Dodaj do ulubionych

Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + okolice

IP: *.devs.futuro.pl 01.09.05, 11:23
Proponuję, aby tutaj wpisywać nazwę inwestycji wraz z krótkim (lub dłuższym)
uzasadnieniem, dlaczego wg. was, akurat ta inwestycja jest najciekawsza i
najlepsza. Co ją odróżnia od innych. Jeśli ten pomysł się sprawdzi, to można
by też pomyśleć o raningu inwestycji - waszym zdaniem - najgorszych.

Zapraszam, zatem, do podzielenia się opiniami. Przy okazji może powstać
bardzo ciekawy "informator subiektywny" dla wszystkich zainteresowanych.
Obserwuj wątek
    • park_anielin Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok 01.09.05, 12:17
      Park Anielin w Pruszkowie.
      Lokalizacja: przy Parku Potulickich - mały park z kilkusetletnia tradycja, piekne zakatki, staw, kaczki... :) W centrum Wawy nie ma już takich miejsc. Ostatnio wybudowana Rezydencja Opera przy Operze w Parku Saskim... m2 za 15 000 euro!
      Świetne miejsce na spacery, nieskomercjalizowane miejsce (oprócz jednego baru z piwem i frytkami).
      Architektura: no cóż, o gustach sie nie dyskutuje. Nowoczesny budynek - narożny.
      Usytuowany między drzewami, brak wysokiej zabudowy w sąsiedztwie. Drzewa tłumią hałas i dodają urok temu miejscu.
      Ceny o wiele bardziej przystępne niż w Wawie (zaczeli od 2900... obecnie jest pewnie ze 3200...)
      Dojazd WKD, PKP lub samochód. W szczycie dojazd autem 30-40 minut do centrum.
      Jakby kogoś interesowały fotki to zapraszam na: www.kulesza.priv.pl/Park_Anielin/
      • Gość: Malgos Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: 217.153.130.* 01.09.05, 15:37
        Budynek przy ul. Sybilli - Zoliborz a cena za metr2 ponizej 4000 PLN.
        Bardzo dobry dojazd do Centrum. Budynek odsuniety sporo od Powazkowskiej i
        Trasy wiec samochody nie przejezdzaja pod oknami. Z tego co wiem zostaly juz
        tylko 2 lub 3 mieszkania. My zamieszkamy tam mam nadzieje juz od nowego roku
        (planowany odbior pazdziernik 2005). No i jeszcze jedno - to nie osiedle tylko
        jeden budynek, wiec nie grozi nam mieszkanie na placu budowy przez nastepne 5
        lat. Minusy sie znajda : 15 pieter (ale tylko jedna klatka, wiec mozna miec
        nadzieje, ze sasiedzi beda sobie mowic "dzien dobry" ;-)), brak parku w
        okolicy - spacery na cmentarzu?? - pewnie bedzie trzeba dojezdzac gdzies
        samochodem albo robic wycieczki rowerowe.
        To oczywiscie moja subiektywna pozytywna ocena, nie zmienila sie od czasu
        podpisalismy umowe wiec chyba jest OK.
        Malgos
        • Gość: mmmmmm Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 15:56
          Pare lat temu mieszkałem "nad" trasą AK, tylko nieco dalej, na Kępie Potockiej.
          Niestety słychać jak diabli (12 piętro) i to pomimo ekranów wygłuszających.
          Blok w którym mieszkałem był znaczniej dalej od trasy niż Sybilla.

Do tego będziecie się musieli przyzwyczaić, z negatywów jeszcze ten widok na
          Powązki :-/

Natomiast mi osobiście podoba się Wasz budynek, a lokalizacja pod względem
          dojazdów oraz walorów widokowych jest bardzo fajna.
          Sam nawet przez moment rozważałem zakup mieszkania.

Pozdr.

• krzyk007 Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok 02.09.05, 10:49
          Boże. Jeśli to jest dla kogoś najlepsza lokalizacja to normalnie załamka.
          Zawsze jak tam jestem to zastanawiam się jak można się w to wpakować i że jeśli
          w takim miejscu można sprzedać mieszkania to znaczy, że w Warszawie wszystko
          się sprzeda...
          Dla mnie to betonowy kolos przy autostradzie.
          • Gość: malgos Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: 217.153.130.* 02.09.05, 16:07
            Wlasnie bylam w tym betonowym kolosie ;-).
            Fakt, nie jest niski no i nie stoi w srodku lasu...
            To Warszawa i wiekszosc z nas musi mieszkac przy jakiejs ulicy...
            Marszalkowska, Pulawska, Solidarnosci czy Powazkowska.
            Kto chce mieszkac w Warszawie jest na to skazany. I dobrze, ze nie buduja w
            srodku parku bo gdzie chodzilibysmy na spacery gdyby tak w srodku Lazienek
            wybudowali osiedle?
            Ludzie mieszkaja przy Rondzie Radoslaw i to dla mnie porazka - nie ze wzgledu
            na wysokosc budynku bo maja raczej fajny widok z gory tylko raczej na bliskosc
            tramwajow - te dopiero halasuja. Moze w koncu wymienia stare i bedzie lepiej.

Pozdrawiam
            Malgos
            PS.
            Dla tych ktorzy pragna spokoju polecam okolice Warszawy i dojazd np. 1,5 godz.
            w jedna strone... Ja dziekuje jestem spiochem ;-)) a musze i nawet lubie
            chodzic do pracy. A wyjsc z domu musze za 20 dziewiata.
        • Gość: and Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.crowley.pl 05.09.05, 18:19
          w poblizu ul sybilli sa fort bema, bardzo przyjemne miejsce na
          spacery.zastanawia mnie tylko na ile halas po wybudowaniu obowodnicy miejskiej
          sie zwiekszy. ja tez lubie sobie pospac, wiec bliskosc centrum byla istotna
          przeslanka przy wyborze, no i taksowki tansze;-)
          • Gość: maks Sybilla = cmentarz + wielopasmowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:51
            ... cos dla smakoszy
      • Gość: maks Pruszkow - cos dla konesera prowincji i korkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:53
        .. dojechac z pruszkowa do wa-wy to niezly "ubaw"
      • Gość: agam Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:05
        I wszystko byłoby swietnie gdyby nie supermarket na parterze! Otwarcie mowią o
        budowie Alberta na parterze + parking dla klientow pod oknami mieszkanców!!!
        Iskra II :)))
        • kora_m Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok 21.03.06, 20:04

hmm rózni sié od Iskry II przede wszystkim tym, ze Albert byl planowany od
          poczatku i przyszli mieszkancy byli o tym informowanii. A parking dla klientow
          nie jest pod oknami mieszkancow, tylko z drugiej strony.

pozdrawiam
    • Gość: kasia_30 Miasteczko Wilanów IP: *.devs.futuro.pl 01.09.05, 13:39
      Nowa jakość. Wszędzie blisko, korzystna relacja ceny do jakości. Rewelacyjne
      sąsiedztwo (Pałac w Wilanowie) blisko do ogrodów w Powsinie, stworzenie
      miasteczka od podstaw - kina teatr, ogrody zimowe, bliskość metra. Jedna z
      najlepszych inwestycji ostatnich lat!!!
      • Gość: o Re: Miasteczko Wilanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:44
        mówisz poważnie czy sobie jaja robisz ? blisko do centrum ? Konstatncina ? a
        metro ? przez pola ? może masz mapę Warszawy z skali 1:1000000.
        • Gość: mi Re: Kasieńko Ty chyba nie jesteś z W-wy, albo Twój IP: *.chello.pl 27.02.06, 20:19
          post jest prowokacją.....?
      • Gość: Kinga Re: Miasteczko Wilanów IP: *.acn.waw.pl 01.09.05, 13:48
        co do Miasteczka Wilanów to jest tez on nim sporo negatywnych opini związanych
        właśnie z budową miasteczka od podstaw. Do najczęściej powtarzanych argumentów
        zaliczyc można hałas z budowy , który potrwa jeszcze jakieś 10 lat , mała
        przestrzeń między budynkami, i hałas związany z pielgrzymkami oraz życie w tzw
        centrum rozrywki ze wszystkim negatywnymi skutkami.
        Ale genralnie bliskośc powsina i Pałacu jest ok.
        • tirka1 Re: Miasteczko Wilanów 01.09.05, 14:16
          tak na marginesie.. wyobraźcie sobie ile na tym wielkim polu powstanie
          budynków... następnie zwróćcie uwagę jak zapchana jest dolinka służewiecka wraz
          z ulicą sikorskiego.. i wilanowska... oraz powsińska... a teraz pytanie.. czy
          zdajecie sobie sprawę, jaki to będzie szok komunikacyjny, jak przynajmniej 30-
          40% planowanych budynków zostanie zasiedlona ? Dla mnie to jest pytanie
          retoryczne.
          Ten "dogodny" dojazd do centrum to głównie powsińska własnym środkiem
          komunikacji bądź autobusem... dla mnie to po prostu porażka

--
          Kasia vel Tirka
          • Gość: gosc Re: Miasteczko Wilanów IP: *.chello.pl 19.02.06, 21:28
            to prawda ze 15.000 mieszkancow w wilanowie pogorszy obecna jakosc komunikacji
            ale przynajmniej wilanow ma szanse na poprawe: dwupasmowa wilanowska, bardziej
            drozna wislostrada i plaskowicka na ursynow. marzenia ale realizowalne.

natomiast wiele innych inwestycji np. marina mokotow czy wzdluz pulawskiej
            niestety fizycznie nie maja szans na poprawe bo nei ma jak zbudowac nowych drog.
        • Gość: Polip Re: Miasteczko Wilanów IP: 195.94.206.* 01.09.05, 14:22
          miejsce kultu może i tak, ale jakie miejsce rozrywki ? z tego co wiem to są
          miejsca przeznaczone pod zabudowę max 4-5 kondygnacji i miejsca pod zabudowę
          sklepowo - usługową więc skąd ta rozrywka?
          • Gość: Marcin Re: Miasteczko Wilanów IP: *.gts.pl 01.09.05, 14:41
            No to nie wiesz ze glowna rozrywka Polakow to calodzienne lazenie po
            supermarketach ? ;-)
            • Gość: pomidorekk Re: Miasteczko Wilanów IP: *.acn.waw.pl 01.09.05, 14:43
              ooo, no właśnie i kino ma tez być podobno. zakupy i kino i cały dzień z
              głowy...:)
              • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanów IP: 195.245.213.* 28.01.06, 16:43
                Dla wszystkich zainteresowanych: w Miasteczku Wilanów ma być WSZYSTKO w
                wystarczających ilościach. Nie będzie trzeba jechać do centrum. No chyba, że
                ktoś tam pracuje.
                • Gość: maks miateczko wilanow to kicha z mega-kosciolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:50
                  cos dla katola lubiącego korki i tłok
                  gęsto poupychanych blokowisk
                  • Gość: junior Re: miateczko wilanow to kicha z mega-kosciolem IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:55
                    taa... napisz gdzie mieszkasz to się pośmiejemy.
      • ann.k Re: Miasteczko Wilanów 21.03.06, 20:48
        Chyba Ci się koleżanko pomieszało Miasteczko Wilanów ze stacją metra
        Wilanowska. Oddalone od siebie o dobrych kilka kilometrów. Autobusem się
        dojeżdża jakieś 15 minut.
    • zbooycerz Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok 07.09.05, 15:50
      Bielany, Wrzeciono i okolice tam gdzie bedzie metro i trasa polnocnego mostu
      teraz jeszcze wzglednie tanio ale b. zyska na inwestycjach

zielono, 6-7 stacji przyszlym metrem do srodmiescia - z Kabat jest 12!
      blisko nad Zalew Zegrzynski i do Kampinosu

po polaczeniu tramwai bedzie szybki dojazd na Wole

huta ma coraz marginalniejsze znaczenie, ma powstac jakies centrum rozrywkowe na
      polnocy

a tak za 3-5 lat wszedzie bedzie dobrze przy tym postepie bezprzewodowych
      technologii wiec szukac trza juz powoli dzialek ;-)
      • Gość: m Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.06, 22:24
        Wlasny dom. Wybudujesz gdzie chcesz i jak chcesz :)
    • Gość: Rita Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.rodamco.pl 23.02.06, 13:53
      Mnie podoba się nowa inwestycja Echo na Zwycięzców, Ekopark, Chełmska 9,
      Miasteczko Wilanów, Marina i Gdański
      • amelia345 Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok 21.03.06, 17:20
        Tak, Wilanów jest najlepszy, za parę lat to będzie przepiękne miejsce.
        A Pałac w Wilanowie to najciekawszy zabytek Warszawy.
      • Gość: aga Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 21.03.06, 22:03
        Najlepsza Chełmska (Mokotów). Kupuje tam mieszkanie (w budynku C - jak się
        pojedzie do firmy to mozna dostać plany; w internecie tego budynku nie ma).
        Stamtąd wszędzie blisko Czerniakowska, Belwederska, Konstancin i co tylko sie
        chce. Rozkład super, ale ściany i tak mozna sobie poprzestawiać. Oglądam prawie
        codziennie. Rosnie jak na drożdżach.
    • Gość: lubie Re: Subiektywny ranking realizacji -Warszawa + ok IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 17:15
      prestige na bemowie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka