Dodaj do ulubionych

Strus - Bemowo - Dębicka 29

IP: 193.109.212.* 24.10.05, 16:34
Witam,

Czy można się spytać - jaka jest wasza opinia na temat tej inwestycji i
developera? Plusy, minusy, zagrożenia.

Z góry dziękuje.

Poz.
Bork

Obserwuj wątek
    • Gość: kamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl 09.11.05, 20:18
      Ja się poważnie zastanawiam nad Dębicką.
      Jeśli ktoś miałby jakieś opinie to też poproszę.

Co do mnie to cena jest całkiem atrakcyjna i naprawdę fajne rozkłady,
      szczególnie 3-pokojowe. Okolica jest cicha, do przystanków też niedaleko.
      Jedyną wadą jest tylko mało znany inwestor, ale coś tam jednak w Wawie zbudował
      (Jadźwingów, Przy Bażantarni).

Widziałem gdzieś tu na forum wątek mówiący o wadliwych pełnomocnictwach i
      kręceniach przy podpisywaniu umowy i to mnie trochę zastanowiło.
      Z drugiej jednak strony można podpisać umowę w formie aktu notarialnego, a
      wówczas notariusz gwarantuje ważność umowy, tj. sprawdza pełnomocnictwa,
      dokumenty gruntów, dokumenty firmy, etc. Więc jestem spokojny. Poza tym umowę
      podpisujesz bez kar w przypadku opóźnienia płatności. Więc nawet, gdyby pojawiły
      się problemy z notariuszem i firmą to możesz nie płacić i sami rozwiążą umowę.

Jednym słowem cena jak na Bemowo do zaakceptowania, okolica i połączenia też
      o.k. Jedynie ten mały inwestor i forma działalności, ale coś za coś. Nie jest to
      w każdym razie firma krzak.

W biurze przejżyjcie dokładnie dokumenty i żądajcie jak najnowszych...

Pozdrawiam.

• mp23 Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 10.11.05, 13:02
        a jaka jest cena, jeśli mogę spytać?
      • Gość: petrus Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 20.11.05, 20:56
        Ja również zastanawiam się nad trzema pokojami.
        Czy podpisałeś już umowe ? U notariusza ? Czy brał 50% stawki teraz i 50%
        poźniej ?
        Czy coś zmieniałeś w umowie ?
        A co z brakiem kar za opóźnienia - nie boisz się ?
        Te pytania opóźniają moją decyzję
    • Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 13:13
      Mi strzelili cenę 4 200 za m2 , mieszkania mniejsze za 4 400.Olałem, tym
      bardziej ,że w pobliżu tory,ma być także droga szybkiego ruchu.
      • Gość: Kamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.soc.eu.mars / 217.96.29.* 10.11.05, 16:36
        Ceny takie jak woody podał.
        Ale co do torów to trochę rdzewieją i chyba niewiele tamtędy jeździ, a droga ma
        być jakieś 250 m na północ i do tego w tunelu.

Konia z rzędem temu, kto znajdzie na Bemowie mieszkanie od developera za mniej
        niż 4.200 za metr (około 60 m). Jeśłi jest coś takiego, to proszę o info.
        • Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 17:50
          Końcówka w Naszej Chacie przy Tesco -cena m3 3600zł.
          • Gość: woody Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.11.05, 17:51
            oczywiście nie szściennego- przepraszam.
            • Gość: ela Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 10.11.05, 19:18
              nasza chata to spółdzielnia .Polecam osiedle Trzcinowa II przy Dzwigowej choć
              to już włochy to lokalizacja dobra od Bemowa 6 km.3.600 za m2
        • Gość: sasiad Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 20.11.05, 21:21
          co do torow to sie nie ma co bac (raz dziennie przejezdza pociag towarowy w
          zolwim tempie, wogole go nie slychac). Budynek budowany jest przy dzialkach na
          koncu osiedla. Buduja w szybkim tempie. Obecnie jest juz ze cztery kondygnacje.
          Okolica super, dobry i szybki dojazd do centrum. Wiem bo mieszkam obok tej
          inwestycji.
        • Gość: bart Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.chello.pl 27.11.05, 19:25
          Corpores sprzedaje po 3600 ul. pirenejska. tam kupiłem sprawdz.
    • Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 21.11.05, 13:45
      Po probie blizszego kontaktu z ta firma ZREZYGNOWALEM i wszystkim tego zycze.

Poz.
      Bork
      • Gość: kupic czy nie(?) Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 82.160.22.* 25.11.05, 17:00
        Jaki był Pana powód rezygnacji?
        Arogancja i chamstwo ze strony pracownikow biura, czy jakies problemy
        techniczne??
        • Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 28.11.05, 09:00
          Ten watek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=31048979&a=31122327

Poz.
          Bork
          • Gość: Khamul Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: *.aster.pl 28.11.05, 19:51
            Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że co Forum, to Bork cytuje swój wątek...
            Panie Bork - nie wiem czy od tego czasu coś się zmieniło na Jadźwingów, ale mam
            wrażenie, że tak. Umowę sobie doprecyzowałem, mam cały projekt techniczny
            budynku, wprowadziłem do umowy terminy wpłat tak, jak mi to odpowiadało i
            wprowadziłem parę innych ciekawych rzeczy. Może to kwestia podejścia? Albo
            wykorzystania słabej strony developera, czyli jego słabej pozycji rynkowej,
            przez co nie jesetm 3. czy 4. w kolejce rezerwacji...

Tak jak pisałem na kwestiach prawnych nie znam się, ale wiem na pewno, że
            notariusz ponosi odpowiedzialność majątkową względem umowy i to on powinien
            sprawdzić, czy umowę można podpisać. Banki, do których złożyłem wniosek o kredyt
            również nie miały zastrzeżeń do treści umowy - no, może poza jedym punktem,
            który zresztą poprawili.

Co do kwestii technicznych równiż nie mam większych zastrzeżeń. Ale to już
            każdmeu polecam przeczytanie projektu.

Panie Bork - jeszcze jedno; gdzie kupiłeś mieszkanie?

Pozdrawiam.
            • Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 29.11.05, 09:26
              To oczywiscie zycze szczescia i spokojnego snu. Jezeli wszystko sie udalo Panu
              wynegocjowac i ma Pan akty notarialne to super. Ja nie bylem taki efektywny w
              dzialaniach i rozmowach.

Ja trafilem, jak opisalem wczesniej, na jakas dziwna sciane i (moze) zly humor
              Pan w biurze.

Jasne, ze notariusz musi wszystko sprawdzic, ale jakby na cos jednak przymknal
              oko, albo nie zauwazyl to oczywiscie bedzie sie Pan sadowal z notariuszem. Hmmmm
              - no mozna, ale czy o to chodzi? Ja chce kupic mieszkanie a nie miec mozliwosc
              sadowania sie.

Jezeli chodzi o pytanie czy kupilem, to obecnie jest bliska transakcja na
              Bemowie, oczywiscie rynek wtorny. Wszystko wyglada duzo lepiej niz u Strusa.

Poz.
              Bork
            • Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 29.11.05, 09:29
              Ad. cytowania watku - poprostu nie chce mi sie za kazdym razem tego wszystkiego
              pisac porac kolejny :)))
            • zbooycerz Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 01.12.05, 21:17
              > Banki, do których złożyłem wniosek o kredyt
              > również nie miały zastrzeżeń do treści umowy - no, może poza jedym punktem,
              > który zresztą poprawili.

i co ciekawe, KStrus jest na preferowanej liscie deweloperow w mBanku i w koncu
              to oni wykladaja kase i zabezpieczaja sie na ich budowanej nieruchomosci

skorzystaj z opcji 0% wkladu wlasnego i przekaz zmartwienia bankowi i kupuj u
              Strusa

co do pelnomocnictwa p.B. - opiewa ono na pelnomocnictwo do podpisywania umow
              przedwstepnych i tyle

pzdr
              • Gość: Bork Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 IP: 193.109.212.* 02.12.05, 08:51
                Oj chyba niestety nie, ale oczywiscie moge sie myslic.

Bank udziela kredytu tobie a nie strusowi i jak cos sie bedzie dzialo to bedzie
                ciebie scigal. Ty jestes kredytobiorcom a nie strus. Mialbys racje jakby byl
                rachunek powierniczy badz podobne zabezpieczenie, a tak dostajesz kredyt i sie
                bujasz. Zmartwienie jest twoje.

Lista preferowana - zawiera wiekszosc developerow takze JWC i inne badziestwa -
                to nie jest argument.

Ad. pelnomocnictwo to nie bede pisal ponownie w czym tkwi problem tego
                pelnomocnictwa i tu nie ma znaczenie co z ta Pania bedziesz podpisywal. Ja
                konsultowalem sie z dwoma prawnikami i oni powiedzieli, ze jest lipa i juz. Ty
                mozesz uwazac inaczej. Twoje prawo.

Poz.
                Bork

• pablos11 Re: Strus - Bemowo - Dębicka 29 02.02.06, 12:46
                  Postanowiłem wrzucić wątek na górę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka