Dodaj do ulubionych

JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!!

16.10.05, 19:07
Kochani,
szukam opinii na temat tego Developera. Jaki standard mieszkań, czy są
terminowi???
bardzo proszę o opinię osoby, które ich sprawdzały bądź też takie, które już
mieszkają w ich inwestycjach!
Pozdrawiam serdecznie
Magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej74 Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 19:26
      A o wyszukiwarce na forum słyszałaś?
    • Gość: Agness Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 16.10.05, 19:49
      Haha, poszukaj w poprzednich wątkach. Jakość najczęściej do bani, nie wywiązują
      się z warunków umowy, oddają bloki z dużym opóźnieniem.
      Przy następnym pytaniu radzę użyć WYSZUKIWARKI (postów o JW jest, nie
      przesadzając, kilkaset!!)
      Agness
      • Gość: sigma Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 22:33
        Cześć Agnes,przeczytałam większość postów, bo też chcę kupic mieszkanie, ale
        niewiele mi to dalo. Piszą sami sfrustrowani, którym nic nie pasuje, a jak się
        komus coś podoba, to zaraz na niego naskakują, że niby zdrajca na Forum!
        Dlatego nic Ci nie radzę, sama to sprawdź. Ja wolę budować z dużym deweloperem,
        bo na pewno nie zbankrutuje, a JW jest chyba największy, to i dużo o nim piszą.
        Pogadaj z żywymi ludźmi w blokach, a nie z anonimami z sieci. Jak chcesz
        marmury i basen i widok na Pałac Kultury a masz kasy na skromną kawalerkę to
        też bedziesz niezadowolona. I zamiast bawic sie w klubach i cieszyc zyciem
        bedziesz siedziala przed komputerem i dzielila sie żalami z innymi.
        Powodzenia!
        Sigma
        • Gość: Agness Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 09:06
          Ja na przykład ostatnio kupiłam mieszkanie od Ebejotu. Dobra, czytelna umowa,
          żadnych problemów z developerem przy poprzednich inwestycjach, świetny stosunek
          jakości wykonania do ceny, a i cena jak na warszawskie warunki, całkiem
          przyzwoita.
          Wychodzę z założenia, że kredyt (bo niestety 80% zakupów jest w tej chwili
          kredytowana), który w dodatku jest brany na 30-35 lat, powinien pójść na
          solidne mieszkanie, którego nie trzeba będzie non stop remontować, czy
          sprzedawać zanim zostanie oddane do użytku.
          Dobre mieszkanie to takie, którego po kilku lat nie będzie się chciało
          sprzedać. Czy tak jest w przypadku JW.. śmię wątpić, czytając duuuużo ofert
          sprzedaży (zobacz na ul. Górna Droga, na Obrońców Tobruku, Ostrobramskiej,
          gdzie blok stoi od kilku lat, a jest wiele pustych mieszkań) i innych..

Po prostu nie polecam. Sama będę spłacała zobowiązania wieeele lat, ale
          przynajmniej mogę spać spokojnie.

Agness
        • zunia11 Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! 17.10.05, 16:03
          Hej,
          w pełni się z Tobą zgadzam. Mam paru znajomych, którzy kupili mieszkania od JWC
          i są zadowoleni. Ale jak tylko napisałam o tym na forum to od razu rzucono mi
          się do gardła, że to niemożliwe, że kłamię i chyba Ci znajomi są nienormalni,
          bo nikomu normalnemu nie podobają się mieszkania od JWC. A oni jakoś mieszkają
          i jest OK. Przeczytaj moje e-maile na forum pod hasłem: Sady Rembertowskie-
          szukam sąsiadów.

Pozdrawiam
        • jura1234 Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! 18.10.05, 15:37
          > Pogadaj z żywymi ludźmi w blokach

ROTFL, jeżeli w budynkach JW CONSTRUCTION takich znajdziesz;)))

pozdr.
          Agnieszka
        • Gość: weerona Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: 62.89.76.* 22.10.05, 18:53
          Trudno nie być sfrustrowanym jak wykładasz oszczędności swojego życia i trafia
          ci się taki bubel, ja przez pierwszy rok byłam w siódmym niebie, że mam swoje
          własne m4 a teraz czekam, kiedy spłacę kredyt i będę mogła pozbyć się mojego
          wymarzonego mieszkanka, mieszkam na Górnej Drodze - zapraszam chętnie pokażę
          wszystkie niedoskonałości nie tylko mieszkania, ale i osiedla.
          Czy podczas burzy rzeczą normalna jest, że przez okna i drzwi balkonowe leje
          się wodą - dla mnie nie.

Ania
          • educator1 Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! 24.10.05, 09:38
            Aniu moze konkrety.
            Napisz lokalizacje i budynek
            oraz rodzaj awarii.
            Pozdr
    • Gość: Kala Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: 212.33.86.* 17.10.05, 20:04
      Kiepskie wykonanie. W bloku na Tarchominie już w rok po
      oddaniu do użytku zaczęły pękać ściany, rozsunęła się
      podłoga (sic!). Sufit się łuszczy. Ogólnie tragedia i
      gdyby nie niska cena, to powiedziałabym, że JWC to chyba
      najgorszy developer. Ale wiadomo, za darmo nic nie ma.
      Generalnie jakość wykonania jak żarcie z Leader Price'a.
      • Gość: kaziorek Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.atman.pl / *.atman.pl 17.10.05, 21:44
        nie zgodze się z tobą. Materiały kiepskie to prawda ale wykonanie mieszkań w
        porządku. W mieszkaniach są równe ściany nasz glazurnik był pełen podziwu.
        natomiast ogromnie się opóźnia oddanie budynków. U nas rok
        • Gość: Dzony Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 08:54
          Co to jest rok - dla takich despaeratów jak Wy. Kupujcie sobie tam
          mieszkania !!! Dzięki Wam rynek mieszkaniowy jest jaki jest. I się nie zmieni -
          dopóki będą chęni na szłam JVC.
          • zunia11 Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! 18.10.05, 12:13
            Łatwo powiedzieć. Gdybym miała kasę to na pewno nie kupowałabym mieszkania (od
            żadnego dewelopera)- wybudowałabym sobie własny dom:. Jestem przekonana, że
            gdyby zarobki w tym kraju były na innym poziomie, ludzie na 100% nie kupowaliby
            mieszkań od JWC. Nastąpiłaby naturalna redukcja złych deweloperów.
      • Gość: b Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: 195.85.249.* 18.10.05, 12:23
        A może konkretniej, bo mieszkam na Tarchominie w tych blokach i jakoś nic do
        mnie nie doszło????? Oczywiście marmurów tam nie uświadczysz. Materiały są
        takie sobie, wykonanie (przynajmniej w moim bloku 9G) bez większego zarzutu(za
        wyjątkiem płyty parkingowej.
        Jedni wolą rezydencje z portierem inni zwykły blok, ale to już tylko od nich
        zależy i ich ......portfeli. A ci co kytykują , a raczej obrażają, tak
        zawzięcie nabywców mieszkań od JWC, to zwyczajnie brak im kultury. Równie
        dobrze możecie pukać się w czoło na widok ludzi idących do państwowych szpitali
        na ważną operację. No nie? Co za deb.....le, przecież są takie dobre szpitale w
        Szwajcarii.
        • Gość: sigma Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 16:01
          Piszecie, że JWC ma niesprzedane lokalne, bo w wielu oknach nie swiecą się
          światła. To spróbuje kupić np. Ostrobramską. Owszem, świateł nie ma, bo ludzie
          się zorientowali, że warto kupić i sprzedać. Zainwestowali a teraz zarabiają na
          tych mieszkaniach sprzedając je tak jak stoją z dużym zyskiem. I kupuja kolejne
          dwa np. na Górczewskiej. Znajomy kupił tam małe mieszkanie dwa lata temu po
          3150 a teraz wiecie po ile one chodza? Sprawdźcie sobie. To jest dopiero
          interes. Lepszy od kupowania miekszkania na wynajem, bo kasa leci od zaraz i
          moża kupować kolejne mieszkania w celach inwestycyjnych. Teraz budowa zanim z
          ziemi wyjdzie, to już ma sprzedane najbardziej atrakcyjne lokale. jak ktoś ma
          kasę, to na lokatach bankowych dziś nie zarobi tyle, co na dwupokojowych w
          dobrym miejscu, które sprzeda jeszcze przed kończem budowy tym, którzy chcą się
          wprowadzić natychmiast.
          Sigma
    • kasia-k Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! 20.10.05, 09:04
      jest grupa dyskusyjna:
      groups.google.pl/group/Osiedle-Gorczewska
      i jest również nasza stronka www
      republika.pl/osiedle_gorczewska/
    • Gość: X moga byc. IP: *.u.mcnet.pl 20.10.05, 16:30
      poza terminowoscia, bo opozniaja sie okrutnie - ale akurat mi nie zalezy na
      czasie. Wiem ze z jednym z budynkow na moim osiedlu poslizgneli sie 15miesiecy
      (sic!!)
      sciany rowne, niezle wykonanie, materialy ze sredniej polki - widzialem gorsze u
      lepszych developerow.
      No i pamietaj o negocjacji umowy z JWC - koniecznie!! tam jest pare punktow
      ktore TRZEBA zmienic- na swoja korzysc oczywiscie :-)! inaczej robia ludzi w
      bambuko a potem ci ludzie wylewaja swoje zale (bo nie przeczytali umowy tylko
      podpisali). Ja swoja umowe negocjowalem codziennie przez tydzien. :-) juz snila
      mi sie ta umowa...
    • Gość: doris Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 21.10.05, 16:17
      ja miesiac temu podpisalam umowe na mieszkanie na gorczewskiej. troche spraw
      wynegocjowalam z umowy, ktora wczesniej skonsultowalam z prawnikiem. jak sie
      wywiaza z umowy okaze sie za rok, narazie nasz budynek rosnie jak na drozdzach.
      • Gość: kuna Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 15:21
        Ciekawe jakie będziesz miał zdanie jak będziesz odbierał to g......,
        zasada u nich jest jedna "sprzedać i z......." a dokładnie kiedyś w biurze w
        intrako siedząc przy biurku, bo w tedy chciałem kupić tam mieszkanie usłyszałem
        tekst wypowiedzuany chyba przez kierowniczkę czy jakąś inną szychę do
        handlowca - " nich tylko podpisze umowę i z..........., co cie reszta obchodzi"
        ZREZYGNOWAŁEM z zakupu mieszkania.
    • Gość: Piter Pan Re: JW CONSTRUCTION !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 16:11
      Myszkina 28: na temat JWC moznaby juz napisac ksiaze.

Pytasz, czy sa terminowi? Zdecydowanie nie. Wszystkie
      budowy oddaja z opoznieniem od 6 do 12 miesięcy.
      Niewiele trzeba, by to potwierdzic - sama sobie
      wejdz na strone: www.jwconstruction.com.pl/hotinfo/
      i poczytaj protokoły z zebran z obecnymi klientami JWC.
      Praktycznie w każdym z pdf-ow deweloper tlumaczy sie
      z opoznienia. Daje Ci to do myslenia juz?

ZANIM KUPISZ mieszkanie w JW Construction, zapoznaj sie
      z interesujacymi wypowiedziami w Internecie, takimi jak tutaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=33261920&v=2&s=0

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka