Gość: mak IP: *.minrol.gov.pl / *.minrol.gov.pl 28.09.05, 10:05 podali ceny na stronie...Jak dla mnie to za drogo...Ale mysle ze chetni sie i tak sie znajda... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: zielony nugat III - simur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 22:09 Oj znajdą, schodza w tempie błyskawicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
marimi Re: zielony nugat III - simur 05.10.05, 17:19 Czy ktoś może podpisał już umowę z Simurem? Czy można z nimi negocjować zmianę zapisu niektórych punktów umowy? Co do cen to się zgadzam - kosmiczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZB Re: zielony nugat III - simur IP: 217.153.180.* 06.10.05, 08:56 faktycznie przerażająco drogo. Zwłaszcza ze 2 lata temu na Nugat II kupiłam za 3600 brutto. Ale widac teraz odrabiaja straty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zielony nugat III - simur IP: 195.42.249.* 06.10.05, 09:50 A przeciez to spoldzielnia a nie deweloper, wiec ostatecznie moze byc jeszcze drozej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZB Re: zielony nugat III - simur IP: 217.153.180.* 07.10.05, 10:06 Spółdzielnia ale wystepuje w roli dewelopera .Wszystko na identycznych zasadach jak od dewelopera . Mieszkanie jest hipoteczne a nie spółdzielcze i wspólnota zarzadza. Jedyne co dobre ta nie ma żadnych doliczeń . Ostateczna cena będzie taka jak w dniu podpisania umowy- na bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: zielony nugat III - simur IP: *.honda.com / 62.233.165.* 07.10.05, 13:14 Gość portalu: AZB napisał(a): > Jedyne co dobre ta nie ma żadnych doliczeń . Ostateczna cena będzie taka jak w > dniu podpisania umowy- na bank. Może nie koniecznie - na bank, bo zakończenie inwestycji jest przewidywane na IV kwartał 2007, a jak do 01.01.2008 własność nie zostanie przekazana to do ceny netto mieszkania doliczymy 22%VAT a nie 7% i mieszkanie z dnia na dzień zdrozeje o 15%. I co wtedy powiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zielony nugat III - simur IP: 195.42.249.* 07.10.05, 14:20 Powiemy, ze jest nam przykro. A mialo byc tak pieknie. Jedyna pociecha, ze wtedy mieszkania beda juz nie po 6200 zl/m2 jak proponuje SIMUR, tylko po 8000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.05, 23:06 dyskontując w czasie możecie sobie dodać ok. 5% do ceny, która już jest bez sensu dla lokali większych niż 60m2 - po prostu na rynku wtórnym są nowe sensownie wykończone lokale w niższej cenie; niezaleznie od stawki VAT, która będzie na początku 2008 te lokale nie będą wtedy warte 8000PLN (pewnie ponad 2300 EUR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl 08.10.05, 23:25 To, ze mieszkania sa drogie nie znaczy, ze nie beda jeszcze drozsze. W koncu jezel prawie kazdy moze dzisiaj dostac kredyt, w Polsce brakuje 1.8 mln mieszkan, a buduje sie ich bardzo malo, to oczywiste, ze ceny musza rosnac - przynajmniej w W-awie. Juz dzisiaj niektore mieszkania na wtorny na Usynowie kosztuje 7 tys za metr i sie sprzedaja, wiec nie powodu, zeby kosztowaly 8. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N2 Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.10.05, 15:41 Ceny, rzeczywiście, wysokie. Ja tez kupowałem po 3600 dwa lata temu. Byłem przekonany, że dokupie jeszcze jedno na Nugat III ale się niejak nie wyrobię.... Simur jest spółdzielnią ale w tym przypadku jest developerem i sprzedaje miszkania hipotecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-wiedzma Re: zielony nugat III - simur 12.01.06, 10:25 AZB! Ja dałam swoją umowę do analizy prawnikowi specjalizującemu się w prawach konsumenta - jeśli opóźnienie nie zostało wywołane decyzją sądu lub czynnikami niezależnymi od spółdzielni koszty poniesie spółdzielnia :). Na pocieszenie - kolega z pracy kupił mieszkanie na Jastrzębskiego - tam oddali mieszkania do użytku przed terminem zapisanym w umowie. Ja jutro podpisuje umowę kupna na Rosoła 58... I trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.05, 10:53 Czy są juz osoby, które podpisały umowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.05, 10:47 Jak narazie coś słabo schodzą te mieszkania. W wysokim budynku od Rosoła zostały prawie wszystkie mieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: zielony nugat III - simur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:54 6200 zł z metr to bardzo drogo, tym bardziej, że po drugieh stronie ul. Nowoursynowskiej (na rogu Kokosowej) buduje SBM Merkury i tam metr brutto kosztuje 4800 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: zielony nugat III - simur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.05, 22:00 Hej Drogo!Malo powiedziane.Ale sama sie tym interesuję.Tylko nie wiem czemu mają taką dziwną umowę finansowania???I nie są sklonni do aktu notarialnego? Trochę mnie to od nich odciąga.A może się mylę?I nie ma w tym nic dziwnego?W końcu to duży inwestor.A ja się czepiam... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sbene Re: zielony nugat III - simur 02.11.05, 10:30 Witam! Jestem rowniez zainteresowany kupnem mieszkania na Zielonym Nugacie III i w zwiazku z tym mam pare pytac no osob ktore mieszkaja juz na "starszej" czesci Zielonego Nugatu i do innych ktorzy moga udzielic informacji. 1. Jak to jest z ta umowa w Simiurze, ma ona dziwna nazwe. Nie jako umowa sprzedarzy, tylko umowa w sprawie finansowania... ?? Jak to rozumiec?? 2. Czy Simiur dotrzymuje terminow budowy i oddawania budynkow? 3. Z jakimi problemami, usterkami, niedogodnosciami spotkaly sie osobe wczesniej kupujac mieszkanie od Simiura?? Na co trzeba uwazac?? 4. Jak to jest z tym Vatem?? Simiur podaje ceny netto i teraz trzeba doliczyc 7%, ale slyszalem ze od 2008 ma byc 22%. Czy to oznacza ze znagle musze doplacic 15% do calej kwoty za mieszkanie?? Z gory dziekuje za informacje i pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: zielony nugat III - simur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.05, 22:54 Hej No wlasnie ta umowa.Ale zaczelam sie tym interesować i podobno oddaja termiowo a nawet potrafią wczesniej.Opinie maja dobre tylko te ceny odstraszają... Mają zbudować do 09 2007 a akty do konca 2007.To duze prawdopodobieństwo że się uda...Ale wszyscy developerzy maja to w umowach!Te 22%. Poz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zielony nugat III - simur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.05, 22:44 Czy ktoś zakupil juz mieszkanie w tej spóldzielni na Nugacie III?I ma coś do powiedzenia lub polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zielony nugat III - simur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.05, 23:02 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: zielony nugat III - simur IP: *.honda.com / 62.233.165.* 18.11.05, 10:24 Dzis wplacilem I rate na zakup mieszkania w budynku od Nowoursynowskiej. Teraz tylko pozostaje mi byc OPTYMISTA i miec nadzieje,ze inwestycja zostanie zrealizowana wg umowy. A dlaczego, jednak wplacilem? 1. Ponad 70% mieszkan w budynkach od Nowoursynowskiej jest juz sprzedanych. 2. Wplaty dokonuje w 5. ratach dzieki temu za pol mieszkania place z wlasnej kieszeni, a na reszte wezme kredyt, ale dopiero w styczniu 2007. 3. Nieruchomosc nie jest obciazona. Ostatecznie przewazylo, ze na Mokotowie ceny mieszkan oscyluja juz ok. 7000 zl, wiec 6000-6500 na Ursynowie (patrz równiez "Ogrody Kabackie" i rynek wtórny) zaczyna byc cena rynkowa, tym bardziej, ze to cena z roku 2007, kiedy to mieszkania zostana oddane. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: zielony nugat III - simur IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 11:58 Mam pytatanie, czy udało Ci się wynegocjować przesunięcie rat na późniejszy termin, żeby nie płacić za dziurę w ziemi. Ile procent wynosi pierwsza rata? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: zielony nugat III - simur IP: *.honda.com / 62.233.165.* 18.11.05, 12:09 I rata 30% wartości mieszkania płatna do 7 dni po podpisaniu umowy. Nie negocjowalem przesuniecia rat. A w tej dziurze w ziemi sa naszczescie juz fundamenty. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: zielony nugat III - simur IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.05, 22:41 Jestem zainteresoany ich inwestcją.Ale zastanawiam się bo w odpisie z księgi wieczystej zobaczylem że mają w dziale-ograniczenia roszczenia-wpisane wodociągi energetykę...Czy to do momentu przeniesienia wlasności aktem notarialnym na nowych wlaścicieli czy trzeba się temu bliżej przyjrzeć?Czy ktoś kto może juz u nich kupil może coś na temat powiedzieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-wiedzma Re: zielony nugat III - simur 12.01.06, 10:29 ja biorę kredyt na 100% wartości i od ręki dostałam termin pierwszej wpłaty na 30 dni - radzę zadzwonić do spółdzielni, są bardzo mili i pomocni :) Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch2 Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 23.11.05, 23:15 Ludzie! 6500 za metr niewykończonego mieszkania przy ruchliwej trasie do Wilanowa w otoczeniu blokowisk z lat 80.Czy wy na głowę upadliście??? Zobaczcie sobie co można za tę cenę na wtórnym kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 24.11.05, 10:58 Faktycznie musialem zaliczyc upadek, bo na poczatku tego roku wydawalo mi sie, ze 6000-6500/m2 (najwyzsza kondygnacja) w "Ogrodach Kabackich" to duzo. Po 10 miesiacach poszukiwan, rowniez na wtornym i rezygnacji z pierwszej rezerwacji mieszkania na "Nugat", gdy dowiedzialem sie jaka jest cena, jednak wrocilem i kupilem (niestety juz inne, wg mnie gorsze), bo nic lepszego na Ursynowie sie niebuduje. Jesli mozesz podpowiedziec inna, lepsza (tansza) inwestycje, chetnie sie o tym dowiem i zrezygnuje z "Nugat". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 11:52 do Ponurego - po drugiej stronie nowoursynowskiej (w stosunku do nugat III) buduje sie osiedle KOKOSOWA II. Cena brutto metra wynosi tam 4815 zł. Będzie to budynek 2-piętrowy, ilość mieszkań - 31. Kupiłem w tej inwestycji. Podobnie zatanawiałem się nad "Ogrodami Kabackimi", ale nie wszyscy wiedzą że obok (przez ulicę Wełanianą) palnowana jest budowa olbrzymiego kościoła z olbrzymimi dzwonami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 24.11.05, 12:10 Znam ta inwestycje SBM-Merkury. Troche pozno sie o niej dowiedzialem i do wyboru zostaly mieszkania na 2 pietrze z antresolami i w klatce (I) 5 mieszkan, co mi zdecydowanie nie odpowiada. A poza tym cena podlega indekacji, wiec trudo powiedzec ile faktycznie ten lokal bedzie kosztowal w 02.2007 + 30500 garaz (Nugat 24000). Ale faktycznie ta inwestycja byla godna uwagi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch2 Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 24.11.05, 12:46 Do Ponurego, a jak duże mieszkanie potrzebujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 24.11.05, 12:54 Ok. 90-110 m2 (4 pokoje) Odpowiedz Link Zgłoś
sbene Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 24.11.05, 13:23 o jakiej ruchliwej trasie do wilanowa mowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOnika Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:51 Trasie do wilanowa?, masz na mysli przedłużenie Płaskowiciej? Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch2 Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 24.11.05, 21:31 Do Ponurego Ot choćby to mieszkanko: wykończone z garażem i w cichym miejscu na Kabatach a cena znacznie niższa. www.trader.pl/details,191,23428-2873.asp I co powiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.11.05, 22:05 Ponury - a może inwestycja Pod Kasztanem -SEDNO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 25.11.05, 10:58 O, tej inwestycji przygladalem sie dokladnie i naprawde niewiele braklo abym tam kupil (Ceny ok. 5000/m2 + taras 1500/m2 + balkon 1000/m2 + garaz 30000). Niestety znow pojawilo mi sie sporo ALE. Faktycznie cicho, spokojnie ulice Bociana, Bekasow, ale do Pulawskiej stosunkowo daleko, do Pileckiego rowniez, jak moje dzieci beda jezdzic do szkoly? Dla zony drugi samochod? Fajnie drugie pietro, ladny taras ok.60m2, ale po 1500/m2 tego tarasu. 2 pietro, ale nie ma windy i codziennie wnosic wozek z dzieckiem i zakupy. I tak niestety mialem coraz wiecej watpliwosci, wiec wybralem "Nugat". Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 25.11.05, 10:47 Masz racje mieszkanie wykończone i tansze, ale niewiele (6180/m2), a jeszcze trzeba wziasc pod uwage dodatkowe koszty np. notariusz, podatek od umowy, a przede wszystkim remont mieszkania. Co prawda nowe mieszkanie trzeba wykonczyc, ale zrobie to tak jak mnie pasuje i materialami wg mojego gustu, a mieszkanie mam z roku 2007 a nie z 2000. Terez zalozmy, ze za metr2 jest ok. 500 zl roznicy (nowe drozsze). A jak te same mieszkania beda kosztowac w np. 2010 roku? Ja bede mial mieszkanie 3. a nie 10.letnie, roznica w cenie bedzie chyba znacznie odbiegac od tej, ktora jest obecnie. Pzdr. P.S. Wlasnie drogie mieszkania na runku wtornym zmuszaja do kupowania dziur w ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.11.05, 14:00 Doskonale rozumiem o czym piszesz bo mam ten sam dylemat. Wiem, że mieszkania na Nugat III są drogie, ale na Ursynowie nie ma już miejsc, gdzie mogłyby powstać fajne inwestycje. Alternatywą jest Sedno, ale minusy tej inwestycji już wskazałeś. Natomiast na rynku wtórnym kupujesz mieszkanie już urządzone, nie zawsze pod Twój gust. Jedyne co mnie niepokoi w tej inwestycji (Nugat) to możliwość dopłaty 15%Vat, jezeli nie podpiszesz aktu notarialnego do 31.12.2007. 15% od kwoty np. 400tys to całkiem sporo kasy. Nie obawiasz sie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponury Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.honda.com / 62.233.165.* 25.11.05, 14:56 Oczywiscie, ze sie obawiam podniesienia stawki VAT. Ale stawka wzrosnie nie tylko dla mojego mieszkania, ale dla wszystkich nowobudowanych, wiec jakby niebylo bedzie to "nowa" cena rynkowa. Poza tym roznie "mowia" o tym wzroscie VAT. Bynajmniej ryzyko jest spore. Najwyzej strace ok. 3procent w skali roku z odsetek z lokat bankowych. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureczek A może to Pana Ponurego zainteresuje.... IP: *.chello.pl 25.11.05, 19:56 Jest jescze kilka dużych mieszkań w inwestycji KEN Bis róg KEN i Płaskowickiej budowanej przez Wersal Podlaski. Zakończenie do czerwieca 2006. www.wersalpodlaski.pl Ceny około 4300 m2(nie płaci się za balkony i tarasy), garaż 29 tyś Pozdrawiam, Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
eldritch2 Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 25.11.05, 18:41 Do Ponurego To może spojrzysz na to: www.trader.pl/details,191,20036-S-B00942D2005.asp To oczywiście twoja decyzja, ale zwróć uwagę, że porównujesz mieszkania z początku Ursynowa usytuowane przy ruchliwej ulicy w otoczeniu bloków z lat 80. do mieszkań na Kabatach, gdzie są nowe, ładne bloczki przy samym lesie. Pamiętaj, że najważniejsza w nieruchomości jest LOKALIZACJA a nie to ile budynek ma lat. Zobacz po ile są mieszkania w ładnych przedwojennych kamienicach w centrum czy na mokotowie. I to właśnie ze względu na lokalizacje za mieszkanie na Kabatach weźmiesz później więcej niż za mieszkanie w Nugacie. A koszty nabycia mieszkania na rynku wtórnym, szczególnie tak dużego to ułamek jego wartości, praktycznie nizauważalny. Poza tym kupujesz coś co już stoi i co możesz zobaczyć to też się liczy. Koniec darmowych porad, życzę słusznej decyzji Ponury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.05, 22:34 E tam.Zależy co się komu podoba.A Kabaty to też przereklamowane.Co z tego że nowe bloczki skoro odleglości między nimi minimlne.Zaglądamy w okna sąsiadom.Zieleni tyle co kot naplakal.No chyba że ktos ma okna na las.Fakt.Stary Ursynów to blokowiska ale przynajmniej odleglości między budynkami znośniejsze.Bo nie budowali tak ciasno.Teraz każdy centymetr na wagę zlota...I wciskają co się da i gdzie się da... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-wiedzma Re: Ceny w zielonym nugacie III - absurd!!! 12.01.06, 10:32 eldrich2! Oczywiście że można kupic na rynku wtórnym - ale w tym przypadku odsetki od kredytu nie wliczają Ci się do ulgi no i musisz dostosować się do istniejącego rozkładu.... Ja wolałam trochę dopłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan UWAŻAJCIE NA NICH !!!! IP: *.aster.pl 23.11.05, 11:38 SIM to niezłe cwaniaczki. Chwalą się tym jak to na Nugacie I oddali mieszkania przed czasem, a teraz na Jastrzębowskiego już jest pewne że nie wszyscy odbiorą mieszkania w terminie zapisanym w umowie. Radzę Wam, abyście zapisali w umowie, że ostatnią ratę wpłacicie przy odbiorze mieszkania. Na Jastrzębowskiego zapłaciliśmy za wszystko juz 3 miesiące temu, a mieszkania nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nugat II przesadzasz..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 17:57 nugat II tez oddali przed terminem....myślę, bogdan, że przesadasz...jak do tej pory wywiązywali się ze wszytkiego na nugat II, a może trzeba było tak skonstruować raty by ostatni wypadła tuż przed oddaniem? my mogliśmy raty ustalać tak jak chcieliśmy....powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: przesadzasz..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:26 Nie przesadzaj?. Nadal czekamy na odbior mieszkania na Jastrzębowskiego, mimo, z ostatnia rate wpłacilismy w sierpniu. Wyglada ze nie bedzie ani o 1 dzien wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbene Re: przesadzasz..... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.06, 15:55 no i budowa leci szybciutko, az milo sie patrzy :) jako ze mieszkam tuz obok to codziennie widze jak nugacik III rosnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosteczka Re: ano leci:) IP: *.etop.pl 09.06.06, 16:14 Niech sie mury pna do gory! Cudnie, ja tez obserwuje i bardzo sie ciesze! Mam nadzieje, ze caloksztalt zadowowlenia ze wspolpracy z Nimi (a wydreptalam sciezki rowno) i efektu koncowego ocenimy najwyzej.Jak na razie tooooo..... no...no :D Ale nie zapeszajmy. Odpowiedz Link Zgłoś