Gość: roberto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 09:02 nie kupujcie u nich mieszkań!!nabijają ludzi w butelkę!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kama Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.crowley.pl 10.11.05, 12:45 ILE JESZCZE RAZY BĘDZIECIE PISAĆ TO SAMO. Już chyba wszyscy wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:02 TO PO CO CZYTASZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 13:16 A możesz rozwinąć ? Ja właśnie odebrałem od nich mieszkanie w Wesołej i jakos nie czuję się nabity w butelkę tak jak wielu inncyh, którzy u innych developeró nie zobaczyli anie mieszkania ani kasy. Dolcan nie jest super, ma bardzo przeciętne wykonawstwo o czym wiedziałem przed podpisaniem umowy, ale jak na razie mieszkania oddaje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 14:25 ja podpisałam umowę przedwstępną i na szczęście nie wpłaciłam pieniędzy, bo okazało się że to samo mieszkanie sprzedali 2 razy, dyrekcja powiedziała, że klient przesłał im pieniadze na konto nie podpisując umowy - dziwne prawda? kłamała mi w oczy i stwierdziła ze nie ma zadnych dowodów, że to samo mieszkanie ktos kupił (nie pokazała mi umowy ani dowodu wpłaty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.chello.pl 10.11.05, 16:39 Ja mialem kupic mieszkanie w wesolej, ale zrezygnowalem.Zostalem potraktowany jak gnojek.Umowilem sie na mieszkanie na I pietrze, a wciskano mi parter!!! Pozniej pan z baraczkow kombinowal ze to mieszkanie jest zajete i nagle wpadl na pomysl ze jedna pani powinna juz dac odpowiedz a nie dala jej. oczywiscie zaproponowal mi mieszkanie inne w momencie kiedy uleglem wkurw...W rzeczywistosci i te co mi pozniej proponowal i te ktore zamowilem staly odlogiem.Po prostu chcieli pozbyc sie malo atrakcyjnych parterow.Pieprze tych chamow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goś A jednak można wybra dobrego klienta IP: *.c.wavenet.pl 12.11.05, 14:04 Przeczytaj swoją opinię a przekonasz się kto zachowuje się jak gnojek, kompletny brak kultury to widac już norma. Dobrze, że nie będziemy sąsiadami. Brawo Dolcan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.chello.pl 13.11.05, 11:49 Twierdzisz że zostalem dobrze potraktowany przez developerea, ze to ja strzelam fochy? Gratuluje Ci rozsadku i ciesze sie że ten podly incydent gdy chcialem kupic mieszkanie nie dotknal Ciebie.Zmienilbys wtedy zdanie, oj szybciutko bys zmienil.Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.c.wavenet.pl 13.11.05, 13:42 Nie twierdzę że zostałeś dobrze czy źle potraktowany. Nie podoba mi się jedynie ton twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Gosc Re: UWAGA NA DOLCAN SP.ZO.O!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:26 No tak, bo oszukani albo prawie nabici w butelke powinni uzywac grzcznego tonu i byc mili, prawda? Pogielo Cie? Pewnie jak Ci rabno samochod albo radio z niego tlukac szybe, mowisz "Jakis niemily i nieczciwy czlowiek, zniszczyl mi szybe wszedl w posiadanie mojego radia. Bardzo nieladnie z jego strony!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Goscia Do Goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 22:10 Jestes idiota kolego. To jest forum o deweloperach, gdzie kazdy moze wyrazic swoje wkurzenie w dosadnych slowach jesli tego potrzebuje i jesli ma to kogos ostrzec przed podjeciem nietrafnej decyzji. A jak Ci sie nie podoba to spadaj z tego forum PALANCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Do Goscia IP: *.crowley.pl 14.11.05, 10:52 Nie byłbym taki pewien co do zasadności używania wulgaryzmów. Zapoznaj sie lepiej z regulaminem Forum nim zaczniesz kogoś z niego wyrzucać. A jak ukradna mi radio i wybija szybe w samochodzie to na pewno nie będę bluzgał na złodzieja bo nic to mi nie da. I nie porównuj złodzieja - anormalnego człowieka z normalnymi pracującymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Do Goscia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:56 dziwi mnie strasznie Twoje podejście do sprawy, ludzie piszą o tym, że Dolcan działa nie fair w stosunku do klientów, a Ciebie najbardziej przejęła forma tych wypowiedzi, a nie ich treść, to nie jest lekcja KINDERSTUBY i każdy może pisać jak i co mu się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Do Goscia IP: *.chello.pl 15.11.05, 21:42 Widze,ze narozrabialem...Chcialem tylko powiedziec jak przykro mi bylo kiedy deweloper nabijal mnie w butelke i bezczelnie klamal.Juz nie wspomne o wciskaniu towaru, ktorego absolutnie nie chcialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Do Goscia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.05, 21:47 Kochani wyluzujcie. Naprawde nie widzicie, ze Gość to pracownik albo właściciel developera, o którym piszecie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Dolcan Sp. z o.o. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:41 A tak konkretnie, bez zbędnego pieniactwa i wylewania pomyj. Jest li ta firma solidna, czy nie, oszukuje ludzi, czy nie? Mam zamiar kupić u nich mieszkanie z żoną i bylibyśmy wdzięczni za wszelkie opinie i uwagi oraz rady. Tylko konkrety poproszę bez pieprzenia farmazonów, bo tu o pieniądze chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ami_m Re: Dolcan Sp. z o.o. 17.11.05, 20:37 Witaj, my z mezem tez bylismy zainteresowani kupnem u nich mieszkania (ursus). czas przeszły... na wstepie wszystko wygladało ok, bylismy na budwie kierownik nam pokazał wszystko co chcielismy i to prawie od podszewki. opisał materiały sposob wykonania i takie tam techniczne rzeczy. tu dałam im plusa. potem wyzyta w biurze i tam tez pani wydawała sie kompetentna o wszystkim chetnie mowiła - słuchała itd wrazenie na kolejnego plusa - mimo niektorych postów. przyszła pora na sprwdzenie w urzedach i sądach wszystkich kwestii własnosci i pozwoleni. i tu zaczely sie problem. okazało sie ze dolcan kupił inwestycje ktora ktos juz kiedys zaczła. splajtował. okazalo sie działka na ktorej dolcan buduje w ursusie jest mocno obciązona hipoteką poprzedniego inwestora... o tym nam nikt nie powiedzał. moglismy wpakowac oszczwednosci swojego zycia i kredyt w inwestycje nie do spłacenia... nie dosc ze raty kredytu za nasze mieszkanie to jeszcze spłaty zadłuzenia ziemi, ktorej czesc nalezalaby do nas po otrzymaniu aktu notarialnego niezle... pani w dlocanie wreszcie sie przyznała do obciązenia.. a my zrezygnowalismy z tej inwestycji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A&A Re: dolcan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:42 A tak konkretnie, bez zbędnego pieniactwa i wylewania pomyj. Jest li ta firma solidna, czy nie, oszukuje ludzi, czy nie? Mam zamiar kupić u nich mieszkanie z żoną i bylibyśmy wdzięczni za wszelkie opinie i uwagi oraz rady. Tylko konkrety poproszę bez pieprzenia farmazonów, bo tu o pieniądze chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: dolcan IP: *.chello.pl 19.11.05, 07:40 Kupiłam od nich mieszkanie w wesołej po odebraniu kluczy okazało się, że są jakieś tam poprawki, ale większość osób które odbierały z wynajętymi fachowcami twierdzi, że jakość jest średnia - za srednie pieniądze Niektórzy z wynajętych fachowców twierdzili nawet, że zaskakująco dobre wykonanie jak na developerów Ale byli i tacy, co klęli jak szewc Wszystko zalezy od tego, na jakie mieszkanie sie trafi itd. A sądzę osobiście, że dolcan nie jest ani lepszy, ani gorszy od innych developerów - szuka pieniędzy dla siebie gdzie tylko moze, jak niestety każdy w tym kraju - czy to firma czy czlowiek prywatny Nie będe nikogo namawiać do kupna u nich mieszkania, bo wiem, jakie to sa ogromne sumy - sama mam kredyt na 20 lat Jeśli mogę wypowiedzieć swoją kwestię to powiem tak: gdybym miała kupić gotowe mieszkanie u jakiegokolwiek developera to najpierw poszłabym bejrzeć je od a do z - nawet z fachowcem od odbiorów - czego skądinąd nie polecam, bo jakoś do końca im nie wierzę - a potem popatrzyłabym na inne oferty i porównała zarówno cenę jak i standart wykonanej roboty Na tym wątku wiesza sie psy na wszystkich developerach więc naprawdę nie powinno się wogóle kupować mieszkania u nich, a jednak ludzie kupują, bo po prostu czasem nie mają wyjścia są to zawsze trudne decyzje, ale Ja nie żałuję, właśnie wyklańczam mieszkanko i od 1 grudnia będę w nim mieszkać Życzę powodzenia i trafnego wyboru - jakikolwiek by nie był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: dolcan IP: *.chello.pl 19.11.05, 16:35 ja rowniez kupilam mieszkanie w Lagunie w Wesolej, nie mialam zadnych zlych doswiadczen w biurze obslugi - panie byly mile, wszystkie zaswiadczenia dostalam w komplecie do lapki, nikt mi nie wciskal mieszkania ktorego nie chcialam albo bylo juz sprzedane, fachowiec od odbiorow wiekszych usterek nie stwierdzil ale tez przyznal, ze widywal lepsze wykonania... ale widywal tez o wiele gorsze. u mnie wszystko bylo ok, ale np sasiad z klatki obok juz mial cala wylewke na podlodze do poprawki. poza tym ja kupowalam na etapie fundamentow i moglam na kazdym etapie budowy chodzic i sprawdzac, ewentualne poprawki byly wychwytywane od razu. oczywiscie ze z niektorymi sprawami trzeba sie bylo nachodzic i stracic kupe nerwow ale ostatecznie jestem zadowolona. jasne ze wolalabym kupic mieszkanie zrobione na tip top o najwyzszej jakosc ale nie stac mnie bylo na wydanie ponad 4000 za m. srednia cena srednia jakosc tak to w skrocie mozna ujac, ale bez przekretow i bez wiekszych opoznien. teraz wykanczam mieszkanie i przed swietami sie wprowadzam. Odpowiedz Link Zgłoś