Dodaj do ulubionych

"Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))))))

23.09.09, 08:52
(...) Dlaczego papież [JP2] zabrał te archiwa?

Chciał, by te dokumenty nie zostały ujawnione.
Tak mi powiedział archiwista, który je przekazał. Był osobą bardzo delikatną i chciał zapewne, by za jego życia ci zdrajcy mieli czas, by się opamiętać. Dziś nie powinniśmy zostawiać tej sprawy ad acta.
Jedna z najpoważniejszych zbrodni nie została wyjaśniona. A ci, którzy mieli w niej współudział, żyją i być może noszą sutannę. Kościół sam powinien być zainteresowany wyjaśnieniem do końca kwestii zamachu. (...)

(...) A co się obecnie dzieje z tymi dokumentami?
Kilkanaście kartonów, bo tyle wysłano tych dokumentów do Rzymu, wciąż znajduje się w archiwach watykańskich. I jak dotąd Watykan nie poinformował, kiedy zostaną ujawnione. (...)

polskatimes.pl/dziennikbaltycki/stronaglowna/164391,koehler-polscy-ksieza-byli-zamieszani-w-zamach-na-papieza,id,t.html
:p
Obserwuj wątek
    • lackzadek Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 09:22
      Piękny pean na rzecz Watykanu i "najlepszego wywiadu na świecie"
      Buuuaaaahhhhaaaaa!!!
      • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 09:32
        Czy utajniona prawda też ICH wyzwala? ;)

• tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 12:44
      Nie to niemożliwe, to niewiarygodne i wstrząsające jak rosyjska wódka bez zakąski.
      Przecież tow. Kiszczak zapewniał bp. Glempa, że wszystkie akta dotyczące Kk
      zostały zniszczone. I jak tu wierzyć komunistom.
      • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 13:14
        Taki z Kiszczaka "komunista", jak z kaczystów "konserwatyści" ;)

ps. w razie czego, zawołam Humbaka na pomoc.

• tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 13:18
          Czy ja Ciebie swoją bandą nie straszę...?!
          Nikt nie wymyślił lepszego określenia na peerelowskie władze wiec korzystam z
          ogólnie przyjętego. W warstwie ideowej Kaczyński jest konserwatystą, a że warstw
          ma tyle co cebula trudno go poprawnie zdefiniować.
          • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 13:38
            Wcale Cię nie miałam zamiaru straszyć! Zresztą Humbak jest bardzo sympatycznym
            forumowiczem, więc do straszenia się nie nadaje (niestety?).

forum.gazeta.pl/forum/w,28,100606260,100622517,Re_Definicja_konserwatyzmu_kaczyzmu.html
            • tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 15:09
              Acha wcale mnie nie chcesz straszyć, akurat...
              Pozwolę sobie przytoczyć treść tego postu:
              Autor: humbak☺

Jak cię Wacku kopnę, za stawianie znaku równości między
              konserwatyzmem a
              kaczyzmem (niech już będzie), to zobaczysz amerykańską flagę
              przed oczyma.

Idę po bejsbola, po powrocie szafą zastawiam drzwi i zabijam deskami
              okna.

PS. w którym szpitalu leży Wacek?
              • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 15:48
                Spytaj Humbaka, ale sądzę, że w jakimś olsztyńskim ;)
                Szafa Lesiaka?!

• tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 16:17
                  Lesiaka się nie nadaje. Po penatracji jaką przeszła za czasów IV RP
                  stawiałaby za krótko opór.
                  • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 16:49
                    Opór to nic, ale ten odór! Trupi ;(

www.youtube.com/watch?v=GUqYI5Gnk-g&hl=pl
                    • tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 18:01
                      Trup w każdej szefie... Aż strach zajrzeć.
                      Niemniej uważam, że a wszelki wypadek przystawię jeszcze kredens jak
                      Humbak będzie leciał ku mnie by z liścia wymierzyć sprawiedliwość.
                      • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 18:32
                        A pomocnik masz? ;)

• tw_wielgus Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 18:38
                          Azali wżdy... mam!
                          • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 24.09.09, 09:12
                            Pomaga? Wysuwane blaty w kredensie i onym są?! ;)

:P
    • wanda43 Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 15:33
      Prawda i Watykan! :-)))))))))))))))
      Ubawilaś mnie. Nawet date śmierci JPII o dzien przesunęli, filutki jedne, żeby
      nie bylo, że w Prima Aprylis zszedł.
      • ave.duce Re: "Prawda WAS wyzwoli" ;))))))))))))))))))))))) 23.09.09, 15:49
        Nie uszanowali poczucia humoru ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka