Dodaj do ulubionych

Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii

IP: *.inpoland.pl 26.02.05, 14:39
jestem zainteresowana mieszkaniem Eko parku "Cameratta". Zastanawiam się też
nad ew. zakupem mieszkania w inwestycji "Przy Oranżerii (II etap). W
wyszukiwarce znalazłam tylko stare wątki na ten temat. Czy mogłabym prosić o
opinię osoby, które kupily bądź zamierzają kupić mieszkania w tych
inwestcjach?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.tvp.pl 27.02.05, 17:49
      Porównywałam ceny i standard u obu developerów i "Przy Oranzerii" wygrało. A
      trafność decyzji potwierdził mój znajomy, który już mieszka w Eko. Wprowadził
      sie po roku od zakupu bo tak długo usuwali mu usterki. Teraz gdy sie spotykamy
      też narzeka- na akustyczne ściany, bardzo wysoki czynsz itp. Ja czekam na M w
      Oranżerii
    • mw04 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 27.02.05, 20:13
      A ja jestem mieszkanką osiedla quattro Eko parku i jestem bardzo zadowolona,
      nie mieliśmy zadnych problemów, ani usterek i uważam, że standard jest naprawde
      ok, czynsz też wcale nie jest wysoki. Jedynym minusem jest faktycznie akustyka.
      U nas trochę slychac szalejące dzieci sąsiadów z góry. Inwestycji przy
      oranżerii nie znam za dobrze.
      pozdrawiam
      m
      • Gość: Tomasz Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:19
        ???? Czyzbym mieszkal gdzie indziej? U mnie usterek co niemiara....
        • mw04 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 11.03.05, 12:35
          Witam
          A o jakich usterkach Pan pisze bo może faktycznie coś przegapilismy?
          pozdr
          m
          • Gość: Tomek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 00:57
            Polecam sprawdzic plytki na balkonie oraz szczelnosc okien
      • Gość: HK Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: 194.7.233.* 13.04.05, 10:29
        Jestem zainteresowana Serenata, to zdaje sie obok quarto. Jak sie mieszka? Jaki
        jest czynsz faktycznie? Czy byly opoznienia w oddaniu budynku? Jak Pani
        wykonczyla mieszkanie? Czy wiadomo cos na temat tego budynku biurowo-uslugowego
        na zachod od istniejacych budynkow?? W piatek mamy podjac osteteczna decyzje,
        zbieram wzelkie informacje...
        Pozdraiwam i dziekuje!
        • Gość: HK Re: Eko Park - Serenata/quatro IP: 194.7.233.* 13.04.05, 10:41
          chcialm zmienic tytul dla jasnosci:)_
        • Gość: ppp Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.citibank.com 14.04.05, 09:36

Witam, z tego co mi wiadomo, Eko Park przez najbliższe parę lat ma zamiar
          skupić się na budowniu kolejnych etapów mieszkaniowych, przed i za budynkiem w
          którym obecnie urzedują. Dodatkowo słyszałem o ich kłopotach finansowych (tylko
          pogłoski, nic sprawdzonego), co wykluczałoby możliwość budowy centrum biurowo-
          usługowo-handlowego. Wymagałoby to wyłożenia własnych środków (lub posiłkowania
          się kredytami) , a nie finansowania się z bieżacych wpłat jak to ma miejsce
          przy mieszkaniach. Dodatkowa informacja to ta, że odkupieniem ziemi za Oran
          zeria II jest zainteresowany developer, który myśli o rozpoczęciu tam
          inwestycji mieszkaniowej.
    • Gość: 108 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 28.03.05, 17:30
      Proszę podejmując decyzje byc obiektywnym i uważać na wypowiedzi sfrustrowanych
      osób, których misją życiową lub zawodową jest zniechęcanie do wszelkiech
      inwestycji Eko-Parku. Wszyscy na tym i innych forach związanych z Eko-Parkiem
      wiedzą o jakie wypowiedzi chodzi. Mnie osobiście one juz nudzą i śmieszą
      zarazem, choć przy podejmowaniu decyzji na pewno coś wnoszą...
      Ja wybrałem Camerattę więc już obiektywny nie jestem. Porównałem ceny,
      standard, tzw. kameralność (3 piętra vs. 5 pięter). Wybrałem Camerattę i jestem
      jak na razie zadowolony z samej inwestycji i obsługi.
      Pozdrawiam,
    • Gość: BCG Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: 212.160.172.* 20.04.05, 09:31
      Odradzałbym Pani zainteresowanie inwestycją w Eko-Park jednocześnie chciałbym
      przestrzeć Panią jak i wszystkich innych rozważających ten zakup przed
      nieuczciwymi sprzedawcami na jakich można się natknąć w Biurze Sprzedaży, a mam
      na myśli takie osoby jak pani Joanna Janiak, Katarzyna Szymborska, Jolanta
      Ruszczenko i Łukasz Lech.
      Nie należy wierzeć w żadne wypowiedziane przez nich słowo.
    • Gość: gość Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 21.04.05, 21:58
      ...a ten w kółko to samo ;))
      ...wszyscy mnie oszukali, wszyscy w Eko kłamią, wszyscy są be....
      Panie Tomaszu, daj Pan już spokój, nie jesteś Pan zadowolony ze swojej
      inwestycji bo nie sprawdziłes i nie przewidziałeś, że obok wyrosną podobne
      budynki i że sąsiad hałasuje.....
    • Gość: Alien Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.rodamco.pl 11.05.05, 14:50
      Zarówno Bolero jak i Cameratta to bardzo ciekawe i położone w super miejscu
      budynki. Ja kupiłem mieszkanie w Bolero, co prawda sprzedawcy z Eko-Parku są
      bardzo kiepscy, ale jak na razie nie narzekam, kończą terminowo i mam nadzieję,
      że wkrótce sie wprowadzę. A usterki - jeżeli nie są olbrzymie to nie jest to
      takie ważne, przy niewielkim nakładzie środków można je zlikwidować, a
      lokalizacji mieszkania i prestiżu osiedla nie zmieni się już nigdy.
      ps. sprzedawcy z MPRO są zdecydowanie gorsi, pełna komuna, ale inwestycja też
      ciekawa.
      • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 12.05.05, 22:41
        Zgadzam sie z przedmowca a przy okazji pozdrawiam (przyszlego) sasiada :-) Tez
        kupilem w Bolero, sprzedwacy sa bardzo uparci w negocjacjach ale osoba, ktora
        mnie obsluguje reaguje na wszystkie prosby i w sumie na razie nie mam podowodow
        do narzekan. Bylem juz w swoim (skonczonym) mieszkaniu. Standard i jakosc
        wykonczenia jest faktycznie wysoka, zrobilem nawet wstepny obmiar z architektem
        wnetrz i wieszkosc scian trzyma wymiar (i pion). Czekamy tylko na wykonczenie
        klatek, elewacji i otoczenia. Mam nadzieje ze wszystko skonczy sie w terminie.
        • Gość: 108 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 13.05.05, 22:23
          Zazdroszcze, my dopiero za pol roku po sasiedzku w Cameracie...
          • Gość: ja Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 12:19
            Hoho, az trzech mieszkancow BOlero na forum...A juz myslalem, ze w Bolero sami
            emeryci beda mieszkac. :)))

D.
            • pawpaw2 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 15.05.05, 23:51
              Gość portalu: ja napisał(a):

> Hoho, az trzech mieszkancow BOlero na forum...A juz myslalem, ze w Bolero
              sami
              > emeryci beda mieszkac. :)))
              >
              > D.
              Blad w mysleniu! Czyzby emeryci nie uzywali internetu? Ja jestem i uzywam
              codziennie!
              • Gość: Alien Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.rodamco.pl 16.05.05, 18:00
                O skoro to jest możliwe to też wybiore się na pomiary, a co do budynku to z
                dnia na dzień wygląda ładniej.
                Korzystacie z usług architektów czy sami wykańczacie mieszkania?
                • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 16.05.05, 21:46
                  Ja korzystam z usług architekta.Glownie ze wzgledow czasowych. Odnosnie obmiarow
                  dokonywanych we wlasnym zakresie, umowlismy sie z BOKiem na taka wizyte,
                  pracownik Ekoparku nas zamknal na 1,5 godziny, pomierzylismy wszystko,
                  obfotografowalismy, no i teraz mozna na spokojnie wszystko sobie projektowac.
                  Polecam taki uklad, zwlaszcza jak komus zalezy na sybkim rozpoczeciu prac
                  wykonczeniowych, po odbiorze mieszkania.
            • onnade Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 23.06.05, 10:03
              Noo... bo to z emerytur kupili te mieszkania... hehe... swoja drogą jak można
              tak przepłacać, to ja nie wiem :)
        • Gość: nawika Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:12
          ja ten kupilam w bolero, i bylam w wykonczonym mieszkaniu, ale moim zdaniem
          standard nie jest zbyt wysoki, np rury w lazience leza na podlodze lub sa
          podczepione na scianie, myslalam ze tak jest tylko w moim mieszkaniu, ale
          podejrzalam sobie kilka innych i bylo dokladnie tak samo...
          wogole standart klatek tez nie zawysoki ;((
          • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 17.05.05, 21:24
            Nie bede spiewal z zachwytu nad standardem - w koncu to tylko mieszkanie. Ale u
            mnie wszystkie rury sa ladnie pochowane i ze sciany wystaja tylko koncowki
            przylaczy sanitarnych. I nie za bardzo wierze, ze u kogos rury ida po scianie a
            tym bardziej po podlodze ;-) Zapewne twoje mieszkanie jednak nie bylo jeszcze
            skonczone. Co do klatek - de gustibus non disputandum est - w polemike co
            ladniejsze sie nie wdaje i pozdrawiam :-)
            • Gość: nawika Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 21:47
              a rura w kuchni taka szara nie biegnie po scianie ?
              ja obejrzlam chyba z 5 mieszkan i we wszystkich bylo tak samo
              • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 18.05.05, 18:15
                jak pisalem - zadnych rur na wierzchu, ani w kuchni, ani w lazienkach.
    • aniko16 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 17.05.05, 14:22
      Ja wybrałam "Przy Oranżerii", w I etapie, odebrałam już ponad rok temu. Było
      bez usterek, standard wykończenia klatek wysoki - przynajmniej moim zdaniem.
      • Gość: gość Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.tvp.pl 23.05.05, 07:55
        Jak pierwsze miesiące w Oranżerii? Ja zdecydowałam sie na II etap i wczoraj
        ogladalismy postepy w budowie. To moje pierwsze mieszkanie i troche sie
        niepokoję. Czy developer nie ropił kłopotu z podziałem działki? Ile płacisz
        czynszu i co wchodzi w jego skład?
    • Gość: gitek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: 5.6.1D* / 62.154.222.* 06.06.05, 18:37
      Kupilem mieszkanie w Cameracie. Wynegocjowalem 1,3% (czy jakos tak). Wyraznie
      daja do zrozumienia ("arogancja" to chyba to slowo), ze panuje "rynek
      sprzedajacego". W tresci umowy dopuszczaja jedynie minimalne zmiany a osoba
      sprzedajaca byla w temacie bardzo slisko-plytka (tak naprawde musialem sam
      sobie sprzedawac). Kupilem w winiku klasycznego napalenia sie.
      No a teraz mam pytanie: Czy zna ktos przyczne opoznienia kolejnego etapu budowy
      (Cameratta)?
      • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 06.06.05, 22:12
        A skad takie przypuszczenie ? Wedle mojego stanu wiedzy zmienia sie tylko glowny
        wykonawca (Mitex na Kajime), ponoc planowo. Mitex wyral przetarg na wykonczenie
        do stanu surowego zamknietego, a Kajima ma zamknac cala inwestycje. Czy przez to
        ma powstac opoznienie - tego nie wiem. Zaznaczam, ze jestem neutralny w tej
        kwestii :-)
        • tonyclifton Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 07.06.05, 14:36
          Pan piszący z Aster chyba ma jakiś interes, żeby z wszelką cenę "wybielać" tego
          dewelopera. Ale jest to znany trick, że pracownicy deweloperów ślędzą forum
          i "robią plusy pracodawcy"
          TC
          • Gość: twolek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 07.06.05, 19:50
            Pan tonyclifton jest chyba typowym dla tego forum wyznawca spiskowej teorii
            dziejow ale... tylko winni sie tlumacza.
        • Gość: gitek Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.m1.dsh.de / 62.225.37.* 07.06.05, 17:23
          Opoznienie juz jest. Na razie 5 tygodni (planowane na 8 tygodni). Oczywiscie to
          nie powod do paniki. Zmiana wykonawcy sprawe nieco rozjasnia.
          Dzieki za informacje.
        • Gość: lll Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: 217.153.132.* 08.06.05, 15:32
          Stan surowy zamkniety oznacza, iz wstawione sa okna. W Camercie okien jeszcze
          nie ma i Mitexu juz tez nie widac. Moze Mitex mial dociagnac tylko do stanu
          surowego otwartego? Camerata miala byc skonczona w tym samym terminie co
          Serenata (ostatni kwartal 2005) a tymczasem w Serenacie okna sa wstawione i
          klada ocieplenie. Wyraznie Camerata zostala z tylu. Moze to jest planowe
          zwazywszy, ze Camerata jest mniejsza niz Serenata i dalsze etapy prac pojda
          szybciej.
          • Gość: mellow Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.06.05, 20:46
            witam sasiadow z cameraty

ja tez jestem juz szczesliwym (?) posiadaczem mieszkania w tym etapie eko.
            z tego co uslyszalem od pana ciecia, ktory wpuszczal mnie na teren budowy,
            mitex jest teraz podwykonawca kajimy, ktora odpowiada za calosc robot.

arogancja eko przekracza wszelkie granice - sposob trakowania nas przez pania
            jolante to istny skandal.

• Gość: 108 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 20.06.05, 12:19
              czyli co - kajima weszla na budowe zeby poparwila sie jakosc prac (zaslyszane w
              eko) ale dalej bedzie wszystko robil pan zenek z miteksu tyle tylko ze pod
              czujmym okiem kajimy...

czy ktos z sasiadow byl juz w mieszkaniu?
              • Gość: mellow Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.05, 01:30
                na to wychodzi. rzeczywiscie dogladaja codzien prac mitexu. postepy widac golym
                okiem. polecam strone kajimy - robia gownie super nowoczesne i odwazne
                architektonicznie biurowce i obiekty uzytecznosci publicznej. sadzac po tym,
                wtopy z camerata raczej nie bedzie...

w mieszkaniu bylem, zaczynaja tynkowac ale okien wciaz nie ma
              • Gość: gosc Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.m1.dsh.de / 62.225.37.* 21.06.05, 18:30
                wizyty w mieszkaniu mi odmowiono, nie moge nawet wejsc na teren budowy. W
                czasie zakupu (Cameratta) takich problemow nie bylo. Najwyrazniej maja cos do
                ukrycia.
                • Gość: 108 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.gizycko.mm.pl 22.06.05, 00:19
                  do ukrycia to raczej nie powinni nic miec bo co tu mozna ukryc na tym etapie
                  prac? krzywe sciany, czy to ze klada tansze/gorsze kable niz maja na planie?
                  wszytko i tak wyjdzie przy odbiorze, mysle ze raczej nie wpuszczaja a) bo nie
                  lub b) bo faktycznie jak twierdza nie maja ubezpieczenia i stanu surowego
                  zamknietego. Niewazne, jeszcze te dwa-trzy tygodnie mozna poczekac, choc
                  chcialbym juz zobaczyc jak to wszystko w realu wyglada...

...no i doczekalismy sie pierwszych okien...nie nazekam ale jakies takie za
                  zolte jak dla mnie...
                  • Gość: mellow Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.05, 00:58
                    okna rzeczywiscie z daleka robia dziwne wrazenie, ale przygladalem im sie z
                    bliska i jest super. widac sloje drewna, wykonczenia okapy z aluminium. poza
                    tym na tle ciemnej sciany z kamienia beda super wyskakiwac na pierwszy plan - w
                    calosci jako zamysl architektoniczny bedzie pieknie.
                    • Gość: gosc Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.m1.dsh.de / 62.225.37.* 23.06.05, 16:14
                      Jak to z bliska? Przeciez na teren budowy nie wolno wchodzic. To moze jednak
                      wolno?
      • Gość: 108 Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.aster.pl 08.06.05, 10:21
        A co z wycena zmian lokatorskich w Cameratta? Czyz nie jest arogancja ze strony
        Eko podawanie jednej kwoty bez szczegolowej informacji co na nia sie sklada i
        pozostawienie klientowi jedynie wyboru albo ja zaakceptowac albo nie?
        Spodziewalem sie tak jak ma to miejsce u innych developerow przejrzystej
        informacji ile za co! Czy w innych etapach Eko odbywalo sie to tak samo, czy
        podana zostala szczegolowa informacja dotyczaca wyceny zmian?
        • Gość: :)) Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:49
          Entuzjastów Eko Parku zapraszamy do obejżenia już istniejących obiektów, takich
          jak Allegretto, Rapsodia czy Quattro. W programie wycieczek: grzyb w piwnicy
          (przecieki wód gruntowych), odpadające tynki zewnętrzne i wewnętrzne, pękające
          ściany itp.
          Oczywiście jeszcze należałoby wymienić akustykę jak w sali koncertowej...
          • Gość: :)) Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 14:51
            Są też oczywiście plusy jak np dobra lokalizacja czy ciekawa architektura i
            wygląd zewnętrzny
          • maxgolaz Re: Eko Park - Cameratta vs Przy Oranżerii 03.10.05, 15:44
            Wnioskojac z tego, odradzasz kupna mieszkania w Eko Park?
            Prawda jest taka ze wiekszosc nowych budynkow ma jakies problemy i wady.
            To co piszesz odnosnie Eko Park brzmi dosyc powaznie na miezkania w tak
            wysokiich cenach...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka