Gość: beata IP: *.chello.pl 15.05.05, 17:18 czy ktos cos slyszal o tym deweloperze?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sebok Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:50 tak , słyszałem , na forum jest dużo złych opinii , poza tym sam orientowałem się , sam chciałem kupić w mysiadle( grunt jest własnością gminy a nie multi- hek , dziura wykopana przez inna firme , a na budowie pół roku się nic nie dzieje ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 16.05.05, 11:11 A ja kupiłam mieszkanie na os.Arkadia i niedługo odbieram :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arakrisnm Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:29 SEBOK jesteś żałozny nie wiesz nic a piszesz po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.153.20.* 16.05.05, 13:50 odradzam wystarczy zobaczyc jak wyglada Arkadia ktora miala byc na czeriec gotowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 16.05.05, 14:50 Co Ty chrzanisz (za przeproszeniem) !? Jest na lipiec a poza tym mało który developer oddaje w terminie wiec nawet jak sie spoźnią ze 2 miechy to i tak ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 80.72.40.* 17.05.05, 09:44 Pomijając to, że wcześniejszy termin był na grudzień 2004. Najlepszą rekomendacją jest ulica Albatrosów. Zapraszam na spacer (w dzień jak wszystko dobrze widać i wieczorem jak wszyscy wrócą z pracy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.153.20.* 25.05.05, 11:14 ktos chyba wrzucil pieniadze w bloto i trudno mu sie do tego przyznac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.eranet.pl 17.05.05, 09:48 A i owszem, słyszało wielu, ale niewielu powie Ci prawdę. Część zaślepiona faktem kupna i nie widzi nic wokól, część nie przyzna się do wtopy ... A prawda wygląda tak że owszem, budują, nawet w miarę w terminie ... Ale co dalej to już niewielu wie. A prawda wygląda tak że wałek i przekręt goni wałek i przekręt. Zapraszam na osiedle słowicza, to dzieło MH, owszem stoi, ale się totalnie sypie. Mieszkania miały i mają masę usterek i niedoróbek, których developer nigdy nie naprawił, i już pewnie nie naprawi. Jakość budynków była tak fatalna że np. ten w którym ja mieszkam (stoi i jest zasiedlony od 3 lat) ma sądownie wstrzymany bieg gwarancji do czasu usunięcia ustere. Tyle że MH nic sobie z tego nie robi i mimom monitów nie przystępuje do ich usunięcia. I tak teraz musimy zrobić np. ocieplenie stropów w garażach (żeby ludziom na parterze zimą nogi nie przymarzały do podłóg) za własne pieniądze, podobnie z dachami - MH nie ocieplił ich jak należy - de facto w ogóle ich nie ocieplił, pod samym dachem nie ma krztyny materiału ocieplającego (skutek - grzyb w mieszkaniach na ostatnich kondygnacjach). Potem czeka nas dłuuuga wojna w sądzie o zwrot kasy. Podobnych prtzykładów jest mnóstwo. A innych budynkach są inne wałki - np. MH zapisał ludziom że mają w mieszkaniach piece gazowe do CO, po czym wybudował im kotłownię gazową w budynku do której sa podłączeni (pieców oczywiście nie ma) a na koniec za tą kotłownię każe sobie płacić chore stawki. Tak że w tej chwili muszą chyba wybudować swoją własną ... Inan bajka to drogi osiedlowe (a raczej ich brak). Wspólnie z radosną Gminą która klepie każdy wałek developera, wymyślili że drogi wewnątrz osiedlowe nie mają ustanowionej żadnej użyteczności względem budynków, i wygląda to tak że taka droga jest własnością wspólnoty na którj działce leży i jest jej prywatnym dojazdem do posesji. Tyle że kilka budynkó dróg nie ma. W tej chwili trwa radosny proces grodzenia się każdy w swoim obrębie a te budynki które nie mają swoich dróg a są w środku osiedla będą chyba zmuszone korzystać ze śmigłowców. na koniec - na całym osiedlu Słowicza tylko 1 (słownie JEDEN) budynek ma aktualne zezwolenie na budowę (i eksploatację), a it to też tylko dlatego że zaskarżono do Sądu jeden z warunków zabudowy a Sąd to odrzucił, i nie mając innego wyjścia zatwierdził całość - takie mamy przepisy. pozostałe mają zezwolenia cofnięte z różnych przyczyn - w tym. m.in w związku że MH wybudował je na gruncie nie będącym ich własnością, a właściciele gruntu ani go nie wydzierżawili MH ani nie mieli najmniejszego pojęcia o sytuacji. Pomijam oszustwo w ilości miejsc parkingowych - w umowach było 1,5 miejsca na każdy lokal, a w rzeczywistości jest poniśej 0,5 miejsca na lokal. efekt - zapraszam po 19-tej na osiedle. Tylko samochody profilaktycznie zostawcie wcześniej. Do części osiedla i tak nie dojedziecie bo MH i gmina zapomniały o dojeździe - od trzech lat funkcjonuje prowizorka z płyt betonowych i off- roadowe błoto. W razie ochoty na dalesze informacje - śmiało pytajcie. Ja się przyznaję - dałem się oszukać pięknymi słówkami w Biurze sprzedaży i grafikami obrazującymi osiedle. A że mają się te grafiki nijak do rzeczywistości ... Moja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 11:36 To dopisz jeszcze to, że właśnie zajęli się naprawą tej drogi między blokami. A w garażach jakoś dziwnym trafem widzę sporo wolnych miejsc, podczas gdy pod blokami rzeczywiście zaparkowanych jest wiele samochodów... Aha - u mnie nic na razie się nie sypie. Dodam, że czynsz jest skalkulowany na bardzo przyzwoitym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.eranet.pl 17.05.05, 11:50 Nie naprawą tylko budową. Martinez - masz niekompletne informacje. Droga miała NAKAZ ROZBIÓRKI bo była SMOWOLĄ BUDOWLANĄ wybudowaną wyłącznie po to żeby poduszka miała jak wyjechać z osiedla kiedy pozostałe wspólnoty się ogrodzą. Ktoś się w Gminie Ugiąl (albo miał większy dołek finansowy) i zalegalizował tą drogę pomimo wyroku sądowego. Swoją droga ciekawe co teraz z tego wyniknie. Bazując na tym pozwoleniu MH zdjął betonowe płyty i kładzie kostkę. Zauważ jeszcze że nie o tej drodze mówiłem - wybierz się kiedyś na dłuższy spacer i przejdź się na koniec osiedla - do bud. Pelikanów i zobacz jak tam się wjeżdża od strony ul. Jarząbka. A powiedz ty mi w którym budynku mieszkasz ? Z Twoiuch postów w innych wątkach wynika mi że Tukanów i mieszkasz w nim czasowo do dnia oddanie Twojego budynku w innej inwestycji. I teraz wiedz że ten budynek stanowi wciąż 100% własności MH i jest przeznaczony pod wynajem, właśnie w takich przypadkach jak Twój. Oznacza to że MH musiał go wybudowac inaczej, bo DLA SIEBIE. I jak nie chciał iść w koszta remontów, musiał się postarać. Co do garaży - nie wiem czy wiesz że przez baaaaardzo długi czas garaży nie można było sprzedać, bo nie miały odbioru końcowego. W części np. wykonawca "zapomniał" o drenażach i po deszczach stało kilkanaście- kilkadziesiąt cm wody. Fajna zabawa kiedy potrzebujesz kajaka żeby się dostać do samochodu :) Teraz MH niby usterki pousuwał, i usiłuje to posprzedawać. Cena wynosi 9999 zł. I nie sa to garaże ale miejsca postojowe. Na początek do ceny zakupu dolicz inwestycje w drzwi, bo te które były nie nadawały się do niczego, i jak zauważysz w trakcie spacerku o którym mówię większość wspólnot zainwestowała SWOJE WŁASNE środki na wymianę drzwi wjazdowych. Ten koszt został rozłożony na użytkowników. Tak to wygląda niestety. Poczekaj, pożyjesz, zobaczysz i ty jaka to radość Multi Hekk. Osobiście życzę Ci jak najmniej kontaktów z tą firmą, kłopotów z jakością i ewidentnymi włakami prawnymi. I życzę Ci też posiadania więcej informacji o osiedlu w którym czasowo mieszkasz zanim komukolwiek cokoliwek na ten temat powiesz. Ja mieszkam tu od ponad trzech lat i naprawdę mogę spooooro o tym powiedzieć. Wiele z tych spraw jest do udokumentowania np. pozwami sądowymi i innymi istniejącymi dokumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 13:06 Historii osiedla nie znam - i wiedza ta jest mi średnio potrzebna w życiu. Swoją drogą jedno jest w tej sprawie zastanawiające i takie typowo polskie, niestety - jak sam piszesz: "Droga miała NAKAZ ROZBIÓRKI bo była SMOWOLĄ BUDOWLANĄ wybudowaną wyłącznie po to żeby poduszka miała jak wyjechać z osiedla kiedy pozostałe wspólnoty się ogrodzą". To po jaką cholerę się odgradzają? Żeby utrudnić życie innym? Dla siebie, czy nie dla siebie - dosyć dziwna i średnio trzymająca się kupy ta teoria. Może po prostu, nauczeni doświadczeniem, wykonali coś lepiej, niż robili to wcześniej. Może zastosowali inną technologię, widząc, że poprzednia się nie sprawdziła? I dziwnym trafem akurat ten developer nie plajtuje, tylko rozpoczyna nowe inwestycje (nie wchodzę w szczegóły dotyczące terminowości - bo z tym bywa różnie u wszystkich developerów). Ogólnie po przeczytaniu setek postów na różnych forach związanych z developerami i mieszkaniami, mam już mocno skrystalizowany pogląd na temat piszacych ludzi - i zastrzegam, że ta uwaga nie dotyczy Ciebie, M4b -wielu z nich to skończeni frustraci i malkontenci, którzy uwielbiają narzekać na wszystko i wszystkich. Sporą grupę stanowią również "znawcy tematu", nie mający nic z nim wspólnego, a już na pewno nie są to mieszkańcy opisywanych inwestycji, tylko tzw. "inteligencja forumowa". Jakimś fenomenem jest dla mnie to, że na forum opisywane sa całe katastrofy, które niejako dotykają wszystkich mieszkańców poszczególnych inwestycji. I moje zaskoczenie jest równie wielkie, gdy pytam o to, lub odwiedzam znajomych, mieszkających w niektórych z tych "katastrofalnych" bloków, i widzę, że to wszystko stek bzdur i wymysłów!!! Może udział w forach i narzekanie na wszystko stanowi dla wielu jakiś rodzaj terapii?? Przecież idąc tym tropem, większość ludzi powinna koczować na jakiś polach namiotowych, broń Boże nie myśląc o kupieniu mnieszkania, bo to tylko nieszczęście może przynieść... Tyle w tej kwestii. A teraz pójdę porozpaczać, że mój samochód w garażu nie tonie, tynk nie sypie się u mnie ze ściany, na suficie nie rośnie piękny grzyb, i że w ogóle nic nie wskazuje na to, że to wszystko się jutro zawali w diabły... Raz jeszcze zastrzegam, że tego, co napisałem powyżej nie odnoszę do M4b, który dosyć rzeczowo opisał swoje problemy, aczkolwiek nie podzielam jego uwag. A mieszkam na Tukanów 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 17.05.05, 14:04 Martinez, masz prawo do swojego zdania, ja mam prawo do swojego. Ciut więcej o problemach osiedla na którym mieszkasz (i nie tylko o problemach, ale też o życiu tego osiedla) możesz się dowiedzieć z forum osiedlowego : www.slowicza.org Spróbuj postarać się o dostęp do forów wspólnotowych (część z nich nie zamyka się tylko dla swoich członków) - tam opisane są właśnie przypadki poszczególnych wspólnot. Poczytaj, poanalizuj będziesz wiedział więcej. ta wiedza może Ci się przydac później w życiu i zabawie z MH - czego naprawdę szczerze Ci NIE życzę. Wracająć do MH - ostatnio dane mi było iść przez "Poduszkę"... Najnowszy blok, zasiedlony może od 9 miesięcy. Bezpośrednie sąsiedztwo Twojego. Przejdź się niem... Już tynki zaczynają spadać, wykończenia typu glazurniczo ceramicznego też. Na wspomnianym forum było sporo nażekań mieszkańców na brakoróbstwo w mieszkaniach. Martinez - takie są fakty. Nie mówię że u wszystkich wszystko się sypie i jest do bani. Ale odsetek tych którzy są niezadowoleni albo zainwestowali własne pieniądze w naprawy produktów "Made by MH" jest naprawde ogromny. Kwestia grodzenia - temat jest prosty - koszty utrzymania i brak miejsc parkingowych. Nie ma chęci do współfinansowania kosztów utrzymania np. naszej drogi przez jeżdżących nią "poduszkowców" , a muy remontować ją musimy regularnie. To raz. Mieszkańcy innych wspólnot nie mając miejsc u siebie zostawiają swoje samochody u nas, a nam zostaje tylko błoto poza osiedlem, to dwa. Zamknięcie naszej wspolnoty spowoduje iż nie będzie obcych samochodów na naszym terenie, i będziemy ponosili koszty wyłącznie te które sami "wyprodukujemy". Trzeci zysk - wreszcie uda się wdrożyć i wyegzekwować regulamin parkowania i kierunków jazdy w obrębie naszego budynku. Drogi są tak makabrycznie wąskie, że dodatkowo zastawione samochodami są nieprzejezdne w obu kierunkach - trzeba było wreszcie ustanowić jednokierunkowowść co przy otwratym terenie jest niewykonalne, bo zawsze znajdzie się "fajny inaczej" zasuwający pod prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 14:49 --M4b Ja mam tylko jedno pytanie - naprawdę jest Ci aż tak źle w Twoim mieszkaniu i na całym osiedlu? Czy też sa jakieś jasne strony - poza oczywisatą - że dom stoi, i jest dach nad głową? Szczerze mówiąc, ja też zamiast bloku wolałbym jakąś piękną i dużą działkę, zabudowaną oryginalnym i własnym domem średniej wielkości. Ale finansowo to jest, przynajmniej na dzień dzisiejszy, nie do zrealizowania. M-H buduje tanio, sam przyznasz. I na pewno są niedoróbki, tylko gdzie ich nie znajdziesz. Oczywiście - odpadający tynk jest skandalem, i w tej kwestii nie ma dyskusji żadnej. A inne problemy? Wiesz - zawsze można je sobie znaleźć. Niektórzy przejmują się tym, czy kupują mieszkanie w NAJMODNIEJSZEJ dzielnicy... I zdaje się, że jest to dla nich problem zasadniczy i spędzający sen z powiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 17.05.05, 15:28 Czlowieku, Ty chyba nie wiesz co ty mowisz, ja mieszkalam na Slowiczej kilka miesiecy, na szczescie udalo mi sie sprzedac. Piszesz jakbys nie wiedzial ze w zyciu sa skrajności, wymyslasz albo inwestycje MH, albo dom z ogrodem i fontanna. MH jest skrajnością jesli chodzi o developera - pisze z malej litery bo MH nie jest deweloperam, a oszustem. Wprawdzie nie ukradl pieniedzy, ale prawie jakby ukradl - a prawie to znaczy ze nie zrobil tego za co wzia pieniadze. Pamietam moment szczesliwego wprowadzenia sie i przywoz mebli - czlowiek ktory przywiuzl meble stana w uliczce i powiedzial dalej nie jade-:), rzeczywiscie droga po obu stronach byla zastawiona i wiaz byl niemozliwy - a dodam ze bylam w srodku osiedla, czyli reszta blokow sie budowala. mam wrazenie ze jestes pracownikiem firmy, albo masz wlasnie zamiar sprzedac mieszkanie. pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 17.05.05, 15:30 PRZYWIÓZŁ - przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:33 Nie jestem pracownikiem MH - chcesz to sprawdzić?? Jeżeli tak, to bardzo proszę. I po co wypisywać takie głupie "wrażenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 15:44 Ja też uciekłam z tego osiedla po 2 latach właśnie do wspomnianego przez Ciebie domku i wcale nie jest to poza mozliwosciami finansowymi sredniej klasy (za mieszkanie 86,5m2 kupilismy dom 180 m2 na dzialce 700 m2, wiec de facto chyba masz wybor). Naprawdę M4b wie co pisze, zresztą sam się przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:48 Ja na Os. Słowicza mieszkam tylko czasowo - mam nadzieję, że jeszcze ok roku. Czekam na mieszkanie w Mysiadle, na "Myszce". Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 16:00 To też chyba nie będzie fajnie, bo z tego co wiem mieszkańcy Mysiadła się burzą, że juz teraz mają cały dzień smród spalin i huk samochodów jeżdżących po ulicy wyjazdowej koło ich domów a jak powstanie Myszka (z tego co wiem to blok o kilku piętrach, bodajże siedmiu) to dopiero będzie jazda z wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 16:05 Tak z doświadczenia widzę, że wyjazd na Puławską nigdzie nie jest łatwy. A na "Myszce" ma być 180 mieszkań. Plusem jest to, że jest to jeden blok, więc nie bedzie problemów z drogami dojadowymi, tak jak na Os. Słowicza. A co do hałasu - bywam tam od czasu do czasu - hałas od samolotów - i owszem jest. Poza tym - raczej spokój. No i kolejna kwestia - nie zamierzam tam mieszkać do końca życia. Ale od czegoś trzeba zacząć. No i tak w ogóle, to ja optymistą w życiu jestem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 16:11 He, he my też byliśmy optymistami, a teraz mając domek jesteśmy podwójnymi optymistami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 16:14 Wcale się nie dziwię :) A teraz spadam już do domu - koniec pracy na dzisiaj - bynajmniej nie w Multi- Hekk'u ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 10:25 Almira, tak z ciekawości: gdzie kupiliście domek? Mieszkam na Ursynowie, właśnie odbieram mieszkanko na Nugat, jak na razie jestem bardzo zadowolona ale....różnie w życiu bywa. Zabezpieczam się na przyszłość i też ew. myślę o domku. Brałam pod uwagę Józefosław i okolice Piaseczna. W związku w tym moje do ciebie pytanie. Czytam wasze forum (twoje już nie) bo koleżanka kupiła małe mieszkanko (jakieś dwa lata temu) i na bierząco opowidada mi o kłopotach (brrrr-współczuję). Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 18.05.05, 10:46 Nasz domek jest w małej wiosce przed Tarczynem (2 km od trasy na Radom/Grójec/Kraków - blisko a jednocześnie na tyle daleko, że nie słychać szumu samochodów pędzących w kierunku Warszawy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 16:59 To kawałek od w-wy. Jak z dojazdem? Takie rozwiązanie jest chyba ok jak się pracuje w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 19.05.05, 08:51 A zdziwisz się. Z Piaseczna do firmy (Mokotów - Służewiec Przemysłowy) miałam 13 km i wyjeżdżając o 8:30 byłam w firmie 8:10 - 8:15 a teraz wyjeżdżając o 8:30 jestem w firmie o 8:00 - 8:05. Po prostu nie muszę stać w korku na Puławskiej tylko cały czas jadę (do Janek a potem w prawo przez Falenty, Podolszyn, Dawidy, dalej na tyłach lotniska i wyjeżdżam albo na Poleczki albo na Kłobuckiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 10:47 Tak znam ten przejazd bo mamy "kawałek lasu" jakieś 15 km przed Radziejowicami. Ale to nasze jest chyba dalej niż wasz domek? Z tym przejazdem to rzeczywiście ciekawe co piszesz, nidgy bym nie przypuszczała. Życzę wam udanego pomieszkiwania w nowym domu. Ja myślę, że jeśli się przymierzymy do takiego rozwiązanie to nie wcześniej niż 5-7 lat, po prostu dziciaki muszą dorosnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 10:59 Almira, masz maila na priva. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 19.05.05, 11:04 Z roboty nie mogę ścigać maili z priva, wiec odpowiem jak dopadnę domu wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 10:04 Martinez- odpowiem Ci tak. Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć czy jest mi źle czy dobrze mieszkająć tutaj. Moje mieszkanie jest na szczęście ustyuowane najlepiej jak się dało - na skraju osiedla, gdzie okna wychodzą na zewnątrz, na zielony teren poza osiedlem. Oznacza to że nie musze codziennie usiłować "wbić" się do środka - to plus. Teraz, kiedy już dużą cześć niedoróbek usunąłem na własny koszt - mieszkanie ma o wiele wyższy standard niż miało i mieszka się w nim dobrze - to drugi plus. Sąsiedzi - na piętrze i w klatce - w porządku - kolejny plus. Ale są też ewidentne minusy - niepewaność czym się zakończy walka o pozwolenie na budowę (eksploatację) budynku, ciągłe wojny pomiędzy wspólnotami wywołane krętactwami i wałkami wykonanymi przez Gminę i developera, brak przestrzeni, brak zorganizowanej infrastruktury dla dzieci - bpo isntiejące mikroskopijne placyki zabaw dla najmłodzych organizowane przez wspólnoty na skrawkach gruntu trudno nazwać zadowalająca infrastrukturą (co ze starszymi? Zero boisk itp.), katastrofalna infrastruktura drogowa samego osiedla i organizacja wjazd/wyjazd, itp. itd. Gdybym miał taką możliwość - sprzedałbym to pierwszemu naiwnemu który się trafi i zwiewał gdzie pieprz rośnie. Ale nie mogę więc musze zacisnąć zęby i dalej usiłować ucywilizować to co jest. Martinez, poddam ci jeden temat do myślenia - dlaczego MH realizuje swoje inwestycje praktycznie wyłącznie w gminie Piaseczno? moim zdaniem odpowiedź jest banalna - nigdzie indziej nie znaleźli w gminie chętnych do tak wielkich przewałó i kretactw. W każdej innej gminie już dawno byliby wykopani w jasną cholerę z zakazem powrotu na ten teren. byliby spaleni. A tu - proszę. Kwitną. I dalej się rozwijają przy naprawdę przerażającej bezwładności i bezradności gminy. Teraz np. rozpoczynają kolejną inwestycję naprzeciwko jednostki Polisji w Iwicznej. Jak się temu przyjrzeć, zaczynają inwestycję na styku z ul.Puławską, i to pomimo zaakceptowanego planu przebudowy (poszerzenia) Puławskiej na tym odcinku które ma (miało) zacząś się jesienią br. Znowu ktoś zmienił decyzje na korzyść MH a cierpieć będzie całe Piaseczno. Nie zastanawia Cię to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 10:52 Odpowiem Ci szczerze - nie wiem jakie MH ma układy w gminie Piaseczno. Nie wiem, czy załatwiają coś "pod stołem", czy robią "wałki" itp. Znając polskie realia - pewnie tak. Tyle, że żyjemy w kraju i czasach, gdzie jest to ciągle powszechnym i niestety społecznie akceptowalnym sposobem załatwiania wszystkiego, i to na każdym, łącznie z najwyższym (vide sprawa Orlenu i pochodne) szczeblu. I ten, kto tego nie robi, znika z rynku, lub w ogóle się na nim nie pojawia... "Moja" inwestycja położona jest w gminie Lesznowola, choć z tego co wiem, ma ona charakter niejako "uboczny" - poprzedni developer upadł, i MH wygrał przetarg na dokończenie inwestycji, ogłoszony przez gminę. Wiem jedno - MH buduje tanio, w związku z czym mogę pozowlić sobie na zakup mieszkania bez maksymalnego zarzynania się. Nie mam zamiaru mieszkać na "Myszce" przez wiele lat, choćby ze względu na metraż. Moje dotychczasowe, zarówno obiektywne jak i subiektywne doświadczenia użytkownika lokalu wybudowanego przez MH, sa dosyć pozytywne. Jak wspomniałem wcześniej - cena jest relatywnie niska, atrakcyjne sa dla mnie również inne warunki - ze względu na zmianę pracy musiałem się przeprowadzić w okolice W-wy, a oni zaoferowali mi bardzo przyzwoity (nowy!) lokal zastępczy na czas wybudowania mieszkania za naprawdę niewielkie pieniądze - szczególnie, że przymierzałem się do wynajęcia mieszkania. Dzięki tej ofercie rocznie oszczędzam dobrych kilka tysięcy zł, co w perspektywie kosztów związanych z zakupem mieszkania i jego urządzeniem, jest dosyć istotną oszczędnością. Nie mam zamiaru udowadniać nikomu, że MH jest rewelacyjny i buduje najlepiej. Bo nie jest. Ale ma też plusy - oprócz wspomnianej niskiej ceny i proponowanych warunków wydaje się, że kondycja finansowa firmy jest dosyć dobra, więc nie muszę drżeć, czy przypadkiem za miesiąc firma nie splajtuje, a ja zostanę z niczym. Ten spokój również jest cenny, czasami bardzo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 12:28 martinez - ja doskonale rozumiem o czym mówisz. Doskonale wiem jak ważne jest jakieś lokum na czas budowy kiedy nie masz możliwości pomieszkania jeszcze np. kątem u rodziców. I wiem, że na pewno zrobiłbym tak samo. Rozumiem też Twój spokój związany z kondycją finansową MH. Teraz być może jest stabilna, ale było baaardzo słabo. Nie było pewności czy dokończą nasze osiedle, ale na szczęście sobie poradzili. Mam nadzieję że nie odbyło się to kosztem "oszczędności wykonawczych" na naszym osiedlu. Co do tanio - to pojęcie baaaardzo względne. Jak policzysz koszt zakupu, dodasz koszt poprawek które musisz zrobić za własne pieniądze i potem stratę przy ew odsprzedaży (na naszym osiedlu bardzo znaczna), to okazuje się że tak różowo to już nie wygląda. Tym bardziej że piszesz że docelowym lokum to to nie będzie. Ja piszę to co ja czuję - a czuję się ordynarnie oszukany i zawiedziony. Bardzo niewiele z tego co było obiecywane jest faktycznie pradwą. Dotyczy to nie tyle samego mieszkania, bo tu sa zgoidni z zapisaem w akcie notarialnym, ale całej otoczki której się opisać nie da - jakość wykonania, obsługa posprzedażna - w tym reperacje zaistniałych usterek, infrastruktura osiedlowa, zagospodarowanie terenu osiedla itp. I to są moje odczucia których nie miałeś jeszcze okazji doświadczyć, i mam nadzieję nie będziesz takowej miał, bo nie życze tego nikomu. A żeby się przekonać że są to odczucia powszechne wcale nie trzeba głeboko i daleko szukać. Podałem strony osiedlowego forum, można poszperać na forum GW (wystarczy zarzucić w wyszukiwarce hasła "Multi-Hekk" lub "Osiedle Słowicza"). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wpi05500 Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 18.05.05, 16:08 Ja wybrałem normalność i po 4 latach wyprowadziłem się z osiedla. Marzyłem o tym każdego dnia już od dłuższego czasu. M4b ma rację - mimo, że kupowałem jeszcze metr po stosunkowo niskiej cenie (dzisiaj już nieosiąglanej) to na tej inwestycji sporo straciłem i naprawdę lepiej bym wyszedł jakbym zainwestował w z pozoru droższe mieszkanie. Do wymiernych strat finansowych trzeba dodać straty "moralne" i koszty alternatywne. Wtedy pozostaje już tylko walić głową w mur na samą myśl ile umoczyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.05.05, 20:38 Witam!!! Czytam i widzę że jesteś bardzo zorientowany w sprawach oś.słowicz.Mam pytanko?? który budynek ma pozwolenie na eksploatację??? Pozdrawim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.05, 13:52 Witaj, jedynym budynkiem który ma niepodważalne, nienaruszalne pozwolenie jest Poduszka. Pozostałe mają z różnych powodów zaskarżone/cofnięte pozwolenia. Zresztą sprtawa Poduszki też jes ciekawa - oprotestowano pozwolenie wskazując na jedynie wąski wycinek powodów. Sąd je odrzucił i nie mając innego wyjścia (inne powody nie zostały oprotestowane) orzekł ważność pozwolenia (pomimo wielu innych uchybień). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 193.24.24.* 18.05.05, 15:56 Oj człowieku oszczędny... Czy można, bedąc przy zdrowych zmysłach, zakladać, ze kipi się normalne mieszkanie za 2 150 zł/m2? Ja byłem taki naiwny. I przez to wymarzone mieszkanie kosztowało mnie dwa razy tyle. Gdybym od razu kupił za normalne pieniądze, przecietnej jakości - pewnie do dziś bym mieszkał. Ale nie, bylem oszczędny, nie chciałem się zażynac. Bóg czuwa nad naiwnymi... Jeszcze zdążyłem znaleźć łosia na swoje mieszkanie. Kupiłem inne. Oczywiście droższe. Na inwestycji MH sporo straciłem, gdybym jednek nie sprzedał, a mieszkać tam się nie da - pewnie w perspektywie kilku lat straciłbym wszystko. I jeszcze nerwy, nerwy. Cały segregator korespondencji z deweloperem, zasadniczo bez odpowiedzi. Ludzie, ludkowie... Wszystko o MH macie na tym forum (ja nie maiłem, gdy kupowałem) - a nadal racjonalizujecuie swoją naiwność. Metr mieszkania nie ma prawa kosztować mniej niż 2800-2900 w Piasecznie. Jeśli ktoś twierdzi inaczej - jest oszustem bądź uprawia dumping. Za przyzwoite pieniądze można równoież w piasecznie kupić mieszkania, zdaje się że od Kandro-2 (chyba coś koło 3 tys.), znam ludzi, ktorzy na Tarchominie kupili naprawdę fajne, choć tanie i "seryjne" mieszkania na całkiem przyjaznych osiedlach, pod klucz, za niewiele ponad 3 tysiące. Ale o losy MH jestem spokojny jeszcze przez trochę. Nadal dla ludzi decydujące jest kryterium ceny. Tyle że skąpu dwa razy płaci - i traci. Wiem to z praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 16:08 W JWC płaci się około 4000 zł. A poczytaj komentarze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petras (pw) Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 193.24.24.* 18.05.05, 16:19 No, JWC jest samo dla siebie klasą na tyle, że wydaje się poza konkurencją. Sądzę jednak, że MH żwawo depcze im po piętach. Poza tym JW ma mimo wszystko droższe lokalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 16:21 Nie do końca zgadzam się z teorią że skoro u kogo innego jest też źle to ja nie mogę (nie powinienem narzekać) bo miałem taniej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 16:23 "Nie do końca zgadzam się z teorią że skoro u kogo innego jest też źle to ja nie mogę (nie powinienem narzekać) bo miałem taniej ..." Ależ oczywiście - ja tylko chciałem pokazać, że kryterium ceny nie jest obiektywne i wymierne - przynajmniej jeżeli chodzi o głosy na forum. Poza tym znam osoby mieszkające w blokach zbudowanych przez JWC - i one naprawdę nie rozpaczają. Odpowiedz Link Zgłoś
wpi05500 Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 20.05.05, 14:23 Człowieku - pomieszkasz zobaczysz - ale wtedy na pewno nie będziesz miał tyle przyzwoitości żeby powiedzieć "byłem zaśłepiony, nie maiłem racji" Ja też na początku byłem pewien optymizmu, jak większość nowych właścicieli własnego M. Wymądrzasz się obecnie i twierdzisz, że ludzie którzy znają M-H z autopsji to oszołomy. Niech i tak będzie... I życzę Ci wszytskiego najlepszego i dużo szczęscia (będziesz go potrzebował...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 20.05.05, 15:21 --> wpi05500 No teraz już przesadziłeś! Gdzie niby napisałem, że osoby krytykujące MH to "oszołomy" ?! Cały czas piszę, że ja na razie nie mam negatywnych doświadczeń, prowadząc przy tym RZECZOWĄ dyskusję, a nie żonglerkę inwektywami. Zastanów się kilka razy nad tym, co piszesz, zanim to opublikujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeczoznawca Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.chello.pl 20.05.05, 23:04 Ostatnio robiłem ekspertyzę ich trzech budynków w Piasecznie. Po 3 latach, pomimo ciągłych napraw i remoncików to po prostu ruina. Jeden z budynków jest znany pod nazwą "Titanic" ! Proszę porozmawiać z mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś