Dodaj do ulubionych

--- ŁUCKA CITY _ OPINIA ---

01.11.05, 10:45
Witam,

Poszukuje opinii na temat budynku Łucka City.
Otrzymałem ofertę kupna mieszkania w tym budynku - ok. 50 m2
Oczywiście wiem, ze to konstrukcja JWC. Opinie n temat tej firmy znam.
A jaka jest opinia mieszkańców budynku? Stan techniczny, kto zarządza
nieruchomością, jaki jest stan budynku, ile kosztuje metr w tym budynku na
rynku wtórnym?
Będę wdzięczny za każda informacje na temat.
Pozdrawiam,
PW
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:31
      Nie pomoge Ci za bardzo ale - jedz tam wieczorem i zobacz w ilu oknach sie swieci swiatlo. Ten budynek stoi juz dosc dlugo - ale z tego co widac nie cieszy sie popularnoscia. Chcialbys mieszkasz w budynku, ktory juz jak powstal wyglada jak slumsy? Pomysl jesli rzeczywiscie JWC udaloby sie sprzedac mieszkania - ilu mialbys sasiadow codziennie rano czekajacych na winde? Nie mowiac juz o wyjezdzie na Lucka - wiecznie zakorkowana nawet bez tego budynku (kiedys tam mieszkalem). Pozdrawiam
      • azoorek Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- 04.12.05, 14:50
        zastanawialismy sie nad 70 m. Lokalizacja jest rewelacyjna- na piechotke masz
        dostep do wiekszosci atrakcyjnych miejsc. Lucka jest cicha uliczka (jak na
        centrum)- malo jezdzi tam samochodow. Co do wyprzedanych mieszkan- zostaly te
        na nizszych kondygnacja- wiadomo dlaczego. Po otwarciu okien jest halas- no ale
        to centrum. Mieszkania wygladaja przyzwoicie (chociaz sa niskie- obecnie w
        mieszkaniu mam 2.60, a tam na pewno bylo nizej), do kazdego korytarza jest
        domofon, na korytarzu z 7 mieszkan, a wind jest 3- jak na ilosc mieszkan nie
        jest zle) chociaz standart nie zwalil mnie z nog. Cena jest atrakcyjna. Gdyby
        nie to, ze nie chcemy za kilka lat szukac znowu nowego wiekszego mieszkania, to
        pewnie zdecydowalibysmy sie. A tak kupilismy 4 pokojowe w innym miejscu.
        • azoorek Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- 04.12.05, 14:54
          a i czynsz jest ok.- 6 zl/m. Basen jest. Jak kupicie kiedys sobie wieksze, to
          to sprzedacie za duzo wiecej. Albo wynajmiecie bez problemu. Co do slamsowni-
          nie rozni sie wygladem od innych molochow. Zreszta nie wiem czy mozna nazwac
          slamsownia mieszkan za 6 tys.
          • Gość: :)) Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.chello.pl 04.12.05, 17:44
            Pewnie, że można, jeśli tak wyglądają. Widziałem ten bydynek kilka razy z okien
            samochodu i zrobił na mnie przygnębiające wrażenie - wielki, zwalisty, a na
            dodatek poszarzały i pofalowany tynk - jak na czynszówce z przedmieść. Co tu
            dużo mówić - oblecha
            • Gość: aga Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 19:03
              z zewnatrz rzeczywiscie sprawia przygnebiajace wrazenie, ale w srodku wyglada
              przyzwoicie.
              • Gość: obserwator Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.chello.pl 11.12.05, 09:25
                Caly Polski Naród: deszcz pada źle,słońce świeci też źle...
    • Gość: Mimi Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.fbx.proxad.net 05.12.05, 23:07
      Wlasnie kupilismy tam mieszkanie. Bardzo nam sie podoba. Rozklad mieszkan jest przemyslany co jest
      rzadkoscia w nowych mieszkaniach. Jakosc wykonczen bez zarzutu. Szkoda tylko ze jest troche ruder
      dookola. Jesli chodzi o budynek to jest na pewno ladniejszy niz 95% konstruckcji w Warszawie.
      • Gość: m Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:20
        Wkrotce to zabuduja i zrobi sie droga ulica. Ogladalismy 80 m., ale te akurat
        nie mialy dobrego rozkladu.
        • Gość: Tomek Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 22:51
          Droga? Byc moze - ale napewno nie w tym budynku. Ja sie tym interesowalem 3 lata temu i.. od tego czasu ceny wcale nie wzrosly - podczas gdy caly rynek od tego czasu ruszyl sie o kilkanascie, w porywach nawet do ~dziesieciu procent. To, ze nie wszystkie mieszkania sa wykupione najlepiej swiadczy o zainteresowaniu ta inwestycja - a prowadza sprzedaz od ponad 3 lat - szczerze powiedziawszy nie znam tak dlugo sprzedawanych mieszkac w Warszawie (oczywiscie nie porownuje do upadlych spoldzielni). Czyli jesli szukasz dobrej inwestycji dla Twoich pieniedzy to lepiej rozejrzec sie za czyms innym.
          Czy Lucka jest cicha? Hmm.. zupelnie standardowo. Mieszkalem na Luckiej dosc dlugo wiec wiem jak to wyglada. Sek w tym, ze JWC masz miedzy Lucka a Prosta - a Prosta juz nie nalezy do cichych.. Lucka natomiast jest zakorkowana po brzegi miedzy 7 a 18- nie dosc, ze stanowi pewien skrot dla nie chcacych jechac Prosta lub Grzybowska to jeszcze jest parkingiem dla okolicznych biur - a jest ich w tej okolicy duzo.
          Okolica bedzie zabudowana jeszcze innymi hotelami. Czy to podnosi cene mieszkan dookola? Niekoniecznie. Hotele przyciagaja agencje a to sprzyja raczej spadkowi cen.
          Co do miejsca nie wypowiadam sie - bo jest to rzeczywiscie prawie centrum i rzeczywiscie jest wszedzie blisko (dodatkowo, 5 min spacerem masz Teatr Scena Prezentacje). Ale.. sa fajniejsze miejsca. Np. w Dembudzie naprzeciwko - bloczki z lat 90-tych sprzedawalo sie dosc duzo mieszkan swego czasu (wlasnie ze wzgledu na rozpoczynajaca sie wowczas budowe kolosa JWC - ja tez wtedy przez to wlasnie ucieklem) i ceny byly calkiem ok - a rozklad byl ciekawszy niz w JWC. Z nowych rzeczy natomiast sprawdz Sienna - nie znam szczegolow ale wyglada milo :) No i nie jest blokowiskiem ale fajnie wpasowanym bloczkiem.
          Wiesz, mam ogromna sympatie do Luckiej ale juz tam nie wroce. Zalezy czego sie szuka - sa tacy, ktorzy zaplaca wszystkie pieniadze za widok na Pekin (jak powiedzial sprzedawca JWC ponad 3 lata temu - podobno glownie Polonusi z USA:). Ale nalezy mowic prawde i nie oszukiwac, ze mieszkanie kupione w takim blokowisku bedzie dobra inwestycja na przyszlosc - zwlaszcza, ze mowimy o powaznym zakupie a nie czyms co mozna wyrzucic jak sie nie spodoba.
          Mam nadzieje, ze Ci troche pomoglem.
          • kaye Sienna pytanie 09.12.05, 08:51
            Co to za inwestycja na Siennej?
            Możesz uchylić rąbka tajemnicy?
            • Gość: Tomek Re: Sienna pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:49
              Sprawdz na www.sabe.com.pl/sienna_2.php
              Budowa jest juz rozpoczeta - mozesz podjechac i zobaczyc - miejsce calkiem ciekawe i napewno bardziej ciche od Luckiej - chociac trzeba pamietac, ze to centrum miasta.
          • Gość: grzechu Po prostu jestes wsciekly ze ci zaslonili widok IP: 195.68.64.* 09.12.05, 11:43
            tez bylbym niezadowolony
            • Gość: ku rozwadze Re: Po prostu jestes wsciekly ze ci zaslonili wid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:48
              Ja juz nie mieszkam na Luckiej - przeczytaj uwaznie. Napisalem co mysle o budynku JWC bo nie mozna ludziom wciskac kitu - mieszkania nie kupuje sie za miesieczna pensje - warto wiec pomyslec o czyms co bedzie zapewnialo bezpieczenstwo finansowe.
      • kasperros Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- 10.12.05, 23:39
        Gość portalu: Mimi napisał(a):

> Jesli chodzi o budynek to jest na pewno ladniejszy niz 95% konstruckcj
        > i w Warszawie.

no wiesz co?, nie wiem jaki jest w środku , ale z zewnątrz ? komus specjalnie
        chyba zależało na zeszpeceniu okolicy.
        Kacper
    • Gość: Mimi Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: 195.68.64.* 06.12.05, 14:14
      mam nadzieje ze nastapi to szybko. Gdyby tak nie mialo byc, to Hilton nie
      wybudowalby hotelu w tym miejscu
    • krzyk007 Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- 09.12.05, 14:07
      Mój znajomy kiedy pierwszy raz zobaczył ten budynek to był przekonany, że
      miasto wybudowało blok socjalny dla bezdomnych/wyeksmitowanych.
      ;-)
      • Gość: Zaskoczony A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow IP: *.fbx.proxad.net 09.12.05, 20:04
        ktorymi zeszpecono cala Warszawe? Ja, gdybym mial wybierac, wolalbym Lucka City! I to bez wahania
        • Gość: Aldi Re: A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 20:24
          Gość portalu: Zaskoczony napisał(a):

> A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow, ktorymi zeszpecono cala
          Warszawe? Ja, gdybym mial wybierac, wolalbym Lucka City! I to bez wahania.

Ja też, gdyby tylko taki był wybór, na szczęście oferta jest szersza choć
          faktem jest, że Łucka City może mieć przewagę estetyczną tylko nad budynkami z
          wielkiej płyty ale czy trzeba za to aż tyle płacić.

• krzyk007 Re: A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow 09.12.05, 22:44
          > ktorymi zeszpecono cala Warszawe? Ja, gdybym mial wybierac, wolalbym Lucka
          City
          > ! I to bez wahania

Wiesz, jakoś nie zauważyłęm żeby jakiś deweloper budował coś z wielkiej płyty.
          To, że za komuny budowano potworki to nie znaczy, że teraz mamy równać do
          tamtego poziomu.
          • Gość: BBar Re: A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow IP: *.chello.pl 10.12.05, 19:56
            TAk się składa że wielu developerów buduje domy z tzw. "nowoczesnej wielkiej
            płyty." Ściany domów sa z jakiegoś betonu a tylko ścianki między lokalami z
            cegły.
        • kasperros Re: A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow 10.12.05, 23:48
          a ja wybrałem całkiem fajny bloczek na osiedlu Białe Łąki za pieniądze
          nieporównywalnie mniejsze, z tego co się zdążyłem zorientować standard o niebo
          lepszy ,a jeżeli chodzi o walory estetyczne ... tutaj SĄ :-)
          jak zobaczyłem Łucką, to stwierdziłem, że bloki na Brudnie (lata 70-80) są
          po ociepleniu i odnowienieniu 100 razy ładniejsze,
          Kacper
          • krzyk007 Re: A nic nie powiedzial na temat ohydnych blokow 11.12.05, 01:25
            Chyba Bródnie ;-)
            A Białe Łąki to nie jest przypadkiem to osiedle, które ma problemy z
            podłączeniem do kanalizacji?
      • Gość: Adam ŁUCKA CITY rulez ! IP: 195.68.64.* 13.12.05, 17:09
        Nie wiem dlaczego krytykujecie ten budynek. Jest całkiem fajny
        • Gość: losica Re: ŁUCKA CITY rulez ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 19:22
          Gość portalu: Mimi napisał(a):

> Jesli chodzi o budynek to jest na pewno ladniejszy niz 95% konstruckcj
          > i w Warszawie.

przetrzyj okulary , to jest ohydne!!!!! kto pozwolil zeby cos tak szpetnego
          postawic w centrum?
    • Gość: gh67 Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 22:08
      Przesadzają tu coponiektórzy. Fakt, piękne toto nie jest, ale żeby zaraz porównywać do zwykłego bloku? A fe... A poważniej - główną rzeczą, która przeszkadza mi w wyglądzie tego gmaszyska jest ślepa ściana z paskudną reklamą JWC od południa. Ale jest szansa, że to wkrótce zniknie - są plany aby przykleić do tej ślepej ściany ŁC ok. 70m biurowiec.
      Łucka broni się lokalizacją i wieczornym widokiem na centrum miasta z wyższych pięter - ale uwaga, są plany aby tuż obok (od strony centrum właśnie) postawić dwie bliźniacze 85 metrowe wieże mieszkalne. A wtedy widok zmieni się diametralnie i poza lokalizacją nie zostanie już zbyt wiele plusów... Ja bym miszkania tu nie kupił, ale jest wielu którzy to zrobili i specjalnie nie narzekają. Inna sprawa, że kupili je głównie dla nocnego widoku ;)
      • Gość: bruno Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.fbx.proxad.net 13.12.05, 23:00
        Ja kupilem mieszkanie po stronie przeciwnej. Jest tam szkola, wiec chyba nie wybuduja tam wiezowcow
        pod oknami? Czy cos o tym wiesz?
        • Gość: gh67 Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 01:34
          Nic mi o tym nie wiadomo. Do burzenia szkół jeszcze chyba droga daleka ;) (vide ta opuszczona ruina poszkolna przy Złotej/Twardej). Za to w kompleksie Prosta Office Center który właśnie powstaje po przeciwnej stronie planowana jest ok. 20 piętrowa dominanta (70-80 m). A zresztą - jeśli chcesz wiedzieć więcej to udaj się do PKiNu, do biur powiązanych z NAMem i dotyczących rejonu Woli i zwyczajnie popytaj. Powiem tylko, że w sumie w okolicach Łuckiej planowanych jest sporo nowych wież, ale akurat nie od strony Wroniej. Czy powstaną wszystkie - wątpię, ale mam nadzieję że te które jednak będą się budować, będą trzymały architektonicznie wyższy poziom niż budynek Łuckiej ;)
          • Gość: Bruno Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: 195.68.64.* 15.12.05, 12:12
            to super. Lubie wieze, ale nie za blisko moich okien :-) Pozdrawiam.
    • Gość: vespa Czy ktos wie jak jest tam w okolicy ze sklepami? IP: *.fbx.proxad.net 16.12.05, 22:22
      Czy jest blisko jakis market?
      • Gość: Tomek Re: Czy ktos wie jak jest tam w okolicy ze sklepa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 12:50
        Jupiter - przechodzisz przez Prosta i masz. Clakiem fajne delikatesy Bomi - sa tez w Klifie i w CFP. Masz jeszcze Jysk, calkiem duzo sklepow z meblami i AGD oraz Office Depot. W sumie nie az tak daleko jest Klif i Arkadia - ale to juz trzeba pojechac karem. Natomiast jesli chodzi o owoce i takie tam swieze rzeczy to polecam sklepik na Pereca - trzyma poziom!
        • Gość: vespa Dzieki Tomek IP: *.fbx.proxad.net 17.12.05, 20:34
    • Gość: MmMm Re: --- ŁUCKA CITY _ OPINIA --- IP: 195.68.64.* 22.12.05, 11:03
      co słychac na Łuckiej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka