Dodaj do ulubionych

Agroman po raz kolejny

IP: *.ts.pl 24.09.01, 14:20
Niska cena mieszkań dobra lokalizacja, darmowy internet, firma z dobrym
zapleczerm finansowym. Czy ktoś może ktoś powiedzieć coś innego o Agromanie i
inwestycji "Osiedle Brzeziny"?
Obserwuj wątek
    • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 25.09.01, 11:13
      Firma Agroman jest spółką zależną Towarzystwa Obrotu Nieruchomościami AGRO SA
      powołaną do prowadzenia inwestycji mieszkaniowych. Kapitał akcyjny TONAGRO
      wynosi 82 mln zł. Jest to pierwsza inwestycja mieszkaniowa, więc priorytetowa,
      grupy AGRO której właścicielem jeszcze jest Agencja Własności Rolnej Skarbu
      Państwa. Myślę, że te połączenia gwarantują, że wpłacone pieniądze nie znikną.
      A co do samej inwestycji. Sam się zdecydowałem na kupno mieszkania z uwagi na:
      - niską cenę i do tego stała (zapisana w umowie)
      - szybki termin oddania (w umowie mam zapisane 1 lipca 2002 i chyba będzie OK,
      bo po miesiącu od podpisania umowy stoi już parter i tempo budowy jest naprawdę
      imponujące)
      - umowa z prawnego punktu widzenia jest bardzo fair, a i tak firma idzie na
      ustępstwa i zmiany
      - dobra technologia wykonania - Porotherm na cienkich spoinach, okna drewniane,
      na dachu blacha
      - ciekawa architektura osiedla
      - na parterach duże ogródki do własnego użytku (wiem bo kupiłem właśnie na
      parterze)
      - miejsca parkingowe gratis
      Myśle, że najlepiej o firmie i inwestycji świadczy to, że po miesiącu
      prowadzenia sprzedaży nabywców znalazło 131 mieszkań na 171 przewidzianych do
      realizacji w I etapie. Ale nie przejmuj się, że nie będzie wyboru bo już
      zaczynają sprzedaż kolejnego etapu do realizacji pod koniec 2002, który jest
      jeszcze ciekawszy architektonicznie.
      • Gość: Tito Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 25.09.01, 12:39
        Czy nie wydaje sie wam że George jest Agromanem?
        Moze przydałaby sie opina kogos z poza tej firmy?

• Gość: Mike Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 14:04
          Proponuję więcej finezji Georgowi w formułowaniu opinii o firmie z której
          bierze kasę. Ludzie, nawet oszukiwać trzeba inteligentnie. O firmie TON AGRO i
          jej kolesiach było w zeszłym roku głośno w Gazecie Wyborczej. Teraz przyjdą
          nowi kolesie, którzy niekoniecznie będą forsować projekt.
          • Gość: nowy Re: Agroman po raz kolejny IP: 212.244.106.* 25.09.01, 16:03
            Nie ma znaczenia, kto jest u władzy ponieważ biznes to biznes. Z tego co
            informują przedstawiciele dewelopera to mają oni dosyć szeroko zakrojone plany
            w stosounku do okolicznych gruntów. Poza tym prezentują dosyć wysoki poziom
            przygotowania merytorycznego do sprzedaży mieszkań, a salon jest jednym z
            najlepszych jekie widziałem.
            Co do ilości sprzedanych mieszkań to faktycznie jest ich dużo, a obecnie
            rozszerzają ofertę o kolejne domy. Co do postępu prac, to mają obecnie dosyć
            duże opóźnienie, ale domy są małe i ich wybudowanie jest jedynie kwestią
            najbliższych tygodni (mam przynajmniej taką nadzieję).
            Co do umowy, jej pierwsze wersje były trochę mętne, jak jest teraz nie wiem.
            Myślę jednak, że Agromanowi zależy na postawieniu Brzezin, ponieważ jest to ich
            pierwsza, tzw. modelowa inwestycja. Nie mają doświadczenia, ale mają dużo chęci.
            Czy to wystarczy, dowiem się w połowie przyszłego roku.

• Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: *.ts.pl 26.09.01, 12:45
        Dzięki Georg za odpowiedź mi niestety nie udało się kupić na parterze, chociaż
        jak tam byłem po raz pierwszy to zaklepałem sobie parter. Trudno mam teraz inną
        lokalizację. Swój tekst napisałem trochę prowokacyjnie, bo chodziłem tam i
        dowaidywałem się, z prasy GW pamiętam trochę szumu wokół tej inwesty7cji. Jak
        na razie wszystko idzie z planem i juz mury pną sie do góry.
        Pozdrawiam przyszłego sąsiada.
        nick
        • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 26.09.01, 13:03
          Cieszę się że tak sądzisz, bo Tito i Mike strasznie na mnie wsiedli, że niby
          biorę kapuchę za ten tekst (wyznają jakąś spiskową teorię dziejów.....), ale po
          prostu wydaje mi się, że nie zdążyli się załapać na nasze osiedle...... i nam
          teraz zazdroszczą.
          Do zobaczenia w lipcu na parapetówach!!
          • Gość: Weronika Re: Agroman po raz kolejny IP: *.mofnet.gov.pl 26.09.01, 14:01
            Nie wiedzialam, ze jest tyle chetnych na parter. Ja wlasnie tez odbieram w
            lipcu i to na parterze. Do tej pory zastanawiam sie czy dobrze zrobilam, a tu
            prosze takie zainteresowanie. Moge tylko dodac, ze faktycznie sa bardzo
            uprzejmi i cierpliwie wysluchuja wszystkich moich pytan. Licze na to ze nie
            dolaczymy do grona nieszczesliwcow i Agroman nie zaskoczy nas jakims
            niespodziewanym aneksikiem do umowy.
            Pozdrawiam
            Weronika
            • Gość: Marek Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.09.01, 14:13
              Wlasnie podpisalem umowe z Agromanem. Wydaje mi sie, ze na tle tych jakie sie
              podpisuje z developerami jest ona dosc korzystna. Faktycznie natomiast sa oni
              dobrze przygotowani od strony marketingu. Mam nadzieje, ze teraz po zlapaniu
              klienta, nadal beda chetni do wspolpracy.
              Kupuje mieszkanie w Orionie 3. Gdyby byli chetni sie ujawnic inni nabywcy
              mieszkan z tego budynku (lub sasiednich), to zapraszam na prive'a:
              mczajk@hotmail.com
              • Gość: michal Re: Agroman po raz kolejny IP: *.mc.tenbit.pl 27.09.01, 16:07
                Witam 'Agromanów' ;-)

Szczególnie zaś Marka, będziemy sąsiadami (Orion 3). Przejrzawszy gorące posty
                na forum przyszłych sąsiadów, cieszę się, że wybrałem właśnie Brzeziny (nie
                będę powtarzał wymienionych tu przez innych argumentów na rzecz osiedla).

Pozdrawiam, i zachęcam do dzielenia się razem informacjami nt. budowy tutaj,
                bądź na privach.

michal@accamail.com
            • Gość: Stephan Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 23:19
              Ja też wybrałem sobie parter, ze względu na 100 metrow ogrodka na użytek
              własny...
              Odnośnie internetu free to jest tak jedynie w przypadku, gdy "Agroman" jest
              administratorem osiedla.

Pozdrawiam
              Stephan.
              • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny - SOMSIEDZIE :)))) IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 11:30
                Gość portalu: Stephan napisał(a):

> Ja też wybrałem sobie parter, ze względu na 100 metrow ogrodka na użytek
                > własny...
                > Odnośnie internetu free to jest tak jedynie w przypadku, gdy "Agroman" jest
                > administratorem osiedla.
                >
                > Pozdrawiam
                > Stephan.

SIEMA SOMSIAD!!!

podesłałem Ci linka do tej dyskusji, ale widzę, że już tu pisałeś [hehe]; no to powiem tylko, że będę w Orionie 5; widzę,
                że coraz nas tutaj więcej :))) Co do Internetu ja zrobiłem sobie poprawkę wumowie, w której mam zagwarantowane
                (na piśmie), że przez 2 latka jak Agro-Man będzie zarządzał osiedlem - Net będzie free :)))

PS - coś mi się wydaje, że zanim dostanę klucze do mieszkania to przez to forum poznam połowę sąsiadów :)))
                • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny - SOMSIEDZIE :)))) IP: 195.116.92.* 27.09.01, 12:13
                  Orion 5 to brzmi bardzo ciekawie.....
                  Ja też tam stacjonuję, na parterze
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny - SOMSIEDZIE :)))) IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 12:17
                    Gość portalu: George napisał(a):

> Orion 5 to brzmi bardzo ciekawie.....
                    > Ja też tam stacjonuję, na parterze
                    > Pozdrawiam

od której strony!?!? podaj str. geogr. ew. na którą stronę będą wychodziły Twoje okna?! robi sie coraz bardziej
                    ciekawie :)

• Gość: George Re: Agroman po raz kolejny - SOMSIEDZIE :)))) IP: 195.116.92.* 27.09.01, 12:41
                      Zachód i południowy zachód. Pewnie jest szansa, że będę Cię miał na głowie
                      :-))) (wydaje mi się, ze pisałeś że jesteś na 1 piętrze)
                      Pozdro.
                      • Gość: Jogi :)))))))))) ale jazda :)))))))) IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 13:01

> Zachód i południowy zachód. Pewnie jest szansa, że będę Cię miał na głowie
                        > :-))) (wydaje mi się, ze pisałeś że jesteś na 1 piętrze)
                        > Pozdro.

czyli południowy zachód :)))) okienka będziesz miał skierowane na carrefoura i wisłę. To tak samo jak ja, czyli będę Ci
                        siedział nad głową :)))) ale numer, kto by przypuszczał, że tak szybko poznam somsiada [hehe]. Uciążliwy nie będę,
                        chociaż czasami mam napady na odkręcenie wzmacniacza, ale tiko na chwilę po przyjściu z pracy wiec wieczora,
                        nocy i poranka nie zakłócę :)))))))))))))

Dopowiem tylko, że przez ścianę będziesz miał na dole Stephana, mojego kumpla [oczko], który podpuścił mnie na
                        Agromana.

No to już wiem ,że nudzić się nie będę :))))))))
                        • Gość: George Re: :)))))))))) ale jazda :)))))))) IP: 195.116.92.* 27.09.01, 13:09
                          No to ekipa się montuje w porządku!!
                          Zauważcie, że nasz budyneczek się buduje najszybciej i z dobrych źródeł wiem,
                          że stan surowy zamknięty osiągnie do końca listopada, po czym po okresie
                          przerwy technologicznej na wiosnę zaczną wykańczać i głęboko wierzę, że już
                          dzisiaj możemy zapraszać gości na parapetówy na lipiec.
                          • Gość: Jogi Re: :)))))))))) ale jazda :)))))))) IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 13:16

> No to ekipa się montuje w porządku!!
                            > Zauważcie, że nasz budyneczek się buduje najszybciej

widziałem i słyszałem od G.Leśniaka, ponoć będzie pierwszy :)))) a miał być jako jeden z ostatnich....coś plany zmienili

i z dobrych źródeł wiem,
                            > że stan surowy zamknięty osiągnie do końca listopada

zaraz zaraz, chyba nie tak szybko, skoro jest jeszcze 30dni na zmianie polozenia gniazdek, scianek i takich tam
                            pierdól...chyba, ze bez scianek dzialowych to bedzie stalo, bez drzwi, czyli same schody i podlogi, to rozumiem

, po czym po okresie
                            > przerwy technologicznej na wiosnę zaczną wykańczać i głęboko wierzę, że już
                            > dzisiaj możemy zapraszać gości na parapetówy na lipiec.

hehehe, zróbmy bibę budynku, czyli nasze parapetówy w jeden wieczór.... chociaż z drugiej strony jak będą trzy, to
                            więcej podrinujemy :)))))

jeśli dysponujesz... SOMSIEDZIE.... gadu gadu, to chyba czas rozpocząć pogaduchy :))) mooj numerrrek: 321973 albo:
                            jogibabu@centomania.pl
                      • Gość: Stephan Re: Agroman po raz kolejny - SOMSIEDZIE :)))) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 14:48
                        He he ...
                        Ja też jestem w Orionie 5 na parterze :))

Pozdrawiam sąsiadów...
                        • Gość: Jogi Agroman w radiu IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 14:52

> He he ...
                          > Ja też jestem w Orionie 5 na parterze :))
                          >
                          > Pozdrawiam sąsiadów...

ja Georga bede mial pod soba, a Ty przez ściane :))))

BTW - przed momentem slyszalem reklame Agromana w radiu Kolor...
                          • Gość: Stephan Re: Agroman w radiu IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 15:33
                            No i słuchając tylko reklamy skusiłbyś się na mieszkanko na Brzezinach... ?
                            Od połowy października zacznie się sprzedaż Osiedla Brzeziny II.
                            Przy większych mieszkaniach garaż podziemny obowiązkowy...

Pozdrawiam.
                            Stephan.
                            • Gość: Jogi Re: Agroman w radiu IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 15:40

> No i słuchając tylko reklamy skusiłbyś się na mieszkanko na Brzezinach... ?

na pewno bym podjechał w ramach przeglądu ofert mieszk.

> Od połowy października zacznie się sprzedaż Osiedla Brzeziny II.

to będzie ten szereg domków połaczonych wzdłuż ulicy?!

> Przy większych mieszkaniach garaż podziemny obowiązkowy...

ciekawe za jaką kasę, bo to co zaoferowali w tej chwili to jest kosmos. ok. 37tys. za garaż. Sami są zdziwieni taką
                              ceną... może coś z niej spuszczą, bo byłbym zainteresowany

>
                              > Pozdrawiam.
                              > Stephan.

Jogi
    • Gość: Stephan Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 22:00
      Gość portalu: nick napisał(a):

> Niska cena mieszkań dobra lokalizacja, darmowy internet, firma z dobrym
      > zapleczerm finansowym. Czy ktoś może ktoś powiedzieć coś innego o Agromanie i
      > inwestycji "Osiedle Brzeziny"?

Jak na razie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, odbieram mieszkanie (wg. planu)
      w lipcu. Zobaczymy co będzie dalej...
      • Gość: Mario Re: Agroman po raz kolejny IP: 194.121.59.* 26.09.01, 16:23
        życzę wszystkiego najlepszego w czekaniu (znajomi też tam kupili), ale trzeba
        uważać nawet niby poważnei z zapleczem finansowym firmy mogą mieć ogromne
        kłopoty i opoznienia patrz PZU Development. Jak dotzymają tych terminow ,to
        będą mistrzami świata :)
        • Gość: Stephan Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 23:23
          Też jestem dobrej myśli...
          Jak na razie, to jestem zadowolony ze wspólpracy z "Agromanem".
          Oby tak do końca...
          Wiecie coś na temat czynszu?
          Podobno będzie oscylował w granicach 3$/metr...

Pozdrawiam
          Stephan.
          • Gość: nowy Re: Agroman po raz kolejny IP: 212.244.106.* 27.09.01, 09:44

> Też jestem dobrej myśli...
            > Jak na razie, to jestem zadowolony ze wspólpracy z "Agromanem".
            > Oby tak do końca...
            > Wiecie coś na temat czynszu?
            > Podobno będzie oscylował w granicach 3$/metr...
            >
            > Pozdrawiam
            > Stephan.

Do Stephana
            Skąd wiesz, że czynsz bedzie wynosił ok. 3$ za metr?
            Czy wiesz może co bedzie sie mieściło w tej opłacie?
            Pozdrawiam
            • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 27.09.01, 10:00
              Szczerze mówiąc ja słyszałem nie o 3$ za mkw, ale o 3 zł/mkw, na co składać się
              ma 0,20$ czyli około 90gr za zarządzanie i około 2 zł za ochronę i utrzymanie
              zieleni i części wspólnych. Do tego dojdzie pewnie około 1 zł na fundusz
              remontowy, no i oczywiście to co zużyjemy na licznikach. Doliczyć też trzeba
              wywóz śmieci, ale to liczone od ilości osób, około 3-4 zł za osobę/miesiąc.
              Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, szczególnie z Oriona 5.
              • Gość: Stephan Re: Czynsz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 10:08
                Oczywiście, że 3 PLN/metr a nie 3$...
                Nie wiem, skąd mi się wzieły te dolary...

Pozdrawiam.
                Stephan.
                • Gość: nowy Re: Czynsz IP: 212.244.106.* 27.09.01, 10:50
                  Dzięki ulżyło mi bardzo.
                  Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z Pegaza 2.
              • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny IP: *.cplus.com.pl 27.09.01, 11:36

> Szczerze mówiąc ja słyszałem nie o 3$ za mkw, ale o 3 zł/mkw

DOKŁADNIE, 3x4, to byś miał 12PLN z metra [totalszok]

, na co składać się
                >
                > ma 0,20$ czyli około 90gr za zarządzanie i około 2 zł za ochronę i utrzymanie
                > zieleni i części wspólnych. Do tego dojdzie pewnie około 1 zł na fundusz
                > remontowy, no i oczywiście to co zużyjemy na licznikach. Doliczyć też trzeba
                > wywóz śmieci, ale to liczone od ilości osób, około 3-4 zł za osobę/miesiąc.
                > Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, szczególnie z Oriona 5.

które piętro, bo ja stacjonuję na pierwszym :))))
    • Gość: sosa Re: Agroman po raz kolejny IP: *.dial.plusgsm.pl 26.09.01, 23:34

> Niska cena mieszkań dobra lokalizacja, darmowy internet, firma z dobrym
      > zapleczerm finansowym. Czy ktoś może ktoś powiedzieć coś innego o Agromanie i
      > inwestycji "Osiedle Brzeziny"?

• Gość: nowy Re: Agroman po raz kolejny IP: 212.244.106.* 27.09.01, 12:38
        Czy ktoś będzie mieszkał w Pegaz 2?
        • Gość: nick Drodzy Agromani IP: *.ts.pl 01.10.01, 09:35
          Widziałem, ze grono osób którzy zakupili mieszkanko w Agromanie jest bardzo
          liczne. Wszystkich goraco pozdrawiam. Sam mam mieszkanko w Pegazie 3, który juz
          wszyszedł z ziemi. Mam propozycje dla wszystkich Agromanów, odiwedzajmy Forum i
          piszmy o postępach prac, bo te idą bardzo szybko. A jak tam idzie Drodzy
          Agromani projektowanie wnętrz podzielcie sie rozwiązaniami.
          • Gość: JOGI Re: Drodzy Agromani IP: *.cplus.com.pl 01.10.01, 11:35

> Widziałem, ze grono osób którzy zakupili mieszkanko w Agromanie jest bardzo
            > liczne. Wszystkich goraco pozdrawiam. Sam mam mieszkanko w Pegazie 3, który juz
            >
            > wszyszedł z ziemi. Mam propozycje dla wszystkich Agromanów, odiwedzajmy Forum i
            >
            > piszmy o postępach prac, bo te idą bardzo szybko.

JA JADĘ DZIŚ NA OGLĘDZINY TEGO CO JUŻ ZROBILI (ORION5) :))

A jak tam idzie Drodzy
            > Agromani projektowanie wnętrz podzielcie sie rozwiązaniami.

DZIŚ ZERKNĘ O ILE BYM MÓGŁ PRZESUNĄĆ ŚCIANKĘ MIĘDZY POKOJEM DZIENNYM A KUCHNIĄ, OCZYWIŚCIE NA
            KOSZT POKOJU :)))

• Gość: Smerda Re: Drodzy Agromani IP: 134.65.212.* 01.10.01, 13:03
              Byłem w ten weekend na budowie – postęp prac widać gołym okiem.
              Budynki (Pegaz 2,3 oraz Orion5) już maja parter (bez sufitów). Niestety ORION1
              w którym mam mieszkanie nie jest jeszcze widoczny.
              Widać wyraźnie że całe osiedle powstaje w równym tempie wynikającym z
              wpłacanych rat.
              Prawdopodobnie po wybudowaniu wszystkich parterów zaczną budować 1 piętra ;).
              • Gość: B Re: Drodzy Agromani IP: *.altkom.com.pl 02.10.01, 10:17
                > Byłem w ten weekend na budowie – postęp prac widać gołym okiem.
                > Budynki (Pegaz 2,3 oraz Orion5) już maja parter (bez sufitów). Niestety ORION1
                > w którym mam mieszkanie nie jest jeszcze widoczny.
                > Widać wyraźnie że całe osiedle powstaje w równym tempie wynikającym z
                > wpłacanych rat.
                > Prawdopodobnie po wybudowaniu wszystkich parterów zaczną budować 1 piętra ;).

Cześć
                Postanowiłam przyłączyć się do dyskusji.
                Właśnie w ostatnich dniach mocno rozważałam możliwośc zakupu mieszkania na
                osiedlu Brzeziny. Samo osiedle, i owszem, bardzo mi sie podoba. Układ bloków i
                aranżacja osiedla stwarza naprawdę miłą perspektywę spędzenia czasu. Dodatkowo
                jeszcze sasiedzi ujawniają się jako ludzie w porządku.
                Ale: strasznie mnie odpycha widok Trasy Toruńskiej. To przecież istny SMOK. W
                najbliższej przyszłości ma być tam obwodnica i cały międzynarodowy transport
                będzie się odbywał w bliskim sąsiedztwie tego osiedla.
                Czy Wy też macie takie dylematy, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona?...
                Pozdrawiam wszystkich AGROMANÓW
                • Gość: Jogi Re: Drodzy Agromani IP: *.cplus.com.pl 02.10.01, 11:31
                  Gość portalu: B napisał(a):

> > Byłem w ten weekend na budowie � postęp prac widać gołym okiem.
                  > > Budynki (Pegaz 2,3 oraz Orion5) już maja parter (bez sufitów). Niestety OR
                  > ION1
                  > > w którym mam mieszkanie nie jest jeszcze widoczny.
                  > > Widać wyraźnie że całe osiedle powstaje w równym tempie wynikającym z
                  > > wpłacanych rat.
                  > > Prawdopodobnie po wybudowaniu wszystkich parterów zaczną budować 1 piętra
                  > ;).
                  >
                  > Cześć
                  > Postanowiłam przyłączyć się do dyskusji.
                  > Właśnie w ostatnich dniach mocno rozważałam możliwośc zakupu mieszkania na
                  > osiedlu Brzeziny. Samo osiedle, i owszem, bardzo mi sie podoba. Układ bloków i
                  > aranżacja osiedla stwarza naprawdę miłą perspektywę spędzenia czasu.

o tym wprawdzie tu nie pisalismy,ale ma byc jakis maly park dla mieszkancoow ogrodzony, wiec wieczorkiem bedzie
                  mozna sobie usiasc na laweczce bez obawy, ze nas ktos napadnie :))

Dodatkowo
                  > jeszcze sasiedzi ujawniają się jako ludzie w porządku.

uffff, a juz myslalem, ze jestem nienormalny :)))) muhihihih

> Ale: strasznie mnie odpycha widok Trasy Toruńskiej. To przecież istny SMOK. W
                  > najbliższej przyszłości ma być tam obwodnica i cały międzynarodowy transport
                  > będzie się odbywał w bliskim sąsiedztwie tego osiedla.
                  > Czy Wy też macie takie dylematy, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona?...

to zależy w którym budynku bedziesz miala mieszkanko, bo jesli w tym najblizszym przy trasie i to od strony
                  poludniowo-zachodniej, to rzeczywiscie nie ciekawie. Ja jestem w Orion5 , wiec bede nieco oddalony... moze nie
                  duzo, ale zawsze jednak. Poza tym musze Cie pocieszyc, ze w pasie zieleni miedzy trasa a budynkami maja byc
                  jakies jeszcze inne zabudowania, wiec jakos mi nie strasznie z tego powodu

> Pozdrawiam wszystkich AGROMANÓW

My również :))
                  • Gość: BaRTy Re: Drodzy Agromani IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 12:23
                    Gość portalu: Jogi napisał(a):

> to zależy w którym budynku bedziesz miala mieszkanko, bo jesli w tym najblizszy
                    > m przy trasie i to od strony
                    > poludniowo-zachodniej, to rzeczywiscie nie ciekawie. Ja jestem w Orion5 , wiec
                    > bede nieco oddalony... moze nie
                    > duzo, ale zawsze jednak. Poza tym musze Cie pocieszyc, ze w pasie zieleni miedz
                    > y trasa a budynkami maja byc
                    > jakies jeszcze inne zabudowania, wiec jakos mi nie strasznie z tego powodu

tak, drugi etap, ktory zaczynaja wlasnie sprzedawac - ja sie wlasnie do
                    mieszkanka tam przymierzam (najlepiej z oknami na pn-wsch)
                    • Gość: Jogi Re: Drodzy Agromani IP: *.cplus.com.pl 02.10.01, 12:46
                      Gość portalu: BaRTy napisał(a):

> Gość portalu: Jogi napisał(a):
                      >
                      > > to zależy w którym budynku bedziesz miala mieszkanko, bo jesli w tym najbl
                      > izszy
                      > > m przy trasie i to od strony
                      > > poludniowo-zachodniej, to rzeczywiscie nie ciekawie. Ja jestem w Orion5 ,
                      > wiec
                      > > bede nieco oddalony... moze nie
                      > > duzo, ale zawsze jednak. Poza tym musze Cie pocieszyc, ze w pasie zieleni
                      > miedz
                      > > y trasa a budynkami maja byc
                      > > jakies jeszcze inne zabudowania, wiec jakos mi nie strasznie z tego powodu
                      >
                      > tak, drugi etap, ktory zaczynaja wlasnie sprzedawac - ja sie wlasnie do
                      > mieszkanka tam przymierzam (najlepiej z oknami na pn-wsch)

mi by nie pasowala iscie "jamnikowa" zabudowa tego II etapu...
                      • Gość: BaRTy Re: Drodzy Agromani IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 14:37
                        Jogi napisał(a):
                        > mi by nie pasowala iscie "jamnikowa" zabudowa tego II etapu...

fakt, ale na I etap sie nie zalapalem, a poza tym w "jamniku" podoba mi [a w
                        zasadzie mojej kobiecie ;-) ] sie uklad mieszkan

pozdrawiam,
                        BaRTy
                        • Gość: JJ Re: Drodzy Agromani---do BaRTy IP: 212.160.211.* 08.10.01, 09:43
                          Gość portalu: BaRTy napisał(a):

> Jogi napisał(a):
                          > > mi by nie pasowala iscie "jamnikowa" zabudowa tego II etapu...
                          >
                          > fakt, ale na I etap sie nie zalapalem, a poza tym w "jamniku" podoba mi [a w
                          > zasadzie mojej kobiecie ;-) ] sie uklad mieszkan
                          >
                          > pozdrawiam,
                          > BaRTy

czy możesz podzielić się jakimiś szczegółami odnośnie II etapu?
                          • Gość: BaRTy Re: Drodzy Agromani---do BaRTy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 12:59
                            JJ napisał(a):

> czy możesz podzielić się jakimiś szczegółami odnośnie II etapu?

Bedzie to 5 budynków (2 pietra + poddasza) polaczonych ze soba. Na parterze
                            garaze (obowiazkowe dla wiekszych mieszkan - 16 000 zł), pomieszczenia
                            gospodarcze i 2 male mieszkania. Cena za metr - 2700 zł, obejmuje wszystko to, co
                            w I etapie. Sa mieszkania 2-poziomowe (IIp. + poddasze). Budowe rozpoczynaja X/XI
                            2001, koncza rok pozniej. Sprzedaz mieszkan zaczyna sie 16.10. Wiecej pytan -
                            priv: barty@friko.internet.pl

pozdrawiam, BaRTy
                  • Gość: michal Re: Drodzy Agromani IP: *.mc.tenbit.pl 02.10.01, 13:44

> > Ale: strasznie mnie odpycha widok Trasy Toruńskiej. To przecież istny SMOK
                    > . W
                    > > najbliższej przyszłości ma być tam obwodnica i cały międzynarodowy transpo
                    > rt
                    > > będzie się odbywał w bliskim sąsiedztwie tego osiedla.
                    > > Czy Wy też macie takie dylematy, czy tylko ja jestem taka przewrażliwiona?
                    > ...
                    >
                    > to zależy w którym budynku bedziesz miala mieszkanko, bo jesli w tym najblizszy
                    > m przy trasie i to od strony
                    > poludniowo-zachodniej, to rzeczywiscie nie ciekawie. Ja jestem w Orion5 , wiec
                    > bede nieco oddalony... moze nie
                    > duzo, ale zawsze jednak. Poza tym musze Cie pocieszyc, ze w pasie zieleni miedz
                    > y trasa a budynkami maja byc
                    > jakies jeszcze inne zabudowania, wiec jakos mi nie strasznie z tego powodu

Właśnie, ma to być budynek usługowo-mieszkalny, który będzie stał od strony
                    Trasy. Tak przynajmniej twierdzą w Agromanie.

:)
                    Michał
                    • Gość: sw Re: Drodzy Agromani IP: 64.124.150.* 04.10.01, 13:48
                      Gość portalu: michal napisał(a):

>
                      > > > Ale: strasznie mnie odpycha widok Trasy Toruńskiej. To przecież istny
                      > SMOK
                      > > . W
                      > > > najbliższej przyszłości ma być tam obwodnica i cały międzynarodowy tr
                      > anspo
                      > > rt
                      > > > będzie się odbywał w bliskim sąsiedztwie tego osiedla.
                      > > > Czy Wy też macie takie dylematy, czy tylko ja jestem taka przewrażliw
                      > iona?
                      > > ...
                      > >
                      > > to zależy w którym budynku bedziesz miala mieszkanko, bo jesli w tym najbl
                      > izszy
                      > > m przy trasie i to od strony
                      > > poludniowo-zachodniej, to rzeczywiscie nie ciekawie. Ja jestem w Orion5 ,
                      > wiec
                      > > bede nieco oddalony... moze nie
                      > > duzo, ale zawsze jednak. Poza tym musze Cie pocieszyc, ze w pasie zieleni
                      > miedz
                      > > y trasa a budynkami maja byc
                      > > jakies jeszcze inne zabudowania, wiec jakos mi nie strasznie z tego powodu
                      >
                      > Właśnie, ma to być budynek usługowo-mieszkalny, który będzie stał od strony
                      > Trasy. Tak przynajmniej twierdzą w Agromanie.
                      >
                      > :)
                      > Michał

Oby!

• Gość: George Re: Drodzy Agromani IP: 195.116.92.* 04.10.01, 14:33
            Witam,
            wczoraj, czyli 3.10 byłem na budowie i muszę z radością stwierdzić, że w
            Orionie 5 stoi już 1 piętro, mimo, że z harmonogramu wynika, że za ten etap
            płacimy dopiero 1 listopada.
            A co do zmiany ustawienia ścianek działowych to w czwartki od 14 do 16
            przyjeżdza pani architekt i w zeszłym tygodniu byłem u niej i zatwierdziła moje
            zmiany, więc cały weekend bawiłem się w architekta i rysowałem próbując to
            zrobić zgodnie ze sztuką architektoniczną. Muszę przyznać, że chyba się udało i
            wczoraj oddałem projekt ścianek i kontaktów (ważne by była ta sama ilość,
            rozmieszczenie dowolne) i powiedzieli nawet, że rozliczą brak dwojga drzwi z
            których zrezygnowałem.
            A słyszeliście może reklamy Agromana w radiu Kolor i Pogoda??
            Pozdrawiam, szczególnie sąsiadów z Oriona 5 (dla niezorientowanych w numeracji,
            tego który najszybciej rośnie :-))))))))
            • Gość: Stephan Re: Drodzy Agromani IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 19:16
              Witam.

Ja niestety, spotkam się z architektem dopiero w następny czwartek. Mają
              straszny bałagan jeżeli chodzi o terminy...
              Dzisiaj patrzyłem na postęp robót i zauważyłem, że w moim budynku (Orion5)
              praca wre, aż miło patrzeć...

Pozdrawiam.
              • Gość: Smerda Re: Drodzy Agromani IP: 134.65.212.* 05.10.01, 10:38
                Gratuluje Orion’owcom 5 postępu prac – ciekawe jak mój Orion 1 rośnie ;))

A czy ktoś z was widział już próbki drzwi wejściowych i wewnętrznych, parapety
                itp.

Pytanie do George – czy na swoim planie przesuwałeś na inną ścianę gniazda TV IT
                i Tel. ?
                • Gość: George Re: Drodzy Agromani IP: 195.116.92.* 05.10.01, 11:07
                  Położenie gniazdek TV IT jest dla mnie wyższym poziomem abstrakcji, tzn trudno
                  mi w tej chwili wyczuć gdzie to będę chciał więc zostawiłem w zaproponowanych
                  miejscach,. Widziałem próbkę parapetu i jest bardzo spokojny, tzn w białym
                  kolorze, z małymi "marmurowymi" plamkami ze ściętym rogami i całkiem ładnie
                  obrobionymi. Ogólnie mi się podobało.

Pozdrawiam
                  • Gość: Marek Re: Drodzy Agromani IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 05.10.01, 14:41
                    Wlasnie sie przymierzam aby dokonac zmian w rozmieszczeniu scian dzialowych,
                    kontaktow, itp.
                    Mam pytanie do osob, ktore juz sie za to zabraly - jak wyglada procedura?
                    Slyszalem, ze jest architekt z ktorym sie to uzgadnia, ale czy do niego trzeba
                    przyjsc z gotowym projektem na papierze (przygotowanym wedlug zasad rysunku
                    technicznego, itp), czy wystarczy szkic i oni sobie te zmiany sami naniosa.
                    Swoja droga jestem ciekaw, czy ktos z Was ma jakies pomysly na ustawienie
                    scianek w takim mieszkaniu jak moje (52,8 metra; kuchnia bokiem do duzego
                    pokoju). Ja mysle, aby troche powiekszyc garderobe, wejscie do kuchni zrobic
                    przez salon, a scianke pomiedzy przedpokojem a salonem postawic ukosnie i nie
                    na calej dlugosci. A moze ktos z Was myslal np aby zrobic oddzielny kibelek?

Marek (Orion 3, mieszkanie nr 4)
                    • Gość: BeZet Re: Drodzy Agromani IP: 10.1.5.* / *.pf.com.pl 05.10.01, 15:09
                      Pani Architekt z Brzezin ogląda gotowe już projekty i opiniuje, czy wszystko da
                      się zrealizować, np. czy nie zaplanujesz przebić pionu wentylacyjnego i wstawić
                      tam drzwi (autentyk!). Sami(albo z innym architektem) musimy zatroszczyć się o
                      przedstawienie "zeskalowanego" rysunku z propozycjami zmian. BeZet
        • Gość: witt Re: Agroman po raz kolejny IP: 194.9.223.* 02.10.01, 19:45
          Witam AGROMANóW.

Pytanko, czy ktoś posiada mieszkanko w PEGAZ 5.

• Gość: BeZet Agroman po raz kolejny IP: 10.1.5.* / *.pf.com.pl 08.10.01, 10:02
            Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z Oriona 5.
            BeZet (I piętro, pn-zach)
            • Gość: Felix Propaganda sukcesu??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 10:57
              Sluchajcie, czy nie za rozowo i pieknie jest z tym AGROMANEM? Uprawiacie tu jakas propagande sukcesu? A
              moze pracownicy firmy postanowili tak pokoloryzowac sobie na forum by czytelnicy mieli pewnosc ze jest
              wszystko OK? JA przyznam sie bylem i w biurze i widzialem postep robot i nie wyglada to tak by mieli dotrzymac
              terminow, nie mowiac o umowie ktora ma w sobie pelno niejasnosci i kruczkow prawnych. Czy ktos moze
              zwrocil na to uwage? Radze to przeczytac i sie zastanowic, a jak ktos bedzie mial pytania to mozemy
              przeprowadzic merytoryczna dyskusje a nie zachwycac sie czyms co jeszcze nie istnieje. Pozdrawiam
              • Gość: Smerda Re: Propaganda sukcesu??? IP: 134.65.212.* 10.10.01, 11:38
                Tak czytam to i nowe wątki i się zastanawiam.
                Jakieś takie dziwne hobby ludzie macie że lubujecie się w zatruwaniu życia
                innym ???

Kupiłem mieszkanie w Agromanie (ORION1) i jak do tej pory jestem zadowolony,
                z samej firmy (sposób załatwienia spray) z postępu prac (zgodnie z
                harmonogramem) no i ze współpracy z bankiem (np. stawka ubezpieczenia do
                kredytu jest obniżona w związku z małym ryzykiem) to wszystko o czymś świadczy.
                Oczywiście nikt nie wie w 100 % jak się zakończy cała inwestycja czy nie będzie
                poślizgów itp. Ale jak na razie jest ok.

A jeśli zaczniesz wnikliwiej sprawdzać inne oferty, pytać w bankach i czytać
                umowy innych firm to sam dojdziesz do wniosku że jednak tu jest względnie
                różowo i pięknie. No ale wolnych mieszkań już chyba nie ma ;)
                • Gość: Felix Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 12:07
                  Nie nalezy slow krytyki obierac jako zatruwanie zycia innym, jezeli bedzie wszystko pieknie to kazdy bedzie
                  zadwololony. A teraz pytanie, gdzie w umowie jest jasno napisane o tym co obiecuje firma? (darmowy parking,
                  instalacja alarmowa, internet i korzystanie z niego) i ze to wszystko zawarte jest w stalej cenie 2780? Prosze o
                  konkretna odpowiedz.
                  • Gość: nowy Re: Propaganda sukcesu??? IP: 212.244.106.* 10.10.01, 12:40
                    Gość portalu: Felix napisał(a):

> Nie nalezy slow krytyki obierac jako zatruwanie zycia innym, jezeli bedzie wszy
                    > stko pieknie to kazdy bedzie
                    > zadwololony. A teraz pytanie, gdzie w umowie jest jasno napisane o tym co obiec
                    > uje firma? (darmowy parking,
                    > instalacja alarmowa, internet i korzystanie z niego) i ze to wszystko zawarte j
                    > est w stalej cenie 2780? Prosze o
                    > konkretna odpowiedz.

W załączniku do umowy, ponadto darmowy internet o wydajności podobnej do
                    oferowanej przez TP SA nie stanowi głównego powodu dla zakupu mieszkania.
                    Najważniejsza jest budowa osiedla, potem w razie problemów można będzie się
                    spierać. Mysle że jacyś prawnicy znajdą się pośród mieszkańców i nie dopuszczą do
                    naginania umowy na niekorzyść klientów lub nie dotrzymania obietnic składanych
                    klientom.
                    Pozdrawiam
              • Gość: nowy Re: Propaganda sukcesu??? IP: 212.244.106.* 10.10.01, 12:36

> Sluchajcie, czy nie za rozowo i pieknie jest z tym AGROMANEM? Uprawiacie tu jak
                > as propagande sukcesu? A
                > moze pracownicy firmy postanowili tak pokoloryzowac sobie na forum by czytelnic
                > y mieli pewnosc ze jest
                > wszystko OK? JA przyznam sie bylem i w biurze i widzialem postep robot i nie wy
                > glada to tak by mieli dotrzymac
                > terminow, nie mowiac o umowie ktora ma w sobie pelno niejasnosci i kruczkow pra
                > wnych. Czy ktos moze
                > zwrocil na to uwage? Radze to przeczytac i sie zastanowic, a jak ktos bedzie mi
                > al pytania to mozemy
                > przeprowadzic merytoryczna dyskusje a nie zachwycac sie czyms co jeszcze nie is
                > tnieje. Pozdrawiam

Po pierwsze - kolega Szczęśliwy nie zna chyba innych umów innych deweloperów,
                które są znacznie mniej korzystne,
                Po drugie - istnieje możliwość negocjacji umowy,
                Po trzecie - jeżeli zdaniem kolegi Szczęśliwego są jakieś kruczki prawne lub
                niejasności to proszę o przykłady, jestem bowiem ciekawy jakie blędy popełniłem
                przy podpisaniu umowy,
                Po czwarte - budowa została rozpoczęta, natomiast prace idą stosunkowo szybko,
                tak więc terminy powinny zostać dotrzymane, w każdym razie umowa przewiduje kary
                umowne za zwłokę w oddaniu budynków.
                Po piąte i najważnejsze - nawet najlepsza umowa, wynegocjowana lub opracowana
                przez drogą i renomowaną kancelarię prawną nie da stuprocentowej pewności, co
                najwyżej trzeba będzie odstąpić od umowy. Przed nieuczciwością dewelopera nie
                uchroni klienta żadna umowa i żadna pomoc prawna. Jak dotychczas wszystkie
                mieszkania oprócz kilku zostały w pierwszym etapie Brzezin sprzedane, tak więc
                nie jest chyba aż tak źle, skoro tyle osób im zaufało.
                Ponadto nie jestem pracownikiem dewelopera i przedstawiam wyłącznie moje własne
                przemyślenia.
                Pozdrowienia dla wszystkich Agromanów, bardzo proszę o inne opinie na ten temat.
                • Gość: Felix Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 12:53
                  Ad.1 Tak sie sklada ze przeczytalem juz 5 umow innych developerow, sa znacznie przejrzyste, krotsze i
                  konkretne w calosci!
                  Ad.2 Mozliwosc zawsze istnieje, tylko co z tego?
                  Ad.3 Co do szczegolow napisze jutro, jezeli kolega nowy raczy poczekac, bede mial umowe przed oczami
                  i wypunktuje wszystko co uwazam za podejrzane sformulowanie.
                  Ad.4. Powinien, dobrze powiedziane, kary? Zobacz roznice kary kiedy Ty spoznisz sie z platnoscia (108%
                  rocznie), a z tym kiedy spozni sie developer i to tylko do wysokosci 10% wartosci mieszkania ewentualnie po
                  dwoch miesiacach i kiedy bedzie to z winy developera wylacznie - duze mozliwosci manipulacji
                  Ad.5 Moge tylko powiedziec ---> Patrz WAR INWEST
                  • Gość: nick Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.ts.pl 10.10.01, 13:08
                    Drogi Felixie, jesteś jak polityki narzekasz dużo gadasz. Podaj jakieś
                    konkrety. Uzywasz dużo przymiotników, ale spóbuj dokładnie okreslić w czym inne
                    umowy sie róznia od tej proponowanej przez Agromana. Tak sie składa, że ja mam
                    w umowe zapisany darmowy intenet przez czas zarządzania Agromana. Instalacja
                    alarmowa jest dociągnięta do mieszkania, ale to właściciel juz w własnej
                    kieszeni wykłada pieniądze na aparaturę alarmowa. Felixie a możeTy jestes
                    zazdrosny, że nie zdarzyłeś kupić mieszkania U Agromana.
                    Pozdraiwam wszystkich Agromanów, wciąż szukam osoby z PEGAZA III
                  • Gość: nowy Re: Propaganda sukcesu??? IP: 212.244.106.* 10.10.01, 13:14
                    Witam ponownie,
                    Co do szczegółów to chętnie poczekam, co do kary umownej za zwłokę to są to
                    odsetki od zaległej raty, natomiast kara umowna na wypadek opóźnienia to 10 %
                    wartości całego mieszkania. Jednakże stopa procentowa w wysokości 108 % to
                    faktycznie wyzysk. Dobrze, że się zgadzamy w stosunku do Warinwestu, mam
                    jedynie nadzieję, iż Agroman jest trochę inną firmą. Warinwest praktycznie od
                    początku, a na pewno od ponad roku był jednym wielkim oszustwem, natomiast
                    Agroman to firma która dosyć poważnie myśli o rynku nieruchomości i nie jest
                    nastawiona w taki sposób do klientów jak Warinwest. Jeżeli coś nie wypali, to
                    Agroman bedzie spalony w Warszawie, a biorąc pod uwagę ich deklaracje bedą się
                    przed tym bronić. Nie wspomniałeś o postępach na budowie - zapraszam - może to
                    trochę rozwieje Twoje wątpliwości.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: Felix Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 13:22
                      Kochani:)), widze ze mam przeciwko sobie zaloge firmy?Tak jak mowie, nie chodzi o zatrucie zycia, chodzi o moje
                      watpliowsci przed podpisaniem umowy. Poza tym nie jest prawda ze wszystkie mieszkania sa juz sprzedane
                      (wiec nie ma byc o co zazdrosnym), bo firma ciagle sie oglasza i zacheca do kupna czego dowodem moja
                      obecnosc tutaj. Prosze o konkrety, jutro wypunktuje to co nie podoba mi sie w umowie, jezeli otrzymam rozsadne
                      odpowiedzi to sam zastanowie sie czy nie podpisac tej umowy, na razie mam wiecej watpliwosci niz mniej.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: nick Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.ts.pl 10.10.01, 13:28

> Kochani:)), widze ze mam przeciwko sobie zaloge firmy?Tak jak mowie, nie chodzi
                        > o zatrucie zycia, chodzi o moje
                        > watpliowsci przed podpisaniem umowy. Poza tym nie jest prawda ze wszystkie mies
                        > zkania sa juz sprzedane
                        > (wiec nie ma byc o co zazdrosnym), bo firma ciagle sie oglasza i zacheca do ku
                        > pna czego dowodem moja
                        > obecnosc tutaj. Prosze o konkrety, jutro wypunktuje to co nie podoba mi sie w u
                        > mowie, jezeli otrzymam rozsadne
                        > odpowiedzi to sam zastanowie sie czy nie podpisac tej umowy, na razie mam wiece
                        > j watpliwosci niz mniej.
                        > Pozdrawiam

Tak jak wspomnieli moi przedmówcy umowę możesz negocjowac i zaproponowac własne
                        roziązanie. Chyba, że chcesz niesamowitych jakiś gwarancji to wówczas możesz tego
                        nie otrzymać. Zdraź nazwy tych innych firm, które umowy wydawały Ci sie
                        korzystniejsze
                      • Gość: George Re: Propaganda sukcesu??? IP: 195.116.92.* 10.10.01, 13:28
                        Stary:)) Przede wszystkim nie masz przeciw sobie całej zalogi firmy, tylko
                        osoby, które kupiły mieszkania (czyli nas) i nie licz, że powiemy póki co coś
                        złego o Agromanie, skoro zaufaliśmy im, władowaliśmy w to kasę i przyglądamy
                        się budowie, która trwa co prawda dopiero miesiąc, ale wg mnie tempo jest
                        imponujące jak na miesiac robót.
                        A co do umowy to nie wiem czyje umowy czytałeś, ale ja np widziałem umowę
                        Exbudu i była ona o wiele mniej konkretna od Agromanowej. Póki co super
                        konkretne umowy daje tylko War-Inwest - podpisując wiesz jaki będzie
                        finał :)))))
                        Pozdrawiam i liczę, że jednak się przekonasz do naszej ekipy, która sobie
                        dyskutuje o Agromanie. PS ogłoszenia w prasie się ukazują bo osiedle będzie
                        budowane etapami do 2004 rok, już jest sprzedaż II etapu.
                      • Gość: nowy Re: Propaganda sukcesu??? IP: 212.244.106.* 10.10.01, 13:51
                        Panie kolego, załoga to była Załoga G, zaznaczyłem na początku że nie jestem
                        pracownikiem firmy, za innych jednak nie odpowiadam. Co do sprzedaży nowych
                        mieszkań do wyraźnie zaznaczyłem, iż chodzi o Brzeziny I - budynki Pegaz i
                        Orion. Od 16 X rusza nowy etap i nowe budynki, pomiędzy Trasą Toruńską i
                        istniejącymi budynkami.
                        Co do kruczków prawnych to mżemy podyskutować, natomiast proszę zrozumieć, iż
                        nawet najlepsza umowa nie uchroni przed nieuczciwością firmy. Osobiscie ja też
                        miałem i mam trochę wątpliwości, jednakże pewne minusy nie przesłoniły mi
                        plusów tej inwestycji, których troche jest. Co do instalacji alarmowej, to ma
                        ona chronić przede wszystkim osiedle, a nawet jeśli będzie trzeba coś płacić to
                        niestety bezpieczeństwo ma swoją cenę. Jeżeli wiesz coś więcej to proszę o
                        informacje.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Felix Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.*.*.* 10.10.01, 14:09
                          Wiem, wierze w to, dzieki za dyskusje.
                          • Gość: Brox Re: Propaganda sukcesu??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 09:35
                            Nie chcę krakać, ale jak coś wygląda zbyt pięknie, to moze /powtarzam MOŻe/ być
                            nieprawdziwe. Wszyscy znamy polskie realia i chyba wszyscy pamiętamy wspaniałe
                            podejście do klienta oraz zapewniane bezpieczeństwo przez Daewoo, PZU
                            Development, kilka banków, kilka towarzystw ubezpieczeniowych. Zbyt różowa
                            oferta pociąga za sobą określone koszty, które mogą być wyższe niż cena. Wtedy
                            nie pomoże ani Skarb Państwa, ani firma matka, ani opatrzność boska. Zachowajmy
                            umiar w zachwytach, aby deweloper nie osiadł na laurach sukcesu.
            • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny IP: *.cplus.com.pl 15.10.01, 12:51
              Gość portalu: BeZet napisał(a):

> Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z Oriona 5.
              > BeZet (I piętro, pn-zach)

no to Cie mam przez sciane SOMSIEDZIE :)))). Ja pd-zach
              • Gość: maggie Re: Agroman po raz kolejny IP: *.pselect.com.pl 31.10.01, 11:01

> Gość portalu: BeZet napisał(a):
                >
                > > Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z Oriona 5.
                > > BeZet (I piętro, pn-zach)

Dołączam się do pozdrowien. Bede mieszkac w Orionie 5 z Georgem, ktory sie tu
                bardzo intensywnie udziela, wiec poprzednio nie zabieralam glosu. Wlacze sie na
                etapie urzadzania, ale do tego chyba jeszcze daleeeko... Pozdrawiam wszystkich
                Agromanów!
                • Gość: JOGI Re: Agroman po raz kolejny IP: *.cplus.com.pl 05.11.01, 13:29
                  Gość portalu: maggie napisał(a):

>
                  > > Gość portalu: BeZet napisał(a):
                  > >
                  > > > Pozdrawiam wszystkich sąsiadów z Oriona 5.
                  > > > BeZet (I piętro, pn-zach)
                  >
                  > Dołączam się do pozdrowien. Bede mieszkac w Orionie 5 z Georgem, ktory sie tu
                  > bardzo intensywnie udziela, wiec poprzednio nie zabieralam glosu. Wlacze sie na
                  >
                  > etapie urzadzania, ale do tego chyba jeszcze daleeeko... Pozdrawiam wszystkich
                  > Agromanów!

z Georgem w jednym mieszkaniu, czy chodzilo tylko o to, ze ten sam budynek? :))))

J
                  • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 05.11.01, 13:36
                    Nie no oczywiście, że ze mną!! :)))))
                    Wczoraj byliśmy na budowie i u nas (czyli w Orionie 5) szykują się już do
                    zrobienia stropu nad 2 piętrem.
                    Pozdrawiamy
                    Maggie&George
    • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: *.ts.pl 11.10.01, 11:51
      Drodzy Agromani
      Byłem dzisiaj na budowie, rano, pada deszcz jest zimno, a praca wre jak
      marzenie. Pracownicy w skafandrach uwijają się jak mrówki aż miło popatrzeć.
      Najbardziej zaawansowny jest orion V, ale tuz zanim jest Pegaz III, gdzie już
      trwają przygotowania do stawiania I piętra.
      Pozdawiam
      • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 11.10.01, 12:31
        Trzeba było pozdrowić chłopaków i obiecać im jakąś bibke na wiechę :)))))

Orion V i Pegaz III idą najszybciej bo podobnie jak Pegaz V buduje je ekipa z
        Białegostoku, a resztę budynków chłopcy z Płocka, ale też podobno się wyrobia
        (a nawet mają to zrobić szybciej bo Orion V i Pegazy III i V są do oddania
        dopiero w lipcu 2002)
        • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: *.ts.pl 11.10.01, 13:03
          bibkę im zrobię, gdy wszystko zrobią na medal. Ale według moich informacji
          chłopcy przyjechali z Suwałk www.pribo.suwalki.com . Myślisz iż jeszcze stan
          robót sie wyrówna
        • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 11.10.01, 13:04
          Ja ma termin na kwiecień. W ORION 1 (nie widzieliście czasem jak rośnie) ale
          trochę zaczyna mnie niepokoić tępo na waszych budynkach ;))))) może pomylili
          numeracje hehehe
          • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: *.ts.pl 11.10.01, 13:52
            Możesz sięjeszcze przeżucić tam gdize praca pali się w rękach
            • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 15.10.01, 09:46
              Czy może ktoś z szacownych sąsiadów próbował zmieniać układ grzejników w
              mieszkaniu. Chodzi o przesunięcie grzejnika na druga ścianę – czy da się to
              zrobić. Czy taki projekt zostanie w ogóle zatwierdzony ?

Byłem w ten weekend na budowie. Z tego co widać to pracę idą zgodnie z
              harmonogramem – no ten mój biedny ORION1 wydaje mi się ze jeszcze nie ma stropu
              na parterze ;(( W biurze jest makieta drugiej części osiedla która będzie
              oddzielała naszą część od trasy Toruńskiej.

Pozdrowienia dla Agroman'ów
              • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: 192.168.25.* / *.ts.pl 17.10.01, 10:29
                Gość portalu: Smerda napisał(a):

> Czy może ktoś z szacownych sąsiadów próbował zmieniać układ grzejników w
                > mieszkaniu. Chodzi o przesunięcie grzejnika na druga ścianę – czy da się
                > to
                > zrobić. Czy taki projekt zostanie w ogóle zatwierdzony ?
                >
                > Byłem w ten weekend na budowie. Z tego co widać to pracę idą zgodnie z
                > harmonogramem – no ten mój biedny ORION1 wydaje mi się ze jeszcze nie ma
                > stropu
                > na parterze ;(( W biurze jest makieta drugiej części osiedla która będzie
                > oddzielała naszą część od trasy Toruńskiej.
                >
                > Pozdrowienia dla Agroman'ów

Z tego co wiem, to grzejników nie można przesuwac na inne ściany. Czy dwzonili do
                Was z firmy ws projektów, które nalezy złożyć do połowy listopada?
                • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 17.10.01, 11:01
                  Hmmm trochę mnie to martwi bo są troszkę niefortunnie ustawione ;))
                  No sami nie dzwonili bo ja dzwoniłem na nich żeby się umówić na wizytę z
                  architektem – pierwszy wolny termin mam na 8 listopada. A ostateczne projekty
                  (już zaopiniowane) trzeba złożyć bodajże do 15 listopada.

Pozdrawiam
                  • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny IP: *.cplus.com.pl 17.10.01, 15:42
                    do mnie dzwonili wczoraj. A co do tego architekta itp. rzeczy, to czy również jego akceptacji wymaga coś takiego
                    jak zwykłe usunięcie jakiejś ścianki?
                    • Gość: Stephan Re: Agroman po raz kolejny IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 16:40

> to czy również jego akceptacji wymaga coś takiego
                      > jak zwykłe usunięcie jakiejś ścianki?

A co sąsiad kombinuje, jeżeli można wiedzieć?
                      • Gość: Jogi Re: Agroman po raz kolejny IP: *.cplus.com.pl 19.10.01, 15:33
                        zwykle usuniecie scianki miedzy pokojem a kuchnia... do tego tylko przesuniecie gniazdek z usunietej
                        scianki
                    • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 17.10.01, 16:58
                      No jeśli maja to zrobić budowlańcy Agromana to chyba tak.
                      • Gość: agrofank Re: Agroman po raz kolejny IP: *.pl 18.10.01, 14:13
                        cześć !
                        szukam kontaktu z kimś z oriona 1 (ten nieszczęsny co miał byc pierwszy a teraz
                        grzeje tyły)czy w zwiazku z opóźnieniem zmienialiście aneks co do terminów
                        płatnosci?Pytałam o to w Agromanie ale uspokajają, że nie ma problemu mam
                        wpłacać zgodnie z postępem budowy, żadne odsetki mi nie grożą. jak to wygląda u
                        was?
                        • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 18.10.01, 14:51
                          Ja mam mieszkanie w ORION 1 (1p.). Kiedy byłeś/byłaś na placu budowy ?
                          Ja już złożyłem polecenie przelewu pieniędzy. Zgodnie z Harmonogramem od 15
                          miała zacząć się budowa 1 pietra. W sobotę będę na budowie i w biurze to
                          zobaczę.

pozdawiam
                          • Gość: agrofank Re: Agroman po raz kolejny IP: *.pl 22.10.01, 13:09
                            Byłam na budowie wczoraj i na moje oko nie wygląda to na zakończenie stropów!!
                            My podpisaliśmy umowę w połowie sierpnia i już mamy ponad miesięczny poślizg co
                            do terminu raty nr 2 i parotygodniowy do 3, bo stan rzeczywisty nie odpowiada
                            harmonogramowi!! A jak to wygląda u ciebie? Kiedy podpisałś umowę i jak masz
                            rozpisane raty? Prawdopodobnie mamy różne harmonogramy!!bo według mojego
                            pierwsze piętro miało być ZAKOŃCZONE 15.10.2001
                            • Gość: Smerda Re: Agroman po raz kolejny IP: 134.65.212.* 22.10.01, 15:50
                              Moja umowa była podpisana pod koniec sierpnia. W Harmonogramie masz :
                              Nr raty 3 procent 17% kwota ... Termin wpłaty 15-10-2001 Etap – Ściany
                              nośne .... itp.
                              I ty wpłacasz ratę na wykonanie tego etapy. Dlatego etap nr 3 powinien być
                              zakończony 15-11-2001.
                              Dlatego moim zdaniem wszystko jest ok.

Widziałem na budowie że jeden z Orionów ma wylany już strop pierwszego piętra.
                              Pozdrawiam
                              • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: 192.168.25.* / *.ts.pl 23.10.01, 16:01
                                Jak tam posuwają sie prace na osiedlu Brzeziny. Ostateczny termin oddania
                                projektów wnętrz ze ściankami i siecią upływa 15 listopada
                                • Gość: Sasiad Re: Agroman po raz kolejny IP: *.pg.com 24.10.01, 10:03
                                  Czy wiecie cos o postepach w Orionie 4? Ja dlugo zastanawialem sie pomiedzy
                                  Orionem 5 i Orionem 4 ... wybralem 4, a teraz pluje sobie w brode, bo w 5tce
                                  buduja juz 1wsze pietro ... a 4ka wydaje mi sie, ze jest na poziomie co najwyzej
                                  fundamentow... Czy ktos moze cos na ten temat powiedziec?

• Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 24.10.01, 10:11
                                    Myślę, że nie powinienś się przejmować bo przecież masz wpisany termin oddania
                                    budynku i Agroman twierdzi ze się wyrobi w tym terminie. Jeżeli chodzi o Oriona
                                    5 i Pegazy po jego bokach to buduje je inna firma niż Twojego Oriona i dlatego
                                    widać różnicę w postępach robót. Nie znaczy to, że twoja firma jest gorsza,
                                    tylko przy panujących tam warunkach gruntowych najdłużej trwa robienie
                                    fundamentów, a potem to już idą szybko z murowaniem ścian - patrz pozostałe
                                    budynki. Według zapewnień w biurze sprzedaży wszystie budynki będą zadaszone do
                                    końca roku - już ktoś o tym tu wspominał.
                                    Może łatwo mi się mądrzyć bo jestem w Orionie 5, ale się nie przejmuj.
                                    Pozdrawiam Sąsiada.
                                    • Gość: Probe Re: Agroman po raz kolejny IP: *.teta.com.pl 25.10.01, 10:13

> Nie znaczy to, że twoja firma jest gorsza,
                                      > tylko przy panujących tam warunkach gruntowych najdłużej trwa robienie
                                      > fundamentów, a potem to już idą szybko z murowaniem ścian - patrz pozostałe
                                      > budynki.

A o jakich innych, tam panujących warunkach gruntowych piszesz? Czy dzieje sie
                                      tam coś, co Agroman stra się ukryć. Kupiłem mieszkanie w Pegazie 4 na parterze,
                                      który ma strasznie duże opóźnienie i wszelkie wzmianki o jakichkolwiek opóźnienia
                                      spowodowanych odmiennymi warunkami gruntowymi powodują u mnie dreszcz emocji
                                      (niekoniecznie pozytywnych). Więc jak to jest z tymi warunkami, co tam się tak
                                      naprawdę dzieje i czy nie będzie to mogło mieć wpływu na jakość użytkowania tego
                                      mieszkania w przyszłości. Zadaje to pytanie Szanownym Sąsiadom, bo zdaje sobie
                                      sprawę, że Agroman nie ma w tym żadnego interesu, żeby udzielić mi rzetelnej
                                      odpowiedzi.
                                      • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 25.10.01, 10:21
                                        Mówiąc o warunkach gruntowych miałem na myśli to, że są one typowe dla całej
                                        Białołęki, czyli jak wiadomo jest to starorzecze Wisły i wilgoć jest około 1,5
                                        m w głąb. Ale ja bym się tym nie przejmował (mam mieszkanie na parterze) bo w
                                        czasie robót budowlanych poziom tej wilgoci spadnie o dalszy metr, a poza tym
                                        zapewniono mnie w firmie że wszelkie badania geologiczne są wykonane i wszystko
                                        jest OK. Poza tym jesteśmy dość daleko od Wisły więc ja sie tym jakoś
                                        specjalnie nie przejmuję (mam znajomych mieszkających na Białołęce i nie skarżą
                                        się na wilgoć). A o ile wiem po prostu przy fundamentach trzeba robić drenaże i
                                        dlatego trwa to trochę dłużej. Szczerze mówiąc wolę trochę dłużej a lepiej niż
                                        szybką fuszerkę bez przygotowania gruntu.
                                        Pozdraiwam Sąsiada.
                                        • Gość: kkk Re: Agroman po raz kolejny IP: *.proszynski.pl 25.10.01, 12:13
                                          Szukam osób, które mają mieszkanie 38, 8 m w Pegazach na pierwszym piętrze, nad
                                          garażami. Co myślicie o daszku pod oknami?
                                          • Gość: nowy Re: Agroman po raz kolejny IP: 212.244.106.* 25.10.01, 13:00
                                            Gość portalu: kkk napisał(a):

> Szukam osób, które mają mieszkanie 38, 8 m w Pegazach na pierwszym piętrze, nad
                                            >
                                            > garażami. Co myślicie o daszku pod oknami?

Ja tak z ciekawości, z którego Pegaza jesteś KKK?

• Gość: kkk Re: Agroman po raz kolejny IP: *.proszynski.pl 25.10.01, 17:04
                                              z pegaza 2
                                              • Gość: nowy Re: Agroman po raz kolejny IP: 212.244.106.* 26.10.01, 09:07
                                                Gość portalu: kkk napisał(a):

> z pegaza 2

No to witam sąsiada i pozdrawiam.

• Gość: kkk Re: Agroman po raz kolejny IP: *.proszynski.pl 26.10.01, 09:31
                                                  na którym piętrze mieszkasz? ja będę na pierwszym, z oknami na wschód
                                                  • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: 192.168.25.* / *.ts.pl 26.10.01, 09:38
                                                    A jak nie było tak i nie ma w dalszym ciągu sąsiadów z Pegaza III.
                                                    POzdrawiam wszystkich Agromanów
                                                  • Gość: Weronika Re: Agroman po raz kolejny IP: *.mofnet.gov.pl 26.10.01, 10:32
                                                    Chciałam się ujawnić, mam mieszkanko na parterze w Pegazie III.
                                                  • Gość: nick Re: Agroman po raz kolejny IP: 192.168.25.* / *.ts.pl 26.10.01, 10:34
                                                    Gość portalu: Weronika napisał(a):

> Chciałam się ujawnić, mam mieszkanko na parterze w Pegazie III.

Niezmiernie się ciesz, że kogoś znalazłem z sąsiadów. Jak tam podział ścianek
                                                    ustalony. Byłaś może ostatnio na budowie i jak Pegaz III rośnie w górę?
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: George Re: Agroman po raz kolejny IP: 195.116.92.* 26.10.01, 10:54
                                                    Witamy sąsiadkę, może jako pracownik Ministerstwa Finansów pomożesz nam w
                                                    interpretacji przepisów podatkowych i uratujesz przed ewentualnym wprowadzeniem
                                                    VAT-u.
                                                    Piszesz że masz mieszkanko na parterze. Może zdradzisz z której strony, bo jak
                                                    na rogu przy Orionie 5 to będziemy przez miedzę.
                                                    Pozdrawiam
                                          • Gość: Reni Re: Agroman po raz kolejny IP: 192.168.0.* 30.10.01, 09:09
                                            Witam wszystkich sąsiadów!
                                            Kupiłam mieszkanie nad garażem w Pegazie też na pierwszym piętrze.O co chodzi
                                            z tym daszkiem?
                                        • Gość: Sasiad Re: Agroman po raz kolejny IP: *.pg.com 25.10.01, 13:02
                                          George,
                                          Fajnie sie slucha takich zapewnien ... brzmia co prawda jak z Agromana, ale
                                          jako, ze sam jestem dosyc przekonany do tej inwestycji, rozumiem, ze ktos kto
                                          ma mieszkanie w 5tce i buduje sie mu juz 1 pietro moze byc entuzjastyczny.

Zgadzam sie z Toba, ze lepiej solidnie cos odwodnic, niz na szybko fuszerka.
                                          Mam nadzieje, ze tak rzeczywiscie jest... Ale zapewnienia Agromana, ze do konca
                                          roku bedzie stan surowy zamkniety to mozna chyba wlozyc miedzy bajki. Ja mam
                                          nadzieje, ze oni w Orionie 4 wyjda przed totalna zima z fundamentow i moze
                                          postawia parter... Bo jak przysypie snieg to przy braku stanu zamknietego
                                          surowego bedzie totalny zastoj...

Mam nadzieje, ze sie myle...

Pozdrawiam sasiadow, a szczegolnie z Parteru Oriona 4!
                                          Sasiad
                                          • Gość: Probe Re: Agroman po raz kolejny IP: *.teta.com.pl 26.10.01, 10:11
                                            Szukam kogoś, kto kupił mieszkanie w Pegazie 4.
                                            Czy są tacy wśród nas?
                                            • Gość: kkk Re: Agroman po raz kolejny IP: *.proszynski.pl 26.10.01, 13:48
                                              Szukam osób, które kupił mieszkanie 38,8. Co zrobiliście ze ścianami? Jakie
                                              macie propozycje przebudowy?
                                              • mmj Re: Agroman po raz kolejny 26.10.01, 16:32
                                                a
                                              • mmj Re: Agroman po raz kolejny 26.10.01, 16:34
                                                cos mi sie przytrafilo w poprzedniej wiadomosci
                                                ja tez mam mieszkanko w orionie 4 i pozdrawiam sasiadow, te opznienia tez nie
                                                bardzo mi sie podobaja aletrzeba pamietac o tym ze to kiedys byly grunty rolne
                                                i o tym co juz wczesniej bylo napisane, generalnie wszysko wydaje sie byc OK
                                                choc agroman mial w stosunku do mnie juz wpadke
                                                • Gość: KW Re: Agroman po raz kolejny IP: *.proszynski.pl 29.10.01, 07:42
                                                  mmj napisał(a):

> cos mi sie przytrafilo w poprzedniej wiadomosci
                                                  > ja tez mam mieszkanko w orionie 4 i pozdrawiam sasiadow, te opznienia tez nie
                                                  > bardzo mi sie podobaja aletrzeba pamietac o tym ze to kiedys byly grunty rolne
                                                  > i o tym co juz wczesniej bylo napisane, generalnie wszysko wydaje sie byc OK
                                                  > choc agroman mial w stosunku do mnie juz wpadke

napisz coś więcej o tej wpadce - co się stało? KW
              • justyna000010 Re: Agroman po raz kolejny 29.10.01, 17:23
                Witam wszystkich Agromanów!
                Chyba nie udalo mi się dotąd dostrzec na forum mieszkańców Pegaza I, więc
                ujawniam się i oczywiście serdecznie pozdrawiam sasiadów z całego osiedla.
                Ponieważ sama również jestem bardzo zainteresowana zmianą ustawienia
                grzejników, co uwzględniłam w zlożonym w Agromanie własnym projekcie
                rozwiązania wnętrza, chętnie usłyszę, czy komuś udało się już uzyskać
                akceptację zmiany właśnie ustawienia grzejników.

J.
                • sheat Re: Agroman po raz kolejny 27.11.01, 15:07
                  Witam
                • sheat Re: Agroman po raz kolejny 03.12.01, 13:06
                  witammm...
                  justyna000010 napisał(a):

> Witam wszystkich Agromanów!
                  > Chyba nie udalo mi się dotąd dostrzec na forum mieszkańców Pegaza I, więc
                  > ujawniam się i oczywiście serdecznie pozdrawiam sasiadów z całego osiedla.
                  > Ponieważ sama również jestem bardzo zainteresowana zmianą ustawienia
                  > grzejników, co uwzględniłam w zlożonym w Agromanie własnym projekcie
                  > rozwiązania wnętrza, chętnie usłyszę, czy komuś udało się już uzyskać
                  > akceptację zmiany właśnie ustawienia grzejników.
                  >
                  > J.

• Gość: KBG Umowa w formie aktu notarialnego?????? IP: 217.153.88.* 29.10.01, 10:58
      Witam wszystkich!!
      Z racji tego że jestem zainteresowany tą inwestycją, mam pytanie czy ktoś
      podpisał umowę z Agromanem w formie aktu notarialnego i co to daje?
      Dzięki za wszelkie info dotyczące waszych zmian w umowie z Agromanem.

Pozdrawiam
      • Gość: Sasiad Re: Umowa w formie aktu notarialnego?????? IP: *.pg.com 29.10.01, 12:30
        Sam zastanawiam sie nad podpisaniem takiej umowy. Czy ktos moze wie ile to
        kosztuje?

O ile wiem, to daje to tyle, ze w momencie wywrocenia sie Agromana (chron nas
        Panie Boze przed tym) akt notarialny daje Ci prawo do tego co juz
        wybudowali/udzialu w ziemi. W innym przypadku jestes tylko jednym z wielu
        wierzycieli, ktorzy zwracaja sie do syndyka o splate ich wierzytelnosci z masy
        spadkowej. W rezultacie prawdopodobienstwo dostania czegokolwiek jest bardzo
        nikle. Najgorsze - nieruchomosc nalezy do syndyka...
        W sumie fajnie, ze daja mozliwosc podpisania aktu - nie wszyscy developerzy to
        robia.

Jezeli jestes pewien kondycji i uczciwosci Agromana, to podpisanie umowy
        notarilnej to glownie dodatkowe koszty.

Gość portalu: KBG napisał(a):

> Witam wszystkich!!
        > Z racji tego że jestem zainteresowany tą inwestycją, mam pytanie czy ktoś
        > podpisał umowę z Agromanem w formie aktu notarialnego i co to daje?
        > Dzięki za wszelkie info dotyczące waszych zmian w umowie z Agromanem.
        >
        > Pozdrawiam

• Gość: KBG Możliwość nie oddania w terminie???? IP: 217.153.88.* 29.10.01, 15:14
          Szanowni koledzy i koleżanki, czy też w swoich umowach macie taki zapis, że
          płaca odsetki w wys... itd ale nie w przypadku opóźnień związanych z złymi
          warunkami atmosferycznymi jak również w przypadku zatrzymania prac ze względu
          na organy administracyjne itd.
          Nasuwa mi się pytanie, czy ktoś kto ustala termin oddania na listopad nie
          powinien się liczyć z takimi warunkami atmosferycznymi i termin dać taki aby to
          uwzględnić? Czy to nie jest po prostu ich zabezpieczenie?
          Pozdrawiam
      • Gość: KBG Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 217.153.88.* 30.10.01, 10:27
        Cześć Wszystkim!
        Mam Pytanie w jaki sposób Agroman potwierdza wam Wpłaty kolejnych transz,
        ponieważ dowiadywałem się i w Urzędzie skarbowym wymagają faktury Vat
        Pozdrawiam i proszę o odopowidzi!!!!!
        • Gość: Smerda Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 134.65.212.* 30.10.01, 10:42
          Normalnie za każdą ratę wydawali faktury pro-forma (czy cos takiego)
          W ostatnią sobotę otrzymałem wreszcie fakturę VAT (wpłacone ponad 60 % wartości
          mieszkania). Trwało to trochę bo musiałem najpierw napisać oświadczenie (kupuje
          mieszkanie z moja dziewczyną) w jakich procentach faktura ma być podzielona.

Pozdrawiam
          • Gość: Cozzi Co z Orionem? IP: 195.136.47.* 30.10.01, 11:17
            Witam sasiadow! Kupilem mieszkanko w Orionie 2 ale nawet nie zaczeto go
            budowac. Czy ktos wie dlaczego?
            Czy jest mozliwosc podzielenia grzejnika w "duzym" pokoju na 2 mniejsze?
          • Gość: KBG Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 217.153.88.* 30.10.01, 11:26
            Dzięki za info, ale ja zastanawiam się nad wycofaniem z drugiej części
            inwestycji, ponieważ proforma to nie jest dokument, który honoruje Urząd
            Skarbowy i niestety nie załapię się na ulgę budowlaną. A tak w ogóle to
            dowiadywałem się i inni deweloperzy wystawiają faktury w ciągu 7 dni od wpłaty
            każdej transzy.
            Pozdrawiam
            • Gość: George Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 195.116.92.* 30.10.01, 11:42
              Według moich informacji, wystawiają faktury pro-forma dlatego, że nie mają
              takiego obowiązku dopóki nie przekroczysz 50 proc. wpłat. Jednak powtarzam,
              tylko nie mają takiego obowiązku i automatycznie nie wystawiają Ci faktury VAT.
              Jeżeli wystąpisz o fakturę VAT po wpłaceniu nawet 20 proc. to nie powinni Ci
              robić problemu (piszę nie powinni bo sam nie próbowałem tego manewru bo do
              końca roku przekroczę 50 proc. i dostanę taką faktuę automatycznie).
              Pozdrawiam
              • Gość: KBG Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 217.153.88.* 30.10.01, 11:57
                Niestety nie jest to takie proste, ponieważ bardzo pokrętnie się tłumaczą i w
                żaden sposób nie chcą czegoś takiego wystawić. Reasumując wpłacasz pieniądze i
                nie masz na to żadnego potwierdzenia. nie wiem co kombinuja, ale mi to się nie
                podoba, i nie wpłacę 50% jeżeli oni wykonają prace ziemne.
                Pozdrawiam Wszystkich
                • Gość: Sasiad Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.pg.com 30.10.01, 12:55
                  Witam sasiadow,
                  Tez mnie to za przeproszeniem #$*!, bo w Orionie 4 jest dziura w ziemi, a oni
                  zadaja ode mnie 50%, albo nici z ulgi. I co ... i musze zaplacic, bo inaczej
                  lepiej by bylo kupic bezstresowo mieszkanie juz stojace.

Probowalem dostac fakture na mniej niz 50% - najpierw obiecywali, obiecywali, a
                  potem sie okazalo ze sie nie da. I co najlepsze jest to jedyny developer, jakie
                  spotkalem ktory robi takie problemy... Ale niewiele im mozna zrobic, bo zgodnie
                  z prawem obowiazek maja dopiero po 50%... Tlumacza sie, ze inaczej nie moga, bo
                  tak mowi ustawa. Ale mogliby, wystarczy ze beda sprzedawac mieszkanie w
                  etapach, wtedy za kazdy etap mozna wystawic osobna fakture.

Mysle, ze im wiecej osob napisze podanie do Prezesa tym wieksza szansa, ze to
                  sie zmieni, bo dzial sprz. przynajmniej z pozoru chce pomoc...

Pozdrawiam.
                  Sasiad
                  • Gość: KAROLINA ulga budowlana IP: *.proszynski.pl 31.10.01, 08:25
                    Mam pytanie, do wszystkich, którzy będą korzystali z ulgi budowlanej i
                    wypełniają PIT-37:

CZY ODLICZAM KWOTĘ KTÓRA PODANA W BĘDZIE W RUBRYCE NR 75, CZY SUMĘ KWOT Z
                    RUBRYK 75 I 78?

(75 - pobrana zaliczka na podatek, pomniejszona o kwotę składek na
                    ubezpieczenie zdrowotne, odliczoną przez płatnika, a wykazaną w poz. 78;
                    78 - składki na ubezpieczenie zdrowotne odliczone w roku podatkowym przez
                    płatnika, zgodnie z przepisami o systemie ubezpieczeń społecznych)
                  • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 31.10.01, 11:40
                    Witam sąsiadów!
                    Ja niestety też do końca roku nie wpłacę 50% i martwię się tym. Wytłumaczcie mi
                    dlaczego tak ważna jest data faktury, chyba wyszczególnione są raty na fakturze
                    VAT wraz z datami? Liczy się przecież kiedy zostały poniesione wydatki. Proszę
                    o pomoc!!!!!!!Dlaczego ulga przepada?
                    • Gość: KBG Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 217.153.88.* 31.10.01, 13:02
                      Dlatego tak ważna jest faktura z datą z tego roku, bo tylko rozpoczęcie
                      inwestycji w tym roku daje prawo do do ulgi w latach następnych, jeżeli zaś w
                      tym roku nie masz takiej faktury to nie masz prawa do odliczania wydatków z
                      tytułu dużej ulgi a co za tym idzie przepada Ci możliwość odliczania w latach
                      następnych.
                      Pozdrawiam wszystkich
                      • Gość: nick Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.25.* 31.10.01, 13:09
                        Ludzie przestańcie panikowqać. Agroman nie może wystawiać teraz normalnych
                        faktrur VAT, bo nie jest płatnikiem Vat.(patrz usatwa o VAT) Dowodem
                        potwierdzającym wpłaty jest faktura pro forma, która jest jedyną faktura ,
                        która teraz może wystawic Agroman i US dobrze o tym wiedząq, to im musi
                        wystarczyć jako dowody wpłat. Mój US przyją moje wyjasnienie i juz korzytsam z
                        ulgi budowalnej.
                        P>S Jak tam PEGAZ III na jakim etapie jest budowa?
                        • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 31.10.01, 13:51
                          Drogi sąsiedzie!
                          Czy mógłbyś napisać jak uargumentować w US faktury pro-forma? Masz już za sobą
                          stoczony bój coś mi się wydaje, że to nie będzie takie proste
                          • Gość: nick Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.25.* 31.10.01, 14:29
                            Gość portalu: Reni napisał(a):

> Drogi sąsiedzie!
                            > Czy mógłbyś napisać jak uargumentować w US faktury pro-forma? Masz już za sobą
                            > stoczony bój coś mi się wydaje, że to nie będzie takie proste

Droga sąsiadko.
                            Developer nie jest płatnikiem podatku VAT, każdy lub prawie każdy w US o tym wie
                            i nie może wystawić pfaktury VAT. Taką faktur faktycznie może wystawić, ale jest
                            to faktura zbiorcza ze sprzedaży mieszkania. Chcąc skorzytsać jeszcze teraz z
                            ulgi budowlanej, wystarczy (musi) faktura pro forma. Nie musisz mieć wpłacone
                            okreslonej kwoty. Wystarczy I rata.
                            Autentycznie jesteś sąsiadką z Pegaza III?
                            • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 31.10.01, 17:23
                              Sąsiedzie z Pegaza III!
                              Dziękuje za wyjaśnienia i pozdrawiam - sąsiadka z Pegaza V.
                              • Gość: nick Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.25.* 05.11.01, 09:10

> Sąsiedzie z Pegaza III!
                                > Dziękuje za wyjaśnienia i pozdrawiam - sąsiadka z Pegaza V.

Nie ma za co? Słuchaj byłaś może ostatnio na budowie , jak tam Pegaz III, V juz
                                pewnie skończona?
                                • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 05.11.01, 11:28
                                  Witam Sąsiada!
                                  Niestety nie byłam na budowie i nie wiem co się tam dzieje ale Pegaz III rośnie
                                  szybko (widziałam go jadąc do pracy). Mój US nie jest w Warszawie i boję się że
                                  nic nie wskóram. Dodatkowo pani z księgowości z Agromana powiedziała że w 99%
                                  urzędy nie uznają faktury pro-forma. Szkoda że nikt w salonie sprzedaży mi o
                                  tym nie powiedział.Sąsiedzie co robić? Pomocy!
                                  • Gość: Sasiad Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.pg.com 05.11.01, 11:43
                                    Moj US i US mojej zony (z dwuch roznych miast w Polsce) nie akceptuja faktur
                                    Pro-Forma ani zadnych oswiadczen o wplacie - tylko faktury VAT. Wystarczy sobie
                                    zreszta przeczytac ustawe o podatku dochodowym od osob fizycznych. Do odliczen
                                    uprawniaja faktury VAt od developerow i dowody wplat do spoldzielni. Prawda
                                    jest, ze niektore US MOGA zaakceptowac proforme, ale nie musza, co potwierdza
                                    zreszta sam Agroman.
                                    Jedyne rozwiazanie jakie mielismy to wplacic 50% jeszcze w tym roku (tym
                                    bardziej, ze Agroman zgodzil sie na opoznienie kolejnych wplat).

Najdziwniejsze jest to, ze sporo uznanych i duzych developerow wystawia faktury
                                    VAT 0% na sprzedaz 1 Etapu mieszkania... Agroman twierdzi, ze to jest
                                    bezprawne, ale znowu jest to przedmiot, ktory moze podlegac roznym
                                    interpretacjom...

Pozdrawiam wszystkich!
                                  • Gość: nick Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.25.* 05.11.01, 15:21
                                    Słuchaj Reni,
                                    Ja też nie jestem z Warszawskiego US, ale mój uznał, gdzy dzowniłem po innych
                                    miastach to też uznawali, powiedz na co oni sie powołują iz nie chcą uznać
                                    faktury pro forma. tak jak napisałem wcześniej developer nie wysatwi teraz
                                    noramlenej faktury bo nie jest płatnikiem podatku VAT.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 05.11.01, 16:11
                                      Witaj !
                                      Nie wiem komu wierzyć Smerda pisze że są płatnikami podatku Vat. KsięgowA z
                                      Agromana nie wspominała nic o podatku VAT ale że taką sytuację reguluje ustawa
                                      o podatku od osób prawnych. Jeśli możesz opisz Twój sposób argumentacji w US.
                                      Pozdrawiam!
                                • Gość: Smerda Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 134.65.212.* 05.11.01, 11:45
                                  Drodzy Sąsiedzi AGROMAN wydaje faktury VAT i jest płatnikiem VAT. Stawka jego
                                  co prawda wynosi 0%, ale dzięki temu my jako kliencie nie jesteśmy obciążani
                                  tym podatkiem.

Pozdrawiam

PS. byłem na budowie w Sobotę jeden z Orionów oraz Pegaz ma już 2 p. bez
                                  sufitu. Mój Orion 1 jakby staną pojawiły się tylko cegły na 1 piętrze. Mam
                                  wrażenie że ekipy zostały przerzucone na budynki które maja problemy z
                                  fundamentami.
                                  • Gość: Sasiad Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.pg.com 05.11.01, 17:48
                                    Oczywiscie,ze Agroman jest platnikiem Vat. Oni nie chca wystawiac faktur
                                    czesciowych powolujac sie na mozliwosc potraktowania ich przez US jako faktury
                                    za uslugi budowlane, co byloby obciazone 7% stawka VAT vs. 0% za mieszkania.
                                    Calosciowej rowniez nie chca wystawic ze wzgledu na przepisy VAT.
                                    Podstawy maja - choc inni developerzy sprzedaja mieszkania w ratach na 0% VAT i
                                    nic sie nie dzieje, to nie znaczy, ze oni musza. Choc bylaby to ich dobra wola -
                                    ale Pani od finansow jest nieugieta.

Co do nieakceptowania faktur pro-forma - "Ustawa o podatku dochodowym od osob
                                    fizycznych". Cytuje:

Rozdzial 6
                                    Art 27 a...

6. Wysokość wydatków na cele określone w ust. 1 ustala się na podstawie
                                    dokumentów stwierdzających ich poniesienie, z tym że:
                                    1) wysokość wydatków na cele wymienione w ust. 1 pkt 1 lit. b) i d)-g) i pkt 3
                                    lit. b) ustala się na podstawie faktury wystawionej wyłącznie przez podatnika
                                    podatku od towarów i usług, nie korzystającego ze zwolnienia od tego podatku,
                                    lub dowodu odprawy celnej, a w przypadku wpłat na wyodrębniony fundusz
                                    remontowy spółdzielni mieszkaniowej lub wspólnoty mieszkaniowej - na podstawie
                                    dowodu tej wpłaty,

Cele wymienione to min. zakup i budowa mieszkania/domu. Jezeli US mowi, ze
                                    akceptuje ProForme to fajnie, ale wzialbym opine pismemna... Jak urzad mowi, ze
                                    mozna to przy kontroli moze znaczyc, ze mowil, a nie ze mozna... Faktura Pro
                                    Forma nie jest faktura w rozumieniu Ustawy o podatku VAT.

Pozdrawiam
                                    Sasiad
                                    • Gość: nick Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.25.* 05.11.01, 18:11
                                      Gość portalu: Sasiad napisał(a):

> Oczywiscie,ze Agroman jest platnikiem Vat. Oni nie chca wystawiac faktur
                                      > czesciowych powolujac sie na mozliwosc potraktowania ich przez US jako faktury
                                      > za uslugi budowlane, co byloby obciazone 7% stawka VAT vs. 0% za mieszkania.
                                      > Calosciowej rowniez nie chca wystawic ze wzgledu na przepisy VAT.
                                      > Podstawy maja - choc inni developerzy sprzedaja mieszkania w ratach na 0% VAT i
                                      >
                                      > nic sie nie dzieje, to nie znaczy, ze oni musza. Choc bylaby to ich dobra wola
                                      > -
                                      > ale Pani od finansow jest nieugieta.
                                      >
                                      > Co do nieakceptowania faktur pro-forma - "Ustawa o podatku dochodowym od osob
                                      > fizycznych". Cytuje:
                                      >
                                      > Rozdzial 6
                                      > Art 27 a...
                                      >
                                      > 6. Wysokość wydatków na cele określone w ust. 1 ustala się na podstawie
                                      > dokumentów stwierdzających ich poniesienie, z tym że:
                                      > 1) wysokość wydatków na cele wymienione w ust. 1 pkt 1 lit. b) i d)-g) i pkt 3
                                      > lit. b) ustala się na podstawie faktury wystawionej wyłącznie przez podatnika
                                      > podatku od towarów i usług, nie korzystającego ze zwolnienia od tego podatku,
                                      > lub dowodu odprawy celnej, a w przypadku wpłat na wyodrębniony fundusz
                                      > remontowy spółdzielni mieszkaniowej lub wspólnoty mieszkaniowej - na podstawie
                                      > dowodu tej wpłaty,
                                      >
                                      > Cele wymienione to min. zakup i budowa mieszkania/domu. Jezeli US mowi, ze
                                      > akceptuje ProForme to fajnie, ale wzialbym opine pismemna... Jak urzad mowi, ze
                                      >
                                      > mozna to przy kontroli moze znaczyc, ze mowil, a nie ze mozna... Faktura Pro
                                      > Forma nie jest faktura w rozumieniu Ustawy o podatku VAT.
                                      >
                                      > Pozdrawiam
                                      > Sasiad

Sąsiedzie coś jest nie tak z przepisami, skoro mój US wcale sie nie dziwił, że
                                      przedsatwiłem im teraz fakturę pro forma, za 19 % wpłaconej sumy mieszkania.
                                      Jesli ktoś teraz chce wystąpić juz o niepobieranie zaliczek na poczet podatku
                                      dochodowego w ramach ulgi budowlanej to faktura prof forma MUSI WYSTARCZYĆ
                                      Pozdrawiam
                                      Nick
                                      • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 12.11.01, 11:56
                                        Drodzy Sąsiedzi!
                                        Mam dla was radosną nowinę. W piątek obiecano mi zamianę faktury pro-forma na
                                        fakturę VAT mimo tego że nie przekroczyłam i nie przekroczę do końca roku
                                        magicznych 50%. Pozdrawiam , szczególnie wszystkich z Pegaza V.
                                        • Gość: Ala Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.*.*.* 12.11.01, 13:26

> Drodzy Sąsiedzi!
                                          > Mam dla was radosną nowinę. W piątek obiecano mi zamianę faktury pro-forma na
                                          > fakturę VAT mimo tego że nie przekroczyłam i nie przekroczę do końca roku
                                          > magicznych 50%. Pozdrawiam , szczególnie wszystkich z Pegaza V.

i jest sie z czego cieszyc ? inni robia to bez laski a z nami sabie w kulki leca chyba, jak dostaniesz ta
                                          fakture to napisz, tez chcialam tak zrobic
                                        • Gość: witt Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.centertel.pl 12.11.01, 16:33

> Drodzy Sąsiedzi!
                                          > Mam dla was radosną nowinę. W piątek obiecano mi zamianę faktury pro-forma na
                                          > fakturę VAT mimo tego że nie przekroczyłam i nie przekroczę do końca roku
                                          > magicznych 50%. Pozdrawiam , szczególnie wszystkich z Pegaza V.

Wiatam sąsiadkę z PEGAZA V. Napisz ci się to udało zrobić? Mam podobny problem i
                                          nie wiem jak na nich nacisnąć. Czy było trudno ??

P.S Na którym piętrze będziesz zamieszkiwać ...
                                          • Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 13.11.01, 09:28
                                            >
                                            > Wiatam sąsiada z PEGAZA V!
                                            Moja radość była przedwczesna i niestety nic się nie uda zrobić.Dzisiaj byłam w
                                            Agromanie i handlowcy stwierdzili, że pomylił się prezes.Naciskanie nic nie da.
                                            Będę mieszkała na I piętrze a Ty?
                                            • Gość: witt Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: *.centertel.pl 13.11.01, 11:38

> >
                                              > > Wiatam sąsiada z PEGAZA V!
                                              > Moja radość była przedwczesna i niestety nic się nie uda zrobić.Dzisiaj byłam w
                                              > Agromanie i handlowcy stwierdzili, że pomylił się prezes.Naciskanie nic nie da.
                                              > Będę mieszkała na I piętrze a Ty?

No, szkoda. Już się zastanawiałem jak z nimi rozmawiać. Ja będę mieszkał nad
                                              sąsiadką.... A jaki numerek mieszkania ???

• Gość: Reni Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 192.168.0.* 13.11.01, 13:43

Wiatam ponownie sąsiada z PEGAZA V!
                                                Będę zamieszkiwała lokal na I piętrze nad garażem. A sąsiad?

• Gość: witt Re: Dokumenty potwierdzające kolejne wpłaty kredytu??? IP: 194.9.223.* 13.11.01, 18:56

>
                                                  >
                                                  > Wiatam ponownie sąsiada z PEGAZA V!
                                                  > Będę zamieszkiwała lokal na I piętrze nad garażem. A sąsiad?
                                                  >
                                                  My również będziemy mieszkać nad garażem...
                                                  Pozdrawiam

• Gość: NICK AGROMAN, ETAP I IP: 192.168.25.* 15.11.01, 10:37
      Drodzy AGromani, coś zapomnieliscie o naszym forum, żądnych pytań, nikt się nie
      szuka, nikt się nie dzieli rozwiązaniami wnętrz, ani postępami w budowie.
      Przecież przez najbliższe lata będziemy mieszkać na jednym osiedlu i i mijać
      sie na osiedlowych chodnikach, więc piszcie na forum i szukajcie sąsiadów.
      Jedynie ka-wa odezwała się z PEGAZA III, czyżby nie było w necie innych z
      PEGAZA III
      Pozdrawiam wszystkich
      NICK
      • Gość: George Re: AGROMAN, ETAP I IP: 195.116.92.* 15.11.01, 11:10
        No witam, rzeczywiście nasze osiedle wygląda coraz okazalej, dlatego uważam, że
        nawet byśmy mogli się spotkań w któryś weekend na budowie i wspólnie sobie to
        wszystko poogladać. Ja się zakotwiczyłem w Orionie 5 więc będziemy sąsiadami
        jeżeli chodzi o budynki (PEGAZ III jest obok mnie o ile się nie mylę).
        Odezwijcie się inni sasiedzi z Oriona 5 i spróbujmy się jakoś zorganizować.
        Wczoraj oddałem projekty, a na budowie słyszałem, że jest już strop nad 2
        piętrem więc niedługo będzie dach (niestety nie widziałem bo było już ciemno).
        PEGAZ III idzie zresztą w podbnym tempie.
        Pozdrawiam
        • Gość: Stephan Re: AGROMAN, ETAP I IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 11:47
          Witam...

Ja również wybrałem ORION 5 i z ciekawością obserwuję kolejne etapy budowy...
          Pozdrawiam Agromanów...
          Stephan.
          • Gość: JOGI Re: AGROMAN, ETAP I IP: *.cplus.com.pl 21.11.01, 10:53

> Witam...
            >
            > Ja również wybrałem ORION 5 i z ciekawością obserwuję kolejne etapy budowy...
            > Pozdrawiam Agromanów...
            > Stephan.

JO! :) somsiedzi ;)

fajnie by bylo sie tam spotkac razem, bo jakos kurna nie pojac, ktoory z Was gdzie bedzie mieszkal, pierniczy mi sie
            jakos to w glowie. Strop nad drugim pietrem juz jest, schody do I pietra tez, w ciagu 2-3 tygodni ma sie pojawic dach.
            A pisze to, bo bylem tam wczoraj ;))

JO
            • Gość: joas Re: AGROMAN, ETAP I IP: *.el-4100100.acn.pl 03.12.01, 23:14
              cze niech zyje o5! ja mieszkac bede na parterze! mam spozniony zaplon i modem w
              domu a w pracy brak czasu na forum dlatego mnie nie widac. jakby jakies
              spotkanie sie wyklulo to ja chetnie czekam na mesydz landrynka666@wp.pl
              pzdr
          • Gość: joas Re: AGROMAN, ETAP I IP: *.el-4100100.acn.pl 03.12.01, 23:11
            niech zyje orion5 z zaczetym dachem (stan z ostatniego piatku). pozdrawiam i do
            zobaczenia
        • Gość: joas Re: AGROMAN, ETAP I IP: *.el-4100100.acn.pl 03.12.01, 23:18
          hej bede mieszkac na parterze.projekty oddalam 30 list bo tak sobie
          wynegocjowalam (to chyba jedna z nielicznych rzeczy jakie wynegocjowac mi sie
          udalo). hubsonek (vel hubert michalowski) powiedzial, ze wiadomo bedzie (czy je
          zaakceptowali czy nie) juz calkiem niedlugo - nie wiem co to mialo oznaczac...
          poza tym jest juz zaczety dach tzn byl w piatek, teraz go moze juz
          skonczyli:)))) chetnie pogadam ale na forum bywam rzadko wiec jak chcesz to
          pisz landrynka666@wp.pl pzdr
      • Gość: MI$ Re: AGROMAN, ETAP I IP: 194.181.153.* 19.11.01, 16:41
        czy może ktoś chce sprzedać udziały w tej inwestycji?
        • Gość: nick PEGAZ III IP: 192.168.25.* 20.11.01, 09:56
          Czy ktoś może wie, na jakim etapie jest PEGAZ III.
          Pozdrawiam
          • Gość: Sasiad 22% VAT IP: *.pg.com 21.11.01, 10:04
            Czy wiecie jak bedzie postepowal Agroman po wprowadzeniu VAT na materialy
            budowane lub mieszkania?
            Czy doda nam VAT do tych rat, ktorych jeszcze nie wplacilismy, czy do calej
            kwoty?
            Czy macie jakies zapisy w umowie, ktore chronily by Was przed koniecznoscia
            dodania VAT do kwot juz wplaconych? (Po tym jak przekroczy sie 50% wplat i
            dostanie fakture VAT). W umowie jest zapis, ze cena ulegnie zmianie, jezeli
            zmienia sie przepisy ... to w moim rozumienu zostawia im teoretycznie wolna
            reke. Mam nadzieje, ze sie myle...

Na temat tego co mysle o naszym rzadzie i panach B. i M. to nawet nie chce
            mowic, bo sie bede niepotrzebnie denerwowal...

Pozdrawiam,
            Sasiad.
        • Gość: Biały Re: AGROMAN, ETAP I IP: 195.116.92.* 22.11.01, 08:23
          Jeżeli jesteś zainteresowany to zapraszam na mail przemeque@poczta.gazeta.pl
    • winnik Re: Agroman - PEGAZ 4 07.01.02, 14:29
      witam wszystkich. Mieszka ktoś w tym budynki i chce sie podzielic wiadomościami
      • Gość: excel Re: Agroman - PEGAZ 4 IP: *.*.*.* 07.01.02, 14:54
        Witam sąsiada z Pegaz 4
        Byłem wczoraj przejazdem na osiedlu i nasz budynek jest na etapie I piętra bez
        stropu. Chyba musimy poczekać na efekty do wiosny.
        Mam jeszcze pytanie, czy ktoś może wie czy między ul. Głębocką a stojącymi od
        jej strony budynkami będzie jescze coś stało, jest tam bowiem dużo miejsca.
        Pozdrawiam,
        • winnik Re: Agroman - PEGAZ 4 07.01.02, 14:57
          Witam,
          ja sie wybieram dzisiaj lub jutro na budowę. jeśli chodzi o teren to od p.
          Huberta wiem, że maja tam posadzić drzewka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka