Dodaj do ulubionych

Edbud - segmenty w Zamieniu

IP: *.chello.pl 21.10.05, 23:43
Czy ktoś z Was już zdecydował się na podpisanie umowy z Edbudem na te
segmenty - chętnie wymienię się informacjami.
Obserwuj wątek
    • Gość: irena Re: Edbud - segmenty w Zamieniu IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.05, 13:48
      Razem z mężem byloiśmy mocno zainteresowani tą inwestycją. Jednak
      zrezygnowaliśmy ponieważ EDBUD nie miał uregulowanych spraw z gruntami i nie
      mial pozwolenia na budowę. A jak jest teraz???????
      • Gość: Magda Re: Edbud - segmenty w Zamieniu IP: *.chello.pl 23.10.05, 10:49
        Podobno pozwolenie na budowę zostało już wydane, chociaż jest jeszcze
        nieprawomocne - jutro jadę je obejrzeć, póki co jestem pełna obaw, bo nie
        bardzo podobają mi się umowy (ani ta rezerwacyjna, ani ta o wybudowanie), a
        termin podpisania mam ustalony na wtorek :-( Będę negocjować
      • Gość: Magda Re: Edbud - segmenty w Zamieniu IP: *.chello.pl 25.10.05, 20:22
        Też zrezygnowałam z podpisania umowy - co prawda pozwolenie już otrzymali, ale
        umowa jest skonstruowana nieuczciwie, z rażącym naruszeniem praw nabywcy
        niezgodnym z obowiązującym prawem i niestety nie zgadzają się na jej zmianę.
        Poza tym dojazd do tego osiedla nie jest utwardzony i Edbud umywa ręce od
        odpowiedzialności, składając cały obowiązek na gminę. Z doświadczenia wiem, że
        inne firmy albo same budują drogi dojazdowe do osiedla, albo ustalają z gminą
        kiedy i na jakich warunkach gmina może to wziąć na siebie - ta firma nie
        interesuje się tym tematem. Tak samo jak nie interesuje jej infrastruktura
        wokół osiadla - nie mogłam się dowiedzieć jaka w okolicy działa sieć
        telefoniczna (TPSA, netia czy inne), czy będzie TV kablowa, jaki rodzaj dostępu
        do internetu - odpowiedź w Edbudzie była powalająca "a skąd my to mamy
        wiedzieć!!!" I najważniejszy aspekt - lądujące samoloty - jak oglądałam ten
        teren, mogłam dostrzec wyraźnie twarze w oknach lądującego samolotu :-))). Co
        prawda teren ten leży na granicy tzw. Obszaru Ograniczonego Użytkowania wokół
        lotniska, to jest takiej strefy ochronnej w której zakazane jest budowanie
        m.in. szpitali, domów pomocy społecznej itp. ze względu na znaczne
        przekroczenie dopuszczalnego poziomu hałasu, ale i tak przypuszczam, że te
        lądowania mogą być uciążliwe.
        • Gość: alek Re: Edbud - segmenty w Zamieniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.05, 17:39
          Magda! bardzo dobrze zrobilas!!! Cholera, ze ja nie bylem taki madry i teraz
          musze znosic wszystkie sztuczki tego dewelopera.
    • Gość: Magda Re: Edbud - segmenty w Zamieniu IP: *.chello.pl 23.10.05, 10:52
      A czego konkretnie dotyczyło nieuregulowanie spraw z gruntami???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka