Dodaj do ulubionych

AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15

IP: 217.153.224.* 21.11.05, 08:51
Zwracam się do osób, które mają jakiekolwiek informację na temat inwestycji
przy ul. Przy Agorze. Jest to inwestycja rozpoczeta już bardzo dawno temu. W
zeszłym roku interesowałam się nia, na szczęście zrezygonowałam ( zbyt wiel
watpliwości) Teraz ponownie ruszył budowa, byłam tam, dopytywałam się i
usłyszałam nastepujace informację. Częśc mieszkań ok. 1000 m2 jest
sprzeadawane przez nowego wykonawcę firmę JARBUD2 z łOMIANEK. Jest to ich
zabezpieczenie za wykonywane prace budowlane. O ile firma AGORA ma tragiczną
opinię ( nawet na tym forum), to JARBUD2 jest uwazana za solidną i wiarygodną
firmę. Prezez firmy JARBUD2, w przeciwieństwie do władz AGORY, to konkretny i
rzeczowy człowiek. Miałam przyjemność rozmawiać z nim przez teleon i w
najblizszych dnia wybieram się do ŁOMIANEK, do siedziby firmy. Ponoć
inwestycja ma być oddana do X-2006. Jesem barzo zainteresowana tą iwestycją,
jesli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, lub też jest zaiterosowany, to
bardzo proszę o INFO.

MS
Obserwuj wątek
    • Gość: doris Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.chello.pl 22.11.05, 12:19
      ja rok temu sie nie zdecydowalam, bo na budowie nic sie nie dzialo i podpsialam
      umowe na inne mieszkanie. teraz rzeczywiscie budowa ruszyla.
      d
      • Gość: ms Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 23.11.05, 15:29
        Moze jest ktoś, kto też się interesuje tą inwestycją.
        • Gość: Ula Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.sn.pl 25.11.05, 14:59
          Miejsce bardzo mnie interesuje, ale tylko małe mieszkanie np. 0k.40 m kw.
          niestety chyba nie ma szans.
          • Gość: sm Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 30.11.05, 08:28
            Z tego co wiem, to są różne mieszkania. od ok 40 do 70.
            • Gość: BBar Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.chello.pl 30.11.05, 17:28
              A jaka cena m2 ?????
              • Gość: Viola Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.sn.pl 20.12.05, 15:21
                3500 zł/m kw., jeśli do końca roku lub odrobinkę później wpłaci się 50% ceny
                lokalu.
                Viola
        • Gość: Viola Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.06, 21:14
          Czy zdecydowałaś się ? Odezwij się, jesli tak jest. Viola
    • Gość: Viola Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.sn.pl 20.12.05, 15:19
      Witam,

dzieki Tobie dowiedziałam się o tej inwestycji, mimo, że mieszkam tuż ...obok.
      Ja również właśnie się zdecydowałam, zwłaszcza, że jest promocja. Może będziemy
      sąsiadkami ?
      Pozdrawiam, Viola
      • Gość: www Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.cust.tele2.pl 08.01.06, 16:44
        Witam,

jestem BARDZO zainteresowany tą inwestycją, ale przeglądając posty z marca
        ubiegłego roku mam mnóstwo wątpliwości
        • mp23 Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 08.01.06, 17:06
          ja się to inwestycją intresowałam rok temu, biuro (czytaj pawilon) nie zrobiło
          na mnei dobrego wrazenia, ponownie jak Panowie z firmy. Aktualnych dokumentów
          tez nie mieli (KRS sprzed 9 miesięcy). Poza tym była spora hipoteka na
          inwestycji. Rok temu nie zdecydowałam się. Poza tm w budynu mają być usługi
          (nie pamiętam czy 1 czy 2 piętra) = mnóstwo aut dostawczych = spro hałasu.
      • Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 11.01.06, 09:25
        Mam pytanie. od kogo kupijecie od JARBUD czy od AGORY ? Prosze o podanie
        namiarów na AGORĘ jak ktoś ma. Czy aby na pewno dokumenty są OK. Czy wszystko
        sprawfdzaliście.Wg mojej wiedzy jest w księdze wieczystej ok. 3 mln. zastawu na
        rzecz CEKOM - wczesniejszego wykonawcy.
        Czekam na info.
        • adzik22 Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 11.01.06, 10:08
          jaka jest cena za m2?
          • Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 11.01.06, 10:10
            3500/m2
            • adzik22 Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 11.01.06, 10:33
              czy jest tu jeszcze szansa na mieszkanie 2 pokoje do 60 m2? gdzie jest biuro?
              na budowie mozna sie czegos dowiedziec? bylabym bardzo zainteresowana ta
              inwestycja
            • zbooycerz Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 11.01.06, 18:24
              ale ceny w okolicy to 4500-5000 wiec cos tu smierdzi na kilometr albo dwa, bym
              sie nie pchal ale chetnie dowiemy sie szczegolow
              • Gość: Viola Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.sn.pl 13.01.06, 10:41
                No więc.....po podpisaniu umowy przedwstępnej, która jest naprawdę napisana
                korzystnie dla dwóch stron - i po wpłaceniu 5 % i porozmawianiu z prawnikiem,
                sądem gospodarczym itd. postanowiłąm się wycofać, gdyż istnieje pewne ryzyko.
                Najważniejszy nie jest tu KRS, lecz aktualny odpis z księgi wieczystej - Dział
                III - o którym w umowie napisano mi, że jest wolny od wpisów - (była wszczęta
                egzekucja komornika, bo Agora jest winna 3,5 mln Cekom) a w Dziale IV jest
                wpis, o którym jest informacja w umowie, iż jest inwestycja obciążona na tą
                kwotę celem zabezpieczenia wierzytelności na rzecz Cekom. Niestety w mojej
                umowie nie było nic o wpisie w Dziale III, a nawet jeśli dom kiedyś stanie (na
                szczeście robotnicy uwijają się mimo zimy i może zdążą do listopada br. ?) to
                prawnik uprzedził mnie, iż sama mogę się stać wierzycielem - i po co mi taki
                stres za własne pieniądze. Ominięcie istotnej sprawy w umowie (księga
                wieczysta nie była w biurze pod ręką - za to była zaraz po podpisaniu umowy
                przedwstępnej) było powodem mojej rezygnacji i Jarbud 2 zwrócił mi pieniądze
                kąśliwie informując, że im na sprzedaży mieszkania dla mnie nie zależy....No
                cóż, ja jednak życzę im i wszystkim już zaklepanym nabywcom mieszkań Przy
                Agorze 15 , aby spełniły się ich plany i nadzieje do pozytywnego zakończenia
                nie tylko (!) budowy, ale wykaraskania się z długów samego inwestora Agory,
                który dał pełnomocnictwo Jarbudowi 2 na wykonanie mieszkań. Sprawa była niezbyt
                klarowna, więc dlatego cena też była niska, aby Jarbud 2 , który wziął kredyt
                na przyspieszenie robót i potrzebował pieniążków, zmniejszył obciążenie
                wydatków. Warunkiem było jednak zakupienie mieszkania i wpłacenie 50% na "dzień
                dobry" a 31.3. = kolejne 20%. To naprawdę za dużo jak na zabagnioną księgę
                wieczystą. Jeśli komornik odstąpił nawet na chwilę od egzekucji, to dla mnie to
                dobry znak, ale żadna pewność , iż Sąd wznowi postępowanie egzekucyjne w pewnym
                momencie. Dlatego z wielkim żalem wycofałam się, ale jak ktoś lubi ryzyko i
                może trafi na księgę wieczystą z wykasowanym zapisem w Dziale III (aktualna ma
                być od 3 miesięcy)- to mieszkanie jest fajnie położone - blisko przychodnia
                zdrowia, ale i...no właśnie supermarket i kościół - czyli dostawcze samochody i
                dzwony. Życzę dobrego wyboru. Uważajcie i nie dajcie się omamić.A jeśli się już
                zdecydujecie mimo tego wpisu zakupić tam mieszkanie - to jedynym bankiem,
                który da Wam kredyt będzie Mazowiecki Bank Spółdzielczy w Łomiankach, gdyż
                Jarbud 2 tam właśnie wziął swój kredyt. Żaden inny nie zaryzykuje.
                Viola
                • Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 13.01.06, 15:55
                  Ja podobnie jak Viola, juz prawie się zdecydowałam. Kiedy zobaczyłam umowę ( w
                  mojej była informacja o zastawie) po konsultacji z prawnikiem, zrezygnowałam.
                  Być moze ten blok stanie wszysko będzie OK. Ja jednak uważam, że lepiej
                  zrezygnować i poszukać czegoś innego, niż spłacać przez całe zycie nie swoje
                  mieszkanie. Bardzo mi ta inwestycja odpowiada, ale ryzyko jest zbyt duże.
                  Jeszcze jedno, dowiadywałam się w gminie, w dziale zagospodarowania ( czy jakoś
                  tak). Nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi, ale pracownik gminy odradził mi,
                  powiedział, że są duże braki formalne.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: m Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:49
                    Jak kilka lat temu szukalismy mieszkania, to niektore firmy zyczyly sobie na
                    wstepnie wplacenia wiekszej czesci. Kilka z tych firm jest w upadlosci.
                    Omijalabym szerokim kolem takie promocje, bo cudow nie ma, zeby w takim miejscu
                    byly tak tanie mieszkania- to znaczy, ze firma nie ma srodkow i chce jak
                    najszybciej nalapac jeleni.
                    • Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 10.02.06, 16:24
                      Witam. Czy ktoś może wie coś nowego na temat inwestycji przy ul. Przy Agorze.

• Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 28.02.06, 08:55
                        Ponawiam pytanie. Czy może kotos coś wie nowego na temat tej inwestycji.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: sąsiad Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.msz.gov.pl 28.02.06, 09:26
                          Kilka dni temu była jakaś przepychanka pomiędzy poprzednim inwestorem (mafia?) a
                          obecnym. Masapolicji w czarnych strojach....
                          • Gość: MS Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: 217.153.224.* 28.02.06, 12:20
                            To faktycznie coś dziwnego. Ciekawa jestem czy ktoś w ogóle kupił tam juz
                            mieszkanie ?
                            • Gość: Dodo Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:23
                              Jeżeli ktoś kupił to ma problem, ponieważ prace na budowie znów zostały
                              wstrzymane!!!
    • Gość: gdzie teraz buduja Re: AGORA - Inwestycja ul.Przy Agorze 15 IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:36
      gdzie teraz buduja?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka