Dodaj do ulubionych

Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Developer

IP: *.chello.pl 15.05.05, 17:18
czy ktos cos slyszal o tym deweloperze??
Obserwuj wątek
    • Gość: sebok Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 17:50
      tak , słyszałem , na forum jest dużo złych opinii , poza tym sam orientowałem
      się , sam chciałem kupić w mysiadle( grunt jest własnością gminy a nie multi-
      hek , dziura wykopana przez inna firme , a na budowie pół roku się nic nie
      dzieje ).
      • Gość: Magda Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 16.05.05, 11:11
        A ja kupiłam mieszkanie na os.Arkadia i niedługo odbieram :)))
      • Gość: arakrisnm Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.crowley.pl 16.05.05, 13:29
        SEBOK jesteś żałozny
        nie wiesz nic a piszesz
        po co
    • Gość: gosc Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.153.20.* 16.05.05, 13:50
      odradzam
      wystarczy zobaczyc jak wyglada Arkadia ktora miala byc na czeriec gotowa
      • Gość: Magda Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 16.05.05, 14:50
        Co Ty chrzanisz (za przeproszeniem) !? Jest na lipiec a poza tym mało który
        developer oddaje w terminie wiec nawet jak sie spoźnią ze 2 miechy to i tak ok.
        • Gość: sw Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 80.72.40.* 17.05.05, 09:44
          Pomijając to, że wcześniejszy termin był na grudzień 2004. Najlepszą
          rekomendacją jest ulica Albatrosów. Zapraszam na spacer (w dzień jak wszystko
          dobrze widać i wieczorem jak wszyscy wrócą z pracy).
        • Gość: gosc Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.153.20.* 25.05.05, 11:14
          ktos chyba wrzucil pieniadze w bloto i trudno mu sie do tego przyznac
    • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.eranet.pl 17.05.05, 09:48
      A i owszem, słyszało wielu, ale niewielu powie Ci prawdę.
      Część zaślepiona faktem kupna i nie widzi nic wokól, część nie przyzna się do
      wtopy ...
      A prawda wygląda tak że owszem, budują, nawet w miarę w terminie ...
      Ale co dalej to już niewielu wie.
      A prawda wygląda tak że wałek i przekręt goni wałek i przekręt.
      Zapraszam na osiedle słowicza, to dzieło MH, owszem stoi, ale się totalnie
      sypie. Mieszkania miały i mają masę usterek i niedoróbek, których developer
      nigdy nie naprawił, i już pewnie nie naprawi. Jakość budynków była tak fatalna
      że np. ten w którym ja mieszkam (stoi i jest zasiedlony od 3 lat) ma sądownie
      wstrzymany bieg gwarancji do czasu usunięcia ustere. Tyle że MH nic sobie z
      tego nie robi i mimom monitów nie przystępuje do ich usunięcia. I tak teraz
      musimy zrobić np. ocieplenie stropów w garażach (żeby ludziom na parterze zimą
      nogi nie przymarzały do podłóg) za własne pieniądze, podobnie z dachami - MH
      nie ocieplił ich jak należy - de facto w ogóle ich nie ocieplił, pod samym
      dachem nie ma krztyny materiału ocieplającego (skutek - grzyb w mieszkaniach na
      ostatnich kondygnacjach). Potem czeka nas dłuuuga wojna w sądzie o zwrot kasy.
      Podobnych prtzykładów jest mnóstwo. A innych budynkach są inne wałki - np. MH
      zapisał ludziom że mają w mieszkaniach piece gazowe do CO, po czym wybudował im
      kotłownię gazową w budynku do której sa podłączeni (pieców oczywiście nie ma) a
      na koniec za tą kotłownię każe sobie płacić chore stawki.
      Tak że w tej chwili muszą chyba wybudować swoją własną ...
      Inan bajka to drogi osiedlowe (a raczej ich brak).
      Wspólnie z radosną Gminą która klepie każdy wałek developera, wymyślili że
      drogi wewnątrz osiedlowe nie mają ustanowionej żadnej użyteczności względem
      budynków, i wygląda to tak że taka droga jest własnością wspólnoty na którj
      działce leży i jest jej prywatnym dojazdem do posesji. Tyle że kilka budynkó
      dróg nie ma. W tej chwili trwa radosny proces grodzenia się każdy w swoim
      obrębie a te budynki które nie mają swoich dróg a są w środku osiedla będą
      chyba zmuszone korzystać ze śmigłowców.
      na koniec - na całym osiedlu Słowicza tylko 1 (słownie JEDEN) budynek ma
      aktualne zezwolenie na budowę (i eksploatację), a it to też tylko dlatego że
      zaskarżono do Sądu jeden z warunków zabudowy a Sąd to odrzucił, i nie mając
      innego wyjścia zatwierdził całość - takie mamy przepisy.
      pozostałe mają zezwolenia cofnięte z różnych przyczyn - w tym. m.in w związku
      że MH wybudował je na gruncie nie będącym ich własnością, a właściciele gruntu
      ani go nie wydzierżawili MH ani nie mieli najmniejszego pojęcia o sytuacji.
      Pomijam oszustwo w ilości miejsc parkingowych - w umowach było 1,5 miejsca na
      każdy lokal, a w rzeczywistości jest poniśej 0,5 miejsca na lokal. efekt -
      zapraszam po 19-tej na osiedle. Tylko samochody profilaktycznie zostawcie
      wcześniej. Do części osiedla i tak nie dojedziecie bo MH i gmina zapomniały o
      dojeździe - od trzech lat funkcjonuje prowizorka z płyt betonowych i off-
      roadowe błoto.

W razie ochoty na dalesze informacje - śmiało pytajcie.
      Ja się przyznaję - dałem się oszukać pięknymi słówkami w Biurze sprzedaży i
      grafikami obrazującymi osiedle. A że mają się te grafiki nijak do
      rzeczywistości ...
      Moja strata.
      • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 11:36
        To dopisz jeszcze to, że właśnie zajęli się naprawą tej drogi między blokami. A
        w garażach jakoś dziwnym trafem widzę sporo wolnych miejsc, podczas gdy pod
        blokami rzeczywiście zaparkowanych jest wiele samochodów...
        Aha - u mnie nic na razie się nie sypie. Dodam, że czynsz jest skalkulowany na
        bardzo przyzwoitym poziomie.
        • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.eranet.pl 17.05.05, 11:50
          Nie naprawą tylko budową. Martinez - masz niekompletne informacje.
          Droga miała NAKAZ ROZBIÓRKI bo była SMOWOLĄ BUDOWLANĄ wybudowaną wyłącznie po
          to żeby poduszka miała jak wyjechać z osiedla kiedy pozostałe wspólnoty się
          ogrodzą.
          Ktoś się w Gminie Ugiąl (albo miał większy dołek finansowy) i zalegalizował tą
          drogę pomimo wyroku sądowego. Swoją droga ciekawe co teraz z tego wyniknie.
          Bazując na tym pozwoleniu MH zdjął betonowe płyty i kładzie kostkę.
          Zauważ jeszcze że nie o tej drodze mówiłem - wybierz się kiedyś na dłuższy
          spacer i przejdź się na koniec osiedla - do bud. Pelikanów i zobacz jak tam się
          wjeżdża od strony ul. Jarząbka.
          A powiedz ty mi w którym budynku mieszkasz ? Z Twoiuch postów w innych wątkach
          wynika mi że Tukanów i mieszkasz w nim czasowo do dnia oddanie Twojego budynku
          w innej inwestycji. I teraz wiedz że ten budynek stanowi wciąż 100% własności
          MH i jest przeznaczony pod wynajem, właśnie w takich przypadkach jak Twój.
          Oznacza to że MH musiał go wybudowac inaczej, bo DLA SIEBIE. I jak nie chciał
          iść w koszta remontów, musiał się postarać.
          Co do garaży - nie wiem czy wiesz że przez baaaaardzo długi czas garaży nie
          można było sprzedać, bo nie miały odbioru końcowego. W części np.
          wykonawca "zapomniał" o drenażach i po deszczach stało kilkanaście-
          kilkadziesiąt cm wody. Fajna zabawa kiedy potrzebujesz kajaka żeby się dostać
          do samochodu :) Teraz MH niby usterki pousuwał, i usiłuje to posprzedawać.
          Cena wynosi 9999 zł. I nie sa to garaże ale miejsca postojowe.
          Na początek do ceny zakupu dolicz inwestycje w drzwi, bo te które były nie
          nadawały się do niczego, i jak zauważysz w trakcie spacerku o którym mówię
          większość wspólnot zainwestowała SWOJE WŁASNE środki na wymianę drzwi
          wjazdowych. Ten koszt został rozłożony na użytkowników.
          Tak to wygląda niestety. Poczekaj, pożyjesz, zobaczysz i ty jaka to radość
          Multi Hekk. Osobiście życzę Ci jak najmniej kontaktów z tą firmą, kłopotów z
          jakością i ewidentnymi włakami prawnymi.
          I życzę Ci też posiadania więcej informacji o osiedlu w którym czasowo
          mieszkasz zanim komukolwiek cokoliwek na ten temat powiesz.
          Ja mieszkam tu od ponad trzech lat i naprawdę mogę spooooro o tym powiedzieć.
          Wiele z tych spraw jest do udokumentowania np. pozwami sądowymi i innymi
          istniejącymi dokumentami.
          • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 13:06
            Historii osiedla nie znam - i wiedza ta jest mi średnio potrzebna w życiu.
            Swoją drogą jedno jest w tej sprawie zastanawiające i takie typowo polskie,
            niestety - jak sam piszesz: "Droga miała NAKAZ ROZBIÓRKI bo była SMOWOLĄ
            BUDOWLANĄ wybudowaną wyłącznie po to żeby poduszka miała jak wyjechać z osiedla
            kiedy pozostałe wspólnoty się ogrodzą". To po jaką cholerę się odgradzają? Żeby
            utrudnić życie innym?
            Dla siebie, czy nie dla siebie - dosyć dziwna i średnio trzymająca się kupy ta
            teoria. Może po prostu, nauczeni doświadczeniem, wykonali coś lepiej, niż
            robili to wcześniej. Może zastosowali inną technologię, widząc, że poprzednia
            się nie sprawdziła? I dziwnym trafem akurat ten developer nie plajtuje, tylko
            rozpoczyna nowe inwestycje (nie wchodzę w szczegóły dotyczące terminowości - bo
            z tym bywa różnie u wszystkich developerów).
            Ogólnie po przeczytaniu setek postów na różnych forach związanych z
            developerami i mieszkaniami, mam już mocno skrystalizowany pogląd na temat
            piszacych ludzi - i zastrzegam, że ta uwaga nie dotyczy Ciebie, M4b -wielu z
            nich to skończeni frustraci i malkontenci, którzy uwielbiają narzekać na
            wszystko i wszystkich. Sporą grupę stanowią również "znawcy tematu", nie mający
            nic z nim wspólnego, a już na pewno nie są to mieszkańcy opisywanych
            inwestycji, tylko tzw. "inteligencja forumowa".
            Jakimś fenomenem jest dla mnie to, że na forum opisywane sa całe katastrofy,
            które niejako dotykają wszystkich mieszkańców poszczególnych inwestycji. I moje
            zaskoczenie jest równie wielkie, gdy pytam o to, lub odwiedzam znajomych,
            mieszkających w niektórych z tych "katastrofalnych" bloków, i widzę, że to
            wszystko stek bzdur i wymysłów!!! Może udział w forach i narzekanie na wszystko
            stanowi dla wielu jakiś rodzaj terapii?? Przecież idąc tym tropem, większość
            ludzi powinna koczować na jakiś polach namiotowych, broń Boże nie myśląc o
            kupieniu mnieszkania, bo to tylko nieszczęście może przynieść...
            Tyle w tej kwestii. A teraz pójdę porozpaczać, że mój samochód w garażu nie
            tonie, tynk nie sypie się u mnie ze ściany, na suficie nie rośnie piękny grzyb,
            i że w ogóle nic nie wskazuje na to, że to wszystko się jutro zawali w diabły...

Raz jeszcze zastrzegam, że tego, co napisałem powyżej nie odnoszę do M4b, który
            dosyć rzeczowo opisał swoje problemy, aczkolwiek nie podzielam jego uwag. A
            mieszkam na Tukanów 5.
            • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 17.05.05, 14:04
              Martinez, masz prawo do swojego zdania, ja mam prawo do swojego.
              Ciut więcej o problemach osiedla na którym mieszkasz (i nie tylko o problemach,
              ale też o życiu tego osiedla) możesz się dowiedzieć z forum osiedlowego :
              www.slowicza.org
              Spróbuj postarać się o dostęp do forów wspólnotowych (część z nich nie zamyka
              się tylko dla swoich członków) - tam opisane są właśnie przypadki
              poszczególnych wspólnot. Poczytaj, poanalizuj będziesz wiedział więcej. ta
              wiedza może Ci się przydac później w życiu i zabawie z MH - czego naprawdę
              szczerze Ci NIE życzę.
              Wracająć do MH - ostatnio dane mi było iść przez "Poduszkę"... Najnowszy blok,
              zasiedlony może od 9 miesięcy. Bezpośrednie sąsiedztwo Twojego.
              Przejdź się niem... Już tynki zaczynają spadać, wykończenia typu glazurniczo
              ceramicznego też. Na wspomnianym forum było sporo nażekań mieszkańców na
              brakoróbstwo w mieszkaniach.
              Martinez - takie są fakty. Nie mówię że u wszystkich wszystko się sypie i jest
              do bani. Ale odsetek tych którzy są niezadowoleni albo zainwestowali własne
              pieniądze w naprawy produktów "Made by MH" jest naprawde ogromny.
              Kwestia grodzenia - temat jest prosty - koszty utrzymania i brak miejsc
              parkingowych.
              Nie ma chęci do współfinansowania kosztów utrzymania np. naszej drogi przez
              jeżdżących nią "poduszkowców" , a muy remontować ją musimy regularnie. To raz.
              Mieszkańcy innych wspólnot nie mając miejsc u siebie zostawiają swoje samochody
              u nas, a nam zostaje tylko błoto poza osiedlem, to dwa. Zamknięcie naszej
              wspolnoty spowoduje iż nie będzie obcych samochodów na naszym terenie, i
              będziemy ponosili koszty wyłącznie te które sami "wyprodukujemy".
              Trzeci zysk - wreszcie uda się wdrożyć i wyegzekwować regulamin parkowania i
              kierunków jazdy w obrębie naszego budynku. Drogi są tak makabrycznie wąskie, że
              dodatkowo zastawione samochodami są nieprzejezdne w obu kierunkach - trzeba
              było wreszcie ustanowić jednokierunkowowść co przy otwratym terenie jest
              niewykonalne, bo zawsze znajdzie się "fajny inaczej" zasuwający pod prąd.
              • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 14:49
                --M4b
                Ja mam tylko jedno pytanie - naprawdę jest Ci aż tak źle w Twoim mieszkaniu i
                na całym osiedlu? Czy też sa jakieś jasne strony - poza oczywisatą - że dom
                stoi, i jest dach nad głową?
                Szczerze mówiąc, ja też zamiast bloku wolałbym jakąś piękną i dużą działkę,
                zabudowaną oryginalnym i własnym domem średniej wielkości. Ale finansowo to
                jest, przynajmniej na dzień dzisiejszy, nie do zrealizowania. M-H buduje tanio,
                sam przyznasz. I na pewno są niedoróbki, tylko gdzie ich nie znajdziesz.
                Oczywiście - odpadający tynk jest skandalem, i w tej kwestii nie ma dyskusji
                żadnej. A inne problemy? Wiesz - zawsze można je sobie znaleźć. Niektórzy
                przejmują się tym, czy kupują mieszkanie w NAJMODNIEJSZEJ dzielnicy... I zdaje
                się, że jest to dla nich problem zasadniczy i spędzający sen z powiek.
                • Gość: beata Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 17.05.05, 15:28
                  Czlowieku,
                  Ty chyba nie wiesz co ty mowisz, ja mieszkalam na Slowiczej kilka miesiecy, na
                  szczescie udalo mi sie sprzedac.
                  Piszesz jakbys nie wiedzial ze w zyciu sa skrajności, wymyslasz albo inwestycje
                  MH, albo dom z ogrodem i fontanna.
                  MH jest skrajnością jesli chodzi o developera - pisze z malej litery bo MH nie
                  jest deweloperam, a oszustem. Wprawdzie nie ukradl pieniedzy, ale prawie jakby
                  ukradl - a prawie to znaczy ze nie zrobil tego za co wzia pieniadze.
                  Pamietam moment szczesliwego wprowadzenia sie i przywoz mebli - czlowiek ktory
                  przywiuzl meble stana w uliczce i powiedzial dalej nie jade-:), rzeczywiscie
                  droga po obu stronach byla zastawiona i wiaz byl niemozliwy - a dodam ze bylam
                  w srodku osiedla, czyli reszta blokow sie budowala.
                  mam wrazenie ze jestes pracownikiem firmy, albo masz wlasnie zamiar sprzedac
                  mieszkanie.
                  pozdrawiam
                  beata
                  • Gość: beata Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 212.160.172.* 17.05.05, 15:30
                    PRZYWIÓZŁ - przepraszam
                    • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:31
                  • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:33
                    Nie jestem pracownikiem MH - chcesz to sprawdzić?? Jeżeli tak, to bardzo proszę.

I po co wypisywać takie głupie "wrażenia"?
                • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 15:44
                  Ja też uciekłam z tego osiedla po 2 latach właśnie do wspomnianego przez Ciebie
                  domku i wcale nie jest to poza mozliwosciami finansowymi sredniej klasy (za
                  mieszkanie 86,5m2 kupilismy dom 180 m2 na dzialce 700 m2, wiec de facto chyba
                  masz wybor). Naprawdę M4b wie co pisze, zresztą sam się przekonasz.
                  • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 15:48
                    Ja na Os. Słowicza mieszkam tylko czasowo - mam nadzieję, że jeszcze ok roku.
                    Czekam na mieszkanie w Mysiadle, na "Myszce".
                    • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 16:00
                      To też chyba nie będzie fajnie, bo z tego co wiem mieszkańcy Mysiadła się
                      burzą, że juz teraz mają cały dzień smród spalin i huk samochodów jeżdżących po
                      ulicy wyjazdowej koło ich domów a jak powstanie Myszka (z tego co wiem to blok
                      o kilku piętrach, bodajże siedmiu) to dopiero będzie jazda z wyjazdem.
                      • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 16:05
                        Tak z doświadczenia widzę, że wyjazd na Puławską nigdzie nie jest łatwy. A
                        na "Myszce" ma być 180 mieszkań. Plusem jest to, że jest to jeden blok, więc
                        nie bedzie problemów z drogami dojadowymi, tak jak na Os. Słowicza. A co do
                        hałasu - bywam tam od czasu do czasu - hałas od samolotów - i owszem jest. Poza
                        tym - raczej spokój.
                        No i kolejna kwestia - nie zamierzam tam mieszkać do końca życia. Ale od czegoś
                        trzeba zacząć. No i tak w ogóle, to ja optymistą w życiu jestem :)
                        Pozdrawiam
                        • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 17.05.05, 16:11
                          He, he my też byliśmy optymistami, a teraz mając domek jesteśmy podwójnymi
                          optymistami :)
                          • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 17.05.05, 16:14
                            Wcale się nie dziwię :)
                            A teraz spadam już do domu - koniec pracy na dzisiaj - bynajmniej nie w Multi-
                            Hekk'u ;)
                            Pozdrawiam!
                          • Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 10:25
                            Almira, tak z ciekawości: gdzie kupiliście domek? Mieszkam na Ursynowie,
                            właśnie odbieram mieszkanko na Nugat, jak na razie jestem bardzo zadowolona
                            ale....różnie w życiu bywa. Zabezpieczam się na przyszłość i też ew. myślę o
                            domku. Brałam pod uwagę Józefosław i okolice Piaseczna. W związku w tym moje do
                            ciebie pytanie.
                            Czytam wasze forum (twoje już nie) bo koleżanka kupiła małe mieszkanko (jakieś
                            dwa lata temu) i na bierząco opowidada mi o kłopotach (brrrr-współczuję).
                            • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 18.05.05, 10:46
                              Nasz domek jest w małej wiosce przed Tarczynem (2 km od trasy na
                              Radom/Grójec/Kraków - blisko a jednocześnie na tyle daleko, że nie słychać
                              szumu samochodów pędzących w kierunku Warszawy)
                              • Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.05, 16:59
                                To kawałek od w-wy. Jak z dojazdem? Takie rozwiązanie jest chyba ok jak się
                                pracuje w domu.
                                • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 19.05.05, 08:51
                                  A zdziwisz się. Z Piaseczna do firmy (Mokotów - Służewiec Przemysłowy) miałam
                                  13 km i wyjeżdżając o 8:30 byłam w firmie 8:10 - 8:15 a teraz wyjeżdżając o
                                  8:30 jestem w firmie o 8:00 - 8:05. Po prostu nie muszę stać w korku na
                                  Puławskiej tylko cały czas jadę (do Janek a potem w prawo przez Falenty,
                                  Podolszyn, Dawidy, dalej na tyłach lotniska i wyjeżdżam albo na Poleczki albo
                                  na Kłobuckiej).
                                  • Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 10:47
                                    Tak znam ten przejazd bo mamy "kawałek lasu" jakieś 15 km przed Radziejowicami.
                                    Ale to nasze jest chyba dalej niż wasz domek?
                                    Z tym przejazdem to rzeczywiście ciekawe co piszesz, nidgy bym nie
                                    przypuszczała.
                                    Życzę wam udanego pomieszkiwania w nowym domu. Ja myślę, że jeśli się
                                    przymierzymy do takiego rozwiązanie to nie wcześniej niż 5-7 lat, po prostu
                                    dziciaki muszą dorosnąć.
                                    • Gość: pytanie Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.05.05, 10:59
                                      Almira, masz maila na priva. Dzięki.
                                      • almira Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 19.05.05, 11:04
                                        Z roboty nie mogę ścigać maili z priva, wiec odpowiem jak dopadnę domu
                                        wieczorem.
                • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 10:04
                  Martinez-
                  odpowiem Ci tak.
                  Nie da się jednoznacznie odpowiedzieć czy jest mi źle czy dobrze mieszkająć
                  tutaj.
                  Moje mieszkanie jest na szczęście ustyuowane najlepiej jak się dało - na skraju
                  osiedla, gdzie okna wychodzą na zewnątrz, na zielony teren poza osiedlem.
                  Oznacza to że nie musze codziennie usiłować "wbić" się do środka - to plus.
                  Teraz, kiedy już dużą cześć niedoróbek usunąłem na własny koszt - mieszkanie ma
                  o wiele wyższy standard niż miało i mieszka się w nim dobrze - to drugi plus.
                  Sąsiedzi - na piętrze i w klatce - w porządku - kolejny plus.
                  Ale są też ewidentne minusy - niepewaność czym się zakończy walka o pozwolenie
                  na budowę (eksploatację) budynku, ciągłe wojny pomiędzy wspólnotami wywołane
                  krętactwami i wałkami wykonanymi przez Gminę i developera, brak przestrzeni,
                  brak zorganizowanej infrastruktury dla dzieci - bpo isntiejące mikroskopijne
                  placyki zabaw dla najmłodzych organizowane przez wspólnoty na skrawkach gruntu
                  trudno nazwać zadowalająca infrastrukturą (co ze starszymi? Zero boisk itp.),
                  katastrofalna infrastruktura drogowa samego osiedla i organizacja
                  wjazd/wyjazd, itp. itd. Gdybym miał taką możliwość - sprzedałbym to pierwszemu
                  naiwnemu który się trafi i zwiewał gdzie pieprz rośnie. Ale nie mogę więc musze
                  zacisnąć zęby i dalej usiłować ucywilizować to co jest.
                  Martinez, poddam ci jeden temat do myślenia - dlaczego MH realizuje swoje
                  inwestycje praktycznie wyłącznie w gminie Piaseczno?
                  moim zdaniem odpowiedź jest banalna - nigdzie indziej nie znaleźli w gminie
                  chętnych do tak wielkich przewałó i kretactw. W każdej innej gminie już dawno
                  byliby wykopani w jasną cholerę z zakazem powrotu na ten teren. byliby spaleni.
                  A tu - proszę. Kwitną. I dalej się rozwijają przy naprawdę przerażającej
                  bezwładności i bezradności gminy. Teraz np. rozpoczynają kolejną inwestycję
                  naprzeciwko jednostki Polisji w Iwicznej. Jak się temu przyjrzeć, zaczynają
                  inwestycję na styku z ul.Puławską, i to pomimo zaakceptowanego planu przebudowy
                  (poszerzenia) Puławskiej na tym odcinku które ma (miało) zacząś się jesienią br.
                  Znowu ktoś zmienił decyzje na korzyść MH a cierpieć będzie całe Piaseczno. Nie
                  zastanawia Cię to ?
                  • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 10:52
                    Odpowiem Ci szczerze - nie wiem jakie MH ma układy w gminie Piaseczno. Nie
                    wiem, czy załatwiają coś "pod stołem", czy robią "wałki" itp. Znając polskie
                    realia - pewnie tak. Tyle, że żyjemy w kraju i czasach, gdzie jest to ciągle
                    powszechnym i niestety społecznie akceptowalnym sposobem załatwiania
                    wszystkiego, i to na każdym, łącznie z najwyższym (vide sprawa Orlenu i
                    pochodne) szczeblu. I ten, kto tego nie robi, znika z rynku, lub w ogóle się na
                    nim nie pojawia... "Moja" inwestycja położona jest w gminie Lesznowola, choć z
                    tego co wiem, ma ona charakter niejako "uboczny" - poprzedni developer upadł, i
                    MH wygrał przetarg na dokończenie inwestycji, ogłoszony przez gminę.

Wiem jedno - MH buduje tanio, w związku z czym mogę pozowlić sobie na zakup
                    mieszkania bez maksymalnego zarzynania się. Nie mam zamiaru mieszkać
                    na "Myszce" przez wiele lat, choćby ze względu na metraż. Moje dotychczasowe,
                    zarówno obiektywne jak i subiektywne doświadczenia użytkownika lokalu
                    wybudowanego przez MH, sa dosyć pozytywne. Jak wspomniałem wcześniej - cena
                    jest relatywnie niska, atrakcyjne sa dla mnie również inne warunki - ze względu
                    na zmianę pracy musiałem się przeprowadzić w okolice W-wy, a oni zaoferowali mi
                    bardzo przyzwoity (nowy!) lokal zastępczy na czas wybudowania mieszkania za
                    naprawdę niewielkie pieniądze - szczególnie, że przymierzałem się do wynajęcia
                    mieszkania. Dzięki tej ofercie rocznie oszczędzam dobrych kilka tysięcy zł, co
                    w perspektywie kosztów związanych z zakupem mieszkania i jego urządzeniem, jest
                    dosyć istotną oszczędnością.

Nie mam zamiaru udowadniać nikomu, że MH jest rewelacyjny i buduje najlepiej.
                    Bo nie jest. Ale ma też plusy - oprócz wspomnianej niskiej ceny i proponowanych
                    warunków wydaje się, że kondycja finansowa firmy jest dosyć dobra, więc nie
                    muszę drżeć, czy przypadkiem za miesiąc firma nie splajtuje, a ja zostanę z
                    niczym. Ten spokój również jest cenny, czasami bardzo.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 12:28
                      martinez - ja doskonale rozumiem o czym mówisz.
                      Doskonale wiem jak ważne jest jakieś lokum na czas budowy kiedy nie masz
                      możliwości pomieszkania jeszcze np. kątem u rodziców. I wiem, że na pewno
                      zrobiłbym tak samo.
                      Rozumiem też Twój spokój związany z kondycją finansową MH. Teraz być może jest
                      stabilna, ale było baaardzo słabo. Nie było pewności czy dokończą nasze
                      osiedle, ale na szczęście sobie poradzili. Mam nadzieję że nie odbyło się to
                      kosztem "oszczędności wykonawczych" na naszym osiedlu.

Co do tanio - to pojęcie baaaardzo względne.
                      Jak policzysz koszt zakupu, dodasz koszt poprawek które musisz zrobić za własne
                      pieniądze i potem stratę przy ew odsprzedaży (na naszym osiedlu bardzo
                      znaczna), to okazuje się że tak różowo to już nie wygląda. Tym bardziej że
                      piszesz że docelowym lokum to to nie będzie.
                      Ja piszę to co ja czuję - a czuję się ordynarnie oszukany i zawiedziony.
                      Bardzo niewiele z tego co było obiecywane jest faktycznie pradwą. Dotyczy to
                      nie tyle samego mieszkania, bo tu sa zgoidni z zapisaem w akcie notarialnym,
                      ale całej otoczki której się opisać nie da - jakość wykonania, obsługa
                      posprzedażna - w tym reperacje zaistniałych usterek, infrastruktura osiedlowa,
                      zagospodarowanie terenu osiedla itp.
                      I to są moje odczucia których nie miałeś jeszcze okazji doświadczyć, i mam
                      nadzieję nie będziesz takowej miał, bo nie życze tego nikomu. A żeby się
                      przekonać że są to odczucia powszechne wcale nie trzeba głeboko i daleko
                      szukać. Podałem strony osiedlowego forum, można poszperać na forum GW
                      (wystarczy zarzucić w wyszukiwarce hasła "Multi-Hekk" lub "Osiedle Słowicza").

Pozdrawiam

• wpi05500 Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 18.05.05, 16:08
                        Ja wybrałem normalność i po 4 latach wyprowadziłem się z osiedla. Marzyłem o
                        tym każdego dnia już od dłuższego czasu. M4b ma rację - mimo, że kupowałem
                        jeszcze metr po stosunkowo niskiej cenie (dzisiaj już nieosiąglanej) to na tej
                        inwestycji sporo straciłem i naprawdę lepiej bym wyszedł jakbym zainwestował w
                        z pozoru droższe mieszkanie. Do wymiernych strat finansowych trzeba dodać
                        straty "moralne" i koszty alternatywne. Wtedy pozostaje już tylko walić głową w
                        mur na samą myśl ile umoczyłem...
      • Gość: kora Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.05.05, 20:38
        Witam!!!
        Czytam i widzę że jesteś bardzo zorientowany w sprawach oś.słowicz.Mam pytanko??
        który budynek ma pozwolenie na eksploatację???
        Pozdrawim!!!
        • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.05, 13:52
          Witaj,
          jedynym budynkiem który ma niepodważalne, nienaruszalne pozwolenie jest
          Poduszka.
          Pozostałe mają z różnych powodów zaskarżone/cofnięte pozwolenia.
          Zresztą sprtawa Poduszki też jes ciekawa - oprotestowano pozwolenie wskazując
          na jedynie wąski wycinek powodów. Sąd je odrzucił i nie mając innego wyjścia
          (inne powody nie zostały oprotestowane) orzekł ważność pozwolenia (pomimo wielu
          innych uchybień).
    • Gość: petras Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 193.24.24.* 18.05.05, 15:56
      Oj człowieku oszczędny... Czy można, bedąc przy zdrowych zmysłach, zakladać, ze
      kipi się normalne mieszkanie za 2 150 zł/m2?
      Ja byłem taki naiwny.
      I przez to wymarzone mieszkanie kosztowało mnie dwa razy tyle. Gdybym od razu
      kupił za normalne pieniądze, przecietnej jakości - pewnie do dziś bym mieszkał.
      Ale nie, bylem oszczędny, nie chciałem się zażynac.
      Bóg czuwa nad naiwnymi... Jeszcze zdążyłem znaleźć łosia na swoje mieszkanie.
      Kupiłem inne. Oczywiście droższe. Na inwestycji MH sporo straciłem, gdybym
      jednek nie sprzedał, a mieszkać tam się nie da - pewnie w perspektywie kilku
      lat straciłbym wszystko.
      I jeszcze nerwy, nerwy. Cały segregator korespondencji z deweloperem,
      zasadniczo bez odpowiedzi.
      Ludzie, ludkowie... Wszystko o MH macie na tym forum (ja nie maiłem, gdy
      kupowałem) - a nadal racjonalizujecuie swoją naiwność.
      Metr mieszkania nie ma prawa kosztować mniej niż 2800-2900 w Piasecznie. Jeśli
      ktoś twierdzi inaczej - jest oszustem bądź uprawia dumping.

Za przyzwoite pieniądze można równoież w piasecznie kupić mieszkania, zdaje się
      że od Kandro-2 (chyba coś koło 3 tys.), znam ludzi, ktorzy na Tarchominie
      kupili naprawdę fajne, choć tanie i "seryjne" mieszkania na całkiem przyjaznych
      osiedlach, pod klucz, za niewiele ponad 3 tysiące.

Ale o losy MH jestem spokojny jeszcze przez trochę. Nadal dla ludzi decydujące
      jest kryterium ceny. Tyle że skąpu dwa razy płaci - i traci. Wiem to z praktyki.
      • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 16:08
        W JWC płaci się około 4000 zł. A poczytaj komentarze...
        • Gość: petras (pw) Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 193.24.24.* 18.05.05, 16:19
          No, JWC jest samo dla siebie klasą na tyle, że wydaje się poza konkurencją.
          Sądzę jednak, że MH żwawo depcze im po piętach.
          Poza tym JW ma mimo wszystko droższe lokalizacje.
    • Gość: M4b Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 195.160.253.* 18.05.05, 16:21
      Nie do końca zgadzam się z teorią że skoro u kogo innego jest też źle to ja nie
      mogę (nie powinienem narzekać) bo miałem taniej ...
      • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 18.05.05, 16:23
        "Nie do końca zgadzam się z teorią że skoro u kogo innego jest też źle to ja
        nie mogę (nie powinienem narzekać) bo miałem taniej ..."

Ależ oczywiście - ja tylko chciałem pokazać, że kryterium ceny nie jest
        obiektywne i wymierne - przynajmniej jeżeli chodzi o głosy na forum. Poza tym
        znam osoby mieszkające w blokach zbudowanych przez JWC - i one naprawdę nie
        rozpaczają.
        • wpi05500 Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo 20.05.05, 14:23
          Człowieku - pomieszkasz zobaczysz - ale wtedy na pewno nie będziesz miał tyle
          przyzwoitości żeby powiedzieć "byłem zaśłepiony, nie maiłem racji"
          Ja też na początku byłem pewien optymizmu, jak większość nowych właścicieli
          własnego M.

Wymądrzasz się obecnie i twierdzisz, że ludzie którzy znają M-H z autopsji to
          oszołomy. Niech i tak będzie... I życzę Ci wszytskiego najlepszego i dużo
          szczęscia (będziesz go potrzebował...)
          • Gość: Martinez Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: 217.17.45.* 20.05.05, 15:21
            --> wpi05500
            No teraz już przesadziłeś! Gdzie niby napisałem, że osoby krytykujące MH
            to "oszołomy" ?! Cały czas piszę, że ja na razie nie mam negatywnych
            doświadczeń, prowadząc przy tym RZECZOWĄ dyskusję, a nie żonglerkę inwektywami.
            Zastanów się kilka razy nad tym, co piszesz, zanim to opublikujesz!!!
    • Gość: rzeczoznawca Re: Multi-hekk Nieruchomości" Sp. z o.o. - Develo IP: *.chello.pl 20.05.05, 23:04
      Ostatnio robiłem ekspertyzę ich trzech budynków w Piasecznie. Po 3 latach,
      pomimo ciągłych napraw i remoncików to po prostu ruina. Jeden z budynków jest
      znany pod nazwą "Titanic" ! Proszę porozmawiać z mieszkańcami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka