Gość: Ola IP: 193.0.117.* 05.07.02, 12:26 Poszukuję informacji o spółdzielni SAM -81 i o inwestycji na Kabatach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.payrollservice.pl / *.gazeta.pl 05.07.02, 16:24 Znaczy się jakich informacji? Bo o większość można się dowiedzieć bezpośrednio w siedzibie spółdzielni. Ja na razie wiem tyle, że termin rozpoczęcia budowy budynku nr 5, w ktorym kupiłem mieszkanie został przesunięty o 2 miesiące. Mam nadzieję, że w ciągu budowy nadrobią te czas. P.S. Czy ktoś może wie, czy udało im się już kupić grunt pod wszystkie inwestycje Moczydlo na Kabatach? Mieli sie z tym wyrobic do konca czerwca. Następne pytanie, ile trwa przyznanie pozwolenia na budowę? Ciekaw jestem jak chca je uzyskać do sierpnia, skoro dopiero kupują ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.warta-vita.com.pl 22.07.02, 14:58 Bylem w spoldzielni aby dowiedziec sie o postepach inwescycji Moczydlo III; kupilem mieszkanie w bloku S2; z tego co pamietam to oba bloki S2 i 5 maja byc budowane rownoczesnie; powiedziano mi, ze gmina znow odwolala sie od decyzji wojewody co powoduje ze pozwolenie na budowe uprawomocni sie w dopiero w sierpniu a nie jak planowano w czerwcu; prace maja sie rozpoczac we wrzesniu i raczej nie ma co liczyc na nadrobiebie straconego czasu; osobiscie czekam na rozpoczecie budowu rowno 2 lata - ten kraj jest chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.jobcenter.pl / *.gazeta.pl 23.07.02, 09:46 A od której decyzji się odwołali? Od S2, czy od 5-tki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.warta-vita.com.pl 25.07.02, 08:58 Z tego co pamietam z zebrań problem dotyczy dzialki która leży pomiedzy budynkami S2 i 5. Oba budynki "jada wiec na wspolnym wozku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablito Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.jobcenter.pl / *.gazeta.pl 25.07.02, 09:45 Serdeczne dzięki za informację Romku, Powiem od razu, że wpłacając cholerne 30% wkładu do SAM, liczyłem się z opóźnieniem 5-tki o jakieś 6 mies. - taką sobie założyłem rezerwę, żeby się nie rozczarować). Jak na razie spóźnią się o 2 mies. i módlmy się, żeby nic się po drodze nie wydarzyło, choć chyba płonne to nadzieje. Nurtuje mnie jednak inna kwestia. Lus pisze o braku własności kompletu działek pod budowę S2 i 5, spółdzielnia się z tym nie kryła już przy rozmowach o mieszkaniu, które zamierzałem kupić. Czy nie mając skompletowanej własności gruntu pod inwestycję mogli w ogóle wnieść wniosek o pozwolenie na budowę? I jak to zrobili, skoro tak naprawdę biuro architektoniczne nie dostarczyło jeszcze do spółdzielni planów 5-tki? Dziwi mnie ta sytuacja. Jeśli wiesz coś więcej lub byłeś na zebraniach na których poruszano te tematy, daj znać. Pozdrawiam, Pablito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lus Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.02, 16:23 Informuje wszystkich zainteresowanych inwestycja Moczydlo III spoldzielni SAM- 81, ze nie jest ona jeszcze wlascicielem calosci gruntu pod budowe budynku 5, co potwierdza Gminny Wydzial Architektury. W takiej sytuacji na rozpoczecie budowy tego budynku mozna czekac jeszcze dobrych kilka lat... Nie rozumiem jak moga sprzedawac mieszkania, nie bedac nawet wlascicielem ziemi. Co wiecej wymagaja wplaty 30% wartosci mieszkania przed podpisaniem umowy... Dowiedzialam sie jeszcze od ich klientow, ze cena koncowa mieszkania wzrasta przy odbiorze o 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirko Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 24.07.02, 16:52 Masz stary racje. Ale ja nie rozumiem w tym kraju czego innego. Dlaczego na wydanie jakiejs tam decyzji urzedy, biurwy potrzebuja tyle czasu. Nie zawsze winne sa spoldzielnie i deweloperzy, czasem urzedasy,ktore za nasze pieniadze przekladaja papiery z miejsca na miejsce.Ja tez sie interesuje ta lokalizacja. Rozmawialem wielokrotnie z lokatorami Moczydla, Bluszczanskiej.Wszyscy byli zgodni ze doplata byla 10%, rok temu przy wyzszej inflacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lus Re: SAM-81 na Kabatach - informacje IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.07.02, 10:15 W przypadku SAM-81 to nie wina urzednikow. Urzad Gminy wydaje pozwolenie na budowe niezwlocznie. Glowny Archtekt Gminy Ursynow powiedzial mi, ze SAM nie jest jeszcze wlascicielem calego terenu. Jak wykupi ziemie pod budowe w calosci, dostanie pozwolenie. Tylko kiedy to nastapi, za ile lat, tego nie wie nikt... Odpowiedz Link Zgłoś