Gość: Joanna IP: *.mofnet.gov.pl 13.06.01, 09:36 Czy macie Państwo jakieś doświadczenia z tą firmą Dolcan, budują w Rembertowie przy zbiegu ulic ul. Paderewskiego i Chruściela. Jestem zainteresowana tą inwestycją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: DOLCAN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.06.01, 08:23 Doświadczeń nie mam w zasadzie żadnych, ale powierzyłem im budowe mojego mieszkania, wpłaciłem pierwszą ratę, (w wysokości 27% wartości inwestycji), otrzymałem kredyt z PKO BP na resztę inwestycji. Bank nie stwarzał większych problemów, DOLCAN istnieje już na rynku ładnych parę lat, umowa na budowę jest przejrzysta. W tej chwili kończą osiedle (prawie że bliżniacze do tego w Rembertowie) w Ząbkach przy ulicy Orlej. Tam też skierowano na razie wszystkie siły robocze. Potem przejdą zapewne do Rembertowa i prace ruszą pełną parą. Firma podoba mi się również ze względu na ograniczone wydatki na reklamę i reprezentacje (biura sprzedaży mieszczą się w jednym miejscu w Warszawie, i jest to zespół połączonych kontenerów budowlanych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: DOLCAN IP: *.mofnet.gov.pl 20.06.01, 08:35 Dzęki za wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: DOLCAN IP: *.bbnplanet.com 21.06.01, 14:11 Wlascicielami firmy są osoby prywatne. Na początku lat 90-tych nie udało im się dokończyć osiedla ZACISZE i mieszkańcy musieli sami kończyć. Jeden z właścieli, p. Doliński (obecnie nie ma udziałów) podobno miał wyłudzał kredyty z Wołomińskiego PBK, za co przesiedział chyba z rok za kratami. Obecnie jego żona (?) jest prokurentem firmy. Majątek spółki jest stosunkowo niewielki w porównaniu do skali działalności spółki, a zysków praktycznie nie ma. Mimo to spółka właśnie otrzymała certyfikat developera (za "Gazetą Prawną"). Może do dziś się poprawiło i spółka chce zerwać z niechlubną przeszłością. A mieszkania w Rembertowie są naprawdę ładne. Jeśli potrzeba więcej informacji, to służę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: DOLCAN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00 Jeśli można to proszę jeszcze o garść informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: DOLCAN IP: *.bbnplanet.com 31.07.01, 14:49 Garsc danych finansowych: Udziałowcy: Sławomir Wiśniewski (18%), Marian Kołodziejski (18%), Jan Dąbrowski (18%), Marek Szostek (18%), Pawel Miszczuk (17%), Mirosław Miszczuk (9%) Kapital udziałowy 570 tys zł Sprzedaż (1999) 6900 tys. zł Zysk netto (1999) 23 tys. zł Suma bilansowa (1999) 7508 tys. zł Brak danych o szczegółach majątku, sprawozdania nie były badane przez biegłych rewidentów. Siedziba spółki na Łodygowej mieści się w mało sympatycznych barakach przy składzie materiałów budowlanych prowadzonym przez Dolcan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: DOLCAN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 00:12 Budują mi (właśnie kończą) mieszkanie w Ząbkach. Co do jakość wykonania to jestem zadowolony (np. tynki wewnętrzne są jak w apartamentach po 6000PLN/m.kw). Znam się na tym bo sam związany jestem z tą branżą. Jeśli chodzi o architekturę to da się wyczuć tę samą rękę arcitekta w Ząbkach i Rembertowie. Jest ładna, funkcjonalna i orginalna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: DOLCAN IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 09:41 Drogi Rumcajsie, czy możesz udzielić mi informacji na temat dotrzymywania terminów i przekazania budynku gminie (kwestia zameldowania w lokalu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcajs Re: DOLCAN IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 00:26 Jeszcze jestem przed podpisaniem aktu notarialnego, ale nie doszła do mnie żadna wiadomość, że mogą być z tym jakieś problemy. Myślę, że nastąpi to w ciągu miesiąca. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: DOLCAN IP: 159.107.89.* 08.08.01, 16:28 Odbiór lokalu pomiędzy Dolcanem a Nami nastąpił w terminie umowy.Z tego co wiemy nie ma problemu z przekazaniem obiektu Gminie, cału proces budowlany jest zgodny z prawem budowlanym a terminy wynikają z procedury i nie są rażąco przedłużane.Jesteśmy umówieni na podpisanie aktu notarialnego zaraz po odpowiedzi z Gminy. I jeszcze jedno wszystkie zgłoszone wczesniej prośby dotyczące zmian wykonawczych w mieszkaniu były uwzględnione. Oczywiście trzeba trochę wszystkiego dopilnować ,to znaczy co jakiś czas się pokazać i pogadać, ale się opłaca bo przy wprowadzaniu nie trzeba przestawiać i kuć ścian. Odpowiedz Link Zgłoś