Dodaj do ulubionych

kredyt w ING Bank Śląski ?????????

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 14:27
Czy ktos z was brał kredyt w ING Bank Śląski ?
czy warto ?
teraz jest promocja, spłaty wcześniej bez prowizji, niskie oprocentowanie,
gdzie są jakies haki ??????
Obserwuj wątek
    • Gość: paulos Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.mos.gov.pl / 194.181.152.* 26.07.02, 14:43
      Ja brałem trzy miesiące temu. Cóż mogę powiedzieć - kredyt jak kredyt z tym, że
      ma jedną wadę: biorąc go np. w EURO ratę kredytu przelicza się po kursie
      sprzedaży ustalanym przez bank a nie jak to jest w wielu innych bankach wg.
      kursu średniego NBP. Za to jak Ci go udzielają to po ich kursie kupna. Ta
      różnica to twój dodatkowy koszt.
      • Gość: ee Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 15:22
        a jakies ubezpieczenia na zycie były potrzebne ?
        i czy poręczyciel tez musiał być ???
        w GE podobno jest ustalane według średniego NBP, ale odrabiaja na procentach
        • Gość: paulos Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.mos.gov.pl / 194.181.152.* 26.07.02, 16:07
          Czy jest potrzebne ubezpieczenie na życie lub poręczyciel to zależy od
          indywidualnej oceny ryzyka kredytowego. Ja musiałem ubezpiezcyć się na życie,
          ubezpieczyć mieszkanie ale nie musiałem mieć poręczycieli.
          Mają jeszcze taką opcję, że do momentu zamieszkania płaci się tylko odsedki od
          kredytu. Ale to chyba mają także i inne banki.
          • Gość: Ania Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.katowice.agora.pl / *.kato.gazeta.pl 26.07.02, 17:10
            Wczoraj własnie dzwoniłam, Pan mówi, że najczęsciej robią osobistą wycenę
            nieruchomości za... 950zł - tyle muszę zapłacić "dodatkowo"
            • Gość: ola Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 08:54
              a w GE raty wyniosły by mnie 750 zł miesięcznie gdy w ING to samo 500 zł,
              policz ile zyskaszw ciągu choćby 12 miesięcy, wole zapłacić te 950 niż w
              odsetkach spłacać kilka razy wiecej przez 20 lat w GE,

W ING wczesniejsza spłata jest bez prowizji do końca lipca jest promocja
              a GE może wziąć 2% prowizji gdy w ciągu 3 lat nadpłacisz ponad 10%
              zaciągniętego kredytu.( a mówi sie ogólnie ,że bez prowizji............,
              niektórzy mogą sie naciąć)
              • Gość: Krecik Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.pse.pl 30.07.02, 16:19
                Tak, ale GE te 2% prowizji pobiorą, jesli spłacisz za
                dużo w ciągu pierwszych dwóch lat spłacania tego kredytu,
                potem możesz już szaleć do woli :-)
                Szkoda tylko ze nie mają CHF, a EUR jest tak wysoko
                oprocentowane :-(
                • Gość: ola Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 11:14
                  ale przez te 2 lata wystarczajaco duzo sobie odbiorą od ciebie, % narasta od
                  kwoty i im mniejsza tym mniej ci rośnie, nie zamierzam 2 lata czekać by
                  nazbierać więcej długu a po 2 hurtem spłacić
                  to nie am sensu
    • Gość: dag Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 31.07.02, 10:34
      Jeśli chodzi o obsługę kredytową to polecam ING Śląski oddział na
      Nowowiejskiej, potrafią obsłużyć bardzo szybko i sprawnie, bez odsyłania po 50
      razy. Poza tym to centrum a nie jakieś powsińskie ulice. A warunki i tak
      wynikają z aktualnej oferty kredytowej. Dodatkowo warto zwrócić uwagę z jakim
      bankiem umowy parterskie podpisał developer, bo z reguły warunki są wtedy
      korzystniejsze, nie ma dodatkowych opłat za inspekcje budowy, a i
      oprocentowanie bywa korzystniejsze niż rynkowe.
      pzdr
      d
      • Gość: ola Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 11:12
        sprawdzałam oprocentowanie, napewno GE nie ma najlepszego,przewalutowanie
        kosztuje i trzeba czekać, ING moim zdaniem może być korzystniejszy, czy ktoś ma
        jakieś opinie na ten temat ??????
        • Gość: Rafał Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: 193.0.117.* 01.08.02, 10:05
          Ludzie!!!

Dlaczego nie skorzystacie z oferty któregoś z polskich banków!!!!!!!!!!

Dużo niższe opłaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PZDR
          • Gość: een Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.08.02, 10:44
            i wyższe oprocentowanie ?
            w ING nie ma wielu opłat, sprawdzałam, spłata wcześniejsza bez prowizji, bez
            opłat przy przewalutowaniu, rozpatrzenie wniosku bez opłat, więc nie rozumiem o
            jakie mniejsze opłaty ci chodzi?
            płacę tylko 950 zł za wycene nieruchomości, a to przy niskim oprocentowaniu
            zwróci mi się w ciągu roku,
            pozdrawiam
    • Gość: Celt Re: kredyt w ING Bank Śląski ????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 16:21
      Warto warto... a najlepiej w oddziale na Nowowiejskiej. Pelna kultura, spokoj,
      wszystko wytlumacza... Ja mam kredyt na 20 lat, budowlano hipoteczny w EUR
      oprocentowany 5,46%!!! Dobrze jest miec polise na zycie o wyskosci conajmniej
      rownej kwocie kredytu - schodza wtedy z oprocentowania. Mozna przewalutowac raz
      na 12 m-cy. Ja to mam bezplatnie - w promocji - ale teraz juz chyba sie
      skonczyla :-(((
      Poza tym w okresie budowlanym placi sie tylko odsetki. Jednym slowem polecam i
      zycze powodzenia w zbieraniu dokumentow!!!! Aha - WAŻNA SPRAWA!!! Jako
      zabezpieczenia dodatkowego bank żąda umowy o przelew wierzytelnosci, ktorą
      zawiera z firma budowlana. NIE KAŻDA CHCE SIE NA TO ZGODZIC!!! Jak nie ma tego
      papieru to potrzeba poreczycieli :-(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka