Dodaj do ulubionych

Grodkowska 15 - parking

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.05, 13:30
Czy wiadomo wam coś na ten temat. Zauważyłem że na parkingu są jakies
pachołki? Czy to jest jakieś oficjalne rozwiązanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: emir Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.polskieradio.pl 14.11.05, 08:59
      To co zaczyna się dziać jest niedopuszczalne. Nie dzwoniliśmy jeszcze do SM,
      ale wyglada to na samowolę. Paranoja, dojdzie do sytuacji, że ludzie będą
      stawiać bramki nie mając samochodu.
    • Gość: monia Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.bphleasing.pl 14.11.05, 10:03
      Dzwoniłam dzisiaj do Kraciuka ze SM,gość mnie olał!!!! stwierdził, że
      zakładanie bramek to samowola, ale on nie zamierza nic z tym robić, ani nikogo
      powiadamiać ani tym bardziej na kogoś wpływać. Jego zdaniem to administracja
      jest od decydowania. Poza czterema bramkami (stan na wczoraj wieczorem), dwa
      miejsca są już pomalowane numerkami, a na innych stoją palety. Te 15
      brakujących miejsc jest wynikiem decyzji SM, która podzieliła większe
      mieszkania (przełamane na literkę A to dodaktowe mieszkania), ale od tych
      ludzi przecież też wzięli po 6 tys.....
    • Gość: RAF Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.era.pl 14.11.05, 11:48
      W mojej umowie znajduje się zapis, że miesjca parkingowe są do wspólnego
      użytkowania.

Jeśli ktoś samowolnie bez zezwolenia stawia sobie blokady to jest to
      ograniczanie praw innych osób do korzytstania z tego miejsca.

Blokady powinny zostac jak najszybciej usunięte - albo przez SM Wole albo przez
      innych mieszkańców. Jeśli któregoś dnia przyjadę i nie będę miał gdzie
      zaparkowac to ją po prostu odetnę.
      • Gość: emir Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.polskieradio.pl 14.11.05, 12:15
        Blokady już zostały zdjęte.
        • Gość: piotr Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.11.05, 20:54
          No i dobrze - jak będą miejsca to zaparkujesz, jak nie to nie, ale przynajmniej
          nie będzie sytuacji, że będzie wolne miejsce ale zamknięte bo ktoś czuje się
          ważniejszy...
          • Gość: emir Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.polskieradio.pl 21.11.05, 14:01
            Czy ktoś wie co uradzili aktywni sąsiedzi w sprawie miejsc postojowych? Ja
            jestem tym frajerem, co nie postawił sobie jeszcze blokady na miejscu do
            parkowania. Bardzo mnie dziwi postawa moich już 6 sąsiadów, co pomimo, że mieli
            w umowie miejsca do parkowania wydzielone, ogrodzone i OGÓLNODOSTĘPNE dla
            wszystkich lokatorów budynku postawili sobie blokady. Czy sadzą, że są ponad
            prawem i kto pierwszy czy silniejszy ten lepszy? A frajerzy nich się bujają z
            pojazdami za ogrodzeniem? Powtarzam jeszcze raz. Wszyscy płaciliśmy tyle samo i
            wszyscy mieliśmy takie same umowy. Jeśli deweloper i SM Wola nie zdołały
            znależć jeszcze rozwiązania tego problemu, nie starajmy się rozwiązywać go
            siłowo na własną rękę!
            • Gość: Piotr Re: Grodkowska 15 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.05, 22:45
              Sam już nie wiem co o tym wszystkim myśleć - niestety nie byłem na spotkaniu i
              nie wiem jaki był temat spotkania więc czekam na informację na tym forum.
              Ja też jestem tym frajerem, który nie zamontował sobie blokady, ale nie uważam
              to za sensowne. Jeżeli już to proponowałbym nieodbieranie mieszkań i wpisywanie
              w każdy protokół niedostateczną ilość miejsc parkingowych a w ostateczności
              sprawę sądową.
              • Gość: Piotr Czy ktoś był na spotkaniu mieszkańców? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 10:10
                Jak w temacie:)
                • Gość: monia Re: Czy ktoś był na spotkaniu mieszkańców? IP: *.bphleasing.pl 22.11.05, 10:42
                  Tak ja byłam, niestety nic poza tym, że jeden z mieszkańców napisze pismo do SM
                  z wiadomością do Decomy nic nie zostało konstruktywnego ustalone. Projekt pisma
                  mam na e-mailu, podaj proszę swój to Ci prześlę. Przede wszystkim cała "wesoła"
                  piątka (stan na wczoraj) mieszkańców, którzy postawili bramki, z uporem maniaka
                  nie zlikwidowała ich. Czyli tak, z jednej strony walczmy o swoje razem, a z
                  drugiej blokujmy się, uniemożliwiajmy wjazd na parking (nawet jeśli miejsce
                  jest wolne, ale zastawione bramką!!!!!).
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Michał Re: Czy ktoś był na spotkaniu mieszkańców? IP: *.kompakt.pl / *.kompakt.pl 22.11.05, 14:12
                    Ja podaje swój: michalk@kompakt.pl, mnie również nie było na spotkaniu
                    mieszkańców, bo przyszli do mnie goście. Proponuję "wziąć sprawy w swoje ręce" i
                    walczyć o "nasze" (dobre sobie, uważające się za lepszych kmioty, będą sobie
                    stawiać pachołki. Ja samochodu jeszcze nie mam, ale po coś zapłaciłem za miejsce
                    parkingowe, szczerze to nie obraże się jak nie będzie wolnego miejsca, ale
                    nieladnie będzie jeśli wolne będą akurat te z pachołkami - ludzie, popatrzcie na
                    siebie, a potem na sąsiadów - będziemy mieszkać ze sobą długi czas, jeśli komuś
                    się nie podoba sytuacja na parkingu i robi samowolkę - proponuję kupić klatkę i
                    zamknąć pod kłódką miejsce siedzące w autobusie. Ja należę do mieszkańców którzy
                    stukają się w głowę widząc pachołek. Jeśli któryś sąsiad ma wystarczający
                    przedłużacz elektryczny, moge społecznie wspomóc sprawę, zapraszam do sklepu
                    mundurowego po kominiarki i idziemy z diaksą i nożycami, uporać się z brakiem
                    kultury i poczucia wspólnoty. A może by tak komuś po nocy założyć własną
                    kłódkę?? powodzenia sąsiedzi czujący się lepiej i wyzywający od frajerów.
                    Polecam ochlodzić emocje, bo będzie przykro. Zawsze jeszcze możemy się spotkać w
                    sądzie grodzkim. Nie sądzę aby pilnowanie spółdzielni i administracji przyniosło
                    jakiś rezultat. Całość od samego początku wygląda mi na szemrane towarzystwo
                    wzajemnej adoracji prostaków. Pozdrawiam. I myślcie drodzy sąsiedzi, a jak nic
                    nie wymyślicie, to pomyślcie jeszcze raz!

Michał
                    • Gość: emir Re: Czy ktoś był na spotkaniu mieszkańców? IP: *.polskieradio.pl 22.11.05, 14:26
                      Wiadomość z ostatniej chwili. SM wywiesiła pismo, że do 24 listopada pachołki
                      mają zniknąć!
                  • Gość: Piotr Do Moni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.05, 19:36
                    podaje mój adres piotr_fij@wp.pl i pozdrawiam:)
                    • Gość: robi Re: Do Moni IP: 62.148.92.* 23.11.05, 13:18
                      ja na zebraniu bylem i tak naprawde jedyny wazny wniosek jaki z tego spotakania
                      plynie jest taki ze na szczescie jest tylko garstka ludzi nazwijmy to "niezbyt
                      skaplikowanych" a wiekszosc mieszkancow jest rozsadna i cale to zebranie
                      odbywalo sie w podobnym klimacie jaki jest na tym forum, tzn. nie ma mowy o
                      stawianiu jakis pacholkow. byla rozmowa z tymi osobami, ktore postawily te
                      slupki (oczywiscie anonimowo, bo nikt nie mial odwagi, ale nie byl to problem
                      zidentyfikowac te osoby) ze to nie ma sensu, ale ludzie prosci pewnych rzeczy
                      nie pojmuja - trudno.
                      Podoba mi sie natomiast postawa Administracji ktora, w rozmowach i poprzez
                      wywieszone pismo stanowczo stawia sprawe ze o zadnych barierkach byc mowy nie
                      moze.
                      no coz zobaczymy jak to bedzie, nie mniej jednak duzy pozytyw to fakt ze za
                      sasiadow mam ludzi w wiekszosci normalnych, a ze zdazy sie jakis idiota czasem,
                      no coz...
                      • Gość: monia Re: Do Moni IP: *.bphleasing.pl 23.11.05, 13:31
                        Popieram Cię w zupełności...
                        • xmarcinx Re: Do Moni 23.11.05, 13:47
                          Wszystkie miejsca za słupkami i wszystkie słupki jednym kluczem otwierane a
                          klucz ma każdy - wtedy nikt "obcy" nie zaparkuje.
                          • Gość: emir grodkowska 15 - parking IP: *.polskieradio.pl 23.11.05, 14:51
                            Słupki i takie same klucze dla mieszkańców naszego bloku - tak, ale dla miejsc
                            parkingowych w miejscu baraków, a nie pod blokiem.
            • Gość: gosia Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.pl 23.11.05, 15:56
              teraz najwazniejsze zeby jak najwiecej osob podpisalo DZISIAJ pismo, ktore
              udalo sie "uradzic aktywnym sasiadom".Jezeli komus nie udalo sie dotrzec na
              zebranie-trudno, wiadomo ze wszyscy jestesmy zajeci, ale dzisiaj trzeba sie
              postarac, bo nie uda nam sie nic wywalczyc jedynie wyrazajac swoje opinie na
              forum.
              • Gość: Piotr Re: Grodkowska 15 - parking IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.11.05, 22:37
                popieram

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka