Dodaj do ulubionych

kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy wawy

IP: *.acn.waw.pl 29.04.05, 21:25
jak w temacie
z garażem lub miejscem garażowym,
blok nie z płyty
w granicach ok. 500 tys pln
oferty na polada1@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • petruss Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 30.04.05, 00:42
      Nie mam co prawda nic do zaoferowania, ale sam też szukam dokładnie takiego
      mieszkania. petruss@NOSPAM.gazeta.pl
      • niki27 Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 30.04.05, 08:13
        Trochę tanio chcecie kupić to mieszkanie. Mieszkanie 90m na Starym Mokotowie, w
        4-letnim budynku, garaż + ochrona, marmur na klatce schodowej, kosztuje > 700.
        Nie mówiąc już o cenach apartamentowców.
        • petruss Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 30.04.05, 12:51
          Ale są przecież jeszcze inne lokalizacje. Poza tym, czy powinniśmy chcieć kupić
          drogo? :)
      • Gość: andre_ Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 30.04.05, 20:09
        Sprawdz www.arche.nieruchomosci.pl/woronicza.htm

Mają jeszcze kilka wolnych 110 metrowych na mokotowie po okolo 470 tys brutto z
        garazem, termin odbioru w okolicach wakacji. Sporo zieleni (najlepiej podjechac
        i samemu zobaczyć bo budynek z zewnątrz jest prawie gotowy) i to duzych drzew a
        nie sadzonek jak w sąsiadującej przez płot Marinie Mokotów (na którą nawiasem
        mówiąc za kilkanaście miesięcy jak już wybudują i zazielenią będzie fajny
        widoczek z najwyzszych pieter Woronicza Park)

Przy czym uwaga na planowaną w przyszlosci niopodal trasę z lotniska która może
        być uciążliwa w przypadku mieszkań w klatce I i II. Natomast klatka III i IV -
        mają ukierunkowanie okien NW-SE w związku z czym okna nie będą wychodziły na
        trasę i całkiem rozsądny rozkład kierunków. Klatki V i VI układ południe
        (salon) - pólnoc(sypialnie) - co mi akurat nie odpowiadalo.

Dojazd komunikacją miejską jak na mokotów kiepski, ale samochodem poezja. A
        jeszcze jak ta trasa faktycznie kiedys powstanie to komunikacyjnie będzie
        jeszcze lepiej.

pozdrawiam

AS

PS. Nie jestem agentem tego developera :) po prostu sam niedawno kupilem jedno
        z takich mieszkan, w związku z czym ad-hoc dzielę się przemysleniami.
    • petruss Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 30.04.05, 21:13
      Dzięki za wiadomość, ja co prawda szukam w niskiej zabudowie (max 5 pięter),
      ale może ktoś inny skorzysta.
      • Gość: teodor Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 22:10
        Apartamentu "w dobrej dzielnicy" za 5000 zł/m2 nie kupisz.
        Ceny zaczynają się od 7000 a kończą sporo ponad 12000.
        • Gość: Kaja Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:41
          ceny m2 w tej dobrej dzielnicy jaka nazwales Mokotow nie koncza sie na 12 000
          tys.Ja juz spotkalam 17 000 i 19 000 za stan do samodzielnego wykonczenia !
    • Gość: zdzisiek patrz nie na dzielnice, lecz okoliczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 01:31
      apartament to nie auto,nie da się go przestawić. Jak bedziesz mieć pod oknem
      śmietnik z robalami i sadzawkę z komarami, lub za ścianą sąsiada co dziwnym
      językiem gada
    • villac Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 02.05.05, 09:43
      na tak zadane pytanie odpowiedź może być właściwie jedna -
      za "takie" pieniądze kupisz m i e s z k a n i e w bloku w dobrej dzielnicy o
      ile w takiej dzielnicy znajdziesz blok w swoim rozumieniu lub za "takie"
      pieniądze kupisz "apartament" na Pradze lub Bródnie o ile znajdziesz
      "apartament" w swoim rozumieniu.
      W moim rozumieniu "dobrej dzielnicy" i określenia "apartamnet" o ile jestem
      zorientowany (mieszkam na styku Mokotowa i Wilanowa)metr kw mieszkania
      określanego mianem "apartament" ze wszystkimi przymiotami jemu należnymi nie
      zejdzie poniżej 2800-3000 euro. Cuda się może zdarzają albo inaczej rozumiemy
      znaczenie słów "apartment" i "dobra dzielnica"
      • xpert Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 03.06.05, 16:18
        he,he
        oswiec nas prosze co rozumiesz za apartament za €3000 w dobrej dzielnicy
    • Gość: Olivka Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 17:56
      Przyjaciele kupili 93 m 5300zł/m na Starym Mokotowie, więc jak widać nie tak
      strasznie jak co niektórzy tu opisują. To prawda, niektóre ceny są powalające,
      no ale jeśli ktoś chce by mu portier pieska wyprowadzał i zakupy robił, coś za
      coś ;-) W przyszłości mieszkania tam będą o ładnych kilka tyś. droższe, bo nic
      się tam już więcej nie wybuduje nowego. Marvipol Development, jest nawet wątek
      Kazimierzowska Residence.
      • lolek1001 Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy 07.06.05, 09:37
        O to Twoi przyjeciele będą naszymi sąsiadami. My też kupiliśmy 93 m2 w Kazik
        Residence ;-) Cena 5300 zł teraz już w ich cennikach poszybowała w górę (wszak
        była dość nienaturalnie niska jak na tę okolicę). Teraz w tej cenie tam są
        mieszkania na najniższych piętrach. Bez względu na to, w tej cenie (90-100 m za
        500 tys), ze wszelkimi przybytkami typu miejsce na samochód, nie ma szans nic
        kupić. Zresztą trzeba przecież jeszcze wykończyć mieszkanie, a to zawsze
        kosztuje. Potwierdzam, że potrzeba min. 7000 zł m/2. A co do dyskucji o to co
        jest apartamentem - odpowiadam, za mądrymi książkami: "wytworne, zwykle
        wielopokojowe mieszkanie (...)". Czyli dla jednego apartament będzie od 12.000
        zł/m2 a dla innego od 7.000 zł/mn2. Nie cena a własne potrzeby i oczekiwania
        decydują o tym co jest apartamentem :-) A TAK na poważnie, to muszą być
        spełnione pewne warunki: duże i fukcjonalne mieszkania, mało mieszkań na
        piętrze (1-3), trochę "luksusów", "dobra" lokalizacja, wyższy standard,
        wykończeń itp. pozdrawiam
    • Gość: d Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.tele2.pl 07.06.05, 10:00
      Ciekaw jestem, czy mieszkanko, które zamierzam sprzedać, mieści się w tych
      kryteriach :) Jeden punkt jest wspólny - przedział cenowy :). Mam dwupoziomowe
      poddasze na Grochowie w niedużym, kilkuletnim budynku z cegły, fajnie
      wykończone w stylu, który można by nazwać "rustykalnym". Oczywiście jest garaż,
      dwie łazienki, kominek, garderoba itp. Czy jest to apartament? :)
      • Gość: d Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: *.tele2.pl 07.06.05, 10:01
        drobne uzupełnienie :) - tylko górny, wiekszy poziom jest poddaszem, dolny jest
        najzupełniej normalny.
    • Gość: wujek Re: kupię apart. ok. 90-100 m2 w dobrej dzielnicy IP: 81.171.156.* 07.06.05, 10:47
      Zobacz firme SKANSKA. Maja kilka apartmentow wykonczony, ktorych nie moga
      sprzedac. Obnizyli juz ok. 20% dlej sam utaruj. I nie sluchaj glupkow. Masz
      duzo pieniedzy na mieszkanie i napewno dostaniesz to co chcesz. Idiotyczne ceny
      sa dyktowane tylo idiotom a oni sie do nich podporzadkowuja. Sa nowe inwestycje
      na Mokotowie Dolnym sprzedawane z 10% obnizkami na dziedobry. Nastepna znizke
      wynegocjuj sam. Powodzenia.
      • Gość: Wyg WORONICZA PARK - Arche IP: 83.175.158.* 08.06.05, 14:40
        www.arche.nieruchomosci.pl/woronicza.htm
        Ceny jak na Mokotów bardzo przystepne.Jakość OK.Mieszkanie do odebrania
        szaybko.Własność hipoteczna.
    • soovi Spoko wodza, dasz radę! 09.06.05, 11:31
      Spróbuj w Budrexie S.A. inwestycja nazywa się Park Wilanowski II - to są
      faktycznie Stegny, czyli Dolny Mokotów, czyli Mokotów, czyli "dobra dzielnica".
      Bloczki są 4 piętrowe (2 szt.) i 6 pietrowe (1 szt.). Namawiam, bo sam tam
      kupiłem 83,4 m. kw. (ale są i większe) i już by nas było dwóch (trochę
      raźniej). Mieszkania (niech Ci będzie - apartamenty) są wyceniane w zależności
      od humoru Prezesa, metodą konika szachowego, więc można cś wynaleźć dla siebie
      za "przyzwoitą" kasę. Obok stoi "wizytówka" Budrexu - Park Wilanowski I,
      całkiem przyzwoite przedsięwzięcie.
      Jeżeli przymkniesz oczy na wylewający kanałek (ostatnio ze 3 lata temu), to
      można rzec - nie ma wad:))
      Z tym "Parkiem Wilanowskim", to trochę przesadzili, bo to ani park, ani
      wilanowski, ale od czasu kiedy na Mokotowie jest "Marina" to już mnie nic nie
      dziwi. Widać Plaza, Residence, House, Galeria , Pasaż, Ogrody, itp już były
      zajęte.
      Ciekawą rzeczą jest niski czynsz (prawidłowo sie to nazywa opłaty
      eksploatacyjne i fundusz remontowy) - potwierdzają to mieszkańcy PW I - ok. 6
      zł/metr , to mało jak za utrzymanie ochrony, ogrodnika i wszystkich innych
      rzeczy.
      Dojazd wyśmienity, do metra pare minut (nawet gdy korek przed Puławską), do
      Centrum Traktem Królewskim - też nieźle. I blisko do budującego się Centrum w
      Wilanowie (a nie musisz tam mieszkać). Blisko także do Świątyni Opatrzności
      (ale to chyba nie był dobry przykład). Samoloty nie latają.
      Podam Ci jeszcze stronę www.parkwilanowski.pl znajdziesz tam filn godny Oskara,
      tylko dialogi słabiutkie, ale trzyma w napięciu...:))
      • Gość: Gośka Re: Spoko wodza, dasz radę! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.05, 12:08
        Również szukam mieszkania. Park Wilanowski to bardzo przyjemna inwestycja. Czy
        mógłbys napisać ile zapłaciłes za m2 ?
        • soovi Re: Spoko wodza, dasz radę! 09.06.05, 14:41
          ja zapłaciłem 4220 zł/m + 460 zł za m tarasu + 34000 garaż, ale to jest
          najtańsza wersja, najdroższa to chyba 5600 + reszta bez zmian.
        • soovi Re: Spoko wodza, dasz radę! 09.06.05, 14:41
          ja zapłaciłem 4220 zł/m + 460 zł za m tarasu + 34000 garaż, ale to jest
          najtańsza wersja, najdroższa to chyba 5600 + reszta bez zmian.
      • Gość: :-) Re: Spoko wodza, dasz radę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 12:23
        Stary ale opis. Ząjebisty - normalnie aż zajrzałem na strone -mimo ze nie
        jestem zainteresowany. Ten film - git. Trzyma w napięciu, co prawda mało scen
        rozbieranych ale rekompensuje to znakomita muzyka i owa dramaturgia :-) PS -
        za ten opis powinni Ci dać tam sporą zniżkę ;-)
        • soovi Re: Spoko wodza, dasz radę! 09.06.05, 14:54
          No wiedziałem, że ktoś doceni. Co Ty, oni mi zwyżke kroczącą zapodadzą. A muza,
          spoko, Grammy niewyjęta. Myślę, że w Warner Music (mają tam obok siedzibę) już
          myślą jak z tego zrobić hit lata (z radiem). Tylko on moze zdetronizować
          piosenkę "Du The Dudek" o Naszym Jurku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka