Dodaj do ulubionych

Osiedle pod Dębami

IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 14:35
Czy słyszeliście o takiej inwestycji? Tarchomin, Białołęka. Czy tam jest
ładnie, czy to po prostu kolejne betonowisko?
Obserwuj wątek
    • Gość: domino Re: Osiedle pod Dębami IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 14:41
      Kwestia gustu. Kolory zajebiste. Na ostro pomarańczowej elewacji ostro zielony
      liść dębu wielkości połowy budynku.....
      Zabudowa gęsta: okna w okna z sąsiednim osiedlem "Strumykowa" i z
      budynkami "osiedla pod dębem". Sama firma - Barc - chyba wporzo, ale budują to
      już chyba długo. Zaczeli z półtora roku temu i jeszcze nie skończyli. trochę
      rozgrezbane to osiedle.
      • scoat Re: Osiedle pod Dębami 26.09.02, 15:15
        jesli mowisz o osiedlu na strumykowej to uwazaj bo scianki dzialowe sa gipsowe,
        wiec bedziesz mial Big Brather Audio w mieszkaniu
        • Gość: Gośka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.09.02, 15:31
          Tak, ścianki rzeczywiście cieniutkie, ogolnie domki jak z kartonu, ale
          najgorsze jest to że są tak naćkane że ze swojego okna bez żadnego problemu
          mozna zobaczyć co robią sąsiedzi z vis a vis. Wykończenie budynków OK. Jakiś
          miesiąc temu było jeszcze sporo lokali do oddania na już.
          • Gość: Jacek D Re: Osiedle pod Dębami IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 15:52
            Czyli generalnie, nie polecacie? A czy w ogóle na Tarchominie budują coś
            sensownego? Chociaż nie wiem czy Tarchomin to dobry pomysł, bo to w końcu
            trochę daleko od centrum :-(
            • Gość: ex-tarchominianka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 16:42
              Ja się właśnie wyprowadziłam z Tarchomina do Józefosławia i chwale sobie
              bardzo. Z ta odległością do centrum to bym nie przesadzała, że daleko.
              KOmunikacja dobra. Taryfa z tarchomina w okolice rotundy w nocy kosztowała 50
              zł, a teraz powinno być taniej bo zlikwidowali 2 strefę. Za to z Józefosławia w
              to samo miesjce zabuliłam... 70 zł.
              Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub m2
              czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To
              będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta grupa
              coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to
              raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów. Ponadto
              dużo JW Construction (tynki odpadają po 2 latach!!!) lub naćkanych bloków
              (Dęby).
              Z sensownych budów moim zdaniem Dom development Akacje, Mostostalu na Odkrytej
              i chyba Strumykowa Energopolu.

pozdr
              • Gość: Gośka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 09:03

> Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub
                m2
                > czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To
                > będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta
                grupa
                > coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to
                > raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów.

Interesujące podejście - kawalerki determinują rodzaj lokatorów ???? Chyba nie
                każdy młody człowiek (20-25 lat) od razu ma taką kasę żeby kupić sobie 85 m z
                tarasem ???? Sama szukałam mieszkania do 40 metrów, ale wcale nie dlatego że
                startuje w W-wie, bo mieszkam tu od urodzenia ale dlatego że pracując i
                studiując jednocześnie (obydwoje z mężem) nie sposób w W-wie kupić coś
                większego, a dla większości nieosiągalna jest nawet ta głupia kawalerka na
                Terchominie która "determinuje rodzaj lokatorów"

• Gość: J Re: Osiedle pod Dębami IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:06
                Gość portalu: ex-tarchominianka napisał(a):

> Ja się właśnie wyprowadziłam z Tarchomina do Józefosławia i chwale sobie
                > bardzo. Z ta odległością do centrum to bym nie przesadzała, że daleko.
                > KOmunikacja dobra. Taryfa z tarchomina w okolice rotundy w nocy kosztowała 50
                > zł, a teraz powinno być taniej bo zlikwidowali 2 strefę. Za to z Józefosławia
                w
                >
                > to samo miesjce zabuliłam... 70 zł.
                > Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub
                m2
                > czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To
                > będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta
                grupa
                > coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to
                > raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów.
                Ponadto
                > dużo JW Construction (tynki odpadają po 2 latach!!!) lub naćkanych bloków
                > (Dęby).
                > > pozdr
                • Gość: JacekD Re: Osiedle pod Dębami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 12:54
                  Na Tachominie kupiłem 60m.kw. mogłem też więcej ale nie stykło kasy. Na
                  Tarchominie i w całej Polsce buduje się takie mieszkania jakie kupują ludzie. A
                  ludzie w dzisiejszych czasach kupują małe i mało. I tylko to wyznacza matraże.
                  Na ratuszu w Białołęce nie ma transparentu "Zapraszamy kawalerów, biedaków i
                  warszawiaków z wyboru".
                  Twoje rozumowanie zasadza się na regule "im dalej od monopolowego tym mniej
                  pijaków" - to błąd.

Pozdrawiam mieszkańców Tarchomina
                  JacekD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka