Gość: Jacek D IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 14:35 Czy słyszeliście o takiej inwestycji? Tarchomin, Białołęka. Czy tam jest ładnie, czy to po prostu kolejne betonowisko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: domino Re: Osiedle pod Dębami IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 14:41 Kwestia gustu. Kolory zajebiste. Na ostro pomarańczowej elewacji ostro zielony liść dębu wielkości połowy budynku..... Zabudowa gęsta: okna w okna z sąsiednim osiedlem "Strumykowa" i z budynkami "osiedla pod dębem". Sama firma - Barc - chyba wporzo, ale budują to już chyba długo. Zaczeli z półtora roku temu i jeszcze nie skończyli. trochę rozgrezbane to osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
scoat Re: Osiedle pod Dębami 26.09.02, 15:15 jesli mowisz o osiedlu na strumykowej to uwazaj bo scianki dzialowe sa gipsowe, wiec bedziesz mial Big Brather Audio w mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.09.02, 15:31 Tak, ścianki rzeczywiście cieniutkie, ogolnie domki jak z kartonu, ale najgorsze jest to że są tak naćkane że ze swojego okna bez żadnego problemu mozna zobaczyć co robią sąsiedzi z vis a vis. Wykończenie budynków OK. Jakiś miesiąc temu było jeszcze sporo lokali do oddania na już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek D Re: Osiedle pod Dębami IP: *.clinternal / 10.2.1.* 26.09.02, 15:52 Czyli generalnie, nie polecacie? A czy w ogóle na Tarchominie budują coś sensownego? Chociaż nie wiem czy Tarchomin to dobry pomysł, bo to w końcu trochę daleko od centrum :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-tarchominianka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.waw.cdp.pl 26.09.02, 16:42 Ja się właśnie wyprowadziłam z Tarchomina do Józefosławia i chwale sobie bardzo. Z ta odległością do centrum to bym nie przesadzała, że daleko. KOmunikacja dobra. Taryfa z tarchomina w okolice rotundy w nocy kosztowała 50 zł, a teraz powinno być taniej bo zlikwidowali 2 strefę. Za to z Józefosławia w to samo miesjce zabuliłam... 70 zł. Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub m2 czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta grupa coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów. Ponadto dużo JW Construction (tynki odpadają po 2 latach!!!) lub naćkanych bloków (Dęby). Z sensownych budów moim zdaniem Dom development Akacje, Mostostalu na Odkrytej i chyba Strumykowa Energopolu. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Osiedle pod Dębami IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 09:03 > Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub m2 > czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To > będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta grupa > coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to > raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów. Interesujące podejście - kawalerki determinują rodzaj lokatorów ???? Chyba nie każdy młody człowiek (20-25 lat) od razu ma taką kasę żeby kupić sobie 85 m z tarasem ???? Sama szukałam mieszkania do 40 metrów, ale wcale nie dlatego że startuje w W-wie, bo mieszkam tu od urodzenia ale dlatego że pracując i studiując jednocześnie (obydwoje z mężem) nie sposób w W-wie kupić coś większego, a dla większości nieosiągalna jest nawet ta głupia kawalerka na Terchominie która "determinuje rodzaj lokatorów" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Osiedle pod Dębami IP: *.clinternal / 10.2.1.* 27.09.02, 09:06 Gość portalu: ex-tarchominianka napisał(a): > Ja się właśnie wyprowadziłam z Tarchomina do Józefosławia i chwale sobie > bardzo. Z ta odległością do centrum to bym nie przesadzała, że daleko. > KOmunikacja dobra. Taryfa z tarchomina w okolice rotundy w nocy kosztowała 50 > zł, a teraz powinno być taniej bo zlikwidowali 2 strefę. Za to z Józefosławia w > > to samo miesjce zabuliłam... 70 zł. > Przede wszystkim to wydaje mi się, że zalezy co chcesz kupić: kawalerkę lub m2 > czy coś większego. Jeśli to drugie to moim zdaniem daruj sobie Trachomin. To > będzie dzielnica kawalerkowa: dla startujących w życie i w Warszawie (ta grupa > coraz silniejsza). Mieszkań dużych jest mało (sama szukałam)a jeżeli już to > raczej w otoczeniu kawalerek, co od razu determinuje rodzaj lokatorów. Ponadto > dużo JW Construction (tynki odpadają po 2 latach!!!) lub naćkanych bloków > (Dęby). > > pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekD Re: Osiedle pod Dębami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.02, 12:54 Na Tachominie kupiłem 60m.kw. mogłem też więcej ale nie stykło kasy. Na Tarchominie i w całej Polsce buduje się takie mieszkania jakie kupują ludzie. A ludzie w dzisiejszych czasach kupują małe i mało. I tylko to wyznacza matraże. Na ratuszu w Białołęce nie ma transparentu "Zapraszamy kawalerów, biedaków i warszawiaków z wyboru". Twoje rozumowanie zasadza się na regule "im dalej od monopolowego tym mniej pijaków" - to błąd. Pozdrawiam mieszkańców Tarchomina JacekD Odpowiedz Link Zgłoś