Dodaj do ulubionych

Willa Nowa - Julianów/Piaseczno

IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 06.10.02, 21:30
Bardzo proszę o informację o tym jak się mieszka, co z tym ogrzewaniem na
prąd (czy to b.kosztowne???) itp.... oraz czy w umowie jest wszystko ok. i z
wykonczeniem mieszkan. Prosze pilnie o pomoc. Jak wygladają inne opłaty???
Obserwuj wątek
    • lukaszg14 Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno 07.10.02, 16:31
      1) Mieszkam na tym osiedlu od pol roku. Generalnie jestem b. zadowolony.
      Zglosilem sie do nich w listopadzie 2001. Zdecydowalem sie na mieszkanie 64m2.
      Umowa przdwstepna zmienilem w drobiazgach (zamiana "zaliczka" na "zadatek"
      itp). Zmienialem troche wykonczenie (mieszkanie pod klucz) i z mojej winy nie
      dostarczylem w wyznaczonym terminie terakoty (byla na poczatku stycznia a miala
      byc jeszcze w grudniu - oklamano mnie w sklepie ile bedzie trwalo sprowadzenie
      z Hiszpanii). Mimo wszystko udalo im sie do konca stycznia przygotowac
      mieszkanie, dokladnie jak chcialem. W miedzy czasie polowa grudnia podpisalem
      akt notarialny po wplaceniu calej kwoty. Wczesniej czytajec forum sam mialem
      obawy, ze gdzies musi byc jakis hak - nie wierzylem, ze obsluga moze byc bardzo
      mila, kompetentna i pomagocna. Poza tym wiele innych zalet, takze w utrzymaniu
      osiedla ... dlugo by pisac, np. o domku osiedlowym - super.

2) Caly dom jest "na prad" - ogrzewanie, woda, kuchnia, zmywarka (chodzi caly
      czas) i pozostale. Nie mam wielkiego doswiadczenia ale za mieszkanie 64m2,
      normalna eksploatacja, to po pierwszym miesiacu urzytkowania (marzec) zaklad
      energetyczny zaprognozowal mnie na 260 PLN (cala oplata za prad). Chyba troche
      przesadzili bo po zaplaceniu prognoz w ostatnim miesiacu przyszlo 190. Mam tzw.
      druga taryfe.

3) Inne oplaty to czynsz (za 64m2 + garaz) ponad 400 PLN (nie pamietam
      dokladnie) + woda

3) Wykonczenie mieszkania jest OK ale w oferowanym stadardzie nie pelne np.
      glaura tylko na polowe lazienki (za 2 polowe trzeba sobie doplacic, chyba ze
      chcesz tylko na pol). Niektore elementy wykonczenia mi sie podobaly inne
      zmienilem - nie bylo problemu, doplacalem tylko roznice. Za elementy, z ktorych
      zrezygnowalem dostalem zwrot. W standardzie nie ma oswietlenia. Wymalowano, za
      darmo - dostarczylem tylko farbe. W moim mieszkaniu dotyczas zamontowalem tylko
      zamek w drzwiach.

Oczywiscie calosc kosztuje pewnie wiecej niz srednia ale jak sobie wyliczalem
      to nie tak wiele, i jak wezmie sie pod uwage wszystkie zalety i drobiazgi
      (ktore przeciez kosztuja) a dostrzega sie je dopiero po pewnym czasie, to nic
      tylko spokojnie mieszkac.

Lukasz
      lukaszg14@wp.pl
      • Gość: Katka Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.10.02, 22:47
        Łukaszu,
        bardzo dziekuje za odpowiedz to dla mnie naprawde pilna sprawa. Pozwoliłam
        sobie napisac do Ciebie bezposrednio na adres w wp.pl- gdybys mogł tam
        zajrzec... ale zapomniałam o jeszcze jednym - wyjazd w kierunku W-wy o
        godz.7.10? Czy wiesz cos na ten temat?
        Z gory dziekuje.
        Katka
        • Gość: wawiak Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: 10.100.0.* 08.10.02, 12:03
          Ja mieszkam w Nowej Iwicznej (to po przeciwnej stronie Pulawskiej), wyjezdzam
          do pracy ok. 7.00. Faktycznie tworzy sie korek i na mojej Labedziej i Twojej
          Geodetow przy wlaczaniu sie w Pulawska, trzeba doliczyc ok. 5-10 min na
          odstanie swojego. Pulawska spoko, tloczno ale jedzie sie bez przestojow, korek
          dopiero tworzy sie przy Walbrzyskiej. Ja na dojazd do pracy potrzebuje ok 30-40
          min (pracuje na Woli)

a tak a propos, to tez sie interesowalem os. Willa Nowa. Zwroc uwage, ze
          metraz, ktory Ci podaja jest wyliczony PO ZEWNETRZNYCH obrysach scian! i tak
          mieszkanie 64 m2 faktycznie mam 6-7 m2 mniej! Koniecznie zwroc na to uwage!

pzdr
          • Gość: Max Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: *.crowley.pl 08.10.02, 12:40
            Villa Nova - to te kolorowe domki ? To są kanadyjczyki ?
            • Gość: Katka Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 10:16
              Dziekuje za te wszystkie informacje. Faktycznie mieszkanie ma 2 wymiary -
              akurat w przypadku 64 m dochodza 2 metry scian. A mieszkania sa budowane w
              technologii tradycyjnej nazwa osiedla Kabaty KANADA (czy cos takiego) pochodzi
              od nazwy inwestora - jest to towarzystwo ubezp.lub emerytalne z Kanady -
              przyznam sie że tez myslalam - tym bardziej ze wisiala kanadyjska flaga.
              • Gość: jorgen Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: proxy / *.man.polbox.pl 09.10.02, 11:57
                Ja mieszkam w osiedlu przy Ogrodowej - INDRA. Wszystko też jest na prąd.
                Dostaję rachunki co dwa miesiące według licznika. Opłaty to około 150 zł/mies.
                latem i około 450 zł/mies. zimą. Mieszkanie 60 m2.
                • Gość: gaga Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.10.02, 01:30
                  A mozna wiedziec na ktorej indrze?
                  1, 2, 3?
    • Gość: inkasent Re: Willa Nowa - Julianów/Piaseczno IP: proxy / 195.116.92.* 11.10.02, 15:38
      Gość portalu: Katka napisał(a):

> Bardzo proszę o informację o tym jak się mieszka, co z tym ogrzewaniem na
      > prąd (czy to b.kosztowne???) - bardzo!!! itp.... oraz czy w umowie jest
      wszystko ok. i z
      > wykonczeniem mieszkan. Prosze pilnie o pomoc. Jak wygladają inne opłaty???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka