na czterech osiedlach dewelopera Tomasza Macha. Przypomnijmy: firma zapraszała klientów na rozmowy, podczas których byli informowani, że ceny materiałów budowlanych drastycznie wzrosły, co powoduje zwiększenie kosztów wybudowania mieszkań. Przedsiębiorstwo zażądało dopłat od 200 do 700 zł za metr kw. W przypadku, gdyby zainteresowany się nie zgodził, firma proponowała zerwanie umowy i zwrot wpłaconej kwoty z pięcioprocentową karą umowną. Jeśli klient zdążył wprowadzić się do lokalu i urządzić wnętrze, deweloper deklarował zwrot kosztów wyposażenia. Postawił jednak sprawę jasno - albo dopłata, albo nie będzie aktu notarialnego. Tymczasem część klientów sprzedała dotychczasowe mieszkania i zaciągnęła kredyty, by zapłacić za nowe lokale. Wielu z nich musi obecnie się wyprowadzić. Nie mają dokąd pójść. Na lampach i przystankach Pruszcza Gdańskiego pojawiły się ostatnio plakaty, nazywające właściciela firmy oszustem i zachęcające do wyrażania opinii na forach internetowych. Ktoś sprajem napisał "oszust" na jednym z billboardów reklamujących kolejną inwestycję przedsiębiorstwa. Po doniesieniu klientów do Prokuratury Rejonowej w Pruszczu, poszkodowanych przesłuchuje policja. Codziennie wpływają kolejne zgłoszenia. Postępowanie w tej sprawie wszczął również Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Gdańsku, któremu przesłaliśmy kopie umowy o kupno lokalu w firmie P.P.H.U Mach i aneksu z podwyżką ceny. - Umowa nie przewiduje możliwości wprowadzenia zmian, a koszty są w niej szczegółowo wyliczone. Klienci nie muszą podpisywać aneksu. Jeśli deweloper usiłuje ich do tego zmusić, narusza interesy konsumentów - mówi Izabela Pionke-Wolińska z UOKiK w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Konstans IP: 83.238.13.* 02.05.07, 08:19 Witam Ja też dostałem cudowną wiadomość :(. Sam nie wiem co o tym myśleć czy dopłacać , czy sądzić się z panem Konstansem. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: Konstans IP: 83.238.13.* 02.05.07, 14:59 Może jakieś małe spotkanie -proponuję nieddzielę na godz. np. 17 na osiedlu od strony bloku B4. Co Wy na to, dajcie znać czy jesteście zainteresowani Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sawanna8 Re: Konstans 04.05.07, 15:39 Witam, Jestem za niedzielnym spotkaniem.Trzeba zacząć coś robić bo czas biegnie.Jeśli ktoś zna tel. innych lokatorów to powiadamiajmy się , bo pewnie nie wszyscy byli na miejscu. Proponuję złożyć się na prawnika, aby w imieniu wszystkich wystosował pismo do wielzmonego. Lepiej wydać parę groszy niż za durno nabijać mu kabzę.Swoją drogą to te bloki już od dawna stoją, a wzrost cen materiałów nie powinien nas dotyczyć!Wiem, że jedna z lokatorek napisała do Jaworowicz, ale myśle że w tym przypadku Uwaga byłaby lepsza.Zorganizujmy się, bo tylko w grupie siła. Dla nas zwykłych śmiertelników to ogromne pieniądze, a on przecież nie straci , co najwyżej mniej zarobi! A tak nas zapewniano, że co jak co ale cena to gwarant! Ja np. już nie mogę podnieść swojego kredytu, a nawet jak odda mi pieniądze to i tak już niczego nie kupię.Gdybym wiedziała że tak mnie wyroluje kupiłabym gdzie indziej.Mam tylko nadzieję że ta pazerność na dobre mu nie wyjdzie , bo twarz już stracił, chyba ż takim na twarzy i dobrym imieniu nie zależy...Proszę odezwijcie się, nie można tego tak zostawić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasik11 Re: Konstans IP: *.centertel.pl 05.05.07, 17:40 witam, no i co ze spotkaniem w niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Konstans IP: *.jjs.pl 05.05.07, 18:26 witam jest miedzy 17-18 przy bloku a4 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sawanna8 Re: Konstans 05.05.07, 21:03 Witam, Dziś miały być rozwieszone ogłoszenia dot. spotkania. Podejżewam, że nie wszyscy dotarli jeszcze z podróży do domu i nie mają świadomości niespodzianki. Do niedzieli, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpolski Re: Konstans 06.05.07, 21:00 Witam wszystkich walczących a uciskanych przez mości Nam panującego. O ile spotkanie doszło do skutku to b.przepraszam za nieobecność(dawno już zaplanowany long weekend).Ciekaw jestem ewentualnych wniosków i postanowień co do dalszych działań na wspólnej barykadzie.Gorąco pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik11 Re: Konstans IP: *.centertel.pl 06.05.07, 22:10 niektórzy developerzy już się wycofali z podwyżek.... "...Półtora tygodnia trwała wrzawa wokół planowanej decyzji Mieczysława Wasilewskiego, właściciela firmy budowlanej. Jego klienci, którzy zawarli z nim umowy na kupno mieszkania, zaczęli otrzymywać zawiadomienia o podwyżce cen mieszkań. Wczoraj deweloper niespodziewanie poinformował, że podwyżki nie będzie. 60-procentowa podwyżka zbulwersowała klientów Mieczysława Wasilewskiego. Nie pomogły zapewnienia dewelopera, że połowę tych 60 procent zapłaci sam. W niektórych przypadkach kwota, którą musiałby dopłacić nabywca mieszkania, sięgała nawet 100 tysięcy złotych. - Najgorszy był dopisek, że jeśli się proponowanego aneksu nie podpisze, to firma odda wpłacone pieniądze z odsetkami -mówi jeden z nabywców mieszkania w blokach na osiedlu Kajki. Mieczysław Wasilewski tak wysoką podwyżkę tłumaczył wzrostem cen materiałów budowlanych. Wczoraj przyszli właściciele mieszkań usłyszeli: podwyżki nie będzie. - Deweloperzy zaczęli sięgać po materiały zagraniczne, co spowodowało u polskich producentów konieczność obniżki cen -mówi Mieczysław Wasilewski. - Materiały zaczynają tanieć, bo jest ich na rynku więcej. Dlatego też ceny mieszkań nie zmienią się. Mimo rezygnacji z podwyżki spotkanie osób, które poczuły się poszkodowane z przedstawicielami Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Osób Poszkodowanych w Mieszkalnictwie i tak się odbędzie w sobotę 28 kwietnia o godz. 12. Agnieszka Żukowska.." Odpowiedz Link Zgłoś
jacekpolski Re: Konstans 06.05.07, 23:40 Aż sie rozmażyłem,jaki dobry człowiek z tego Wasilewskiego jednak sie okazał. Kasik11 podaj tekst zródłowy tej historii,pls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik11 Re: Konstans IP: *.centertel.pl 07.05.07, 11:42 Gazeta Olsztyńska i strony dotyczące miasta EŁK Odpowiedz Link Zgłoś
net-serwis1 Tani i Pewny Internet na Osiedlu 02.02.07, 18:37 Witam, reprezentuję firmę Net-Serwis Sp. z o.o. (www.n-s.pl) Pragnę przedstawić ofertę symetrycznego, stałego łącza do internetu, bez limitu ściągania danych już od 19,07 pln netto miesięcznie. Opłata aktywacyjna = 0 zł. Oferujemy również telefonię cyforwą z roZmowami na całą Polskę za 7 gr netto/min z taryfikacją sekundową. Osoby zainteresowane zapraszamy na stronę www.n-s.pl Net-Serwis Sp. z o.o. Ostrobramska 101, 04-041 Warszawa biuro@n-s.pl www.n-s.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc prąd 4 budynek IP: *.jjs.pl 21.02.07, 00:07 witam zbieraj umowy na dostawe enerii kiedy beda liczniki czy ktos wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek piwnice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 10:06 Witam. Czy może mnie ktoś oświecić z ciekawości czystej jakiej wielkości są piwnice, które z takim trudem niektórzy tylko mogą zdobyć. Jaki to jest metraż, tzn. ile na ile. Będę wdzięczny za wiadomośc. Na forum dawno pisali niektórzy, że są to klatki, gołębniki, wychodki, ale czy można wiedzieć jaka jest długość i szerokość takiego rarytasu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
isia.alex Re: piwnice 06.02.07, 23:26 Witam! Jakie dokładnie piwnice mają wymiary to nie wiem. Wiem jednak że ich powieżchnia wynosi całe 1.8 m2 a ich koszt to jedyne 6600 PLN. Normalnie taniocha...cha...cha... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.milosnik Zapraszamy na forum Starej Miłosnej 16.04.07, 21:57 Większość z Was nie zna Starej Miłosnej, a chcielibyście się dowiedzieć, gdzie co można kupić, gdzie dobrze zjeść, gdzie jest bank, co ze szkołami i gdzie się leczyć (oby jak najrzadziej). Zapraszam więc już teraz, zanim się na dobre zadomowicie, na Forum Starej Miłosnej staramilosna.waw.pl . Wiele potrzebnych informacji znajdziecie w dziale "Informator Starej Miłosnej", a resztę przydatnych wiadomości - w innych działach forum. A jeżeli chcecie mieć własne miejsce dyskusyjne o sprawach Waszego osiedla, w ramach wspomnianego forum, miejsce, o wiele wygodniejsze od tutejszego, możecie je także uzyskać bez problemu - tak przynajmniej ostatnio przyrzekł Admin: staramilosna.waw.pl/forum2/index.php?topic=319.0 Wystarczy do niego wysłać wiadomość (po zarejestrowaniu się na forum), albo po prostu zgłosić taką potrzebę na Forum osiedla Stara Miłosna. Serdecznie zapraszamy i życzymy jak najszybszych przenosin :) Stary Miłośnik Odpowiedz Link Zgłoś
stary.milosnik ... które już działa 17.04.07, 17:40 Zgodnie z zapowiedzią forum Osiedla pod Sosnami już działa: staramilosna.waw.pl/forum2/index.php?board=20.0 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ... które już działa IP: *.aster.pl 20.04.07, 22:42 Witam sasiadow chciała bym się spytać was co wiecie na temat pana Leszka Nowickiego, ktory wykańcza mieszkania na naszym osiedlu. Czy ktos moze go polecić? Czy komus juz wykonczyl mieszkanie. Bardzo dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ... które już działa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 22:22 JEST O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik11 Re: Osiedle "Pod Sosnam IP: *.centertel.pl 04.05.07, 17:44 witam, ja jestem za spotkaniem w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
daro68 Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos 09.05.07, 20:50 witam wszystkich sąsiadów, właśnie kończę wykończeniówkę i niedługo będę mieszkał mam pytanie co z tym internetem jaką firmę wybrać.słyszałem o jeszcze jednej 3pl, ale nie wiem czy ona funkcjonuje na osiedlu.jeszcze jeden temat mam namiar na wykonawcę szaf wnękowych robi bardzo solidnie jak ktoś ma ochotę to służę kontaktem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izupek Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: *.wsei.pl 29.05.07, 12:29 Witam wszystkich , którzy szczesliwie zakupili mieszkanko wymarzone od dewelopera Konstans. Ja interesuje sie obecnie inwestycją konstansu w Wilanowie i juz za chwilę podpisuje umowę ( dla Was to zamierzchłe dzieje) ale jeśli jest ktoś kto może mi udzielić kilku bezcennych rad będę stttrrraaasznie wdzięczna (chodzi mi o zapisy w umowie przedwstepnej) Pozdrawiam gorąco (32 st. C) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: *.chello.pl 07.06.07, 10:53 Witam! Z doświadczeń wynika,że umowę przedwstępną najlepiej podpisać u notariusza, poniewaz Konstans zrobił niemiłą niespodziankę osobom, które kupiły mieszkania w Starej Miłosnej i podniósł nam ceny mieszkań o 10%. Nie jest to solidna firma i jeśli juz podpisałaś umowę to musisz wszystkiego pilnować i najlepiej żądać żeby dodatkowe ustalenia były na piśmie, mam na myśli przebudowę ścinek w lokalu czy dodatkowych gniazdek elektrycznych itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśmin Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: 57.66.193.* 13.06.07, 15:00 Czy możesz mi objaśnić jak chroni Cię umowa w formie aktu notarialnego przed tego typu praktyka? bo z tego co zrozumialem, to sytuacja byla: albo podpisujecie aneksy, albo rozwiazujemy umowe. Czyli jesli nowa cena jest wyzsza niz kary w umowie za zerwanie to lezy sie i kwiczy.. Jesli jest inaczej, prosze obasnij, gdyz dobrze by chronic sie przed takimi zagrywkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 15:08 właśnie, chciałabym wiedzieć, czy podpisywaliście te nieszczęsne aneksy, ja swój dostane lada dzien i nie bardzo wiem co robić, czy ktoś próbował nie podpisywać i co wtedy, czy rozwiązywali wtedy umowy czy tylko straszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateo Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: *.chello.pl 18.06.07, 10:16 Umowa w formie aktu notarialnego, koniecznie z w wpisem do ksiegi wieczystej,zabezpiecza w ten sposób, że gdyby developerowi przyszło do głowy podnoszenie opłat i wysyłanie aneksu to nie podpisując go masz prawo po swojej stronie i wygrywasz w sądzie mieszkanie jest ci prawnie przyżeczone i nawet gdyby developer sprzedał je komus innemu to w ksiedze wieczystej jest zapis że wczesniej developer przyżekł(sprzedał) je Tobie. Nie mając aktu i nie podpisując aneksu zostajesz bez mieszkania i z kredytem na glowie. Nawet jesli developer zapłaci te 5% kary to i tak nie wystarczy na nowe mieszkanie. Sytuacja bez wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:09 wiem wiem, że jedynym zabezpieczeniem jest akt, natomiast ja, niestety, mam umowe tylko cywino - prawną :/ ciekawa jestem, czy jest ktoś w podobnej stytuacji, kto tego aneksu nie podpisał co się wtedy działo? czy deweloper wypowiadał umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Osiedle "Pod Sosnami" konstans w Starej Miłos IP: 212.160.172.* 19.06.07, 13:33 Mozna deweloperowi przyspozyc klopotow w postaci uokik. Mozna sklonic go do wykazania kosztow ktore poniosl w zwiazku z budowa, rachunki faktury koszty materialow budowlanych, robocizny dzialki budowlanej. Napewno wyjdzie,ze dzialka byla zakupiona dawno temu, materialy budowlane i robocizna zapewne tez inaczej kosztowaly przed bumem budowlanym. W wiekszosci przypadkow budynki staly gotowe do wykonczenia bo przeciez budowano je np.1,5 roku. Aby podniesc kondycje finansowa firmy deweloperzy sie w ten sposob upodlaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Osiedle "Pod Sosnami" Konstans w Starej Miłos IP: *.rainbownet.pl 18.09.07, 08:09 DEWELOPERZY www.domagent.plNIERUCHOMOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś