Dodaj do ulubionych

Edbud "Relaks" I i II

17.02.05, 17:18
Czy ktos z Was kupil lub zamierza kupic tam mieszkanie!
Wady i zalety!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldek Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 80.72.38.* 17.02.05, 22:35
      Przeszukaj uważnie forum ... Nie, to zły pomysł .Po prostu wątki zawierające
      krytyke edbudu jako dewelopera zostały skasowane.To nie fikcja - żyjemy w
      wolnym kraju, gdzie na ogólnodostępnym forum wypowiedzieli sie ludzie
      pokrzywdzeni przez firme deweloperską edbud i takie wątki są kasowane.Niestety
      edbud zadziałał tak skutecznie, że wolność wypowiedzi trafił szlag...W skrócie
      chodziło o osiedzle Sady Jerozolimskie gdzie partactwo edbudu np. przy budowie
      garażu podziemnego zadania I zaowocowało pękaniem budynku, zalewaniem garażu.W
      zadaniu drugim złe ocieplenie budynku i efekt - zagrzybienie ścian w blisko
      dziesięciu lokalach i tak dalej.Kiedyś w budynkach na Kabatach edbud zasłynął z
      odpadających z sufitów tynków.To wszystko można sprawdzić odwiedzając budowy
      edbudu i kontaktując się np. z administratorem budynku.Uwaga ! Edbud od pewnego
      czasu wprowadził przymusowo (w aktach notarialnych) swojego zarządcę - pytanie
      takiego zarządcy o solidność edbudu może zafałszować prawdziwy obraz tej
      firmy.To wszystko przy odrobinie wysiłku można sprawdzić - odwiedzając choćby
      stronę www.skorosze.pl
      • Gość: Keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 18.02.05, 15:20
        Czesc!
        Dzieki za te wiesci, bardzo mi sie one przydadza. Do tej pory slyszalem tylko
        dobre opinie o Edbudzie.
        Jezeli ktos jeszcze moze sie podzielic swoimi opniniami to zapraszam do
        wypowiedzi.
        pozdrawiam wszystkich.
        • Gość: vincent Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 16:41
          A więc tak. Edbud ma opinię średnią tzn podobno buduje w miarę dobrze -napewno
          powyżej średniej , natomiast problemem jest obsługa budynku -czyli
          administrowanie nim 3 lata po oddaniu( w umowie masz że to jest 3 lata)Byłem w
          mieszkaniach zbudowanych przez Edbud -SMB Kabaty i wygląda to bardzo
          poprawnie.Oczywiście na budowach Edbudu trafiają się niedopatrzenia ale
          wszystko zależy od szefa budowy i ekipy a nie od firmy developerskiej.Też
          zastanowiałem się nad Relaksem ale w końcu chyba skończy się na Edbud Plaza
          • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 18.02.05, 16:51
            Czesc Vincent!
            dzieki za odpowiedz! wlasnie widzialem blok oddany przez nich i powiem szczerze
            ze mi sie tam podobalo, rzeczywiscie w umowie jest o tych 3 latach i to mnie
            martwi bo oni maja wysokie stawki, ale mam nadzieje ze te 3 lata szybko minal i
            wtedy mozna stworzyc wspolnote. ja kupuje mieszkanie na "Relaks" ze wzgledu na
            lokalizacje, bralem pod uwage "Plaze" ale rozklad mieszkan nie bardzo mi sie
            tam podoba!
            pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.
            • Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:48
              Hm, może 3 lata to nie dużo, akurat czas rękojmi. :>

Życzę udanej walki (bo bez walki się nie obejdzie) z naprawą wszelkich usterek.

babel
    • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 21.02.05, 17:42
      Czesc !
      Moze ktos jeszcze kupuje tutaj mieszkanie i podzieli sie swoja opinia!
      Pozdrawiam
      • Gość: dd Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 08:56
        Jest jakieś forum tych którzy tam kupili mieszkania. Jak znajdę to wrzucę adres.
        • keisub Re: Edbud "Relaks" I i II 22.02.05, 17:27
          Czesc !
          bede bardzo wdzieczny!
          pozdrawiam
          • Gość: kier Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.dembego6.waw.pl 22.02.05, 18:56
            www.dembego6.waw.pl
            • Gość: Robpaine Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.chello.pl 22.02.05, 20:09
              Witam

Przeglądałem te forum i co mnie ucieszyło , ze mimo wszystko (mimo tych usterek
              ) ludzie mieszkajacy tam polecili by tego dewelopera jeszcze raz i ponownie by
              kupili mieszkanie u tego dewelopera.

pozdr
              • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 23.02.05, 19:30
                Czesc Wszystkim!
                Moze jest ktos kto kupuje mieszkanie na "Relaks" i orientuje, czy sa juz
                szczegolowe plany! jestem obecnie za granica a wiem ze takowe mialy sie ukazac
                pod koniec kwietnia. chodzi o to ze wtedy mozna planowac sobie scianki dzialowe.
                Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za wiesci.
                • Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 22.03.05, 13:22
                  Z tego co mi wiadomo plany szczegolowe mają być dostępne w maju, są na parter
                  ale niestety biuro projektowe udostępni całość jw.
                  pozdrawiam
                  • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 23.03.05, 23:29
                    Witam i bardzo dziekuje za odpowiedz, nadal jestem za granica i ta wiadomosc
                    jest mi pomocna.
                    Czy tez kupujesz tam mieszkanie?
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 31.03.05, 14:35
                      Już kupiłem,
                      • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 04.04.05, 13:47
                        Czesc!
                        Fajnie jest miec w koncu jakiegos sasiada. Mam nadzieje ze nie bedziemy tego
                        zalowac.
                        Pozdrawiam serdecznie.
                        Zachecam innych.
                        • Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 11.04.05, 13:50
                          Byłem wczoraj, mury rosną w niektórych miejscach I etapu już II piętro, a co
                          będzie potem to zobaczymy. Jedno co mnie niepokoi to dla etapu I zmienił się
                          termin oddania ja mam w umowie 31.05.2005 na stronie www natomiast pojawił sie
                          31.08.2005.

pozdrawiam
                          • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.05, 16:01
                            Czesc!
                            jestem juz w kraju i widzialem budowe, nie wiedzalem jednak, ze zmienil sie
                            termin oddania budynku. nasza umowa jest tak sformuowana ze Edbud bedzie placil
                            odsetki karne za opoznienia.
                            pozdrawiam
                            • Gość: Asia Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl 18.06.05, 20:38
                              My kupujemy juz drugie mieszkanie w Edbudzie.
                              Teraz na Relaksie.
                              Nie przewiduję kłopotów. Fotografujemy budowę co jakiś czas.
                              No i mury pną do góry.
                              Przynajmniej wiadomo, że to uczciwa firma.
                              A frustratów nie brak - ciągle jeden i ten sam człowiek wypisuje niepochlebne
                              opinie. Jak by trafił na JWC lub na jakiegoś bankruta to by dopiero zobaczył.
                              Poznałam na budowie już kilku sąsiadów. Zapowiada się miłe towarzystwo.
                              • Gość: aaa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 20.06.05, 18:54
                                > Przynajmniej wiadomo, że to uczciwa firma.
                                > A frustratów nie brak - ciągle jeden i ten sam człowiek wypisuje niepochlebne
                                > opinie.

Ja kupilem u nich w tzw. Dembego 2. Budynek oddany ale aktow notarialnych jak
                                nie ma tak nie (mialy byc do marca tego roku). To jes chyba niezbyt uczciwe?
                                • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 19:37
                                  Też jestem z tej inwestycji. Też nie mogę doczekać się aktu not., ale wiele
                                  wskazuje na to, że to tak nie do końca wina Edbudu. W każdym razie na tym
                                  etapie, bo gdyby od razu budowali na scalonych gruntach, to teraz nie byłoby
                                  problemu. Chyba, że wcześniej też to scalenie gruntu nie było możliwe.
                                  • Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:51
                                    Mówisz, że nie do końca z winy Edbudu... hm... A może przybliżysz ich
                                    tłumaczenie? Jakie scalenie gruntu?

babel
                                    • Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:53
                                      Jeśli masz na myśli tzw. "drogę przeciwpożarową" to tak jest to ewidentna wina
                                      Edbudu. Kosztem terenu Dembego I chce zapewnić sobie inwestycję Dembego II.

babel
                                      • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 24.06.05, 15:10
                                        Możesz napisać trochę dokładniej? Mam obawy, że informacje, jakie otrzymałam w
                                        Edbudzie, nie są do końca prawdziwe :( Oficjalnie mówią, że inwestycja jest na
                                        dwóch działkach (co zresztą jest zapisane w umowie), "właścicielem" obu jest
                                        Edbud, ale mają one różnicę w okresie użytkowania wieczystego (podobno 2
                                        miesiące), co jest przeszkodą do ich scalenia.
                                        • Gość: hoh Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.dembego6.waw.pl 26.06.05, 13:38
                                          > Możesz napisać trochę dokładniej? Mam obawy, że informacje, jakie otrzymałam w
                                          > Edbudzie, nie są do końca prawdziwe :(

Nie licz na prawdomówność Edbudu. Jak czekaliśmy na podpisanie aktów
                                          notarialnych na Dembego 6, to też przekonywali nas w podobny sposób - wszyscy
                                          dookoła byli winni opóźnienia (nawet sąsiedzi), tylko nie Edbud. Niedawno
                                          dowiedzieliśmy się czemu tak było. Edbud faktycznie ściemniał z działkami - w
                                          momencie kiedy zaczeliśmy podpisywać akty mijał "przypadkiem" okres, po którym
                                          mogli sprzedać teren bez ponoszenia dodatkowych kosztów podatkowych.
                                          Funkcjonariusze Edbudu od początku wiedzieli, że się spóźnią i ile się spóźnią,
                                          ale nam kłamali wymyślając różne inne dziwne powody. Z resztą to nie jedyne
                                          kłamstwa Edbudu i pewnie nie najpoważniejsze, ale to już temat na inny wątek.

Co do opóźnień z podpisaniem aktów notarialnych na Szajnowicza 1, to wiemy że
                                          Edbud poprzez "PR-agentów" próbuje podpuszczać mieszkańców Szajnowicza (i
                                          Dembego 6 również) ogłaszając, że powodem opóźnienia jest brak udzielenia przez
                                          wspólnotę Dembego 6 służebności (darmowej!) na drogę pożarową leżącą pomiędzy
                                          wspomnianymi budynkami. Jest to ewidentna bzdura, bo dokumenty i podpisy
                                          strażaków mówią co innego. Tak więc Edbud musi mieć jakieś inne powody
                                          opóźnienia, a przy okazji chce zawłaszczyć kawałek gruntu na rzecz kolejnej
                                          budowy - tu zapewne budynków na Relaksie.

Jedyną metodą na demaskowanie poczynań Edbudu jest dokładna analiza (najlepiej z
                                          fachowcem) wszystkich dokumentów - wnioski mogą być bardziej niż ciekawe, a
                                          odmowa okazania dokumentu już powinna dawać do myślenia.

I na koniec jeszcze jedno ostrzeżenie i zarazem prośba o zachowanie czujności.
                                          Jak wiadomo Edbud ma swoich pracowników i kooperantów wśród mieszkańców
                                          wybudowanych przez siebie bloków. Część z nich to bardzo porządni ludzie nie
                                          mieszający swego życia prywatnego i służbowego. Niestety są i inni, czasem nawet
                                          z pozoru niezwiązani z Edbudem, gotowi szkodzić swojej wspólnocie, skłócać
                                          sąsiadów, byle tylko zaspokajać interesy Edbudu. Cóż, taki "PR-agent" zapewne
                                          niedługo przeprowadzi się na kolejną budowę swojego mocodawcy kontynuować
                                          szczytne dzieło i pewnie dalej będzie przekonywać, jaki to Edbud jest wspaniały,
                                          bo on ma już kolejne mieszkanie od Edbudu... tylko po co się przeprowadza skoro
                                          było tak fajnie?
                                          • lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 09.08.05, 16:35
                                            Co nowego na budowie? Może ktoś ma jakieś informacje - pomimo wakacji.
                                            • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 10.08.05, 09:22
                                              Budują. Cały czas budują, a mury pną się w górę (widzę przez okno i słyszę od
                                              rana
                                              ).
                                            • Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.05, 16:18
                                              czesc wam,
                                              odwiedzam budowe regularnie i narazie wszystko dobrze wygalda,juz mam zrobione
                                              i zatwierdzone zmiany scianek wewnetrznych.
                                              pozdrawiam sasiadow.
                                              keisub
                                              • Gość: Sz. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 22:33
                                                Widzę, że wielu z Was juz mowi coś o terminach odbioru mieszkania, a więc
                                                sprawdzcie czy w Waszych umowach a propos terminów oddania mieszkan jest
                                                napisane coś w rodzaju: termin przekazania lokali do robót wykończeniowych!
                                                Jesli tak, to odnotujcie w swoich kalendarzach, że od tej daty napewno nie
                                                będziacie tam mogli zamieszkać, bo budynek nie będzie jeszcze miał pozwolenia
                                                na tzw. zasiedlenie, a wy już bedziecie płacili Edbud'owi po np. 4,40 zł/m kw.
                                                plus za tzw. media. Ten stan potrwa około 3-4 miesiecy i teoretycznie: nie ma
                                                meldunku, telefonu, internetu itd.itd. - bo budynek zgodnie z Prawem budowlanym
                                                jest budową itd.itd. Powodzenia! Ale jeszcze nie raz i nie jedna taka sprawa
                                                sprawa spędzi Wam uśmiech z twarzy!
                                                • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 22.08.05, 09:42
                                                  Powinni też jednak mieć jeszcze w umowach datę odbioru technicznego budynku, po
                                                  którym można już oficjalnie zamieszkać (choć ostatnio nie każdy deweloper
                                                  podaje taką datę, a mimo to ludzie podpisują takie umowy :((( ).
                                                  • Gość: Sz Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 12:11
                                                    Do "S"; napisałaś swięte słowa! może tylko pozwoliłbym sobie troszkę usciślić:
                                                    zamiast daty odbioru technicznego budynku (to jest sprawa dewelopera i gminnego
                                                    nadzoru budowlanego i niech się kłócą) człowieka, który płaci interesuje data
                                                    od, której budynek zostaje przekazany do nieograniczonej eksploatacji, inaczej
                                                    mówiąc do zasiedlenia. Od tej daty, kończy się tzw. budowa i regulujące ją
                                                    przepisy prawa budowlanego, liczą się wszelkie kary umowne itd.itp. Taka data
                                                    musi być wpisana do umowy i od tej daty zarządzający ma prawo naliczać
                                                    zaliczkowe opłaty czynszowe!
                                                  • Gość: alfa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 00:18
                                                    Wpadł mi w ręce akt notarialny, który "wciskany" jest waszym sąsiadom przez
                                                    Edbud - kometarz: to jest gangsterski sposób narzucania swojej woli tym, którzy
                                                    pomimo,że są "właścicielami" lokali będą właściwie lokatorami Edbudu! Strzeżcie
                                                    się, jeszcze jest czas i przekażcie to innym!
                                                  • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 23.08.05, 10:02
                                                    Ja mieszkam w poprzedniej lokalizacji. Są zgrzyty. Umowy przedstawiane przez
                                                    Edbud są bardzo jednostronne, niektóre zapisy wręcz absurdalne. Naprawdę jest
                                                    na co uważać. Podpisanie finalnej umowy notarialnej bardzo odciągnęło się w
                                                    czasie. Nie jest jednak aż tak drastycznie, żeby nazywać dewelopera gangsterem.
                                                    Naprawdę nikt nie zmusza nikogo do kupowania mieszkań. Można kupować na rynku
                                                    wtórnym.
                                                    Jeśli chodzi o moje osobiste doświadczenia, to muszę powiedzieć, że nie wiem,
                                                    co by mi się musiało w głowę zrobić, albo z tym krajem, żebym jeszcze raz
                                                    kupiła mieszkanie inaczej, niż stojące, do obejrzenia i od razu poprzez akt
                                                    notarialny. Po prostu dopóki ludzie kupują dziury w ziemi i jeszcze się w tym
                                                    prześcigają, nie będzie powodu, żeby coś się zmieniło. W normalnych warunkach
                                                    to deweloper powinien zaciągać kredyt, budować mieszkania i sprzedawać dopiero
                                                    gotowe, od razu aktem notarialnym. W obecnych warunkach rynkowych kupującego
                                                    może spotkać wiele niespodzianek.
                                                  • Gość: alfa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 11:04
                                                    Do "S"!!! Muszę zaprotestować - NIE NAZWAŁEM DEWELOPERA GANGSTEREM, napisalem
                                                    tylko, że stosuje gangsterskie sposoby. To nie jest to samo!!!
                                                    Jeśli w tym akcie notarialnym, z którym zwrócono się do mnie o opinie napisano
                                                    w paragrafie nr 9, mniej więcej tak: zarząd nieruchomością powierza się
                                                    Edbudowi na okres trzech lat, przyczym odstąpienie od tej umowy jest możliwe
                                                    JEDYNIE ZA ZGODĄ EDBUDU??? I takie postanowienia zostały wymuszone przez treść
                                                    pierwszego podpisanego aktu notarialnego i maja obowiązywać wszystkich
                                                    następnych współwłaścicieli nieruchomości. Powstaje pytanie: kto i DLACZEGO
                                                    podpisał ten pierwszy akt notarialny? Dlaczego wszyscy inni mają
                                                    być "zakładnikami" tego pierwszego, kóry - bardzo chciałabym w to wierzyć -
                                                    miał tylko taką myśl frywolną: kupił mieszkanie, garaż itd. dał kupę pieniędzy
                                                    i pozbawił się prawa decydowania o wielu sprawach rozgrywających się właśnie w
                                                    pierwszym okresie "życia" budynku! Zachodzą obawy, że pózniej pozostanie
                                                    dużo "garnków do sklejenia". Warto też pamiętać - kiedy się jest PRAKTYCZNIE
                                                    pozbawionym kontroli poczynań tego "komisarycznego" zarządu, że długi
                                                    spowodowane przez zarządcę SĄ DŁUGAMI WSPÓLNOTY!!! Daj wam Boże jak najlepiej!
                                                  • Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 23.08.05, 12:05
                                                    Przepraszam, istotnie trochę się zapędziłam :)
                                                    Zgadzam się całkowicie, ze ten konkretny zapis jest fatalny. Istnieje chyba
                                                    jednak możliwość zerwania takiej umowy, nawet bez zgody Edbudu, w przypadku
                                                    wykazanie niegospodarności?
                                                    Jeśli chodzi o formę aktu notarialnego, to faktycznie przyjmują zasadę, że
                                                    forma pierwszego podpisanego aktu notarialnego obowiązuje potem już wszystkich.
                                                    Nie ma możliwości wykreślenia takiego zapisu. W takich momentach pojawiają się
                                                    stwierdzenia, że w każdej z inwestycji mieszkają pracownicy Edbudu i to oni
                                                    zawierają taki pierwszy wzorcowy akt. Z dużym prawdopodobieństwem faktycznie
                                                    tak jest. Mi in. dlatego właśnie tak bardzo jestem zniechęcona do kupowania
                                                    mieszkań od deweloperów. W końcu na błędach trzeba się uczyć ;)
                                                    Jednocześnie chciałam zwrócić uwagę na fakt, że nie tylko brzmienie tego aktu
                                                    notarialnego jest tak fatalne. W zasadzie żadna z otrzymanych przeze mnie umów
                                                    przedstawianych przez Edbud w pierwotnej wersji nie nadawała się do podpisania.
                                                    Na szczęście nie wszystko trzeba podpisać. Zawsze można jeszcze rozmawiać. Choć
                                                    podobno ostatnio coraz trudniej cokolwiek wynegocjować.
                                                  • lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 12:13
                                                    Wydaje mi się, że istnieje prawna możliwość obalenia podpisanego przez chyba
                                                    wszystkich kupujących zapisu o 3-letnim okresie zarządzania przez EDBUD. O ile
                                                    się nie mylę taki zapis został przez sąd uznany za niezgodny z prawem w wypadku
                                                    JW Construction (pisała o tym "Gazeta Wyborcza") Proponuję, aby w odpowiednim
                                                    momencie lokatorzy zajęli się tą sprawą.
                                                  • lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 12:19
                                                    Odpowiedni artykuł - dodatek "Nieruchomości" do Gazety Wyborczej z 15 czerwca br
                                                  • myslacy Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 14:09
                                                    Święta prawda.
                                                    Ja takze jestem nabywcą mieszkania na Relaxie i obserwuję Wasze posty.
                                                    Widze iż w tym miejscu zbiera się grupa przyszłych sąsiadów żywotnie
                                                    zainteresowana dotrzymaniem terminow i warunków przez Edbud oraz przyszłą, mam
                                                    nadzieję dobrą współpracą ze wspólnotami z Szajnowicza / Dembego.
                                                    Myślę że zaowocuje to uniknięciem pewnych błędów.
                                                    Pozdrawiam,
                                                    J.
                              • lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 21.06.05, 13:39
                                Tez nie należe do fatalistów tak jak wiekszość klientów tego dewelopera choc
                                nie sądzę żeby wszystko przebiegało bez problemów. W takiej sytuacji na rynku
                                mieszkaniowym jaką mamy (czli rynku dewelopera) - to po prostu niemozliwe.
                                Ważne jest, moim zdaniem, żeby przyszli mieszkańcy Relaxu byli w kontakcie i
                                wymieniali informacje i uwagi. W miarę obiektywnie!
              • Gość: mar Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 212.160.172.* 24.03.05, 12:21
                > Przeglądałem te forum i co mnie ucieszyło , ze mimo wszystko (mimo tych
                > usterek) ludzie mieszkajacy tam polecili by tego dewelopera jeszcze raz
                > i ponownie by kupili mieszkanie u tego dewelopera.

No nie wiem... popatrz na daty postów. Zapewne wtedy kiedy to było pisane, to
                jeszcze nie pękła i nie zardzewiała żadna rura, nikt nie wiedział o wadliwej
                instalacji elektrycznej w mieszkaniach, nie przeciekało jeszcze podwórko, nie
                schodziła na potęgę farba z barierek, nie zapadały się posadzki... oj, długo by
                wymieniać jeszcze...
                Ja też kiedyś miałem takie zdanie jak piszesz, ale teraz - szczególnie po
                ostatniej wymianie pism z dyrektorami Edbudu - mam wrażenie że trafiłem na jakąś
                spółdzielnie PRLowską. Zachęcam do wnikliwej lektury:
                www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=575
                Zastanawiam się tylko czy prezesi Edbudu wiedzą co się dzieje i czy będą
                wyciągać jakieś konsekwencje wobec swoich pracowników odpowiedzialnych za
                powstanie i (co gorsze) ukrywanie tych usterek. Ciekaw jestem na jakim szczeblu
                zapadła decyzja, że zardzewiałe piony wystarczy ochlapać farbą i już po
                wszystkim... www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=478
                Dodam jeszcze, że większość pionów u nas jest w izolacji i rdzy po prostu nie
                widać dopóki rura nie pęknie. Jak pęka rura widać tu:
                www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=566
                Widzisz, problem polega tak na prawdę na tym, że ja już straciłem do nich
                zaufanienie. Przez dwa lata wyciągneliśmy im na wierzch na prawdę wiele rzeczy,
                z "pomyłką" w aktach notarialnych włącznie. Jak się z tego wykręcają widać na
                wspomnianej wymianie pism. Ja się po prostu zastanawiam ilu rzeczy jeszcze nie
                znaleźliśmy i jakie niespodzianki nas czekają w przyszłości, jak już gwarancja
                się skończy.
                Jeżeli dla Ciebie cena mieszkania nie jest wielką kwotą, to możesz się pobawić z
                nimi w ruletkę. Ja jednak za taką kasę chciałbym coś pozbawionego fuszerek.
    • keisub Re: Edbud "Relaks" I i II 26.02.05, 18:40
      nie wierze ze nikt tam nie kupil mieszkania.
      odezwijcie sie
    • Gość: poszukujący Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 19:22
      A może ktoś chce sprzedać mieszkanko ?
    • Gość: SH Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 24.10.05, 15:43
      Kupilem mieszkanie w Relaks II i oczywiscie sledze regularnie postepy na
      budowie. Postepy sa, ale obawiam sie ze nie sa one zgodnie z harmonogramem.
      Moje mieszkanie znajduje sie w budyknu D2. W chwili podpisywanie umowy dostalem
      informacje ze stan surowy zamkniety jest planowany na wrzesien 2005. W lipcu
      pytalem na budowie, czy sa jakies zmiany w harmonogramie i ponownie dostalem
      potwierdzenie ze stan SZ jes planowany we wrzesniu. Mamy koniec pazdzernika a w
      moim budynku nie ma nawet stanu surowego otwartego. Bylem wczoraj na budowie i
      widzialem, ze stanu SZ nie osiagnal jeszcze zaden budynek. Czy ktos z was
      zglebial moze ten temat w Edbudzie?
      • Gość: T Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 13:41
        Wypadałoby coś Wam doradzić! Otóż warto żebyście się zorganizowali i sprawdzili
        jakie "warunki zabudowy" zostały wydane dla Waszej działki. Z zewnatrz widać,
        że te trzy budynki są wyjatkowo ciasno "upakowane". Ciekawe jak można w tych
        warunkach zachować, wymagany przepisami, 30% udział zieleni na tak ciasnej
        działce? Wydaje się, że deweloper usiłuje połączyć tę inwestycję z dwoma
        poprzednimi i stworzyć jakiś "kołchoz" mieszkaniowy na 5 dużych bloków. Będzie
        więc tłumaczył, że tereny "zielone" przy Dembego 6 i Szajnowicza 1 "należą też
        do Waszej "działki" - ale to powinno być napisane jasno i wyraźnie we
        wspomnianych warunkach zabudowy, Jeśli nie jest - to , jak mawiają, kicha! To
        zresztą powinno zainteresować też właścicieli mieszkań ze wspomnianych już
        wspólnot (Dembego i Szajnowicza).
    • lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 24.02.06, 12:34
      Czy ktoś ma jakieś nowe wiadomości z budowy?
      • Gość: waniliax Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 24.02.06, 14:49
        Widzę budowę przez własne okno - cały czas pracują (na szczęście oprócz
        nocy ;) ).
      • Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aegonpolska.pl / 195.94.217.* 16.03.06, 18:03
        Wieści są takie że jest możliwe opóźnienie 1 Etapu o około 2 miesięcy czyli
        zamiast maja lipiec, sierpień. To jeszcze nic pewnego ale przygotowują się do
        zmiany harmonogramu. Niepokoi mnie to trochę no ale cóż....
    • Gość: f Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:52
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
    • Gość: Ania Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.orange.pl 30.05.06, 15:33
      Nowe forum mieszkańców inwestycji Relaks - zapraszamy przyszłych mieszkańców na
      www.edbudrelaks.fora.pl

Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka