Dodaj do ulubionych

POZNAŃ PAJO-OS.KOMORNIKI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:14
WITAM Mam pytanko właśnie zastanawiam się nad zakupem mieszkanka budowanego
przez Przeds.PAJO z Poznania Chodzi mi o osiedle Komorniki Jak wygląda termin
realizacji budowy innych mieszkań przez to przedsiębiorstwo proszę o info
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia27 Re: POZNAŃ PAJO-OS.KOMORNIKI IP: *.poligrafia.com 10.10.05, 11:14
      Witam, firma Pajo buduje mi właśnie mieszkanie na ulicy Kminkowej (Plewiska),
      niestety opóźniają się z realizacją budowy. W zasadzie termin oddania
      mieszkania przpada na 10.12.05, ale stan budowy jest na takim etapie, że
      obawiam się opóżnienia nawet o trzy miesiące. Bardzo proszę o informację od
      wszystkich tych, którzy mają do czynienia z firmą Pajo (w tym przyszłuych
      sąsiadów na Klminkowej), mam nadzieję, ze firma nie ma problemów z płynnością
      finansową itd. Bardzo proszę i jakiekolwiek info...
      Pozdrawiam.
      • Gość: mikol Re: POZNAŃ PAJO-OS.KOMORNIKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 15:53
        Gdy kupowałem mieszkanie od Pajo spóźnili się 3 msc, ale nie to było najgorsze -
        problemem były liczne usterki, które firma nie chciała usunąć. Ale opóźnienie
        ma swoje dobre strony - firma musi zapłacić karę umowną(przynajmniej tak było w
        mojej umowie). Ważne by na protokole odbioru była właściwa data - kilku moim
        znajomym wpisali datę wcześniejszą, bo nie uważali! A na odbiór trzeba się
        stawić koniecznie z inspektorem nadzoru i wszyskie usterki wpisać do protokołu,
        wraz z terminem usunięcia. Powodzenia!
      • Gość: Piotrek Re: POZNAŃ PAJO-OS.KOMORNIKI IP: *.lukas.com.pl 14.10.05, 15:24
        Cześć
        To w takim razie będziemy sąsiadami :-). Ja również kupiłem mieszkanie od PAJO
        przu ulicy kminkowej - ostatni, pomarańczowy budynek :). Opóźnienie w moim
        przypadku wyniosło 1 miesiąc. Z informacji jakie posiadam spóźniaja się przy
        każdej budowie (nawet do 6 miesięc !!!!!) ale jak narazie udaje im się mimo
        wszystko oddawać mieszkania. Uważam, że podstawowy problem z Pajo to KOMPLETNY
        BRAK ORGANIZACJI i głównie z tego powodu powstają takie opóźnienia....
        pzdr Piotrek
        • Gość: Basia27 Re: POZNAŃ PAJO-OS.KOMORNIKI IP: *.poligrafia.com 18.10.05, 10:59
          Dzięki za informację... jak dobrze mieć sąsiadów :)
          Mije mieszkanie mieści się bezpośrednio przy ulicy Kminkowej zaraz obok
          zamieszkałych już budynków.
          Mam tylko nadzieję, ze w moim przypadku nie spóźnią się o 6 miesięcy, choć
          myślę, ze 2 miesiące spóźnienia to pewniak. Przyznam, ze obawiałam się, iz
          opóźnienia wynikają z problemów finansowych firmy. W takiej sytuacji jestem
          trochę spokjojniejsza i oczywiście postaram się ich odpowiedno przypilnować.
          Bardzo dziękuję i pozdrawiam,
          Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka