Dodaj do ulubionych

EBEJOT bud. C2

IP: 217.153.35.* 13.09.02, 16:27
witam przyszlych sasiadow :))sasiedzi z C1 maja juz dluuga liste dysk., nie
mozemy byc gorsi :)
pozdrawiam, d.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 13.09.02, 16:38
      Witam Sąsiadkę

Przeczytaj mój wpis na wątku dotyczącym poddasza !!!

Pozdrawiam

Michał C2
      • Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 16.09.02, 10:51
        Witam przyszłych sąsiadów :-)
        • Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 16.09.02, 12:30
          Witam

Jak już zawiązaliśmy wątek budynku C2, to proponuję przyznawać plusy i minusa
          za różnego rodzaju "posunięcia" EBEJOT.

Na dobry początek przyznaję plusa pracownikom biura sprzedaży za fachowe porady
          jakie otrzymałem, a które pomogły mi w sensownym naniesieniu zmian w projekcie
          mojego mieszkania.
          Dodam, że jak na razie jestem równie mile obsługiwany po kupnie mieszkania, jak
          i przed, co nie zawsze jest regułą.

Pozdrawiam
          • Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 16.09.02, 14:54
            to prawda co napisałeś Michale.
            Generalnie jesli chodzi o ebj to nie mam większych zastrzezen. No moze
            zwiekszylabym tylko odleglosc miedzy blokami.
            • Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 18.09.02, 13:38
              co do odleglosci miedzy blokami-rzeczywiscie minus, ale fachowosc i ogolnie
              kompetencje pracownikow - duzy plus; ja jestem na etapie planowania
              elektrycznosci, mam to zrobic w tym tygodniu, a jak u Was? pozdrawiam Dorota
              • Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 18.09.02, 14:03
                ja jestem na dokładnie tym samym etapie. Już oddałam poprawki. Mają mi zrobić
                nowy rysunek mieszkania, ale znów wymyśliłam cos nowego, bo najlepiej byłoby
                zobaczyć mieszkanie i dopiero wszystko zaplanować.
                Czy to prawda, że po podpisaniu wszystkich zmian nie będize mozna juz żadnych
                nanosić? Przecież takie sprawy jak elektryka załatwia się na końcu ?
                • Gość: Adam Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 09:03
                  Witam wszystkich przyszłych sąsiadów z C2.
                  Czy wiecie może czy na tym polu (w stronę alej od naszego bloku) będą jeszcze
                  bloki? Miło byłoby mieć tam jakiś ładny park, bo chyba nie ma nigdzie blisko
                  takiego
                  Adam
                  • Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 19.09.02, 09:07
                    Zapraszam na: skorosze.pl/phpbb/index.php, tam dałem odpowiedź na Twoje
                    pytanie.

Pozdrawiam
                    • Gość: Adam Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 11:40
                      ok, dzięki Michale.
                      Mam jeszcze jedno pytanie. Komu właściwie płaci się czynsz po odbiorze lokalu ?
                      • Gość: Janusz Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 12:20
                        Właśnie, jeśli ma się mieszkanie kupione do spóldzielni to pewnie do
                        spółdzielni, a w tym przypadku gdzie ? Do ebj ?
                • Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:23
                  to prawda, ze ciezko myslec jak sie nie widzi,ale chyba lepiej teraz,potem jak
                  juz stoi mozna zmieniac, ale juz sie placi...co do elektryki chyba tak samo, bo
                  wszystko idzie pod tynkiem, w scianach....
              • Gość: Janusz Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 19.09.02, 13:28
                Pytanie do Doroty. Czy zostawiasz wszysko co proponuje ebj? (drzwi, kaloryfery
                itd.) Ja ze wszystkiego chyba zrezygnuje, oprócz parapetów i drzwi wejściowych
                (gerda)
                • Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:18
                  Janusz, zostawilam drzwi wejsciowe i parapety, bo szczerze mowiac tak
                  wygodniej, a robienie parapeyow np jest chyba dosc klopotliwe? poza tym
                  przesuwam wlasnie scianki, nie bardzo moge sobie poradzic z kuchnia, poniewaz
                  mam pokoj z aneksem i nie moge sie zdecydowac czy kuchnie wogole czyms
                  odgradzac, murkiem?barkiem? czy moze zostawic puste i postawic tam potem jakis
                  fajny meblowy barek np, albo stol... ciezkie decyzje:( pozadrawiam wszystkich
                  sasiadow :)) D.
                  • Gość: Michał Re: EBEJOT bud. C2 IP: 213.76.146.* 20.09.02, 09:14
                    A dlaczego rezygnujecie z kaloryferów ?

Pozdrawiam
                • Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 19.09.02, 16:19
                  ale z drzwi wewn. zrezygnowalam, bo oni maja beznadziejne...
                  • Gość: dag Re: płatności czynszu IP: PLWAWSRV* / 195.94.201.* 23.09.02, 17:09
                    nie płaci się ebejotowi tylko na konto wspólnoty mieszkanowej w celu pokrycia
                    kosztów ogólnej eksploatacji i zarządu, wywożenia śmici sprzątania osiedla
                    światła na klatkach itd. wspólnota opłąca zarządcę i on się oto wszystko
                    troszczy: żeby trawniki były zielone: zapraszam na skorosze III.

dag
                    • Gość: Adam Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 10:44
                      jasne, dzięki
                      Ja zostawiam tylko paraperty i kaloryfery (oprócz łązienki) bo resztę mają do
                      kitu. Aha, mam jeszcze te drzwi niby antywłamaniowe
                      • Gość: Adam Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 10:52
                        Myslicie, ze u nas też tak ładnie wszystko wykończą przed blokami? POdobno "w
                        środku C1" też ma być plac zabaw, ale drzew to raczej nie posadzą między
                        blokami bo chyba za bardzo nie mogą ?
                        • Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 11:16
                          jak to nie mogą ? dlaczego? Mi powiedizeli, że w środku C1 będzie zieleń, plac
                          zabaw i miejsca parkingowe.
                          • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 13:06
                            ja tez jestem za zielenia,generalnie im wiecej tym lepiej, zgodzicie sie?
                            niestety wczoraj bylam w EBJ swiadkiem rozmowy, podczas ktorej jakis nie-fajny
                            sasiad z A4 skarzyl sie, ze ma miejsce park.pod drzewem i mu liscie spadac
                            bede... przepraszam, ale to chyba jakis kretyn....pozrowienbia dla wszystkich
                            C2-wiczow:) Dorota
                            • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 13:43
                              to rzeczywiście jakiś kretyn. Powienien się cieszyc, bo chociażby samochód
                              będzie stał w cieniu. NIe wiem czy tam będzie zieleń. Jakaś trawka i krzaczki
                              napewno, ale drzewa nie sądze. Gdzie masz Dorota mieszkanko ?
                              • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 14:21
                                Kasiu, ja klatka A, na 2 pietrze, a Ty ? ja mysle, ze drzewek im wiecej tym
                                lepiej, bedziemy walczyc :))
                                • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 24.09.02, 14:33
                                  NIe wiem czy drzewka mogą zasadzić, bo przecież wszędzie "pod spodem" będą
                                  garaże, ale w miarę możliwosći, pewnie że będziemy walczyć.
                                  Ja na razie piętro II, ale nie mam pojęcia która klatka. W każdym razie mam
                                  okna od strony C1 i C3. "Na razie" bo zastanawiam się nad zmianą mieszkania
                                  • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 24.09.02, 16:35
                                    ja mam okna na pole, zreszta dlsatego wybralam to mieszkanko,a ty na co chcesz
                                    zamienic?a mozesz jeszcze, podpisalas juz umowe?
                                    • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 10:35
                                      Chcę zamienieć na trochę większe mieszkanie, na tym samym piętrze z oknami na
                                      pole. Jeśli nie zasadzą nam drzewek to same sobie zasadzimy na polu :-))
                                      Podobno na tym polu mają się kiedyś pojawić domki jednorodzinne, chociaż lepiej
                                      gdyby był tam jakiś ładny, duży park. Ale się rozmarzyłam...
                                      • Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 12:32
                                        Jateż mam okna od pola. Jestem za dużym parkiem. MOze sami zasadzimy drzewka,
                                        chociaż przy drodze ? ale nie wiem czy tak mozna
                                        Wielbiciel zieleni
                                        • Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 12:55
                                          Mam pytanie, ponieważ też lubię zieleń. Gdzie dokładnie chcecie sadzić te
                                          drzewka. Przed budynkiem są ogródki mieszkańców parteru, następnie miejsca
                                          parkingowe i uliczka. Dalej znajduje się pole, które jest czyjąś własnością. To
                                          gdzie dokładnie mielibyśmy posadzić te drzewka ?

Pozdrawiam
                                          • Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 13:01
                                            Pierwsze słyszę, że mają być ogródki. A jesli chodzi o sadzenie drzewk to
                                            pogadac sobie nie mozna?
                                            A moze ewentualnie w tym "rządku" gdzie jest takie duże drzewo przed C1 ?
                                            Albo najlepiej posadzmy sobie na balkonie :-)
                                            • Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 13:42
                                              Nie obrażaj się, absolutnie nie neguję pomysłu z drzewkami, jestem za. Jestem
                                              tylko ciekawy gdzie to miałoby być (chodzi mi o stronę od pola, bo tam kupiłem
                                              mieszkanie). Co do ogródków, to w mojej umowie stoi, że mam wyłączne prawo do
                                              korzystania z ogródka pod moimi oknami (mam mieszkanie na parterze). Ogródki
                                              będą znajdować się na podwyższeniu, na dachu garażów.

Pozdrawiam
                                              • Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:24
                                                ok :-) Duży będziesz miał ten ogródek? Bo możesz ewentualnie w nim zasadzić
                                                sobie ładną choinkę i masz zielono przez cały rok. Chociaż choinka nad garażami
                                                chyba odpada.
                                                MOże jednak da się cos wykombinować przy drodze. Swoją droga, ciekawe czy ebj
                                                sie postara o jakas zielen po drugiej stronie czy tylko od strony wew. ?
                                                A nie wiesz moze co tam ma w koncu byc na tym polu? Bo jeśli tam nie daj Boże
                                                wyrośnie jakiś supermarket :-(
                                              • Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:25
                                                ok :-) Duży będziesz miał ten ogródek? Bo możesz ewentualnie w nim zasadzić
                                                sobie ładną choinkę i masz zielono przez cały rok. Chociaż choinka nad garażami
                                                chyba odpada.
                                                MOże jednak da się cos wykombinować przy drodze. Swoją droga, ciekawe czy ebj
                                                sie postara o jakas zielen po drugiej stronie czy tylko od strony wew. ?
                                                A nie wiesz moze co tam ma w koncu byc na tym polu? Bo jeśli tam nie daj Boże
                                                wyrośnie jakiś supermarket :-(
                                                • Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 14:58
                                                  Ogródek będzie szerokości mieszkania i na 3-4m od okien. Możesz obejrzeć jak
                                                  wyglądają takie ogródki na Skorosze III. Ogródek odbieram jako formę
                                                  rekompensaty za niewygody związane z posiadaniem mieszkania na parterze.
                                                  Jeśli chodzi o to co wyrośnie ewentualnie na polu to przeczytaj moją wypowiedź
                                                  na: skorosze.pl/phpbb/index.php.
                                                  Piotr ma rację, o zieleń jak dotychczas skutecznie dbało EBJ i oby tak dalej :-)

Pozdrawiam

P.S. Ponieważ "pech" chciał, że obaj nosimy jednakowe imię, to ustalmy kto jak
                                                  się będzie podpisywał. Jeśli chcesz być "M" to ja będę Michał, a jeżeli chcesz
                                                  być Michał to ja będę Michał Ch. Wybieraj :-).
                                      • Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 14:19
                                        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Chcę zamienieć na trochę większe mieszkanie, na tym samym piętrze z oknami na
                                        > pole. Jeśli nie zasadzą nam drzewek to same sobie zasadzimy na polu :-))
                                        > Podobno na tym polu mają się kiedyś pojawić domki jednorodzinne, chociaż
                                        lepiej
                                        >
                                        > gdyby był tam jakiś ładny, duży park. Ale się rozmarzyłam...

Witaj Kasiu,
                                        Niestety chyba Cię rozczaruję, ale wydaje mi się, że parku to tam nie będzie,
                                        bo jest to teren prywatny. Ale też Cię pocieszę, raczej mało prawdopodobne, aby
                                        tam stanęły jakieś wieksze budynki - linia wysokiego napięcia. Poza tym Ebejot -
                                        zapewnia infrastrukturę osiedla wyrażajacą się w zieleni. Czy ładną czy
                                        brzydką - rzecz gustu. Ważne, że jest zielono, drzewka też są, nawet wysokie
                                        świerki, ale posadzone w odpowiednich miejscach, bądź odpowiedniej wysokości -
                                        Michał może być też spokojny. Pozdrawiam.
                                        • Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 14:29
                                          do Piotrka,
                                          no to dobrze, ale my mamy okna "od pola", a tam pewnie drzewek nie zasadzą, bo
                                          nie ma już miejsca :-((
                                          • Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 15:55
                                            Gość portalu: M napisał(a):

> do Piotrka,
                                            > no to dobrze, ale my mamy okna "od pola", a tam pewnie drzewek nie zasadzą,
                                            bo
                                            > nie ma już miejsca :-((
                                            do Michała,

Szczegółów zagospodarowania Waszego osiedla nie znam (mieszkam w A4), a w C2
                                            mieszkać będzie mój znajomy, ale od wewnetrznej strony budynku. Zamiast łamać
                                            sobie głowę przypuszczeniami zapytaj o to w Ebejocie. Nie chciałbym chwalić ich
                                            ponad miarę, ale napewno bez problemu udostępnią Ci do wglądu dokładny plan
                                            zagospodarowania terenu wokół Twojego budynku. Mało prawdopodobne byłoby, nie
                                            oddzielenie drogi dojazdowej od pola, choćby wąskim skrawkiem zieleni. Zapytaj
                                            w firmie. Pozdrawiam.:-))
                                            • Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 16:09
                                              ok, dzięki
                                            • Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 16:13
                                              W EBJ wiedzą tylko tyle, że jest to pole prywatne. Popytałem się jednak w UG i
                                              powiedziano mi, że pole przeznaczone jest pod budownictwo mieszkaniowo-
                                              usługowe, a dokładnych wytycznych nie ma. Wnioskować można, że supermarketu nie
                                              będzie, bo jest ich kilka w pobliżu (właśnie buduje się nowy na tyłach B1), a
                                              co do budownictwa mieszkaniowego, to problem stanowią linie wysokiego napięcia
                                              przechodzące nad działką. Chyba, że ktoś zniesie je pod ziemię. Jest to jednak
                                              dodatkowy koszt, który podrożył by potencjalną inwestycję. Tak czy inaczej
                                              zostajemy na razie w niepewności.

Pozdrawiam
                                              • Gość: M Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 25.09.02, 16:20
                                                teraz już nie wiedzą ? Jak pytałem w tamtym roku, powiedzieli mi w ebj, ze tam
                                                będą domki jednorodzinne (budowane przez ebj)
                                              • Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 16:28
                                                Gość portalu: Michał Ch napisał(a):

> W EBJ wiedzą tylko tyle, że jest to pole prywatne. Popytałem się jednak w UG
                                                i
                                                > powiedziano mi, że pole przeznaczone jest pod budownictwo mieszkaniowo-
                                                > usługowe, a dokładnych wytycznych nie ma. Wnioskować można, że supermarketu
                                                nie
                                                >
                                                > będzie, bo jest ich kilka w pobliżu (właśnie buduje się nowy na tyłach B1), a
                                                > co do budownictwa mieszkaniowego, to problem stanowią linie wysokiego
                                                napięcia
                                                > przechodzące nad działką. Chyba, że ktoś zniesie je pod ziemię. Jest to
                                                jednak
                                                > dodatkowy koszt, który podrożył by potencjalną inwestycję. Tak czy inaczej
                                                > zostajemy na razie w niepewności.
                                                >
                                                > Pozdrawiam

Rzeczywiście, supermarketów w okolicy mamy dostatek i kolejny z pewnościę nie
                                                jest nam potrzebny. A co do lini wysokiego napięcia, tej z pewnością nie
                                                wkopią. Zobacz jak usytułowane są budynki za "Vitterą", niedawno wybudowane,
                                                gdyby planowali jakaś przebudowę napewno uwzględnił by to inwestor.
                                                PS Postaw się w mojej sytuacji - z okna A4 widzę budowę Exbudu. Pozdrawiam
                                                • Gość: Michał Ch Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 25.09.02, 16:35
                                                  Ok, nie będę się upierał. Napisałem tylko to czego się dowiedziałem, a o
                                                  zniesieniu drutów pod ziemię mówiono mi chyba w ... EBJ. Być może EBJ właśnie z
                                                  powodu drutów (kto chciałby mieszkać pod drutami, podobno jest to szkodliwe)
                                                  zrezygnował z budowy domków jednorodzinnych. Pożyjemy zobaczymy :-).

Pozdrawiam
                            • Gość: Piotr Re: płatności czynszu IP: 212.244.106.* 25.09.02, 16:20
                              Gość portalu: Dorota napisał(a):

> ja tez jestem za zielenia,generalnie im wiecej tym lepiej, zgodzicie sie?
                              > niestety wczoraj bylam w EBJ swiadkiem rozmowy, podczas ktorej jakis nie-
                              fajny
                              > sasiad z A4 skarzyl sie, ze ma miejsce park.pod drzewem i mu liscie spadac
                              > bede... przepraszam, ale to chyba jakis kretyn....pozrowienbia dla wszystkich
                              > C2-wiczow:) Dorota

Witam Piotr,
                              Podczas pierwszego spotkania ze wspólnotą właśnie A4, inny facet nie mógł
                              pogodzić się z tym, że będzie musiał będzie płacić czynsz za garaż, który
                              wykupił z mieszkaniem. Myślał, że bedzie za darmo...
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 11:06
                                witam wszystkich,1 dzien mnie nie bylo,a tu prosze-niezla dyskusja sie
                                rozpetala a'propos zieleni:)KASIU-pewno,ze bedziemy same sadzic drzewka,a co:))
                                co do pola, to rzeczywisce linia pojdzie pod ziemie,jak wiekszosc linii w
                                stolicy,a tam maja byc jakies budynki,ale mysle, ze to jeszcze troche czasu,w
                                kazdy razie na pewno nie bedzie pola,moze szkoda?ja juz zakonczylam (nareszcie)
                                zmiany scianek itp, i mam na jakis czas spokoj...a jak u Was?Kasiu - co z
                                zamiana mieszkania? Michal(pierwszy Michal) a ty gdzie masz mieskzanko, ktora
                                klatka?pozdrowionko,Dorota
                                • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 12:04
                                  cześć Dorotko, cały czas się zastanawiam. Do mnie miał się ktoś odezwać w
                                  sprawie ścianek (zatwierdzenia zmian), ale na razie cisza.
                                  A drzewka, pewnie że zasadzimy gdzie się da :-)
                                  • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 12:24
                                    Kasiu: wiesz, radzilabym ci odezwac sie do nich,zeby nie bylo za pozno,teraz
                                    masz zmiany za free,chociaz w sumie oni powinni sie odezwac jak juz bedzie
                                    ostateczny termin... ja ciesze sie,ze juz to mam za soba,bo szczerze mowiac nic
                                    nie moglam wymyslec,nie mam za bardzo wyobrazni przestrzennej chyba:)ale mam
                                    nadzieje,ze to co zobacze nie przerazi mnie...:)no i elektrycznosc tez juz
                                    zaplanowalam i dalam im plan,zreszta powiem ci ze oni mnie poganiali
                                    sami...moze to zalezy od handlowca?
                                    • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 13:12
                                      Ja też dałam im poprawiony plan. Mieli zrobic nowy rysunek, ewentualny
                                      kosztorys i dać mi do zatwierdzenia. Jak na razie nic nie zatwierdzalam. Mam
                                      nadzieje, że wszystko sie wyjasni w przyszlym tygodniu, bo wtedy bede juz
                                      wiedziala czy zamianiam mieskzania czy zostaje przy "starym". Dorotko, kupujesz
                                      miejsce na poddaszu?
                                      • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:22
                                        Kasiu: niestety nie kupuje miejsca na poddaszu,bo po prostu nie mam juz na to
                                        kasy,troche drogie te miejsca,jak na poddasze...:(ale pewnie by sie przydalo,ja
                                        mam male mieszkannko,moze byc problem z upchnieciem gratow,chociaz z 2 strony
                                        jestem sama,wiec moze sie jakos zmieszcze:)najwyzej zagrace balkon,bo np rower
                                        gdzies musze trzymac...moze bedzie jakies pomieszczenie na rowery itd.
                                      • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:24
                                        Kasiu: niestety nie kupuje miejsca na poddaszu,bo po prostu nie mam juz na to
                                        kasy,troche drogie te miejsca,jak na poddasze...:(ale pewnie by sie przydalo,ja
                                        mam male mieszkannko,moze byc problem z upchnieciem gratow,chociaz z 2 strony
                                        jestem sama,wiec moze sie jakos zmieszcze:)najwyzej zagrace balkon,bo np rower
                                        gdzies musze trzymac...moze bedzie jakies pomieszczenie na rowery itd. A ty?
                                        • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 13:44
                                          dokładnie, trochę drogie to poddasze, ale bardzo by się przydało. Ja mam co
                                          prawda zarezerwowane, ale też zobaczę jak będzie z kaską. Masz okna tylko od
                                          strony pola ?
                                          • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 13:59
                                            niestety tylko na pole,to jest wogole duza wada ze mieskzania w EBJ maja okna
                                            tylko na jedna strone,oprocz naroznych oczywiscie,ale tych juz nie bylo jak
                                            kupowalam:(
                                            • Gość: Kasia Re: płatności czynszu IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 14:23
                                              ja mam własnie narożne :-))
                                              To mieszkanie do którego mam zamiar się przenieść ma okna na pole, ale zaczynam
                                              się obawiać czy tam nie postawią czegoś okropnego, bo właściwie samo pole jest
                                              ok.
                                              • Gość: Dorota Re: płatności czynszu IP: 217.153.35.* 26.09.02, 16:05
                                                no narozne to bardzo fajne, chociaz zalezy tez na co okna...generalnie zawsze
                                                sie ma cos przed oknem,bloki nie stoja przeciez w odosobnieniu,ja tez bralam
                                                pod uwage strone swiata,bo naroznego od polnocy np.to bym nie chciala,ale mysle
                                                ze to wszystko rzecz gustu i kwestia przyzwyczajenia,bedzie fajnie,zobaczycie:))
                                • Gość: Malik Re: płatności czynszu IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 26.09.02, 16:55
                                  Gość portalu: Dorota napisał(a):
                                  > to rzeczywisce linia pojdzie pod ziemie,jak wiekszosc linii w
                                  > stolicy

No z tym zaglebianiem linii napowietrznych to nie tak do konca. Wlasciciel tych
                                  linii ma problemy z okablowaniem linii w centrum (koszt 1 km to okolo 5 000 000
                                  PLN), a co dopiero tutaj. Byc moze gdyby koniunktura w budownictwie bylaby
                                  lepsza to deweloper dogadal by sie ze STOEN-em (tak jak w okolicach Powstancow
                                  Slaskich, Wlodarzewskiej, Pulawskiej). A tak to wypada tylko pomarzyc o parku i
                                  drzewach, ktore zakryja linie 110 kV.
                                  PS Sa miejsca w W-wie gdzie linie te przechodza obok balkonow (ludziska moga
                                  suszyc pranie)
                                  Z pozdrowieniami - Malik - A3 Skorosze III
                                  • Gość: Michał Re: płatności czynszu IP: 213.76.146.* 27.09.02, 09:15
                                    Dziękujemy za wyjaśnienia :-). Jeżeli tak to przed naszymi oknami mogą wyrosnąć
                                    tylko usługi, chyba, że zdesperowani ludzie będą kupować mieszkania pod
                                    drutami. To chyba jednak mało prawdopodobne.

Pozdrawiam
    • Gość: Justyna Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 15:37
      a nie sądziecie, ze te bloczki są za blisko siebie. Ale szczerze mówiąc chyba
      tak jest wszędzie. Ja w swoim straym mieskzaniu miałam widok z okna na drzewa,
      ogroamny trawnik, trudno mi się chyba będzie przestawić na okno sąsiada
      • Gość: M Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:25
        Justyna, masz rację. Te bloczki są blisko siebie, ale nie mamy co bardzo
        narzekać, bo niektórzy mają gorzej.
        • Gość: Justyna Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:28
          ale jeśli "na polu" będą usługi to może powstanie tam jakiś obleśny bazarek z
          budami, po których zamknięciu zostanie wielki śmietnik, brrrr...
          • Gość: Dorota Re: EBEJOT bud. C2 IP: 217.153.35.* 27.09.02, 10:28
            troche zmartwiliscie mnie tym, ze linia zostanie nad ziemia,jak daleko nasz
            blok jest od tej linii,ktos wie moze???czy to nie jest zbyt blisko?caly czas
            szczerze mowiac liczylam na to, ze pojdzie pod ziemie....:((
            • Gość: Kasia Re: EBEJOT bud. C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 11:20
              Rzeczywiście przydałoby się cholerstwo zakopać, ale wtedy mogą postawić tam
              jakiś 10-piętrowiec, a to też nie za fajnie. Te linie nie są aż tak blisko, w
              sumie
    • Gość: Ami psie odchody IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 11:24
      Witam serdecznie szanownych sąsiadów, mam do was jedną, małą prośbę, proszę
      kiedy wyprowadzacie pieski na poranny czy wieczorny spacer dopilnujcie aby nie
      niszczyły tej ślicznej zieleni za którą wszyscy płacimy... proszę o to
      zwłaszcza mieszkańców z A4, te krzaki pod oknami jeszcze nie zdązyły się
      zakorzenić a już walczą z odchodami psimi, to strasznie smutne, zwlaszcza,że
      niedaleko jest dużo przestrzeni, gdzie mozna wyprowadzić zwierzaki i nawet z
      nimi pobiegać... pomyślcie o dzieciach, które będą biegac po tych wspólnych
      trawniczkach.
      • Gość: Dorota Re: psie odchody IP: 217.153.35.* 27.09.02, 11:39
        Ami - witamy, spiesze doniesc, ze to jest lista budynku C2,ktory dopiero sie
        buduje, takze my tu obecni, jeszcze tam nie mieszkamy, a tym bardziej nie
        wyprowadzamy pieskow.... pozdrawiamy i do zobaczenia w czerwcu 2003:) Dorota
        • Gość: Jacek D Re: psie odchody IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 08:43
          Ami - przepraszamy, już nie będziemy.
          Przyszli mieszkańcy C2
          • Gość: Jacek D EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 11:59
            Czy ktoś z Was może wie co będzie między C2 a C3 ? Czy tam też będą miejsca
            parkingowe ?
            • Gość: M Re: EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:51
              • Gość: M Re: EBEJOT-Czy kupujecie miejsca na poddaszu ? IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:52
                • Gość: M Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 15:53
                  Jacku, tam mają być chyba place zabaw dla dzieci i jakieś krzaczki. Na
                  samochody chyba już tam nie będzie miejsca.
                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 30.09.02, 16:41
                    miedzy c2 a c3 to chyba bedzie tylko uliczka/chodnik, bo to waskie, a w
                    podworzu, miedzy c1 c2 c3 itd - beda place zabaw no i miejsca parkingowe tez,
                    mysle, ze plany ebj moga sie jeszcze zmienic, c3 wprawdzie juz buduja, ale jak
                    bedzie z c4 c5?teraz taka marna sytuacja ogolnie, ze nie wiem, czy wszystko
                    zrealizuja... dla nasz to w sumie lepiej-mniejsze osiedle:)oby tylko nasze
                    dokonczyli, pozdraiwma wszystkich:))d.
                    • Gość: M Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 30.09.02, 16:46
                      Myślę, że C2 dokończą (ma już chyba 3 piętra), obawiałabym się o C3, ale chyba
                      powinno być ok. Ale jeśli chodzi o te następne 2 to obawiam się że im już nie
                      wyjdzie.
                      Między C2 a C3 nie będzie chyba żanej uliczki, najwyżej chodnik
                      • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:14
                        kochana M, C2 to na pewno dokoncza!!to jest nasz bydynek, wszyscy z tej listy
                        bedziemy w nim mieszkac (p. tytul: Ebejot-budynek C2:)) ), i ma juz prawie 5
                        pieter, wiec dokoncza NA pewno:)) pozdrawiam sasiadow, Dorota
                      • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 09:15
                        Trochę optymizmu, na pewno wszystko się uda. Kiedy wiele firm upada,
                        potencjalni klienci szukają "bezpiecznych" firm i kupują mieszkania u nich.
                        Przestaje się tak bardzo liczyć "powierzchowność", a większą uwagę zwraca się
                        na pewność inwestycji. EBEJOT jak na razie z niczym "ważnym" jeszcze nie
                        nawalił i myślę, że na recesji może nawet skorzystać.
                        Powszechnie znane są przypadki, że developer oferuje prześliczne mieszkania w
                        równie prześlicznym osiedlu, tyle tylko, że ...... nie buduje go. Kończy się na
                        zawiedzionych nadziejach, płaczu i zgrzytaniu zębami. Wiem, że nie jest to
                        normalna sytuacja, ale takie są w tej chwili realia.

Pozdrawiam
                        • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:20
                          witaj Michale, co tam slychac? rosnie nasz buudyneczek, co?:)) a ty ktora
                          klatka jestes? bo ja A, 2 pietro, pozdrawiam, Dorota
                          • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 09:52
                            cześc Dorota, piętro 4, ale nie wiem któa klatka. NIegdzie nie mam tego
                            napisanego. A Ty skądwiesz któa jesteś klatka?
                            A w ogóle to na jakim jesteś etapie ?
                            • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 09:58
                              ja mam napisane w umowie ktora klatka, poza tym ta blizej c1 to jest B a ta
                              dalej to jest A,zamknelam juz zmiany scian, zaplanowalam rury i elektryke,
                              kontakty, takie tam, teraz czekam juz chyba nie musze nic zmieniac, pozastaje
                              placic raty...:( a ty jak ? d.
                              • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 11:17
                                Michale

Jeśli wczoraj podpisywałeś się M, to dzisiaj również się tego trzymaj. Ja już
                                nie wiem jak mam się podpisywać, a Dorota nie wie z kim rozmawia. Pytanie
                                Doroty było chyba skierowane do mnie, a Ty odpowiedziałeś podpisując się tak
                                samo jak ja. Wczoraj, kiedy podpisywałeś się jako M, Dorota zwracała się do
                                Ciebie jak do kobiety :-). Nie ma to wielkiego znaczenia, ale bałagan jest.

Pozdrawiam

P.S. Ja też kl.A tyle, że parter
                                • Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 11:35
                                  Witam przyszłych sąsiadów, ja drugie piętro, ale nie wiem która klatka. MOje
                                  mieszkanie jest narożne i ma balkon na C1. Czy to w takim razie będzie klatka
                                  B ? POdobno mają być trzy klatki wiec moze C ?
                                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 11:51
                                    MIchal (ten wlasciwy..)dzieki za reakcje, rzeczywiscie nie wiedzialam z kim
                                    rozmawoiam, myslalam, ze z Toba,mam nadzieje, ze 2gi Michal, ktory wczoraj
                                    uzywal rodzaju zenskiego, dlatego tak sie do niego zwracalam,zostanie juz M,
                                    albo jakos, co by mozna Was odroznic:)
                                    KASIU, z tego co wiem, to wydaje mi sie, ze masz kaltke B, ale ja wiem o 2
                                    klatkach, tak mam na planie pietra, wiec chyba dwie...
                                    tymczasem budynek rosnie w gore, tak trzymac:) pozdrawiam wszystkich:),d.
                                    • Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 12:23
                                      NIe wiecie ile Ebj ma już sprzedanych mieszkań w naszym bloku. Jakiś miesiąc
                                      temu mi powiedzieli ze około 30%. To chyba trochę mało...
                                      • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 12:49
                                        Kasia, nie strasz... to malo, zaczelam sie bac, wszyscy strasz, zeby nie
                                        kupowac, jak jeszcze nie stoi... co myslicie ??
                                        • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 13:37
                                          Można na to spojrzeć z drugiej strony. Wprawdzie, jak mi ostatnio mówiono,
                                          sprzedano ok. połowy mieszkań w C2, co nie jest złym wynikiem na 9 miesięcy
                                          przed końcem budowy, to w budynku C1 nie ma już wolnych mieszkań (chodzi o
                                          dwupokojowe, bo takie mnie interesowały). Świadczy to raczej o tym, że nasze
                                          EBJ cieszy się dość dużym powodzeniem. Jestem ciągłym optymistą i myślę, że
                                          wszystko będzie OK. Ostatnio czytałem w gazecie, że ceny mieszkań osiągnęły już
                                          dno. Czeka nas jeszcze jakieś pół roku leżenia na tym dnie, a później popyt
                                          powoli zacznie przekraczać podaż i ceny pójdą w górę. Dlaczego tak ? A no dla
                                          tego, że w 2000 roku wydano ogromną ilość pozwoleń na budowę i po średnio
                                          dwuletnim cyklu budowy właśnie w tym roku oddano rekordową liczbę mieszkań.
                                          Niestety popyt w związku z recesją załamał się i jest nadpodaż. Developerzy
                                          zrażeni taką sytuacją w tym roku wystąpili już o znacznie mniejszą liczbę
                                          pozwoleń na budowę i dlatego w kolejnych latach oddanych mieszkań będzie
                                          znacznie mniej. Każda recesja kiedyś się kończy, popyt się odrodzi i sytuacja
                                          wróci do normy. Tak to widzę (w wersji lekko optymistycznej).
                                          Głowa do góry :-)

Pozdrawiam

P.S. Mam nadzieję, że wyraziłem się w miarę jasno, jeżeli nie do końca to
                                          przepraszam.
                                          • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 13:51
                                            wyraziles sie bardzo jasno i, co wzniejsze, optymistycznie, glowa jest w gorze:)
                                            bedzie good:))pozdrawiam, d.
                                          • Gość: Kasis Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 13:52
                                            Dorotko, bądźmy dobrej myśli. W końcu budowa nie stoi w miejscu tylko cały czas
                                            idzie do przodu. Mam do Ciebie pytanie. Czy dałaś im już ostateczne poprawki i
                                            zatwierdzilas je? Ja dalam im poprawki, mieli zrobić nowy rysunek i mialam go
                                            zatwierdzic. To bylo jakis miesiac temu wiec zaczynam sie obawiac czy nie
                                            zrobia mi scian ze straego planu :-(
                                            • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 14:02
                                              Znowu muszę Was pocieszyć ;-). Byłem wczoraj w biurze bo mijał mój termin
                                              naniesienia zmian i dowiedziałem się, że terminy zawarte w umowie służą w
                                              zasadzie do motywowania nas, a nie są to terminy jedyne i niepodważalne. Pan,
                                              który prowadzi nasz blok powiedział, że w tej chwili nanoszone są zmiany do
                                              mieszkań z klatki B, a klatką A zajmie się w następnej kolejności tzn, że do
                                              mnie (zainteresowanego kl.A odezwie się za jakieś dwa tygodnie. Ten dodatkowy
                                              czas można jeszcze wykorzystać na ewentualne dodatkowe zmiany, gdyby przyszło
                                              nam coś do głowy. Przecież nie ma pośpiechu.
                                              Po za tym nie bójcie się pytać u źródła. Ja jak na razie na wszystkie swoje
                                              pytania dostałem wyczerpujące odpowiedzi i nie mam żadnych podstaw, żeby
                                              podejrzewać EBJ o ukrywanie czegokolwiek.

Pozdrawiam
                                              • Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 14:18
                                                dzięki Michał.
                                                Fajnie, że będziemy kiedyś sąsiadami. Będziesz mieszkał sam ? (jeśli mogę
                                                spytać)
                                                PS. NIe szukam męża :-))
                                                • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 14:30
                                                  Kasia I Michal : ja juz zakonczylam zmiany, podpisalam, ze akceptuje i chyba
                                                  juz nic nie bede zmieniac...chociaz sama nie jestem do konca pewna jak to
                                                  bedzie wygladac, kurcze, krucho cos z moja wyobraznia :(
                                                  tez sie ciesze, ze bedziemy sasiadami:) ja bede mieszkac sama (wiem Kasiu, ze
                                                  pytalas Michala, ale fajnie tu sobie z Wami pogadac:)) )
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 01.10.02, 14:39
                                                    Niestety, muszę się wyłamać, będę mieszkał ze swoim "Szczęściem" :-).

Pozdrawiam

P.S. Nie ma nic złego w szukaniu męża :-), zwłaszcza gdy są "wolne miejsca" w
                                                    mieszkaniu ;-)
                                                  • Gość: Kasia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 01.10.02, 14:59
                                                    ja też Michałku będę mieszkać ze swoim Szczęściem :-)
                                                    Nie chciałam tylko, zebyś mnie źle zrozumiał, albo sobie cos pomyślał :-)
                                                    Byliście ostatnio na budowie? Ja byłam jakiś czas temu gdy 3 piętro było
                                                    zrobione do połowy. Teraz podobno jest trochę wyżej
                                                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 01.10.02, 15:13
                                                    a ja bede mieszkac sama, ale tez sie ciesze z Waszych szczesc :))KASIU - na
                                                    stronie ebejotu, w aktualnej ofercie jest zdjecie naszego bud. juz z 4tym
                                                    pietrem:))ja tam jestem czesto, bo mam przyjaciolke na przeciwko w Viterrze,
                                                    osttanio nawet zrobilam zdjecie w nocy, niezle wyszlo...d.
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 14:36
                                                    część, tak zachwalacie ten Ebejot, gdzie oni właściwie budują? Czy są tam
                                                    ewentualnie wolne mieszkania? Poszukuję dwupokojowego
                                                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 02.10.02, 14:42
                                                    Monia - jest sporo wolnych, zobacz na ich stronie www.ebejot.com.pl, tam
                                                    wszystko znajdziesz, najlepiej zadzwonic chyba, a buduja w ursusie przy dzieci
                                                    warszawy, pozdr, d.
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 14:57
                                                    Wszędzie gdzie nie zadzownie to wszyscy tylko opowiadają jacy są fajni, jak
                                                    super budują i jaki piękny blok i żeby tylko u nich kupować. Chciłabym zapytać
                                                    takiego "normalnego cżłowieka", któremu wszystko jedno czy kupię mieszkanie w
                                                    tej czy w innej firmie.
                                                    A ładne jakieś to osiedle dzieci w-wy ?
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:06
                                                    Czy coś jest ładne czy nie ładne, to rzecz gustu. Po prosto pojedź i zobacz. W
                                                    biurze dostaniesz katalog z planem osiedli wybudowanych przez EBJ (wszystkie w
                                                    promieniu 500 m), możesz sobie pospacerować i pooglądać. Ale moim skromnym
                                                    zdaniem osiedla są bardzo ładne.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:01
                                                    Witam

Żeby nie być gołosłownym, poczytaj inne wątki o EBJ. Tam też raczej nikt nie
                                                    narzeka, zwłaszcza jeśli chodzi o istotne rzeczy. Odwiedź też stronę:
                                                    skorosze.pl/
                                                    O dobrej kondycji EBJ świadczy też to, że kredyty na ich mieszkania daje tak
                                                    dużo banków.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 02.10.02, 15:24
                                                    ok dzięki, dzisiaj jadę zbadać sytuację. Jak mam poznać które to nowe bloki
                                                    Ebj ?
                                                    Tylko oni tam budują ? Są jakoś oznaczone ?
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 02.10.02, 15:37
                                                    Na początek weź plan w biurze, naprawdę bardzo czytelny. Poza tym obejrzyj
                                                    zdjęcia w internecie, wtedy łatwo rozpoznasz osiedla. Powodzenia. Być może
                                                    niedługo powitamy Cię jako sąsiadkę :-).

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 03.10.02, 10:06
                                                    hej, byłam, zapytałam, widziałam, ale sama nie wiem. Dwa mieszkania mi się
                                                    spodobały, wzór umowy chyba tez ok, a to chyba najważniejsze. Bardzo ładne są
                                                    te bloki wcześniejsze, ale te zielone są takie sobie. A ten gotowy to straszny
                                                    moloch. Czy tam w ogóle będzie jakaś zieleń nie za bardzo umieli mi
                                                    odpowiedzieć, bo "przecież są drzewa przy dzieci w-wy" więc chyba nie maja
                                                    zamiaru zasadzić tam żadnych drzew.
                                                    Wiem, że Wam (Michale, Dorotko) wszystko jedno, ale czy moglibyście mnie jakos
                                                    przekonać...
                                                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 03.10.02, 10:21
                                                    Moniu -nie jest nam wszytsko jedno, zielen jest wazna i bedziemy walczyc o
                                                    drzewka itd,w razie czego posadzimy sami;ja tez dlugo szukalam developera,ale
                                                    wybralam EBJ, bo to byla jedyna firma o ktorej nie slyszalam ani jednej
                                                    negatywnej opinii,a o innych - az sie roi od narzekan pokrzywdzonych ludzi...to
                                                    mowi samo za siebie,poza tym mam kilka znajomych, ktorzy tez kupili w EBJ i juz
                                                    mieszkaja,wiec weim jak to wszystko wyglada,i wszystko jest ok, widzialam wiele
                                                    ich gotowych mieszkan i nie mialam sie do czego przyczepic, i to moim zdaniem w
                                                    dzisiejszej naprawde trudnej sytuacji jest wystraczajacym argumentem za;poza
                                                    tym nigdzie nie ma idealnego bloku, ktory mialby 3 pietra,nie mial kolo siebie
                                                    innych i mial mieszkania z widokiem na park albo cos, takich mieszkan niestey
                                                    nie ma albo kosztuja po 4500 za metr albo i wiecej, mysle ze EBJ jest
                                                    optymalnym rozwiazaniem,za w miare przyzwoita cene,pozdrawiam,d.
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 03.10.02, 10:49
                                                    Nie chcę Ciebie na siłę przekonywać. Zgadzam się z Dorotą. Najważniejsza jest w
                                                    obecnej sytuacji renoma firmy. To było dla mnie głównym kryterium. Kolory
                                                    faktycznie nie są już tak ładne jak były, ale i nie są bardzo brzydkie. Po za
                                                    tym lokalizacja nie najgorsza, cena adekwatna do jakości (a jak weźmiesz
                                                    mieszkanie na parterze to wręcz atrakcyjna), dobra opinia banku który dał mi
                                                    kredyt (Millenium), gwarancja ceny, zapis w umowie, że ziemia i budynek nie
                                                    obciążone prawami osób trzecich, czyli nie zastawiona pod kredyt (ale najlepiej
                                                    skonsultuj umowę z prawnikiem). Minusy to bliskość lotniska (ale ja za trzecim
                                                    czy czwartym razem nie zwracałem już na to uwagi) oraz brak w standardzie
                                                    grodzonego i chronionego terenu (można to już zrobić w ramach Wspólnoty
                                                    Mieszkaniowej za niezbyt wielkie pieniądze, jeśli sumę rozłożyć na wszystkie
                                                    mieszkania).
                                                    Poza tym tacy sąsiedzi jak my warci są każdych pieniędzy ;-)))

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Dorota Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 217.153.35.* 03.10.02, 11:10
                                                    zgadzam sie z Michalem - tacy sasiedzi jak MY to zaleta nieoceniona !!! d.
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 03.10.02, 11:10
                                                    ok, dzięki. Chyba macie rację :-)
                                                    NIe mieliście z nimi żadnych absolutnie problemów do tej pory?
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 03.10.02, 11:22
                                                    Żadnych, ale weź pod uwagę to, że nasz blok będzie oddawany za 9 miesięcy i
                                                    trudno powiedzieć co się jeszcze wydarzy. Popytaj na wątku C1 lub B1 (tam już
                                                    ludzie mieszkają). Po za tym, zakładając, że EBJ chce budować kolejne osiedla i
                                                    dbać o renomę, może wyciągać wnioski ze swoich dotychczasowych wpadek (jeśli
                                                    takie miały miejsce) i już ich nie powtórzyć.
                                                    Na koniec, nie ma mieszkań i osiedli doskonałych dla każdego. Przecież każdy z
                                                    nas ma inne oczekiwania i gusta.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Monia Re: Ebejot - Budynek C2 IP: *.clinternal / 10.2.1.* 04.10.02, 08:32
                                                    a jak było do tej pory z oddawaniem tych wcześniejszych mieskzań? Wyrabiali się
                                                    w terminach czy coś się przedłużało ?
                                                  • Gość: Michał Re: Ebejot - Budynek C2 IP: 213.76.146.* 04.10.02, 08:51
                                                    Z tego co wiem, to nie, ale popytaj "u źródła", czyli mieszkańców np. B1 lub
                                                    Skorosza III. Na stronie: skorosze.pl są ich fora.

Pozdrawiam
      • p_d Re: psie odchody 06.10.02, 01:18
        Oj tak,
        czy wyobrażacie sobie zdesperowaną Ami, która wpada na ten sam pomysł jak
        główny bohater filmu "Dzień Świra"?
        Nie życzę nikomy.
        I jeszcze jedno... niech ja kogoś z psem zobaczę pod blokiem C1...
        .... nie popuszczę....

PD

Gość portalu: Ami napisał(a):

> Witam serdecznie szanownych sąsiadów, mam do was jedną, małą prośbę, proszę
        > kiedy wyprowadzacie pieski na poranny czy wieczorny spacer dopilnujcie aby
        nie
        > niszczyły tej ślicznej zieleni za którą wszyscy płacimy... proszę o to
        > zwłaszcza mieszkańców z A4, te krzaki pod oknami jeszcze nie zdązyły się
        > zakorzenić a już walczą z odchodami psimi, to strasznie smutne, zwlaszcza,że
        > niedaleko jest dużo przestrzeni, gdzie mozna wyprowadzić zwierzaki i nawet z
        > nimi pobiegać... pomyślcie o dzieciach, które będą biegac po tych wspólnych
        > trawniczkach.
        • Gość: Michał Re: psie odchody (do pd) IP: 213.76.146.* 07.10.02, 09:51
          Szanowny pd

Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to idź na swoje forum i tam wylewaj
          swoją agresję.

Żegnam
          • Gość: Dorota Re: psie odchody (do pd) IP: 217.153.35.* 07.10.02, 10:59
            zgadzam sie z Michalem, zauwazylam, ze pojawiaja sie tu mieskzncy INNYCH niz C2
            budynkow i wypisuja jakies dziwne rzeczy....dlaczego u nas?? nas jeszcze nie
            ma... zapraszamy Was na wlasciwe Wam listy i watki... z sasiedzkim
            pozdrowieniem,d.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka