Gość: Bork IP: 193.109.212.* 24.10.05, 16:34 Witam, Czy można się spytać - jaka jest wasza opinia na temat tej inwestycji i developera? Plusy, minusy, zagrożenia. Z góry dziękuje. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl 09.11.05, 20:18 Ja się poważnie zastanawiam nad Dębicką. Jeśli ktoś miałby jakieś opinie to też poproszę. Co do mnie to cena jest całkiem atrakcyjna i naprawdę fajne rozkłady, szczególnie 3-pokojowe. Okolica jest cicha, do przystanków też niedaleko. Jedyną wadą jest tylko mało znany inwestor, ale coś tam jednak w Wawie zbudował (Jadźwingów, Przy Bażantarni). Widziałem gdzieś tu na forum wątek mówiący o wadliwych pełnomocnictwach i kręceniach przy podpisywaniu umowy i to mnie trochę zastanowiło. Z drugiej jednak strony można podpisać umowę w formie aktu notarialnego, a wówczas notariusz gwarantuje ważność umowy, tj. sprawdza pełnomocnictwa, dokumenty gruntów, dokumenty firmy, etc. Więc jestem spokojny. Poza tym umowę podpisujesz bez kar w przypadku opóźnienia płatności. Więc nawet, gdyby pojawiły się problemy z notariuszem i firmą to możesz nie płacić i sami rozwiążą umowę. Jednym słowem cena jak na Bemowo do zaakceptowania, okolica i połączenia też o.k. Jedynie ten mały inwestor i forma działalności, ale coś za coś. Nie jest to w każdym razie firma krzak. W biurze przejżyjcie dokładnie dokumenty i żądajcie jak najnowszych... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 10.11.05, 13:02 a jaka jest cena, jeśli mogę spytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petrus Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 20.11.05, 20:56 Ja również zastanawiam się nad trzema pokojami. Czy podpisałeś już umowe ? U notariusza ? Czy brał 50% stawki teraz i 50% poźniej ? Czy coś zmieniałeś w umowie ? A co z brakiem kar za opóźnienia - nie boisz się ? Te pytania opóźniają moją decyzję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 13:13 Mi strzelili cenę 4 200 za m2 , mieszkania mniejsze za 4 400.Olałem, tym bardziej ,że w pobliżu tory,ma być także droga szybkiego ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 10.11.05, 16:36 Ceny takie jak woody podał. Ale co do torów to trochę rdzewieją i chyba niewiele tamtędy jeździ, a droga ma być jakieś 250 m na północ i do tego w tunelu. Konia z rzędem temu, kto znajdzie na Bemowie mieszkanie od developera za mniej niż 4.200 za metr (około 60 m). Jeśłi jest coś takiego, to proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 17:50 Końcówka w Naszej Chacie przy Tesco -cena m3 3600zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 17:51 oczywiście nie szściennego- przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 10.11.05, 19:18 nasza chata to spółdzielnia .Polecam osiedle Trzcinowa II przy Dzwigowej choć to już włochy to lokalizacja dobra od Bemowa 6 km.3.600 za m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:21 co do torow to sie nie ma co bac (raz dziennie przejezdza pociag towarowy w zolwim tempie, wogole go nie slychac). Budynek budowany jest przy dzialkach na koncu osiedla. Buduja w szybkim tempie. Obecnie jest juz ze cztery kondygnacje. Okolica super, dobry i szybki dojazd do centrum. Wiem bo mieszkam obok tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 27.11.05, 19:25 Corpores sprzedaje po 3600 ul. pirenejska. tam kupiłem sprawdz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 21.11.05, 13:45 Po probie blizszego kontaktu z ta firma ZREZYGNOWALEM i wszystkim tego zycze. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupic czy nie(?) Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 82.160.22.* 25.11.05, 17:00 Jaki był Pana powód rezygnacji? Arogancja i chamstwo ze strony pracownikow biura, czy jakies problemy techniczne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 28.11.05, 09:00 Ten watek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=31048979&a=31122327 Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Khamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl 28.11.05, 19:51 Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że co Forum, to Bork cytuje swój wątek... Panie Bork - nie wiem czy od tego czasu coś się zmieniło na Jadźwingów, ale mam wrażenie, że tak. Umowę sobie doprecyzowałem, mam cały projekt techniczny budynku, wprowadziłem do umowy terminy wpłat tak, jak mi to odpowiadało i wprowadziłem parę innych ciekawych rzeczy. Może to kwestia podejścia? Albo wykorzystania słabej strony developera, czyli jego słabej pozycji rynkowej, przez co nie jesetm 3. czy 4. w kolejce rezerwacji... Tak jak pisałem na kwestiach prawnych nie znam się, ale wiem na pewno, że notariusz ponosi odpowiedzialność majątkową względem umowy i to on powinien sprawdzić, czy umowę można podpisać. Banki, do których złożyłem wniosek o kredyt również nie miały zastrzeżeń do treści umowy - no, może poza jedym punktem, który zresztą poprawili. Co do kwestii technicznych równiż nie mam większych zastrzeżeń. Ale to już każdmeu polecam przeczytanie projektu. Panie Bork - jeszcze jedno; gdzie kupiłeś mieszkanie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 29.11.05, 09:26 To oczywiscie zycze szczescia i spokojnego snu. Jezeli wszystko sie udalo Panu wynegocjowac i ma Pan akty notarialne to super. Ja nie bylem taki efektywny w dzialaniach i rozmowach. Ja trafilem, jak opisalem wczesniej, na jakas dziwna sciane i (moze) zly humor Pan w biurze. Jasne, ze notariusz musi wszystko sprawdzic, ale jakby na cos jednak przymknal oko, albo nie zauwazyl to oczywiscie bedzie sie Pan sadowal z notariuszem. Hmmmm - no mozna, ale czy o to chodzi? Ja chce kupic mieszkanie a nie miec mozliwosc sadowania sie. Jezeli chodzi o pytanie czy kupilem, to obecnie jest bliska transakcja na Bemowie, oczywiscie rynek wtorny. Wszystko wyglada duzo lepiej niz u Strusa. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 29.11.05, 09:29 Ad. cytowania watku - poprostu nie chce mi sie za kazdym razem tego wszystkiego pisac porac kolejny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbooycerz Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 01.12.05, 21:17 > Banki, do których złożyłem wniosek o kredyt > również nie miały zastrzeżeń do treści umowy - no, może poza jedym punktem, > który zresztą poprawili. i co ciekawe, KStrus jest na preferowanej liscie deweloperow w mBanku i w koncu to oni wykladaja kase i zabezpieczaja sie na ich budowanej nieruchomosci skorzystaj z opcji 0% wkladu wlasnego i przekaz zmartwienia bankowi i kupuj u Strusa co do pelnomocnictwa p.B. - opiewa ono na pelnomocnictwo do podpisywania umow przedwstepnych i tyle pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 02.12.05, 08:51 Oj chyba niestety nie, ale oczywiscie moge sie myslic. Bank udziela kredytu tobie a nie strusowi i jak cos sie bedzie dzialo to bedzie ciebie scigal. Ty jestes kredytobiorcom a nie strus. Mialbys racje jakby byl rachunek powierniczy badz podobne zabezpieczenie, a tak dostajesz kredyt i sie bujasz. Zmartwienie jest twoje. Lista preferowana - zawiera wiekszosc developerow takze JWC i inne badziestwa - to nie jest argument. Ad. pelnomocnictwo to nie bede pisal ponownie w czym tkwi problem tego pelnomocnictwa i tu nie ma znaczenie co z ta Pania bedziesz podpisywal. Ja konsultowalem sie z dwoma prawnikami i oni powiedzieli, ze jest lipa i juz. Ty mozesz uwazac inaczej. Twoje prawo. Poz. Bork Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 02.02.06, 12:46 Postanowiłem wrzucić wątek na górę Odpowiedz Link Zgłoś