Dodaj do ulubionych

Pekao Development, Wilanów Park

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:03
Witam wszystich, którzy kupili, lub zamierzają kupić mieszkanie w tej
inwestycji. Na forum pojawiła sie informacja, iż istnieją jakieś problemy z
działką na której już prawie powstało to osiedle. Podobno jakaś rosyjska
firma jest zamieszana w aferę, a artykuł o tej sprawie został opublikowany w
gazecie wyborczej. Ja takiego artykułu nie znalazłem. Czy ktoś mogłby
wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów!
Obserwuj wątek
    • Gość: malgosia Re: Pekao Development, Wilanów Park IP: *.chello.pl 12.08.05, 21:48
      oj, pewnie chodzi ci o sprawe sprzed roku. Na forum byly watki na ten temat.
      Moim zdaniem wiele hałasu o nic, czytalam przed decyzja o zakupie tam
      mieszkania artykul na GW (jets w archiwum platnym) i raczej mnie uspokoil niz
      zdenerwowal.
      nooo... chyba ze to jakas nowa sprawa :/

w kazdym razie serdecznie pozdrawiam i nie siejmy defetyzmu, Malgosia(etap II)
      • Gość: Vlad Re: Pekao Development, Wilanów Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:07
        Chodzi mi raczej o sprawe sprzed roku. Info znalazlem tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=20308814&a=20313713
        Bede szukal info, czym sie sprawa skonczyla. Jesli ktos wie, prosze o
        wypowiadanie sie.
        Dobrze byloby zalozyc forum lub liste dyskusyjna dla przyszlych mieszkancow,
        znacznie ulatwiloby to wymiane informacji.
        Pozdrawiam.
        • Gość: Vlad Re: Pekao Development, Wilanów Park IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:21
          Nie chodzi mi o zasiewanie strachu na forum, tylko o wyjasnienie sprawy. Nie
          chciałbym, aby ktokolwiek, kto rozważa zakup mieszkania w tej inwestycji
          zrezygnował z niej na podstawie mojej wypowiedzi na forum. Mysle, ze
          wyjasnienie tych informacji na tym forum bedzie mialo skutek odwrotny i zachęci
          do inwestowania w Wilanów Park.
    • Gość: Vlad Zmiany do umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 17:34
      Czesc, mam pytanie do tych, ktorzy juz podpisali Umowe Przedwstepna. Jakie
      zmiany wprowadziliscie? Dziekuje za odpowiedz.
      • godlik Re: Zmiany do umowy 15.08.05, 14:48
        Cześć,
        Jesteśmy właśnie przed etapem negocjacji treści umowy przedwstępnej. Mamy sporo
        uwag ale żadnej pewności ile z nich developer zaakceptuje. Co Tobie udało się
        wywalczyć? Jakie w ogóle są szanse że pekao będzie w tej kwestii elastyczne?
        Maciek
        • Gość: Vlad Re: Zmiany do umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 17:59
          Czesc Maciek, umowe jeszcze nie podpisalem,bede dopiero negocjowal warunki.
          Napisalem w tej sprawie do PD oficjalne pismo i zamierzam zlozyc w biurze,
          podobno taki jest tryb zalatwiania tej sprawy.Moglibysmy sie wymienic uwagami w
          tej sprawie. Mozemy sie skontaktowac mailem: kirisimer@yahoo.com
          • Gość: Iza Re: Zmiany do umowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 15:17
            Witam, chciałabym dołączyć do dyskusji na temat zamian u umowie PEKAO
            Development (Wilanów Park). Mieszkanie mam narazie zarezerwowane do 24.08, ale
            na 99% jestem zdecydowana. W biurze otrzymałam informacje, że umowa jest raczej
            niezmienialna i dlatego chętnie otrzymałabym jakieś wskazówki na ten temat.
            Czy Wasza umowa sprawdzana była przez prawnika?
            Dzieki
            • Gość: wytrzeszcz oczu Re: Zmiany do umowy IP: *.aster.pl 19.08.05, 17:06
              Czasami przechodze obok tej budowy i mam takie wrażenie jakby prace jakoś
              osłabły ( ale to może tylko moje wrażenie ).
              Nie chciałbym krytykować tej inwestycji ale wydaje mi się że budynki są
              poustawiane zbyt blisko siebie i sąsiad sąsiadowi będzie zaglądać przez okno.
              Co do dalszych spostrzeżeń to uważam że okolica przez najbliższe kilka lat
              będzie wielkim placem budowy i to ze wszystkich stron tej inwestycji tak więc
              nie będzie ciszy i spokoju. Dla tego kto nie ma własnego samochodu dojazd też
              nie jest zaciekawy.
              Moim skromnym zdaniem lepiej jest zainwestować gotówke w jakieś lokum na
              Ursynowie-Kabatach gdzie już jest jakaś infrastruktura i dogodny dojazd a ceny
              za m2 są podobne.
              Na Pola Wilanowskie można się przenieść za kilka lat gdy powstanie już kilka
              osiedli i teren będzie jako tako zagospodarowany (sklepy,komunikacja,itp.)
              Pozdrawiam i życze udanego wyboru.
              • Gość: malgosia Re: Zmiany do umowy IP: *.chello.pl 19.08.05, 17:29
                -umowa z tego co wiem nie byla negocjowana (nie ja ja podpisywalam)
                -Ursynów jest dla mnie koszmarny, wolę już okno sąsiada niż coś takiego.
                • Gość: Iza Re: Zmiany do umowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 19:54
                  Zgadzam się z Twoją opinią na temat Ursynowa.
                  W sprawie umowy wcześniej wymieniane były uwagi na temat zmian i chciałam się
                  upewnić, czy wszystko jest do zaakceptowania.
                  • Gość: wytrzeszcz oczu A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: *.aster.pl 20.08.05, 16:58
                    • Gość: malgosia Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: *.chello.pl 20.08.05, 22:28
                      brak plusów jest znaczącym minusem.

kompletnie zdehumanizowane miejsce i żadne metro (itp) mi tego nie wynagrodzi.

ale pozosanmy kazdy przy swoim zdaniu i blagam Cie, nie przekonuj mnie jaki to
                      WIlanow jest okropny. O gustach...
                      • Gość: JS Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: *.acn.waw.pl 24.08.05, 22:57
                        A ja już odebrałem klucze i qrcze chyba pierwszy sie wprowadzę (10.09)... Działa
                        tu już internet. Blisko mam do ulubionej restauracji moich dzieci ;) I nie musze
                        na razie kupować gazet - instrukcja użytkowania lokalu ma chyba 30 stron, do
                        tego dochodza inne pisemka.
                        Sypiam tu od czasu zainstalowania ... no... kibelka. Jest OK. Podoba mi się.
                        Rano idzie pobiegać wzdłuż rzeczki po której biegają (póki co) kaczki (w
                        przeciwieństwie do Ursynowa). Z tarasu widzę dach pałacu w Wilanowie (w
                        przeciwieństwie do Ursynowa). Do centrum jadę autem 15 minut (w przeciwieństwie
                        do Ursynowa). Nie ma wokół mnie i nie będzie nic powyżej 4 pieter (w
                        przeciwieństwie do Ursynowa). I każdy wie co to jest Wilanów i jak do mnie
                        dojechać (w przeciwieństwie do Ursynowa).

Serdecznie pozdrawiam:)))
                        • Gość: malgosia Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: *.chello.pl 25.08.05, 00:00
                          świetny post, poprawiłeś mi humor!!

,,I nie musze na razie kupować gazet - instrukcja użytkowania lokalu ma chyba
                          30 stron, do tego dochodza inne pisemka. "
                          hahah :)

kolejna zaleta: sąsiedzi z poczuciem humoru!
                          • Gość: maggie forum osiedla wilanow park IP: 217.153.125.* 25.08.05, 12:32
                            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33274
                            • vlad5 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33274 29.08.05, 12:57
                              Proponuje aby cala dyskusja przeniosla sie na nowopowstale forum, czyli
                              zapraszamy na:
                              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33274
                          • Gość: mm Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: *.wa-wa.inpoland.pl 24.10.05, 21:58
                            Cieszę się,że wkrótce do Was dołączę. Sąsiedzi w dechę (w przeciwieństwi do
                            Ursynowa.

Pozdr
                        • Gość: ABC Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: 195.42.249.* 25.08.05, 14:48
                          JA TEZ NIE ZNOSZE URSYNOWA. SYPIALNIA KTORA ZA KILKA LAT ZMIENI SIE W COS
                          PODOBNEGO DO CHOMICZOWKI TRAGEDIA TO PRAWDA. JEZELI CHODZI O POLA WILANOWSKIE
                          TO SPRAWA WYGLADA ZUPELNIE INCZEJ. KUPILES SOBIE GOSCIU MIESZKANKO NA
                          BAGIENKACH ZGNILIZNA I GRZYB GWARANTOWANY. CZTERY PIETRA TYLKO TYLE I TEZ NIE
                          WIADOMO CZY FUNDAMENTY WYTRZYMAJA STOJAC Z WODACH GRUNTOWYCH. RZECZKA O KTOREJ
                          MOWISZ TO NIC INNEGO JAK POPULARNA SMRODKA CZYLI SCIEKI Z LOTNISKA. JEST ZA TO
                          ZBIORNIK RETENCYJNY KTORY TWORZY SPECYFICZNY MIKROKLIMAT. NO I BLISKO BEDZIE DO
                          SUPERMARKETU I AUTOSTRADY. STANDARD ZYCIA BARDZO WYSOKI. SZCZERZE ZAZDROSZCZE
                          WYSMIENITEJ LOKALIZACJI
                          • Gość: spoko Re: A jakie to minusy są na Ursynowie? IP: 217.153.125.* 25.08.05, 16:56
                            Po pierwsze, nie krzycz.

Po drugie, nie na żadnych bagienkach, tylko na tarasie nadzalewowym pokrytym
                            grubą warstwą plejstoceńskiego piachu (niżej, za linią jeziorek, jest holoceński
                            taras zalewowy) (1).

Po trzecie na trwałość fundamentów bardziej wpływa głębokość przemarzania niż
                            poziom wód gruntowych, a zaradzić się da i jednemu i drugiemu (2).

Po czwarte, nie żadna smrodka, tylko Potok Służewiecki, który może być już tylko
                            z roku na rok coraz czystszy (3).

Po piąte nie zbiornik retencyjny tylko naturalny i piękny fragment starorzecza
                            położonego w dolinie Wisły na tarasie zalewowym, tworzącego ciąg jeziorek tuż
                            pod skarpą tarasu nadzalewowego(4).

Po szóste nie do supermarketu tylko do hipermarketu i centrum handlowego (5).

Nie chce mi się nawet szukać informacji na temat mikroklimatu, średniej długości
                            życia, poziomu zadowolenia mieszkańców itp., na pewno sa gdzieś w necie.

Reszta mniej więcej OK. Do autostrady będzie ode mnie 3,5 km (6).

- - - - -
                            1. www.czerniakow.republika.pl/1%20tresc.htm
                            2. www.budostrada.alpha.pl/technologia_budowy.php?id=82
                            3. www.wisniewski.org.pl/news/printnews.php?newsid=4
                            4. www.bip.warszawa.pl/dokumenty/informacje/os/os-program-rozdzial-07.pdf
                            5. www.bizplace.pl/?m=5110&i=123
                            6. www.autostrady.com/a2/gallery/pow/
                            • Gość: Vlad Umowa przedwstepna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:11
                              Czesc,
                              zgadzam sie z gosciem o imieniu "spoko". Lecz przeciez nie wszystkim musi sie
                              podobac nasze nowe osiedle i to jest bardzo normalne moim zdaniem. Jestem
                              rowniez pozytywnie nastawiony do tych, ktorzy pisza negatywy o Wilanow Park.
                              Kazdego zapraszam do wypowiadania swojego zdania, lecz pisanie informacji
                              nieprawdziwych i zmyslonych niech bedzie zabronione.
                              Natomiast ja chcialbym powrocic do sprawy umowy przedwstepnej. Ja zlozylem
                              pismo w Biurze Sprzedazy i czekam na odpowiedz. Czy komus udalo sie wywalczyc
                              cokolwiek?
                              Co powiecie rowniez na to, aby utworzyc liste dyskusyjna na yahoogroups.com
                              Moge sie tym zajac, a uzytkowanie jej jest bardzo proste. Mail wyslany pod
                              jeden adres bedzie trafial do kazdego zapisanego na liscie uzytkownika.
                              Prosze o informacje dotyczace umowy przedwstepnej. Dzieki.
                              • Gość: malgosia Re: Umowa przedwstepna IP: *.chello.pl 27.08.05, 19:47
                                co do grupy dyskusyjnej - moim zdaniem znacznie lepszym rozwiązaniem jest forum
                                Wilanow Park, zreszta juz utowrzone.
                                • Gość: Vlad Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:01
                                  Rozwiazanie w postaci forum moze w tym momencie jest wystarczajace. Liste
                                  dyskusyjna mozna bedzie zalozyc pozniej, jesli bedzie potrzeba. Moim zdaniem
                                  uzywanie listy jest wygodniejsze. Na razie moze i wystarczy forum.
                                  • jack_sparrow Re: Forum 29.08.05, 15:36
                                    Forum jest OK, lista dyskusyjna też jak najbardziej, jeśli tylko masz na to
                                    chwilę czasu, zakładaj:)))

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka