Dodaj do ulubionych

Piaseczno, Albatrosów?

05.03.05, 11:03
Wiecie coś na temat tamtych mieszkań? Jest ich dość dużo do sprzedania. Jak
się tam mieszka (w tych okolicach, w tych mieszkaniach)?

Będę wdzięczna za podzielenie się opiniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcco Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.05, 22:02
      Witaj, ja też mysle o kupnie mieszkania w tej czesci i mam znajomych, którzy
      tam mieszkaja..co prawa troche ciasnawo (ale gdzie nie jest ciasnawo) ale
      mieszkania sa ok ladne duze.. przestrzenne..powietrze super, cisza rowniez..no
      i cena doskonala...ja chyba zdecyduje sie na kupono wiekszego (kolo 90m) bo mam
      swoje plany rodzinne a cena jest tam taka ze w centrum wawy dostalbym co
      najwyzej 39mkw... :)
      • Gość: mily Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 212.160.172.* 09.03.05, 15:47
        mam wrazenie ze jestescie nie z tej bajki, z tamtad wszyscy uciekaja, a wy
        chcecie tam kase utopic.
        poczytajcie watki o tym osiedlu, a bylo ich wiele.
        szybko zmienicie zdanie na temat zakupu tam mieszkania.
        • Gość: andre Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 195.101.219.* 10.03.05, 04:05
          chlopie ja tam mieszkam i wcale mi nie jest zle. Zastanawia mnie to kto tak
          pisze zle o tym osiedlu, chyba ci, co nie maja zielonego pojecia jak jest w
          innych miejscach.
          pozdrawiam
          • Gość: ex_albatros Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 212.160.172.* 10.03.05, 09:33
            Andre,
            kupilem mieszkanie na albatrosów w multi, Mr. Radosz zachwalal wiec sie
            zdecydowalem, odebralem i mieszkalem 2 DNI ( przespałem tam 2 noce) -
            sprzedalem bez straty, ale i bez zysku - to jeszcze byly te dobre czasy kiedy
            mozna bylo to jeszcze zrobic.
            W czasie podejmowania decyzji staly tam 4 bloki i mialo byc pieknie i
            wspaniale, jak wybudowali moj to blokow juz bylo wiecej, a wszedzie byly
            wykopy - znajomy budowlaniec - gosciu zajmujacy sie nadzorem budowlanym
            powiedzial ze takiego bubla to on jeszcze nie widzial-
            pozdrawia byly mieszkaniec
      • Gość: xy Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 193.0.117.* 09.03.05, 15:54
        chyba każdy ma prawo wybierać miejsce zamieszkania? a ci ludzie potrafią
        korzystać z internetu wię na pewno poradzą sobie bez takich uwag
    • Gość: kawka Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 217.11.141.* 10.03.05, 09:25
      najgorsze m-sce w Piasecznie
      • Gość: polo Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 10.03.05, 11:56
        Witam!!!
        Mieszkamy tam od pewnego czasu.Oczywiście jest trochę ciasno (ale własno)na uliczkach. To że jakiś "budowlaniec" pwiedział że to i tamto to nie znaczy że jest tak źle - zawsze są jakieś niedociągnięcia - poczytajcie o innych nowych osiedlach np: Wa-wy.w W porównaniu z blokowiskami z wielkiej płyty jest o wiele lepiej,spokojniej,ciszej,bezpiecznniej.
        Proponuję wsólnotę Albatros 1-koło koscioła.
        Jak chcesz więcej wiedzieć to podaję link wspólnoty:
        www.albatrosow1.republika.pl/Pozdrawiam!!!!
        • Gość: polo Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.robbo.pl / *.robbo.pl 10.03.05, 11:58
          Oczywiście link bez słów:pozdrawiam
          www.albatrosow1.republika.pl/
        • Gość: lupo Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 13:25
          > .....Mieszkamy tam od pewnego czasu.Oczywiście jest trochę ciasno (ale >własno)>na uliczkach.
          Przykro mi Polo, ale w porównaniu z ciasnotą na Twoim osiedlu to "trochę ciasno" jest na Krupówkach zimą :) To co zrobił developer, a na co pozwoliła gmina, woła po prostu o pomstę do nieba. Mniej intensywna zabudowa występuje w kwartałach ulic zabudowanych kamienicami w drugiej polowie XIX wieku, a wtedy nikt nawet nie snił o samochodzie "pod każdą strzechą"
        • Gość: kupujacy Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 13:35
          Sprzedajesz mieszkanie, ze tak zachwalasz?
    • Gość: Asik Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 212.160.172.* 10.03.05, 14:15
      A ja kupiłam mieszkanie na osiedlu Arkadia i bardzo się z tego cieszę. To nic
      że spóźniają się z oddaniem budynku. Ja i tak jestem szczesliwa, że niedugo
      wyniosę się z mojej klity w W-wie. A usterki i niedociągnięcia zdażają sie
      wszędzie i nie ma takiego Developera który po oddaniu budynku nie ma żadnych
      reklamacji....
      • Gość: Ania Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: 81.210.49.* 15.03.05, 14:06
        Szkoda, ze nikt nie pisze, że tam jest ogrzewanie gazowe i picyki
    • Gość: Mareczek Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.05, 07:23
      Powiem wam wszystkim tak - co kupujecie mieszkanie czy osiedle? Bo ja kupuje
      mieszkanie i najwzniejsze jest to jak jest w srodku a mieszkania przy
      albatrosow w szczegolnosci we dwupoziomowe sa superaste i co wiecej nie za
      drogie i przede wszystkim tanie w utrzymaniu - wlase ogrzewanie co (wlsny
      piecyk gazowy) i jestes w pelni niezalezny - do tego dochodzi czynsz...co z
      tego ze bede mial piekne mieszkanie na ursynowie z baaaaaaaaaaaardzo szerokimi
      ulicami skoro kupie tam mieszkanie o ponad polowe mniejsze.i a za czynsz bede
      placick 2 x wiecej Z tego co sie orientowalem to czynsz jest w granicach 3,6
      zeta. Poza tym obecnie wszedzie jest ciasno - a garaze sa mozna sobie przeciez
      kupic miejsce garazowe tylko ze nikt nikogo nie zmusza do tego.. a ludzie sa
      tacy ze jak nie zmusisz kogos to nie kupi bo po co :) Aha garaz oficjlanie
      kosztuje kolo 10,000 ... wiec wcale nie jest tak zle :) Ja zamierzam tam
      kupic.. poza tym na wiosne podobno ruszaja ostro prace remontowe ...po za tym
      dla mnie najwazniejsze jest mieszkanei w srodku a nie to co na zewnatrz:)
      • cruella Re: Piaseczno, Albatrosów? 02.04.05, 20:40
        Przepraszam, że mnie nie było. Zrezygnowaliśmy z tej lokalizacji.
        Napiszę tylko kilka słów, dlaczego.
        Rozmawialiśmy z kilkoma osobami mieszkającymi na tym osiedlu (zaczepialiśmy
        matki z małymi dziećmi, ojca z małym synkiem, starsze małżęństwo)
        -wszyscy narzekali na korki
        -wspominali też o ciasnocie i tym, że sąsiad sąsiadowi w okna zagląda
        -stan mieszkań pozostawiał wiele do życzenia
        -ogrzewanie
        -radzili też, by popatrzeć w necie, na grupach dyskusyjnych.

To wszystko spowodowało, że zrezygnowaliśmy. Z pewnością jest to świetna
        lokalizacja. My jednak szukaliśmy czegoś innego, wyprowadzamy się z W-wy i
        wyznaczyliśmy sobie kilka priorytetów przy szukaniu nowego mieszkania.
        Niestety, Albatrosów nie spełniała naszych oczekiwań.

Pozdrawiam wszystkich, którzy odpowiedzieli na mój post. Dziękuję za rady i
        opinie:)
        • Gość: Zosia Re: Piaseczno, Albatrosów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:40
          Ja mieszkam co prawda nie na ul. Albatrosów ale tez na os. Słowicza, moze i
          ciasno-prawda, , usterki zdarzają sie wszedzie, u mnie np. w mieszkaniu
          wszytsko ok, sasiedzi nie hałasują, jestem zadowolona. a to co najważniejsze,to
          to,ze stać nas było z mężem na nasze pierwsze wspólne mieskznaie w niecały rok
          po slubie, z własnych tylko niewysokich zarobków, pewnie że wolałabym domek z
          ogódkeim na odludziu, ale to moze za ileś lat jak troche pożyjemy, nie
          wszystkich od razu stać na niewiadomo jakie luksusy.
          No i jeszce bardzo ważna rzecz, szczeście, my je odnaleźlismy i jesteśmy
          szcześliwi :-), razem wieczorkiem, w swoim mieszkanku (nie stoimy wieczorem na
          srodku chodniku i nie płaczemu że ciasno :-)). a teraz czekamy na naszego
          śliczengo dzidziusia , urodzi sie w wakacje nasza perełka uteskniona- i to jest
          właśnie szczeście, a nie ilość metrów kwadratowych i wielkosć kasy i super
          fura, znam historie osoby która budowała dom 500 m dla swojej rodziny, a teraz
          siedzi na jednej kanapie z córką w jednym pokoju i bez męża bo odszedł od niej,
          i pewnie tylko zza płotu takiej pozazdrosćić, ale ja nie zamieniłabym nigdy
          sowjego szcęścia, na takie szczęście co to na pieniądze sie przekłada. :-)
          • Gość: gosc Re: Piaseczno, Albatrosów? ABSOLUTNIE NIE IP: 194.242.62.* 07.04.05, 12:57
            Mieszkam w Piasecznie od 3,5 roku - i z całą stanowczością NIE POLECAM
            MultiHekku, to jak oni budują to jest po prostu wariactwo!!!! na granicy
            przepisów albo nawet wbrew nim. Chodza pogłoski, że MH ma szerokie plecy w
            gminie i starostwie i dlatego dostaja pozwolenia na budowe. Wykonczenie tych
            mieszkan, klatek itp. pozostawia wiele do zyczenia - a mam porownanie - kupilam
            mieszkanie w KANDRO-2 (www.kandro-2.pl) i to jest dopiero deweloper :-) Jesli
            chcecie kupic mieszkanie w Piasecznie to tylko od tego dewelopera. Mozna nawet
            pojsc obejrzec jego inwestycje na Julianowskiej, na Jana Pawla a teraz buduje
            przy Nadarzynskiej. Jesli mialabym kupowac kolejne mieszkanie w Piasecznie to
            tylko u niego. OK - cena jest nieco wyższa (obecnie ok. 3200 zł/m2), ale jakość
            nieporównywalna. Poza tym koszty tez niskie (piecyki gazowe są tam standardem,
            zreszta w Piasecznie nie da sie inaczej ogrzac mieszkan, wykonczenie scian,
            klatek, garaz w Kandro-2 nie wyglada tak obskurnie bez tynkow jak na MH, to sa
            aspekty na prawde nieporownywalne), czynsz 2,5 zł/m2. Poza tym wiele sie pisało
            o MH w Piasecznie - m.in. dziecko sie zaczadzilo bo wentylacja działała
            odwrotnie, a to że cale osiedle jest postawione na rakotwórczym leszu, a to
            całkiem niedawno jedna wspolnota zagrodzila droge dojazdowo do innych budynkow,
            przez co mieszkancy jezdza innym ludzim 3 m. pod oknami na płytach betonowych,
            co za chwile tez zostanie zlikwidowane - zatem ludzie nie beda mieli jak
            dojezadzac do swojego bloku. Wybaczcie - to jest po prostu koszmar! Ciesze sie
            ze kupujac nmieszanie nie trafilam na to trefne osiedle tylko do KANDRO.
            Polecam tego developera.
            • Gość: wiesiek10 Re: Piaseczno, Albatrosów? ABSOLUTNIE NIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 20:07
              a jakim rakotwórczym leszu piszesz skąd te wiadomosci????
            • Gość: Dementi Re: Piaseczno, Albatrosów? ABSOLUTNIE NIE IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.05, 23:02
              Chłopie o czym ty za przeproszeniem ... opowiadasz (czyt. przez lit. p...) Znam
              to osiedle od pierwszej cegły bo mieszkam tu juz spory czas i wiesz zanim MH
              kupił te grunty były tu piekne sady... a ziemia po prostu git malina... Lesz o
              którym piszesz, chyba jest w twojej głowie i z lekka przyciemnia Ci jasnośc
              umysłu (rozumiem ze zadrościsz tu synom prezydenta..ale wiesz nie dla psa
              itp..) Pewnie cytujac dalej poetow wiesz, ze gdzies dzwoni ale nie wiesz za
              bardzo w ktorym kosciele...rakotworcze..owszem tak grunty... nawet wiecej..
              smiertelne w pewnym sensie i tak w Piasecznie ale w Jozefoslawiu na terenach
              mysiadlo - za mysiadlem w stroje jozefoslawa..bo tereny gdzie kiedys byly tajne
              jednoski radzieckie...a te .... (dzieci pani, która zarabia na zycie swoim
              cialem) likwidujac jednostke zatruli grunty rtecia... ktora tam bedzie jeszcze
              przez dobre nascie lat... Tak więc jak kochany chcesz puszczac plotki
              zasatanow sie dobrze czy to prawda czy nie... oki? A moze ty pracujesz dla
              Kadnro??? Swoja drogą jestem ciekaw jak będzie wygladalo Kandro za 2 lata...
              albo za 5-c.... Do wszystkich co kupują mieszkania na Albatrosów.. po prostu
              przyjedzice i zobaczacie sami a nie sluchajcie bzdurnych opiinii.... osiedle
              jest ciasne.. ale nie jest tak zle...wcale :)
              markko
              • Gość: ewa Re: Piaseczno, Albatrosów? ABSOLUTNIE NIE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 12:56
                Ja jestem klientką Kandro2. Również zainteresowana byłam wcześniej MH, z powodu
                niskich cen. Pojechałam, zobaczyłam i przestałam się interesować. A wszystkich
                zainteresowanych zapraszam do zobaczenia budynków wybudowanych przez Kandro2
                (lata 90-Ul. Nefrytowa 16 w Piasecznie, 2001rok- Julianowska 32,34.34a, na
                Kabatach ul. Stryjeńskich 6, na Ursynowie ul. KEN 95 oraz tych nowych na Jana
                Pawła II i w budowie osiedle "Zapiecek". Z zadowoleniem stwierdzam, że tynk nie
                odpada nawet po 12 latach...nie mówiąc już o innych sytuacjach.
                Zobaczcie i porównajcie sami, tak jak ja to zrobiłam. pozdr
              • Gość: gosc Re: Piaseczno, Albatrosów? ABSOLUTNIE NIE IP: 194.242.62.* 11.04.05, 13:50
                Wszystkim "zachwyconym" MH - zwłaszcza DMENTI - zyczę szcęscia, powodzenia i
                wogle satysfakcji z mieszkania na MH.
                Nie bede tłumaczyc się skad wiem o leszu - wiem to z pewnego zrodla (nota bene
                głosno ostatnio było jak z ziemi zaczely wylazic jakies smieci i szmaty....)
                Decyzje i wybór pozostawiam nabywcom tych lokali.
                Nie jestm pracownikiem KANDRO-2 ani nie mam w tym żadnego interesu by ich
                reklamować. Po prostu stwiedzam, ze tyle wokol nas developerow-oszustow i kazdy
                tylko liczy na kase, zeby tylko sprzedac bubel - wiec jak jest ktos uczciwy,
                rzetelny to koniecznie trzeba to podkreslac wszem i wobec. A na takie słowa
                uznania zasługuje KANDRO-2. I tyle
                • marcin_roman_p Albatrosów?- ABSOLUTNIE NIE - KANDRO-2-TAK! 11.04.05, 16:21
                  Mieszkam w budynku oddanym przez Kandro-2, i przyłaczam się do przedmówców.
      • almira Re: Piaseczno, Albatrosów? 07.04.05, 15:10
        W pełni niezależna to ja jestem dopiero teraz kiedy sprzedaliśmy dwupoziomowe
        przy Albatrosów i kupiliśmy sobie dom dokładając niewielką sumę pieniędzy.
    • della69 Re: Piaseczno, Albatrosów? 14.04.05, 14:25
      Ja tam mieszkam od kilku lat. Mam 2 poziomy, 100 m. Kupiłam to mieszkanie, bo
      było już gotowe, dokumenty do KW złożone, a nie dziura w ziemi. No i cena mi
      odpowiadała. MH aniołem nie jest, ale nie przesadzajcie. U mnie żadnych
      poważniejszych usterek nie było. Jest problem z parkowaniem oraz wyjazdem z
      osiedla - to prawda. Korki na Puławskiej - też prawda, ale gdzie ich nie ma.
      Spróbujcie ok. 17 dostać się na Bemowo. Ciasno - też prawda, ale jest trochę
      zieleni i robi się coraz ładniej. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Także tych
      przyszłych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka