keisub 17.02.05, 17:18 Czy ktos z Was kupil lub zamierza kupic tam mieszkanie! Wady i zalety!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Waldek Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 80.72.38.* 17.02.05, 22:35 Przeszukaj uważnie forum ... Nie, to zły pomysł .Po prostu wątki zawierające krytyke edbudu jako dewelopera zostały skasowane.To nie fikcja - żyjemy w wolnym kraju, gdzie na ogólnodostępnym forum wypowiedzieli sie ludzie pokrzywdzeni przez firme deweloperską edbud i takie wątki są kasowane.Niestety edbud zadziałał tak skutecznie, że wolność wypowiedzi trafił szlag...W skrócie chodziło o osiedzle Sady Jerozolimskie gdzie partactwo edbudu np. przy budowie garażu podziemnego zadania I zaowocowało pękaniem budynku, zalewaniem garażu.W zadaniu drugim złe ocieplenie budynku i efekt - zagrzybienie ścian w blisko dziesięciu lokalach i tak dalej.Kiedyś w budynkach na Kabatach edbud zasłynął z odpadających z sufitów tynków.To wszystko można sprawdzić odwiedzając budowy edbudu i kontaktując się np. z administratorem budynku.Uwaga ! Edbud od pewnego czasu wprowadził przymusowo (w aktach notarialnych) swojego zarządcę - pytanie takiego zarządcy o solidność edbudu może zafałszować prawdziwy obraz tej firmy.To wszystko przy odrobinie wysiłku można sprawdzić - odwiedzając choćby stronę www.skorosze.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 18.02.05, 15:20 Czesc! Dzieki za te wiesci, bardzo mi sie one przydadza. Do tej pory slyszalem tylko dobre opinie o Edbudzie. Jezeli ktos jeszcze moze sie podzielic swoimi opniniami to zapraszam do wypowiedzi. pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vincent Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.05, 16:41 A więc tak. Edbud ma opinię średnią tzn podobno buduje w miarę dobrze -napewno powyżej średniej , natomiast problemem jest obsługa budynku -czyli administrowanie nim 3 lata po oddaniu( w umowie masz że to jest 3 lata)Byłem w mieszkaniach zbudowanych przez Edbud -SMB Kabaty i wygląda to bardzo poprawnie.Oczywiście na budowach Edbudu trafiają się niedopatrzenia ale wszystko zależy od szefa budowy i ekipy a nie od firmy developerskiej.Też zastanowiałem się nad Relaksem ale w końcu chyba skończy się na Edbud Plaza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 18.02.05, 16:51 Czesc Vincent! dzieki za odpowiedz! wlasnie widzialem blok oddany przez nich i powiem szczerze ze mi sie tam podobalo, rzeczywiscie w umowie jest o tych 3 latach i to mnie martwi bo oni maja wysokie stawki, ale mam nadzieje ze te 3 lata szybko minal i wtedy mozna stworzyc wspolnote. ja kupuje mieszkanie na "Relaks" ze wzgledu na lokalizacje, bralem pod uwage "Plaze" ale rozklad mieszkan nie bardzo mi sie tam podoba! pozdrawiam i jeszcze raz dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:48 Hm, może 3 lata to nie dużo, akurat czas rękojmi. :> Życzę udanej walki (bo bez walki się nie obejdzie) z naprawą wszelkich usterek. babel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 21.02.05, 17:42 Czesc ! Moze ktos jeszcze kupuje tutaj mieszkanie i podzieli sie swoja opinia! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 08:56 Jest jakieś forum tych którzy tam kupili mieszkania. Jak znajdę to wrzucę adres. Odpowiedz Link Zgłoś
keisub Re: Edbud "Relaks" I i II 22.02.05, 17:27 Czesc ! bede bardzo wdzieczny! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kier Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.dembego6.waw.pl 22.02.05, 18:56 www.dembego6.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robpaine Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.chello.pl 22.02.05, 20:09 Witam Przeglądałem te forum i co mnie ucieszyło , ze mimo wszystko (mimo tych usterek ) ludzie mieszkajacy tam polecili by tego dewelopera jeszcze raz i ponownie by kupili mieszkanie u tego dewelopera. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 23.02.05, 19:30 Czesc Wszystkim! Moze jest ktos kto kupuje mieszkanie na "Relaks" i orientuje, czy sa juz szczegolowe plany! jestem obecnie za granica a wiem ze takowe mialy sie ukazac pod koniec kwietnia. chodzi o to ze wtedy mozna planowac sobie scianki dzialowe. Pozdrawiam wszystkich i dziekuje za wiesci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 22.03.05, 13:22 Z tego co mi wiadomo plany szczegolowe mają być dostępne w maju, są na parter ale niestety biuro projektowe udostępni całość jw. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 23.03.05, 23:29 Witam i bardzo dziekuje za odpowiedz, nadal jestem za granica i ta wiadomosc jest mi pomocna. Czy tez kupujesz tam mieszkanie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 31.03.05, 14:35 Już kupiłem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.101.219.* 04.04.05, 13:47 Czesc! Fajnie jest miec w koncu jakiegos sasiada. Mam nadzieje ze nie bedziemy tego zalowac. Pozdrawiam serdecznie. Zachecam innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 195.136.98.* 11.04.05, 13:50 Byłem wczoraj, mury rosną w niektórych miejscach I etapu już II piętro, a co będzie potem to zobaczymy. Jedno co mnie niepokoi to dla etapu I zmienił się termin oddania ja mam w umowie 31.05.2005 na stronie www natomiast pojawił sie 31.08.2005. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.05, 16:01 Czesc! jestem juz w kraju i widzialem budowe, nie wiedzalem jednak, ze zmienil sie termin oddania budynku. nasza umowa jest tak sformuowana ze Edbud bedzie placil odsetki karne za opoznienia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl 18.06.05, 20:38 My kupujemy juz drugie mieszkanie w Edbudzie. Teraz na Relaksie. Nie przewiduję kłopotów. Fotografujemy budowę co jakiś czas. No i mury pną do góry. Przynajmniej wiadomo, że to uczciwa firma. A frustratów nie brak - ciągle jeden i ten sam człowiek wypisuje niepochlebne opinie. Jak by trafił na JWC lub na jakiegoś bankruta to by dopiero zobaczył. Poznałam na budowie już kilku sąsiadów. Zapowiada się miłe towarzystwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 20.06.05, 18:54 > Przynajmniej wiadomo, że to uczciwa firma. > A frustratów nie brak - ciągle jeden i ten sam człowiek wypisuje niepochlebne > opinie. Ja kupilem u nich w tzw. Dembego 2. Budynek oddany ale aktow notarialnych jak nie ma tak nie (mialy byc do marca tego roku). To jes chyba niezbyt uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 19:37 Też jestem z tej inwestycji. Też nie mogę doczekać się aktu not., ale wiele wskazuje na to, że to tak nie do końca wina Edbudu. W każdym razie na tym etapie, bo gdyby od razu budowali na scalonych gruntach, to teraz nie byłoby problemu. Chyba, że wcześniej też to scalenie gruntu nie było możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:51 Mówisz, że nie do końca z winy Edbudu... hm... A może przybliżysz ich tłumaczenie? Jakie scalenie gruntu? babel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babel Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 24.06.05, 14:53 Jeśli masz na myśli tzw. "drogę przeciwpożarową" to tak jest to ewidentna wina Edbudu. Kosztem terenu Dembego I chce zapewnić sobie inwestycję Dembego II. babel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 24.06.05, 15:10 Możesz napisać trochę dokładniej? Mam obawy, że informacje, jakie otrzymałam w Edbudzie, nie są do końca prawdziwe :( Oficjalnie mówią, że inwestycja jest na dwóch działkach (co zresztą jest zapisane w umowie), "właścicielem" obu jest Edbud, ale mają one różnicę w okresie użytkowania wieczystego (podobno 2 miesiące), co jest przeszkodą do ich scalenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoh Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.dembego6.waw.pl 26.06.05, 13:38 > Możesz napisać trochę dokładniej? Mam obawy, że informacje, jakie otrzymałam w > Edbudzie, nie są do końca prawdziwe :( Nie licz na prawdomówność Edbudu. Jak czekaliśmy na podpisanie aktów notarialnych na Dembego 6, to też przekonywali nas w podobny sposób - wszyscy dookoła byli winni opóźnienia (nawet sąsiedzi), tylko nie Edbud. Niedawno dowiedzieliśmy się czemu tak było. Edbud faktycznie ściemniał z działkami - w momencie kiedy zaczeliśmy podpisywać akty mijał "przypadkiem" okres, po którym mogli sprzedać teren bez ponoszenia dodatkowych kosztów podatkowych. Funkcjonariusze Edbudu od początku wiedzieli, że się spóźnią i ile się spóźnią, ale nam kłamali wymyślając różne inne dziwne powody. Z resztą to nie jedyne kłamstwa Edbudu i pewnie nie najpoważniejsze, ale to już temat na inny wątek. Co do opóźnień z podpisaniem aktów notarialnych na Szajnowicza 1, to wiemy że Edbud poprzez "PR-agentów" próbuje podpuszczać mieszkańców Szajnowicza (i Dembego 6 również) ogłaszając, że powodem opóźnienia jest brak udzielenia przez wspólnotę Dembego 6 służebności (darmowej!) na drogę pożarową leżącą pomiędzy wspomnianymi budynkami. Jest to ewidentna bzdura, bo dokumenty i podpisy strażaków mówią co innego. Tak więc Edbud musi mieć jakieś inne powody opóźnienia, a przy okazji chce zawłaszczyć kawałek gruntu na rzecz kolejnej budowy - tu zapewne budynków na Relaksie. Jedyną metodą na demaskowanie poczynań Edbudu jest dokładna analiza (najlepiej z fachowcem) wszystkich dokumentów - wnioski mogą być bardziej niż ciekawe, a odmowa okazania dokumentu już powinna dawać do myślenia. I na koniec jeszcze jedno ostrzeżenie i zarazem prośba o zachowanie czujności. Jak wiadomo Edbud ma swoich pracowników i kooperantów wśród mieszkańców wybudowanych przez siebie bloków. Część z nich to bardzo porządni ludzie nie mieszający swego życia prywatnego i służbowego. Niestety są i inni, czasem nawet z pozoru niezwiązani z Edbudem, gotowi szkodzić swojej wspólnocie, skłócać sąsiadów, byle tylko zaspokajać interesy Edbudu. Cóż, taki "PR-agent" zapewne niedługo przeprowadzi się na kolejną budowę swojego mocodawcy kontynuować szczytne dzieło i pewnie dalej będzie przekonywać, jaki to Edbud jest wspaniały, bo on ma już kolejne mieszkanie od Edbudu... tylko po co się przeprowadza skoro było tak fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 09.08.05, 16:35 Co nowego na budowie? Może ktoś ma jakieś informacje - pomimo wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 10.08.05, 09:22 Budują. Cały czas budują, a mury pną się w górę (widzę przez okno i słyszę od rana ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keisub Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.05, 16:18 czesc wam, odwiedzam budowe regularnie i narazie wszystko dobrze wygalda,juz mam zrobione i zatwierdzone zmiany scianek wewnetrznych. pozdrawiam sasiadow. keisub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.08.05, 22:33 Widzę, że wielu z Was juz mowi coś o terminach odbioru mieszkania, a więc sprawdzcie czy w Waszych umowach a propos terminów oddania mieszkan jest napisane coś w rodzaju: termin przekazania lokali do robót wykończeniowych! Jesli tak, to odnotujcie w swoich kalendarzach, że od tej daty napewno nie będziacie tam mogli zamieszkać, bo budynek nie będzie jeszcze miał pozwolenia na tzw. zasiedlenie, a wy już bedziecie płacili Edbud'owi po np. 4,40 zł/m kw. plus za tzw. media. Ten stan potrwa około 3-4 miesiecy i teoretycznie: nie ma meldunku, telefonu, internetu itd.itd. - bo budynek zgodnie z Prawem budowlanym jest budową itd.itd. Powodzenia! Ale jeszcze nie raz i nie jedna taka sprawa sprawa spędzi Wam uśmiech z twarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 22.08.05, 09:42 Powinni też jednak mieć jeszcze w umowach datę odbioru technicznego budynku, po którym można już oficjalnie zamieszkać (choć ostatnio nie każdy deweloper podaje taką datę, a mimo to ludzie podpisują takie umowy :((( ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.05, 12:11 Do "S"; napisałaś swięte słowa! może tylko pozwoliłbym sobie troszkę usciślić: zamiast daty odbioru technicznego budynku (to jest sprawa dewelopera i gminnego nadzoru budowlanego i niech się kłócą) człowieka, który płaci interesuje data od, której budynek zostaje przekazany do nieograniczonej eksploatacji, inaczej mówiąc do zasiedlenia. Od tej daty, kończy się tzw. budowa i regulujące ją przepisy prawa budowlanego, liczą się wszelkie kary umowne itd.itp. Taka data musi być wpisana do umowy i od tej daty zarządzający ma prawo naliczać zaliczkowe opłaty czynszowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 00:18 Wpadł mi w ręce akt notarialny, który "wciskany" jest waszym sąsiadom przez Edbud - kometarz: to jest gangsterski sposób narzucania swojej woli tym, którzy pomimo,że są "właścicielami" lokali będą właściwie lokatorami Edbudu! Strzeżcie się, jeszcze jest czas i przekażcie to innym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 23.08.05, 10:02 Ja mieszkam w poprzedniej lokalizacji. Są zgrzyty. Umowy przedstawiane przez Edbud są bardzo jednostronne, niektóre zapisy wręcz absurdalne. Naprawdę jest na co uważać. Podpisanie finalnej umowy notarialnej bardzo odciągnęło się w czasie. Nie jest jednak aż tak drastycznie, żeby nazywać dewelopera gangsterem. Naprawdę nikt nie zmusza nikogo do kupowania mieszkań. Można kupować na rynku wtórnym. Jeśli chodzi o moje osobiste doświadczenia, to muszę powiedzieć, że nie wiem, co by mi się musiało w głowę zrobić, albo z tym krajem, żebym jeszcze raz kupiła mieszkanie inaczej, niż stojące, do obejrzenia i od razu poprzez akt notarialny. Po prostu dopóki ludzie kupują dziury w ziemi i jeszcze się w tym prześcigają, nie będzie powodu, żeby coś się zmieniło. W normalnych warunkach to deweloper powinien zaciągać kredyt, budować mieszkania i sprzedawać dopiero gotowe, od razu aktem notarialnym. W obecnych warunkach rynkowych kupującego może spotkać wiele niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.05, 11:04 Do "S"!!! Muszę zaprotestować - NIE NAZWAŁEM DEWELOPERA GANGSTEREM, napisalem tylko, że stosuje gangsterskie sposoby. To nie jest to samo!!! Jeśli w tym akcie notarialnym, z którym zwrócono się do mnie o opinie napisano w paragrafie nr 9, mniej więcej tak: zarząd nieruchomością powierza się Edbudowi na okres trzech lat, przyczym odstąpienie od tej umowy jest możliwe JEDYNIE ZA ZGODĄ EDBUDU??? I takie postanowienia zostały wymuszone przez treść pierwszego podpisanego aktu notarialnego i maja obowiązywać wszystkich następnych współwłaścicieli nieruchomości. Powstaje pytanie: kto i DLACZEGO podpisał ten pierwszy akt notarialny? Dlaczego wszyscy inni mają być "zakładnikami" tego pierwszego, kóry - bardzo chciałabym w to wierzyć - miał tylko taką myśl frywolną: kupił mieszkanie, garaż itd. dał kupę pieniędzy i pozbawił się prawa decydowania o wielu sprawach rozgrywających się właśnie w pierwszym okresie "życia" budynku! Zachodzą obawy, że pózniej pozostanie dużo "garnków do sklejenia". Warto też pamiętać - kiedy się jest PRAKTYCZNIE pozbawionym kontroli poczynań tego "komisarycznego" zarządu, że długi spowodowane przez zarządcę SĄ DŁUGAMI WSPÓLNOTY!!! Daj wam Boże jak najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 23.08.05, 12:05 Przepraszam, istotnie trochę się zapędziłam :) Zgadzam się całkowicie, ze ten konkretny zapis jest fatalny. Istnieje chyba jednak możliwość zerwania takiej umowy, nawet bez zgody Edbudu, w przypadku wykazanie niegospodarności? Jeśli chodzi o formę aktu notarialnego, to faktycznie przyjmują zasadę, że forma pierwszego podpisanego aktu notarialnego obowiązuje potem już wszystkich. Nie ma możliwości wykreślenia takiego zapisu. W takich momentach pojawiają się stwierdzenia, że w każdej z inwestycji mieszkają pracownicy Edbudu i to oni zawierają taki pierwszy wzorcowy akt. Z dużym prawdopodobieństwem faktycznie tak jest. Mi in. dlatego właśnie tak bardzo jestem zniechęcona do kupowania mieszkań od deweloperów. W końcu na błędach trzeba się uczyć ;) Jednocześnie chciałam zwrócić uwagę na fakt, że nie tylko brzmienie tego aktu notarialnego jest tak fatalne. W zasadzie żadna z otrzymanych przeze mnie umów przedstawianych przez Edbud w pierwotnej wersji nie nadawała się do podpisania. Na szczęście nie wszystko trzeba podpisać. Zawsze można jeszcze rozmawiać. Choć podobno ostatnio coraz trudniej cokolwiek wynegocjować. Odpowiedz Link Zgłoś
lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 12:13 Wydaje mi się, że istnieje prawna możliwość obalenia podpisanego przez chyba wszystkich kupujących zapisu o 3-letnim okresie zarządzania przez EDBUD. O ile się nie mylę taki zapis został przez sąd uznany za niezgodny z prawem w wypadku JW Construction (pisała o tym "Gazeta Wyborcza") Proponuję, aby w odpowiednim momencie lokatorzy zajęli się tą sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 12:19 Odpowiedni artykuł - dodatek "Nieruchomości" do Gazety Wyborczej z 15 czerwca br Odpowiedz Link Zgłoś
myslacy Re: Edbud "Relaks" I i II 23.08.05, 14:09 Święta prawda. Ja takze jestem nabywcą mieszkania na Relaxie i obserwuję Wasze posty. Widze iż w tym miejscu zbiera się grupa przyszłych sąsiadów żywotnie zainteresowana dotrzymaniem terminow i warunków przez Edbud oraz przyszłą, mam nadzieję dobrą współpracą ze wspólnotami z Szajnowicza / Dembego. Myślę że zaowocuje to uniknięciem pewnych błędów. Pozdrawiam, J. Odpowiedz Link Zgłoś
lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 21.06.05, 13:39 Tez nie należe do fatalistów tak jak wiekszość klientów tego dewelopera choc nie sądzę żeby wszystko przebiegało bez problemów. W takiej sytuacji na rynku mieszkaniowym jaką mamy (czli rynku dewelopera) - to po prostu niemozliwe. Ważne jest, moim zdaniem, żeby przyszli mieszkańcy Relaxu byli w kontakcie i wymieniali informacje i uwagi. W miarę obiektywnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 212.160.172.* 24.03.05, 12:21 > Przeglądałem te forum i co mnie ucieszyło , ze mimo wszystko (mimo tych > usterek) ludzie mieszkajacy tam polecili by tego dewelopera jeszcze raz > i ponownie by kupili mieszkanie u tego dewelopera. No nie wiem... popatrz na daty postów. Zapewne wtedy kiedy to było pisane, to jeszcze nie pękła i nie zardzewiała żadna rura, nikt nie wiedział o wadliwej instalacji elektrycznej w mieszkaniach, nie przeciekało jeszcze podwórko, nie schodziła na potęgę farba z barierek, nie zapadały się posadzki... oj, długo by wymieniać jeszcze... Ja też kiedyś miałem takie zdanie jak piszesz, ale teraz - szczególnie po ostatniej wymianie pism z dyrektorami Edbudu - mam wrażenie że trafiłem na jakąś spółdzielnie PRLowską. Zachęcam do wnikliwej lektury: www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=575 Zastanawiam się tylko czy prezesi Edbudu wiedzą co się dzieje i czy będą wyciągać jakieś konsekwencje wobec swoich pracowników odpowiedzialnych za powstanie i (co gorsze) ukrywanie tych usterek. Ciekaw jestem na jakim szczeblu zapadła decyzja, że zardzewiałe piony wystarczy ochlapać farbą i już po wszystkim... www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=478 Dodam jeszcze, że większość pionów u nas jest w izolacji i rdzy po prostu nie widać dopóki rura nie pęknie. Jak pęka rura widać tu: www.dembego6.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=566 Widzisz, problem polega tak na prawdę na tym, że ja już straciłem do nich zaufanienie. Przez dwa lata wyciągneliśmy im na wierzch na prawdę wiele rzeczy, z "pomyłką" w aktach notarialnych włącznie. Jak się z tego wykręcają widać na wspomnianej wymianie pism. Ja się po prostu zastanawiam ilu rzeczy jeszcze nie znaleźliśmy i jakie niespodzianki nas czekają w przyszłości, jak już gwarancja się skończy. Jeżeli dla Ciebie cena mieszkania nie jest wielką kwotą, to możesz się pobawić z nimi w ruletkę. Ja jednak za taką kasę chciałbym coś pozbawionego fuszerek. Odpowiedz Link Zgłoś
keisub Re: Edbud "Relaks" I i II 26.02.05, 18:40 nie wierze ze nikt tam nie kupil mieszkania. odezwijcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukujący Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.05, 19:22 A może ktoś chce sprzedać mieszkanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SH Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 24.10.05, 15:43 Kupilem mieszkanie w Relaks II i oczywiscie sledze regularnie postepy na budowie. Postepy sa, ale obawiam sie ze nie sa one zgodnie z harmonogramem. Moje mieszkanie znajduje sie w budyknu D2. W chwili podpisywanie umowy dostalem informacje ze stan surowy zamkniety jest planowany na wrzesien 2005. W lipcu pytalem na budowie, czy sa jakies zmiany w harmonogramie i ponownie dostalem potwierdzenie ze stan SZ jes planowany we wrzesniu. Mamy koniec pazdzernika a w moim budynku nie ma nawet stanu surowego otwartego. Bylem wczoraj na budowie i widzialem, ze stanu SZ nie osiagnal jeszcze zaden budynek. Czy ktos z was zglebial moze ten temat w Edbudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.05, 13:41 Wypadałoby coś Wam doradzić! Otóż warto żebyście się zorganizowali i sprawdzili jakie "warunki zabudowy" zostały wydane dla Waszej działki. Z zewnatrz widać, że te trzy budynki są wyjatkowo ciasno "upakowane". Ciekawe jak można w tych warunkach zachować, wymagany przepisami, 30% udział zieleni na tak ciasnej działce? Wydaje się, że deweloper usiłuje połączyć tę inwestycję z dwoma poprzednimi i stworzyć jakiś "kołchoz" mieszkaniowy na 5 dużych bloków. Będzie więc tłumaczył, że tereny "zielone" przy Dembego 6 i Szajnowicza 1 "należą też do Waszej "działki" - ale to powinno być napisane jasno i wyraźnie we wspomnianych warunkach zabudowy, Jeśli nie jest - to , jak mawiają, kicha! To zresztą powinno zainteresować też właścicieli mieszkań ze wspomnianych już wspólnot (Dembego i Szajnowicza). Odpowiedz Link Zgłoś
lucagt Re: Edbud "Relaks" I i II 24.02.06, 12:34 Czy ktoś ma jakieś nowe wiadomości z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waniliax Re: Edbud "Relaks" I i II IP: 62.29.248.* 24.02.06, 14:49 Widzę budowę przez własne okno - cały czas pracują (na szczęście oprócz nocy ;) ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asteriks Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.aegonpolska.pl / 195.94.217.* 16.03.06, 18:03 Wieści są takie że jest możliwe opóźnienie 1 Etapu o około 2 miesięcy czyli zamiast maja lipiec, sierpień. To jeszcze nic pewnego ale przygotowują się do zmiany harmonogramu. Niepokoi mnie to trochę no ale cóż.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 09:52 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Edbud "Relaks" I i II IP: *.orange.pl 30.05.06, 15:33 Nowe forum mieszkańców inwestycji Relaks - zapraszamy przyszłych mieszkańców na www.edbudrelaks.fora.pl Ania Odpowiedz Link Zgłoś