Dodaj do ulubionych

CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatki ?

29.08.05, 10:54
nie wiem czy byliscie na budowie ???

ja byłam stoja dwie klatki - czyli około 2/3 budynku patrząc na długość (nie
wysokość) i te 2/3 ma juz I Pietro a trzecia klatka nawet nie powstała ;(

dlaczego ??
Obserwuj wątek
    • hika Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk 29.08.05, 12:14
      pozwoliłam sobie napisac kilka maili do osób z tego forum, które pisały w
      sprawie tej inwestycji

mam nadzieje ze sie odezwiecie

słyszałam od osoby która mieszka obok, że dół był wykopany w miejscu gdzie
      miała trzecia część bloku stanąc , ale go zasypali i powstają dwie klatki a nie
      trzy jak na planach ??

dlaczego ??????

dzis jedziemy do ich biura i zamierzam sie wszystkiego dowiedziec,

ale moze wy juz cos wiecie

gg 1295299
      • Gość: Ania Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk IP: 192.168.5.* / *.edipresse.pl 01.09.05, 10:31
        Czesc,
        czy mozecie sie podzielic swoimi uwagami na temat tej inwestycji, dewelopera i
        jego wywiazywania sie z umowy? Przeczytalam na forum wiele niezbyt pochlebnych
        opinii a wlasnie sie zastanawiam nad inwestycja na Pirenejskiej.
        Z gory dziekuje.
      • Gość: Vasco Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk IP: *.spsa.com.pl 01.09.05, 16:09
        Pierwsze slysze o rewelacji zbudowania 2/3 bloku!?
        Ja Sie dowiadywalem i w biurze i przypadkowego robotnika ba budowie
        ktory pracowal tam przy wykopie.
        Oto co sie dowiedzialem.
        Robili przekladke kanalizacji/wody. Potem poslali wyniki do laba i czekaja
        na rezultaty. Ale nie przewiduja klopotow i lada dzien powinni ruszyc z robota
        nad brakujaca czescia.
    • Gość: Vasco Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.spsa.com.pl 01.09.05, 16:13
      Mnie natomiast intryguje ta stara buda ktora stoi prawie na lini brakujacej
      czesci. Dowiedzialem sie ze jest to hydrofor (wzmacniajacy slup wody w
      sasiednich wielkich blokach). Nie podoba mi sie bedzie tak blisko budynku.
      Nie wiem czy inwestor zamierza go "odsiwezyc"?
      Dodatkowo w biurze powiedzieli mi ze go nie przeniosa w inne miejsce. Wiec
      to jest zaklepane.
      • Gość: fanka Bemowa Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 14:55
        Dziwne, że nie przeszkadza Wam, iż Wasze przyszłe mieszkania budują się prawie
        ze na styku z innymi (istniejącymi ponad 20 lat budynkami). Hydrofor owszem,
        brzydki i stary tak samo jak bloki obok, ale one jakoś Wam nie przeszkodziły
        mimo, że są wyższe i z pewnością bardziej przysłaniają widoki....Zastanówcie
        się też czy warto kupować (jeśli jeszcze tego nie uczyniliście) mieszkanie od
        developera, który nie zakończył poprzednich inwestycji od 2003 roku??? Polecam
        forum mieszkańców przy ul. Lazurowej.
        • Gość: Vasco Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.spsa.com.pl 05.09.05, 16:06
          Budowanie "na styku" z innymi budynkami jak to nazwalas to w W-wie
          standard.Znasz pewnie cala mase podobnych przykladow. Mysle ze nikomu sie to
          niepodoba ale nic nie poradzisz -brak dzialek/potrzeba nowych mieszkan w
          dobrych lokalizacjach.

Co do poprzednich inwestycji (e.g. Lazurowa) to z tego co widzialem to sa
          zakonczone, jest problem z aktami to fakt (co zgadzam sie jest problematyczne)
          no chyba ze o czyms nie wiem. Moze masz jakies konkrety?
          • Gość: fanka Bemowa Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 10:47
            Akty to główny zarzut, nie wyobrażam sobie, że można mówić o zakończeniu
            inwestycji jeśli wciąż mieszkańcy nie są właścicielami lokali. Mam również na
            myśli szereg niedociągnięć technicznych, o których szczegółowo można poczytać
            na forum Lazurowa.

Jeśli chodzi o budowanie "na styku" to dziwi mnie po prostu, że ktoś zauważa
            niski hydrofor psujący rzekome widoki, a nie zauważa wysokich bloków. To
            prawda, że w wielu miejscach w Warszawie możemy obserwować "wciskanie" bloków
            nowych pomiędzy stare, tylko czy warto w takim miejscu kupować mieszkanie z
            pełną świadomością, iż jesto ono zewsząd otoczone? Parking podziemny pomieści z
            pewnością większość samochodów, ale nie wszystkie, już w tej chwili jest
            problem z wolnym miejscem parkingowym na ul. Pirenejskiej i Apenińskiej a co
            będzie jak inwestycja zostanie zakończona (oby z aktami tym razem) ????
            • Gość: Vasco Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.spsa.com.pl 07.09.05, 11:41
              Hydrofor jest o tyle istotny ze stoi na lini budynku i opoznia budowe
              fundamentow jego pozostalej czesci. Gdybys byla zainteresowana kupnem
              mieszkania z pewnoscia zwrocilabys na niego uwage.

Co do parkowania masz racje problem wystapi jak wszedzie gdzie jest gesta
              zabudowa.
              • dziecko_piatku Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor 07.09.05, 11:54
                > Hydrofor jest o tyle istotny ze stoi na lini budynku i opoznia budowe
                > fundamentow jego pozostalej czesci. Gdybys byla zainteresowana kupnem
                > mieszkania z pewnoscia zwrocilabys na niego uwage.
                He, he - nie jestem zainteresowana kupnem mieszkania, ale hydroforem - "zaopatruje" on w wodę także mój blok (jeden ze starych ośmiopiętrowców). Zastanawiam się, kto zgodził się sprzedać działkę wraz z hydrofornią inwestorowi. Niby hydrofornia nie może być własnością dewelopera, ale będzie na Waszej działce/podwórku. A jak się coś popsuje, trzeba będzie remontować, to co-mam nadzieję, że bez problemu wpuścicie ekipę, bo jak nie to wpadne się do Was wykąpać. ;)
                • Gość: gen Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.ssmb.com 07.09.05, 15:46
                  No właśnie, hydrofor stoi na gruncie 'niczyim'. Wyjaśnianie potrwa z 5 lat,
                  akty notarialne 10 lat. Fajny ten developer.
                  • Gość: Vasco Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.spsa.com.pl 07.09.05, 17:04
                    Nie wiem skad masz takie rewelacje.

Hydrofor stoi na gruncie Corporesu.
                    Jest wpis do KW o ograniczonym prawie rzeczowym dla "Miejskiego
                    Przedsiebiorstwa Wodociagow i Kanalizacji" SA.
                    Ale to standard. Przeciez w przypadku awarii instalacji wodnej
                    musza wejsc na dzialke i awarie usunac.
                    • Gość: fanka Bemowa Re: CORPORES-Pirenejska - hydrofor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:35
                      Hydrofor dla sasiadujących budynków ma być przeniesiony, tzn. mają powstać
                      nowocześniejsze i oddzielne dla każdej ze wspólnot ośmiopetrowców (dotychczas
                      hydrofor jest wspólny). Budowa stanęła być może z powodu niewyjaśnonych
                      okoliczności zdobycia przez Corpores prawa budowlanego. Okazuje się, że nie
                      wszyskto jet takie piekne i legalne. Myślę, że zainteresowane osoby są w stanie
                      to sprawdzić dokładnie. Natomiast niestety Waszym kosztem (przyszłych
                      mieszkańców Pirenejskiej) można się było w końcu wyspać w sobote !!!!!! Budowa
                      stała....
    • Gość: hika Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 12:48
      gdzie dokładnie jest ten hydrofor ?? z której strony ??? od komendy czy od
      bloków starych??

• mp23 Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk 14.09.05, 18:59
        Hydrofor jest przy pierwszej klatce przed/pod mieszkaniem 85,73m2 i 88,36m2,
        jak spojrzysz na stronie Corporesa. Po lewej stronie bloku jest policja, z
        przodu budowangeo przez Corporesa bloku są 2 wysokie bloki. Hydrofor jest z
        przody bloku.
        • mp23 Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk 19.09.05, 12:14
          Relacja z budowy, 18.09.05
          jest już zrobiony wykop pod 3 (brakującą) klatkę, ale hydrofor nie został
          ruszony. Patrząc na usytuowanie tarasu mieszkania 85,73m2, wydaje mi się, że
          hydrofor może pozosać nieruszony przez Corporesa.
          Budowa pozostałych 2 klatek jest już na 3 kondygnacji.
          • Gość: hika Re: CORPORES-Pirenejska - dlaczego nie ma 3 klatk IP: 81.210.38.* 22.09.05, 08:28
            też byłam na budowie, trzecia klatka się buduje, doł jak się patrzy i pracę
            trwają - reszta budynku pnie się w górę - już 3 piętro
            pięknie i szybko
            super
            juz nie moge sie doczekać :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka