Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 23.03.06, 19:01 A w ogole to osiedle ma byc chronione i co powiedza Ci z parteru.Kraty w oknach? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 23.03.06, 19:23 O co chodzi z tym parterem? Chyba nieuważnie czytałam, bo nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 rocznica wątku IP: *.aster.pl 24.03.06, 18:41 Myślę, że przed wysłaniem postu nr 2000 wcześniej będziemy świętować 1 rocznicę utworzenia naszego wątku. 22 kwietnia wypada chyba w sobotę więc może dla uczczenia rocznicy jakiś zlot miłośników-forumowiczów netklubu Majolikowa zorganizujemy? akurat byłoby to nasze spotkanie wiosenne, Mlekota może wpadnie to zaległe ciastko z pianką postawi, a i poznamy się lepiej może... CO wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: rocznica wątku IP: *.chello.pl 24.03.06, 18:56 Melduję się i zgłaszam swoja chęć uczestnictwa w spotkaniu. Kurcze to już po 1 tys. a jeszcze nie dawno prawie nic nie było. Wansbud musi się pospieszyć z tą budową bo w innym razie zawalimy serwery gazety :) Tak więc towarzysze obywatele sąsiedzi biegiem marsz do wpisywania się na listę społeczną spotaknia. SPOTKANIE: data: 22 kwietnia 2006 (sobota) czas: sie ustali miejsce: myslę ,że może przy naszym osiedlu a potem się zobaczy uczestnicy spotkania: 1. Ikcinreic1 2. miecugov 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: rocznica wątku IP: *.aster.pl 24.03.06, 19:17 Nawet jak się Wansbud pospieszy, to i tak serwery zawalimy, bo przecież jak nam zbudują nasze osiedle to dalej będziemy funkcjonować - tak myślę. Rozbudujemy stronę klubową, stworzymy wspólnote i jej stronę www., tak oczekiwany z utęsknieniem przynajmniej przeze mnie i Miecugowa klub lokatora, i inne kluby... godzina może 10:12 jak godz. pierwszego posta Miejsce napewno budowa, a później się zobaczy. KOniecznie deklarujcie sąsiedzi swoje przybycie, żeby mlekota zaczął juz skłądniki na ciastko gromadzić - chyba się nie wysofasz Mlekota, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: rocznica wątku IP: *.skynet.net.pl 24.03.06, 20:40 Witam, już niedługo dołaczę do tak zacnego grona.....zamierzam podpisać umowę( budynek A).Mam nadzieję, że wszystko pojdzie z planem, bo trochę się obawiam( ludzka rzecz).Obawy są związane z inwestycją.....Ale cóż.....Zaufałam tak jak i Wy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: rocznica wątku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.06, 23:27 głupio było by znowu się urywać ze spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: rocznica wątku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.06, 08:11 witam, rowniez piszemy sie z mezem na spotkanie (choc umowy nie mamy jeszcze popisanej: (( - ale juz w poniedzialek wszystko sie zmieni)... ale czy to oby nie zbyt wczesnie? ja osobiscie mam w ten weekend akurat zjazd na uczelni.. wiec dopiero po 17.00 bylo by to mozliwe.... postarajmy sie o zmiane godziny... podejrzem, ze wiele osob w ten sam sposob mysli... kazdy musi cos zrobic.. czy to zakupy, czy to chalupe posprzatac czy nawet po prostu w lozeczku zostac dluzej ;) aha.. tak przy okacji szukam sasiadow wokol A47... nad nami, pod nami czy po bokach.. zglaszajcie sie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: rocznica wątku IP: *.chello.pl 25.03.06, 11:39 zgłaszam się choć nie mam pojęcia czy bede z boku z góry czy z dołu. mieszkanko A50. Co do godziny to możemy ponegocjować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrekab Re: rocznica wątku IP: *.chello.pl 25.03.06, 23:13 Mam A48 - witajcie sąsiedzi (to chyba na przeciwko). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: rocznica wątku IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.06, 21:40 nikt mi nie uwierzy, ale ja 22 kwietnia nie mogę się spotkać. czy to rano, czy po południu... podejrzewam, biorąc pod uwagę harmonogram mojej pracy, że spotkam się z wami dopiero jak tam zamieszkam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota news IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 14:53 przerażony wizją braku czasu na wizytę na budowie postanowiłem wygospodaować jednak na to trochę chwili. moje spostrzeżenia: 1. w okolicy jest cicho i spokojnie - potencjalnie pięknie. masa ptaszków, których w ogóle wcześniej nie widziałem na oczy. to jakby jakaś malutka otulina. kawalek oazy. bardzo fajnie. 2. jest dużo zieleni dookoła, jednakże 3. poraża mnie kultura ludzi. Cmentarz - święte miejsce spoczynku zmarłych. nie rozumiem księży, jak mogą nie zwracać uwagi wiernym podczas mszy na ten przerażający śmietnik wzdłuż płotu - na terenie cmentarza. że nie można wyrzucać starych świeczników, toreb plastykowych tak po prostu, pod płot, na skarpę. jak mogą ludzie tak śmiecić?? co na to mohery???? że też im to nie przeszkadza. ale powiedz qrwa, rzeknij coś na rydzyka, to łeb ukręcą. zatłuką gołymi rękoma z Jezusem na ustach. 4. to samo jest w lesie - plastykowe butelki, worki ze śmieciami, bilety - czemu ludzie tak śmiecą? czemu są tak ordynarnie ograniczeni na umyśle, że tak postępują? co im nie potrzebne, to wyrzucają pod nogi. Arabowie przynajmniej jak śmiecą, to ze śmieciami żyją - wyrzucają je na dach swego domu, jak widziałem w Egipcie. albo przed swój dom bezpośrednio. ale Polak - polaczek - byle z dala od siebie. nasr.. u siebie na podwórzu czy w domu - nie nasra. bo jakże to. ale w lesie, komuś, jak najbardziej. 5. nie bardzo rozumiem, którędy ma przebiegać ta nowa planowana droga - prościutenko przez kawałek zieleni między naszymi blokami a ulicą Talarową? któż to wymyślił?? 6. budynki stoją. prawie całe już. i wcale nie ma tak źle z tą odległością. myślałem, że będzie gorzej. od strony orco to mnie nie interesuje, bo akurat nie będę miał z nimi do czynienia, ale od strony naszego drugiego bloku, od podwórza - ucieszyłem się, jak to zobaczyłem. naprawdę. 7. okna są niegłupie. duże. ale... o ile dobrze zoabczyłem - z nawiewnikami. a tego boję się jak cholera. te nawiewniki to u kogo nie zobaczę - na zimę pozaklejane są taśmami samoprzylepnymi. mam nadzieję, że te tutaj okna są pod tym względem dobrze rozwiązane i nie będzie problemu z ich regulacją. generalnie z opisów na forum myślałem, że są okropne jakieś, niedorobione. mnie się podobają. 8. reasumując - wsystko pięknie i fajnie (o samym mieszkaniu to porozmawiam z panem Adrianem sam - w końcu każde mieszkanie jest inne i każdy zwraca uwagę na coś innego. generalnie - obawiałem się, że będzie gorzej). jednakże my - jako wspólnota - musimy zewrzeć szyki i przynajmniej postarać się wybić z głowy głupie pomysły śmiecenia w lesie - może da się wywrzeć jakąś presję na tłuste tyłki administracji, zarządcy terenu, kogokolwiek, by uniemożliwić zaśmiecanie terenu. np. poprzez jego ogrodzenie i zakaz wjazdu pojazdów. to samo z cmentarzem. tylko tutaj żondzi ksiondz i nie wiem, jak zareaguje, że jakiś grzesznik śmie się wtrącać w święte sprawy. to samo również z naszym osiedlem - musi być ogrodzone tak, by i budynek od strony ulicy był tym płotem ogrodzony. inaczej będą ciągle popalone domofony, powybijane szyby na klatce. poza tym trzeba będzie wyjaśnić sprawę tej nieszczęsnej drogi. nie może byc żadnej drogi! kolejny głupi pomysł prowadzenia komunikacji przez tereny zielone. niech se robią ulicę Światowida. ale ja wiem dlaczego tak robią. bo się nikomu nie chce nadzorować i sprzątać jakichś krzaczorów. ale te krzaczory właśnie to najfajniejsza rzecz. byle tylko nie były zaśmiecane. to tyle. dałem upust swemu gniewu. na ten śmietnik i durnotę ludzi. z samego mieszkania i osiedla jestem na chwilę obecną - z małymi uwagami - zadowolony. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 15:22 jeszcze jednego zapomniałem dodać. jak ktoś ma wątpliwości, co wybrać - orco, czy majolikową, niech zobaczy, co orco wymyśliło z garażami. ło jejku. totalne zmarnotrawienie miejsca, które można było wykorzystać na kolejne mieszkania. paropiętrowy garaż!! na wprost mieszkań. hrryyy! tu dopiero ktoś miał pomysł. haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: news IP: 85.128.57.* 26.03.06, 17:39 Witam, niestety 22 kwietnia mnie nie będzie bo mam wyjazd do rodzinnego miasta zaplanowany - na wesele. Jeżeli chodzi o sprzątanie, to jak już się wprowadzimy to się ściągnie całą administrację i im pokaże jaki tam syf przy tym kościele, ja mogę osobiście iść nawet do księdza i mu nawrzucać za ten burdel, zawsze można zanieść mu te śmieci na parafię. A jak zobaczę kogoś z osiedla Orco lub JWC śmiecącego przy naszym osiedlu to niech go eka boska chroni. Mam nadzieje tylko, że na naszym osiedlu nie będzie "śmieciarzy", tam gdzie aktualnie mieszkam to nawet ludzie z mojej klatki śmiecą na podwórku. Ogrodzenie z przodu musi być, takie było ustalenie z Panem Adrianem i trzeba będzie to wyegzekwować. Kto się zgłasza do załatwienia sprawy drzwi? Ja mam cholernie daleko do biura Wansbudu, może ktoś często tam bywa? Trzeba się streszczać bo może być za późno, Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 26.03.06, 20:37 witam mlekota raz jeszcze oraz wszystkich pozostalych sasiadow jezeli chodzi o kwestie garazy przy blokach flamenco, to sprawa jest dosc blaha. Podobno, wiem z dosc wiarygodnego zrodla, oni nie dostali pozwolenia (ze wzgledu na deby) na budowe garazy. Nawet nie chce dochodzic jak te sprawe zalatwil Wansbud. Wazne, ze skutecznie. Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 21:11 a to ciekawe info. naprawde. przyznaje, o dębach nie pomyślałem. to zmienia nieco postać rzeczy. jeśli tak jest, jak piszesz, to te dęby mogą długo nie pożyć. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: news IP: *.chello.pl 27.03.06, 17:31 Maja parkingi tansze choc widok z okien parteru na sciane tego pietrowego jest okropny, ale zawsze na tej scianie mozna wymalowac rzeczke i slonko.taniej im powinna wyjsc takze eksploatacja budynku.U nas na jedna winde przypada tylko niecale 19 mieszkan a gdyby tak jeszcze odliczyc partery i pol oplaty za pierwsze p? Duzo spoldzielni tak oblicza.Jesli parterowicze mieliby placic za winde woleli by bud. bez windy.A czy p Adrian z wlasnych pieniedzy dostawi parkan od frontu budynku A? W ofercie sprzedazy takowego nie przewidziano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: news IP: 155.140.122.* 28.03.06, 09:25 witam wszystkich sasiadow... juz oficjalnie :) Podpisalismy wczoraj umowe, wiec juz mozemy sie tak nazywac. Spiesze jednoczesnie z informacjami o drzwiach... generalnie jest tak, ze drzwi gerda C beda wszedzie zainstalowane. Jesli ktos bedzie chcial dodatkowy zamek, inny kaseton, itp. bedzie mogl na wlasna reke wymienic... dostaniemy kontakt do gerdy i osoby z firmy przyjada spisywac informacje odnosnie naszych zmian... oczywiscie kazdy musi zaplacic sam za to :) co do koloru jeszcze nie jest wybrany... ale na pewno nie bedzie to bialy... hip hip hura jesli chodzi o garaze... orca jest blizej granicy z debami i dlatego oni musieli wybudowac garaze nad ziemia.. hi hi hi to chyba tyle jesli chodzi o newsy. aha, dla tych ktorzy pytali sie o obejrzenie budowy "z bliska".. taka mozliwosc istnieje tylko w ciagu tygodnia. kierownik buodwy jest od 7.00 do 16.00. a jak sprawa stoi z naszym spotkaniem integracyjnym? pozdrawiam, goka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: news IP: *.macrosoft.pl 28.03.06, 12:09 Dobrze, że drzwi nie będą białe, ale nie podoba się, że z Gerdą będziemy musieli się dogadywać, koszt będzie na pewnoo większy niż gdyby załatwił to WANSBUD po cenie hurtowej. Ktoś ma pomysł jak namówić ich do tego? PS. Witam nowych sąsiadów "oficjalnie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: 212.75.114.* 28.03.06, 12:45 nie kumkam. wstawią nam standardowo drzwi bez kasetonu umożliwiającego regulację ich wysokości? myślałem, że to jest norma, że drzwi można regulować. wstawią nam drwi bez regulacji, my se zrobimy podłogi i wyjdzie, że się drzwi nie zamykają. i wtedy przyjadą i nam wymienią? będziemy instalować się bez drzwi i dopiero jak wszystko już sobie urządzimy (łazienkę itp.) przyjadą i wstawią? szwagier jak się wprowadzał, to miał możliwość zamknięcia swego dobytku w mieszkaniu i tyle. i miał gerde. a my tak bez drzwi? coś dziś nie kumam, naprawde. witam wszystkich pięknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: news IP: *.chello.pl 28.03.06, 19:46 Kaseton to to taki kilku-milimetrowy prosto mowiac prostakatny klocek wysuwajacy sie z dolu drzwi pomniejszony o grubosc scianki drzwi.Wysuwajac ten kaseton zmniejszasz szpare miedzy drzwiami a podlaga.Ten kaseton nie wyglada najlepiej.Teraz juz drzwi z kasetonem nie produkuja.Ale pewnie na zamowienie wmontowaliby taki.Pisalem juz ze Gerda niweluje te roznice progiem.Sam nie wiem o co chodzi dokladnie. Przy montazu drzwi zostawiaja jakas odleglosc na polozenie plytek paneli czy tez klepki. Zdarzalo sie (tak slyszalem )ze, do czasu polozenia wlasciwej podlogi montowano drzwi tymczasowe. Pozniej pracownicy firmy wstawiali te wlasciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: 193.109.212.* 29.03.06, 16:47 Na stronach dzielnicy Bialoleki natknalem sie na cos takiego (nizej). Czy ktos zamierza obejrzec plan? Ciekaw jestem czy sa jakies zmiany w stosunku do wczesniej prezentowanego projektu... Pozdrawiam JW Ogłoszenie o wyłożeniu do publicznego wglądu projektu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m.st. Warszawy Na podstawie art. 11 pkt 10 ustawy z dnia 27 marca 2003 r. o planowaniu i zagospodaro-waniu przestrzennym (Dz. U. Nr 80, poz. 717 z późn. zm.) w związku z uchwałą Rady m.st. Warszawy nr XXIII/396/2003 z dnia 18 grudnia 2003 r. zawiadamiam o wyłożeniu do publicznego wglądu projektu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego m.st. Warszawy w dniach od 29 marca 2006 r. do 27 kwietnia 2006 r., w siedzibie Urzędu m.st. Warszawy, PKiN, pl. Defilad 1, piętro XIII, w poniedziałki w godz. od 10.00 do 18.00, od wtorku do piątku w godz. od 8.00 do 16.00. Dyskusja publiczna nad przyjętymi w projekcie w projekcie studium rozwiązaniami odbędzie się w dniu 20 kwietnia 2006 r., w Pałacu Kultury i Nauki, pl. Defilad l, VI piętro, sala Koncertowa, o godz. 17.00. Zgodnie z art. 11 pkt 11 ustawy, osoby prawne i fizyczne oraz jednostki organizacyjne nieposiadające osobowości prawnej mogą wnosić uwagi do projektu studium. Uwagi należy składać na piśmie do Prezydenta m.st. Warszawy z podaniem imienia i nazwiska lub nazwy jednostki organizacyjnej i adresu, oznaczenia nieruchomości, której uwaga dotyczy, w nieprzekraczalnym terminie do dnia 18 maja 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: 212.75.114.* 29.03.06, 17:42 o, proszę, można składać opinie. i tak zrobią swoje :) ale kwestię trasy i mostu mozna poruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 29.03.06, 22:16 rozumiem, ze sie wybierasz mlekota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 22:31 wyślę petycję :) może przeczytają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 29.03.06, 23:09 ja moze sie wybiore, pracuje na swietokrzyskiej wiec mam niedaleko... pzdr JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: news IP: 213.25.206.* 30.03.06, 09:06 Jak się wybeirzesz to może jakiś dyktafon będziesz mógł zorganizować i nagrać dyskusję, i ciekawsze fragmenty nam zrelacjonujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 29.03.06, 23:13 a propos przeslalem koledze sasiadowi ikcinreic mapke projektu rozwoju sieci drogowej w wawie, bedacej elementem wspomnianego planu (jej 2MB wersja jest na stronie SISKOM); tam naszego traktu nie ma w poblizu osiedla, scislej skreca w mysliborska i konczy sie na swiatowida; to jest projekt, ktory powinnismy popierac (moim skromnym zdaniem) i moze warto byloby go umiescic na stronce osiedla pzdr JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: news IP: 213.25.206.* 30.03.06, 09:08 Umieszczę plan na stronie, ale do tej strony SISKOM, link jest, więc można z tego pliku 2MB korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: 193.109.212.* 30.03.06, 10:26 OK, co do dyktafonu to mysle, ze da sie cos zorganizowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 most pn IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 29.03.06, 23:30 ostatni juz dzis przejaw mojej aktywnosci, ciekawe jak w rzeczywistosci to sie zakonczy... (tekst z forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=23704&w=27563082&wv.x=2&a=39315539): Dzisiejsza Rzeczpospolita donosi, że: "Kochalski spodziewa się, że w LIPCU PODPISZE UMOWĘ W SPRAWIE MOSTU PÓŁNOCNEGO. Według naszych informacji, po przegranej w sądzie dwa tygodnie temu drogowcy planują unieważnić konkurs na koncepcję przeprawy. Zamiast tego przymierzają się do przetargu "zaprojektuj i buduj". Zobaczymy, zobaczymy... Cały artykuł: Rzczpopolita, 2006-03-28 Górczewska, Krakowskie i Północny Konrad Majszyk DROGI I MOSTY Przedwyborcze ożywienie w inwestycjach Górczewska, Krakowskie i Północny Od sierpnia kierowcy mają jeździć szerszą Górczewską między ul. Powstańców Śląskich a Wola Parkiem Korki na ul. Górczewskiej zmniejszą się dopiero w sierpniu, półtora roku po terminie Wczoraj Zarząd Dróg Miejskich podpisał z firmą Skanska umowę w sprawie skończenia rozgrzebanej przebudowy Górczewskiej. W lutym drogowcy zerwali kontrakt z firmą MPRD, która nie dotrzymała terminów (inwestycja powinna skończyć się już wiosną ubiegłego roku). - W drugiej połowie sierpnia kierowcy powinni korzystać z dwóch szerokich jezdni i przebudowanego wiaduktu nad torami kolejowymi - zapowiedział Mirosław Kochalski, p.o. prezydenta miasta. Za skończenie prac miasto zapłaci Skanskiej 10,8 mln zł. Za wykonane do lutego roboty MPRD dostało 5,2 mln zł. Według szefa ZDM Marka Mistewicza, suma poniesionych na remont wydatków i tak nie przekroczy kosztorysu inwestorskiego, który opiewa na 17,3 mln zł. To już trzecia drogowa umowa podpisana w błysku fleszy w ciągu ostatnich pięciu dni. Według Mirosława Kochalskiego w tym tygodniu drogowcy wyślą zaproszenia do drugiego etapu przetargu na modernizację Krakowskiego Przedmieścia. Jego zdaniem przebudowa reprezentacyjnej ulicy powinna ruszyć w czerwcu, po wyjeździe Benedykta XVI. Kochalski spodziewa się, że w lipcu podpisze umowę w sprawie mostu Północnego. Według naszych informacji, po przegranej w sądzie dwa tygodnie temu drogowcy planują unieważnić konkurs na koncepcję przeprawy. Zamiast tego przymierzają się do przetargu "zaprojektuj i buduj". Odpowiedz Link Zgłoś
jarekw888 most pn 29.03.06, 23:31 ostatni juz dzis przejaw mojej aktywnosci, ciekawe jak w rzeczywistosci to sie zakonczy... (tekst z forum forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=23704&w=27563082&wv.x=2&a=39315539): Dzisiejsza Rzeczpospolita donosi, że: "Kochalski spodziewa się, że w LIPCU PODPISZE UMOWĘ W SPRAWIE MOSTU PÓŁNOCNEGO. Według naszych informacji, po przegranej w sądzie dwa tygodnie temu drogowcy planują unieważnić konkurs na koncepcję przeprawy. Zamiast tego przymierzają się do przetargu "zaprojektuj i buduj". Zobaczymy, zobaczymy... Cały artykuł: Rzczpopolita, 2006-03-28 Górczewska, Krakowskie i Północny Konrad Majszyk DROGI I MOSTY Przedwyborcze ożywienie w inwestycjach Górczewska, Krakowskie i Północny Od sierpnia kierowcy mają jeździć szerszą Górczewską między ul. Powstańców Śląskich a Wola Parkiem Korki na ul. Górczewskiej zmniejszą się dopiero w sierpniu, półtora roku po terminie Wczoraj Zarząd Dróg Miejskich podpisał z firmą Skanska umowę w sprawie skończenia rozgrzebanej przebudowy Górczewskiej. W lutym drogowcy zerwali kontrakt z firmą MPRD, która nie dotrzymała terminów (inwestycja powinna skończyć się już wiosną ubiegłego roku). - W drugiej połowie sierpnia kierowcy powinni korzystać z dwóch szerokich jezdni i przebudowanego wiaduktu nad torami kolejowymi - zapowiedział Mirosław Kochalski, p.o. prezydenta miasta. Za skończenie prac miasto zapłaci Skanskiej 10,8 mln zł. Za wykonane do lutego roboty MPRD dostało 5,2 mln zł. Według szefa ZDM Marka Mistewicza, suma poniesionych na remont wydatków i tak nie przekroczy kosztorysu inwestorskiego, który opiewa na 17,3 mln zł. To już trzecia drogowa umowa podpisana w błysku fleszy w ciągu ostatnich pięciu dni. Według Mirosława Kochalskiego w tym tygodniu drogowcy wyślą zaproszenia do drugiego etapu przetargu na modernizację Krakowskiego Przedmieścia. Jego zdaniem przebudowa reprezentacyjnej ulicy powinna ruszyć w czerwcu, po wyjeździe Benedykta XVI. Kochalski spodziewa się, że w lipcu podpisze umowę w sprawie mostu Północnego. Według naszych informacji, po przegranej w sądzie dwa tygodnie temu drogowcy planują unieważnić konkurs na koncepcję przeprawy. Zamiast tego przymierzają się do przetargu "zaprojektuj i buduj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: news IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 26.03.06, 18:15 witam przy okazji i ja dorzuce pare groszy do kilku poruszonych przez przedmowce spraw: trakt nadwislanski - ja zrobilem male rozpoznanie, bo poprzednio o malo nie kupilem mieszkania w odleglosci kilkunastu metrow od trasy szybkiego ruchu, oto ustalenia: 1) rezerwacja terenu pod trakt to troche na wyrost - biegnie tamtedy linia wysokiego napiecia i nie da sie go na razie inaczej zagospodarowac, 2) w grudniu bylo prezentowane "studium uwarunkowan i kierunkow przestrzennego warszawy", firmowane przez urzad miasta stolecznego warszawy (schemat dostepny na stronie www.siskom.waw.pl - polecam ja); tam nie ma w ogole tratku nadwislanskiego, a scislej jest on dociagniety wlasnie do ulicy swiatowida (ktora notabene moze byc poszerzona do dwoch pasow); plany traktu dotycza zatem jego elementow wspolnych z projektowana trasa mostu polnocnego 3) rozmawialem rowniez z przedtawicielami dzielnicy bialoleka, urzedu miasta (odpowiedni do zagadznienia wyzial) oraz buriem naczelnego architekta miasta, wszyscy nieco z usmiechem mowili, ze to baaaardzo odlegle plany i nie wiadomo nawet czy zostana zrealizowane, 4) wlasciciel willi graniczacej z naszym osiedlem od polnocy powiedzial mi z kolei, ze trakt nadwislany to juz historia 5) natknalem sie rowniez na googlu na niedawna uchwale rady dzielnicy bialoleka oprotestowujca propozycje modyfikacji przebiegu traktu (chodzi chyba o odcinek TMP a swiatowida) i puszczenia go ulica mysliborska To mniej wiecej tyle na temat traktu co sie dowiedzialem. Ja bym z tego wielkiego problemu nie robil. Trzeba pamietac ze bialoleka nie ma nawet planu zagospodarowania przestrzennego. Duzo gorzej dla mnie wyglada sprawa mostu polnocnego. Jej odwlekanie na pewno na dobre nam nie wyjdzie, a na razie nie ma szans na ruszenie z ta sprawa do przodu. Ponadto nikt tutaj nie poruszal tematu rozbudowy czajki, z czym wiaze sie budowa spalarni osuszanych sciekow. Czajka po modernizacji ma obslugiwac 70% sciekow warszawskich (www.czajka-protest.org/index.php). Projekt uzyskal akceptacje Unii Europejskiej i jest duza szansa, ze ruszy. Reasumujac mysle, ze problem traktu nadwilanskiego to najmniej istotna sprawa. Nawet jezeli powstanie to bedzie dosc daleko (na moje oko 100-300m choc p. Adrian zapewnia, ze jest 300m). Ponadto taka droga usprawni komunikacje na samym tarchominie. To tyle jezeli chodzi o moje wynurzenia w poruszunych dzis kwestiach. Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: news IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 18:31 czajka, jeśli tylko unia dołoży, ma szanse być oczyszczalnią w małym stopniu szkodzącą ludziom. w to wierzę. oczywiście mozna zakładać, że znajdzie się inwestor, co inne plany pokaże, inaczej zrobi, ale te unijne pieniądze zostaną rozliczone na pewno. i wierze, że w końcu akurat pod tym względem rygor unii narzuci w końcu porządek w Polsce i ukruci cwaniactwo i kombinatorstwo. mam nadzieje, że nie będzie tu drugiej grecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 27.03.06, 17:50 Zatem nie ma co doszukiwac sie u innych wad bo kazdy gdzies musi mieszkac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota wiosna w przyrodzie... IP: 212.75.114.* 30.03.06, 12:02 ... zima na stronach wansbudu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: wiosna w przyrodzie... IP: 213.25.206.* 30.03.06, 12:50 Masz rację Mlekota zima, myslę, że trzeba trochę ponarzekać w pozytywnym znaczeniu do Pana Adriana, to zorganizuje jakieś nowe fotki np. ze wstawionymi oknami w bloku B no i chyba sprzedaż mieszkań to już nie 60% a według moich wyliczeń 74% (opieram się na ilości dostępnych mieszkań prezentowanych na stronie www - 29 tam zostało). Można powiedzieć, że z górki ale jeszcze po cenach wyjściowych to 7,7 mln zł do kasy musi wpłynąć. Więc Panie Adrianie zachęcamy znowu do zmian na stronie Wansbudu, bardziej na bieżąco, trzeba umieć sprzedać pracę handlowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: wiosna w przyrodzie... IP: 155.140.122.* 30.03.06, 17:24 chce tylko dodac, ze to wcale nie prawda, ze ozstalo 29 mieszkan. Jak podpisywalismy umowe z mezem z pon. nasz nr umowy byl 76. Po otrzymaniu odpowiedzi, ze jest to kolejne sprzedane mieszkanie zaczelam sie zastanawiac... jak to? przeciez 112-76 = 36 a nie 29!!! okazalo sie, ze sa mieszkania jeszcze nie sa sprzedane ale juz zdjete ze strony... fajne info, nie sadzicie? ciekawe dlaczego? pan adrian przekazal mi informacje, ze jest to spowodowane tym, ze maja po 8-9 rezerwcji na te mieszkania i nie chca tracic czasu na udzielanie informacji odnosnie mieszkan o duzym popycie... czyli kasy jest wiecej zamrozonej niz 7,7 :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: wiosna w przyrodzie... IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 30.03.06, 19:49 To bardzo dziwne wyjasnienie, nie sadzicie? Nam z kolei mowiono, ze czesc mieszkan ma poprostu zostac na pozniej... bo ceny rosna i w pozniejszym terminie Wansbud bedzie je mogl sprzedac drozej, to bardziej zrozumiale wytlumaczenie... ciekawe jak naprawde sprawa wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 31.03.06, 08:53 Witam Państwa sąsiadów, Chyba małe zamiesznaie wywołałem z podaniem ilości wolnych mieszkań, ale właściwie to chyba nie nasza sprawa, prędzej czy później się i tak sprzedadzą. Przy okazji informuje, że na stonke wrzuciłem podesłany przez jednego z kolegów JW jpeg obrazujący układ komunikacyjny Warszawy - to w aspekcie ulicy, która może (osobiście nie sądzę) będzie kiedyś przechodziła obok naszego osiedla. Zamieściłem również linka, dla tych co już się nie mogą doczekać jak będzie wyglądało ich mieszkankio a dokładniej kuchnia, do bardzo prostego w obsłudze programu pozwalającego projektowanie kuchni w oparciu o rozwiązania meblowe producenta mebli ALNO. Moim zdaniem program jest super bo pięknie oddaje wygląd projektowanej kuchni. Polecam go do zabawy w architekta kuchennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 193.109.212.* 31.03.06, 10:06 popieram opinie przedmowcy, nie naszym zadaniem jest opiniowanie strategii dewelopera odnosnie sprzedazy mieszkan; wazne, zeby Wansbud nie upadl i przekazal nam nieobciazone mieszkania w uzgodnionym w umowach terminach... reszta to ich sprawa, business is business! Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota allle numer! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 16:48 wiedzieliście, że Warszawa W KOŃCU ma sprawnie działającą ortofotomapę?? zapraszam na mapa.warszawa.um.gov.pl/mapa.php !! jak dokładnie zbliżenie zrobicie, to widać naszą inwestycję sprzed roku. to też niezłe info dla tych, co się jeszcze wahają, bo nie wiedzą, jak jest wkoło. super sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: allle numer! IP: *.aster.pl 31.03.06, 20:02 Fajna sprawa ta mapa Mlekota, gdzieś Ty ja wynalazł? Nasza inwestycja na zdjęciu juz nieźle jest rozkopana, a inwestycja sąsiedzka ORCO jeszcze w powijakach, nawet tern nie ogrodzony, jak było robione zdjęcie to chyba nawet nie wiedzieli, że tam coś będą budować a dzisiaj wyprzedzają nas z postępem prac, chociaż ostatnio nasze osiedle i tak podgonili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: allle numer! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 21:30 szukalem jak dojechać do jednego z oddziałów mojego banku :) ciekawe, na ile będą uaktualniać tą mapę. pozdrawiam, zapowiada się ładny łykend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.06, 14:17 żona moja namówiła mnie wczoraj, bym się oderwał od pracy i pojechał z nią na Tarchomin. zrobiliśmy sobie rundkę od pętli 518 do Majolikowej. Powiem wam szczerze, że osiedla, jakie tam powstają, są naprawdę ciekawe - coś na podobieństwo Kabatów, tyle że spokojniej. I bez metra :(. I wierzę, że i nasze osiedle ma szansę być tym ciekawym osiedlem. Domyślam się, że obok powstaną jeszcze ze dwa bloki - naprzeciwko, gdzie na zakręcie są teraz te gruzy pod lasem, i po tej stronie, gdzie są baraki robotników. tam jest idealny plac na budowę - nie ma drzew do wycinki i aż się prosi o zagospodarowanie. wokół dużo sklepów - supermarketów, ale uwaga na ceny - kawa za 9 zł o pojemności 0,2 l to przesada godna centrum, nie przedmieść! bardzo fajnie tam czas spędziliśmy - chyba z cztery godziny w sumie. wypocząłem naprawdę. i się cholera doczekać nie mogę, jak będę mógł wchodzić na budowę legalnie, a nie poprzez włam. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota ooooo! nowe zdjecia! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 22:21 mniam, mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.sggw.waw.pl 04.04.06, 19:07 mlekota, no co ty..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 04.04.06, 19:56 zes sie rozgadal mlekota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.75.114.* 05.04.06, 08:28 cześć jarekw888. byłeś już na budowie? gadam do siebie, bo nikt tu nie zagląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.160.235.* 05.04.06, 08:53 Zagląda, zagląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.75.114.* 05.04.06, 09:06 cześć pa, jak zdrowie? denerwujesz się z mieszkaniem? że już niedługo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.160.235.* 05.04.06, 09:20 Czołgiem Mlekota! Nabrałem ostatnio dystatnsu do terminu odbioru mieszkania - wszak sam odbiór jest ważniejszy od terminu, nawet jeżeli jest on zbyt wczesny ;)) A jak byłem na budowie (tzn. nie wchodziłem na budowę, tylko zrobiłem sobie kilka fotek) w niedzielę rano to zauważyłem, że w B są już prawie wszystkie okna. Chłopaki się spieszą. No niech budują. Niech nawet zbudują, kurde, w terminie ;)) A jak tam temat okablowania? pozdrawiam, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.75.114.* 05.04.06, 11:29 okablowania? znaczy się prąd? dałem tylko pare zmian, które zostały uwzględnione i nie ma kłopotu. przynajmniej do czasu, aż podłączą prąd. wtedy zobaczę, czy działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 155.140.122.* 05.04.06, 13:59 witam, bylam dzis rano na budowie ze zmianami w naszym mieszkaniu - przesuniecie scian, kaloryferow, rur i elektryki.... kierownik budowy nie chcial nawet slyszec o wczesniejszum oddaniu mieszkan niz 30 listopada... pan adrian wiec nie powinien chyba mowic, ze niektore mieszkania zostana oddane nawet we wrzesniu... kierownik stwierdzil, ze WSZYSTKIE mieszkania zostana oddane w tym samym dniu... dopiero gdy budowa sie na 100% zakonczy. nie podoba mi sie to, bo pan adrian przekazuje wlascicielom nieprawdziwe informacje... a niektorzy z nas musza pewne decyzje podjac odnosnie obecnych mieszkan. to troche nieprofesjonalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 213.25.206.* 05.04.06, 15:51 Witam wszystkich, szczególnie Mlekotę bo się martwi chłop o sąsiadów przynajmniej... Co do terminów oddania mieszkań to po pierwsze nie wiem jak Wansbud wypbraża sobie oodać 112 mieskząń jednego dnia? Jak dla mnie nierealne, no chyba, że odbiory na papierze. Po drugie to rozmawiałem z panem Adrianem kilka 2 dni temu i porysząłem tę kwestię, odpowiedź była dla mnie jasna i zrozumiała - roboty na dzięń dzisiejszy w bloku A i B łacnzie wyprzedzają terminy planowane wczęsniej o jeden miesiąc (około). Nie znaczy to że tak będzie do końca i odbirzemy nasze M już 30 paździrnika, bo zmiany które nanosimy będą powodowały, że każde mieszkanie jest inne i zrobienie wszystkiego tak abyśmy byli zadowoleni zabierze więcej czsu niż planowane było przy standardowym wykończeniu. Po trzecie, miezzkania będa oddane napewno po ostatecznym odbiorze budynku przez wszystkie inspekcje, gminy, itp, no chyba, że mamy zamiar zrobić to przed odbiorami ogólnymi ale osobiście nie polecam. Więc reasumując 30 listopada to chyba ten dzięń około którego będziemy pokolei odbirać klucze i zabierać się za roboty wykończeniowe. Myślę, że ewentualne wześniejsze odbiory lub okreśłenie ich dat będzie możliwe ale chyba dopiero za jakieś 4-5 miesięcy. Mnie też zależy jak Tobie GOKA na tym, żeby zgrać sprzedaż obecnego mieszkania i wyprowadzki z zajęciem nowego i zrobienia w nim podłóg, ścian, umeblowania. Nie pozostaj enam jednak nic innego jak poczekac, a sytuacja się jakoś sama rozwinie. Pozdrawiam, wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 85.128.57.* 05.04.06, 17:52 Widzę, że kierownik mówi raz tak raz siak, mi mówił razem z majstrem, że niemożliwe jest oddanie mieszkań w jednym dniu (już widzę jak odbiór trwa 5 minut) i że zacznie się to wcześniej niż 30 listopada, a teraz mówi co innego. To niema najmniejszego sensu, u mnie spędzą 1,5 h (coś około) bo mam zamiar sprawdzić każdy najdrobniejszy szczegół, żeby później nie bylo wątpliwości co do ewentualnych niezgodności. Mam nadzieję, że to się nie przeciągnie, bo nie uznaję takiego tłumaczenia, że każde mieszkanie jest indiwidualne muszą się wyrobić bo taki powód przedłużenia nie jest ujęty w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 05.04.06, 22:23 Dodajac swoje trzy grosze do kwestii odobioru, chcialbym zauwazyc, iz niezmiernie wazne jest doprecyzowanie tej kwestii. Nie bardzo sobie wyobrazam, aby co jakis czas dowiadywac sie zupelnie innych informacji. Mam nadzieje, ze to co deklarowal p. Adrian jest zdaniem wiazacym Wansbud. Aczkolwiek wszystkiego innego scenariusza pewnie nie mozna wykluczyc. Moze bysmy wspolnie poprosili o precyzyjne okreslenie warunkow i trybu odbioru (oprocz tego oczywiscie, co podpisalismy w ramach umow przedwstepnych). Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 213.25.206.* 06.04.06, 08:52 Myślę, że sprawa doprecyzowania metodologi odbiorów lokali powinna być ustalona, ale na chwilę obecna chyba za wcześnie. Pozatym, wydaje mi się, że cięzko będzie aby każdy odbiór przebiegał identycznie, wynika to chociażby z tego, że każdy zwraca uwagę na co innego przy takim odbiorzej eden się przyczepi do pionów, drugi zwróci uwage czy jego zmiany są zrealizowane itp. Podsumowując jestem za określeniem się Wansbudu jak to będzie przebiegać ale równiez uważam, że wszystko wyjdzie w praniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.75.114.* 06.04.06, 09:00 pamiętam, jak robotnicy u matulki mojej rury wymieniali i ustalaliśmy ich położenie. facet nie wytrzymał i wrzasnął: co pan, qr..a aptekarza ze mnie chce zrobić czy co? przyczepię się, przyczepię się do wszystkiego :)). ale oczywiście wansbud tak zrobi mieszkanka, że podstaw do tego nie będzie. jeden z robotników powiedział mi kiedyś: kupujacy powinien widzieć efekt finalny. najlepiej, niech kupujący w ogóle nie widzi, co się dzieje na budowie do czasu odbioru. bo się włos może zjeżyć na głowie. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 06.04.06, 09:03 OK, to chyba wlasciwe podejcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 212.160.235.* 06.04.06, 08:48 Znaczy się internet, telewizja i całe to show ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bece1 Re: ooooo! nowe zdjecia! 10.04.06, 10:01 Znacie jakieś firmy specjalizujące się w odbiorze mieszkań? tzn takie które mogą w tym pomóc? Ja znalazłem Serwis Remontowy tylko, podobno dobry, korzystaliście z ich usług? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.chello.pl 13.04.06, 18:57 Witam serdecznie wszystkich przyszłych mieszkańców osiedla Majolikowa. Dołączam do Was. Od niedawna sledzę forum,dzięki temu dowiedzialam się wielu ciekawych rzeczy. Dzisiaj zaglądałam na czarną listę deweloperów i ...ktoś do tej listy dołożył Wansbud (30.10.06)-ciekawe!!! Jeśli chodzi o odbiór mieszkania, to też uważam, że koniecznie trzeba kogoś ze soba zabrać. Moja koleżanka niedawno miała odbiór techniczny, w prawdzie wszystko było im pokazywane i tłumaczone, ale oko fachowca przyda się. Wesołych i spokojnych Świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:00 Malutkie sprostowanko :) Wansbud na czarnej liście pojawił się 30.10.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:57 SIS ojej a o jaką czarną listę znowu chodzi?? i gdzie ją można znaleźć??. Ja nie wiem człowiekowi nawet spokojnie świąt nie dadzą przeżyć. Generalnie to tymi newsami się nie przejmuję ale ta z ciekawości popatrzyłbym sobie na taką listę. Przy okazji SIS podobno podpiałaś umowę można wiedzieć gdzie będzie twe mieszkanko?? No i korzystając z okazji życzę wszystkim sąsiadom szczęśliwych radosnych świąt Wielkanocnych i abyśmy my sąsiedzi byli na białych listach :) Alleluja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:14 Znalazłem, a już myślałem, że to coś poważnego. Wpisu dokonał nasz znany Gość:!!!! czyli luzik nie ma co się martwić. Poniżej przedstawiam jego wpis i podaję linka dla zainteresowanych. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=2532765&a=2532765&v=2&wv.x=2 Re: Grewal X, Synthesis Media Group IP: *.spray.net.pl Gość: !!!! 30.10.05, 19:21 + odpowiedz Ja dokładam firmę "WANSBUD" z Warszawy za ich machloje i kłamstwa!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 193.109.212.* 14.04.06, 13:16 jeszcze slowko w kwestii budowy przed swietami. jak sie wczesniej reklamowalem, bylem na budowie w miniony poniedzialek (mam dobudowana dodatkowa scianke dzialowa), mieszkanie bylo juz czesciowo wytynkowane i jak na moje oko sprawialo przyjemne wrazenie, mam nadzieje, ze tak zostanie! pozdrawiam i zycze wesolych swiat :) JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: 155.140.122.* 14.04.06, 13:57 czy ktos dowiedzial sie dlaczego strona wansbud nie dziala? moze szykuja nam jakas niespodzianke na swieta :) juz niewiele mieszkan zostalo... tylko 25 (no plus te 7, ktore sa nadal na sprzedaz ale nie sa pokazywane)!!!! a to oznacza, ze juz mamy prawie komplet sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:56 Cześć Sąsiedzi! Zdrowych radosnych no i spokojnych Świąt:0 a bardziej zestresowanym naszą budową polecam świateczną relaksację przy muzyce i dobrym winku:)Ps. moze jednka ktoś sie przyzna i poznam moich bezpośrednich sąsiadów (okloica mieszkania nr 11 w bloku A)Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.04.06, 22:48 dołączam się do życzeń zdrowych i pogodnych. alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolikowie Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.jmdi.pl 23.04.06, 11:23 ....chyba będziemy sąsiadami :) Może nie przez ścianę, ale też blisko. Pozdrawiamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolikowie Re: ooooo! nowe zdjecia! - do użytkownika Aśka :) IP: *.jmdi.pl 23.04.06, 11:27 Ach - ostatni post był skierowany do Pani Asi :) - prawdopodobnie będziemy mieszkać blisko siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolikowie kto bedzie mieszkal w bloku A w pierwszej klatce IP: *.jmdi.pl 25.04.06, 20:39 Tak mnie przygnebil temat komory smietnikowej w bloku, ze zupelnie zboczylam z tematow radosnych typu urzadzanie sie i kupowanie mebelkow:)Kto bedzie naszym sasiadem najblizszym, my z mezem wzielismy 13 na drugim pietrze w A? Pozdro Aga Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: kto bedzie mieszkal w bloku A w pierwszej kla 15.05.06, 11:05 Witam! Ja też będę mieszkać w bloku A, ale jednak dalej od śmietnika. Proszę się nie martwić, wszyscy (mam nadzieję) postaramy się, aby nie był on uciążliwy! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.aster.pl 14.04.06, 18:07 WItam całe towarzystwo majolikowe, dzwoniłęm dzisiaj do Pana Adriana i rozmawiałem na temat awarii strony. Tak jak podejrzewałem, Wansbud zmienia serwer i stąd te kłopoty ze srona i ogólnie z pocztą elektroniczną. Odniosłem wrażenie i sam Pan Adrian był tym faktem wkurzony. Błem też dzisiaj na budowie, idzie do przodu ale dzisiaj panowie krócej pracowali niż zwykle. JW, a jak z tymi tynkami, gładkie i gipsowe? no iczy twarte - pytam bo w moim obecnym mieszkaniu tynki miałem takie pierwotnie, że mogłem gołym palcem bruzdę w nich wyskrobać. Pozdrawiam no i wesołych świąt. A i jeszcze jedno, ponawiam temat spotkania 22 kwietnia, mi osobiście pasuje godzina 10:00. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.chello.pl 14.04.06, 18:22 co do spotkania owszem zgłaszam się a godzina aby przed 16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 14.04.06, 19:48 tynk byl kladziony dzien wczesniej, wiec co do twardosci to sie nie wypowiadam... zobczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:02 Małe sprostowanie WANSBUD pojawił się na czarnej liście deweloperów 30.10.2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 13.04.06, 20:28 nie wiem jak inni forumowicze, ale ja wolalbym od stwierdzen typu "poajawil sie na czarnej liscie" uslyszec jakies konkretne zarzuty... jesli istnieja...; to ze ktos kogos obsmarowuje na innym forum nie musi swiadczyc o winie tego drugiego... jesli nie ma konkretych zarzutow to bezcelowe jest, moim zdaniem, przekazywanie tego rodzaju informacji; tworzy to tylko niepotrzebny szum; podobny watek juz pojawial sie na forum i zadne konkretne zarzuty wobec Wansbudu wtedy nie padly; w moim przypadku wspolpraca uklada sie na razie ok i mam nadzieje, ze tak pozostanie; jesli natomiast cos bedzie nie tak to nie omieszkam o tym poinformowac szersze grono... przy okazji zycze wszystkim wesolych swiat JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 13.04.06, 20:39 czy ktos wie co sie dzieje ze strona Wansbudu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.aster.pl 13.04.06, 21:20 Witam, faktycznie ze stroną jest coś dziwnego, już chyba tydzień nie działa, albo padł serwerek,albo ją przebudowywuja (wątpie osobiście w to drugie) albo już się nam Wansbud zwija z się z sieci:). Uspokajam, że na budowie prace idą do przodu, walczą z postawieneim ścian i zalaniu stropów nad ostatnim mieszkaniem. Wygląda, że ejst wszystko w porządku. Trzeba jutro poprostu zadzwonić do Pana Adriana i poprostu zapytać co jest. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 05.04.06, 22:27 mlekota, jak tam Twoje konwersacje ze soba. Mniemam, ze niezmiernie interesujace :) W kwestii wizyty na budowie to zapewne zjawie sie w poniedzialek, musze zobaczyc swoja dodatkowa scianke i pozostale przerobki. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 22:52 w końcu dopchałem się do netu i widzę, że rozmowa się znowu rozkręciła. pozdrawiam i idę spać. nie mam już sił pogadać. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: ooooo! nowe zdjecia! (?????????) IP: 157.25.9.* 05.04.06, 15:34 A ja mam pytanie: gdzie są te nowe zdjęcia ??? Bo c hyba nie chodzi o te z 10 marca ??? Czy ja coś pzeoczyłem..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: ooooo! nowe zdjecia! (?????????) IP: 212.75.114.* 05.04.06, 16:25 nowe zdjęcia pojawiły sie na stronach wansbudu. chyba, że dawno tam nie zaglądałem... ale raczej regularnie ich wizytuję. pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota siedzę sobie własnie w mieszkaniu u u cioci... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 22:16 i odkryłem jeszcze jedną rzecz, która powoduje, że jej mieszkanie ogromnie mi się podoba - każda ze ścian ma minimum 15 cm grubości. to może zabiera miejsca, ale jednocześnie powoduje wrażenie solidności. ściany są mocne, można walnąć pięścią, oprzeć się i nie poleci. dlaczego to piszę? nie wiem, jak macie u siebie w planach, może to akurat zmienialiście, ale ja mam mieć u siebie niektóre ściany zbudowane z cegieł o grubości 6 cm. co to jest ściana o grubości 6 cm? zrobię przyjęcie, ktoś mi się wywróci na ścianę i wszystko poleci. albo nawet bez przyjęcia - zgaśnie światło, bo zabraknie prądu i po omacku wejdę na ścianę. i nie mam łazienki. albo mam salon kąpielowy zamiast zacisznej łazienki. owszem, ktoś może powiedzieć, że buduje się ściany z karton- gipsu i ludzie żyją. ja nie wiem, jak wtedy ludzie żyją. ja bym nie mógł. co można na etapie wybudowanych ścian już zrobić? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: siedzę sobie własnie w mieszkaniu u u cioci.. IP: *.acn.waw.pl 12.04.06, 02:16 Witam wszystkich sąsiadów Podpisalim właśnie umowę i zamieszkamy w budynku B. A co do ścian to faktycznie jest kilka 7 cm ale przecież jeszcze tynk dojdzie :) A tak na poważnie to 7 cm ścianę z cegły raczej ciężko na imprezie rozbić (to nie akademik :)) pozdrow SZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch pytanie z innej beczki IP: *.macrosoft.pl 12.04.06, 07:46 Czy ktoś z was zastanawiał się jak może wyglądać u nas droga pożarowa? Przyjmijmy tylko teretycznie, pali się blok B, jak straż pożarna może dojechać do niego i ugasić pożar? Czekam na propozycje, tylko nie piszcie, że naszczęście kupiliście w A i was to nie dotyczy, bo jak będzie się paliła druga strona bloku (ta od wewnątrz) to też będzie problem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: pytanie z innej beczki IP: 213.25.206.* 12.04.06, 08:23 Z powietrza p_groch będą gasić, z powietrza jak lasy i pola. Tak serio to straż w dzisiejszych czasach gasi z hydrantów a nie z wozów. Myślę, że instalacja ppoż będzie na dzidzińcu i będzie podlegać odbiorze końcowemu przez straż. Jak zostanie dopuszczona to znaczy że jest ok. Sprawa może wyglądać gorzej z ewakuacją ludzi z budynku, wóz z drabiną nie podjedzie na pewno, będzie chyba trzeba skakać na takie materace dmuchane tylko jak je napompować skoro agrgaty są przy wozach? Generlnie pod względem zagrożenia ppoż. to blok B ma przechalpane. Z jednej strony jest blok A, który utrudnia dojazd do bloku B i z którego równiez może przenieść się ogień, a z drugiej srony blok ORCO jeszcze bliżej no i drzewa z dużymi koronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: pytanie z innej beczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 14:30 witam pięknie w piękny dzień. powiem wam szczerze, że choć mieszkam w bloku B, nie czuję, bym miał przechlapane. dlaczego? bo mam drzewa wchodzące wprost na balkon i na tyle silne, że wytrzymają mój i żony ciężar w razie ewakuacji :). o to się nie martwię. poza tym odległość od budynku A jest na tyle mała, że spokojnie można coś między balkonami przerzucić. o to się nie martwię. pięknie pozdrawiam w ten piękny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: pytanie z innej beczki IP: *.chello.pl 12.04.06, 15:23 Ja tam jako ochotnik zgłaszam się w gotowości do walki ze wszelakim żywiołem jaki będzie chciał zniszczyć nasze osiedle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: pytanie z innej beczki IP: 213.25.206.* 12.04.06, 15:51 wracając do tematu pożarowego, to akurat rozmawiałem dzisiaj ze znajomym brygadierem straży pożarnej i powiedział, że do każdego budynku musi być dojazd i to utwardzony. Jeżeli nie ma takiej możliwości do zgodnie z prawem budynek nie może być odebrany przez straż. Może się zdarzyć, że będzie odebrany bez tego ale powiedział ze jedynie jak pójdzie coś pod stołem. Jest to jednak ryzyko dla kogoś kto odbiera, bo w razie jakiejś tragedii to ten kto ma przechlapane. Moim zdniaem spoko będzie dojazd od tej strony, którą wjeżdżają dzisiaj ciężarówy, będzie musiała tam być po prostu brama przecipożarowa i sprawa załatwiona. Formalnie dostęp do budynku będzie, pojazd wjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: pytanie z innej beczki IP: *.macrosoft.pl 13.04.06, 07:29 A to oznacza, zmianę planów, bo one nie uwzględniają tam bramy ani utwardzonej powierzchni, ciekawe jak to rozwiążą, mam nadzieję, że nie przedłuży to okrsu oddawania mieszkań. Szczególnie, że w tamtym miejscu niby ma być stróżówka dla ochrony, więc jakoś to się kupy nie trzyma. Ale miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzeba będzie również odrazu uderzyć do służb oczyszczania miasta i wnioskować o większe kosze na śmieci przy chodniku, bo te się dość szybko zapychają i robi się śmietnik na trawniku - oj te ludzie, jak tam dorwę kogoś śmiecącego na moim (naszym) podwórku to niech go ręka Boża chroni. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Grzejniki IP: 157.25.9.* 13.04.06, 09:12 Gdybyś ktoś był zainteresowany, to z informacji jakie posiadam informuję, że w naszych mieszkanach, a dokładnie w łazienkach będą zamontowane takie oto grzejniki: CosmoART WAVE firmy BIMs PLus: www.bimsplus.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Grzejniki IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 13.04.06, 11:11 a wiadomo cos o producencie pozostalych grzejnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: siedzę sobie własnie w mieszkaniu u u cioci.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 14:37 nie akademik, ale akademickie imprezy moga być :) nie, nie, uspokajam sąsiadów z góry, z dołu i z boku - mam wyjątkowo udane towarzystwo jeśli chodzi o imprezy, o czym się mogła przekonać moja żona, która imprez nie znosi. a przynajmniej nie znosiła z udziałem grupy moich znajomych do czasu. dojdzie tynk, później kafelki i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: siedzę sobie własnie w mieszkaniu u u cioci.. IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 12.04.06, 21:31 czesc sz, ktore mieszkanie nabyles, moze bedziemy sasiadami? pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 NOWE FOTKI IP: 213.25.206.* 18.04.06, 08:21 Witam po świętach sąsiadów, Jak ktoś jest ciekawy jak budowa wyglądała w Wielkanoc 2006 roku to zapraszam na stornę klubową. Pozdrawiam, miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: NOWE FOTKI IP: 155.140.122.* 18.04.06, 08:33 sliczne :) po prostu serce raduje sie na widok tych mieszkan. okna juz sa w B, A ma juz dach... teraz tylko pytanie kiedy zakoncza? i z jakim wyprzedzeniem by to sie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch A strona Wansbudu nadal niedziała IP: *.macrosoft.pl 18.04.06, 14:44 Co się dzieje, strona nadal niedziała. Jeżeli ją modyfikują to się tak nie robi, albo daje się "Under construction" albo do czasu zakończenia nowej szaty jest stara. Nawet jeżeli serwer im padł to już dawno powinni uruchomić stronę, czy ktoś coś wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: A strona Wansbudu nadal niedziała IP: 213.25.206.* 18.04.06, 14:53 Pisałem parę postów wcześniej, że zmienają serwer i ogólnie mają problemy z internetem (poczta też im kuleje podobno). Tak przynajmniej mówił mi Pan Adrian chyba we czwartek przed świętami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 09:23 No i co z naszym spotkaniem?? Sobota zbliża się wielkimi krokami a tu nikt o spotaniu nie wspomina czyżby miałoby się nie odbyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKCINREIC1 Re: Spotkanie IP: 213.25.206.* 19.04.06, 09:51 chyba się spotkamy sami miecugow, bo faktycznie nawoływania nasze pozostają bez odpowiedzi. Ja przyprowadzę żonę z dzieckiem to będzie nas zawsze trochę więcej:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:27 hehe oki to i ja wezmę kilka osób :) co żeby sąsiedzi z Orco nie mówili że na tej Majolikowej to nikt nie będzie mieszkał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: Spotkanie IP: *.macrosoft.pl 19.04.06, 13:14 Ja pisałem już wcześniej że nie będę mógł bo wyjeżdżam na ślub, szkoda, może kiedy indziej się uda. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: Spotkanie IP: 155.140.122.* 19.04.06, 13:24 ja rowniez pisalam, ze nie dam rady wczesniej niz o 17.00 - mam zajecia na uczelni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 15:38 Myślę, że postąpić trza demokratycznie. Czy spotkanie się odbędzie czy nie niech zadecyduje większość głosów. Na ten moment sutuacja przedstawia się następująco: TAK - 2 (ikcrenic, miecugov) NIE- 3 (goka, p_groch, mlekota). Turniej trwa do piątku :) czekamy na dalsze zgłoszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrekab Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 20.04.06, 08:13 Wzmacniamy siłę: trzy razy tak. TAK - 3 (ikcrenic, miecugov, dyrekab) NIE- 3 (goka, p_groch, mlekota). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Spotkanie IP: 213.25.206.* 20.04.06, 08:25 widzę, że zalążki demokratycznej wspólnoty zaczynają się nam formować, tak trzymać mości..nowie i panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Spotkanie IP: 157.25.9.* 20.04.06, 08:29 Ja również na NIE, no chyba że po 11.00 TAK - 3 (ikcrenic, miecugov, dyrekab) NIE- 4 (goka, p_groch, mlekota, Tommy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Spotkanie IP: *.cofund.org.pl 20.04.06, 15:15 Przepraszam za niewiedzę, ale na którą godzinę planowane jest spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spotkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:03 Hello, sorki, że nie pisujemy "często" ale brak czasu..etc Być może ktoś pamięta nick "super77"..? Nasze włości, to A/K1-12. Chętnie (co prawda jednoosobowo), ale dopasuję się do godziny spotkania w sobotę. Mając nadzieję, że do zobaczenia - pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Spotkanie IP: *.chello.pl 20.04.06, 23:53 czyli mamy remis 4x TAK i 4x NIE. Myślę, że jutro trza podjąć decyzję czy się widzimy czy nie a jeśli się widzimy to o której. Tqak więc zabawa trwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Spotkanie IP: 212.160.235.* 21.04.06, 08:50 Witam, nie dam rady się spotkać w tym tygodniu. Pozdrawiam, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Spotkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:29 Hmmm widzę, że więcej osób nie może więc może trzeba wybrać inny termin? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Spotkanie IP: 193.109.212.* 21.04.06, 09:36 My z zona tez nie damy rady w zaproponowanym terminie. Pozdrawiam JW PS Wczoraj przez chwile dzialala strona Wansbudu..., ale rowniez rozmawialem z p. Adrianem i pewnie niedlugo bedzie ona dzialac, no i bedzie pewnie nieco lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Spotkanie IP: 213.25.206.* 21.04.06, 12:13 Witam, Chyba faktycznie trzeba przełożyć spotkanie, generalnie się nie spieszy, a lepiej będzie jak będzie więcej ludzi no i budowa będzie dalej zaawansowana. Przy okazji ponawiam próbę kontaktu z figą. FIGA, FIGA zgłoś się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Szczególnie do figi IP: 213.25.206.* 20.04.06, 16:00 Przepraszam za tak bezpośredni temat wątku, ale mam z figą chyba ten sam temat do obgadania odnośnie poziomu tarasu i poziomu całego mieszkania. Figa, czy byłeś może ostatnio u siebie wmieszkaniu po montażu okien i zrobieniu izolacji na tarasie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figa27 Re: Szczególnie do figi IP: *.acn.waw.pl 23.04.06, 19:24 Ale o co chodzi, bo chyba nie zauważyłem, nic niepokojącego, a może poprostu nie wiem o co chodzi??? Napisz coś szczegółowego na figa27@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szczególnie do figi IP: 193.109.212.* 24.04.06, 13:58 o ile mnie pamiec nie myli to wjazd na teren osiedla nie jest planowany, aczkolwiek moge dysponowac nieaktualnymi informacjami. JW Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Zagospodarowanie terenu 22.04.06, 09:47 Witamy wszystkich miłych sąsiadów :) Zastanawia nas gdzie będzie usytuwany nasz śmietniczek i jak będzie wyglądała droga dla jednostek ratowniczych, tzn. gdzie na terenie osiedla będą takie dróżki, którymi np. karetka czy straż będzie mogła szybko wjechać na teren? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiadoma Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 22.04.06, 14:22 Mam zdjęcia budowy z czwartku rano, bo zastanawiam się na zakupem tam mieszkania. Moge wysłać, jeśli ktoś ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 22.04.06, 14:25 Mam zdjęcia budowy z czwartku rano. Moge wysłać, jeśli ktoś ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 23.04.06, 12:58 witaj magnoliax chetnie zobacze zdjecia (jarekw888@o2.pl) pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 23.04.06, 21:04 Wysłałam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 23.04.06, 21:07 Mam takie pytanie - co sądzicie o kupnie mieszkań na Majolikowej nie od Wansbudu a od pośrednika - Market Mieszkaniowy? W ofercie jest bardzo wiele mieszkań, których nie można kupić bezpośrednio od developera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Okna w bloku A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:10 Byłem wczoraj przejazdem na budowie i już są wstawiane okna w budynku A a budynek B już chyba obkładają styropianem a więc wszystko gra i budowa idzie do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Okna w bloku A ok, a co ze smietnikiem? 24.04.06, 13:17 Okna były wstawiane już w ubiegłym tygodniu. Ja nadal jednak zastanawiam się gdzie będzie usytuowany nasz śmietnik i jak będzie wyglądała droga dla jednostek ratowniczych, tzn. gdzie na terenie osiedla będą takie dróżki, którymi np. karetka czy straż będzie mogła szybko wjechać na teren? Czy ktoś wie gdzie altana śmietnikowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Okna w bloku A ok, a co ze smietnikiem? IP: 213.25.206.* 24.04.06, 15:21 Co do drogi pożarowej(ratunkowej) to byc musi, bo inaczej nie będzie odbioru budynku przez straż. Najrawdopodobniej brama pożarowa będzie mniej więcej w miejscu gdzie teraz jest wjazd na budowę. Tym sposobem spełnione będzie minimum, czyli dostęp do każdego budynku. Wewnętrznych uliczek na 99% nie będzie ponieważ nie ma na nie miejsca. Śmietniki pewnie też będą w okolicach tej bramy pożarowej, bo inaczej będzie problem z dojazdem do nich, a nie wydaje mi się, że odbiorcy smieci będą zasuwać po całym osiedlu z kontenerami. Spojrzałem sobie teraz na plan zagospodarowania osiedla - ten co jest na stronach klubowych i jest tam coś na rogu przy teraźniejszym wjeździe ale może to jest rogatka dla ochrony. Nie wygląda też, żeby tam był wiazd na 4 metry szerokości dla wozu strażackiego, od granicy jest ponad 4 metry ale przy samej bramie jest wąskie gardło, ale może to starczy, nie znam się aż tak na tym temacie. To tyle co ja przypuszczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Okna w bloku A ok, a co ze smietnikiem? IP: 212.75.114.* 24.04.06, 15:22 witam pięknie. z analizy planów budynków wnioskuję, że altany śmietnikowej nie będzie - śmietnik jest usytuowany na parterze budynku A jak jest wejście do klatki na prawo od wjazdu do garaży. z informacji przeze mnie posiadanych wynika, ze moje mieszkanko jest już wytynkowane pięknie, ale to się okaże przy lampce :). jeżeli jest tak faktycznie, to panowie widać wcale a wcale nie próżnują, co mnie wprowadza w naprawdę dobry nastrój. bo pozostaje już tylko poprowadzenie rur do grzejników, ich montaż, wylanie podłogi, wstawienie drzwi, wykończenie elektryki... i można się będzie urządzać!!! mam nadzieję, że jeśli tak będzie, nie napotkamy przecwiwskazań do wcześniejszego wkroczenia do lokalu i zaczęcia prac nawet jeszcze przed ukończeniem klatek schodowych, tak w sierpniu na przykład. miłego dnia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Okna w bloku A ok, a co ze smietnikiem? IP: 212.75.114.* 24.04.06, 15:24 śmietnik - miałem napisać - będzie w budynku A w klatce schodowej na LEWO od wjazdu, nie na prawo. nie wiem czemu się tak "przejęzyczyłem". chyba tylko z emocji. aaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Okna w bloku A IP: 212.75.114.* 24.04.06, 15:45 a czy ktoś z was posiada info, na jakiej wysokości od podłogi będą montowane kaloryfery w łazience? niby szczegół, ale zbaraniałem, jak byłem u kolegi na parapetówie i zobaczyłem, co on ma u siebie. kaloryfer taki jak my mamy mieć, zainstalowano mu tuż nad podłogą, przez co nie ma jak postawić blatu z umywalką. inna sprawa, że nie wiem, czy on tak chciał, czy mu taki prezent zrobili. ja bym wolał przynajmnniej na wysokości 1 metra od podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Śmietnik!!! 24.04.06, 15:58 Podobno śmietnik ma być usytuowany po lewej stronie po wejściu do środkowej klatki budynku A! Ma być coprawda zamykany, ale czy nie grozi to nieprzewidzianymi "gośćmi". Czy ktoś wie jak takie rozwiązanie się sprawdza? Przecież to może być podobne w skutkach do usytuowania w bloku zsypu!!! Piszcie opinie na ten temat - ja niestety na ten temat wiedzy nie mam, ale niestety wiem czym grożą zsypy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Śmietnik!!! IP: 212.75.114.* 24.04.06, 16:25 najlepszym wyjściem byłaby altana. ale wtedy w upalne lato smród jest na całą najbliższą okolicę. umiejscowienie śmietnika w bloku może temu przeciwdziałać. o ile wyrzucać będziemy śmieci w workach. i tutaj opowiadam się za segregacją odpadów. słoiki i butelki można zawsze przed wyrzuceniem wypłukać, resztę w foliowy worek i po sprawie. ponadto regularne opróżnianie kontenerów winno sprawę załatwić. całe szczęście, że nie ma w bloku zsypu! bo wtedy worki foliowe rozrywają się zanim dotrą do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolikowie Re: Śmietnik!!! IP: *.jmdi.pl 24.04.06, 16:54 czesc Mlekotku;) ja z mezem obawiamy sie, ze beda robaczki. Co Ty na to? Nigdy wczesniej nie spotkalam sie z taka technologia, lepszy smro niz prusaczek, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Śmietnik!!! IP: 212.75.114.* 24.04.06, 17:09 cześć, ja akurat wiem coś na temat robali i wiem, że mam ich serdecznie dość. wiem też, że można je zwalczyć. ale trzeba przy tym uważać, by psa sąsiada nie zatruć :) ale wiem też, że są osiedla, gdzie zastosowano takie właśnie rozwiązanie śmietnika w bloku i na robaczki nie narzekają. dlatego stoję na stanowisku, że jak będzie dyscyplina wśród mieszkańców, ani smrodku, ani robaczków nie będzie. smrodek a robaczki to jak z dżumą i cholerą. wiem jedno - super, że nie ma zsypów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Śmietnik!!! IP: *.chello.pl 24.04.06, 17:24 Na koncu budynku A po lewej stronie ma byc furtka i jakas rampa chyba podjazd na wyzszy poziom dziedzinca chodzi mi o ta wysokosc z ktorej stojac w oknie mozesz rozmawiac twarza w twarz z osoba bedaca na zewnatrz. Moze ten podjazd posluzy do wyjazdu rowerow wozkow inwal. ew. noszy. Smietnik ma byc umiejscowiony w glownym wejsciu bud. A po lewej stronie we wnece - to chyba dobre rozwiazanie.Zawsze tez mozna karetke wpuscic wjazdem do garazy gdzie lekarz uda sie prosto do windy. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Śmietnik!!! - przeczytajcie to proszę 24.04.06, 17:48 Nasi mili Sąsiedzi! Z całą pewnością nie ma co dyskusji prowadzić nad tym czy lepsze pomieszczenie śmietikowe czy zsyp! Oczywiście zsyp to TRAGEDIA! Jako przyszły mieszkaniec bloku w trosce o nasze dobro, byłbym skłonny poświęcić część terenu zieleni na wybudowanie altanki. Wiem, że problemem byłoby miejsce, którego i tak jest niewiele, może nawet byłaby możliwość wykupienia kilku metrów działki obok (o ile jest to możliwe) i tam wybudowanie wspólnej altany - nawet z właścicielami domków jednorodzinnych-mieliby problem z wywozem załatwiony opartycypując niewielkim kosztem w wnaszym przedsięwzięciu? W każdym bądź razie nie podoba mi się pomysł z umiejscowieniem śmietnika w bloku. Pozatym jeśli już to pomieszczenia takie powinny być w obydwu blokach. Nie wyobrażam sobie jednego takiego pomieszczenia dla blisko 120 mieszkań - przecież ludzie niestety produkują wiele odpadów. Ponadto zakładając, że częśc rodzin będzie segregowała śmieci, to co z pozostałymi? Pozostaje jeszcze kwestia, czy ciągi wentylacyjne z tego pomieszczenia śmietnikowego byłyby niezależnie poprowadzone czy połączone z wentylacją prowadzącą do lokali. Jeśli tak to już wogóle ciekawie raczej nie jest! Wierzcie mi! Mieszkałem przez rok w bloku, w którym były prusaki i nie chcę zapłacić złotówki za mieszkanie, w którym problem ten miałby się powtórzyć, a przecież płacimy ciężkie pieniążki za nasze mieszkanka - uważam, że powinniśmy rozwiążać problem zanim będzie za późno! Możemy się spotkać kiedyś i przedyskutować sprawę, bo osobiście uważam, że problem może być większy niż co niektórym się wydaje. Problem, z całym szcunkiem dla Was wszystkich, mogą opisać tylko Ci, którzy tego doświadczyli na własnej skórze! Pozdrawiam Was serdecznie - opiniujcie ten wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Śmietnik!!! - przeczytajcie to proszę IP: 212.75.114.* 24.04.06, 17:57 ja nie mam nic przeciwko wybudowaniu altanki, ale nie pomiędzy blokami - za mało miejsca. teren naprzeciwko jest jak najbardziej, ale trzeba by było go wykupić najpierw. kto jest jego właścicielem? poza tym znam blok na kabatach, gdzie znacznie większe osiedle zrzuca swe śmieci do jednego takiego pomieszczenia i nie słyszałem, by było tragicznie. ale oczywiście altana najlepsza. tylko też weźcie pod uwagę, że wszyscy z okolicznych domków jednorodzinnych będą tam regularnie podrzucać pod murek swoje brudy. już teraz przejdźcie się po lasku i po podziwiajcie ich zaradność w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Śmietnik!!! - przeczytajcie to proszę 24.04.06, 18:22 Jeszcze nie jestem przyszłym lokatorem (chociaż mam szansę być), ale powiem tylko tyle. Przez całe życie mieszkałam w bloku ze zsypem i nigdy nie było ani smrodu ani robali. To kwestia dyscypliny mieszkańców i ich kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Śmietnik!!! - przeczytajcie to proszę IP: *.chello.pl 24.04.06, 18:37 Przeciez dostaliscie plany gdzie wyraznie jest zaznaczony teren wokol budynku i lokalizacja poszczegolnych pomieszczen. Zobaczcie wizualizacje.To dobre miejsce na smietnik, a wy probujecie zmieniac teraz plany.Chcecie dokupowac plac dostawiac parkany i jeszcze inne Sadze ze smietnikiem bedzie wneka zamykana w tym glownym przejsciu na druga strone budynku odizolowana od pionow mieszkaniowych.Innego miejsca nie widze poza tym zaprojektowanym. Chyba ze poza budynkiem bo nie wyobrazam sobie smieci pod kogokolwiek oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
jarekw888 Zmiena tematu 24.04.06, 18:48 witam wszystkich dzisiaj, troche chcialem zmienic temat, wpadlem na wiadomo okolice w niedziele przed poludniem i zobaczylem, ze teren na przeciwko budowy zostal uprzatniety z gruzowiska; myslicie, ze szykuje sie nowa inwestycja? czekam info od Was Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Pośrednik w sprzedaży mieszkań na Majolikowej 24.04.06, 22:31 Witam wszystkich! Mieszkania na Majolikowej znaleźć można w ofercie Marketu Mieszkaniowego www.marketmieszkaniowy.pl . Nie wiem jak to się stało, że nie ma ich już w ofercie Wansbudu. Co ciekawsze - pośrednik przedstawia umowę, w której sprzedającym jest Wansbud. Czy ktoś miał może do czynienia z tym pośrednikiem i wie o co tu chodzi? Pozdrawiam, magnoliax Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Rosną ceny mieszkań na Majolikowej 24.04.06, 23:05 Dostałam dziś info, że od 1 maja drożeją mieszkania na Majolikowej. Cena - 3950 zł/metr2. Informacja pochodzi od pośrednika, o ktorym wspomniałam w poprzednim poście (www.marketmieszkaniowy.pl). pozdrawiam, magnoliax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rosną ceny mieszkań na Majolikowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 21:27 to zwykły chwyt reklamowy ze ceny rosna :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Rosną ceny mieszkań na Majolikowej 25.04.06, 23:34 Być może, ale mam potwierdzenie od Pana Adriana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: Rosną ceny mieszkań na Majolikowej IP: 155.140.122.* 26.04.06, 08:49 pan Adrian juz w marcu mowil, ze ceny mieszkan wzrosna.... od kwietnia. jakos nie widze tej zmiany a mamy juz 26 kwietnia. Ja nie wierze ludziom, ktorzy sprzedaja... maja taki zawod i musza czasami wcisnac kit, aby sprzedac... na nas to zadzialalo. balismy sie, ze nie zdazymy podpisac umowy przed koncem kwietnia i wansbud zazyczy sobie juz nowa zwiekszona cene. bylam bardzo rozczarowana jak sie okazalo, ze nie podniesli ceny... moglismy jeszcze spokojnie ponegocjowac zarowno cene jak i warunki umowy. nie radze wiec nikomu, kto jeszcze nie kupil mieszkania isc na to klamstwo. spokojnie przemyslcie wszystko, i nie spieszcie sie. bedac pod presja wiele rzeczy zaczyna sie lekcewazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Pośrednik w sprzedaży mieszkań na Majolikowej IP: *.chello.pl 24.04.06, 23:21 W markecie mieszkaniowym Wansbud wystawial chyba od poczatku swoja oferte.Ja znalazlem ta oferte pierwszy raz chyba wlasnie w markecie. Widocznie Wansbud czesc mieszkan przekazal temu posrednikowi do sprzedazy zeby ulatwic sprzedaz i wiecej ludzi moglo znalezc oferte tej inwestycji w inetrnecie.Zauwazylem tylko roznice w cenie bo te w markecie sa juz drozsze. Ja bym radzil szybciutko kupowac reszte mieszkan oferowanych na stronie Wansbudu zanim te nie podrozeja.Budowa jest w stanie bardzo zaawansowanym zostalo 7 miesiecy do planowanego oddania inwestycji a wiadomo, ze wszystko drozeje a juz napewno gotowe mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Pośrednik w sprzedaży mieszkań na Majolikowej 25.04.06, 12:13 Witam! Rozmawiałam z Panem Adrianem. Sprawa wygląda czysto. Współpracują z Marketem Mieszkaniowym od ok 1 roku. Umowę i tak podpisuje się bezpośrednio z Wansbudem. Potwierdziły się również informacje o podwyżce cen mieszkań od 1 maja. Pozdrawiam, magnoliax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 22:33 ja się pytałem niedwno kierownika budowy, co z terenem pod barakami. powiedział, że nawet "chyba nie wiadomo, czyje to jest". ale gdyby było nie wiadomo, to by na dziko baraków nie stawiali :) ale tam aż się prosi o inwestycje. pod barakami. bo na zakręie to szkoda. mógły powstać plac dla dzieci, boisko ogrodzone, z żywopłotem i w ogóle, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 24.04.06, 23:00 nie chodzi mi konkretnie o teren pod barakami, ale o teren vis-a-vis bloku A, zostal wyrownany, a zalegajace odpady wywiezione, stad moje pytanie... JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Zmiena tematu IP: 213.25.206.* 25.04.06, 11:35 Cześć Jarekw888, mieszkam w tej okolicy od 8 lat, a rejon naszego osiedla odwiedzam od co najmniej 3-4 lat przejazdem i z tym gruzowiskiem to jest pewna regularność, mianowicie, gruz, który pochodzi głównie z frezowania asfaltu na ulicach znika późną wiosną, przez lato jest więc względnie pusto, a na jesień znowu zworzą gruz i tak to leży przez zimę. I co roku jest podobnie. Moim zdaniem nie należy się zatem spodziewać, że jest to sprzątnięte raz na zawsze, no chyba że teraz gmina sprzedała ten teren. Moim zdnaiem to prędzej czy później to i tak ktoś kupi i zbuduje tam blok, dla nas lepiej by było żeby faktycznie gmina zorganizowała tam bubliczny plac zabaw, z jkimiś boiskami np. do kosza itp. były to super teren reakraacyjny. Powinniśmy spróbowac zadziałąć coś w tym kierunku, może jakąś petycje do Gminy złożyć, zebrać podpisy z okolicznych domów i osiedli. Przeciez na dzisiaj i tak to stoi i kasy gminie nie przynosi, a może by gmina i jakieś dotatcje dostaął od Unii,na porjekt zagospodarownaia tego terenu. Miejsce idealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: 193.109.212.* 25.04.06, 12:10 swietny pomysl! jezeli o mnie chodzi moge Cie wspierac w calej rozciaglosci w potyczkach z gmina w tej propozycji :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Zmiena tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:27 Myślę, że walkę z gminą o ten plac można podjąć, ale z informacji od P. Adriana wiem, że Wansbud chciał kupić to od gminy ale gmina nie wyraziła na to zgody. Plac traktowany jest jako magazyn gruzu itp. Dobrze byłoby, żeby tam stanął np. plac zabaw dla dzieci bo w końcu dzieci też muszą się gdzieś bawić. Na tenczas ja nie posiadam dzieci a wy zapewne jeśli macie pociechy to pewnie jeszcze młode ale pomyślcie gdzie np w przyszłości Wasz młody Deyna ma kopać w piłkę lub gdzie Wasza Zuzia ma skakać na skakance lub też uprawiać inne sporty. Gdzieś w okolicy i tak bedzie trzeba pomyśleć nad takim placem bo jeśli nie to obawiam się, że zabawy mogą przenieść się na teren osiedli. A jeszcze apropos tego placu to w czarnych snach śni mi się tam stacja benzynowa ale mam nadzieję, że nie spełnią się one. Dobrze byłoby jakby ktoś może miał jakieś wejścia w Urzędzie Gminy i dowiedział się co trzeba zrobić aby zrealizować nasz pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: 193.109.212.* 25.04.06, 15:33 Nie wiem jak Wy, ale mnie sie srednio usmiecha traktowanie placu vis-a-vis osiedla jako miejsca na skladowanie odpadow. Co do jego przeznaczenia to oczywiscie podzielam poglady nt. halasu generowanego przez miejsce uzytecznosci publicznej (np. plac zabaw, itp), ale tego rodzaju miejsc nigdy nie jest za wiele... Jezeli natomiast bedzie tam gruzowisko przez dluzszy czas, albo np. stacja benzynowa to bedzie niefajnie... Teren przy lasku jest bowiem bardzo ciekawy i szkoda byloby to zmarnowac..., choc przyznaje, ze przepychanki z gmina moga trudne... Znacznie lepszym rozwiazaniem bylby moim zdaniem sprzedanie dzialki deweloperowi. Reasumujac wydaje mi sie, ze placyk jes wart zainteresowania z naszej strony. Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl 25.04.06, 19:41 bardzo źle się stało, że wspomniana została na tym forum stacja benzynowa jako alternatywa zagospodarowania terenu koło naszych bloków. ludzie to czytają i na serio wezmą nasze rozważania. przeciez stacja juz jest, koło ratusza, w miejscu dużo bardziej dogodnym, przy trasie modlińskiej. tzw. działacze w urzędach mają "dobro gminy na względzie" i nie pozwolą na marnotrawienie terenu na nie dochodowe inwestycje. ile ta działka może kosztować? może wystąpmy o jej zakup? zdenerwowałem się. wolę już blok w tamtym miejscu. co najwyżej trzypiętrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 25.04.06, 20:01 eee, nie ma co panikowac... na razie jest jak jest i tyle :) co do rozwazan w tym watku to mam inne zdanie, forum jest po to by dyskutowac..., byla czajka, trakt nadwislanski, wiec i tego rodzaju dywagacje nic specjalnie nie zmieniaja... zreszta kazdy moze pojechac w rejon budowy i sobie poogladac okolice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl 25.04.06, 20:26 Fajnie, widzę, że parę osób zainteresowało się na poważnie tematem zagospodarowania terenu gruzowiska w inny sposób niż jest to na dzisiaj. Wydaje mi się jednak, że dopóki nie jesteśmy właścicielami naszych mieszkań, a tym samym osiedla i nie tworzymy wspólnoty, to ciężko będzie nam cokolwiek drogą oficjalną osiągnąć w gminie. Można pokusić się w czasie oczekiwania na lokale, o rozpoznanie tematu, tzn. wielkości działki, numeru, właściciela i najważniejsze - przeznaczenia w planach zagospodarowania przestrzennego, czyba starych bo nowych nie ma . Można by może ukonstytuować delegację po rozpoznaniu tematu i zaciągnięciu opinni innych mieszkańców pobliskich domów i osiedli i spróbować umówić się w gminie z jakimś urzędnikiem wyższego szczebla celem przedstawienia propozycji zorganizowania na tej działce zamiast gruzowiska placu zabaw i delikatnj rekraacji. Pomyślcie sobie jak by fajnie wyglądał ten teren ogrodzony od strony ulicy delikatnym ogrodzeniem, obsadzony jakimiś iglakami, wyłożony nawierzchnią tartanową, na której się dziecko nie może skaleczyć, kilka ławeczek dla opiekunów, no i może half pipe dla rolkarzy, albo kosz dla przyszłych koszykarzy (te ostatnie attakcje nie koniecznie - żebyśmy faktycznie sobie gorzej nie zrobili). Wiecie, taki skwer na kształt placów, które są przy Odyńca na Mokotowie, Czerniakowskiej na Sadybie, w Łazienkach , Przy Al. Niepodległości na Mokotowie. W warszawie w kilku dzielnicach są już takie miejsca a u nas braaaaaaaaaak. Jeszcze jakby rozpoznać możliwości sfinansowania albo dotowania takiej inwestycji ze środków strukturalnych, samorządowych a najlepiej unijnych, to myslę, że Gmina mogła by być tym zainteresowana. O ile oczywiście nie ma już planów konkretnych związanych z tym terenem. Ale się rozpisałem, no to teraz Wy piszcie co o tym myślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Zmiena tematu IP: *.chello.pl 25.04.06, 20:38 Mlekota spokojnie ja tylko tak sobię o tej stacji nie to żebym coś wiedział, że ma tam powstać. Obawiam się, że jeśli Wansbud nie był w stanie wykupić tego terenu to tym bardziej nam będzie ciężko. Coś mi P. Adrian wspominał, że jeśli miałby tam powstać blok to też taki niski jak nasz ale ja jednak obstawiam za placem dla dzieciaków bo powiem szczerze w okolicy nie widziałem takiego miejsca i szkoda mi będzie moich maleńkich sąsiadów, którzy oprócz internetu i tv to najwyżej bedą mieli jako rozrywkę piaskownice. Pozdrawiam sąsiadów no i Mlekota uspokój serducho :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: 212.75.114.* 26.04.06, 09:03 wziąłem zdrową dawkę środków uspokajających w postaci wczorajszego wieczornego maratonu rowerem :) miłego dnia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwato Poszukiw Re: Zmiena tematu IP: *.devs.futuro.pl 30.04.06, 15:04 Co do wysokości bloków to muszę Państwa nieco rozczarować zdanie żadnego Pana Adraian czy nawet pracownika gminy nie ma znaczenia - ważne jest pozwolenie na budowę. Nam też - osiedle Milenium 400 m od Waszego- wydawało się że obok bloków 3 piętrowych z fragmentem 6 pieter nie może stanąć 8 pietrowy potwór - a jednak w mieście rządzonym przez PiS wszystko jest możliwe. POZDRAWIAM i życzę by Panstwa tro nie spotkało MNie może też, bo patrzę własnie na plany mieszkań w Waszym osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 25.04.06, 20:40 faktycznie tekstu duzo :) plan racjonalny, przyznaje; co do sfinansowania przedsiewziecia bylbym jednak sceptyczny... aczkowliek mozna zebrac informacje, lepiej wiedziec wiecej niz mniej (przynajmniej zwykle tak jest) ja na tydzien sie wylaczam z dyskusji... Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.04.06, 20:39 to w końcu tylko jarekw888 wyłączył się z dyskusji, czy wszyscy już uciekli na majówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Zmiena tematu IP: *.chello.pl 27.04.06, 23:43 zapewnie to i już pojechali bo takie korki były w centrum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Zmiena tematu IP: 213.25.206.* 28.04.06, 07:58 SPokojnie panowie, nie wszyscy wyjechali, ktoś w końcu musi pilnowac budowy, żeby nam nowo wstawionych okien nikt nie wymontował. Ja zostaję na placu boju i budowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Zmiena tematu 28.04.06, 08:43 Ja nie mogę wyjechać, więc bedę czuwał razem z "ikcinreic1" i czasem spojrzę na nasze okna. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.sggw.waw.pl 28.04.06, 08:47 to może jednak spotkanko? w niedzielę i we wtorek nie mogę, bo pracuję, a tak... długi lykend, więc i z robotą się wyrobię, myślę. wiem, powinniśmy w szerszym gronie, ale ja inaczej nie mam jak. dlatego teraz proponuję. hmmm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Zmiena tematu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:18 Skoro wy zostajecie to mogę być spokojny o losy naszego osiedla. Ja wyjeżdżam w poszukiwaniu wiosny. Tak więc postaram się przydmuchać Wam ciepło i pogode na te nadchodzące dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Zmiena tematu IP: 213.25.206.* 28.04.06, 10:38 Dobrze kombinujesz mlekota, mniejsze grono, to więcej ciastek z pianką dla nas, co? Bo chyba jakieś ciastka nam obiecałeś, dobrze pamiętam? Wydaje mi się, że jednak nie ma co robić spotkania dla 3-4 osób, niesprawiedliwe by to było, bo wcześniej, przy tak małej obsadzi esię też nie spotykaliśmy, zostawmy może to na inne dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.04.06, 14:53 ciasteczkowy potwór mam na drugie :) ja jednak zajadę i tak rowerkiem popatzeć jak tam ładnie jest. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl 28.04.06, 19:55 A kiedy będziesz jechał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl 28.04.06, 22:27 chciałbym właśnie jutro rowerkiem, ale padać ma podobno. więc pewnie autobusem, ale i tak przed południem. oże będą jutro pracować, to bym zajrzał do mieszkanka...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Zmiena tematu IP: 193.109.212.* 05.05.06, 12:59 Witam mlekota... i pozostalych forumowiczow. Niniejszym wlaczam sie ponownie do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Zmiena tematu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 23:41 witam pięknie również. mam tzw. bad and good news. chyba, że pomożecie mi wyjaśnić bad news i wyjdzie, że nie są one aż tak złe... i wyjdzie, że mam same good news :) do rzeczy. good news (dla mnie, ale i sądzę, że i dla was też) to takie, że wycieczka moja na majolikową w końcu w ten długi lykend doszła do skutku. mieszkanie mamy wytynkowane (z małymi poprawkami - wykończeniami, ale zaznaczam, oglądałem bez lampy :), okablowane, z oknami i przygotowane pod wylewki i montowanie kaloryferów. balkon okazał się ogromny, a myślałem, że będzie dużo mniejszy; widać nie mam orientacji na projektach. ściany okazały się w końcu, po otynkowaniu, wcale nie takie wąskie. żałuję, że więcej gniazdek nie porobiłem, ale z drugiej strony nawsadzać ich w te ściany, kiedy jeszcze dokładnie nie wiemy, gdzie co ma stać, jest trochę bez sensu. siostra moja nawsadzała, gdzie mogła, zapłaciła, a później i tak większość zmieniała. wszystko ładnie posprzątane, jakby w sumie miał być zaraz odbiór mieszkania. bad news: martwią mnie te dęby. tylko jeden z nich jest już zielony, reszta sterczy jak uschnięte badyle. w zeszłym roku były zielone wszystkie, więc czy możliwe, że przez rok coś im się stało? pocieszające, że w lesie też są pojedyncze drzewa, w tym dęby, jeszcze nie zazielenione. ale one z bliska wyglądają właśnie tak niemrawo. co o tym sądzicie, oglądaliście je może? znacie się, kiedy dęby strzelają pąkami? mnie to trochę niepokoi... aha, i jescze jedno - nie ma co liczyć raczej, że skoro skończone mieszkania, będzie można wchodzić wcześniej niż przed listopadem :(. w sumie normalne, bo skończone nie oznacza np. podłączone do prądu, czy wody, prawda? fajnie, że się szybko uporali z robotą; źle, że mieszkanie będzie stało tyle czasu nie użytkowane. normalnie doczekać się już nie mogę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a deby i tynki IP: *.jmdi.pl 06.05.06, 10:50 Ponoc juz czas na deby, rozmawialam z arch. krajobrazu i mówił, że być moze podcięto nasze drzewka, ale spoko, poczekac jeszcze można. Mam pytanie o tynki. Czy one są tak zrobione, że bez żadnego gładziowania można malowac? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: deby i tynki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.05.06, 11:14 cześć. na oko tynki wyglądają ładnie, ale jak mawiała moja matematyczka z podstawówki w takich sytuacjach - "na oko chłop w szpitalu umarł" :) z tego co widziałem, drobne poprawki i będzie można malować; mają naprawdę nie brzydko zrobioną powierzchnię, co mnie bardzo cieszy, bo jak jeszcze dojdą koszta gipsowania, to zgroza. powiem szczerze, widziałem kilka efektów prac poszczególnych gipsiarzy i stwierdzam, że te na majolikowej głupio nie wyszły. ale trzeba poczekać też, aż wyschną porządnie przez lato. co do dębów - nie panikowałbym, gdyby nie fakt, że tylko jeden z nich jest całkiem zielony. chyba, że to nie dąb :( pozdrawiam w piękny dzień i zachęcam - na rowerki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: deby i tynki IP: *.aster.pl 06.05.06, 18:19 zapomiałem napisać o najważniejszym!, idąc laskiem wzdłuż majolikowej - nie uwierzycie - widziałem dzięcioła czarnego. bardzo dobrze wiem, że to dzięcioł, bo stukał w drzewo, był czarny i miał czerwoną czapeczkę na głowie. i był ode mnie co najwyżej 30 metrów na drzewie, na wysokości około 3 metrów. fajnie, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch tynki IP: *.macrosoft.pl 08.05.06, 10:25 Witam, pod dłuższej przerwie. Jeżeli chodzi o tynki to przecież musi być położona gładź (mówimy o tynkach w mieszkaniu prawda?) więc wszystko musi być gładkie i równe bo innaczej nie odberamy lokalu. Jeżeli chodzi o dęby to wystarczy popatrzeć na to jak wszystko rozkwita z opóźnieniem, więc dęby również ruszą trochę później. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Odbior lokalu IP: 193.109.212.* 08.05.06, 12:01 Witam, chcialem rozpoczac i serdecznie zachecic do dyskusji nt. odbioru mieszkania, co mogloby nieco wykroczyc poza dotychczas zebrana przeze mnie wiedze i materialy na stronie majolikowej. Na poczatek proponuje temat ewentualnego zatrudnienia rzeczoznawcy -> cena takiej uslugi, dostepnosc, konkretne rekomendacje, etc. Czekam na odzew jak najwiekszej liczby forumowiczow, Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Odbior lokalu IP: 193.109.212.* 10.05.06, 10:25 Hmmmm, rozumiem, ze nikt oprocz mnie nie ma checi podyskutowac na zaproponowany przeze mnie temat... Coz trudno, takie zycie :) Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Odbior lokalu 10.05.06, 11:42 Temat do dyskusji oczywiście jest. Nie byłoby to złe, ale taki rzeczoznawca powinien i tak zobaczyć i dokładnie sprawdzić każdy lokal, a nie "pierwszy lepszy" i stwierdzić czy wszystko jest ok. Taka sytuacja spowoduje, że i tak każdy, kto chciałby z porady fachowca skorzystać, musiałby i tak za usługę zapłacić - może moglibyśmy liczyć na ewentualny upust z tytułu liczby mieszkańców, którzy zdecydowaliby się na takie rozwiązanie. Może ktoś z naszych Sąsiadów zna się na tym albo ma kogoś sprawdzonego, kto mógłby taki odbiór wykonać. Mam nadzieję, że lokale będą ok, ale faktycznie dobrze by było gdyby fachowiec mógł to stwierdzić. Ja nie orientuję się nawet jaki jest koszt związany z wynajęciem takiego fachowca i czy faktycznie cena jakiej zażąda, będzie adekwatna do wykonanej przez niego usługi - bo jeśli mamy zapłacić np. po 300 zł od lokalu za stwierdzenie, że np. "okno się nie domyka, a wszystko inne w sumie ok" to należałoby sie nad tym mocno zastanowić. Może ktoś wie jak taki odbiór przez specjalistę wygląda i ile kosztuje? Może można zapłacić "zbiorowo" za sprawdzenie wszystkich lokali z jakąś mocno preferencyjną stawką? To tylko moje przemyślenia. Nie jestem specjalistą w tej dziedzinie i dlatego pozostawiam pole "do popisu" Tym, którzy już coś takiego mają za sobą i mogą coś KONKRETNEGO w tej sprawie powiedzieć. Pozdrawiam Sąsiadów z naszych obu bloczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Odbior lokalu IP: 193.109.212.* 10.05.06, 13:20 W sumie to ja to wszystko wiem, wiec raczej nie ten obszar byl moja intencja... W sumie nie mialem tez na mysli zatrudniania "fachowca" na zasadach zbiorczych, lecz na zasadach indywidualnych... Dolaczam sie jednakowoz do prosby do bardziej doswiadczonych o podzielenie sie wiedza na temat poruszony w watku (o ile tacy sa :)))). W kazdym razie dzieki za odzew, mam nadzieje, ze nie byl to ostatni glos w tej sprawie. Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: tynki IP: 212.75.114.* 08.05.06, 12:45 tynki położone są także na pierwszej z lewej patrząc od strony ulicy klatce w budynku B. tynki - hehe - nie zawsze są gładkie. zależy kto i jak się przyłożył do sprawy. te na szczęście są na pierwszy rzut oka w porządku. poza tym chcę dodać, że mamy już nawet nie tyle, że wiosnę, co wręcz lato - przyleciały do Warszawy jerzyki!!! a jerzyki - w przeciwieństwie do jaskółek - niespodzianek nie robią i za wcześnie nie przylatują. poza tym są też i czajki. widziałem również jeża tuptającego w poprzek drogi i zająca kicającego po łące. pięknie, po prostu pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: tynki - widzieliście już? 09.05.06, 08:51 Widziałem tynki w bloku B i myślę, że są naprawdę dobre. Nie jest to gładź, ale uważam, że bez problemu można będzie malować bezpośrendnio na tym (pewnie dwuwarstwowo) oczywiście po uprzednim zagruntowaniu :) Jeśli ktoś już widział tynki w mieszkaniach i może się podzielić spostrzeżeniami - PISZCIE! Miłego dnia Sąsiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: tynki - widzieliście już? 09.05.06, 09:59 Witam - jestem nowym członkiem waszej (teraz już naszej) społeczności Podpisałem niedawno umowę na mieszkanie w bloku B - oglądałem je i tynki są super! Nie przyglądałem się z lupą, ale wygląda na to, że na prawdę do malowania wystarczą ewentualnie jakieś kosmetyczne poprawki... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: tynki - widzieliście już? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.06, 20:01 jeszcze nikogo chyba na tym forum nie witałem tak oficjalnie, więc tym razem pozwolę sobie na tą przyjemność pierwszy. Witam pięknie! i cieszę się, że się kolejni sąsiedzi zgłaszają, bo jak do tej pory to mam wrażenie, że osiedle liczy sobie co najwyżej kilkunastu mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: tynki - widzieliście już? 09.05.06, 20:55 ;))))) bardzo mi przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: tynki - widzieliście już? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:16 tez witam serdecznie nowego osiedlowicza :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: tynki - widzieliście już? 11.05.06, 12:28 Ja również witam, choć jestem jeszcze nowsza niż poprzedni osiedlowicz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Spotkanko - kolejne podejście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 12:44 No witam serdecznie nowych sąsiadów i nowe sąsiadki. Skoro pomału robi się nas już coraz więcej dlatego tak nieśmiało chciałem ponowić próbę spotkania się w celu ujrzenia i zaznajomienia się z przysłymi wspólokatorami. Co wy na to moi sąsiedzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Spotkanko - kolejne podejście IP: 213.25.206.* 11.05.06, 14:48 Witam również wszystkich , których jeszcze nie miałem okazjii przywitać. CO do spotkania miecugow, to wiesz, ż ena mnie zawsz emożna liczyć, trzeba zacząć od mlekoty, bo to ona ma ograniczone możliwości, a w końcu to główny SPONSOR CIASTECZKOWY:)No to co mlekota kiedy dasz radę wpaść na budowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Spotkanko - kolejne podejście IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 15:07 w ten lykend, w sobotę, odpracowuję narodowe święto 3 maja. ustanowione dla dygnitarzy i wybrańców. parada w jedną stronę, parada w drugą, a wy, pospólstwo, do roboty. niedziela też jest zajęta, do godz. 16. głupia sprawa, ale tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Spotkanko - kolejne podejście IP: 213.25.206.* 12.05.06, 15:47 Witam Cię mlekota, kurcze coś mi się wydaje, że Ty mlekota to nie istniejesz w realu a jedynie chyba w sieci. Nie można się wogóle z Tobą spotkać :)Jak to z Tobą jest, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Spotkanko - kolejne podejście IP: *.aster.pl 12.05.06, 16:41 witam równie pięknie. taki wniosek może się nasuwać po tym wszystkim... "real" to pojęcie względne :) z tego co wiem, to żyję w XXI wieku, na planecie Ziemia, w dziwnym kraju co się zwie Polska, w jeszcze dziwniejszym mieście w Warszawie, gdzie nikt nie lubi mieszkać, ale wszyscy w to miejsce ciągną. nie, nie, to nieporozumienie. to właśnie ja myślałem, że jesteście tylko w sieci. macie to szczęście, że na spotkaniu byliście. a przynajmniej tak twierdzi część z forumowiczów :) i mamicie mnie ciastkami. czasami często i duzo odpisuję, bo pracuję na co dzień z kompem. i mam dostęp do netu. stałem się maniakiem zaglądania na forum. nierzadko zostawiam kompa i wychodzę z domu, może być i na rower, żeby dojechać do... drugiego kompa :) lykendy zazwyczaj spędzam na zrobieniu tego, co w czasie tygodnia nie byłem w stanie zrobić. a wszystko związane z pracą... taki mój los :) los doktorantos. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Poniedziałek - zaczynamy! 15.05.06, 10:46 ... i znów zaczął się kolejny tydzień. Pozdrowienia dla wszystkich ciężko pracujących na swoje mieszkanko na naszym przytulnym osiedlu. Ps. Czy doszło do udanego spotkania w realu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Poniedziałek - zaczynamy! 15.05.06, 11:02 Witam! Ja również pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących! Wczoraj odwiedziłam Majolikową, ale miałam wrażenie, że od czwartku nic się tam nie ruszyło (mówię o bloku A) - nadal nie mam okien :( Nie ma co się jednak załamywać, na pewno Panowie ruszyli dziś pełną parą! ps. spotkania chyba nie było.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 213.25.206.* 15.05.06, 11:50 Dzień dobry wszystkim, miłego tygodnia :) Prace w bloku A faktycznie jakby utknęły ale to tylko pozory, prace idą wewnątrz bloków, budują ścianki działowe, tynkują, kładą instlacje. Blok B chyba obkładają steropianem od strony ORCO. Efektów wizuallnych z zewnątrz a tym bardziej od samej ulicy dlatego nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 212.75.114.* 15.05.06, 11:59 witam równie ciepło - a czy dęby w ogóle coś ruszyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 213.25.206.* 15.05.06, 12:22 Nie zwróciłem uwagi, ale jak chcesz to dzisiaj tam pojadę i sprawdzę specjalnie dla Ciebie tę informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 212.75.114.* 15.05.06, 12:32 strasznie się tym martwię. czekac znowu kilka - kilkanaście lat, by cokolwiek tam znowu wyrosło, jeśli współlokatorzy się zgodzą oczywiście, to trochę długo. topola rosnie migiem, ale brudzi strasznie. pozostają kasztany lub dęby własnie, a te rosną i rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 213.25.206.* 16.05.06, 08:22 Witaj mlekota, niestety nie mam dla Ciebie najlepszych wieści w sprawie dębów. Nie są one też najgorsze w mojej ocenie, ale ja tam żadnym ogrodnikiem ani lesnikiem nie jestem przedstawiam sytuację tak jak widziałem: Ten jeden od strony warsztatu (przeciwległej do lasu) jest zieloniutki jak trawa na boisku - OK. następne idąc od tej strony mają zazielenione korony ale takimi jakby crobniutkimi listkami o odcieniu jasnozielonego - załózmy, że jeszcze odbiją bardfziej, następny idealnie pośrodku lini jest suchy i zero listków, nawet takich drobnych, póżniej są chyba kolejne 2 z takimi drobniutkimi. I to chyba tyle, może coś pominąłem ale generalnie sprawa wygląda tak, że tylko jeden jest w pełni sił i zdrowia a reszta za wyjątkiem tego jednego, który chyba do wycinki się kwalifikuje jest w stanie opóźnionego rozwoju lub stanie zobojętnienia (może porosną mże padną). Podobnie rzecz się ma z tym jednym drzewkiem na rogu ulic Majolikowej i pomorskiej, jest też tak jakby bardzo opóźniony. MOże dzisiaj uda misię jakieś fotki zrobić to Ci podrzucę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 212.75.114.* 16.05.06, 09:41 pięknie dziękuję za info. kiedy pisałem, że drzewa są... ale już nie ważne. stało się. a więc walor linii dębów padł. bo jak pierwszy jest super zielony najmniej podatny na uszkodzenia), a pozostałe nie, to wiadomo, o co chodzi. chyba, że je przetrzymać rok i zobaczyć. może coś się ruszy. inna sprawa, że i w lesie widziałem dęby w takim samym stanie. więc może jakaś infekcja była? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: Poniedziałek - zaczynamy! 16.05.06, 09:54 Jeżeli mogę włączyć się do dyskusji, to bardzo dużo drzew wygląda podobnie - to przez taką długą i mroźną zimę... przejmowałbym się tylko tym, które wygląda na całkowicie uschnięte... ale nie jest wykluczone, że za jakiś czas się odrodzi, a jeżeli nie, to i tak uważam, że jedno stracone przy takiej zimie i przy dwóch budowach to całkiem niezły bilans ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Poniedziałek - zaczynamy! 16.05.06, 10:19 ...a może sytuacja z dębami nie jest w ogóle związana z zimą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 213.25.206.* 16.05.06, 11:10 Trzeba poprostu poczekać, wycinać ich i tak nie będziemy. Napewno wpływ na drzewa miała także budowa z jednej i z drugiej strony, być może przy kopaniu fundamentów zostały uszkodzone korzenie albo ograniczony został przez ławy fundamentowe obszar na jkim korzonki się rozprzestrzeniały. Jak się budowa zakończy to w przysżłym roku coś się może poradzi. Na otarcie łez powiem, że jak na rodzie ONZ sobie postawili palmę to i na Majolikowej możemy postawić wielki dąb ze sztuczną koroną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Poniedziałek - zaczynamy! IP: 193.109.212.* 16.05.06, 13:10 W kwestii debow proponuje wyluzowac i poczekac. Zobaczymy co sie bedzie dzialo w ciagu roku. O ile mnie pamiec nie myli byly przycinane, pewnie tez podcieta zostala czesc korzeni... Nie musi to to jednak oznaczac, ze juz nic z nich nie bedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Spotkanko - kolejne podejście 11.05.06, 22:06 Ja (my) chętnie! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: Spotkanko - kolejne podejście IP: *.macrosoft.pl 12.05.06, 07:47 Zgłaszam się na spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Zmiena tematu 25.04.06, 12:15 Z tym placem to w sumie dobry pomysł, ale ja byłbym ostrożny. Jeżeli byłby to duży plac, do którego dostęp będzie miał każdy, to nie wiem jakby to wpłynęło na komfort mieszkańców - głównie tych, którzy okna mieliby od strony placu. Zważywszy, ze takich miejsc jest mało, mielibyśmy tu małe wspólne tarchomińskie :) wesołe miasteczko. Boisko? Ja bałbym się o okna w mieszkaniach i pewnie nie byłoby tu już tak spokojnie jak teraz-co przecież jest wielkim atutem sprzedawanych tu mieszkań. Jest oczywiście nad czym dyskutować, bo faktycznie miejsca dla dzieciaków nie mamy za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Śmietnik!!! - przeczytajcie to proszę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.06, 21:52 swoją drogą temat śmietnika był już poruszany uprzednio o ile dobre pamiętam i nie wywołał takiej dyskusji. mnie on nie boli, bo uważam, że jego obecne usytuowanie nie jest złe. tym bardziej, że wiem, że takie rozwiązanie funkcjonuje na innych osiedlach. jak się zawziąć, można zrobić go gdzieś z boku, tylko się pytam, gdzie i za ile? czy jest sens? ja jednak wrócę do grzejnika w łazience - czy wiecie, na jakiej wysokości będzie umieszczony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majolikowie Re: Śmietnik!!! IP: *.jmdi.pl 24.04.06, 16:52 Hej hej mieszkancy bloku A Co sadzicie o pomieszczeniu smietnikowym w klatce srodkowej, czy ktos juz kiedys mial taki smietnik, czy zna ludzi, ktorzy tak skladuja odpady, ja jestem bardzo niepocieszona, ze to bedzie tylko w bloku A!!!!!!!!!!Nie chodzi o zapach, ale o ewentualne insekty. Help! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: Śmietnik!!! IP: 212.160.235.* 25.04.06, 09:27 Witam, Mieszkam w budynku z takim rozwiązaniem. Nie widzę żadnych negatywów związanych z tym, że śmietnik jest w budynku, z oddzielnym wejściem z ulicy (zamykane na klucz, albowiem w przeciwnym wypadku zjawiają się inni goście). Jedyne co trzeba w takim przypadku robić, to śmieci wyrzucać do kontenerów, przeprowadzać regularną dezynfekcję. Nie ma przy takim rozwiązaniu problemu smrodu, o którym już ktoś wspominał. pozdrawiam, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Śmietnik!!! 25.04.06, 10:36 Cieszy mnie, że jest ktoś kto może się na ten temat wypowiedzieć. Ja niestety miałem tylko doświadczenie ze zsypami i stąd moje obawy, ale wiem, że napewno nie można tego porównywać, dlatego też chciałbym, żeby wypowiedziały sie osoby, które albo miały doświadczenie z takim rozwiązaniem, albo znają opinie osób, które mieszkają z takimi rozwiązaniami. Ciekawi mnie też, co myślą o tym osoby, które mają mieszkania w bloku A, bo z całym szacunkiem - mieszkańców z bloku B problem raczej nie dotyczy - chyba że też mieliby by takie pomieszczenie, to wtedy możemy zabierać głos na równym poziomie :) Mam nadzieję, że gdyby jednak były jakiekolwiek problemy (odpukać), to nasi Sąsiedzi z "B" nie zostawiliby nas w potrzebie i poparli ewentualne zmiany "śmietnikowe". W końcu to nasze wspólne osiedle i nasze wspólne problemy. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Śmietnik!!! IP: 212.75.114.* 25.04.06, 11:03 właśnie dlatego sobie pozwoliłem zabrać głos w temacie śmietnika, bo jestem z bloku B i teoretycznie mnie to nie dotyczy w chwili obecnej, gdzie będzie umiejscowiony. tyle że swoje śmieci gdzies będę wyrzucać, prawda? ale mówię - to rozwiązanie usytuowania w bloku nie jest złe dlatego, że funkcjonuje na innych osiedlach i nie jest takie samo, jak w przypadku zsypów. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 194.181.127.* 04.05.06, 11:30 Czy może ktoś ma informację na jakim etapie znajduja się prace w budynku A? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.05.06, 13:35 A co dokładnie Cię interesuje, dzisiaj jestem umówiony z kierownikiem, więc mogę podpytać. Z tego co widziałem, to w bloku A na 2 i 3 kondygnacji od ulicy wstawione są okna, powyjmowane są z tych poziomów stemple podtrzymujące stropy, zdjęte szalunki z dachu, i wyglądło, że będą montowane okna na ostatniej kondygancji. To tyle co zauważyłęm przejeżdżając tamtędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.jmdi.pl 04.05.06, 14:19 to dzisiaj jest kierownik budowy? mialo go nie byc, na ktora jestes umowiony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 04.05.06, 14:49 na 15:30a kierownik ma być do 16:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl 04.05.06, 21:58 Witam, byłęm na budowie i prace idą normalnie, tzn. w bloku A zaczeli zakłądać okna na 3 kondygancji, na ostatniej pozdejmowane są podpory stropów, od dołu stawiają ścianki działowe. W bloku B już bardzo dużo jest ścianek, nie obszedłem całego, ale w klatce tej najbliżej lasu to chyba wszędzie . FIga u Ciebie jest już instalacja elektryczna i masz okna i drzwi balkonowe wstawione, opróczjednych. Niektóe mieskzania oczywiście juz sa wytynkowane. Zewnątrz ocieplają blok steropianem i tynkują. Trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:58 No to juz oficjalnie witam sąsiadów :) Kupiliśmy mieszkanie w bloku B, nr 104. Czy są tutaj nasi bezpośredni sąsiedzi? :) Co do wcześniejszego oddawania mieszkań - my, będąc na budowie, uzyskaliśmy info, że mieszkania będą oddawane dopiero po zakończeniu całości, czyli dopiero od listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.jmdi.pl 04.05.06, 20:37 Witamy na osiedlu A od kogo kupiliście? Pana Adriana dzis nie bylo na Belwederskiej Czy kupiliscie przez Market Mieszkaniowy? Która klatka i pieterko? My sie zastanawiamy czy parter czy pierwsze tez B. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmmm Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 04.05.06, 20:58 Teraz to już nic nie mozna zrozumiec: ofert wansbudu jest 25 ale zginely plany budynku, ofert marketu mieszkaniowego przybylo i teraz tez jest 25, ale tam znow nie ma numerow lokali ani planow mieszkan.Panstwo ze 104 z jakim nr podpisaliscie umowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka nowe ceny - a jednak IP: 155.140.122.* 08.05.06, 14:50 wlasnie bylam sobie na stronie wansbud... sa nowe ceny... wszystkie mieszkania kosztuja 3950 od metra.mozna powiedziec wiec, ze juz zyskalismy wszyscy :) ciekawe tylko czy nadal tak ladnie beda sie spredawac te mieszkania jak do tej pory... w koncu zostaly prawie same partery. miejmy nadzieje, ze nie bedzie to mialo wplywu na dokonczenie naszych nowych domkow... nie ukrywam, ze bardzo chcialabym wczesniej niz 30 listopada odebrac swoje mieszkanie. poki co jednak pozdrawiam w ten piekny cieply dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: nowe ceny - a jednak 08.05.06, 15:59 Witam! Faktycznie ceny wzrosły i jak na te pozostałe partery(choć nie tylko) to są naprawdę bardzo wysokie. Ja również mam nadzieję, że nie będzie opóźnień w odbiorze mieszkań.. Bądźmy dobrej myśli! Odpowiedz Link Zgłoś
karina0909 Re: zwierzęta na osiedlu 10.05.06, 15:32 Niedawno podjęłam decyzję o kupnie mieszkania na osiedlu majolikowa, mam pytanie w sprawie może nie tak bardzo ważnej, i moze za wcześnie o tym mówić, ale jak to będzie z pieskami na tym osiedlu? czy wyprowadzamy na zieleń w obrębie osiedla i pieski robią kupkę pod oknami sąsiadów? czy umawiamy się, że zawsze po swoich pupilach sprzątamy? czy może wyprowadzamy pieski poza osiedle? ciekawa jestem jak dużo piesków i kotków zamieszka na tym osiedlu? pozdrawiam wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: zwierzęta na osiedlu IP: 193.109.212.* 10.05.06, 15:44 Witam,serdecznie sasiadke (ktore mieszkanko, moze bedziemy po sasiedzku?), jezeli o mnie chodzi to jestem przeciwko pozostawianiu wiadomo czego przez wlascicieli czwronogow. Terenu kolo osiedla jest na razie sporo (w szczegolnosci lasek) wiec mysle, ze wiekszosc zgodzi sie ze mna, ze nie ma z tym w zasadzie problemu. Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: zwierzęta na osiedlu 10.05.06, 15:47 Witaj karina0909 - czy już jesteś naszym Sąsiadem? :) Cieszę się, że został poruszony temat zwierzaków. Mam psiaka i też zastanawiałem się co z codzienną "toaletą" psiaków. Osobiście nie wyobrażam sobie wyprowadzania zwierząt na terenie osiedla - jest i tak nie zbyt wiele miejsca na przechadzki po chodnikach, a jeszcze jakby wokół wyrosło kilka odchodów - no chyba nieciekawie. Muszę przyznać, że obecnie mój psiak załatwia się z dala od jakichkolwiek okien - 200 metrów jakoś i ja mogę przejśc dalej i mój piesek może wytrzymać ten kawałek. Kiedyś - dawno temu sprzątałem po moim pupilu - do chwili, aż enty raz wpakowałem się w coś czego ktoś nie sprzątnął. Z całym szacunkiem - uważam, że umuwienie się ze wszystkimi może nie przynieść oczekiwanego rezultatu. 20 rodzin będzie tak robiło, a znajdzie się ktoś kto zniweczy nasz mistyczny niemalże plan :) A tak poważnie - należałoby się nad tym zastanowić. Są koncepcje na niektórych osiedlach - wydzielenia niewielkiego terenu, na którym zwierzaki mogłyby się załatwiać - a płacąc ok. 10 zł miesięcznie wynajmować firmę do sprzątania tego niewielkiego terenu? Jakie macie propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie poprawka :) 10.05.06, 16:02 Kurcze przeczytałem swój ostatni wpis - napisałem "umuwienie" zamiast "umówienie". Skąd takie błędy się biorą - aż sam nie mogłem uwierzyć, że coś takiego wystukałem na mojej malutkiej klawiaturze :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: poprawka :) IP: 212.75.114.* 10.05.06, 17:28 ja i moja żona mamy kota. właściwie dwa. więc tak czy inaczej nikomu brudzić nie będą (chyba, że się niesłychanie wygną na balkonie :). żartuję. robią w kuwetę i ani razu nie było z nimi problemu. ani ani. co do piesków... teren jest mały. maciupki. więc jak jakiś czworonóg postawi maleńką nawet kupeczkę, to w perspektywie całego podwórza okaże się, że... nie mam nic przeciwko zwierzakom, ale ich kupki mnie drażnią. moich kotów kupki też. ale muszą to robić chyba nawet bardziej nieświadome całego aktu niż ludzie. a człowiek w pośpiechu porannym nawet - tak się umówmy - zapomni, co jego pupil zrobił. i nie posprząta. i trawy nie będzie. i chodnika w sumie też nie. rzut beretem :) jest lasek; dzikiej zwierzyny w nim nie ma, więc jak się właściciel psiaka wyprawi na poranny spacer w pobliże, to i piesek się bardzo ucieszy. bo sobie raźniej pobryka na łonie przyrody. prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Pieski i odbiór lokali IP: *.macrosoft.pl 11.05.06, 07:39 Dwa tematy: 1. Odbiór lokali - ja odbieram sam, może nie wiem wszystkiego ale z tematem zaznajomiłem się dość dobrze, co znajdę to moje, co nie to jestem sam sobie winien. 2. Pieski i ich ... Jeżeli chodzi o to, to nie ma takiej możliwości aby psy lub koty załatwiały się na terenie osiedla. Musi to być ustalone odgórnie przez wspólnotę i każde nie dotrzymanie takiego nakazu surowo karane opłatą za wynajęcie firmy sprzątającej. Zakaz musi być i każdy z nas musi go przestrzegać i wymagać przestrzegania od innych, proste -jeżeli ktoś widzi, żedana osoba pozostawia .... po swoim psie to zgłasza to do zarządu, a ten reaguje-jeżeli sami nie zadbamy to nic z tego nie będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pieski i odbiór lokali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 08:08 a ja na wszeli wypadek kupie wiatrówkę i zapoluje na właścicieli którzy nie będą dbać o czystość naszego osiedla i nie będą wyprowadzać swoich zwierzątek za teren osiedla:) Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Pieski i odbiór lokali do Gościa portalu xxx 11.05.06, 08:39 Za takie postępowanie organy ścigania sprawią, że zbyt długo nowym mieszkaniem drogi Gościu portalu xxx się nie nacieszysz :) Osobiście proponuję rozsądne podejście do problemu. Miłego dnia - a pomysł z wiatrówką odłóż na górną półkę obok plecaka z kredkami :) Gość portalu: xxx napisał(a): > a ja na wszeli wypadek kupie wiatrówkę i zapoluje na właścicieli którzy nie > będą dbać o czystość naszego osiedla i nie będą wyprowadzać swoich zwierzątek > za teren osiedla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Pieski i odbiór lokali IP: 193.109.212.* 11.05.06, 08:55 Dzieki za info p_groch, 1) zapraszam inne osoby do dzielenia sie swoimi spostrzezeniami w temacie odbioru, 2) co do pieskow to pelna zgoda :) Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy Re: poprawka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 16:29 My mamy dwa koty na stałe, ale zazwyczaj są trzy - bo ja pomagam bezdomnym kotom. Karmię, leczę, sterylizuję, biorę do domu na przechowanie i znalezienie domów docelowych. Moje koty załatwiają się do kuwet i nie wychodzą na zewnątrz. Mlekota, a zastanawiałeś się już nad zabezpieczeniem balkonu? My w tej chwili mieszkamy na 2 pietrze i mamy zabezpieczony balkon siatką (uważam, że w przypadku kotów to obowiązek, bo latać nie potrafia) i nie wiem jak to będzie wyglądało w naszym mieszkaniu... Pozdrawiam. Katy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: poprawka :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.05.06, 15:17 kot mojej znajomej latać potrafi. nie widziałem na własne oczy, ale wyleciał z trzeciego piętra i przeżył. a choć do domu nigdy nie wrócił, bo zwyczajnie zwiał, wiemy, że przeżył. widzieliśmy go później na dworzu. nie chciał wrócić. z kolei moja mała tak harcowała na parapecie, na I piętrze, że się nieźle poobijała. pierdoła jest, bo trzema łapami wszędzie wlezie, ale zapomina o czwartej. i zawsze gdzieś poleci. dlatego planujemy z żoną siatkę dookoła balkonu. taką nie wysoką, ale żeby szczególnie ta mała nie zechciała jej przeskoczyć. bo duża jest normalna. tym bardziej, że zaraz są dęby. o ile jeszcze są, bo jak byłem w długi lykend, to nie wyglądały dobrze. właściwie w ogóle nie wyglądały. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: poprawka :) 12.05.06, 15:36 Masz racje Mlekota. Nasze dęby w ogóle nie wyglądają. Jedyna nadzieja w tym, że to mieszkańcy będą wyglądać na dęby ...ze swoich okien :) Miłego łyk i endu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy Re: poprawka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:40 mlekota, zajrzyj tutaj: forum.miau.pl Poczytaj co się przydarza kotom jak wypadają z okien. Uważam, że jak się bierze zwierzę pod swoją opiekę to trzeba mu zapewnić bezpieczeństwo. To, że kot przeżył o niczym nie świadczy. Jeden przeżyje, 10 innych nie. W najlepszym wypadku wyjdą z tego potłuczone. W najgorszym - umrą albo uciekną. Ja wolę mieć zabezpieczony balkon i pewność, że mi ani nie wypadnie i nie będzie cierpiał, ani nie ucieknie. Na forum jest stronka o zabezpieczeniach okien - balkon powinien być zabezpieczony cały - koty świetnie sobie dają radę z zabezpieczeniem do połowy. To samo jest z uchylnymi oknami - znam co najmniej kilka przypadków gdzie koty w uchylnym oknie się wieszały próbując wyjść. To są bardzo ciekawskie istoty. Forum jest naprawdę kopalnią wiedzy, ja tam pisze pod tym samym nickiem, mam dwa koty - Niedobrote i Mefistofelesa, a tymczasowo Bazyliszka, któremu szukam domu. Pozdrawiam ciepło. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: poprawka :) IP: *.macrosoft.pl 22.05.06, 13:07 Coś te koty niezbyt mądre są, ja zostaję przy psie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy Re: poprawka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 13:35 Każdy sobie może mieć co chce, ale ludzie, którzy nie znają kotów wiele tracą :) A co do mądrości kotów - są bardzo mądre. Mój np. umie sobie sam otwierać drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: poprawka :) IP: 212.75.114.* 22.05.06, 14:22 Katy, dzięki za info. Mój kot np. nauczył się jeść cykorię i sałatę. Nauczyły się też obydwa nie skakać na lustro i stroszyć się do "przeciwnika" :) śmieszne są zwierzaki. uaktualniam pytanie o dęby. może ktoś w lykend był na majolkiwej i ma dobre wiadomości? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: poprawka :) IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 22.05.06, 21:12 witam i ja ;) byl moze ktos z Was na budowie ostatnio? moze jakies nowe zdjecia przybeda na forum? pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: poprawka :) 22.05.06, 22:18 Witam! Ja byłam dziś ok. 19. Przesłałam 4 fotki na maila. Jeśli ktoś jeszcze sobie życzy - no problem! pozdrawiam! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: poprawka :) IP: *.cofund.org.pl 23.05.06, 08:30 Byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie zdjęć na adres: wyczanka@op.pl Dziękuję bardzo i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: poprawka :) 23.05.06, 09:30 Wysłane :) Zapomniałam dodać, że w bloku A od prawej strony połozyli już instalację elektryczną. Dzisiaj ciąg dalszy, bo nawet miałam rano telefon od elektryka :) pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Praca wre! 23.05.06, 13:56 Witam wszystkich. Byłem wczoraj na budowie - muszę powiedzieć, że domki rosną w oczach :) W bloku B położone są już rurki od centralnego z wyjściem do grzejników. Blok A ma w zasadzie prawie wszędzie okienka. Nie wygląda to najgorzej - mam nadzieję, że odbierzemy lokale przed planowanym terminem. Ps. Widzieliście już kolorek naszego bloku? - widać go od Majolikowej i chyba od strony dębów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Praca wre! IP: 213.25.206.* 23.05.06, 14:17 czy mówisz o tym szarym kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Praca wre! 23.05.06, 15:44 Koloru szarego nie widziałem - to co ujrzałem to zdecydowanie LILA - pomalowana jest część budynku od Majolikowej i chyba połowa od strony dębów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: 193.109.212.* 23.05.06, 16:42 Dzieki za info. Przyznam ze kolor "lila" brzmi dla mnie cokolwiek osobliwie. Ciekawe jak ma sie to do kolorow, ktore wystepuja na wizualizacji. Moze ktos z Was ma bardziej dokladne info w tej sprawie. Pozdrawiam JW Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Praca wre! 23.05.06, 16:52 Wydaje mi się, że kolor na wizualizacji jest zupełnie inny - ten, który ja widziałem na bloku B to lila - bardziej opisowo - stalowy fiolet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 23.05.06, 19:31 hmmmm moze to jednak kolor tynku... tak sobie poprzygladalem sie zdjeciom od magnoliax z dnia wczorajszego z 19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Praca wre! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.06, 20:42 śniło mi się, że w końcu się z wami wszystkimi spotkałem. było bardzo dużo ludzi na majolikowej w budynku B. i szukałem ludzi udzielających się na forum - bo was znam najbardziej :). i tak szukałem, chodziłem po piętrach oglądałem kolejne miszkania i zobaczyłem, że jedno z nich ma kaloryfery za oknem. dziwne, nie? normalnie za oknem. pytam się jednego z sąsiadów, czy to tak ma być. a on na to, że teraz to się tak buduje. nie ma żadnych strat ciepła, więc można śmiało kaloryfery umieszczać za oknem. bo to dodatkowa oszczędność miejsca w domu. (moja żona właśnie powiedziała, żebym głupot nie wypisywał na forum :)) co ja poradzę, że mam takie sny?). normalnie doczekać się nie mogę. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 23.05.06, 20:56 Niezle niezle mlekota. Mnie sie kiedys snilo, ze mialem egzamin z ekonometrii razem z bylym prezydentem i sw. pamieci Papiezem. No i pamietam nawet wyglad listy z ocenami. Bylo tam napisane "Papiez - 2". Swojej oceny niestety nie pamietam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Praca wre! IP: *.aster.pl 23.05.06, 21:53 Mlekota ale Ty to jesteś GOŚĆ!!!!!! Zawodowy jesteś... A powiedz po co wogóle kaloryfer skoro ma wisie c za oknem? Zajefajny ten sen mialeś. Jarek też ma niezłe sny. Co do koloru to dadzą ognia jak to faktycznie będzie lila, najlepiej niech jeszcze dach będzie zielony albo żółty to wszystkie ufoludki i Talibowie będą lądować u nas a nie w Klewkach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Lazienka IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 23.05.06, 22:12 mojalazienka.kolo.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Praca wre! IP: *.aster.pl 26.05.06, 20:14 Prace cały czas idą do przodu, dzisiaj wstawili okna w bloku A na klatkach schodowych. Całkiem fajne. A mlekota, mam wrażenie, że po ostatnich opadach i słoneczku wcześniej, dęby jakby lepiej wyglądają i są bardziej zielone. Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Praca wre! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 22:16 no to całkiem fajne wiadomości. ale jednak w tym roku jerzyki się nie popisały.. przyznacie sami, że ziąb jest na całego. brrr.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 27.05.06, 23:36 a i jeszcze jedno pytanko. jak z tym kolorem? czy to co jest teraz od cmentarza do jest docel? rozni sie to znacznie od wizualizacji... a nie pamietam jakie byl zapewnienia Pana Adriana dzieki z gory za info pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 27.05.06, 23:32 czesc jakies zdjecia planujesz dorzucic na stronke? pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Praca wre! 28.05.06, 10:12 Hej! Ja mogę udostępnić te wszystkie zdjęcia, które mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Praca wre! IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 28.05.06, 11:09 w sumie ja tez popstrykalem cos w sobote ;) w szczegolnosci wyglad debow pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Praca wre! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 15:20 bardzo proszę, jeśli popstrykaliście - dajcie zdjęcia na stronkę, dobrze? bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Praca wre! 28.05.06, 15:41 Oki. Tylko jak? nie mam chyba uprawnień, żeby wrzucić coś do galerii. Prześlę zdjęcia na maila podanego na stronce. Pozdrowienia dla Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 praca wre - NOWY FOTKI IP: 213.25.206.* 29.05.06, 08:00 WItam wszystkich, na stronie umieściłem kilka fotek z 24.05.2006 więc zaprszam do odwiedzenia galerii www.netklubmajolikowa.fe.pl/ Kilka fotek zrobiłem celeowo z dalszej perspektywy, żeby mlekota no i oczywiście inni sąsiedzi mogli obejrzeć korony dębów, coraz lepiej z nimi. Musze zmartwić tych, którzy myśleli, że plac obok osiedla będzie czysty i pusty. Niestety jest cały zawalony zdartym asfaltem (widać trochę tego gruzu na fotce nr.3) Dziękuję za podsełanie zdjęć z 26 i 27 maja. umieszczę je na stronie miże już jutro. Generalnie zmieniły się tylko klatki schodowe - wstawione są okna. Pozdrawiam i miłego oglądania i miłego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: praca wre - NOWY FOTKI 29.05.06, 09:03 super! zdjęcia są świetne ;) tylko rzeczywiście ten kolor taki jakiś... lila... ;/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 212.75.114.* 29.05.06, 09:16 fotki fajne - teraz widzę, że dęby odrastają. kolor - myślałem, że będzie jakaś sr..a, nie jest źle. ale orco ma cieplejszą elewację. miłego dnia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 213.25.206.* 29.05.06, 09:19 Zwróćcie uwagę, ze to co jest lila na fasadzie od strony domku, na wizualizacji bloku B jest brązowe. Czy zatem cały blok będzie inaczejs ię przedstawiał, mnie osobiści eten lil się nie podoba. Po paru miesiącach się zabrudzi i będziemy mieć blok szarak. Ale co tam, najważenijsze że stoi i żeby się nie przewrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 193.109.212.* 29.05.06, 14:19 przepraszam za poprzedniego posta, w kwestii koloru, to i mnie srednio on przypadl do gustu (chyba ze nie jest to wersja ostateczna). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 193.109.212.* 29.05.06, 14:20 w kwestii posta - pustego - za ktorego przepraszalem to chyba jednak nie zostal dolaczony, cofam wiec przeprosiny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 212.75.114.* 29.05.06, 16:54 hyyy, wygląda na to, że mlekota dziś nie marudzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma Balkon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:56 Ostatnio policzyłem powierzchnię balkonu z planu gdzie jest podana długość i szerokość i okazuje się że jest ok 2m2 większa niż na planach ogólnych i na umowie ciekawi mnie czy u was jest yeż taka rozbieżność i co z tego będzie wynikało? w sumie balkon był wkliczony w cene mieszkania więc dla mnie moży być nawet jeszcze większy. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Balkon IP: *.chello.pl 29.05.06, 16:52 na ten kolor lila winny byc polozone plytki brazowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Balkon IP: 212.75.114.* 29.05.06, 16:54 to nie szkoda koloru lila, żeby na niego kłaść jakieś płytki? to to jakiś podkład jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: praca wre - NOWY FOTKI IP: 213.25.206.* 31.05.06, 10:08 Przepraszamwszystkich oczekujących na fotki z 26 i 27 maja,ale miałem parę innych obowiązków i nie miałem czasu ich zamieścić. Postaramsie to nadrobić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haal Re: Praca wre! IP: *.acn.waw.pl 28.05.06, 08:40 Bylem w sobote na budowie. Mam bardzo dobre wiadomosci jesli chodzi o deby - sa bardzo zielone i nie wyglada zeby byly chore. Wiem ze deby zawsze pozniej robia sie zielone niz inne drzewa - taka ich uroda :) Tak wiec chyba nie musimy sie bac o nasze deby, wszystko wyglada dobrze Pozdrawiam haal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 DĘBY IP: 213.25.206.* 23.05.06, 13:33 Wczoraj przejeżdżałem wczoraj kło budowy, w całym bloku A wsatiwli już okna, blok B najprawdopodobniej już ocieplony i wytynkowany od strony dębów, dęby moża powiedzieć, że chyba coś się ruszyły, nie są to okazy zdrowia i pierwszej urody, ale są bardziej zielone niż ostatnio opisywałe. Ten jeden tylo jest marny. Myślę mlekota, że przeżyją i za rok lepiej będzie z ich koronami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: DĘBY IP: 212.75.114.* 23.05.06, 13:53 dzięki za info. chcę wierzyć, że będa ładne te dęby. szkoda by ich było. poza tym alternatywa dla mieszkających w bloku b jest kiepska - okna sąsiadów. teraz, gdzie mieszkamy, drzewa wchodzą niemalże w okna (są nawet blizej niż te dęby) i jest po prostu pięknie. wcale nie przeszkadzają, a i na brak światła tak uwagi nie zwracamy, kiedy tak pięknie za oknem jest. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leolena Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:45 Witam wszyskich Przymierzam się do zakupu mieszkania w budynku A, ale mam dużo zastrzeżeń do przedstawionej mi przez Wansbud umowy. Czy ktoś mógłby podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami w tym zakresie? Czekam na info mail:primull@o2.pl P.S. jaki jest okres administrowania osiedlem przez Wansbud? Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Dzień bez postów.. 17.05.06, 21:21 Dziś dzień bez postów. To chyba przez ten mecz ;-) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Dzień bez postów.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 09:05 To ja powiem Dzień Dobry, aby kolejny dzień nie był bez postów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Dzień bez postów.. IP: 193.109.212.* 18.05.06, 11:28 Nawiazujac do poruszonego milczenia, mam dwie kwestie: 1) Sa nowe zdjecia na stronie Wansbudu (prawie dobrze juz chodzi, poza komunikatem o bledzie na dole strony oraz brakiem planow), 2) O ile wszystko zgadza sie na stronie oferty.net, to w maju mamy niezle tempo sprzedazy. Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Dzień bez postów.. 18.05.06, 22:37 Dzięki za info o zdjęciach. Dziś byłam osobiście na Majolikowej. W bloku A właściwie tylko parter nie ma jeszcze okien. Coś się dzieje w środku. Blok B jest ocieplany. Co do tempa sprzedaży - z wczorajszych wieści od Pana Adriana podpisane są 93 umowy i spodziewane są kolejne 2 jeszcze w tym tygodniu. Wydaje się nieźle :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 18.05.06, 13:53 Witam sąsiadów, mam pytanie czy może wśród sąsiadów zaglądających na nasze forum jest właściciel mieszkania w bloku A na II piętrze bezpośrednio pod tarasem na samej górze? Jeżeli tak to zapraszam do rozmowy, ponieważ chciałbym poruszyć pewien wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Szukam sąsiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:04 ikcinreic1 przecież ja jestem prawie pod Tobą(no może troche po skosie) więc już mnie znalazłeś :) Jeśli chodzi o sprzedaż to w Wansbudzie jest już tylko 18 wolnych lokali tak wiec już sie pomału kompletujemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 18.05.06, 15:24 Nie no, miecugow to wiem, że jesteś po skosie i to że Cię znam, ale wiesz ja szukam tego bezpośrednio z podtarasu, a który ty masz numer mieszkania bo już nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Szukam sąsiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 15:37 50 to mój numerek. A tak przy okazji to i ja może mam już jakiś sąsiadów na pietrze obok mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Szukam sąsiada IP: *.chello.pl 18.05.06, 17:19 Cześć, witam wszystkich serdecznie. Kupiliśmy mieszkanko w A - 51. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: Szukam sąsiada IP: *.chello.pl 18.05.06, 18:49 Witam w naszej rodzinie Sylwio :) czyli jesteśmy bliskimi sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Szukam sąsiada IP: *.chello.pl 18.05.06, 18:56 Tak - miło mi ;-) Już nie moge się doczekać tego mieszkanka, pewnie jak wszyscy. Pozdrowienia dla wszystkich, szczególnie dla bliskiego sąsiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 16.06.06, 20:09 Czy ktoś już kupił mieszkanie nr 58 przy Majolikowej na Białołęce? Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 17.06.06, 15:22 miracolo1 napisał: Przepraszam nie napisałem że chodzi o mieszkanie nr 58 w budynku B Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 18.06.06, 22:59 czy ktos z Was kupił mieszkanie w budynku B w klatce 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.06.06, 23:10 która to 4 klatka jest? pierwsza z lewej, z prawej, czy pośrodku? Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 19.06.06, 00:14 klatka IV to ta z lewj dalej od ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: 212.75.114.* 19.06.06, 08:25 to ja z Anią jesteśmy z tej klatki. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: Szukam sąsiada 19.06.06, 08:25 mieszkanie nr 63 ;))) pozdrawiamy sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKCINREIC1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 19.06.06, 08:48 Witam w ten piekny słoneczny poniedziałek i życzę miłego tygodnia. Informacyjnie powiem, że dostałem wczoraj od haal kilka fotek z budowy z 18.06.2006. Dzisiaj je obrobię i umieszczę na stronie jutro rano. Zauważyłem, że coraz więcej osób szuka swoich sąsiadów więc pomyślłem sobie, że może umieścić na stronie taki wykaz-plan sąsiadów, moglibyśmy łatwiej się orientować, gdzie kto mieszka. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szukam sąsiada IP: 193.109.212.* 19.06.06, 09:26 Fajny pomysl. Ja w umowie pozmienialem troche donosnie roznych terminow, jakie zaproponowal na wstepie Wansbud. Reszta byla w miare ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 19.06.06, 09:38 czytałam na forum o pozwoleniu z gminy. Ile czasu będziemy musieli czekać na zielone światło do wprowadzenia się? czy macie jakieś nowe informacje w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 10:26 swietny pomysł z tym planem lokatorów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic 1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 19.06.06, 10:53 Widzę, że paru osobom plan lokatorów się spodobał, więc może i resztasie przyłączy. Najprościej będzie jak każdy zainteresowany prześle do mnie e-maila ze strony klubowej z informacją: jaki numer mieszkania kupił i w którym bloku oraz swój e- mail (najlepiej jakiś taki na potrzeby forum założony - żeby sobie ewentualnie korespondować między sobą). Koniecznie podpiszcie maila swoim nickiem z forum dla ułatwienia oriantacji kto jest kto. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.06, 22:00 ikcinreic@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Najnowsze fotki IP: 213.25.206.* 20.06.06, 09:15 Dzień dobry wszystkim w kolejny gorący dzień tego tygodnia. Donoszę, że na stronie są najnowsze fotki z budowy z 18 czerwca br. Dziękuję za dostarczenie fotek HAAL'owi. Mapa lokatorów się redaguje i potrwa to kilka dni. Zachęcam do przysyłania informacji o posiadanych mieszkaniach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 12:41 kurcze troche sie zawiodlam...myslalam ze bedzie juz cos widac, jakies postepy w budynku A, a tu nic:( pewnie cos robia w srodku... Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Najnowsze fotki 20.06.06, 15:40 Marr, nie poddawajmy się, na pewno robią coś w środku.. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:26 dzieki za pocieszenie ale...tak mowisz bo masz mieszkanie w budynku B i tam widac co sie teraz robi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Plany IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 21:30 Czy ktoś z Was ma może ściągniete ze strony Wansbudu plany mieszkań na I pietrze? Nie ściągnąłem jak były, a teraz juz ich nie ma. Ktoś przesłał kiedyś mi plany ale właśnie brakowało I pietra. Jakby ktoś miał to proszę, podeślijcie do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Najnowsze fotki 20.06.06, 21:51 a właśnie, że nie.. budynek A nr 40 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:08 a ktora to klatka? ja mam mieszkanie w 3 klatce na 2 pietrze jestem chyba troche przewrazliwiona:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 19:40 ooo..:)sąsiadki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 20:04 mogę prosić Cię o emaila? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Najnowsze fotki 21.06.06, 21:03 kasia-net(małpa)wp(kropka)pl Ale zaszyfrowalam, no nie? to pewnie pod wpływem tej całej dyskusji na forum ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Najnowsze fotki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:57 skrobnęłam małego emaila do Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Najnowsze fotki 21.06.06, 14:34 Dzisiaj bylismy na budowie, bo finalizujemy kupno mieszkania w budynku B. W środku w mieszkaniach widać postępy. na budowie też. Chyba nie trzeba się aż tak martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Najnowsze fotki IP: 212.75.114.* 20.06.06, 13:04 pięknie, pięknie. ciekawe fotki od strony dębów (dobrze, że żywych), bo i obrazują moje i ani mieszkanko. bardzo ładne zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szukam sąsiada IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 18.06.06, 23:21 ja jestem IV klatka - B68. Pozdrawiam sasiada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Szukam sąsiada 19.06.06, 00:12 A my kupujemy mieszkanko nr 58. Czy możesz nam dć jakieś wskazówki odnosnie umowy z developerem itd. Czy poprawialiście umowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.06, 23:10 kurcze, zaczynam się gubić w tym forum i nie wiem kto komu odpowiada. na wszelki wypadek - też pozdrawiam. wszystkch sąsiadów. również tych nie mieszkających w budynku B, w klatce pierwszej z lewej patrząc od strony majolikowej, co zaraz skręca w prawo, a potem w lewo do cmentarza :) (4 klatka?) znalazłem plany budynków o numeracji 00 i 03. czy komuś są potrzebne? jarek888, to mieszkanie masz na 2 piętrze, które? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 23:17 kurcze mamy taki mały dziedziniec że wszyscy sąsiedzi się nie zmieszczą, będziemy się spotykac piętrami:)będziemy musieli zrobić rozpiske które piętro się spotyka o danej godzinie:) oczywiści żeby się bliżej poznać:) pozrawiam wszystkich sąsiadów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 22.06.06, 08:53 Spoko marr, wyczaimy jakiś moment kiedy gruzowisko zniknie z placu pod lasem i tam sie spotkamy, a przy okazji jakis protest urządzimy np. STOP GRUZOWISKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szukam sąsiada IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 21.06.06, 23:25 hej mlekota no mam na II pietrze B68 - to nie Twoj pion jak mniemam ;) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.06, 23:50 my mamy na 3 piętrze, a te ostatnie zdjęcia ze strony klubowej pięknie pokazują nasze mieszkanko od strony dębów. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: Szukam sąsiada 22.06.06, 08:20 właśnie też chciałem to powiedzieć - zdjęcia są super!! i z przyjemnością oglądałem swój balkon ;)))))))))) za co bardzo dziękuję - przede wszystkim robiącemu zdjęcia!! Ip. IV klatka - tak dla wyjaśnienia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 22.06.06, 08:52 Mlekota, poszukałbyś jeszcze trochę to może znajdziesz piętro I,to jest mi potrzebne, postaraj się, pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: 212.75.114.* 22.06.06, 10:17 szukam i nie widze. ale mam pomysł. piętra niewiele się różnią od siebie, poza chyba numerami pomieszczeń. mogę w wolnej chwili obrobić to co mam, wymazać numerki mieszkań i przesłać do ciebie. jak się zaczną zgłaszać mieszkańcy, to po omacku można się dogadać, gdzie mieszkają. albo wrzucic na stronkę poglądowy plan i niech każdy mejlem sam odpisze, które mieszkanie jest jego przesyłając plan z zaznaczonym mieszkaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 22.06.06, 12:33 Dzięki Mlekota, dobrze kombinujesz.... Poczekajmy jednak chwilę, Prosiłem Pana Adriana, żeby mi podesłał, obiecał, że prześle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: 212.75.114.* 22.06.06, 12:47 właśnie, przecież skoro było na stronach wansbudu, to mogą jeszcze gdzieś mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 22.06.06, 13:25 Pewnie tak,tylko że Pan Adrian jest nadal sam,a problemów pewnie nie ubywa a wręcz przybywa wraz ze wzrostem sprzedaży i fazą wykańczania budynków. Poprostu pewnie ma ograniczone możliwości czasowe. Poczekam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 30.06.06, 12:14 Ponawiam wątek tworzenia listy sąsiadów. Czekam na dane lokalowe i adresy e- mail od tych, którzy jeszcze nie podełsali ich do mnie. Przy okazji dziękuję za pomoc w zakodowaniu adresów e-mailowych "majolikowie". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Szukam sąsiada 30.06.06, 13:21 Cieszę się, że mogłem pomóc naszym - póki co - wirtualnym sąsiadom :) Przesyłajcie swoje namiary - niech na planach pojawią się jakieś skromne informacje o mieszkańcach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:51 Bardzo chętnie tylko nie bardzo wiem pod jaki adres, pewnie to dość oczywiste :) ale proszę o wskazówki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: Szukam sąsiada IP: 155.140.122.* 05.07.06, 08:22 Witam po dluzszej przerwie! WLasnie wczoraj wrocilismy z mezem z dlugieeeego urlopu :) Pierwsza rzecz jaka zrobilam - weszlam na strone, aby zobaczyc jak rosna nasze mieszkanka... calkiem imponujaco, aczkolwiek mialam nadzieje, ze troche wiecej z blokiem A zrobia. :( Jechalam sobie dzis do pracy obok siedziby Wansbud - i co widzialam? Nie ma juz rozwieszonych banerow naszego kochanego osiedla!!!! Czy wiecie cos na ten temat? Moze tak jest juz od jakiegos czasu... a jaki bylby powod sciagnecia tych banerow? Przeciez sa jeszcze mieszkania na sprzedaz i to az 9! Czy wiecie moze cos na temat daty oddania mieszkan? Czy cos sie klaruje? Pozdrawiam, Goka PS - my mamy numer mieszkania A-47 - przeczytalam, ze jakis plan mieszkan powstaje, wiec sie dolaczamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:42 widze ze sasiedzi na wakacjach:) taka cisza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szukam sąsiada IP: 193.109.212.* 06.07.06, 08:26 ja jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haal Re: Szukam sąsiada IP: *.centertel.pl 07.07.06, 10:05 ja tez jestem i musze siedziec w pracy :( ... ale na szczescie dzisiaj zaczyna sie weekend i uciekam na mazury nad jeziorko :) Pzdr haal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy własne ujęcie wody IP: 157.25.9.* 07.07.06, 12:11 Czy ktoś z Was rozmawiał może z Wansbudem na temat możliwości wykopania własnej osiedlowej studni głębinowej na potrzeby całego osiedla? Pamiętam, że ten wątek był poruszany wcześniej na forum ale nie wiem czy miało to jakieś konsekwencje w postaci rozmowy z p. Adrianem, itp. Zainteresowało mnie to ponieważ znam osoby, które mają coś takiego na swoich osiedlach. O zaletach chyba nie muszę pisać. Jestem po prostu ciekaw czy coś takiego wchodzi w grę ??? Może warto sie tym zainteresować bliżej ....... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: własne ujęcie wody IP: *.macrosoft.pl 07.07.06, 12:44 Można to zrobić, ale we własnym zakresie, jeżeli wspólnota sobie tak zdecyduje to przecież można to wykonać, deweloper niema w tym zadnego ineteresu. (skoro walka o drzwi ni nie dała to co tu o studni marzyć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: własne ujęcie wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:15 jaka walka o jakie drzwi? coś przegapiłem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: własne ujęcie wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:21 fajnie, że w końcu ktoś jeszcze poruszył temat własnego ujęcia wody. mnie to chodzi po głowie, zwłaszcza w kontekście zmian klimatycznych i możliwości braku pitnej wody za lat kilka. nie śmiejcie się. pierwsze silniki paliwowe miały być na benzynę z roślinek, tania ropa jednak wszystko załatwiła. teraz temat biopaliw powraca (ropa to nic innego jak roślinki i zwierzątka przetworzone pod ciśnieniem przez miliony lat, czyli biomasa, tak na marginesie..). no w każdym razie własna woda to nie głupi pomysł. choć na pewno nie od razu do urzeczywistnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: własne ujęcie wody IP: *.chello.pl 08.07.06, 12:06 glupota z tym ujeciem. Ludzie czy wy innych problemow nie macie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: własne ujęcie wody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.06, 16:19 tiaaa, a co jest ważniejszego od własnego i rodziny zdrowia? woda to podstawa. czy na białołęce woda nie jest chlorowana? jeżeli nie jest, to super, jeśli ma inną, alternatywną metodę uzdatniania wody. rzeczywiście, bardzo głupi temat. naprawdę. ni wzdęcie, ni wypięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: własne ujęcie wody IP: *.chello.pl 08.07.06, 17:43 nie zdajesz sobie sprawy jaki to koszt. I mysle ze chodzi Ci o wode doprowadzona do kranu kuchennego bo dzwigac jej z dworu nie mam zamiaru a w ogole nie zgadzam sie na takie idiotyczne pomysly i nie zaakceptuje takich. lepiej zobacz jakie sciany Ci postawili i czy wytrzymaja kilkadziesiat lat bo pieniazki bedzie w co ladowac. Oligocenska buduja dla calych osiedli i jak pompa sie zepsuje to przez kilka miesiecy mozna czekac az wstawia nowa a chodzi tu o niemale pieniadze. w umowie nic mi nie wiadomo na temat takiego ujecia wiec nie zawracam sobie tym glowy.Napewno w okolicy jest taka woda jesli nie pasuje Ci kranowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: własne ujęcie wody IP: *.chello.pl 08.07.06, 14:53 nie wiecie co bedzie za rok a juz myslicie co bedzie za lat 30. a po ile wtedy lat bedziecie mieli moze pod osiemdziesiatke. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Szukam sąsiada 07.07.06, 13:33 Ja też jestem i długo jeszcze będę, bo mój urlop dopiero od 21 sierpnia.. pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 13:46 cześć widzieliście znowu zniknęły mieszkania ze strony WANSBUDU a co tam ciekawego słychać na budowie?jakieś widoczne postępy? pozdrawiam i miłego weekendu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.06, 19:13 Goka jak masz i chcesz umieścić swój adres emailowy na liście mieszkańców to mi go podeślij na skrzynke ze strony klubowej. oczywiście adres będzie zakodowany przez majolików. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goka Re: Szukam sąsiada IP: 155.140.122.* 12.07.06, 09:11 sorki, zapomnialam o adresie gosiaczek77(at)yahoo.com - dla przypomnienia mieszkanie A47 blok A. pozdrawiam wszystkich goraco... choc powinnam chyba napisac, ze zimno :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:43 Kochani sąsiedzi:) Byłam wczoraj oglądać nasze piękne domostwo i niestety zaczynam sis niepokoić bo prace wyrażnie się ślimaczą. Rozumiem że to wszystko przez pogodę ale na budowie cisza i spokój jakby zupełnie nic się nie działo:( Zaczynam prosić o deszcz:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 12.07.06, 10:36 Rozmawiałem dzisiaj z kierownikiem, nie wypytywałem go za bardzo co i jak na budowie, ale poruszając swoje prywatne kwestie powiedział mi, ze na ostatnim piętrze trwają pracy tynkarskie i mają zakończyś się w końcu przysżłego tygodnia. Więc pewnie roboty idą do przodu ale wewnątrz budynków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.07.06, 22:20 Cześć p_groch, nie mam Twojego adresu, jesli chcesz zebym go umieścił na stronie mieszkańców w zakodowanej formie to mi go podeślij, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 13.07.06, 08:33 witam, Zgodnie z obietnicą pojawiła się lista mieszkąńców, prosze o zwrócenie uwagi czy dane w niej zawarte są prawdziwe - mogłem się gdzieś pomylić. Niestety nie jest w całości aktywna, bo nie załadowane są na serwer plany poszczególnych pięter i budynków i dlatego pojawiąją się błędy. Postaram się to uzupełnić w ciągu kilku njbliższych dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Szukam sąsiada IP: 212.75.114.* 13.07.06, 08:51 ale fajnie. super sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Szukam sąsiada IP: 193.109.212.* 13.07.06, 09:04 witam po dluzszej przerwie, pomysl z rozkladowka z mieszkancami wyszedl calkiem niezle podrzucam zdjecia flamenco, pozdrawiam pg.photos.yahoo.com/ph/osiedle_flamenco/album?.dir=/50aare2 Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Plan już dostępny 13.07.06, 09:11 No, niezła robota ikcinreic - fajny pomysł z mapką na rysunku, tylko jeszcze te plany wrzuć :) Ogólnie bardzo fajnie, niestety według mnie bardzo mało osób podało swoje namiary :( Może jednak się zdecydujecie i podeślecie - kontakt (mailowy) z sąsiadem może okazać się niezastąpionym rozwiązaniem w wielu (jak przypuszczam) kwestiach, które niebawem mogą zacząć nas dotykać. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 09:23 Faktycznie pozostali sąsiedzi powinni się zmobilizować bo chyba jest nas trochę więcej. Ale pomysł świetny (ukłony w stronę wykonawcy):) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Plan już dostępny IP: 213.25.206.* 13.07.06, 09:25 Dzięki za pozytywnę ocenę listy mieszkańców. Szkoda faktycznie, że nie wszyscy się zdecydowali na niej umieścić. Namawiam po raz kolejny. Plany postaram sie wrzucić, muszę je troszkę poobrabiać, a to jest żmudna robota i nudna. Ale spoko damy radę. Pozdrwiam i życzę miłego dnia orazchłodu. Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: Plan już dostępny 13.07.06, 10:23 bardzo fajny pomysł.A tak przy okazji chciałam się spytać, czy ktoś z Was ma dzieci w wieku przedszkolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Plan już dostępny IP: 213.25.206.* 26.07.06, 08:08 Witam, my mamy przedszkolaka, co prawda wyrośniętego bo skończył już 5 lat, ale przedskzolak bo do przedszkola chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Plan już dostępny IP: 193.109.212.* 13.07.06, 10:27 wszedlem dzis na oferte mieszkan Wansbudu (oferty net), polecam, wedlug tejze informacji wiekszosc mieszkan jest dostepna (w tym moje), niezle, chyba troche marketing szwankuje, albo... nawet nie chce myslec, czy ktos dzwonil ostatnio do p. Adriana w tej sprawie? Dzieki z gory za info pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Plan już dostępny IP: 213.25.206.* 13.07.06, 10:57 Mojego na szczęści nie ma na liście, Ale spokojnie jak by co to i tak właścicielem jest ten, kto ma wcześniejszą Umowę. Zakładam, że to właśnie Ty ma sz wcześniejszą. Przepraszam za głupie żarty, to z tego ciepła pewnie :) Tak serio, to faktycznie ktoś nie dopilnował, żeby oferty znikały z biegiem sprzedaży mieszkań. Pamiętajmy, że Wansbud to w 80% Pan Adrian, a on w końcu ma tylko 2 ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Plan już dostępny IP: 217.153.60.* 13.07.06, 12:45 słowa uznania dla twórcy spisu mieszkańców...... Jednak po chwili zastanowienia sugerowałbym aby takie dane nie były tak bardzo jawne i dostępne dla wszystkich. Na moim obecnym osiedlu, żeby poznać listę mieszkańców trzeba się zalogować. Wiem że to kolejne utrudnienie ale nie chciałbym aby niepożadane osoby dokładnie wiedziały kto gdzie mieszka, znały jego adres mailowy i plan mieszkania !!! Sugeruję aby te ifnormacje były dostępne tylko po zalogowaniu się na stronę. pzdr. Tommy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Plan już dostępny IP: 213.25.206.* 13.07.06, 13:42 Pewnie macie rację z tym logowaniem, i udostępnianiem informacji lokatroskich. Niestety moja skromna wiedza jest jednak za mała, zeby taki proces przygotować, więc muszę się zwrócić o pomoc do Was o zrobienie przedmiotowego zabezpieczenia. Może majolikowie okażą się kolejny raz pomocni? Czy zatem można liczyć na pomoc w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Plan już dostępny 13.07.06, 13:57 już o 13:04 zgłosiłem ofensywę - skontaktuję się w tej sprawie mailowo z ikcinreic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:04 dzięki za super stronke:) jestem również za logowaniem:) co do kwesti mieszkan na stronie WANSBUDU to trochę jestem zaniepokojona!!! co to ma być??? co do faktur to nie dostałam ani jednej!!!brak odzewu od WANSBUDU, nie odpowiadają na meile, cisza.... ale teraz wezmę się za to!!!! koniec dobroci, bo widzę że nie ma na co czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:11 widzieliście zdjęcia FLAMENCO kurcze kiedu u nas tak będzie? oczywiście kontakt z p. Adrianem jest niemożliwy, stara śpiewka "jest zajęty ma klientów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Plan już dostępny IP: 212.75.114.* 13.07.06, 11:21 oferty sa, bo może uważają, że jest to dla nich forma prezentacji. ja już nie chcę tam dzwonić. nie mam po co. faktury jakieś ostatnio podostawaliście? faktur jak nie miałem, tak nie mam od lutego bodajże. głucho, bez odzewu. jak są ludzie zarobieni, to nic nie wskóram. pozostaje uzbroić się w cierpliwość i czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Plan już dostępny 13.07.06, 12:47 To, że mieszkania są na stronie, to nic nadzwyczajnego - albo ktoś nie aktualizuje na bieżąco, albo (co jest bardziej prawdopodobne) jest to taki mały chwyt marketingowy. Kiedyś zadzwoniłem do developera w Markach z pytaniem o zakup konkretnego mieszkania w równie konkretnym bloku :) Usłyszałem, że wszystkie mieszkania z bloku, o który pytałem zostały sprzedane, ale Pani miłym głosem zaproponowała mi zupełnie inną inwestycję w zupełnie innym miejscu - no, a może znajdzie się ktoś kogo to zainteresuje - mnnie nie zainteresowało i równie miło Pani szanownej podziękowałem (chyba za wprowadzenie klienta w błąd). Taka widać praktyka Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Enigma zgłasza ofensywę 13.07.06, 12:52 ...oczywiście służę pomocą - małe logowanko możemy zrobić - połączenie nie szyfrowane (niestety) ale zawsze to utrudnienie. Utajnijmy kolejne informacje - jak szyfrować, to szyfrować :) Tak poważnie - myślę, że słuszność ma przedmówca - założymy hasło i przekażemy tylko mieszkańcom. Szanujmy swoją (naszą) prywatność Sąsiedzi mili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Enigma zgłasza ofensywę IP: 217.153.60.* 13.07.06, 13:04 dzięi za poparcie ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 14:58 Faktycznie bezpieczeństwa nigdy za wiele. Co do faktur to nie liczyłabym na to że przyjdą pocztą:) Ja czekałam na swoje 3 m-ce i w końcu wybrałam się do p. Adriana i dostałam je od ręki. To chyba jedyna a przynajmniej najszybsza droga:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Plan już dostępny IP: 212.75.114.* 13.07.06, 15:05 przyznaję, że nie wpadłem na to :) może dlatego, że nijak nie mam czasu na chodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:05 już są zmiany na stronie WANSBUDU wynika z tego że zostało tylko 5 mieszkan do sprzedanie, ale ile w tym prawdy to nie wiadomo mala interwencja i jestem spokojna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Plan już dostępny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:13 ja dostałam odpowiedz i dostanę faktury Pocztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Plan już dostępny IP: 213.25.206.* 14.07.06, 08:21 witam, w sprawie strony z lokalami i mieszkańcami uzgodniliśmy wczoraj z majolkami, żez dejmujemy dzisiaj tę stronkę, a majolikowie popastwią się na niej, żeby umożliwić dostępność zamieszczonych na niej danych dla osób, które zamieściły swoje dane i po zalogowaniu się. Zatem nie pozostaje nic innego jak użyć znanego hasła: "ZA CHWILOWE UTRUDNIENIA SZANOWNYCH PAŃSTWA PRZEPRASZAMY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Plan już dostępny IP: 212.75.114.* 14.07.06, 09:18 strona nieczynna z powodu że nieczynna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 10.07.06, 11:14 Witam, Dane lokalowe możesz przesłac na adres: ikcinreic@o2.pl. Czekających na pojawienie się planów lokatorów proszę o jeszcze kilka dni cierpliwości, byłem na krótkim urlopie i nie mogłem się zając tematem. Aler cały czas zbieram dane lokatorów i czekam na nowe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Szukam sąsiada IP: *.chello.pl 18.05.06, 19:27 Witaj ikcinreic1! Czy chodzi Tobie o nasze mieszkanko? Jaki wątek chciałbyś poruszyć? Czekam na rozmowę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl 18.05.06, 21:06 WItam ,nie wiem dokładnie czy chodzi mi o wasze mieszkane, bo nie mam planów a ze strony WANSBUDU znikęły. Chcialęm zapytać, czy zakupie, negocjacjach rozmawialiście na emat odpowiedniego zabezpieczenia i izolacji na tarsie nad wszym sufitem?, czy pokazane zostały lub dołączone do umowy Wam plany (rysunki) stropu nad waszym mieszkaniem w przekroju bocznym ze szczegółąmi izolacji termicznej i hydroizolacji? Pytam bo ta kwestia powinna dotyczyć Was jak i nas. Jak u nas źle zrobią izolacje to Wam może kapać, wchodzić wilgoć lub inne niespodzianki, a u mnie mże dziać się to samo. Ciekawy jestem co na ten temat mówił Wam kierownik lub Pan Adrian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 19.05.06, 11:01 Witam kolejnego pięknego dnia, Sylwia jednak sprawdziłem na planach i sprawa izolacji tarasu chyba Was jednak nie dotyczy. Wygląda na to, że lokale 53 i 52 są tuż pod tarasem, więc jak ktoś z forum ma te mieszkania w bloku A to może coś wie na tmat spraw izolacji, rysunków - o tym o czym pisąłem wcześniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Szukam sąsiada IP: *.chello.pl 19.05.06, 17:44 Witam, również sprawdziłam plany, masz rację, nas to nie dotyczy. I niestety nie wiemy jak wygląda sprawa izolacji tarasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 21:51 Hej my jestesmy dokładnie z tego mieszkania. Mieszkanie jest zaznaczone na stronie wansbudu jako "nasze" pozdrowienia p.s. gratuluje najfajniejszego mieszkania, prawdziwy rodzynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl 23.05.06, 21:57 Fajnie, że się znaleźliście a co do mieszkania to chyba się zaczynają włąśnie problemy. CHodzi mi o sprawę izolacji jak juz wspomniałem wcześniej. Czy mówiono Wam jak to będzie wyglądać od srony technicznej? Jeżeli tak to czy uważacie, że rozwiązania techniczne będa wystarczające, żebyśmy mieli spokój na przyszłość? Napiszcie parę słów co Wy na to Pozdrawiamy sąsiadów z dołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:07 Z rozmowy z kierownikiem budowy wynikało że wygłuszenie będzie wystarczające, ale pewnie każdemu to mówi. Strona techniczna: ściany zewnętrzne pustak ceramiczny 25cm, ocieplenie styropianem 10cm ściany wewnętrzne cegła silikatowa drążona 25cm podłoga warstwa styropianiu akustycznego 2cm, boton 4cm takie dane są w umowie. Nic nie uważamy bo zielone pojęcie o tym mamy. Uważasz że to nie wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: 213.25.206.* 24.05.06, 08:05 Cześć , czy mogę poprosić o adres prywatny, żebyśmy tam mogli pomailować? mój jest podany na stornie klubowej w INFORMACJACH. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 14:07 zadzwonie dzisiaj do WANSBUDU i dowiem sie czegos o izolacji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:17 niestety nie wiem gdzie jest ta strona klubowa:(ale z miłą chęcią pogadamy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: Szukam sąsiada IP: *.aster.pl 25.05.06, 19:14 wklejam link do strony klubowej strony.aster.pl/netklubmajolikowa/index.html w "informacjach" na dole jest e-mail pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Szukam sąsiada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:56 szukam właściciela mieszkania 99 budynek B pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr architekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 16:20 czy może mi ktoś polecić dobrego architekta? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: architekt IP: 213.25.206.* 29.05.06, 08:04 Część, możecie zajrzec na stronkę, tam w informacjach - co gdzie za ile jest parę linków do pracowni archtektonicznych. My sami korzystmy z arrange (arranże) i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jak znajdziecie ciekawe linki do tej podstronki to prosze o prześłanie ich na adres podany na stronie, dołożymy będzie z czego wybierać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr "GARB" NA DRODZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 23:22 co wy na to żeby były "garby" na ulicy Pomorskiej???jeżdzą tam świry, tak by troche zwalniali:) Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: "GARB" na drodze 24.05.06, 08:04 Ja jestem za. Zwłaszcza ze względu na wyjazd z garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikcinreic1 Re: "GARB" na drzodze IP: 213.25.206.* 24.05.06, 08:07 pomysł z grabem jest bardzo dobry i chyba tym przypadku jak najbardziej uzasadniony jeżeli chodzi o bezpieczeństwo. Przecież nasz blok zudowany jest prawie na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: "GARB" na drzodze IP: *.macrosoft.pl 24.05.06, 10:04 Garb musi być, szczególnie, że piesi mają wówczas większe szanse. Ciekaw jestem czy się wyrobią, bo to maj, a jeszcze kupa do zrobienia - niezapimnajmy o tym, że będą musieli jeszcze zwinąć dźwig i przekopać się pomiędzy garażami - nie mówiąc o ich wykończeniu - to chyba będzie najgorszy etap. Ale bądźmy dobrej myśli, nadal nie została ustalona sprawa ogrodzenia i wjazdu dla straży - mówiliści o tym, że może będzie tam od lewej strony, a zastanawialiście się czy taka straż zmieści się pod balkonem który jest z tamtej strony? Pozatym tam niema w planie uliczki tylko wąski chodnik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: "GARB" na drzodze IP: 155.140.122.* 24.05.06, 10:30 co do garazu... fakt to bedzie pewnie dlugo trwalo, ale na innej budoweie, na ktorej bylem mieszkania oddali wczesniej, a garaz po prostu wykanczali w trakcie jak ludzie mieszkanka przygotowywali sobie... wiadomo, i tak tam nie bedzie jeszcze mieszkal. patrzac na terminarz prac, maja przeciez dwumiesieczne wyprzedzenie... mam nadzieje, ze uda sie wczesniej oddac mieszkania... zwlaszcza, ze mam 4 pokojowe mieszkanie, wiec wykonczenie tez potrwa ze dwa miesiace :( Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Okna w bloku A 24.05.06, 14:15 Hej! W bloku A prawie cały parter ma już okna (od strony ulicy). W większości mieszkań są też instalacje elektryczne :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma Re: Okna w bloku A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:05 A jak wygląda sytuacja w bloku B? Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: Okna w bloku A 25.05.06, 10:34 W bloku B są wszystkie okna. Nie wiem jak z instalacją elektryczną, ale biorąc pod uwagę fakt, że blok B jest robiony zazwyczaj "jako pierwszy" myślę, że i tam instalacja już jest. Widziałam też, że w bloku B od strony cmentarza jest już tynk na zewnątrz, podobno od strony Orco/Flamenco również. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Okna w bloku A IP: 212.75.114.* 25.05.06, 13:26 budynek B, a przynajmniej nasze mieszkanko, ma elektrykę poprowadzoną i jest otynkowane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Okna w bloku A IP: 212.75.114.* 25.05.06, 13:39 i ma jeszcze okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawek Re: Okna w bloku A IP: *.chello.pl 25.05.06, 16:08 To nie droga osiedlowa, zeby robic garby, co do debow to sa marne i zabrano im swiatlo i pewnie ukrocono system korzeniowy. Odległość miedzy blokiem B a orco nie jest wieksza niz 10 metrow. majacy tam okna jeszcze zapragna swiatla . Nie ma nic gorszego jak sadzenie drzew pod oknem .Przeciez mamy 3/4 niskich parterow. Wiem cos na temat zaciemnienia mieszkan przez drzewa. Mi sie widzą drzewa na osiedlu, ale w niewielkiej ilosci i to niewysokie gatunki drzew iglastych. fajnie wkomponowalyby sie w otoczenie a ponadto malo po nich sprzatania i brak gnijacych spadow jak z drzew owocowych i dlugo sa zielone. Wezcie swoje umowy i projekty a zobaczycie, ze straz pozarna wyrazila zgode na wybudowanie tego osiedla. Co do zwierzat to wystarczy dbac, aby nie kupcialy i siusialy na podworku, po prostu wyprowadzac na smyczy. Bo nie psia kupa stanowi problem (latwo ja sprzatnac)tylko psie siuski w postaci osikanych drzewek krzewow slupkow murkow i rogow budynkow. To smierdzi i wzera sie gleboko jednoczesnie wyzerajac osikany material. U mnie gdzie obecnie mieszkam pieski majace pelne pecherze czesto sikaja odrazu po wyjsciu z windy czyli na korytarzu i trzeba po tym deptac zeby przejsc przez korytarz. Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: "GARB" na drzodze 26.05.06, 22:49 przecież nie musi tam wjeżdżać żadna straż... wystarczy że dojdą ze sprzętem... po co mają się pchać na teren osiedla, gdzie jest mało miejsca, będą rosły drzewa i będą porobione różne inne rzeczy?? nawet jakby była jakaś brama wjazdowa, to i tak by nie przejechali... wystarczy jak będą mogli dojść ze sprzętem - dojazd musi być zapewniony dla budynków o wysokości powyżej 5 pięter ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebepe Pozwolenie z Gminy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 15:48 witam serdecznie:))) właśnie kupiliśmy z narzeczonym mieszkanko w bloku A mam pytanie- czy nie niepokoi was termin wydania pozwolenia Gminy na użytkowanie naszych mieszkań? Pan Adrian powiadomił nas że to może nawet pół roku potrwać, czyli przez te kilka miesięcy od 30 listopada teoretycznie nie będzie nam wolno tam mieszkać, nie będziemy się mogli tam zameldować itd 30 listopada dostaniemy tylko pozwolenie na remontowanie mieszkań, ale nie na zamieszkanie czy to jest rzeczywiście standardowa procedura? chcielibyśmy poznac wasze zdanie a przy okazji szukamy sąsiadów:))) my bedziemy w A-37 Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: Pozwolenie z Gminy 25.05.06, 16:00 Witam nowych Sąsiadów! My mieszkamy w bloku B, ale przecież do bloku A nie jest daleko :) Co do zameldowania to faktycznie - może to potrwać kilka miesięcy, ale nic mi nie wiadomo, żebym nie mógł mieszkać w swoim mieszkaniu - mieszkać, a zameldowac się do dwie różne sprawy - chyba że "bebepe" macie inne informacje? Pozdrawiam "Nowych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebepe Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 16:13 Pan Adrian twierdzi , że pozwolenie na remontowanie oznacza ze mozemy tam jedynie "przebywac" a nie mieszkać, ale na moje pytanie czy cos nam grozi za zamieszkanie tam przed pozwoleniem gminy, odpowiedzial ze w innych warszawskich nowowybudowanych domach ludzie tak robia i nie slyszal by byly tego jakies konsekwencje.... ale powiedzial rowniez ze w tym okresie lepiej nie wykladac wycieraczek przed drzwi ani nie hodowac kwiatkow w oknach, bo urzednicy z gminy sa zlosliwi i lubia zagladac czesto do takich inwestycji zanim wydadza pozwolenie i sprawdzac czy nikt tam nie mieszka...wg pana A. jesli urzedas cos takiego odkryje, moze to opozic wydanie pozwolenia.... jesli ktos ma szerszą wiedze w tym zakresie niech sie wypowie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:28 mam pytanie...jak zaczne remont w grudniu to czy płacę czynsz?i przecież muszę podpsać mowę zs STOREN to chyba muszę być zameldowana?proszę o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebepe Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 16:52 z tego co wiem czynsz placisz od 30 listopada, tzn jesli w tym terminie oddadza nam mieszkania co do stoenu to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.06, 19:37 a czy szanowny kierownik Adrian nie probowal Wam wmowic, ze termin oddania bedzie wczesniej niz 30 listopada? byl taki moment, ze nawet wrzesien byl realnym terminem odbioru.. zwlaszcza mojego mieszkania, ktore znajduje sie w bloku B. co do pozwolenia z gminy i rachunkow stoen/czynsz... faktycznie czesto w ten sposob rozwiazane jest to technicznie... schowane wycierzaczki itd, ale na powaznie, czy wansbud to bedzie interesowalo? przeciez juz to ich nie bedzie dotyczyc. zreszta nie wiem jak wy, ale ja ostatnio odczulem, ze dla juz zdobytych klientow pan adrian jest dosc oschly i zachowuje sie jakby mial nas dosc.ja dzwonilem z jakas kwestia i odnioslem wrazenie, ze tylko odlicza kiedy reszte tych mieszkan sprzeda i uda mu sie isc na "zasluzony" odpoczynek. pozdrawiam serdecznie, x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.chello.pl 25.05.06, 19:58 pierw odbior calego budynku pozniej mieszkan a wlasnosc nie oznacza meldunku.Roboty jeszcze bardzo duzo a tylko 6 miesiecy na wykonanie jej.Nie wiem czy sie wyrobia.napewno nie oddadza mieszkan wczesniej niz zakoncza etap pozwalajacy wszystkim przekazanie mieszkan. Nikt nie bedzie sie plotal miedzy robotnikami i balaganem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 22:05 rozmawiałam z panem Adrianem, poinformował mnie że mieszkania będą oddawane równocześnie, niezależnie od bloku.nie jest powiedziane że pierwsze będą oddawane mieszkania z bloku A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: Pozwolenie z Gminy IP: 212.75.114.* 26.05.06, 10:45 też mam mieszkanko w B, rozmawiałem w ten czwartek z p. Adrianem i nie zanotowałem, żeby był "dosc oschly i zachowuje sie jakby mial nas dosc" (pomimo, iż sam czasmi gadam w oderwaniu, bo dzwonię z pracy i mi gadają nad uchem, lub czegoś chcą z mojego biurka, kiedy próbuję pogadać trochę o budowie). nie panikujmy, kurcze, bo ja się szybko nakręcam i będzie źle. spokojnie: wdech-wydech, wdech-wydech. nie dziwne, że nie chcą oddawać mieszkań zanim nie zakończą prac, bo nikt nie lubi, jak mu się plączą ludzie w robocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 26.05.06, 12:36 Witam, ciekawa dyskusja rozwinela sie ostatnio. Ja rowniez chcialbym stanac w obronie naszego Pana Adriana. Nie wiem jak Wy, ale w moim przypadku wszelkie prosby i "zachcianki" zalatwiane byly nawet bardziej niz solidnie. Mysle, ze i w Waszym przypadku nie bylo duzo gorzej. W sumie to kazdy z nas jest tylko czlowiekiem i miewa gorsze i lepsze dni, etc. Co do odbioru to jest to standard. Kazdy z nas zapewne zacznie prace w grudniu (o ile nic nieprzewidzianego sie nie wydarzy). Radze wiec na razie zbytnio sie nie przejmowac i monitorowac postepy prac. Jakby cos nieciekawego sie rozwialo, to wtedy zawsze mozemy interweniowac (w koncu to poniekad nasze dobro wspolne). Ja swoje mieszkanie widzialem ostatni raz gdy bylo prawie wytynkowane. Z pobieznego ogladu wszystko wygladalo, ok. Oczywiscie w przypadku odbioru badanie bedzie znacznie bardziej dokladne. A tak przy okazji do dolaczam sie do prosb pozostalych nowych mieszkancow w kwestii najblizszego sasiedzctwa. Ja mam zamiar ulokowac sie w B-68. Chetnie poznam sasiadow :) Pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
jcywinska faktura za zaliczki 14.06.06, 08:46 Hej Mam pytanie czy ktoś z was kto wpłacił już jakieś raty za mieszkanie dla Wansbudu otrzymał za nie faktury potwierdzające wpłatę. ? Nam Pan Adrian powiedział że mają obowiązek wystawienia fakttury w ciągu 3 miesięcy od wpłaty co jest nie zgodnie z prawem. Dowiedziałam się w US że obowiązek podatkowy tzn. obowiązek wystawienia fv występuje w ciągu 7 dni od wpłaty naszych pieniędzy na ich konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma Re: faktura za zaliczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 08:50 ja wpłaciłem pierwszą transzę w lutym i do dnia dzisiejszego nie dostałem faktury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: faktura za zaliczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 09:07 Witam nowych mieszkańców, Faktury otrzymacie nie ma się co martwić. Z tego co wiem to też należy do obowiązków Pana Adriana więc robi on to w wolnym czasie. Oczywiście FV powinna być wystawiona 7 dni po wpłacie raty i zapewne data na FV będzie zgodna z prawem ale czynność wystawienia tej FV może się przedłużyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: faktura za zaliczki IP: *.chello.pl 14.06.06, 09:16 Witam. Nam powiedział Pan Adrian, że fakturę VAT otrzymamy po wpłaceniu całości. Czy ktoś już otrzymał jakąś fakturę? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc95 Re: faktura za zaliczki 14.06.06, 10:03 Witam. Ja po wpłacaniu kolejnych transz, zawsze dostawałam fakturę za daną transzę przesłaną na konto Wansbudu. Otrzymanie ostatniej troczę się przedłuża, ale mam nadzieję, że to tylko z braku czasu i wszyscy faktury dostaniemy. A co do wcześniejszych rozmów o zabudowie balkonów, niestety nie jestem za chcę wyjść na balkon i odetchnąć świeżym powietrzem, nie wyobrażam sobie żebym mogła zapuszkować się we własym mieszkaniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma zabudowa balkonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:25 ja mam inną koncepcję ewentualnej zabudowy balkony, a poza tym "wolnoć Tomku w swoim domku" co się komu podoba, niedługo jak tak dalej pójdzie to dędziemy kolektywnie wybierać kolor zasłon! to nie ALTERNATYWY Odpowiedz Link Zgłoś
gosc95 Re: zabudowa balkonów 14.06.06, 11:03 Zgadzam się z armą, najpierw balkony potem zasłony a na koniec uszyjemy sbie jednakowe mundurki, żeby nie było pstrokato. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc95 Re: zabudowa balkonów 14.06.06, 11:05 Zgadzam się z armą takie same balkony, zasłony a nakoniec mundurki. Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: zabudowa balkonów 14.06.06, 11:53 Oczywistym było, że przy tylu mieszkańcach znajdą się także przeciwnicy zabudowywania - ciekawi mnie co byście zrobili, gdyby deweloper już Wam takie zabudwy sprawił - chyba byście nie rozbierali tylko po to żeby nie mieć jak w "alternatywach" - a tak w ogóle - przecież zabudowa nie jest hermetyczna - a szyby są przesuwne, więc nie zgodzę się na stwierdzenie "zapuszkowania" (dot. postu od gosc95). Napisałem o tym, bo głównie chodzi o koszty. Ja tak czy inaczej zabuduję balkon (oczywiście jak tylko będzie mozna to robić) i jeśli będzie kilka osób, które zechcą ze ną wykupić 1 projekt to podzielimy się kosztami. Pozdrawiam zwolenników i przeciwników "alternatywnej" zabudowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: zabudowa balkonów IP: *.macrosoft.pl 14.06.06, 12:27 Owszem to nie altrnatywy 4, ale też nie domek jednorodzinny, zabudowa balkonu wpływa na wygląd zewnetrzny budynku a to dotyczy wszystkich. Więc możecie zapomniec o "samowolnym kształtowaniu wyglądu zewnetrznego"- po to jest wspólnota i undusz rementowy aby kontrolować również naruszanie oryginalnego planu budynku. To nie jest samowolka i takie rozumienie sprawy to poprostu niejest rozumienie jej wcale, radze to przemyśleć, bo te osoby które piszą o mundurkach za chwilę pomalują sobie ściany budynku na około swoich okien na czerwono - bo "im wolno" bo to ich - a to jest poprostu bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc95 Re: zabudowa balkonów 14.06.06, 12:46 p_groch chyba się nie rozumiemy pisząc o mundurkach chodziło mi o to,że nie może być tak, że więkoszość zgodzi się na zabudowę a Ci co nie chcą też będą zmuszeni do zabudowy bo to właśnie jak piszesz nie jest domek jednorodzinny. Pisząc o pomalowaniu na około okien na czerwono to chyba miałeś na myśli tych co chcą doprowadzić do zabudowy balkonów i jak napisałeś "samowolnie kształtować wygląd zewnętrzny". Więc chyba Ty nie zrozumiałeś sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: zabudowa balkonów 14.06.06, 13:03 Oj, chyba gosc95 nie dokońca zrozumiał nasze intencje i może też moją wypowiedź - jeśli chodzi o mój post - jeżeli zgodzimy się wykupić projekt zabudowy - to koszt na jednego mieszkańca wyniesie ok. 15 zł, i będzie on dostepny zawsze dla osoby, która taką opłatę uiściła, ale nikt oczywiście nie zmusi takiej osoby do zabudowania balkonu. Krótko mówiąc - płacę za projekt zbiorowo i jeśli za 5 lat będę chciał zabudować balkon, to biorę projekt i płacę już tylko za robociznę, a nie kilkaset zł za projekt - ot co. Oczywiście nie będzie to takie proste, bo: - są mieszkania bez balkonów - więc ich właściciele pewnie nie będą chcieli "dorzucić" do cudzej inwestycji - sa przynajmniej 2 rodzaje balkonów - więc już przynajmniej 2 projekty trzeba byłoby kupić Jest to jednak do uzgodnienia W każdym razie ja poszukam chętnych do partycypowania w kosztach projektu zabudowy - nawet jak będzie nas DWÓCH :) to i tak już połowa kosztów mniej za projekt. Jeśli nie - no cóż kupię sobie sam projekcik Ps. do zmian zewnętrznych bloku - zabudowy, pomalowania itp. i tak będzie potrzeba zgoda wspólnoty lub zarządu - będziemy przecież tworzyć WSPÓLNOTĘ. Natomiast w swoich mieszkaniach - możemy malować nawet na czarno czy różowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katy Re: zabudowa balkonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 14:40 majolikowie, my na pewno będziemy chcieli zabudować balkon - pisałam już o tym, ze względu na bezpieczeństwo naszych kotów. Dogadamy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arma Re: zabudowa balkonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 14:43 Balkon też jest integralną częścią prywatnej nierychomości jaką jest lokal mieszkalny nikt z nas zapewne nie będzie chciał oszpecać naszych bloków ale wrażenia estetyczne są osobistą sprawą każdego z nas, jednemu będzie się podobać metalowa ktatka a innemu drewniany płotek. A tak wogóle to jeżeli ktoś zamontuje sobie na balkonie płotek w sposób umożliwjający szybki demontaż to zaden przepis ani uchwała mu tego nie zabronią gdyż nie robi tego w sposób trwały. Ja osobiście wolałbym, żeby nie było takich sytuacji, gdy wszyscy robią sobie na złość ale mamy 112 mieszkań i tyle samo może być koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: zabudowa balkonów IP: *.macrosoft.pl 14.06.06, 15:46 Jak widać z odpowiedzi osoby piszacej o projektach balkonów - to jednak ty nie zrozumiałeś wszystkiego. Chodzi o to, że nie może tak być że każdy sobie rzepkę skroie - co wcale nie oznacza, że każdy musi zabudować balkon - tylko o to, że nie może zabudować sobie jak zywnie mu się podoba, a co do "integralnej części lokalu" to powiedzcie mi w takim przypadku do kogo należy prawa ścianka balkonu który łączy się z drugim balkonem? Toć to paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr 0 mieszkań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 20:19 ze strony Wansbudu wynika że WSZYSTKIE MIESZKANIA ZOSTAŁY JUŻ SPRZEDANE!!! HURRRRRAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: faktura za zaliczki IP: 213.25.206.* 14.06.06, 12:14 Witam, W pełni zgadzam się z tym co mówi miecugow. Obowiązek wystawienia faktury to 7 dni od daty otrzymania zaliczki.W moim wypadku Wansbud dawał mi faktury na każdą transzę wpłaconych środków. Teraz faktycznie Pan Adrian nie ma pewnie czasu na wystawianie faktur. Każdegomusi obsłużyć, a to już około 100 mieszkań sprzedanych, każdy coś chce, itd. Przecież Wansbud to tylko On i Zarząd, a jak wszystkim wiadomo tam gdzie 5 sterników i jeden wioślaż to skutki mogą być różne a i opóżnienia w papierach możliwe. Pozdrawiam , I życzę miłego oglądania meczu Mlekota, Ty jako nasz etatowy pesymista jaki wynik obstawiasz :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: faktura za zaliczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:29 od poniedzialku probuje skontaktowac sie z Panem Adrianem i nic:( chcialam zapytac o faktury, macie moze jakies info? wansbud zalega przynajmniej dla mnie z 2 fakturami a u Was jaki to wyglada? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haal Re: faktura za zaliczki IP: *.acn.waw.pl 20.06.06, 22:26 marr, nie masz sie co martwic, ja rozmawialem telefonicznie w poniedzialek z panem Adriannem. Nie dziwie sie ze masz problemy ze skontaktowaniem sie z nim. Ja tez dodzwonilem sie za ktoryms tam razem. Zawsze mozesz mail'owac albo musisz uzbroic sie w cierpliwosc przy kolejnych probach dzwonienia Pozdrawiam haal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: faktura za zaliczki IP: *.chello.pl 21.06.06, 00:02 Marr bo prześcigniesz dawnego Mlekotę :) Pozdrawiam w szczególności Mlekotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: faktura za zaliczki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.06.06, 23:48 u nas też zalegają z dwiema fakturami. mam fatalnie zrobioną umowę, gdzie nie jest napisane, że przesyłają nam faktury w odpowiednim czasie, a dwa - że nas informują o postępie prac na budowie. sam się muszę dopytywać. z czym się to wiąże, to wie każdy. ale w ostatecznym rozrachunku liczę, że nie będą tak restrykcyjni - jak i z fakturami, tak i z ewentualnymi poślizgami we wpłatach :). bez przesady. i tak są do przodu w stosunku do planu i też są do przodu z wpłatami, jakby nie było. rozmawiałem z p. Adrianem o tych fakturach. też jestem na razie spokojny. czy te faktury są wam do czegoś konkretnego potrzebne teraz? zawsze można uzyskać potwierdzenie z banku o dokonanej wpłacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haal Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 22:22 Czesc, widze ze sasiedzi sie ujawniaja. Ja kupilem mieszkanie nr 36 w bloku A. Ale nie mam pomyslu gdzie moze byc wasze 37 - niestety nie mam przed saba planu calego bloku. Pozdrawiam i mam nadzieje ze niedlugo bedzie okazja zeby sie spotkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebepe Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.acn.waw.pl 25.05.06, 22:30 na 3 piętrze, chyba 2 klatka...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: Pozwolenie z Gminy IP: *.macrosoft.pl 26.05.06, 07:28 Pozwolenie od gminy to standardowa procedura, chodzi o zatwierdzenie budynku jak nadającego się do zamieszkania, przed tym to nadal jest budowa i defakto nie można mieszkać na budowie. Niestety wszyscy deweloperzy tak robią bo nie jesteśmy w stanie wymóc na nich aby płacić dopiero od momentu uzyskania takiego pozwolenia, a to czasami się ciągnie kilka miesięcy w zależności od upierdliwości gminy. Co do Pana Adriana to w sumie mu się nie dziwie jest sam i musi się zajmować prawie wszystkim, przydałaby mu się pomoc. Ja też jestem za drzewami iglastymi gdyż są zielone prawie cały rok i ładniej wyglądają, w razie co sami posadzimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 29.05.06, 17:03 w opisie inwestycji tylko parter ma byc oblozony cegla klinkierowa, a na wizualizacjach oblozona jest znaczna czesc elewacji.Chyba ze to tylko brazowy tynk wzorzysty.kolor jest stalowo szaro jakis tam jeszcze , ale nie jest to lila raczej lekki wrzos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.75.114.* 29.05.06, 18:33 a kto się kryje pod znakiem kropki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.tvkgsm.net / 80.51.186.* 29.05.06, 20:22 to jak jest z tym kolorem, wiadomo cos konkretnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 31.05.06, 10:58 Witam, Przy ul. Majolikowej ma powstać kolejny blok - www.yuniversalpodlaski.pl - teren zatem się cywilizuje. Pozdrawiam, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 31.05.06, 11:18 Nie wiem czy nas to powinno tak cieszyć.. a gdzie to osiedle ma być? na tym placu żwirowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.macrosoft.pl 31.05.06, 12:58 Co do nowego osiedla to chyba dobrze, zniknie albo jedno żwirowisko albo drugie - tam gdzie stoją baraki Wansbudu. Zobaczymy jak zaczną odgradzać teren. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 31.05.06, 16:39 Osobiście wolę żwirowisko, niż kolejny blok okna w okna. Ale jeśli to ma być całkiem z boku to nie mam nic przeciwko. Może dzięki cywilizacji będziemy mieć w okolicy jakiś sklep :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 31.05.06, 16:50 a mialo byc tak wyjatkowo i spokojnie. Do bloku dochodzi ul. milenijna, czyli to gdzies blizej lasku tak jak dzialki. Z mapki wychodzi zdecydowanie dalej niz zwirowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:12 zadzwoniłam dzisiaj do tej firmy żeby się podpytać, ale pani nie byla zorientowana gdzie ma stać ten blok,powiedziała, że jest koło cmentarza...hmm...chociaż nie ukrywa lokalizacji cmentarza:) największych mieszkań już nie ma...szybko się sprzedał co? pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.05.06, 23:03 dla mnie sprawa jst jasna: 1. mapkę na stronie nowego dewelopera tworzył jakiś ignorant. 2. z mapki wynika, że budynek będzie usytuowany w miejscu lub pobliżu obecnie stojących baraków. 3. podkówka będzie skierowana "rogami" na południową stronę. 4. architekt, co tworzył mieszkania, też ma chyba nie po kolei. pooglądajcie sobie, jakie te mieszkania mają powierzchnię, ile pokoi i jak są usytuowane względem kuchni czy łazienki. koszmar. mieszkanie 78 mkw, łazienka, 2 pokoje (w tym sypialnia 20 mkw, kuchnia otwarta na pokój nie dlatego, że tak ładnie i modnie, tylko dlatego, że inaczej nie można). dziękuję, dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.jmdi.pl 31.05.06, 23:20 ja tez ogladam te mieszkania i nie moge sie nadziwic jak mozna cos takiego proponowac za taka kase, salon dlugi jak kiszka, szeroki na 2 m, przedpokoje po 15 mkw, zgroza, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_groch Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.macrosoft.pl 01.06.06, 07:45 Mapka jest conajmniej dziwna, do mapki np. Orco to ma się ajkoś nijak - ani odległosci sie nie zgadzają, ani do końca układ ulic, z niej wynika, że będzie to na przeciwko działek - wtedy zajmą nam parkingi - to źle, najlepiej by było gdyby się wybudowali na tym wolnym placu koło Orco - na przeciwko cmentarza - nam pasowałoby to najlepiej, gorzej będzie jeżeli koło rozdzielni - chociaż wówczas zniknie cały ten burdel - krzaki gruz itp. Na ich stronie pisze, że ma powstać tam sklep, zobaczymy. Co do układu mieszkań to zawsze chciałem mieć salon na korytarzu :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 01.06.06, 13:47 jej... ale faktycznie te mieszkania są beznadziejne! tragedia! a już umiejscowienie kuchni budzi u mnie w większości przypadków zgrozę... ;| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarekw888 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 193.109.212.* 01.06.06, 15:44 czolem, niezla czujnosc z ta inwestycja ;) przejrzalem mieszkanka, nad ktorymi sie tak pastwicie... rzeczywiscie bez rewalacji, ale pewnie je ktos kupi... a jak tam nasza budowa, ktos z Was byl? jak tam kolorek? pozdro JW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 16:25 jeszcze tylko zostało 13 mieszkań do sprzedania:) większość na parterze... ma ktoś najnowsze zdjęcia z budowy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 01.06.06, 21:27 obawiam się, że będziemy musieli wykombinować jakieś miejsca postojowe dla tzw. gości... bo te wzdłuż milenijnej będą teraz oblegane... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlekota Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.06, 22:34 możemy sobie je zaklepać. zaklepuję pierwsze 2 miejsca postojowe patrząc od naszego budynku!! Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 01.06.06, 22:44 Witam! Byłam dziś na budowie, ale bez aparatu. Najwyraźniej robią coś w środku, bo z zewnątrz zupełnie nic się nie zmieniło. Kolorek ten sam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 157.25.9.* 02.06.06, 13:03 Ponieważ rzadko piszę na forum to może mnie niewiele osób kojarzy ale weterani na pewno tak. Ja też byłem wczoraj na budowie. Jeżeli ktoś był na tereni buodowy to widział zapwewne, że ten kolor, który chyba większości się nie podoba (fiolet, róż) to tylko niewiellka część elewacji. Przede wszystkim jest to jednak kolor szary albo stalowy (jak kto woli). Od strony Orco jest kolor żółty, nieco jaśnieszy niż w Orco ale misię podoba. Jeśli chodzi o postęp prac, to w bloku B, panowie kończą tynkowanie wewnątrz ostatniej klatki. Na moim piętrze wytynkowane są też wszystkie klatki schodowe, leżą rury do Centralnego ogrzewania i do wody. Zaraz, tj. w następnym tygodniu będą robione wylewki, więc lada moment blok B będzie......... "prawie zakończony" wewnątrz !!! Jesze elewacja od podówrka i można się wprowadzać.... Oczywiście żartuję....... W "A" też są do przodu z pracami (informacja od pracownika), więc wszystko zależy od tego kiedy uporają się z "A", bo oddanie musi nastąpić razem. Dla tych którym się nie spieszy (to ja) to dobra wiadomość, bo im dlużej blok będzię się suszyć tym lepiej dla nas........... pozdrawiam, Tommy Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.06.06, 13:22 właśnie!! mi osobiście też jakoś strasznie się nie spieszy z tym oddaniem... aczkolwiek to, że prace postępują bardzo cieszy ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc95 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.06.06, 13:40 Witam przyszłych sąsiadów kupiliśmy mieszkanko w bloku B i w przeciwieństwie do mojego przdmówcy to bardzo mi się spieszy z oddaniem mieszkań i cieszę się że prace idą do przodu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikcinreic1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 213.25.206.* 02.06.06, 14:42 Cześć Tommy, A czy nie zrobiłeś przypadkiem jakichś zdjęć? Jak tak to może przyślesz je do mnie a ja wrzuciłbym na stronkę,może masz coś ze środka,jeszcze takich nie mamy na stronie. Mnie ostatnio po moich uwagach co mojego mieszkania przestali wpuszczać na budowę, a i żonie powidzieli, że nie będzie miała wglądu w prace, więc mam ograniczone możliwości robienia zdjęć od środka.Fakt jest faktem, że w tygodniu nie mam za bardzo kiedy tam jedzić w godzinach pracy kierownika. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 18:57 Witam wszystkich Czy wiadomo już coś na temat ogrodzenia? Ja wolałabym żeby klatki były ogrodzone również, wandali jest na pęczki co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 02.06.06, 20:56 Witam! Od strony klatek w bloku A również będzie ogrodzenie. Informacja pochodzi od Pana Adriana. Co do wpuszczania na budowę, to faktycznie nie są chętni, a bez kierownika budowy to już w ogóle nie jest możliwe. Dużo ludzi tam przyjeżdża i mają już po prostu dosyć, ale z drugiej strony nie powinni nam sie dziwić. W końcu to nasze piękne wymarzone mieszkanka! pozdrowienia dla Wszystkich i dla nowego Sąsiada również! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marr Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:28 no to fajnie z tym ogrodzeniem, trochę się uspokoiłam, będzie bezpieczniej:) nic dziwnego że nie chcą Nas na budowie, to trochę irytujące jak wchodzi 20 osób dziennie, przecież tam ludzie pracują. bądzmi dobrej myśli i trzymajmy kciuki za chłopaków z budowy:)dadzą radę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 03.06.06, 16:09 to po ile razy Wy tam wchodzicie, ja bylem tylko raz kilka miesiecy temu.Przez was juz nie wejde a umowilem sie na poczatek lipca :-( Stawiaja juz murek oddzielajacy ciagi piesze od rekreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 03.06.06, 20:22 Ja byłam 2 razy, raz żeby zobaczyć co właściwie kupuję a drugi raz żeby zatwierdzić zmiany w instalacji elektrycznej.. jeśli jesteś umówiony to Cię wpuszczą, nie ma problemu :) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 17.06.06, 17:23 pierw zniknely plany a teraz lista pozostalych do kupienia mieszkan. Odpowiedz Link Zgłoś
magnoliax Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 17.06.06, 19:10 Widzę, że mamy tu gościa, który lubi siać niepokój. Ciekawe jaki masz w tym interes.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 17.06.06, 23:58 Może mieszkania się sprzedały ,lub są zarezerwowane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecugov Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.06.06, 14:15 A może to czary? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: *.chello.pl 18.06.06, 15:49 nie bylo moim celem sianie niepokoju raczej sie martwie bo ciezko jest sprzedac reszte mieszkan a wiem ze zostaly same duze. Odpowiedz Link Zgłoś
miracolo1 Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 18.06.06, 23:10 Zostały nie tylko duże. 14.06 było sporo mieszkań wolnych na parterze i tylko jedno na 2 pietrze w budynku A. Ale ze sprzedaniem mieszkań w tej chwili chyba nie powinno być problemu, więc nie ma powodów do zmartwień. A tak w ogóle, to czy termin oddania w listopadzie jest 100% pewny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 217.153.60.* 05.06.06, 08:56 Zdjęć nie zrobiłem bo to była wizyta spontaniczna i nie planowana. Sam żałuję, że nia miałem aparatu........ Mam zdjęcia ze środka ale to jeszcze sprzed epoki tynków, więc trochę nieaktualne...... (i tylko z mojego mieszkania). ale moge podesłać... Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 31.05.06, 22:23 sklep jest niedaleko - na mehoffera przy rondzie ;)))))) i jakaś knajpa tam jest - to tak a propos spotkań forumowiczów... trochę martwię się o miejsca parkingowe - te wzdłuż milenijnej... dla ewentualnych gości... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majolikowie Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 31.05.06, 12:58 O ile dobrze odczytuję mapkę na stronie developera - to chyba budynek będzie zlokalizowany za Orco - jak uważacie? Nam chyba nic zatem nie grozi - przynajmniej na razie :) Odpowiedz Link Zgłoś
w.krzyczkowski Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud 31.05.06, 13:08 też mi się tak wydaje - na tej mapce zdecydowanie wygląda, że to będzie bliżej mehoffera - pytanie tylko jak dokładna jest ta mapka?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa Re: osiedle Majolikowa przy lesie Wansbud IP: 212.160.235.* 31.05.06, 13:19 Według mnie, to blok ten stanie między nami i rozdzielnią prądu, czy czymś bliżej nieokreślonym. Niedaleko miejsca, gdzie są baraki wansbudu. Mnie najbardziej podoba się nazwa tej firmy. Pozdrawiam, pa. Odpowiedz Link Zgłoś