Dodaj do ulubionych

SAM-81 na Kabatach - informacje

IP: 193.0.117.* 05.07.02, 12:26
Poszukuję informacji o spółdzielni SAM -81 i o inwestycji na Kabatach
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.payrollservice.pl / *.gazeta.pl 05.07.02, 16:24
      Znaczy się jakich informacji? Bo o większość można się dowiedzieć bezpośrednio
      w siedzibie spółdzielni. Ja na razie wiem tyle, że termin rozpoczęcia budowy
      budynku nr 5, w ktorym kupiłem mieszkanie został przesunięty o 2 miesiące. Mam
      nadzieję, że w ciągu budowy nadrobią te czas.

P.S.
      Czy ktoś może wie, czy udało im się już kupić grunt pod wszystkie inwestycje
      Moczydlo na Kabatach? Mieli sie z tym wyrobic do konca czerwca. Następne
      pytanie, ile trwa przyznanie pozwolenia na budowę? Ciekaw jestem jak chca je
      uzyskać do sierpnia, skoro dopiero kupują ziemię.
    • Gość: Romek Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.warta-vita.com.pl 22.07.02, 14:58
      Bylem w spoldzielni aby dowiedziec sie o postepach inwescycji Moczydlo III;
      kupilem mieszkanie w bloku S2; z tego co pamietam to oba bloki S2 i 5 maja
      byc budowane rownoczesnie; powiedziano mi, ze gmina znow odwolala sie od
      decyzji wojewody co powoduje ze pozwolenie na budowe uprawomocni sie w dopiero
      w sierpniu a nie jak planowano w czerwcu; prace maja sie rozpoczac we wrzesniu
      i raczej nie ma co liczyc na nadrobiebie straconego czasu; osobiscie czekam na
      rozpoczecie budowu rowno 2 lata - ten kraj jest chory
      • Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.jobcenter.pl / *.gazeta.pl 23.07.02, 09:46
        A od której decyzji się odwołali? Od S2, czy od 5-tki?
        • Gość: Romek Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.warta-vita.com.pl 25.07.02, 08:58
          Z tego co pamietam z zebrań problem dotyczy dzialki która leży pomiedzy
          budynkami S2 i 5. Oba budynki "jada wiec na wspolnym wozku"
          • Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.jobcenter.pl / *.gazeta.pl 25.07.02, 09:45
            Serdeczne dzięki za informację Romku,

Powiem od razu, że wpłacając cholerne 30% wkładu do SAM, liczyłem się z
            opóźnieniem 5-tki o jakieś 6 mies. - taką sobie założyłem rezerwę, żeby się nie
            rozczarować). Jak na razie spóźnią się o 2 mies. i módlmy się, żeby nic się po
            drodze nie wydarzyło, choć chyba płonne to nadzieje.

Nurtuje mnie jednak inna kwestia. Lus pisze o braku własności kompletu działek
            pod budowę S2 i 5, spółdzielnia się z tym nie kryła już przy rozmowach o
            mieszkaniu, które zamierzałem kupić. Czy nie mając skompletowanej własności
            gruntu pod inwestycję mogli w ogóle wnieść wniosek o pozwolenie na budowę? I
            jak to zrobili, skoro tak naprawdę biuro architektoniczne nie dostarczyło
            jeszcze do spółdzielni planów 5-tki? Dziwi mnie ta sytuacja. Jeśli wiesz coś
            więcej lub byłeś na zebraniach na których poruszano te tematy, daj znać.

Pozdrawiam,
            Pablito

• Gość: lus Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 16:23
      Informuje wszystkich zainteresowanych inwestycja Moczydlo III spoldzielni SAM-
      81, ze nie jest ona jeszcze wlascicielem calosci gruntu pod budowe budynku 5,
      co potwierdza Gminny Wydzial Architektury. W takiej sytuacji na rozpoczecie
      budowy tego budynku mozna czekac jeszcze dobrych kilka lat...
      Nie rozumiem jak moga sprzedawac mieszkania, nie bedac nawet wlascicielem
      ziemi. Co wiecej wymagaja wplaty 30% wartosci mieszkania przed podpisaniem
      umowy...
      Dowiedzialam sie jeszcze od ich klientow, ze cena koncowa mieszkania wzrasta
      przy odbiorze o 30%.
      • Gość: zirko Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 24.07.02, 16:52
        Masz stary racje. Ale ja nie rozumiem w tym kraju czego innego. Dlaczego na
        wydanie jakiejs tam decyzji urzedy, biurwy potrzebuja tyle czasu. Nie zawsze
        winne sa spoldzielnie i deweloperzy, czasem urzedasy,ktore za nasze pieniadze
        przekladaja papiery z miejsca na miejsce.Ja tez sie interesuje ta lokalizacja.
        Rozmawialem wielokrotnie z lokatorami Moczydla, Bluszczanskiej.Wszyscy byli
        zgodni ze doplata byla 10%, rok temu przy wyzszej inflacji.
        • Gość: lus Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.07.02, 10:15
          W przypadku SAM-81 to nie wina urzednikow. Urzad Gminy wydaje pozwolenie na
          budowe niezwlocznie. Glowny Archtekt Gminy Ursynow powiedzial mi, ze SAM nie
          jest jeszcze wlascicielem calego terenu. Jak wykupi ziemie pod budowe w
          calosci, dostanie pozwolenie. Tylko kiedy to nastapi, za ile lat, tego nie wie
          nikt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka