Dodaj do ulubionych

J W C Dębowy Park

IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 28.08.02, 12:55
Witam.
Jeśli ktoś wie na jakim etapie jest w chwili obecnej budowa Dębowego Parku to
proszę o informację.
Pozdrawiam
MATTI
Obserwuj wątek
    • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 02.09.02, 15:49
      Byłam na budowie w sobotę. Stoi szkielet do około 3 piętra. Moim zdaniem
      powinien już chyba stać cały. Ale mimo wszystko jestem dobrej myśli.
      Pozdrawiam sąsiada.
      Carrotka
      • Gość: Matti Re: J W C Dębowy Park IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 03.09.02, 14:24
        Witam
        Dzięki za info.
        Jak bedziesz coś wiedziała nowego to daj znać.
        Pozdrawiam
        Matti
        • Gość: Przemo Re: J W C Dębowy Park IP: *.cplus.com.pl 23.09.02, 21:24
          Może ktoś wie jak postępują prace budowlane na osiedlu Dębowy Park
          Pozdrawiam Przemo
          • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 24.09.02, 10:11
            Bardzo często jestem gościem na budowie i na bieżąco wiem co się dzieje. Na
            dzień 20 września sytuacja wyglądała tak, że stał szkielet budynku mniej więcej
            do trzeciego, czwartego piętra. Dziś też najprawdopodobniej tam będę ale nie
            sądze, że coś przez te kilka dni mogło się zmienić.
            Pozdrawiam sąsiada.
            • Gość: Przemo Re: J W C Dębowy Park IP: *.cplus.com.pl 24.09.02, 11:28
              Trzeciego piętra, ale w której części budynku? - bo przecież ma być kaskadowy.

Pozdrawiam Sąsiadów
              Przemo
              • Gość: Matti Re: J W C Dębowy Park IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 25.09.02, 08:50
                Witam
                Byłem na terenie budowy w ostatnią sobotę. W najwyższej części jest już
                zrobione 7 pięter i zaczynają już zabudowywać szkielet. Myślę że wszystko jest
                ok. Pozdrawiam sąsiadów Matti
    • scoat Re: J W C Dębowy Park 25.09.02, 12:43
      jak mozna kupic mieszkanie u takiego patałacha jakim jest JWC?

albo kupuje sie mieszkanie na cale zycie, albo mieszkanie na kilka lat,
      ale w obydwu przypadkach nie mozna mowic o JWC

czy mozna wiedziec czemu kupujecie mieszkanie u tego developera
      • Gość: Matti Re: J W C Dębowy Park IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 25.09.02, 12:54
        Słuchaj nam nie jest potrzebna twoja opinia na temat JWC jak chcesz ją wyrazić
        to masz kilka wątków na ten temat.
      • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 25.09.02, 16:43
        scoat napisał:

> jak mozna kupic mieszkanie u takiego patałacha jakim jest JWC?
        >
        > albo kupuje sie mieszkanie na cale zycie, albo mieszkanie na kilka lat,
        > ale w obydwu przypadkach nie mozna mowic o JWC
        >
        > czy mozna wiedziec czemu kupujecie mieszkanie u tego developera

A jeśli można wiedzieć, skąd masz tak znakomitą orientację w tym czy jest to
        mieszkanie na całe życie, na kilka lat czy może dni....?
    • gregyoda Re: J W C Dębowy Park-stan budowy??? 27.09.02, 10:18
      Hej!
      ]Pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów z Dębowego Lasku :-)
      A propos właśnie: czy ktoś jednak dokładniej wie jak tam z tą budową tj. kiedy
      przewiduje się do oddania stan surowy otwarty. Interesi mnie to niezmiernie bo
      nie wiem na kiedy się szykować z cashem...
      Czy cosik też komuś wiadomo na temat wykupu tzw. komórek lokatorskich oraz
      wyboru miejsc garażowych?
      POzdrawiam serdecznie wszystkich Debowszczaków :-)))
      Greg
    • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 12:51
      Hej Sąsiadki i Sąsiedzi
      Na budowie byłem cztery dni temu.
      Była godzina ok 19.00 i dzionek schylał się już ku lekkiej szarówce.
      Miło było popatrzeć iż robota wrze na całego -wszystkie żurawie żwawo
      wykonywały płynne ruchy swoimi ramionami a robole w przybrudzonych
      kombinezonach i zdezelowanych buciorach szybciutko się przemieszczali po
      terenie budowy co sprawiało wrażenie, że robota idzie pełną parą.
      W październiku powinni zacząć kłaść już dach na najwyższych kondygnacjach -na
      tych mniejszych już zaczęli.
      Dziś będę również w okolicach budowy, więc sprawdzę czy cosik się nie zmieniło.
      Pozdrawiam
      Przyszły mieszkaniec DP
      Marcepan
      • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl 01.10.02, 16:25
        Hmmm czy ja będę sam mieszkał w Dębowym Parku -żadnego sąsiada od dłuższego
        czasu na forum
        • Gość: Michał Re: J W C Dębowy Park IP: 213.76.146.* 01.10.02, 16:50
          Być może sposób w jaki wypowiedziałeś się o budowniczych, bądź co bądź Twojego
          mieszkania, zraził do Ciebie sąsiadów i ...... dali dyla.

Pozdrawiam
        • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 11:48
          Witaj Sąsiedzie!
          Moim zdaniem bardzo fajno ująłeś opis budowy naszego Dębowsczaka.
          Czy poza tym co widziałeś dysponujesz jeszcze jakimiś informacjami z biura o
          przybliżonej dacie oddania stanu surowego otwartego?
          Ja osobiście będę 6.X. na budowie więc sobie popatrzę.
          Pozdrówka dla Sąsiadów.
          Greg
          • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 11:56
            Czy ktoś poza tym wie co z wykupem komórek lokatorskich i przydziałem miejsc
            garażowych? Wysłałem do biura maila w tej sprawie, ale oczywiście gdzieżby tam
            kto miał czas sie pofatygować i odpisać..! :-(
            Pozdrówka dla Sąsiadów i kolegi Marcepana
            Greg
            • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 04.10.02, 15:34
              Hej Sąsiedzi !!!

Odwiedziłem dziś główną siedzibę JW przy radzymińskiej.
              Załatwiając pewne formalności "zasięgnąłem" również języka w sprawie garażów i
              kom.lokatorskich.
              -mianowicie:
              1. Jeżeli ktosik chce posiadać kom. lok. (w celach użytkowych -byle nie do
              przechowywania materiałów wybuchowych)może już zgłosić ten fakt w dziale
              obsługi klienta przy Radzymińskiej -trzeba to zrobić osobiście, ale nie później
              niż 6 miesięcy przed odbiorem kluczy.
              Zależnie od ilości chętnych powierzchnia przeznaczona na kom. lok. będzie
              podzielona (hmm -znaczy to, że jak będzie zbyt dużo chętnych, to w kom. lok.
              bedziemy mogli jedynie drodzy sąsiedzi postawić butelkę na mleko. A cha -będzie
              trzeba wtedy dorobić dodatkowy klucz do kom. dla mleczaża w celu ułatwienia mu
              pracy polegającej na wymianie pustej butelki na butelkę z zawartością białego
              płynu 3,2% tłuszczu.
              2. Natomiast garaże ponoć są przydzielane na zasadzie pierwszeństwa podpisania
              przedwstępnej umowy sprzedaży. W sprawie garażu również trzeba zgłosić się
              osobiście do BOK (biuro obsługi klienta), gdzie podpisując się swoją parawką na
              stosownym dokumencie postawimy "kropkę nad i" w sprawie garażu.

Pozdrawiam i życzę dużo słońca i uśmiechu
              MARCEPAN

• gregyoda Re: J W C Dębowy Park 07.10.02, 10:53
                HEj Marcepan i Dębowszczanie!

Widz,ę, że udało CI się dotrzeć do źródła.
                Rozumiem, że trzeba się już zgłaszać na komórkę.
                ALe jak z tymi garażami dokłądnie jest? PO co trzeba się stawiać na
                Radzymińskiej i podpisywać coś jeszcze dodatkowo? Będą więc przydzielać wg
                kolejności umów, ciekawe tylko jak: od dołu czy od góry ? :)
                Byłem w niedzielę tj. 6.10.02 na budowie.
                Ładnie to sobie już stoi i nawet wygląda już zza Ratusza.
                w częsci niższej 3 i4 piętro jeszcze się wiąże, ale cosi już tam przykrywają. W
                części wyższej są gdziesik ok 7/8 piętra.
                Ciekawe kiedy oddadzą stan surowy otwarty? NIe dowiadywałeś się może Marcepan?

Pozdrowienia dla Sąsiadów
                Greg
                >
                • Gość: kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 07.10.02, 12:31
                  Witam mieszkańców Dębowego Parku!
                  Mam informację z Radzymińskiej, że stan surowy ma być oddany w październiku (
                  na koniec) i należy szykowaćc kasę na kolejną wpłatę. Mam nadzieję, że nic się
                  nie zmieniło, a może macie inne informacje???
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 07.10.02, 12:58
                    Hej Kropka

Stan surowy w październiku ??!!!!
                    To nie wykonalne -wystarczy odwiedzić budowę aby to stwierdzić.
                    Informacje kolegi Kropki pochodzą prawdopodobnie od działu obsługi klienta JW.
                    Kobiety które tam siedzą są cholernie zakręcone i nic w zasadzie nie wiedzą.
                    Siedzą i pierd... do siebie jakieś głupoty i klientom również.
                    Ja bym je odrazu na zbity "pysk" wywalił z tej roboty.
                    Nie mają za grosz szacunku do Klienta -te kobieciny nadają się tylko do roboty
                    w sklepach typu społem i to w dodatku tylko na zapleczu do zmywania tac po
                    schabie bez kości !!!

Pozdrawiam
                    Marcepan
                    • Gość: kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 07.10.02, 13:07
                      Kropka jest rodzaju żeńskiego!!!
                      Trzymam się raczej Twojej wiedzy na temat budowy i terminów. Jak będziesz
                      wiedział coś więcej to napisz.
                • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 07.10.02, 12:47
                  Witam czytających

Według moich kalkulacji powstałych na skutek przeprowadzenia wywiadu
                  środowiskowego w strukturach JW -stwierdzam, że stan surowy otwarty nastąpi ok.
                  30 marca (planowo harmonogram JW przewiduje na 1 marca), natomiast stan surowy
                  zamknięty przewiduję na ok. 15 lipca (planowo winno być 1 czerwca).
                  Myślę, że "obsówa" nastąpi na skutek zimowych działań przeprowadzonych przez
                  kochaną matkę Naturę tzn. zamiecie, mróz, śnieg, gołoledź, i ogółną niechęć do
                  roboty w któtkie zimowe dni.

Pozdrawiam
                  Marcepan
                  • Gość: kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 07.10.02, 13:02
                    Przed sekundą rozmowiałam z kobietką z Radzymińskiej i ta upiera się, że stan
                    surowy otwarty będzie na przełomie października i listopada. Nic nie rozumiem z
                    tych terminów...
                    • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 07.10.02, 13:51
                      A czy sąsiad zapytał się tej pani z JW do jakiego roku odnosi się jej
                      przełom !!!??
                      Może miała na myśli 2003 !!!??
                      • Gość: kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 07.10.02, 14:03
                        Nie pytałam o rok!!! Chyba mamy wyrobione zdanie na temat działu obsługi
                        klienta?! Być może moje informacje są wynikiem ich niekompetencji ale oprócz
                        tego forum, to jedyne dostępne źródło informacji. Liczę na bardziej
                        zorientowanych kolegów niż panie w JW.
                        Pozdrawiam
                      • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 07.10.02, 14:07
                        Przepraszam cię Kropka, ale mówiąc sąsiedzi w rodzaju męskim miałem na myśli
                        cały "kolektyw" osiedlowy zarówno damski i męski.
                        -bardzo miło, że w DP nie będą mieszkały same samce.
                        Natomiast odnosząc się do terminów wykończenia, to osobiscie widziałem je
                        wymalowane w grafiku wewnętrznym JW. Na podstawie tego wykazu handlowcy JW
                        wpisują terminy do przedwstępnych umów.

Pozdrawiam i życzę dużo słońca dla Kropki
                        • gregyoda Re: J W C Dębowy Park 07.10.02, 15:17
                          Witam koleżankę Kropkę i kolegę Marcepana.]
                          Z zaciekawieniem prześledziłem Waszą dyskusję na temat aktualnego stanu budowy
                          DB. Kropka twierdzi, że wg Pań z Radzymińskiej stan s. otwarty przypadnie na
                          X/XI'02, a kolego Marcepan twierdzi, że widział z grafika ze będzie to koniec
                          marca'03. Swoją drogą ciekawe jak to będzie., ale kaskę trzeba trzymać w
                          pogotowiu na wypadek gdyby Nasi kochani budowniczy podkręcili tempo jeszcze
                          przed zimą. :) Muszę jeszcze i ja zadzwonić do "miłych Pań" z dz. obsługi
                          klienta i cos się dowiedzieć. Może będą miały jeszcze jakąś nową wersję...

Tymczasem pozdrówka Dębowszczanie.
                          Greg
              • Gość: Przemo Re: J W C Dębowy Park IP: *.cplus.com.pl 08.10.02, 08:43
                Gość portalu: Marcepan napisał(a):

> Hej Sąsiedzi !!!
                >
                > Odwiedziłem dziś główną siedzibę JW przy radzymińskiej.
                > Załatwiając pewne formalności "zasięgnąłem" również języka w sprawie garażów
                i
                > kom.lokatorskich.
                > -mianowicie:
                > 1. Jeżeli ktosik chce posiadać kom. lok. (w celach użytkowych -byle nie do
                > przechowywania materiałów wybuchowych)może już zgłosić ten fakt w dziale
                > obsługi klienta przy Radzymińskiej -trzeba to zrobić osobiście, ale nie
                później
                >
                > niż 6 miesięcy przed odbiorem kluczy.
                > Zależnie od ilości chętnych powierzchnia przeznaczona na kom. lok. będzie
                > podzielona (hmm -znaczy to, że jak będzie zbyt dużo chętnych, to w kom. lok.
                > bedziemy mogli jedynie drodzy sąsiedzi postawić butelkę na mleko. A cha -
                będzie
                >
                > trzeba wtedy dorobić dodatkowy klucz do kom. dla mleczaża w celu ułatwienia
                mu
                > pracy polegającej na wymianie pustej butelki na butelkę z zawartością białego
                > płynu 3,2% tłuszczu.
                > 2. Natomiast garaże ponoć są przydzielane na zasadzie pierwszeństwa
                podpisania
                > przedwstępnej umowy sprzedaży. W sprawie garażu również trzeba zgłosić się
                > osobiście do BOK (biuro obsługi klienta), gdzie podpisując się swoją parawką
                na
                >
                > stosownym dokumencie postawimy "kropkę nad i" w sprawie garażu.
                >
                > Pozdrawiam i życzę dużo słońca i uśmiechu
                > MARCEPAN

W którym pokoju na Radzymińskiej należy podparafować garaż i zapisać się na
                komórkę.
                Pozdrawiam Sąsiadów
                Przemo
                >
                • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 10:06
                  Cześć Dębowszczanom!

Przemo, najlepiej zadzwon do BOK-u to Ci powiedzą, gdzie co podpisać.

Chciałbym wrócic jeszcze do wątku aktualnego stanu budowy DP. Otóz kolego
                  Marcepan ,koleżanka Kropka miała rację. Wczoraj przysłali mi pocztą
                  zawiadomienie o dopłacie tj. wyrównaniu do 65% wartości z tytułu zrealizowania
                  stanu otwartego surowego. Nadmieniam , że chodzi o tę część niższą od Kaflowej.
                  Mozliwe Marcepan, że jesli zakupiles kwaterkę w wyzszej czesci to pewnie ona
                  zostanie oddana w marcu'03.
                  Ciekawe jest, że chyba pomylili się przy naliczeniu tej dopłaty na Vat ( od
                  2002 jest przeciez 7%) i wyszło w sumie mniej bo tak jakby policzyli z 0% vat.
                  Mnie tam to rybka mogę zapłacic mniej, ale i tak pewnie się spostrzegą i potem
                  bedą słać f-ry korygujące.
                  Policzcie sobie dobrze, jesli do Was przyjdzie wezwanie, czy nie powinno być
                  naczej?
                  Pozdrowienia dla Dębowszczaków
                  Greg
                  • Gość: Kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 08.10.02, 10:30
                    Wiatam Znajomków z Dębowego
                    Cieszę się, że potwierzdiły się informacje na temat terminów. Dziękuję też
                    Marcepanowi za wybitnie dokładny opis czynności związanych z "zapisem na
                    komórkę". Może macie też informacje na temat kosztów takiego luksusu, jakim
                    jest posiadanie choć maleńkiej komóreczki.
                    Pozdrawiam
                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 10:31
                    Witam ponownie

Hmmm -stan surowy otwarty w październiku ?!#*
                    A więc pani Kropka miała rację -fajnie.
                    Tylko, że zaczynają mnie "wpieniać" w tym JW.
                    Podają różne terminy -kobiety z BOK mówią co innego niż pokazują zapisy w
                    dokumentach JW. Taki stan rzeczy pachnie bałaganem i nieprofesjonalizmem ze
                    strony JW.
                    Sąsiedze Greg ja również będę mieszkał w tej niższej/średniej części (5
                    piętrowej), i cieszę się, że skończą ją szybciej.

Pozdrawiam wszystkich
                • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 10:14
                  Witam

W sprawie garażu i komórki należy wchodząc do gmachu JW przy Radzymińskiej
                  pobrać indentyfikator z napisem "GOŚĆ" od ochroniarza w recepcji.
                  Następnie udajemy się do windy znajdującej się na przeciwko głównego wejścia do
                  gmachu.
                  Będąc już w windzie wciskamy guzik z cyfrą 4 znajdujący się w panelu
                  sterowniczym umieszczonym na prawej ściance windy .
                  Po wykonaniu tej czynności czekamy sokojnie do momentu pokazania się czwórki na
                  panelu sterowniczym windy. Następnie opuszczamy widę i udajemy się kilka kroków
                  do przodu, skręcamy na lewo w korytarz. Idąc korytarzem należy odszukaś drzwi z
                  numerkiem 524 "Batory S.A.", zapukać, wejść do środka, przedstawiś się, -można
                  również zamachać w ukłonie kapeluszem z pawimi piórami.
                  Panie znajdujące się w tym pokoju udzielą nam wszelkich wskazówek dotyczących
                  zamówienia komórki i wyboru miejsca garażowego.

Pozdrawiam
                  • Gość: Przemo Re: J W C Dębowy Park IP: *.cplus.com.pl 08.10.02, 10:26
                    Dzięki za dokładny opis dotarcia do pokoju 524.
                    Pozdrawiam Przemo
                    • Gość: Matti Re: J W C Dębowy Park IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 08.10.02, 11:07
                      Witam.
                      Cieszy mnie że jest na forum kilku sąsiadów z niższej części DP.
                      Mam nadzieję, że podawane terminy są realne.
                      Pozdrawiam
                      Matti
                      • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 13:12
                        HEj Sąsiedzi!

Stwierdzam Marcepan , że z Ciebie niezły kawalarz :) Fajne teksty pisujesz.
                        No i na dodatek też bedziesz mieszkac w niższej cześci, zresztą widzę, że i
                        kolega Matti też chyba.
                        1.A jak z tymi garażami jest w końcu: wybiera się samemu czy dają jak im
                        wypadnie?
                        2.Poza tym czy cos wiadomo na temat ceny i metrażu komórek lokatorskich?
                        3.CZy dostaliście z JWC powiadomienie o zrealizowaniu stanu surowego otwartego
                        i ewen. dopłacie? Zgadza Wam się, bo jestem ciekawy czy Wam tez dobrze
                        policzyli?
                        Pozdrówka Sąsiadom
                        Greg
                      • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 13:15
                        Witam sąsiadki sąsiadów, ja z tej wyższej części.
                        Mam nadzieję, że stan surowy otwarty osiągniemy do końca listopada.
                        Pozdrawiam Oriana
                        • Gość: Kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 08.10.02, 13:35
                          Witam ponownie mieszkańców DP!
                          Na moje szczęście jest ktoś z wyższych części naszego budyneczku, witam Oriane.
                          Wiadomość dla Grega: tym z wyższych części jeszcze nic nie przysłali ale mam
                          nadzieję, że przyślą. Może macie już wiadomości na temat kosztów komórek?
                          Pozdrawiam
                          • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 15:09
                            Hej Kropka!
                            Na razie nic mi nie wiadomo na temat kosztów komórek.
                            Może w przyszłym tygodniu będę miał trochę więcej luzu w pracy, to się
                            zainteresuję dokładniej.
                            Mówicie, że wyzsza cześć ma byc w listopadzie? Marcepan podawał termin
                            marzec'03, ale moze skoro nizsza czesc juz gotowa to i z wyzszą sie uwiną.
                            Nadal nikt nie odpowiedział jak z tymi garazami ma byc, ze juz nie wspomnę o
                            komórkach? Sąsiadki/-dzi DP odzywajcie się i piszcie !
                            POzdrówka dla Was
                            Greg

ps. słuchajcie, a ten basen to ma być w koncu czy nie? Na stronie JWC niby o
                            nim piszą, ale z kolei w anonsach gazetowych juz nie, podczas gdy przy innych
                            osiedlach wyraźnie o tym piszą?! Będzie czy nie będzie, wiecie cos więcej?
                            • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 15:15
                              Z informacji jakie uzyskałem od przedstawiciela handlowego pana Adama S. z JW
                              wynika, że basenu nie będzie, fitnesu też. Osiedle ma być strzeżone tylko za
                              pośrednictwem monitoringu.

Pozdrawiam
                              • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 15:42
                                Basen jest w projekcie budowlanym niestety.
                                Niestety ponieważ będzie nieduży ok 100 m2, głęboki na ok 1,4 m i niestety
                                będzie naszą wspólną własnością. Czyli koszty utrzymania spadną na wszystkich
                                mieszkańców, a korzystać z niego będą raczej tylko dzieci...
                                A osiedle (budynek) bedzie strzeżony tradycyjnie, czyli szlabanik i stróż.
                                Pozdrawiam
                                Oriana
                                • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 16:10
                                  Uwielbiam pływać, wydaje mi się, że 100 m2 może być wystarczające o godzinie
                                  2.00 w nocy.
                                  Martwią mnie tylko koszty utrzymania tego bajora.
                                  Czy ktoś się orientuje ile to może być PLN od jednego lokalu ???

Pozdrawiam
                                  • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 16:24
                                    Mieszkań jest ok 460, a jaki jest koszt utrzymania basenu to nie wiem
                                    Pozdrawiam
                                    Oriana
                          • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 08.10.02, 15:10
                            Mi też nic jeszcze nie przysłali odnośnie wpłat z tytułu zakończenia stanu
                            surowego otwartego.
                            Hymmm -może ja niestety zostane potraktowany według grafika, który mi
                            przedstawiono w JW.
                            Jednak tak sobię myślę, że może mi cosik się pokręciło w przepracowanej główce
                            i pomyliłem terminy.
                            Mianowicie z końcem marca oddadzą chyba stan surowy zamknięty a nie otwarty jak
                            sądziłem. -sprawdzę jeszcze ten fakcik, bo gdzieś to skrupulatnie odnotowałem
                            na skrawku materii zwanej papierem.

Dużo słońca dla Sąsiadek
                            Marcepan
                            • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 09.10.02, 12:39
                              Witam czekająsych na swoje

Sprawdziłem informacje odnoszące się do zakończenia stanów surowych, które
                              podałem wcześniej na forum.
                              Okazało się, że terminy:
                              1/ stan surowy otwarty (1 marzec),
                              2/ stan surowy zamknięty (1 czerwiec),
                              są aktualne i zgodne z dokumentacją budowy JW>
                              Kocioł różnych terminów, planuję rozwikłać odwiedzając plac budowy.
                              Mianowicie -odnajdę kierownika budowy DP i wyciągnę żywcem od niego informacje
                              kiedy planuje dokonać wpisu do "zeszytu budowy" o zakończeniu stanów surowych.
                              Myślę, że rewelacje jakie w ten sposób uzyskam będą najbardziej prawdopodobne.

Pozdrawiam
                              Zdezorientowany Marcepan
                              • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 09.10.02, 22:40
                                Siemka Marcepan!
                                Ja moge Cie zapewnić w każdym bądz razie, że dostałem fakturę do uregulowania z
                                tytułu zrealizowania stanu surowego otwartego. Nie wiem więc co oznaczają
                                terminy podawane przez Ciebie, być może takie były wstępne?

Czekam na relacje od Sąsiadów , czy dostali powiadomienia o powyższym?
    • Gość: ton Re: J W C Dębowy Park IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:41
      Na razie to Spróchniały Park
      • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 11.10.02, 15:45
        Gość portalu: ton napisał(a):

> Na razie to Spróchniały Park

Mogę zapytać co masz na myśli?
        • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: 212.76.37.* 11.10.02, 21:46
          Sam jest spróchniały !
          Mozę chodzi mu o te dęby dookoła?
          • Gość: Kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 14.10.02, 08:55
            Może był ktoś na budowie i wie jak wygląda stan wyższych części naszego
            budyneczku? I może są kolejni, którzy dostali wezwanie do zapłaty????
            Mamy chyba jakiegoś nowego kolegę ale coś smutasek z niego.
            Ciepłe pozdrowionka na zimny poniedziałek
            • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 10:35
              Hej Kropka! Hej Sąsiedzi!
              Kropka jak tam z Twoim wezwaniem do zapłaty? Dobrze Ci naliczyli? u mnie
              policzyli wg mnie z 0% VAT a jest przecież 7%! Ja tam moge zpałacić mniej
              przecież to lepiej, ale na pewno potem będą słać f-ry korygujące, kurs może być
              wyższy..... itp.
              Chyba w tym tygodniu wybiore się na Radzymińską do BOK-u , żeby dowiedzieć się
              o ten garaż i komorkę.
              Narazka
              • Gość: Kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 14.10.02, 10:48
                Witam Cię Greg
                Niestety nic mi jeszce nie naliczyli i martwię się, że mogą nie naliczyć do
                końca roku a zależy mi na fakturze. Ja może wybiore się na budowę w ciągu
                tygodnia, bo w weekendy odwiedzam moją uczelnię. Jak będziesz miał wiadomości z
                Radzymińskiej to napisz.
                Pozdrawiam
                • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl 14.10.02, 11:43
                  Czołem Sąsiadki i Sąsiedzi

Z tego zimna ja również ostatnio zaniedbałem plac budowy.
                  Wolałem siedzieć w czterech ścianach pubu lub domciu i popijać grzane piwko z
                  soczkiem malinowym i goździkiem o walorach woni przypominającym zapach parku
                  dębowego.
                  Na dniach będę miał odpowiedź z banku o przyznaniu kredytu -wtedy ruszę się z
                  szybkością ruskiej rakiety na radzymińską w celu uzyskania wszelkich
                  interesujących przyszłych Mieszkańców informacji.

Pozdrawiam i życzę więcej słońca
                  Marcepan
                  • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 14.10.02, 12:55
                    Witam Przemilych sasiadow!

Ktos z was wspowinal cos o zlym naliczeniu raty. Moi drodzy, jesli chodzi o VAT
                    to my go nie bedziemy placic teraz. Oni naliczna nam VACIK dopiero przy
                    odbiorze mieszkanka. Tak ze glowki do gory - jeszcze zdazymy go zaplacic.

Garaco pozdrawiam wszystkich sasiadow w rewelacyjny poniedzialkowy ranek.
                    Carrotka.
                    • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 14.10.02, 14:42
                      Cześć Carrotka

Jesteś płeć żęńska czy męska ???
                      Pytam, bo prowadzę badania i statystyki dotyczące liczby zróżnicowania rodzaju
                      płci w Dębowym Parku.
                      Badania te, mają na celu wykazanie czy w nowym osiedlu zostanie zachowana
                      odpowiednia harmonia i proporcja liczby i zróżnicowania płci, która będzie
                      odpowiedzialna za przetrwanie i długożywotność Dębowego Parku, zgodnie z
                      zasadami uchwalonymi przez Matkę Naturę.

Pozdrawiam
                      Marcepan

• Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 14.10.02, 19:09
                        Ja osobiscie jestem plec zenska. I podziwiam twoja troske o przyszlych
                        mieszkancow.
                        Pozdrawiam Cie Marcepanku oraz wszystkich przyszlych sasiadow
                        Carrotka.
                        • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 10:20
                          Witam Sąsiadów!

1. Carrotka! Czemu uważasz, że vat będą doliczać dopiero przy ostatecznym
                          rozliczeniu?? Ja w wakacje zrealizowałem swoją książeczkę mieszkaniową, JWc
                          uznał te należność i dostałem f-rę, gdzie wyraxnie jest robicie na Vat 7& przy
                          mieszkaniu i 22% przy garażu! Moim zdaniem w obecnej fakturze nie uwzględnili
                          tego vatu 7%, bo panie które tam siedzą pewnie są solidnie zakręcone!!

2. MARCEPAN!! Pisałeś wcześniej, że zapisywałeś się rzekomo na garaż i komórkę!?
                          Wczoraj dzwoniłem do JWC-Działu Administra
                          • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 15.10.02, 11:32
                            Witam

Sąsiedzie Greg -zgdza się to że zapisałem się na komórkę, natomiast garażem
                            zajmę się po przyznaniu kredytu przez bank. Informacje dotyczące garażu i
                            komórki, które wcześniej podałem, uzyskałem na Radzymińskiej !!!
                            Rezerwacja komórki polegała na tym, że pani o głupawym uśmiechu odznaczyła
                            (ptaszkiem) fakt rezerwacji komórki w dokumentach i to wszystko.
                            Jestem ciekawy jakie ty usyskałeś rewelacyjne informacje Sąsiedzie ??!

Pozdrawiam
                            Marcepan

• Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 12:57
                              Hej to raz jeszcze ja!
                              Jesli chodzi więc o tę komórkę i garaż zarazem to pani poinformowała mnie, że
                              za jakieś 2 miesiące dostaną plany z niura projektowego to wtedy bedzie mozna
                              się zapisac na komórkę i wybrać garaż! Z kolei moja kochana Juleczka otrzymała
                              jeszcze lepszą informację, że dopiero na wiosnę będzie odpowiedna decyzja odn.
                              garazy i komórek! Kurde jak to się ma do tego co ty piszesz Marcepan? Jak ty
                              się zapisałęś na tę komórkę, znasz te kobitkę co cię obsługiwała? NIe będę
                              jechać przecież na darmo na tę Radzymińską żeby dowiedzieć się, że to co
                              uzyskałem przez telefon. Coś ty tam podpisywał?
                              Pozdrówka
                              Greg
                              • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 15.10.02, 15:14
                                Witam Ponownie

Już pisałem wcześniej, że w sprawie komórki nic się nie podpisuje, tylko w JW
                                odchaczają "ptaszkiem" w dokumentach, że lokator chce komórkę. Podpis składa
                                się natomiast przy rezerwacji garażu.
                                W przyszłym tygodniu będę wizytował radzymińską i zapytam się pań z biura JW
                                dlaczego pierd... Klientom rozbieżne informacjie.
                                Jednym słowem mówiąc zrobię im darmową lekcję "pozytywnej i żetelnej obsługi
                                klienta" !!!.
                                A w zasadzie dlaczego mam udzielać im lekcje za darmo ??!
                                Niech w zamian JW zrobi mi białe wykończenie -to chyba uczciwy układ.

Pozdrawiam
                                • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 15.10.02, 17:11
                                  Witam sąsiadow!
                                  MARCEPAN: Jeśli chodzi o ten VAT to takie informacje uzyskałam od pewnej Pani z
                                  BOK-u JWC. Może źle się zrozumiałyśmy z tąże Panią, ale szczerze powiedziawszy
                                  ja osobiście w tym roku jeszcze nic nie płaciłam do JWC, tak że może się
                                  okazać, że w momencie jakiejkolwiek wpłaty dostane f-rę z Vatem - 7%. Te, ktore
                                  do tej pory otrzymałam są z 2001 roku a wtedy VAT był 0%. W roku 2001 wpłaciłam
                                  51% wartości i w marcu 2002 powiedziano mi, że kolejne wpłaty - 49% będą już z
                                  7% Vatem, ale będzie on naliczany dopiero po zakończeniu inwestycji. Czy ktoś z
                                  Was miał inne informację? Jeśli tak to please o informację. Znaczy, że tam
                                  każdy zna swoją prawdę. Trzeba ustalić o co ich ochrzaniać!!!
                                  Pozdrawiam wszystkich sąsiadow.
                                  Carrotka.
                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 09:54
                                    Jak to bedzie naliczany po zakonczeniu inwestycji???
                                    MI tam od razu go naliczyli.
                                    Kurde co oni chrzanią w tym JWC?! Każdy mówi co innego! Paranoid state!!!
                                • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 10:06
                                  > Już pisałem wcześniej, że w sprawie komórki nic się nie podpisuje, tylko w JW
                                  > odchaczają "ptaszkiem" w dokumentach, że lokator chce komórkę. Podpis składa
                                  > się natomiast przy rezerwacji garażu.

Kurna oszaleć można! Jak to możliwe że Tobie coś odhaczyli ptaszkiem :)))), a
                                  mi nawet nie wspomnieli o tym, że coś odhaczają tylko kazali dzwonić za 2
                                  miesiące to moze będą mieli plany! Stwierdzam, że na Radzymińskiej każdy wie
                                  swoje, tylko żeby się nie przejechać i nie obudzić z ręką w nocniku! :(

> W przyszłym tygodniu będę wizytował radzymińską i zapytam się pań z biura JW
                                  > dlaczego pierd... Klientom rozbieżne informacjie.

Ja tam na razie nie pojadę, choć chciałem, ale po co mam jechać? Patrz wyżej.

> Jednym słowem mówiąc zrobię im darmową lekcję "pozytywnej i żetelnej obsługi
                                  > klienta" !!!.
                                  > A w zasadzie dlaczego mam udzielać im lekcje za darmo ??!
                                  > Niech w zamian JW zrobi mi białe wykończenie -to chyba uczciwy układ.

A ja poproszę kuchnię pod zabudowę :)

> Pozdrawiam
                                  Greg
                              • tgosia44 Re: J W C Dębowy Park 15.10.02, 19:22

Ja rowniez jestem przyszla lokatorka DP. Ja sprawe z
                                komorka zalatwilam tak, ze wyslalam do nich podanie i juz
                                po przeszlo 3 miesiacach dostalam odpowiedz, ze zostalam
                                zarejestrowana...
                                Podziwam Wasz spokoj. Planowy termin oddania DP I kwartal
                                2003,co zmienili cichaczem na II kwartal, potem na III- a
                                z listu od nich wynika, ze do konca wrzesnia nie ma co
                                marzyc o mieszkaniu...Poprzednia zima byla lagodna, wiec
                                z czego wynikaja te opoznienia? Nie wiem skad takie
                                radosne glosy, ze cos sie dzieje na placu budowy, jestem
                                tam co tydzien i dostrzec zmiany jest bardzo ciezko...

pozdrawiam zalamana mieszkanka 7:( pietra

Gość portalu: gregyoda napisał(a):

> Jesli chodzi więc o tę komórkę i garaż zarazem to pani
                                poinformowała mnie, że
                                > za jakieś 2 miesiące dostaną plany z niura projektowego
                                to wtedy bedzie mozna
                                > się zapisac na komórkę i wybrać garaż! Z kolei moja
                                kochana Juleczka otrzymała
                                > jeszcze lepszą informację, że dopiero na wiosnę będzie
                                odpowiedna decyzja odn.k
                                > Greg
                                • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 10:02
                                  tgosia44 napisał(a):
                                  > Ja rowniez jestem przyszla lokatorka DP. Ja sprawe z
                                  > komorka zalatwilam tak, ze wyslalam do nich podanie i juz
                                  > po przeszlo 3 miesiacach dostalam odpowiedz, ze zostalam
                                  > zarejestrowana...

Jakie podanie? ja dzwoniłem i nic nie wspomnieli nawet o żadnym podaniu!
                                  Powiedzieli, że gdzieś za miesiąc, dwa jak dostaną rozpiskę z biura
                                  projektowego to można będzie się dowiadywać. , a mojej żonie powiedzieli, że na
                                  wiosnę!!!

> Podziwam Wasz spokoj. Planowy termin oddania DP I kwartal
                                  > 2003,co zmienili cichaczem na II kwartal, potem na III- a
                                  > z listu od nich wynika, ze do konca wrzesnia nie ma co
                                  > marzyc o mieszkaniu...

nie wiem jak Tobie lae mi w umowie wpisali od razu III kw'03 jako termin
                                  oddania, więc nie wiem czemu sie dziwisz!?

Pozdrówka
                                  Greg
                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 16.10.02, 12:04
                                    Cześć Sąsiadki i Sąsiedzi

Ja również podpisałem umowę na trzeci kwartał 2003.
                                    Umowa dopuszcza trzy miesięczną obsówę -po tym terminie JW będzie musiało
                                    płacić odsetki.
                                    - Sąsiadko Tgosia44, nie ma co się dziwić, że jesteśmy spokojni, pełni życia i
                                    entuzjazmu. Przezież tworzenie i propagowanie wszelkich paranoii związanych z
                                    nieżetelnością informacji ze strony JW nic dobrego nam nie przyniesie. Życie
                                    jest jedno i szybko umyka między palcami. Trzeba więc, odbierać je na wesoło z
                                    szerokim uśmiechem na twarzy i w miarę możliwości bezstresowo.
                                    Na budowie byłem jakieś trzy tygodnie temu i widziałem tam duży ruch, więc
                                    czemu miałbym się martwić ??!
                                    Natomiast obsługa Klienta przez JW zostawia wiele do życzenia, ale może
                                    traktują oni każdego klienta indywidualnie -to też zaleta.
                                    I żeby nikt nie pomyślał, że ich bronię !!! -oni mnie wkurwia.. ale cóż można
                                    zrobić ??
                                    Osobiście będę się trzymał swoich terminów dotyczących oddania stanu surowego
                                    otw. i zam., bo takie mi podali -jeżeli ich nie dotrzymają to będę się
                                    dochodził swoich praw w sądzie RP.

Pozdrawiam wszystkich i życzę więcej słońca i uśmiechu.
                                  • tgosia44 Re: J W C Dębowy Park 16.10.02, 12:05

> Jakie podanie? ja dzwoniłem i nic nie wspomnieli nawet o żadnym podaniu!
                                    > Powiedzieli, że gdzieś za miesiąc, dwa jak dostaną rozpiskę z biura
                                    > projektowego to można będzie się dowiadywać. , a mojej żonie powiedzieli, że
                                    na
                                    >
                                    > wiosnę!!!

no wánie ja nie chcialam czekac na ich ruch, bo juz wiem, ze nie jest to
                                    solidna firma i wyslalam do nich podanie, zeby miec z glowy pilnowanie kiedy
                                    trzebna sie zglosic...

> nie wiem jak Tobie lae mi w umowie wpisali od razu III kw'03 jako termin
                                    > oddania, więc nie wiem czemu sie dziwisz!?

nie, u mnie w umowie jest 18 miesiecy od pozwolenia na budowe (czyli od
                                    wrzesnia 2001)+ ew. trzy miesiace opóznienia jakby cos sie mialo dziac (i sie
                                    dzialo, nie bylo zimy i to widocznie ich zaskoczylo, ze przerwali budowe)...
                                    ale moze ja podpisywalam wczeniej niz Wy...

Pozdrawiam
                                    M
                                    • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 17.10.02, 16:23
                                      Ja podpisałam umowę w dniu 26 września, a data pozwolenia to 05.10.2001. Może
                                      to był błąd podpisanie umowy przed datą otrzymania pozwolenia na budowę - ale...
                                      Jeśli chodzi o termin w umowie to koniec miał być po 18 miesiącach od daty
                                      otrzymania pozwolenia - czyli dokładnie - 05.04.2003. Dodać do tego 3 miesiące
                                      na nieprzewidziane trudności to mamy - 05.07.2003, a z tego co widzę i słyszę
                                      to te 3 miesiące zamienienią się w pół roku. Ale my przeciez nic nie możemy w
                                      tej sprawie zrobić. Jeśli koleżanka tgosia44 oraz inni sąsiedzi mogliby podać
                                      datę kiedy podpisali swoje umowy byłabym wdzięczna.
                                      Pozdrawiam wszystkich
                                      Carrotka.
                                      • Gość: Matti Re: J W C Dębowy Park IP: proxy / 193.59.186.* 18.10.02, 07:43
                                        Witam Sąsiadów.
                                        Co do tych terminów to mi powiedziano w JW że zakończenie budowy
                                        będzie w III kwartale 2003 r (w co i tak nie wierzę.Natomiast jeśli chodzi o
                                        stan surowy otwarty to myślę że termin na koniec tego roku jest realny.
                                        Mój znajomy w Markach miał odebrać mieszkanie najpierw w marcu
                                        tego roku, potem przesunęli mu termin na sierpień, następnie na listopad
                                        a w końcu i wtym terminie może z ledwością się wyrobią.
                                        Szczerze mówiąc mi aż tak bardzo się nie śpieszy choć już wpłaciłem
                                        prawie całość na to mieszkanie. Cieszę się że i tak nas całkiem nie wyrolowali
                                        jak to się czyta na innym forum.
                                        Pozdrawiam
                                        Matti
                                        • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 13:15
                                          Hej Matti! Hej Sąsiadom!

Ja podpisałem umowę rok temu w pażdzierniku, a oddanie mieszkania wpisali na
                                          III kwartał przyszłego roku.
                                          W tym tygodniu dopłacałem do 65%, bo przysłali mi zawiadomienie o zrealizowaniu
                                          stanu surowego otwartego ( chodzi o częśc niższą).
                                          Natomiast wracając do tematu komórek i garaży to dzwoniłem do BOK-u i
                                          powiedziano mi, że nie mają żadnych planów i należy się zgłaszać na 6 miesięcy
                                          przed zasiedlaniem. Wynika z tego, że będzie to gdzieś w marcu?
                                          MAm nadzieję, że te komórki się nie rozejdą do tego czasu.!
                                          • Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 21.10.02, 10:51
                                            Witam wszystkich sasiadów z Debowego Parku :-))

W sobote tj 19.10 byłam na budowie ogladac mieszkanko (bede mieszkanką 3-pietr.
                                            budynku). Trochę mnie zaskoczyli, bo okazało się, ze plan mieszkania rózni sie
                                            nieznacznie od tego, który mam w umowie. Chyba powinni poinformowac o
                                            jakichkolwiek zmianach...?
                                            Czy ktos jest zainteresowany doprowadzeniem III fazy? W biurze podaja jakaś
                                            straszną kwotę 2800zł - chyba dla odstraszenia chętnych.

Acha, w ostatnim rachunku policzyli 7% VAT + 22% za miejsce parkingowe.

I jeszcze jedno pytanko: czy wiecie jak wygląda w JW przestawianie ścianek?
                                            Ktoś juz próbował? Może lepiej od razu z majstrem na budowie zagadać?

pozdrawiam ciepło,
                                            Nika
                                            • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 11:03
                                              Witam Sąśiadkę/ -ów!

Gość portalu: Nika napisał(a):
                                              > W sobote tj 19.10 byłam na budowie ogladac mieszkanko (bede mieszkanką 3-
                                              pietr.

i JA będę mieszkać w tej niskiej części.

> Trochę mnie zaskoczyli, bo okazało się, ze plan mieszkania rózni sie
                                              > nieznacznie od tego, który mam w umowie. Chyba powinni poinformowac o
                                              > jakichkolwiek zmianach...?

Co to dokładnie znaczy? jakie zmiany nastapiły i skąd się o nich dowiedziałaś??

>Czy ktos jest zainteresowany doprowadzeniem III fazy? W biurze podaja jakaś
                                              > straszną kwotę 2800zł - chyba dla odstraszenia chętnych.

O co chodzi z tą III fazą?

> Acha, w ostatnim rachunku policzyli 7% VAT + 22% za miejsce parkingowe.

Mi przyłali wezwani o uzupełnieniu zapłaty do 65%, ale faktury jeszcze nie
                                              dostałem!

> I jeszcze jedno pytanko: czy wiecie jak wygląda w JW przestawianie ścianek?
                                              > Ktoś juz próbował? Może lepiej od razu z majstrem na budowie zagadać?

czemu chcesz przestawiać ścianki? Czyżbyś była już oglądać swoje mieszkanie?
                                              Wpuścili Cię na plac budowy i do bloku??

Pozdrówka
                                              Greg
                                              • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 21.10.02, 11:48
                                                Hej Nika i reszta Sąsiadów

Jakie doprowadzenie trzeciej fazy ???
                                                Co to znaczy i o co chodzi ???
                                                I jakie 2800 zł ???

Pozdrawiam
                                            • tgosia44 Re: J W C Dębowy Park 21.10.02, 12:16
                                              Serdecznie pozdrawiam sasiadów!

Plan mieszkania- to co przedstawia JWC to jest jakis wstepny szkic- chyba, ze
                                              Wy otrzymaliscie plany, w ktorych oznaczona byla cala elektryka i kanalizacja,
                                              a wszystko dokladnie zwymiarowane:(
                                              Co do zmian w projekcie- to juz w umowie (przynajmniej mojej) bylo, ze
                                              mieszkanie moze sie nieco roznic- nawet co do wielkosci...
                                              III faza niestety jest droga, ale i tak sie dziwie, ze jeszcze mozna ja
                                              zamontowac, bo mnie gonili z tym jakiwes pol roku temu...
                                              Co do zmian w rozkladzie- to jest to sprawa dla ludzi o stalowych nerwach.
                                              Kiedy pojechalam poprostu do biura z pytaniem czy moge zaproponowac swoje
                                              poprawki, dowiedzialam sie, ze moglam do czasu zamkniecia projektu- jakiegos X-
                                              XI 2001 roku- a ja umowe podpisalam w sierpniu 2001 i nikt wtedy o takich
                                              ograniczeniach nie mowil...
                                              Jezeli jednak komus zalezy, to ja polecam kontak przez posrednikow handlowych-
                                              oni wiedza jak to zalatwic... Dodam, ze w konkurencyjnej firmie nie zbudowali
                                              pietra jak mieszkancy nie wypowiedzieli sie na temat rozkladu scian, kontaktow
                                              i takich tam...
                                              Co do otrzymania pozwolenia na budowe DP, to ja mam wrazenie, ze byl to
                                              wrzesien 2001, poczatek- ale to moge konkretnie sprawdzic...

Serdecznie pozdrawiam
                                              >
                                              > budynku). Trochę mnie zaskoczyli, bo okazało się, ze plan mieszkania rózni
                                              sie
                                              > Czy ktos jest zainteresowany doprowadzeniem III fazy? W biurze podaja jakaś
                                              >
                                              >
                                              >
                                              > pozdrawiam ciepło,
                                              > Nika
                                            • tgosia44 Re: J W C Dębowy Park 21.10.02, 12:16
                                              Serdecznie pozdrawiam sasiadów!

Plan mieszkania- to co przedstawia JWC to jest jakis wstepny szkic- chyba, ze
                                              Wy otrzymaliscie plany, w ktorych oznaczona byla cala elektryka i kanalizacja,
                                              a wszystko dokladnie zwymiarowane:(
                                              Co do zmian w projekcie- to juz w umowie (przynajmniej mojej) bylo, ze
                                              mieszkanie moze sie nieco roznic- nawet co do wielkosci...
                                              III faza niestety jest droga, ale i tak sie dziwie, ze jeszcze mozna ja
                                              zamontowac, bo mnie gonili z tym jakiwes pol roku temu...
                                              Co do zmian w rozkladzie- to jest to sprawa dla ludzi o stalowych nerwach.
                                              Kiedy pojechalam poprostu do biura z pytaniem czy moge zaproponowac swoje
                                              poprawki, dowiedzialam sie, ze moglam do czasu zamkniecia projektu- jakiegos X-
                                              XI 2001 roku- a ja umowe podpisalam w sierpniu 2001 i nikt wtedy o takich
                                              ograniczeniach nie mowil...
                                              Jezeli jednak komus zalezy, to ja polecam kontak przez posrednikow handlowych-
                                              oni wiedza jak to zalatwic... Dodam, ze w konkurencyjnej firmie nie zbudowali
                                              pietra jak mieszkancy nie wypowiedzieli sie na temat rozkladu scian, kontaktow
                                              i takich tam...
                                              Co do otrzymania pozwolenia na budowe DP, to ja mam wrazenie, ze byl to
                                              wrzesien 2001, poczatek- ale to moge konkretnie sprawdzic...

Serdecznie pozdrawiam
                                              >
                                              > budynku). Trochę mnie zaskoczyli, bo okazało się, ze plan mieszkania rózni
                                              sie
                                              > Czy ktos jest zainteresowany doprowadzeniem III fazy? W biurze podaja jakaś
                                              >
                                              >
                                              >
                                              > pozdrawiam ciepło,
                                              > Nika
                                              • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.02, 15:06
                                                tgosia44 napisała:
                                                > Plan mieszkania- to co przedstawia JWC to jest jakis wstepny szkic- chyba, ze
                                                > Wy otrzymaliscie plany, w ktorych oznaczona byla cala elektryka i
                                                kanalizacja,
                                                > a wszystko dokladnie zwymiarowane:(

--
                                                • tgosia44 Re: J W C Dębowy Park 21.10.02, 17:26

> tgosia44 napisała:
                                                  > > Plan mieszkania- to co przedstawia JWC to jest jakis wstepny szkic- chyba,
                                                  > ze
                                                  > > Wy otrzymaliscie plany, w ktorych oznaczona byla cala elektryka i
                                                  > kanalizacja,
                                                  > > a wszystko dokladnie zwymiarowane:(
                                                  >
                                                  > --
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 08:21
                                                    Hej Tgosia( a imię jej 40 i 4) :)

Chyba coś CI nie wyszła odpowiedź, bo tylko cytujesz mnie ?
                                                    Napisz raz jeszcze stosunkując :)) się do mojego listu!
                                                  • Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 22.10.02, 10:01
                                                    Witam ponownie,

na budowie juz byłam, bo jest stan surowy i mozna dostac przepustke (oczywiscie
                                                    tylko w przypadku tego najnizszego budynku).
                                                    Zmiany w zasadzie nie są duże (jeden z pionów jest przesuniety o metr, co
                                                    skutkuje zmniejszeniem jednego z pokoi na koszt kuchni). W tym planie z umowy
                                                    są wyraźnie podane wymiary... No ale trudno, widac maja tutaj dużą dowolnośc...
                                                    A III faza jest potrzebna do podłączenia kuchni elektrycznej. Wyższe pietra
                                                    mają tylko III faze, zas niższe maja tylko gaz ziemny.

gregyoda: Dlaczego masz tylko dopłatę do 65%, ja musiałam dopłacic do 80%.
                                                    Czyżby aż taki bałagan?

pozdrowionka :-)
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 22.10.02, 10:37
                                                    Witam wszystkich

Koleżanka Nika "wkońcu rozjaśniła mi w głowie"
                                                    - dzięki Nika
                                                    - teraz rozumiem dlaczego wyższe budynki są droższe, wcześniej jak pytałem o
                                                    ten fakt handlowca z JW. -to nie wiedział, że chodzi o 3 fazę i gaz,
                                                    -mi powiedział, że różnica ceny spowodowana jest widzimisie ludzi siedzących na
                                                    Radzymińskiej
                                                    Hmm znaczy to że ci co płacili za 2558 za m2 to będą mieli gaz
                                                    - dla mnie super -ja wolę mieć akurat palniki gazowe

Pozdrawiam i życzę dużo słońca
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 22.10.02, 11:50
                                                    Witam,

widac handlowcy są bardzo dobrze zorientowani ;-))
                                                    a tak z ciekawości jeszcze zapytam ile więcej płacili?

pozdrawiam Marcepanowego Kolegę i pozostałych sąsiadów :-))
                                                    Nika
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 22.10.02, 13:16
                                                    Hej

Mieszkania w wyższej części kosztują 2800 zł za 1m2, a w niższej 2546 zł m2.

Życzę wszystkim dużo uśmiechu
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 20:30
                                                    HEj MArcepan! Kopę postów! :)
                                                    > Mieszkania w wyższej części kosztują 2800 zł za 1m2, a w niższej 2546 zł m2--

--
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 20:26
                                                    HEj Nika!
                                                    > na budowie juz byłam, bo jest stan surowy i mozna dostac przepustke
                                                    (oczywiscie tylko w przypadku tego najnizszego budynku).
                                                    --
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 23.10.02, 09:39
                                                    Witaj Greg i reszta Stada

Ja kupiłem mieszkanko z kuchnią -razem z oknem.
                                                    -płacę 2546 PLN za 1m2
                                                    - mam nadzieję, że ewentualne zmiany nie obejmą zamurowania okna w kuchni !!?
                                                    Z tego co rozumiem, to cena wyższa (2800 pln z m2) jest za trzecią fazkę (nie
                                                    wiedzieć czemu ???).
                                                    Zgodnie z umową mam zapisaną instalację gazową, więc myślę, że gazik będzie
                                                    płynął w moim mieszkaniu. Jest on bardzo potrzebny, ponieważ w dzisiejszych,
                                                    trudnych czasach trzeba czasami być na gazie aby odpocząć od szarej, miejskiej
                                                    codzienności.
                                                    Podsumowując -wygląda na to, że JWC budują osiedla, które nie wiedzą jak będą w
                                                    końcowym efekcie wyglądały zarówno wewnątrz jaki i na zewnątrz !!!
                                                    Ha ha ha -ale jaja
                                                    Można powiedzieć, że jest to ich zaleta, gdyż ich produkt jest bardzo
                                                    elastyczny i jego funkcjonalność i praktyczność przystosowywane są do
                                                    zmieniających się i ewolujących potrzeb klienta. Hi hi hi
                                                    Ach te JWC -co za uniwersalna firma z wielką ideą i ciągle rozwijającym się
                                                    postępem technicznym.
                                                    Ale fajowo -może z 54m2 zrobią mi 120m2

Pozdrawiam Wszystkich
                                                    Marcepan

• ereno Re: J W C Dębowy Park 23.10.02, 13:57
                                                    Jeśli możecie to podajcie realną cene za m2, to znaczy cena z gazet + dopłata
                                                    za obowiązkowe mjejsce parkingowe + vat + dopłata za balkon lub logge.

Nie wiedzieć czemu JWC nie podaje jak inni deweloperzy ceny całkowitej za m2
                                                    tylko kombinuje.

Żeby wam ułatwić to proponuje działanie: całkowity koszt mieszkania podzielcie
                                                    przez ilość metrów mieszkania bez balkonu lub logge.

Z góry dzięki.

ps. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania i nie mogę się zdecydować między DD
                                                    a JWC. JWC jest chyba tanisze ale jak podacie mi tę całkowitą cene za m2 to
                                                    dopiero będę mógł porównać (DD podaje całkowitą cene za m2 wszystko wliczone
                                                    dla porównania: parter 3000, wyżej 3300, wykończenie pod klucz 300. DD niby
                                                    jest dokładniejszy mniejszy bałagan bardziej wiarygodni ale mi zależy na tym
                                                    aby mieszkać i żeby było jak naj taniej.
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.10.02, 14:34
                                                    Witajcie w JWC bajce

W JWC balkony są "Gratis", loggia jest liczona: połowa stawki m2 mieszkania i
                                                    nie jest na początku wliczona w całkowitą cenę metrażu mieszkania.
                                                    Garaż również liczy się oddzielnie -w moim przypadku za garaż płacę 15 000 PLN
                                                    z Vatem 22% -teraz Vat na garaż obowiązuje podobno 7% więc różnicę mają oddać.
                                                    Cenę mieszkania za m2 miałem podaną również razem z Vatem i wyniosła mnie 2546
                                                    PLN za m2 + garaż -balkon mam gratis

Z wyrazami szacunku
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 08:23
                                                    HEj Marci!

> Ja kupiłem mieszkanko z kuchnią -razem z oknem.
                                                    > -płacę 2546 PLN za 1m2

Kiedyś kupował to mieszkanko? i po jakim kursie?

• Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 23.10.02, 16:56
                                                    więc u mnie system płatnosci wyglada inaczej:
                                                    -stan surowy 80%
                                                    -odbior mieszkanka do 100%

pozdrawiam,
                                                    Nika
                                                  • Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 23.10.02, 17:04
                                                    Witam wszystkich,

to jeszcze raz ja :-)))
                                                    JWC ma ceny w USD, czyli 600USD za ciemna kuchnie i 660USD za widną.
                                                    Podpisujac umowe, wpisujesz aktualny kurs. Ale...placisz z korzyscia dla JW, bo
                                                    jesli kurs jest nizszy, to przy wplacie obowiazuje ten z umowy, a jesli
                                                    aktualny kurs jest wyższy, to przy wplacie nie obowiązuje juz ten z umowy tylko
                                                    ten wyższy :-))Ale za to omija nas wskaznik GUSowski (mam nadzieje :-)).

To tyle.
                                                    Zmykam.
                                                    Pa.
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 25.10.02, 14:42
                                                    Dzień Dobry Sąsiadki i Sąsiedzi

W sobotę będę wizytował plac budowy naszego piknego odiedla.
                                                    To co zobaczę opiszę Wam w poniedziałek.

Dużo pozytywnych wibracji i promieni
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 08:31
                                                    Witam Marci i Sąsiadów!
                                                    Byłem w sobotę na budowie. Deszczyk sobie przycinał co i rusz. Jacyś panowie
                                                    sobie tam kładli wapno na ścianki na jakimś piętrze, a poza tym było strasznie
                                                    sennie. Nestety nie wszedłem na teren budowy.
                                                    Marci, pytanko do Ciebie , wspomniałeś coś wcześniej, że będą zwracać VAT za
                                                    garaż? Skąd taka informacja? Ja owszem czytałem coś w Gazecie, że gdzieś ktoś
                                                    niby upominał się o ten vat i sąd to uznał. Czy jednak wiadomo coś konkretnego
                                                    odnośnie DP? Zawsze to 450 "zielonych", piechotą nie chodzą.

Pozdrówka Sąsiadom
                                                  • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 28.10.02, 09:41
                                                    Witam sąsiadów.

Cena m2 nie zależy od tego czy kuchnia jest widna, czy ciemna.
                                                    Również nie zależy od tego czy jest w mieszkaniu instalacja trójfazowa, czy gaz.
                                                    Cena 600$ jest wtedy jak mieszkanie jest galeriowe, czyli okna wychodzą na
                                                    galerię, a cena 660 $, kiedy mieszkanie jest typowe czyli wchodzi się do niego
                                                    z korytarza i okna nie wychodzą na galerię.
                                                    Różnica w cenie wynika z mniejszej atrakcyjności mieszkań galeriowych.

Wapno na ścianach????? ;-)

Pozdrawiam
                                                    Oriana
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 28.10.02, 10:42
                                                    Cześć Wszystkim w ten piękny prawdziwie polsko jesienny poniedziałeczek.
                                                    Może uda mi się dziś na forum napisać kilka zdań pod warunkiem, że nie przyśnie
                                                    mi się na klawiaturze.
                                                    -Ja również wizytowałem plac budowy w sobotę.
                                                    -Naliczyłem 12 robotnioków i kilka dogłosów szalejących udeżeń młotów, gdzieś
                                                    wewnątrz budowli.
                                                    -Niższa część od strony wschodniej (przynajmniej kawałek) rzeczywiście wygląda
                                                    na stan surowy otwarty. Jakiś jeden robol mazał tam ściany jakąś masią,
                                                    przyponinającą konsystencję gipsu. Natomiast budowa części najwyższej jest już
                                                    na dziewiątym piętrze.
                                                    -Sąsiedzie Greg o zwrocie podatku vat za garaże dowiedziałem się od handlowca z
                                                    JWC, więc wiadomość ta może nie być 100%-owo pewna. Acz kolwiek słyszałem o tym
                                                    również z innego źródła (prasa, radio).
                                                    -Droga sąsiadko Oriano -dla czego uważasz, że mieszkania z galerią są mniej
                                                    atrakcyjne. Ja właśnie takie mieszkanko kupiłem i galerię będę dzielił z jednym
                                                    lub dwoma sąsiadami. Uważam, że wcale nie jest mniej atrakcyjne -wręcz
                                                    przeciwnie: będziemy z sąsiadami robili wspulnego grila i piwko w pogodne
                                                    dzionki. Poza tym galeria jest zamykana przes osoby tam mieszkające, więc nikt
                                                    obcy się nie będzie plątał, do tego okna wychodzą na dwie strony (północ
                                                    południe)-to też zaleta.
                                                    Drodzy sąsiedzi wypowiedzcie się proszę co sądzisie na temat galerii -chcę
                                                    poznać inne zdania, nawet negatywne.

Pozdrawiam
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: Kropka Re: J W C Dębowy Park IP: 212.160.117.* 28.10.02, 11:06
                                                    Witam mieszkańców DP
                                                    Marcepanku, muszę przyznać, że mieszkanka z galerią wydają mi się mniej
                                                    atrakcyjne. Moja koleżanka zakupiła takie ale już się go pozbyła (chociażby ze
                                                    względu na okna, które w tych mieszkaniach mają być mniejsze-taką informację
                                                    uzyskała od sprzedawcy). Chyba nie chciałabym aby inni, np goście moich
                                                    sąsiadów spacerowali po mojej galerii i zaglądali w moje okienka. Pomysł mi się
                                                    nie podoba i jestem szczęśliwa, że galerii nie posiadam. A moze wiesz jak stan
                                                    7-piętrowej części...?
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 28.10.02, 12:04
                                                    Cześć Kropka

Hmm -o małych okienkach nic nie słyszałem a z tego co widziałem w spbotę to są
                                                    one standardowe i nie odbiegają wymiarami od innych.
                                                    A co do znajomych moich przyszłych sąsiadów, to trochę dopłacę aby wstawili mi
                                                    okna lustrzane co pozwoli uniknąć cudzą obdukcję gumowych oczu.

Natomiast odnosząc się do części 7 piętrowej, to wydaje mi się, że są na
                                                    szustym.
                                                    Wogóle robota wydaje się, że idzie w miarę szybko, więc myślę, że termin
                                                    oddania do końca roku 2003 jest realny.

Pozdrawiam sąsiad z tarasem na karku
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 15:04
                                                    Hej Sąsiadom!

Jeśli chodzi o cenę metra kw. to gdy ja kupowałem mieszkanie rok temu , była
                                                    ona uzależniona od tego czy jest z aneksem kuchennym-kuchnia ciemna za 600$ lub
                                                    z kuchnią widną za 660$. NIe było natomiast rozdzialu na galeriowe i
                                                    niegaleriowe.Być może teraz jest już jedna cena bez względu na standard.
                                                    Zgadzam się Marci - to samo widzieliśmy, jakiś robol sobie cosik gipsował w
                                                    częsci niższej ( to nie było wapno Oriano)
                                                    Ja zastanawiałem się nad takim mieszkankiem galeriowym na Rembertowie (większy
                                                    metraż), ale w końcu sobie odpuściłem. Wolę jednak zwykłe z loggią.
                                                    Marci - nie wiem czy JW bedzie zwracać za te garaże ten VAT? CIęzko to widzę..

Pozdrówka
                                                    Greg
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 28.10.02, 15:43
                                                    Szanowny sąsiedzie Greg -jeżeli prawo RP będzie po naszej stronie odnośnie
                                                    Vaciku to JWC nie ma nic do gadania w tej sprawie -będą musieli zwrócić i
                                                    basta, chyba, że będą bankrutem lub wolą sprawę roztrzygnąć w sądzie.
                                                    Ja tam im w niczym nie odpuszczę a wszelkie tego typu sprawy powinniśmy
                                                    załatwiać (w przyszłości) "kolektywnie" ponieważ uważam, że i Herkules (JWC)
                                                    dupa, gdy ludzi kupa (mieszkańcy).

Pozdrawiam Wszystkich i szalejącą Jesień za oknem
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 29.10.02, 11:51

> Cześć Wszystkim w ten piękny prawdziwie polsko jesienny poniedziałeczek.
                                                    > Może uda mi się dziś na forum napisać kilka zdań pod warunkiem, że nie
                                                    przyśnie
                                                    >
                                                    > mi się na klawiaturze.
                                                    > -Ja również wizytowałem plac budowy w sobotę.
                                                    > -Naliczyłem 12 robotnioków i kilka dogłosów szalejących udeżeń młotów, gdzieś
                                                    > wewnątrz budowli.
                                                    > -Niższa część od strony wschodniej (przynajmniej kawałek) rzeczywiście
                                                    wygląda
                                                    > na stan surowy otwarty. Jakiś jeden robol mazał tam ściany jakąś masią,
                                                    > przyponinającą konsystencję gipsu. Natomiast budowa części najwyższej jest
                                                    już
                                                    > na dziewiątym piętrze.
                                                    > -Sąsiedzie Greg o zwrocie podatku vat za garaże dowiedziałem się od handlowca
                                                    z
                                                    >
                                                    > JWC, więc wiadomość ta może nie być 100%-owo pewna. Acz kolwiek słyszałem o
                                                    tym
                                                    >
                                                    > również z innego źródła (prasa, radio).
                                                    > -Droga sąsiadko Oriano -dla czego uważasz, że mieszkania z galerią są mniej
                                                    > atrakcyjne. Ja właśnie takie mieszkanko kupiłem i galerię będę dzielił z
                                                    jednym
                                                    >
                                                    > lub dwoma sąsiadami. Uważam, że wcale nie jest mniej atrakcyjne -wręcz
                                                    > przeciwnie: będziemy z sąsiadami robili wspulnego grila i piwko w pogodne
                                                    > dzionki. Poza tym galeria jest zamykana przes osoby tam mieszkające, więc
                                                    nikt
                                                    > obcy się nie będzie plątał, do tego okna wychodzą na dwie strony (północ
                                                    > południe)-to też zaleta.
                                                    > Drodzy sąsiedzi wypowiedzcie się proszę co sądzisie na temat galerii -chcę
                                                    > poznać inne zdania, nawet negatywne.
                                                    >
                                                    > Pozdrawiam
                                                    > Marcepan

Drogi sąsiedzie :)
                                                    Ja osobiście nie uważam, że mieszkania galeriowe są mniej atrakcyjne (sama
                                                    takie nabyłam i również z sąsiadami planujemy wspólnie zamknąć galerię).
                                                    W powszechnym mniemaniu te mieszkania są mniej atrakcyjne, bo łatwiej o
                                                    włamanie, ktoś się pęta pod oknami itd. i z tego powodu cena jest niższa, co
                                                    nie ukrywam bardzo mnie cieszy
                                                    Pozdrawiam Galeriowców
                                                    Oriana

• Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 29.10.02, 15:54
                                                    Kiedy podpisywałam umowe (kwiecien 2001) cena za kuchnie z oknem była 660USD
                                                    (niezaleznie czy to było okno na galerie czy tez nie).
                                                    Dla mnie było to rozwiązanie mało atrakcyjne, byc moze naciski innych klientów
                                                    wpłyneły na zmianę tej ceny...

Orientujecie się, czy Vat bedzie zwracany tylko za garaz czy rowniez za miejsce
                                                    parkingowe?

pozdrawiam cieplo,
                                                    Nika
                                                  • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 29.10.02, 16:39
                                                    Witam

Przecież podobno w DP nie ma miejsc parkingowych ???
                                                    Są tylko garaże wielopoziomowe.
                                                    Wydaje mi się, że miejsce parkingowe, również powinno podlegać nowej ustawie o
                                                    mniejszym vacie na garaże.

Pozdrawiam
                                                    Marcepan
                                                  • Gość: Nika Re: J W C Dębowy Park IP: 217.153.60.* 06.11.02, 16:16

> Witam
                                                    >
                                                    > Przecież podobno w DP nie ma miejsc parkingowych ???

jesteś pewien?

> Są tylko garaże wielopoziomowe.

to skąd różnica w cenie?
                                                    a moze cos się zmieniło od czasu podpisania mojej umowy...
                                                    moge spytać ile płaciliście?

> Wydaje mi się, że miejsce parkingowe, również powinno podlegać nowej ustawie
                                                    o
                                                    > mniejszym vacie na garaże.
                                                    >

to znaczy, ze powinni naliczać 7% a nie 22?

> Pozdrawiam
                                                    > Marcepan

pozdr.
                                                    Nika

ps.
                                                    dajcie cynk jak będzie już jakaś stronka. Chętnie pomogę :-))
    • Gość: załamana Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 20:16
      Miło było poczytać Wasz wątek dotyczący Dębowego Parku.
      Sama kupiłam w JWC mieszkanie ale na os.Otrobramska.
      Troszkę się podłamałam, ponieważ jak wywnioskowałam to pozwolenie na waszą
      budowę otrzymaliście w pażdźierniku 2001 ( a my w grudniu) i coś już u was stoi
      a nawet zbliżacie się do stanu surowego otwartego a u mnie ... Boże!!!....
      jesteśmy raptem na poziomie 2 piętra z 16, (odbiór jest w I kwartale 2004r.)

Pozdrowienia i całuski
      • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 23:19
        Nie martw się!
        Powoli i u Ciebie pomkną strzeliste wieże! :)
        Większy kombinat szykują, to i dłużej i im się zejdzie.
        Głowa do góry, grunt żeby ściany były proste, sufity wytrzymały, windy sie nie
        urywały, a reszta już będzie prosta.... :)))
        • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 31.10.02, 15:19
          Sąsiedzie Greg
          -myślę, że POLFA nie powinna rachyć nas zapachami penicyliny, poniweaż wydaje
          się, że jesteśmy w bezpiecznej odległości.
          Jednak jest i zaleta -okolice DP będą zdrowe i odporna na przeróżne infekcje
          wirusowe.

Pozdrawiam
          Marcepan
          • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 13:01
            Sąsiedzie Marcepan!
            Z Was to są kawalarz doprawdy. :)
            Czasami jednak jak wiaterek mocniej zawieje to zaleci jakisik swącik z tej
            fabryczki :( Oby nie za często i nie za mocno!
            Pozdrówka
    • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 09:24
      Witam wszystkich Sąsiadów!
      Co tak zamilkliście? nic się nie dzieje ?
      FAktury popłaciliście, a domek rośnie?

Pozdrówka
      • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 06.11.02, 10:14
        Witam

Nic nie piszą bo, pewnie paluszki przymarzły i ewentualne klepanie w
        klawiaturkę i myszkę grozi odpadnięciem członków rączki.

Jeżeli ktoś bierze kredyt w BOŚ to uwarzajcie na starą ropuchę panią Szymańską,
        która jest tam jakimś głównym ispektorem od kredytów.
        "Pinda" jedna miała czelność zadzwonić do mnie i aroganckim tonem kazać podać
        poszczególne wartości transzy kredytu -jak to ja bym był bankiem.
        Parodia całej tej sytuacji polega na tym, że transze te mają wipisane czarne na
        białym w dokumentach które musiałem dostarczyć do banku.
        Kobiecina była do tego na tyle beszczelna, że jak chciałem wisiągnąć od niej
        pewne informacje i zwrócić uwagę, że na kredyt miałem czekać do trzech tygodni
        a minął już miesiąc i zażuciłem jej brak konkretnej decyzji to "lampucera"
        powiedziała, że nie będzie ze mną rozmawiać bo zadzwoniła do mnie na numer tel.
        kom. i odłożyła słuchawkę.
        SKANDAL !!! -ten babsztyl za czasów komuny pracował pewnie w jakiejś kasie
        zapomogowej, gdzie pierwszą zapomogę niosła w około swojej spasionej rodzinie a
        dla prawdziwie potrzebujących już nie starczyło.
        Pracownicy Bosia to jakaś puszka Pandory ?!
        Nic dziwnego, że pod względem obsługi klienta zajmują jednoa z ostatnich miejsc
        w rantingu banków.
        Po podpisaniu umowy kredytowej pujdę do jej szefa, który pewnie okaże się tak
        samo beznadziejny jak ona.
        - a cholera szkoda gadać......

Pozdrawiam sfrustrowany Bosiem Marcepan.

• Gość: Jarlak Re: J W C Dębowy Park IP: 195.94.206.* 06.11.02, 12:03
          Pani Szymańska jest dość... specyficzna, zgadzam się - do skansenu z nią!
          A tak zupełnie z innej beczki: może by tak jakąś stronkę założyć i zdjątka
          zamieścić a dyskusyję przenieść, a na JW popomstować a jakże!
          Przyznaję że coś kiedyś próbowałem (na onecie) założyć ale z braku czasu padło.
          Teraz deklaruję pomoc.
          Pozdrawiam szanownych sąsiadów !
          • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 06.11.02, 13:39
            Hej sąsiedzie Jarlak i Inni

Odnośnie stworzenia forum osiedla DP prowadzę już rozmowy od jakiegoś czasu.
            Jak coś z tego wyjdzie to powiadomię wszystkich na forum.
            W sieci istnieje już pewna strona, gdzie znajduje się forum osiedli JWC, takich
            jak forum Dąbrówki Wiślanej i Osiedla Jerozolimskie.
            Czynię starania aby znalazło tam swoje miejsce również forum DP.
            Dla ciekawych podaję adres strony: eff.atra.pl/

P.S. Z "lafiryndą" panią Szymańską spotkam się w przyszłym tygodniu na
            podpisanie umowy o kredycie -łaskawie powiadomiła mnie o decyzji pozytywnej
            banku. Zaciekle rzuciła mi również termin spotkania, który mi nie pasuje -jak
            jej to powiedziałem to czrownica powiedziała, "oj przecież może pan zwolnić się
            kilka godzin wcześniej z pracy" - Uch ,beszczelne nasienie z tej baby....
            • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 13:49
              Witam ponownie!
              Widzę, że mam farta, że nie muszę zadawać się z Bosiem!
              Współczuję Panowie użerki!
              Marci ,a co tam z tą stroną ? Zakładasz nowe forum?
              Pozdrówka
              • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 06.11.02, 13:57
                Dokładnie -chcę aby Dębowy Park miał swoje własne forum z prawdziwego zdarzenia
                a nie tam takie byle co jak forum gazety.pl
                • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 08.11.02, 11:07
                  Halo, halo

Czy był ktoś ostatnio na placu zabaw DP i obserwował robotników bawiących się w
                  zbudujemy nowy dom ???
                  Pytam bo nie wiem czy pakować już graty na stara w celu przewiezienia ich do
                  nowego mieszkania.

Pozdrawiam
                  Marcepan
                  • Gość: Oriana Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 13.11.02, 13:46
                    Czy ktoś z wyższych części dostał już wezwanie do zapłaty z tytułu stanu
                    surowego otwartego?

Pozdrawiam :-)))
                    Oriana
                    • Gość: carrotka Re: J W C Dębowy Park IP: *.publipolska.com.pl 13.11.02, 17:50
                      Witaj Oriano!

Ja osobiście będę zamieszkiwać zachodnią część budynku - a więc wyższą. Po
                      przeczytaniu kilku wypowiedzi natychmiast zadzwoniłam do JWC aby upewnić się o
                      wpłacie dalszej raty. Tam powiedziano mi, że wezwania dla części 7 piętrowej są
                      właśnie przygotowywane i do końca listopada powinniśmy już je otrzymać. Ale
                      biorąc pod uwagę stan budowy tejże części - nie sądzę aby to była prawda.

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                      Carrotka
                      • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 14.11.02, 09:23
                        Witam

W poniedziałek wizytowałem plac budowy.
                        Ku mojemu zdumieniu dało się zaóważyć, że roboty postępują sprawnie tzn.
                        - w niższej szęści (wschód) wstawiają już okna,
                        - w części południowej, czyli tej sześcio kondygnacyjnej zaczeli kłaść dach,
                        - w następnej części siedmopiętrowej robią ostatnie piętro,
                        - natomiast najwyższe części naszego (wydaje się ładnego osiedla w przyszłości)
                        prace toczą się na dziewiątym piętrze.
                        Z tych obserwacji wnioskuję, że termin oddania mieszkania, który wpisano mi do
                        umowy (28,09,2003) jest bardzo realny.

-a bym zapomniał: na plac budowy sostały przywiezione palety cegieł
                        ceramicznych do ścianek działowych.

Pozdrawiam
                        Marcepan
                        • Gość: Marcepan Re: J W C Dębowy Park IP: *.crowley.pl 14.11.02, 16:22
                          HALO, HALO

Z przyjemnością ogłaszam, że mamy własne forum mieszkańców pod adresem:
                          eff.atra.pl/
                          serdecznie zapraszam

Pozdrawiam Marcepan
                          • Gość: gregyoda Re: J W C Dębowy Park IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 08:54
                            Hej Marci!
                            Widzę, że dopiąłeś swego i założyłeś to forum.
                            W takim razie zaraz się tam zaloguję.
                            Pozdrówka
                            Jadę jutro zobaczyć na budowę czy rzeczywście już okna wstawiają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka