Dodaj do ulubionych

Dom Development - Bielany

IP: *.proszynski.pl 01.06.01, 11:13
Witam :) Zamierzam kupić od Dom Development mieszkanie - ogłosili własnie nabór na nową
inwestycję na Bielanach przy ul. Balcerzaka.
Przejrzałam wypowiedzi dotyczące DD i mam parę pytań:
- co z dotrzymywaniem terminów
- co z prawem własnoci do czesci gruntu
- jakie wymagania "dorzucają" w trakcie trwania budowy
- czy wprowadzają duże zmiany odnosnie ceny mieszkania
- czy te umowy faktycznie są aż tak tragiczne
- usterki w oddanym mieszaniu - na ile poważne
- czy ktos zdecydowanie odradza mi tego developera
Oczywiscie - czy ktos ma jakies doswiadczenia odnosnie innych "niespodzianek".
Będę wdzięczna za wszystkie opinie.
Pozdrawiam. Madalena
amadalena@wp.pl

Obserwuj wątek
    • Gość: toms Re: Dom Development - Bielany IP: *.cu.com.pl 01.06.01, 11:49
      przeczytaj sobie pietro wyzej w "DOM" wątek "Dom Dewelopment - opinia" tam dośc
      sporo pisałem o umowie w sprawie właśnie bielan
      • Gość: Dixi Re: Dom Development - Bielany IP: *.ipartners.pl 11.06.01, 16:53
        Tak duzo pisales ale bez konkretow.
        Ciekawa jestem czy kupiles w DD mieszkanie
        czy tylko mieszasz na tej stronie.
        Ja kupilam od DD mieszkanie i uwazam, ze umowa nie jest gorsza od umow innych
        developerow ( przeczytalam ich wiele ), oczywiscie zawsze mozna miec
        zastrzezena do umowy jesli jest sie strona ktora kupuje.
        • Gość: lalka Re: Dom Development - Bielany IP: 213.134.130.* 11.06.01, 16:58
          No podtrzymałaś mnie na duchu. Ja też kupiłam (Akacje) i jak poczytałam te
          krytyki to mi sie słabo zrobiło. Ale teraz jest mi raźniej. Kiedy oddają
          Bielany?
          • Gość: Madalena Re: Dom Development - Bielany IP: *.proszynski.pl 12.06.01, 13:44
            W październiku 2001. Nadal sie zastanawiam...
            • Gość: Niunia Re: Dom Development - Bielany IP: *.ipartners.pl 18.06.01, 13:42
              Bielany będą oddane w 2002r. i mieszczą się przy ul. Bogusławskiego
        • Gość: toms Re: Dom Development - Bielany IP: *.cu.com.pl 12.06.01, 09:19

Dixi ja bym okreslił ze to ty mieszasz a w dodatku niedokładnie czytasz moje
          posty!!!

> Tak duzo pisales ale bez konkretow.
          sorry cie ale jak dokladnie poczytasz moje uwagi do umowy z DD i wogóle do
          obsługi w DD to zobaczysz tam same konkrety bo dokładnie tam opisuje wszystkie
          mankamenty zawieranej umowy i postępowania DD. Jeżeli tego nie widzisz to
          wykazujesz złą wole!!! A juz konkretniej nie potrafie napisać

> Ciekawa jestem czy kupiles w DD mieszkanie
          Nie kupiłem i prawdopodobnie tego nie zrobie bo znalazłem inną oferte którea mnie
          bardziej interesuje ale gdybyś uwazniej czytała moje posty to byś wiedziała ze
          bardzo powaznie rozwazałem tę inwestycje mimo wymienionych przeze mnie usterek!

> czy tylko mieszasz na tej stronie.
          Jak wyżej ! ja nie mieszam tylko informuje wszytskich o moich spostrzeżeniach a
          jezeli uważasz ze jest to bezpodstawne to spróbuj podwazyć choć jedno z moich
          zastrzeżeń do umowy z DD.

> Ja kupilam od DD mieszkanie i uwazam, ze umowa nie jest gorsza od umow innych
          > developerow ( przeczytalam ich wiele ), oczywiscie zawsze mozna miec
          > zastrzezena do umowy jesli jest sie strona ktora kupuje.
          To że umowa nie jest gorsza od umów innych deweloperów to o niczym nie świadczy i
          tak na prawde zupełnie mnie nie interesuje jak wygladają umowy u innych bo nie z
          nimi podpisuje umowa tylko z DD!!! A jeżeli uważasz że to co jest napisane w
          umowie jest nieważne i wogóle to się czepiam to odsyłam cię do wątków na forum
          dotyczących War-Inwest, SAM-81 oraz J.W. Construction i powiedz to tym ludziom!
          Tak na marginesie to ty wogóle nie posługujesz się w swoich wypowiedziach
          konkretami i tak radośnie wypisujesz wnioski niewiadomo skąd!!!

• Gość: Dixi Re: Dom Development - Bielany IP: *.ipartners.pl 12.06.01, 13:11
            Witam!
            Nie twierdze, ze to co napisales nie ma sensu ale dla mnie wazniejsze jest to
            co sie dzieje w praktyce, gdyz juz mialam " przyjemnosc " podpisac umowe z
            firma ktorej umowa byla bardzo czytelna i " przyjazna" dla kupujacego.
            Okazalo sie ze to co obiecywali w umowie dalece odbiegalo od od praktyki.
            Mam znajomych na wczesniej wybudowanych osiedlach DD i poznalam wody i zalety
            kupowania w tej firmie.
            Kazdy oczywiscie moze miec wlasne zdanie, wiec polecam poradzic sie znajomych (
            jesli jest to mozliwe) a jesli nie to wybrac sie na ktoras z inwestycji i
            porozmawiac z mieszkancami.
            Ja wybralam i nie zaluje.
            • Gość: Madalena Re: Dom Development - Bielany IP: *.proszynski.pl 12.06.01, 13:45
              Czy mozesz napisac cos wiecej o wadach? wiadomo, one bardziej przykuwaja uwage. czy to jakies drastyczne
              niedociagniecia?
              • Gość: lalka Re: Dom Development - Bielany IP: 213.134.130.* 12.06.01, 15:11
                Napisz też przy okazji o zaletach
              • Gość: Dixi Re: Dom Development - Bielany IP: *.ipartners.pl 13.06.01, 12:42
                Wada bylo napewno nie dotrzymanie oddania mieszkania ( wczesniejsze osiedla),
                ale ostatnie daw osiedla oddali przed terminem, wczesniejsze wykończenie
                mieszkania "pod klucz" bylo slabe ale na Akacjach V wykonczenie milo
                rozczorowalo ( sama ogladalam)Wiec uwazam ze DD robi sie coraz bardziej
                wiarygodna firma i to wydaje mi sie zaczyna byc jej atutem.
                TO JEST MOJE ZDANIE poparte wlasnymi obserwacjami!
          • Gość: Bodo Re: Dom Development - Bielany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 09:38
            Bardzo proszę Toms o wskazanie, która z firm
            deweloperskich jest OK. Masz jak widzę duże rozeznanie
            w tej materii. Dotychczas pisałeś jedynie o firmach
            na "nie", ciekaw jestem czy znalazłeś jakąś firmę,
            która spełnia Twoje oczekiwania. Jaką ???!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka