Dodaj do ulubionych

dolcan na Tyszkiewicza (Wola)

IP: *.acn.waw.pl 20.08.05, 14:54
jak buduje ten developer?
interesuje mnie ich inwestycja na tyszkiewicza
dzwoniłem - 4900 PLN brutto za metr, oddanie 09.06
dość drogo ale bliskość do centrum robi swoje
proszę o opinie, tych którzy kupili w dolcanie
Adam
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 62.111.171.* 22.08.05, 09:23
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=14848510
    • Gość: potencjalny klient Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.05, 23:40
      Zastanawiam się nad tym samym. Opinie, które czytam w necie, dotyczące innych
      inwestycji nie sa zbyt zachęcające. Obejrzałem plac budowy i też nie wygląda to
      dobrze. Może się mylę, ale profesjonalizmu tam nie widać.
    • aj27 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 31.08.05, 08:37
      wejdź na forum osiedla Laguna w Wesołej. mnóstwo opinii, bardzo różnych, są
      narzekania, są pozytywy. jestem szczęśliwym jak uważam przyszłym lokatorem tej
      inwestycji, jestem tam średnio 2x w tygodniu, obserwuję, pytam, wyjaśniam ,
      rozmawiam o jakiś tam pojawiających się drobnych usterkach (np. zamurowany
      kontakt- zdarza się). wziąłem nawet kumpla budowlańca i jako niezależny
      stwierdził, że jest całkiem dobrze i chociaż zawsze można się do czegoś
      przyczepić to na razie tak na prawdę nie ma o co. Ściany proste, podłogi dobrze
      wylane, tynki - przy halogenie zawsze wyjdą mniejsze lub większe krzywizny. Tuż
      przy Tyszkiewicza miałem przyjemność - chociaż wątpliwą - mieszkać i uważam, że
      cena jaką podajesz w porównaniu do proponowanej np. w Lagunie - porównaj
      chociażby standard : 3 piętra, winda, garaże, teren zamknięty, wokół pełno lasu
      (dla mnie bomba)- jest od diabła wysoka. Ale wybór zależy od indywidualnych
      potrzeb. Powodzenia.
    • Gość: whiskyman Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.sggw.waw.pl 12.12.05, 19:23
      Bylem bardzo zainteresowny ta inwestycja ale niestety wydaje mi sie ze nie ma
      ajmniejszego sensu sie w to pchac
      1. Gdy powiedzialem kobiecie ze chce umowe notarialna zrobila wielkie oczy jak
      by nie wiedzila o co chodzi, poczym zaczela mi tlumaczy ze najpierw podpiszemy
      umowe cywilna a pozniej dopiero notarialn to jakis absurd:)
      2. Dzwonilm do nich trzy razy pytac sie o akt wlasnosci ziemi, za pierwszym
      razem powiedzieli mi ze bede mieli za tydzien, za drugim razem, ze jk wybuduja
      2 pietro (bylem tam dzisiaj jest wykop), za trzecim razem powiedzili mi ze na
      koncu stycznia beda mieli 100% oczywiscie jak postawia 2 pietro ale w zimie
      watpie zeby to tak szybko zrobili o ile wiem beton scnie 21 dni:)
      3. Zdziwil mnie tez fakt, ze mieszkania 2 pokojowe rozchodza sie jak cieple
      buleczki a u nich wybor jak nigdzie mozna wybierac i przebierac jak sie chce
      4. Firma dolcan zajela 14 miejsce z 14 mozliwych w rankingu firm developerskich
      5. opinie na wszystkich forach jakie czytalem sa zniechecajace
      Tak wiec radze sie dobrze zastanowic przed ewentulna tranzakcja bo to nie
      kupowanie nowych skarpetek tylko powazna inwestycja pozdrawiam
      • Gość: Ania Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.chello.pl 13.12.05, 18:40
        cześć, popieram twoją opinię, sama zrezygnowałam z tych samych powodów.
        • Gość: Zosia Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 11:14
          A czy ktoś już podpisał umowę sprzedaży na te mieszkania? ja mam wrażenie, że
          chcąc przyspieszyć sprawę, ciut straszą podwyżką cen po Nowym Roku... czy tak
          jest wszędzie?...
          • Gość: Aga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:42
            Witam!
            Dzisiaj rozmiawiałam z jedna z Pań na Żurawiej i również poinformowała mnie o
            obecnie trwajacej promocji, która nie wiadomo kiedy może się skończyć, nawet
            juz w przyszłym tygodniu! Cena jest bardzo wysoka, a do tego jak sobie
            poczytałam opinie na forum ze wcześniejszych inwestycji zaczynam mieć coraz
            więcej wątpliwości!
            • Gość: dominikus Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 213.184.17.* 31.12.05, 11:26
              zarezerwowalem wstepnie mieszkanko.Dziwi mnie rowniez fakt dostepnosci
              powierzchni powszechnie uwazanych za najciekawsze(45-50m2).Sytaucja z gruntem
              nie za ciekawa, do tego rowniez zostalem poinformowany o ewentualnej podwyzce
              za kilka tygodni..Czy ktos z WAS widzial plac budowy ostatnimi czasy?
              hmm...niezly orzech do zgryzienia przyzac musze..
              • Gość: ana Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.bph.pl 03.01.06, 15:40
                Jeżeli chodzi o inwestycję na Tyszkiewicza to mamy warunek aby do jutra
                podpisać umowę. Mamy zarezerwowane mieszkanko od miesiąca niestety mieli
                problem z wieczystym użytkowaniem. Dziś dostałam inf. iż mam czas do jutra aby
                wpłacić przedpłatę i sytuacja z gruntem jest już uregulowana. Informują nas że
                cena od stycznia jest wyższa i jeżeli się nie zdecydujemy szybko to cena którą
                ustaliliśmy na początku czyli 4900, nie będzie już obowiązywać. Aktualnie
                podają 5200 czy coś koło tego. Jest to mój pierwszy zakup nieruchomości jeżli
                możecie coś podpowiedzieć to proszę o szybkie inf. Mam czas do jutra. Może ktoś
                coś wie więcej na ten temat. Fakt jest taki że problem z wieczystym
                użytkowaniem uniemożliwił nam podpisanie wcześniej umowy, akutalnie sprawa
                podobno jest rozwiązana ale zadziwiające jest to że tych mieszkań (2 pokoje)
                jest dużo jeszcze dostępnych.Czy za tym nie kryje się coś więcej?
                • Gość: kapsel Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.94.201.* 04.01.06, 00:41
                  decyzje o kupnie mieszkania nie podejmuje sie z dnia na dzien. Tym bardziej
                  jesli ma sie zamiar kupic cos od developera majacego opinie jednego z
                  najgorszych na rynku, od developera, ktory oszukuje klientow (patrz: posty na
                  forum, inwestycja w Ursusie), ktory nie wykona inwestycji na czas (polecam
                  wizyte na Tyszkiewicza - dziura w ziemi). Jak Cię przekonać, abyś dała sobie
                  spokój? Dolcan zapewne bajeruje Cię z wieczystym użytkowaniem - weź wypis z
                  księgi wieczystej, olej papierki, które Ci pokazują.
                  Jeszcze jedno - nikt nie chce kupic u nich mieszkań, a oni mają podwyższać
                  ceny? Nieracjonalne zachowanie - myślę, że ściema.
                  Tez sie zastanawialem nad ta inwestycja, bo piekne mieszkania i tania (jak na
                  te lokalizacje) ale krotka analiza odwiodla mnie od tej decyzji
                • Gość: Jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.bph.pl 04.01.06, 10:51
                  Cześć Ana,

Widzę, że logowałaś się ze strony BPH - więc pracujesz tam gdzie ja - dlatego
                  wyjaśnię Ci na czym rzecz polega, ale nie na forum.
                  W każdym razie jest to inwestycja wysokiego ryzyka. Moja skrzynka:
                  info_dol@wp.pl
                  • Gość: Agnieszka Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 11:12
                    Witaj Ana, ja rowniez jestem zainteresowana kupnem mieszkania od firmy dolcan.
                    Przerazaja mnie jednak wszystkie fakty, posty i opinie o tym dewelpoerze. Czy
                    moge miec prosbe o mailik z wyjasnieniem dlaczego ta inwestycja jest tak bardzo
                    ryzykowna. Bede wdzieczna za wszelka pomoc, nie chciałaby Ci mocno zawracac
                    glowy, ale skoro spotykamy sie na forum to penwie wiesz jak mocno sie boje
                    wdepnąc w cos z tym dolcanem. Jesli nie masz nic przeciwko to daj znac wysle Ci
                    mojego maila.
                    Agnieszka
                    • Gość: zosia Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:12
                      Witam. Ja wczoraj zrezygnowałam z podpisania umowy z firmą dolcan i wszystkim
                      również to radzę. mieszkanko jest, owszem ładne, zwłaszcza jeśli na 5 - 6
                      piętrze i od strony zachodniej - ja takie miałam ale wybrałam się z umową do
                      prawnika... jak usłyszał, że dolcan to powiedział, że w warszawie działają dwie
                      bardzo kiepskie firmy - dolcan i jw construction... to usłyszałam na poczatek...
                      póżniej zaczął dość wnikliwie studiować tą umowe - znalazł wiele zapisów bardzo
                      krzywdzacych potencjalnego nabywce i praktycznie uniemożliwiających dochodzenie
                      swoich praw. za jakiekolwiek opoznienia dolcan nie ponosi zadnych
                      konsekwencji!!! mozecie oczywiscie zazdac zwrotru pieniedzy - tak jest napisane
                      w umowie ale dolcan ma prawo wyplacic je dopiero po 6 miesiacach!!! w tej umowie
                      jest wiele podobnych "ciekawostek"... za prawnika troszke zaplacilam ale mysle
                      ze kosztowalo mnie to mniej niz ew pozniejsze koszty...
                    • Gość: ana Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.bph.pl 05.01.06, 09:50
                      Agnieszka podaj meilika to prześlę Ci coś interesującego.
                      • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.piasta.pl 06.01.06, 13:35
                        Witam,
                        mam podpisaną umowę na mieszkanie w bloku Tyszkiewicza 13,
                        podpisałem papiery we wrześniu 2005. Z firmą Dolcan współpraca układa się
                        dobrze developer zawiesił wszelkie płatności rat za mieszkanie dla swoich
                        klientów do czasu uzyskania KW jestem informowany o wszelkich postępach
                        związanych z tą inwestycją zarówno przez Dolcan, jak i przez mój bank.

Sprawa KW - z informacji uzyskanych z banku wiem, iż to Skarb Państwa wystąpił
                        o ustanowienie KW gdyż ta działka jej nie posiadała (Miasto S. Warszawa nie
                        zbywałoby terenu z wadą prawną?), więc należy cierpliwie poczekać na
                        zakończenie procedur prawnych i przeniesieniem własności na Dolcan (zgodnie z
                        um. pomiędzy Prezydentem Warszawy, a firmą Dolcan) – jest załącznikiem do
                        umowy.
                        Zgadzam się w 100% że zakup mieszkania to nie zakup skarpetek. Należy
                        sprawdzić wszystkie za i przeciw.
                        Moja rada dla wszystkich zainteresowanych kupnem mieszkania od developerów
                        działających na naszym rynku negocjujcie warunki umów, można dużo ugrać. I
                        dobrze porozglądajcie się za kredytem są duże różnice w wysokości: rat,
                        prowizji i innych opłat.

Pozdrawiam :-))))
                        • Gość: Jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.149.64.* 11.09.06, 14:12
                          Ja też kupiłam tam mieszkanie, czy wiesz coś na temat problemów z KW?
                          Napisz na maila jola_z@vp.pl
                          Pozdrawiam
                      • alex359 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 11.04.06, 11:27
                        witaj ana, jutro pedze na spotkanie z dolcan w sprwie mieszkania przy rondzie
                        zaba. Czy mozesz udzielic mi pewnych wskazowek jakie powinnam zadac im pytnia?
                        moj mail alex359@gazeta.pl lub gg 1281402 dziekuje
    • adzik22 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 07.01.06, 16:36
      okolica tragiczna. ja bym w zyciu nie kupila tu mieszkania
      • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.piasta.pl 07.01.06, 23:05
        Może widoków z okna to nie ma za fajnych wąska uliczka i kamienice, ale za to
        budynek i rozkład mieszkania jest super. Wszędzie blisko bez korków, boczna
        uliczka powinno być cicho. Będę mógł więcej coś powiedzieć jak już wybudują i
        pomieszkam sobie trochę :)
        Hmmm za długo to sobie nie posiedzę w domku, bo będzie trzeba trochę popracować
        na te małżeństwo z bankiem – oj te raty, raty!!!!
        Żeby nie ten kredyt życie byłoby piękne.
        Pozdrawiam :-))))
    • Gość: AnkaB Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.crowley.pl 02.02.06, 12:05
      dzwoniłam tam dzisiaj, ceny 5600 zł brutto - termin oddania - grudzień 2006 !! A
      wybór mieszkań bardzo duży - chyba mało kto chce tam kupić mieszkanie i stąd te
      opóźnienia, a mam wrażenie, że w grudniu to oni tego nie oddadzą...
      • Gość: JA Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.160.172.* 02.02.06, 12:30
        Mieszkałam trzy lata przy ul. Długosza róg Tyszkiewicza i ekspresowo wynisłam
        się do ścisłego centrum, ktoś może powiedzieć z deszcu pod rynnę. Na Woli było
        tragicznie "kupa" pijaków i pijaczek płaczacych do pólnocy dzieci ciagnacych
        rodziców? do domu po prostu koszmar. Tam w okolicy jest kilka budynków do
        których przsiedlali "element". Nie wróciłabym mimo, że mieszkam w centrum za
        dopłatą.
        • Gość: pyzula3 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 193.201.167.* 02.02.06, 15:18
          przychylam sie do opinii przedmowczyni, mieszkalam tam bardzo dlugi okres czasu
          i faktycznie pomieszkuja tam pijaki a budynek stoi w tak neiciekawym miejscu ze
          az sie dziwie kupujacym za taka wysoka cene. Nie liczcie tam na kawalek zieleni
          tak jak to jest na wizualizacjach,nie ma tam na to poprostu miejsca. Codziennie
          przejezdzam tamtedy z dzieckiem do przedszkola a roboty wogole nie postepuja.
          • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 17:01
            I całe szczęście, że nic się nie dzieje.
            Zimą prace na budowie?
            • Gość: Jaga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.bph.pl 14.03.06, 09:52
              A czy ktoś Wam w Dolcan wspomniał, że podobno do trzech z pięciu działek na
              których budują, są roszczenia byłych właścicieli ...
              Dolcan kłamie na każdym etapie współpracy.
              Ciekawe czy mają już wieczyste prawo użytkowania na 99 lat, bo jak na razie
              mieli dzierżawe na 31 lat (czyli nic nie mieli). Ta firma i inwestycja to
              POMYŁKA.
              Im bardziej ich drążysz, tym więcej niedopowiedzeń. Inwestycja wysokiego ryzyka.
              • piwkonaprzeciwko Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 28.03.06, 22:47
                skąd masz informacje o roszczeniach? To ważna informacja dla zainteresowanych
                kupnem, do których i ja należę.

Co do lokalizacji to rzeczywiście okolica nie jest inteligencka. Ale do Placu
                Bankowego 2.5km, bez korków. To jest niechybnie zaleta. Dobra komunikacja
                miejska.
              • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 31.03.06, 15:28
                Masz informacje o roszczeniach?
                Chciałbym poznać szczegóły.
                Mam pismo z Zarządu Mienia Skarbu Państwa informujące o przeniesieniu własności
                gruntu (działki Tyszkiewicza 13) na Dolcan - warunek przeniesienia własności
                działki - postawienie budynku w stanie surowym zamkniętym. Z informacji
                uzyskanych od kierownika budowy, na koniec czerwca 2006 jest planowane
                postawienie całego szkieletu budynku, zakładam że w lipcu powinni robić
                wylewki.
                Drodzy Sąsiedzi :) dajcie mi znać na forum, jak będą robić wylewki (na 5
                piętrze - szczeg.), ten etap jest dla mnie bardzo ważny(pracuje w terenie i nie
                jestem w stanie kontrolować budowy).
                Pozdrawiam
    • Gość: ha Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:50
      czy oni jeszcze gdzies buduja?
      • malaga1975 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 09.04.06, 10:59
        tak, w ząbkach
        • malaga1975 Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 09.04.06, 11:01
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34010
    • Gość: Magda Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.aster.pl 11.04.06, 21:46
      czy są jakieś nowe informacje na temat tej inwestycj? obawiam się że wdepnęłam
      w coś poważnego podpisując z nimi umowę... no i żaden bank nie chce dać mi
      kredytu na tą inwestycję, a oni żądają kolejnych wpłat...
      • Gość: Osia Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 57.66.76.* 12.04.06, 13:27
        Witam wszytskich serdecznie,
        przyznam, ze bylam bardzo zainteresowana kupnem mieszkania na ul. Tyszkiewicza,
        nie mniej jednak teraz po przeczytaniu wszystkich Waszych postow przyznam, ze
        jestem troszke w szoku.
        Zdecydowanie zniecheca mnie tez to, ze (z informacji, ktor uzyskalam od
        Dolcanu) kredyt na inwestycje mozna wziac tylko w banku BGK (ktory ma
        oprocentowanie 3,7%!!!). Mieszkania wydaja sie byc dosc atrakcyjne, jednak za
        cala ta inwestycja przemawia tyle minusow, ze w tej chwilii nie wiem, co o tym
        myslec.
        • Gość: ola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 13.04.06, 14:42
          a ja dostałam informację, że żaden bank nie chce dać kredytu pod ich inwestycje
          bo Dolcan należy do grupy "zagrożonych developerów", jak jest w BGK nie wiem.
          Wiecie co przeraża mnie to wszystko! Nie wiem na ile jest w tym prawdy jeśli
          chodzi o te banki, ale ja chyba się wycofuję...
          • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 13.04.06, 16:44
            Witam,
            chyba jestem jedynym optymistą na tym forum.
            Kupiłem mieszkanie na Tyszkiewicza w m-cu 09-2005r., mam zamrożone wpłaty, moje
            ryzyko to wpłacona pierwsza rata dobrze wynegocjonowana. To prawda, że BGK
            udziela kredytu na tą inwestycję i to prawda, że mogłaś mieć kłopot w innych
            bankach z kredytem - powód dzierżawa działki, która ma przekształcić się w
            uzytkowanie wieczyste po wybudowaniu stanu surowego zamkniętego (zgodnie z
            umową z Zarządem Mienia Skarbu Państwa, a Dolcanem) i chodzi o to że do czasu
            uzyskania KW na grunt banki nie mają się naczym zabezpieczyć, więc sobie czekam
            a Dolcan buduje za swoje - super rozwiązanie :)))
            P.S. Mój Bank tzn. Raiffeisen mówi, że jest gotowy na udzielenie kredytu na tą
            inwestycję.
            Radzę pogadaj ze swoim doradcą finansowym, a zoboczysz jak Ci spuszczą
            oprocentowanie lub inne opłaty i zawsze mozna zmienić swój kredyt na inny w
            innym banku.

Pozdrawiam Adam - sąsiad z Tyszkiewicza

• Gość: Sąsiad z IV piętra Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.chello.pl 02.05.06, 22:35
              Cześć Adamie,

Powiedz mi proszę, kto i w jakiej formie wydał Ci postanowienie o zamrożeniu
              wpłat? Czy masz to w formie aneksu do umowy?

Pozdrawiam,
              W.

• Gość: Być może sąsiad Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.94.201.* 17.05.06, 10:40
                Witam,

Zastanawiam się nad tą inwestycją ale:

1. Nieuregulowana własność gruntu to ryzyko

2. Po przeczytaniu opinii o firmie znacznie bardziej odczuwa się to ryzyko.

3. Pani w biurze sprzedaży rozmawia ze mną tak: "albo się pan decyduje albo ja
                dzisiaj sprzedam to komuś innemu" Jezeli teraz ze mną tak rozmawiają a jeszcze
                czegoś ode mnie chcą (tzn. moich pieniędzy:) to jak będzie później jak ja będę
                czegoś chciał?

Troszke sobie tego nie wyobrażam...

Nie wiem czy nerwowo bym wytrzymał jakby traktowali mnie jak tych ludzi na
                Strumykowej. Nie zwracałbym uwagi na pojedyncze głosy malkontentów ("jeszcze
                się nikt taki nie narodził żedby wszystkim dogodził"... ale cała lawina
                niezadowolonych głosów robi wrażenie...)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=23131790&v=2&s=0
                www.budowa.com.pl/forum/index_forum.asp?menu=zobacz&idmain=298&id=298
                Jakieś pozytywne głosy?
                • Gość: P.*.kolporter.com. Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:15
                  Witaj Sąsiedzie!
                  Ja w maju podpisałam umowę z Dolcanem,a na forum weszłam dzisiaj i jestem
                  przerażona. Bardzo proszę, jezeli masz jakieś nowe informacje dotyczące tej
                  inwestycji, bardzo proszę o kontakt.
                  Serdecznie pozdrawiam.
                  jagodabarcewicz@wp.pl
              • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 07.06.06, 14:48
                Witam,
                Dolcan wysłał pismo dla swoich klientów z I transzy informujące o zamrożeniu
                wpłat za lokale,
                obecnie raczj nie do uzyskania – banki udzielają kredyty pod inwestycję
                Tyszkiewicza.
                Pozdrawiam
                • Gość: awalma Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.187.80.* 08.06.06, 21:47
                  To nieprawda,ze Dolcan przesłał do swoich klientow pisma o zamrozeniu wpłat.Ja
                  tez kupilam tam mieszkanie na poczatku i nic takiego nie bylo.
                  • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 09.06.06, 14:09
                    A czy wystąpiłaś z wnioskiem?
                    Ja takie pismo otrzymałem - w odp. na mój wniosek i wiem, że otrzymały inne
                    osoby z pierwszej transzy.
                    Mam do Ciebie pytanie - czy sama z własnych środków finansujesz swoje "M", czy
                    kredytem? Jak to 2-gie to na samym początku inwestycji miałaś z tym problem
                    banki wstrzymywały się z decyzją kredytową do czasu uzyskania przez Dolcan KW
                    na grunt i wówczas było to kryterium do otrzymania od dewelopera w/w pisma
                    informującego o zamrożeniu wpłat.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: awalma Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 12.06.06, 13:49
                      Wiesz Adam sam sie mylisz w zeznaniam,bo najpierw piszesz ,ze do wszystkich
                      zostala wyslana wiadomosc,teraz ze na wniosek.Nie wiem wiec po co te wszystkie
                      rzeczy tu piszesz.Jesli maja byc to rzeczy nieprawdziwe to po co wprowadzac
                      takie informacje do obiegu.Pozdrawiam
                      • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 12.06.06, 20:42
                        A przesłać Ci Fax-em niedowiarku?
                        Nie zapominaj, że jestem tylko klientem więc nie mam wglądu do danych osobowych
                        innych klientów, lecz z całą stanowczością mówię iż takie pismo zostało wysłane
                        do klientów z I Transzy byłem światkiem wysyłki (pozdrawiam sąsiada z
                        Karolkowej, który takie pismo otrzymał). A powiedz mi jak finansowałaś swoją
                        inwestycję - był to kredyt? Pewnie NIE!!!!!! Stać Cię było na wysokie raty
                        płacone przez rok?
                        A może pracujesz dla konkurencji?
                        Tak, czy siak pozdrawiam sąsiadkę ;)))))))
                        Na którym piętrze będziesz mieszkać?
                        Ja na 5 w pierwszej klatce.
                        Pa,pa.
                        • Gość: Paweł Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.160.138.* 12.07.06, 13:32
                          Wydaje mi sie, że Adam pracuje dla dewelopara jako osoba poprawiająca mu
                          wizerunek.
                          Wiem od znajomej z pewnego banku, że firma jest uznana za podejrzaną - nie
                          dostali kredytu (podejrzenie o mafijne pieniądze).
                        • Gość: awalma Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.visionexpress.pl 21.08.06, 18:47
                          To calkowicie nieprawda co piszesz i to nie niedowiarstwo tylko fakty
            • Gość: Zainteresowana Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.ew.pl 08.06.06, 16:50
              Nareszcie jakaś pozytywna opininia. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania tam,
              ale po przeczytaniu tych wszystkich opinii???
              Czy ktoś może wie jaki jest przewidywany termin wpisu do KW? Dzisiaj byłam w
              biurze na Żurawiej i miła pani zajmująca się kredytami powiedziała mi coś o 15
              miesiącach. Jest to dla mnie o tyle istotne, że do czasu wpisu do KW bank
              dolicza 1% do kredytu.
              Wbrew przeczytanym wcześniej opiniom dot. braku możliwości uzyskania
              informacji. Ja dostałam dzisiaj wszystko o co prosiłam (projekt techniczny,
              wzór umowy itp)
    • Gość: Majka Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.117.255.* 06.06.06, 09:16
      cześc
      od 2 tygodni czekam na nadesłanie mi planów zarezerwowanego mieszkania i umowy
      przedwstępnej.
      Skoro tak dbają o klienta -dzwoniłam 2 razy ale za każdym razem moja pani
      rozmawiała przez telefon- to co bedzie dalej i jak to świadczy o firmie..
      Pozostawiam bez komentarza - widocznie nie chcą sprzedać tych mieszkań skoro
      takie mają podejście do potencjalnych kupców- pełne lekceważenie-
      Pierwsz raz spotykam sie z czymś takim.
      • Gość: Blanka Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.vizja.pl / *.vizja.pl 27.06.06, 17:40
        Wedlug mnie panie na Zurawiej sa znacznie milsze niz na przyklad w biurze
        sprzedazy mieszkan dewelopera PKO investment (inwestycja na Okopowej i na
        Banderii 4). W PKO pani rozmawia tonem i w stylu "Won stad!", metr kosztuje od
        5.900 (Banderii) i od 6.700 (Okopowa) przynajmniej za 2 pokojowe mieszkania, a
        oni zaluja paru groszy dla informatyka: mieszkania na Okopowej sprzedane sa na
        czerwono, ale akurat dwupokojowe nie... Wprowadzaja czlowieka tylko w blad. Na
        Banderii nie tylko nie ma rzutow mieszkan, ale nawet ich spisu i opisu od
        jakiegos pol roku... Nie ma sie co takimi drobnostkami zrazac.
        • Gość: rrrrr Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:50
          Byłam zainteresowana Dolcanem, az do pocztatku tego roku.Miałam wybrane
          mieszkanie jeszcze w zeszłym roku po cenie niższej niż aktualna . Nie
          zdecydwoałam sie na tą inwestycje ze względu na brak do dnia dzisiejszego prawa
          wieczystego uzytkowania gruntu ?? i dziwne sytacje gdzie żądano od mnie
          jakiejś kwoty bez zabezpieczenia w umowie. Czy jakikolwiek bank udzilił wam
          kredytu ?? bo mnie nie chciał ze względu na brak wieczystego uzytkowania.

ps.
    • Gość: Anka Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.117.255.* 06.06.06, 13:38
      Ja z kolei usłyszłam że moja rezerwacja cytując dosłownie rozpromieniałą
      panią : "wypadła z systemu", pani powiedziała to ot tak, jakby nic złego się
      nie stało, przy czym , mieszkanie które mnie interesowało juz sprzedano.
      Wiecie co, zastanawiam sie poważnie nad tą całą inwestycją, na moje pytanie
      dlaczego nie informują osób bezpośrednio zainteresowanych pani odpowiedziała,
      że na każde mieszkanie jest po 7-8 osób zainteresowanych i że jest taki obrót
      że nie mają czasu do wszystkich wydzwaniać.
      Czyli, jeżeli macie rezerwacje to nadal nie macie nic- bo można zastanawiać sie
      nad kredytem , podczas gdy Waszego mieszkania już nie będzie.
      Pani była beztroska i niczym się nie martwiła.
      Nie wyraziła żadnej, nawet najmniejszej skruchy po czym dodała że
      cytuję: "Prezesi wiedzą jak jest, bo taki jest ruch że nie do wszystkich można
      zadzwonic". Konkludując panie nieuprzejme- Prezesi pozbawieni żadnych zasad
      etycznych dla potencjalnych klientów.
      Idę szukać innej inwestycji.
      Kręcą!
      • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 07.06.06, 14:26
        Na takim etapie budowy chcecie kupić mieszkanie z segmentu małe/średnie w
        Warszawie?
        Gratuluję poczucia humoru.
        O to jaka jest stuacja:
        1)ostatni m-c kredytów walutowych na dotychczasowych warunkach od lipca średnio
        do zdolności kredytowej dolicz 20% (4-5p)
        2)wszystkie mieszkania są sprzedane (cudzodziemcy kupowali całymi piętrami) i
        tylko są do odsprzedania strzępy te pojedyncze z których zrezygnowali
        (planowali kupić 12 a kupują 11 mieszkań)
        3)budynek ma mieć 7 kondygnacji obecnie budują 6-te piętro, od poniedziałku w
        garażach są kładzione tynki.
        Więc rezerwacja bez podpisania umowy i wpłacenia zaliczki obecnie mija się z
        celem.
        Pozdrawiam
        sąsiad z 5-go
        • arek-zabki Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 17.06.06, 20:01
          Ludzie!!! Dolcan to jedna wielka pomyłka. Jestem mieszkańcem jednego z ich
          osiedli. W Ząbkach. Orla II. Mieszkanka owszem są super (jeżeli będziecie umieli
          się wykłucić o to by na dzień dobry poprawili wszystkie nie doróbki i błędy.
          Takie jak: źle obsadzone okna, nie domykające się, bądź blokujące drzwi
          zewnętrzne, krzywe podłogi, ściany, rdzewiejące barjerki na balkonach, źle i
          krzywo umiejscowione wyjścia rurek do wody, i do centralnego). Ale co z
          resztą?!? Z tymi tak zwanymi częściami wspólnymi???.
          Klatki popękane, tynk spada ze ścian, winda co dwa dni nie czynna (choć
          czekaliśmy na nią pół roku po oddaniu bloku), wieczne kłopoty z oświetleniem,
          popękana wylewka w gararzu, przeciekający dach, popękana kostka brukowa na
          wjeździe do osiedla. To tylko niektóre, ważniejsze usterki.
          Ale najlepsze jest to że Dolkan na swoich osiedlach zastrzega sobie prawo
          administrowania nimi przez czas jakiś (u nas było to trzy lata).
          I w tedy odstawia takie numery jak u nas: Np: oddaje pod wyłączne użytkowanie
          część placu na którym zbudowane jest osiedle (nota bene, placu który wedle prawa
          jest w 100% własnośćią - częścią wspólną - lokatorów osiedla, bo w aktach not.
          mają zapisane że zapłacili za niego), gościowi który ma lokal usługowy w osiedlu
          na to by ten go zagrodził i trzymał na tej zagrodzonej części samochód
          dostawczy. On ma darmowe miejsce parkingowe, a wspólnota właśnie straciła bramę
          pożarową wymaganą w przepisach.
          Odnośnik forum osiedla Orla II :
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34010
          "Nie poznaję kolegi, cicha woda..."
          gg nr: 8959332
          • Gość: Adam Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.kolporter.com.pl / 80.51.223.* 18.06.06, 11:54
            Srtaszne rzeczy mówisz, ale w naszym cudownym kraju wszystko jest możliwe.
            Ja chcę się zabezpieczyć na ewentualność papraniny więc wynajmuję eksperta aby
            wszystko sprawdził przed odebraniem mieszkania, nie jest to droga usługa i taki
            fachowiec powinnien być kilka razy na budowie.
            Z różnych opowieści słyszałem, że największe kłopoty na budowie mogą wystąpić
            na ostatnich piętrach, bo wszyscy się spieszą aby oddać budynek, suszą ściany i
            właśnie przez takie działania sypią się tynki znajomi mówią, że taki ekspert to
            wychwyci.
            Dzięki za info. i konkretny temat nad którym trzeba się skupić.
            Więc sąsiedzi do dzieła piszcie o Waszych uwagach, spostrzeżeniach i
            propozycjach takich właśnie spraw, tak aby po wybudowaniu dobrze nam sie
            mieszkało.
            Pozdrawiam
            Adam

• Gość: IzabelaS Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:53
            Skoro masz az tak duzo usterek to powinienes sprzedać to mieszkanie. Po co
            tracić nerwy jest tyle innych osiedli w innej lokalizacji.
          • Gość: Ida Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 14.08.06, 13:37
            Czy ktos wie jak jest rzeczywiscie z ta wieczysta dzierżawą?
            • Gość: black Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:53
              Oczywiście Dolcan ma prawo dzierżawy tego terenu przez 29 lat . Zgodnie z
              Kodeksem Cywilnym można nabyc grunt po 30 latach przez zasiedzenie. Ale tutaj
              sprytnie jest tylko dzierżawa na 29 lat:)) Także w tej sytuacji kupujecie
              mieszkania, które nie są waszą własnością. Więc jezeli kupiecie te mieszkania
              będziecie płacić miastu za wynajem gruntu. Zycze powodzenia tym, którzy będą
              chcieli sprzedaż takie mieszkanie.Byłam zainteresowana tą inwestycja pod koniec
              roku i jak widzę nic sie nie zmieniło w przypadku prawa własności gruntu.
              Poprostu bank nie udzielił kredytu pod tą inwestycję.
        • Gość: Blanka Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.vizja.pl / *.vizja.pl 27.06.06, 17:48
          Zgadzam sie z Adamem. W tej okolicy mieszkania sa okropnie drogie - po 6-7 tys.
          za metr, a w dodatku oddadza je za jakies 1,5 - 2 lata. Mieszkania znikaja w
          zawrotnym tempie, wiec nie dziwi mnie taka sytuacja. Na moje mieszkanie (parter
          od zachodu) tez bylo kilka rezerwacji i pani dzwonila do tych ludzi - najpierw
          powiedziala mi, ze jeszcze mi nie powie, czy moge to mieszkanie dostac, bo nie
          udalo sie jej do ostatniego klienta dodzwonic, a potem (mowa juz byla o
          sasiednim mieszkaniu) powiedziala, ze skoro ja jestem juz zupelnie zdecydowana,
          to mi sprzedadza. Podjelam meska decyzje i jestem zadowolona.
          • Gość: ewa Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 13:30
            A czy ktoś z Was wie może za jaką cene dolcan nabył prawo do nieruchomości? Od
            tego zależy późniejsze obliczenie wysokości opłaty za uzytkowanie wieczyste.
            1% x wartść x udział nieruchomości. Zdarza się że owa opłata za uż.wi. wynosi
            przy lokalu np. 60 m2 ok 1300 zł na rok.
            • Gość: rych Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 20:49
              dodatkowo jeszcze dochodzi wieczyste za garaż
              • Gość: x Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:06
                ???
                • Gość: sed Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:22
                  Buduja dalej?
          • Gość: oooo Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 20:53
            bez prawa wieczystego ?? czy nie obiawasz sie ze je wogóle kiedykolwiek
            dostaną ??? i czy dostałaś kredyt pod tą inwestycję??
            • Gość: IDA Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.visionexpress.pl 24.07.06, 19:25
              CZY WIECIE COS NOWEGO NA TEMAT TEJ INWESTYCJI?
              • royalwawa Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 31.07.06, 19:15
                Gość portalu: IDA napisał(a):

> CZY WIECIE COS NOWEGO NA TEMAT TEJ INWESTYCJI?

Witajcie,

zainteresowalem się inwestycją na woli - tyszkiewicza z dwóch powodów:
                1. lokalizacja
                2. cena = 5 600 - to jak na dzisiejsze wariactwo cenowe w warszawie, "normalna"
                cena.
                .... i w ubiegłym tygodniu dotarłem tutaj. cóż, włosy "stoją" na głowie, jak
                czyta się to wszystko o dolcanie czy inwestycji na tyszkiewicza, ale zawsze jak
                to mówią prawda jest gdzieś po środku.
                tak jak wspomniałem zainteresowałem się tematem, odwiedziłem inwestycję,
                developera i dowiedziaęłm się ze są jeszcze mieszkania /jak to ujęła pani kilka
                sztuk/, ale z rezerwacjami. poniewaz tematem się interesowąłem i sama
                inwestycja spodobala mi sie, również zarezerwowalem mieszkanie, ale szczerze
                powiedziawszy z niewielka nadzieja na to, ze kupie tutaj mieszkanie. dlaczego?
                takie wariactow, wszyscy wszystko wykupuja, a przede mna na kazde z mieszkan po
                7 rezerwacji.
                poprosilem o dokumenty umowe, krs, zezwolenie na budowe, itp.. no i zaczely
                sier male schody- tj. informacja, ze nie ma KW, czyli grunt nieuregulowany.
                pani jednak zapewniala, przedstawiajac przy tym sterte dokumentow, ze ten temat
                bedzie rozwiazany "na dniach" i ze wszystko bedzie pozalatwiane. wzialem
                dokumenty, udalem sie do mojego znajomego prawnika, ktory po zapoznaniu sie z
                cala sprawa podsumowal to w jeden sposob " nie laduj sie w to"!.
                zbiegiem okolicznosci, poniewaz lubie zadawac duzo pytan i nawiazalem "nic
                porozumienia" z mila pania ze sprzedazy, stalem sie waznym klientem firmy -
                developera, poniewaz, z dnia na dzien stalem sie pierwsza osoba oczekujaca na
                liscie rezerwacji - "nabywajac" tym samym pierwszenstwo do nabycia lokalu!
                niezle - nieprawdaz? pytam zatem, co z tymi pozostalymi osobami...? niestety
                nie uzyskalem konkretnej odpowiedzi, ale odnioslem wrazenie, ze osoby
                proponujace sprzedaz mieszkania po prostu chca sie tej "chaty" pozbyc.
                dlaczego o tym pisze? poniewaz w ciagu 3 dni zadzialy sie sytuacje, ktore jak
                dla mnie sa nieprawdopodobne. 3 lata temu kupowalem mieszkanie - przeszedlem
                przez "droge krzyzowa" z developerer, notariuszami, sadami - ksiegi wieczyster,
                itp. ale nie spotkalem sie z sytuacja, kiedy to tak okupowana inwestycja nagle
                z dnia na dzien staje sie dostepna dla osoby, ktora byla 7 na liscie. moze
                wywarlem takie wrazenie na pani?
                po drugie - jak juz wspomnialem, odnioslem wrazenie, ze traktowany bylem/jestem
                jak jelen, ktorego zlapano i ktoremu mozna przyprawic rogi.
                po trzecie - sprzedawca placze sie w "zeznaniach" jak zadaje sie duzo pytan...
                w konsekwencji - moze to po prostu zla decyzja, ale mimo wszystko podysktowana
                doswiadczeniem z developerem - nie nabede/nabylem lokalu na tyszkiewicza.
                z jednej strony obawa przed najgorszym: nie ma w zadnej z umow dzierzawy zdania
                na temat "roszczenia" /ktore jest we wzorze umowy/ developera do tego gruntu..
                jednym skllowem, moze byc taka sytuacja, ze po prostu we wrzesniu wszystko
                ladnie sie wyjasni...., albo po prostu nie ywjasni sie i to dlugo /odpukac/
                sama inwestycja jest na serio interesujaca, ale znam tez przypadek /znajomy/
                dobrego developera, ktory tak sprzedawal w ubieglym roku i do dzis tematy
                ciagna sie, a ludize z developerem zaczynaja ciagac sie po sadach.
                nie pisze tego, poniewaz chce kogos straszyc, niepokoic.. pisze dlatego, ze
                odnioslem wrazenie, ze chca wyzbyc sie na szybko mieszkkan oi zamknac temat;
                zastanawiajace jest to, ze maja tyle rezerwacji, a....
                do tego, nie chca slkyszec o umowie przedwstepnej sprzedazy w postaci aktu
                notarialnego.. ale w tym przypadku i tak by to nieowole dalo.. jak nie ma
                ksiegi wieczystej, to nie mozna zrobic wpisu w IV ksiedze... a bez tego, akt
                notarialny jest zupelnie zbedny. do momentu, kiedy nie beda uregulowane grunty,
                bedzie wiekszy kredyt /podwyzszone oprocentowanie/ i inne historie. najgorsze
                jest to, ze po prostu odczylem, ze na temat tej inwetstycji KRĘCĄ. dlatego,
                zrewidujcie swoje umowy, a zwlaszcza naciskajcie na GRUNTY, bo to istotne, a
                moze i najistotniejsze, zwlaszcza w przypadku nowej inwestycji.
                tyle wiem, tyle sie dowiedzialem... a historia z firma dolcan toczy sie od 26
                lipca.. wiec informacje sa swieze
                pozdrawiam
                P.
                • Gość: black Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 10:05
                  Ja waśnie ze względu na tą dzierżawę na 29 lat a nie nawet na 30- zrezygnowałam
                  z tej inwestycji .PO za tym żaden bank nie chciał mi udzielić kredytu. Wiec
                  tak sie zastanawiam kto dostał kredyty na te mieszkania, bo nie chce mi sie
                  wierzyć ze 90 % kupuje je za gotówkę. Słyszałam ze ludzie bez zastanowienia
                  powpłacali 20 % wartości mieszkania nie mając wcześniej załatwionego kredytu a
                  developer żąda dalszych wpłat!!!
                  • Gość: ida Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 15.08.06, 11:41
                    Kredyt dal GE money i jakis jeszcze,a wiecie co sie dzieje naprawde z ta
                    wieczysta dzierzawa?
                    • Gość: balck Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:57
                      mam pytanie jakiego rodzaju była to pożyczka pod zastaw innej nieruchomości
                      która posiadasz, czy kredyt hipoteczny pod mieszknie z Dolcana ?
                      • Gość: balck Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 12:57
                        bo to są 2 różne rzeczy
                        • Gość: niedoszly kupiec Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.94.201.* 18.08.06, 18:04
                          GE money bank daje kredyt (ma podpisaną umowę z developerem), ja wycofalem sie
                          w ostatniej chwili, dodatkowo jeszcze Bank Gospodarstwa Krajowego. GE do czasu
                          wpisu do hipoteki (ktorej na razie nie ma:) bierze 1% dodatkowo.

Ps.

Wieczyste mieli miec w lipcu...
                          • Gość: ida Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 18.08.06, 18:41
                            Wiecie dlaczego firma nie wybudowała jeszcze stanu zamknietego surowego i nie
                            dostała jej wieczystej dzierzawy?czy ktos sie w to wgłebiał?
                          • Gość: black Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 11:58
                            wieczyste obiecywali co miesiąc odkąd pamiętam , więc nic sie nie zmieniło:))
                            • Gość: ida Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 19.08.06, 20:18
                              Tak i nic sie n ie zmienilo.Czy ktos wie jaka jest sytuacja,czy maja klopoty z
                              ta wieczysta dzierzawa?Jakie sa powody?
                              • Gość: aga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.itpp.pl 26.08.06, 01:27
                                Dzierżawa miała być załatwiona po wybudowaniu stanu surowego zamkniętego- a
                                takiego jeszcze nie ma. No to i na papiery nie ma co liczyć. Dużo już nie
                                zostało- połowa okien już jest.

pozdrawiam
                                Aga
                                • Gość: aga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.itpp.pl 26.08.06, 15:58
                                  Czy są tu (oprócz Adama) osoby które kupiły mieszkania na Tyszkiewicza? Może
                                  jest inny adres gdzie spotykają się przyszli mieszkańcy? Jest kilka spraw do
                                  ustalenia- może warto o tym pogadać?
                                  • tyszkiewicza Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) 28.08.06, 19:02
                                    Witaj,
                                    mam dużo różnych spraw do poruszenia (nie będę pisał na forum wszystkiego co
                                    wiem o tej budowie)jeżeli masz już podpisaną umowę na mieszkanie to pisz na
                                    adres czasowy: tyszkiewicza@gazeta.pl
                                    pozdrawiam
                                    Adam
                                    • Gość: arek Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 28.08.06, 20:49
                                      czemu nie chcesz poruszac tych spraw na forum,myśle,ze wiele osob jest
                                      ciekawych co sie dzieje z ta budowa.
                                      • Gość: aga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 17:51
                                        Byłam dzisiaj. Robią. Wstawiają okna i wydaje mi się, że robią tynki
                                        • Gość: arek Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 10.09.06, 17:56
                                          Nie martwicie sie,ze beda jakies klopoty z ta wieczysta dzierżawą?
                                  • Gość: Jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.149.64.* 11.09.06, 14:26
                                    Też kupiłam mieszkanie na Tyszkiewicza i zaczynam być pełna obaw.
                                    Możemy porozmawiać w malach jola_z@vp.pl

Pozdrawiam
                                    • Gość: awalma Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.visionexpress.pl 11.09.06, 19:44
                                      Niepokoi mnie to,ze nie kończa stanu surowego zamknietego,a do tego potrzebne
                                      sa tylko okna na ostatnich kondygnacjach,zeby wywiazac sie z zapewnien o
                                      wieczystej dzierzawie.To fakt,ze buduja,ale dlaczego nie koncza tego stanu
                                      zamknietego tylko robia pozostałe rzeczy na raz.Obawiam sie naprawde jak to
                                      jest z ta wieczysta dzierżawa.Czy ktos ma jakies wiarygodne info na ten temat?
                                    • Gość: arek Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 30.09.06, 10:04
                                      jestem pierwszy raz na tej stronie,kupilem mieszkanie na Tyszkiewicza.Nie
                                      wiecie jak z ta wieczysta dzierżawa zaczynam miec wątpliwosci po tym co ciagle
                                      slysze w biurze
                                    • Gość: andrzej Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 217.116.110.* 15.10.06, 22:10
                                      Witam!

Jestem na tym forum pierwszy raz. Widzę, że nie ma tu zbyt wielu przyszłych
                                      mieszkańców, ale może ktoś tu zagląda.
                                      Słyszałem, że do czsu załatwienia sprawy dzierżawy proponują klientom
                                      zawieszenie wpłat. Czy ktoś to może potwierdzić? Komuś to zaproponowano?
                                      Mnie obiecywali załatwienie tej kwestii najdalej do czerwca. Za chwilę ma być
                                      oddanie (nierealne raczej)a my nie wiemy co kupujemy.

pozdrawiam
                                      • Gość: Jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.149.64.* 16.10.06, 08:43
                                        Witam,
                                        ja też kupiłam mieszkanie i zastanawiam się kiedy będzie sprawa dzierżawy
                                        załatwiona, ale propozycji z Dolcanu o zawieszeniu wpłat nie otrzymałam.
                                        Może należy wystąpić do nich z wnioskiem w tej sprawie?

Jola
                                      • Gość: aga Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 217.116.110.* 16.10.06, 11:58
                                        Witam!

Nie dostałam takiej propozycji od Dolcanu, ale wydaje mi się bardzo logiczna.
                                        Miałam zamiar o tym z nimi porozmawiać. Zawsze najwięcej wiedział Adam. Może
                                        powie cooś na ten temat jak tu wpadnie.

Aga
                                        • Gość: jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.visionexpress.pl 21.10.06, 16:03
                                          Rozmawialiscie może w biurze na temat zawieszenia tych spłat do czasu
                                          załatwienia wieczystej dzierazawy,ja wiem tylko tyle,ze czesc klientow na
                                          poczatku miala zawieszone wpłaty,ale tylko czesc,a potem podobno juz nic nie
                                          chcieli slyszec na ten temat.Macie jakas informacje na ten temat?
                                          • Gość: arek Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.visionexpress.pl 18.11.06, 14:00
                                            czy ktos wie jakie bedzie opóżnienie na tej inwestycji?
                                            • Gość: Jola Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 195.149.64.* 20.11.06, 08:25
                                              Wg biura w styczniu mogą dawać klucze, wg kierownika budowy oddanie mieszkań
                                              będzie w marcu:)
                                              • Gość: arek Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 212.75.102.* 26.11.06, 13:11
                                                Jak myslicie kiedy bedzie zakonczenie tej budowy?Marzec?
                                                • joa21 nowe zdjecia 26.11.06, 16:09

zrobione dzisiaj - zapraszam: www.FotoDom.pl
                                                • Gość: cmarcin Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: *.acn.waw.pl 26.11.06, 18:15
                                                  Co do mieszkan, to pewnie bedzie mozna wejsc wczesniej (mam nadzieje na polowe
                                                  lutego), ale budynek to bedzie ukonczony/odebrany pewnie nieco pozniej, jakis
                                                  marzec/kwiecen. Pozdr.
                                                  forum.fotodom.pl/viewtopic.php?t=9
                                      • Gość: nataliaszu Re: dolcan na Tyszkiewicza (Wola) IP: 81.15.160.* 05.12.06, 14:17
                                        raz probowalam zawiesic wplaty. dolcan naklonil mnie do "nadrobienia zaleglosci
                                        wplat"i placilam znowu az po dzien dzisiejszy. nikomu nie propoduje zawieszenia
                                        wplat ze wzgledu na czeste ostatnio wymowienia umowy! deweloperzy tylko na to
                                        czekaja. moga wymowic wtedy umowe przyzeczenia sprzedazy i sprzedac mieszkanie
                                        innej osobie za zdecydowanie wieksze pieniadze.
    • Gość: Mariusz Biruty/rondo Żaba IP: 213.25.91.* 30.10.06, 10:24
      Witam!
      Czy spotkał się ktoś z inwestycją Dolcanu przy Rondzie Żaba? Czy może ktoś o
      niej coś powiedzieć?
    • borat2 Forum mieszkancow znalezione w sieci 17.11.06, 12:19
      na razie jest pusto ale uwazam ze mozna sie tam przeniesc

forum.fotodom.pl/viewforum.php?f=11
      • Gość: Jola Re: Forum mieszkancow znalezione w sieci IP: *.visionexpress.pl 03.12.06, 16:52
        A macie wiarygodne info na temat gruntu?
        • Gość: arek Re: Forum mieszkancow znalezione w sieci IP: *.visionexpress.pl 04.12.06, 18:23
          co wy na propozycje firmy,ze podwyzsza nam ceny w zamian za wlasnosc gruntu,bo
          maja klopoty z wieczysta dzierzawa
          • Gość: Jp Re: Forum mieszkancow znalezione w sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:06
            Trzeba to przemysleć, a skąd pewność co do własności, skoro brak jej przy
            wieczystej dzierżawie?
    • Gość: aga Czy Ktoś wie co było na zebraniu? IP: 217.116.110.* 08.12.06, 12:55
      Ja jestem umówiona na 14-tego. Jestem ciekawa co było na zebraniu. Ktoś już
      był?
      pozdrawiam

sąsiadka Aga (jak dobrze pójdzie...)
      • Gość: Jola Re: Czy Ktoś wie co było na zebraniu? IP: 212.75.102.* 08.12.06, 17:54
        Słuchajcie,co robimy???Moze spotkamy sie jakos bez pana prezesa i wypracujemy
        wspolna linie w tej sprawie?
        • Gość: Jola Re: Czy Ktoś wie co było na zebraniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 14:21
          Czy możesz przybliżyć co zostało przedstawione na zebraniu?
          Ja jestem umówiona dopiero na 14.

Jola
          • jarekdem Co było na zebraniu 11.12.06, 17:04
            Na zebraniu pan Prezes zaproponował, żebyśmy się zgodzili podpisać aneksy i
            zapłacić po kilkaset (500? 600?) złotych z metra więcej, bo pewnie nie uda się
            załatwić wieczystej dzierżawy i trzeba będzie kupić grunt od miasta.
            Oczywiście to była próba postawienia nas pod ścianą, z powołaniem się na jakąś
            ekspertyzę prawną, ale bez jej pokazania :-))
            Obecni na nic się nie zgodzili, taki sondaż zresztą jest bez żadnej mocy, ale
            14.12 Prezes może to jakoś inaczej zinterpretować.
            Zapraszam zainteresowanych na zamknięte forum dyskusyjne. Proszę wysłać list na
            konto
            tyszkiewicza@goolegroups.com
            albo skorzystać z
            groups.google.pl/group/tyszkiewicza

• jarekdem Re: Co było na zebraniu - poprawka 11.12.06, 17:06
              Przepraszam za literówkę w adresie
              tyszkiewicza@googlegroups.com
              • Gość: aga Re: Co było na zebraniu - poprawka IP: 217.116.110.* 13.12.06, 12:45
                Nie da się wysłać maila pod ten adres...
                • Gość: JolaP Re: Co było na zebraniu 14.12.06 IP: *.easynet.co.uk 15.12.06, 10:51
                  czy ktos moze byl na zebraniu wczoraj i wie, jak prezes przedstawil kwestie
                  wlasnosci reszcie zainteresowanych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka