Dodaj do ulubionych

najmodniejsza Marina ???

IP: *.jmdi.pl 26.04.05, 18:48
słyszałam taką oto opinie, ze obecnie najmodniejszym miejscem, najbardziej
trendy jest własnie to osiedle, zaden tam Wilanow, Kabaty, czy inne
lokalizacje tylko Marina na Wygledowie (Zwirki wigóry i Racławicka)...podaje
dokładnie bo WSZYSCY uwazaja, że to STARY MOKOTÓW.
więc najmodniej jest własnie tam kupic mieszkanie. Czy Wy tez tak uwazacie
czy schizofrenia ogarneła po prostu co niektórych.
Obserwuj wątek
    • Gość: ???? Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 20:24
      Boniii czt Teodor - zdecyduj sie!!!!!
      • Gość: Boniii Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.jmdi.pl 26.04.05, 21:31
        Dla ciebie moge byc nawet Mona Liza
        • Gość: Vinci Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:58
          I niech tak pozostanie cipciusiu.
          • Gość: Boniii Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.jmdi.pl 27.04.05, 06:32
            wiem że lubisz tak mnie nazywac, zwłaszcza w niektórych wspolnych momentach;)
            moj drogi Vinci
            • Gość: helmut Re: najmodniejsza Marina ??? IP: 80.72.38.* 27.04.05, 09:08
              Chyba wam się pomyliły fora, ale wątek rozwija się ciekawie. Wracając do
              Mariny, to ja jednak wolę Wilanów (i okolice).
    • Gość: Lokator Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:52
      A ja nie uwazam ze jest najmodniejsza, mnie sie tak sobie podoba poniewaz ja
      jestem fanem po pierwsze: domków jednorodzinnych ewentualnie bliźniaków, w lini
      Otwockiej zlokalizowanych np. Anin. a jezeli miesazkanie to w starej kamienicy
      albo Wilanów. Dla mnie najmodniejsze to mieszkac w Aninie lub w wilanowie ot
      co. A to jest tylko niezły marketing osiedla nic wiecej.
      • Gość: gzyms Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 12:59
        Anin OK, ale jeśli chodzi o Wilanów to był już mody ale kilka lat temu.
        • Gość: marta Re: najmodniejsza Marina ??? IP: 193.111.166.* 27.04.05, 13:01
          raczej jednak pr strasznie dobry, bo cała ta Marina to klęska... Ceny jak w
          Paryżu, architeektura jak Pekinie, dojazd jak z Irkucka.
          • Gość: Iwan Re: najmodniejsza Marina ??? IP: 213.25.91.* 27.04.05, 13:22
            najmodniejszy obecnie jest REmbertow. Tak slyszalem od wszystkich
            • Gość: Alchemikos Re: najmodniejsza Marina ??? IP: 62.111.149.* 27.04.05, 13:58
              Najmodniejsza jest obecnie Praga Północ. Naprawdę. Okolice Szwedzkiej,
              Kowieńskiej i Stalowej są najbardziej trendy, a ponieważ nie chchciłem być
              snobem kupiłem mieszkanko w Marinie.
      • Gość: Quuba Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.man.polbox.pl 27.04.05, 14:07
        Anin?! - osiedle starych dziadkow leśnych! Tam czas stanąl 20 lat temu!
        A w ogole to po co ten watek? :)
        • Gość: Boniii Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.jmdi.pl 27.04.05, 16:19
          Po to jest watek bo chce sie dowiedzieć, gdzie terez jest najmodniej zamieszkać
          bo jestem mała snobka warszawska.
          • Gość: Vinci Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 20:38
            A może chcesz się dowartościować. Jak w życiu nie wychodzi, koledzy,koleżanki
            na ciebie leją, motorniczy w tramwaju drzwi przed nosem zamyka to ty lu
            zakładasz nowy wątek albo na innych wątkach mieszasz. Nie masz co robić, weź
            wsadź dwa palce jeden do buzi, drugi do d...y i przestań bębnić po klawiaturze,
            jak nie pomaga zamień miejscami. Więcej Ci nie odpowiem bo mnie nudzisz, radzę
            zbadaj sobie IQ, jak będziesz miał więcej niż 25 przyślę Ci instrukcje co masz
            z sobą zrobić. Poniżej nie ma sensu przysyłać bo nie zrozumiesz.

PA
            • Gość: Boniii Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.jmdi.pl 28.04.05, 09:21
              Bravo Vinci brawo:))))) trafiłeś w sedno CHCE SIE DOWARTOSCIOWAĆ W DOKŁADNIE
              TAKI SAM SPOSÓB JAK TY TO ZROBIŁES. CHCE MIESZKAC NA NAJMODNIEJSZYM OSIEDLU NO
              A TAKIM PODOBNO JEST MARINA:)
              ale jako czlowiek przezorny chce zapytac innych forumowiczów o zdanie,
              załozyłem watek do którego mam prawo. to oburzajace jaki totalny brak
              tolerancji przejawiaja forumowicze z mariny. rozumiem ze zaczyna pojawiac sie
              frustracja, jak sie czyta ze nie kazdy pieje z zachwytu nad osiedlem.
              MAM PRAWO PISAC WATKI, WYSONDOWAC OPINIE co jest modne a co nie, bo
              mieszkanie to inwestycja która ma mi sie zwrócic i tyle a nie głupie
              emocjonalne gadki i nakrecanie sie na forum - jaki cudowna decyzje podjeli
              kupujacy. I dlaego piszcie forumowicze piszcie ja uważacie co jest bardziej
              modne w co zainwestować, piszcie bo z wątków jak widze to do przodu wysuwa sie
              Wilanów.
              i jeszcze taka mała dygresja:)

Gość portalu: Vinci napisał(a):
              wsadź dwa palce jeden do buzi, drugi do d...y
              - rozumiem ze Ty te palce bardzo często wkładasz do d...y, I ZAPEWNE NIE
              SOBIE :), ale ja moj drogi wole wkladac cos zupełnie innego i nie do d...p. Ja
              po prostu gustuje w KOBIETACH - taka mam juz nature.

PA
    • Gość: gosc Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 09:46
      Niestety jest w Tobie zbyt wiele sprzeczności aby poważnie traktowć Twój nowy
      wątek jako próbę deklarowanego sondowania nastrojów i rynku, które można
      zamienić na chłodną kalkulację życiowych wyborów.

Zmienność płci oraz niezdecydowanie w wypowiedziach w stosunku do deklarowanego
      tematu mieszkać modnie czy może jednak dobrze zainwestować pieniądze spycha
      wątek na margines.
      • Gość: Szelma Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 13:14
        Poczytałam sobie wątek i mnie zdumiewa. Ktos pyta co jest najmodniejsze bo
        widocznie to jest dla tej osoby kryterium wyboru aczkolwiek jakas nutka kpiny
        jest w tym odnosnie Mariny a tu zamiast napisac według mnie to najmodniejsze
        jest to albo tamto a według mnie jeszcze cos innego to odzywaja sie głosy typu
        watek na margines, wsadz sobie palce w d...i rózne jaja . Co Wy ludzie
        pogłupieliscie na maxa, co Wy chcecie od watku?? Dla tych co kupili w Marinie
        to może być cymes, miodzio, najlepsza decyzja i niech tak zostanie. wasze
        mieszkania wasze pieniądze i ok jak ktos wydaje na zakup w Wilanowie to tez
        ok . Jak ja jestem przekonana do swojej inwestycji to zadne posty mnie nie
        złamia a tu widac jak lokatorzy z Mariny na kazda krytyke reaguja wrecz
        agresja. Jejku ludzie opamietajcie sie jak Bonii chce ustalic co jest modne a
        co nie to niech ustala .
        A moje zdanie na temat Mariny: OBOJĘTNOSC.
        Nie interesuje mnie ta inwestycja i koniec natomiast według mnie fajne sa
        miejsca na Powiślu ale tam raczej rynek wtórny. Fajne są miejsca na Dolnym
        Mokotowie na Żoliborzu, poprostu sa dzielnice w których sa fajne zakatki i
        można znaleźć cos na wtórnym i juz. A czy modne to nie wiem.
        • Gość: znudzony Re: najmodniejsza Marina ??? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 14:09
          Tyle, że Boniii to to samo co Teodor z forum Marina Mokotów a ten wątek założył
          tylko dlatego, że tam nikt nie chciał reagowac na jego chamskie zaczepki. Nie
          wiem co takimi "ludźmi" kieruje ale zaczynam się zastanawiać czy posiadanie
          internetu nie powinno być "reglamentowane".
          • Gość: helmut Pogłupieli, czy co? IP: 80.72.38.* 28.04.05, 22:28
            Mają do człowieka pretensje, że sami dali się wciągnąć w głupią dyskusję.
            Napisz jeden z drugim co jest według ciebie najmodniejsze, a jak ci się nie
            podoba to się przełącz na forum Misia i Margolci i nie marudź.
            A palce można włożyć w wiele fajnych miejsc, ale to chyba temat nie na to
            forum...
            • Gość: Boniii Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.jmdi.pl 29.04.05, 09:21
              Bo po prostu niektórzy z Mariny sa rozhisteryzowani i kazda minimalnie
              negatywna zmianka doprowadza ich do skrajnych emocji od frustracji do agresji.
              Można to zrozumiec jak sie wywaliło kupe szmalu na zakup tam mieszkanka, w
              wiekszosci na kredyt na X lat, to zaczyna sie miec obawy czy to dobra
              inwestycja i za jaki czas sie zwróci.Pozatym robi sie z tego blokowisko a nie
              kameralne osiedle wiec co niektórzy moga poczuc rozgoryczenie i zapewne stad ta
              frustracja i chamskie odzywki. Ja spotkałem sie z opinia ze to teraz
              najmodniejsze jest osiedle, i warto inwestowac, ale z taka opinia spotkałem sie
              od kupujacych i sprzedajacych tam, pozatym banki tez chyba zacieraja rece z
              radości, więc ten segment zaangazowany w to osiedle zawsze bedzie tak
              twierdził, ze modna , ze ok ze warto gruba kasew wylozyc. ale ja mam
              watpliwosci i chce sie dowiedziec co sadza otym inni. bo taka sume to mozna
              zainwestowac w inna nieruchomośc i zwrot może byc wyzszy.
              I jeszcze jedno ciekawe spostrzezenie:
              jest wiele osiedli innych, wiele osób kupujacych ale nikt nie reaguje z piskiem
              i złoscia jak sie skrytykuje, a klienci mariny od razu sa rozstrzęsieni to tez
              wskazuje kto tak naprawde tam kupuje:)- nie napisze bo zaraz na mnie napadną i
              obrażą.
              • Gość: zenek Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:00
                Ty człowieku masz po prostu kompleksy. W Warszawie budowane są obecnie
                inwestycje dużo, dużo droższe niż marina. Kto bogatemu zabroni wydawać dużą
                kasę. Jego sprawa. Rozumiem Twoje posty jeśli są elementem terapii.Trzymaj się.
                • Gość: bartek Re: Pogłupieli, czy co? IP: 212.160.172.* 29.04.05, 11:16
                  Marina nie jest trendy tylko jazzy - slowo trendy w niektorych miejscach jest
                  juz niemodne. Ale ogolnie mozna powiedizec zajefajnie.
                  jesli jest sporo takiej populacji ktora zasiedli te tereny to sie ciesze ze ja
                  tam nie kupilem , a prawie juz podpisalem umowe.
                  • Gość: Boniii Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.jmdi.pl 29.04.05, 12:15
                    Do zenka

oczywiscie to jest terapia po prostu zzieleniałem z zazdrosci ze tam nie mam
                    lokum, odbiło mi na psyche i teraz lekarz psychiatra zalecił mi jako terapie
                    forum- mysle to info. cie ucieszy
                    a do bartka
                    dzieki za info ze teraz jest jazzy a nie trendy bo ja jakos nie nadazam jak
                    widac za tym co jest na czasie nawet w słownictwie
                    pozdrawiam
                    • Gość: maćko Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 12:42
                      Nie wiem dokładnie gdzie ale jakiś czas temu była reklama takiego budynku z
                      cegły i że jak chcesz być trendy to kup mieszkanie na Pradze. No nie wiem ale
                      może jeszcze mają tam jakieś wolne mieszkania więc możesz sie zainteresować.
                      Może ktoś będzie wiedział.

A inne miejsca no to wydaje mi się że chyba musi być fajnie na Tarchominie bo
                      dużo mieszkań tam sprzedają i bardzo ładnie jest tam podobno ale ja nie wiem bo
                      nigdy tam nie byłem. Jest stosunkowo tanio a i metro już niedługo tam podobno
                      będzie.
                      • rysek Re: Pogłupieli, czy co? 29.04.05, 13:36
                        Marina dla mnie nie jest trendy ani nawet jazzy czy jak tam to sie pisze. Za
                        dużo bloków naraz, może i ładną mają architekturę ale ja osobiście czułabym się
                        na tym osiedlu jak w jakimś zoo.
                        Kupując mieszkania ludzie zwracają jednak glwnie uwagę na jego lokalizację, ale
                        nie pod względem mody lecz pod względem wygody.
                        Ja np. nie kupiłabym mieszkania na tarchominie bo miałabym wrażenie że mieszkam
                        na końcu świata, i do znajomych lub do pracy dojeżdzałabym godzinę lub dłużej,
                        a inni wręcz odwrotnie. Chcę takie mieszkanie gdzie mi będzie wygodnie a nie
                        takie by się wszyscy zachwycali że w modnej okolicy
                        Osobiście bardzo podoba mi się okolica Wyścigów

Pozdrawiam
                        • Gość: m Re: Pogłupieli, czy co? IP: 193.41.113.* 29.04.05, 14:03
                          To może być trendy tylko dla nuworyszy i całej tej - jak to kiedyś mówiono -
                          "zielonej Warszawy" - przyjezdnych, którzy myślą, ze jak wyłożą kasę na nowe
                          mieszkanie w bloku - to już będą Warszawiakami. To ludzie tworzą miejsce /tak
                          było na Sakiej Kępie, Na Żoliborzu, na Górnym Mokotowie.../, a nie miejsce
                          ludzi. Niestety ten snopizm - od snopa - ciągle wychodzi...
                          • Gość: bartek Re: Pogłupieli, czy co? IP: 212.160.172.* 29.04.05, 15:33
                            Co do trendy, jazzy , czy tez zajefajne, to mam wrazenie ze nie zostalem dobrze
                            zrozumiany - to byl zart z mojej strony i dygresja do kolegi ktory rozpocza ten
                            watek dyskusji.
                            • Gość: koko Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.catv.net.pl 30.04.05, 15:50
                              bartku jazzy juz tez sie nie mowi , teraz mowi sie ,ze cos jest "si"
                              • Gość: ????? Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.05.05, 00:13
                                ale jak to wymawiać "esi" czy "esaj" i proszę rozszyfruj to???? super
                                investment? czy z hiszpańska?????
                                • Gość: koko Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.catv.net.pl 02.05.05, 22:44
                                  oczywiscie ,ze z hiszpanska :) si to si!
                                  • Gość: ????? Re: Pogłupieli, czy co? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.05, 09:58
                                    ...a bueno....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka