veech 02.03.05, 23:27 Poznam chętnie opinie osób , które zdecydowały sie na mieszkanie w inwestycji Idzikowskiego lub są w trakcie podejmowania decyzji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaku Re: sąsiedzi 04.03.05, 12:04 Ja już podjęłam decyzję i podpisałam umowę. Absolutnie nie zaluję swojej decyzji i czekam na rozpoczęcie budowy. Dopisałam się również do drugiego wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marita3 Re: sąsiedzi 04.03.05, 22:37 Witam panstwa serdecznie! Tak sie ciesze ze zaczynamy sie odnajdywac.Ja podpisalam umowe chociaz nigdy nie bylam w tym miejscu.Pracuje za granica i kiedy jestem w Warszawie wydaje fortune na hotele.dlatego sie zdecydowalam.Wiem ze mozna bylo zaufac Budimexowi no i zachwycilam sie tym kosciolkiem naprzeciwko/na zdjeciu/.Potem przyszly te okropne opinie i ja teraz nie moge sypiac po nocach.Moje wszystkie oszczednosci + kredyt pojda na to mieszkanie.Najbardziej boje sie dwoch rzeczy:spalin/halas mi nie przeszkadza/oraz tego ze gdybym znalazla sie w trudnej sytuacji np stracilabym prace i bylabym zmuszona do sprzedania mieszkania to nikt by nie chcial go kupic ze wzgledu na te okropnosci ci ludzie opisuja.Nie wiem nawet czy ta lokalizacja jest atrakcyjna.Ale chyba sie nie wycofam ijestem szczesliwa ze nie jestem juz sama,ze odnalazlam przyszlych sasiadow! Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Marita budynek A Odpowiedz Link Zgłoś
madziaku Re: sąsiedzi 04.03.05, 22:56 Miło mi Panią poznać! Myślę, że nie ma co sugerować się złośliwymi komentarzami dotyczącymi Naszego osiedla jakie pojawiają się na forum. Ja w przeciwieństwie do Pani byłam na miejscu gdzie ma powstać to osiedle- i rozważywszy wszystkie za i przeciw zdeydowałam się podpisać umowę z Budimexem. Myślę, że inwestycja ta ma tak wiele zalet (lokalizacja blisko centrum, dużo terenów zielonych oraz dogodne połączenia autobusowe ze wszystkimi częściami Warszawy oraz, co również nie jest bez znaczenia, dogodne warunki zakupu), że zdecydowanie warto było się zdecydować. Nie żałuję swojej decyzji i nie sądzę zebym miała zmienić zdanie. Mam tylko nadzieję, że inwestycja ta dojdzie do skutku i że bedzie mi dane tam zamieszkać. Serdecznie pozdrawiam i w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości dot. naszego osiedla proszę pisać do mnie na priv: madziaku@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec.obecnego.osiedla Re: sąsiedzi 25.03.05, 09:30 madziaku napisała: Myślę, że inwestycja ta ma tak wiele zalet (..., dużo terenów zielonych oraz ...dogodne warunki zakupu), że zdecydowanie warto było się zdecydować. Przez ta inwestycje my mieszkancy starego osiedla, no i oczywiscie mieszkancy okolicznych osiedli, tych TERENÓW ZIELONYCH bedziemy mieli juz mniej, dluzsze kolejki w sklepach :) Nie liczac tego, ze bylby blok na bloku. pozdrawiam, m.o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
veech Re: sąsiedzi 04.03.05, 23:47 My również Panią witamy, przed podpisaniem umowy kilkakrotnie bylismy w TYM miejscu. Myślę, że Czerniakowska nie jest głośniejsza niż ulica, przy której obecnie mieszkamy (Puławska). Poza tym, wielokrotnie przeglądaliśmy oferty rynku nieruchomości (ineresowała nas Ochota i Mokotów) i zarówno pod wzgledem ceny, jak i systemu płatności inwestycja wydaje nam się atrakcyjna. Jeśli chodzi o lokalizację, przynajmniej wiemy co znajduje sie dookoła Nas i nie będziemy zaskoczeni nowa trasą (jak np. na Bemowie, czy w rejonie Bukowińskiej) lub hipermarketem. Sami jeśtemy pełni obaw o hałas, kominy lub spaliny ale -po pierwsze trudno oczekiwać zupełnej ciszy i krystalicznego powietrza w środku stolicy -a po drugie, jeśli już takie miejsce znajdujemy, to ... w astronomicznej cenie (Villa Marina lub Pola Mokotowskie). Jeśli chodzi o pozwolenie, próbowaliśmy się czegoś dowiedzieć na własną rękę. Niestety w Biurze Naczelnego Architekta Miasta nie chcą udzielić żadnej, konkretnej informacji, poza potwierdzeniem, że Budimex złożył stosowne dokumenty a sprawa jest w toku.:-( Jeśli uda nam się jeszcze czegoś dowiedzieć, z pewnością podzielimy się z Państwem niezwłocznie. pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
s1231 Re: sąsiedzi 07.03.05, 21:26 Witam wszystkich, Poza problemem braku pozwolenia na budowe istnieje jeszcze wiele zakretow, zanim bedziemy mogli zamieszkac na idzi. Pewnie z czasem poznamy je wszystkie. Ale dzisiaj interesuje mnie jak oceniacie prawdopodobienstwo zaskarzenia pozwolenia na budowe (jak juz sie pojawi)? I o ile moze ono opoznic budowe? Jezeli Budimex nie dostalby pozwolenia to sytuacja jest dla nas jasna i prosta (rozwiazanie umowy i juz), jednak jak je dostanie i zostanie ono zaskarzone to moze nie byc juz tak prosto i jasno. "budynek B" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
granne Re: sąsiedzi 08.03.05, 12:15 Proponuje link: www.hetman.com.pl/wiedza/wiedziec73.php Od 2003 roku nie jest tak latwo zaskarzyc i zablokowac budowe. Odpowiedz Link Zgłoś