Dodaj do ulubionych

AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!!

IP: *.centertel.pl 11.10.02, 09:18
Pragnę przestrzec wszystkich, którzy zamierzają kupić mieszkanie u AgroMana.
Firma tylko na początku sprawia miłe wrażenie i przedstawia wszystko w
różowych kolorach. A życie jest całkiem inne. Jestem mieszkańcem więc wiem
coś o tym.

1. Nie ma mowy o uzyskaniu odsetek prawnych za opóźnienie w budowie (zostało
to powiedziane jawnie przez ludzi z Salonu sprzedaży z uśmiechem na ustach).
2. Wszystkie terminy jakie są przedstawiane nie są dotrzymywane a informacje
od kilku osób na wzajem się wykluczają (kręcą wszystkimi - dla nich jest
najlepsza dezinformacja).
3. Czynsz wynosi 10.05 PLN !!! (to jest najwyższy czynsz w Warszawie - nie
słyszałem o wyższym) i będzie od mieszkańców wymagany jeszcze przed
podpisaniem aktów notarialnych (skandal)
4. Umowy są napisane takim językiem prawnym, że nic nie jest się w stanie
zrobić (są bardzo przykre efekty w późniejszym czasie).

Jeżeli ktoś się wacha czy kupipć - NIE KUPOWAĆ !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: desperados Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: spc:* / 126.17.58.* 11.10.02, 09:52
      A może by tak wiec pokrzywdzonych podczas najbliższych targów
      myślę że to by nieźle zniechęciło potencjalnych klientów
      Przydałoby się też uaktualnienie strony www.osiedlebrzeziny.republika.pl
      i wypisanie wszystkich problemów w celu ostrzeżenia przyszłych klientów
    • lexus1 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 11.10.02, 11:26
      Zgadzam się w zupełności z poprzednimi wypowiedziami. Dodałbym jescze jednoo
      Agromanie: KŁAMIĄ.
      Przy kupnie mieszkania okreslali szacunkowo czynsz na 4-5 zł. Teraz już mówią o
      10,05 zł.!!!!!!!!!!!! I nie jest to podobno koniec. POdaja coraz to nowe
      terminy odebrania osiedla.
      Tylko oni wiedzą, jak można pobrać opłatę za ochornę, prąd budowlany
      sprzątanie, zieleń (której nie ma) plac zabawa ( też nie ma) w okresie, kiedy
      mieszkania nie należą jeszcze do mieszkanców i nie ma formalnej zgody na
      uzytkowanie lokali!!!!
      W sobotę odbędą się targi mieszkaniowe i pewnie Ploch stanie ze sowją piękną
      makietą osiedla. Osiedle jest ładne -fakt- ale Agroman bije rekordy absurdu i
      idotyzmu!!!
      Lexus
    • Gość: matie Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.10.02, 11:47
      Potwerdzam w 100 %.
      Klamia, klamia, klamia.
      A jak juz sie podpisze umowe to nawet przestaja byc tacy mili. no coz... to
      jest polska wersja wolnego rynku i handlu :(

Nie kupujcie nic u nich!!!!! Nie warto psuc sobie nerwow.

M.
    • Gość: G. Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.11.142.* 11.10.02, 11:51
      Racja
      Podpisuję się pod wszystkim tym, co napisali moi poprzednicy, sąsiedzi zresztą.
      Od Agromana sypią się perfidne kłamstwa z szyderczym uśmiechem na twarzy. Robią
      z ludzi idiotów, a później się z nich śmieją.
      Ludzie zastanówcie się!!!
    • Gość: Jogi Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.cplus.com.pl 11.10.02, 11:59
      doloze jeszcze do pieca:
      buduja jak chca, zlozysz projekt, a jak im cos nie przypasi:zapomna albo
      niedopilnuja, to zrobia po swojemu, nawet Cie nie poinformuja o tym ;( a potem,
      to juz po ptakach i bujaj sie z pisemkami po firmie. W zaleznosci od sytuacji
      texty sa nastepujace:
      - wykonalismy wg projektu (mimo, ze wszystko wywrocone jest na lewa strone)
      - zrobilismy zgodnie ze sztuka budowlana (czyli np. odlyw z kabiny prysznicowej
      wyszedl im tam, gdzie na scianie mam grzejnik :) )
      - a wie Pan..ich tam na budowie wszystkich upilnowac i dozorowac nie sposob,
      tyle tu mieszkan sie buduje...
      - wie Pan, to taki tylko szkic...to nie zobowiazujace (to jesli oni nie zrobia
      wg. zlozonego projektu na czas)
      - wie Pan, jakby Pan zlozyl projekt na czas, to na pewno bysmy zrobili (to
      wymowka w stosunku do tych klientow, ktorzy nie zlozyli projektu na czas)
      - a po co Panu elektrowentylator w lazience, przeciez to nie potrzebne (text
      przy odbiorze mieszkania, problemy z pociagnieciem kawalka kabla w scianie,
      mimo, ze zlozone bylo na to osobne pismo z projektem)
      - ale przeciez to niewygodne miec w tym miejscu domofon, prosze spojrzec <tu
      scenka sytuacyjna jak odbieram domofon, ktos nagle wchodzi do mieszkania i mnie
      ŁUP drzwiami wejsciowymi> (texty i scenki przy odbiorze technicznym, gdy
      zapomnieli mimo zlozonego projektu przeniesc domofon w inne miejsce); to chyba
      ja kupuje i ja decyduje co gdzie bede mial...
      - jesli zaczynasz zwracam im na cos uwage przy odb. technicznym, to w skrajnej
      sytuacji pojawia sie 3ech kierownikow budowy i polowa dzialu budowlanego, zeby
      Cie "zagadac" przy odbiorze technicznym TWOJEGO mieszkania

wiekszosc scenek i textow sa autorstwa jednej osoby, ktorej danych nie podaje
      ze wzgledu na jej ogolne bezpieczenstwo przy poruszaniu sie po W-wie ;)

dobra, wiecej nie pisze bo szkoda mi klawiatury... ;)

pzdr.
      Jogi
      • Gość: Ania Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.11.142.* 11.10.02, 12:18
        Ja natomiast usłyszałam:
        -pani sobie weźmie papier ścierny i tutaj trochę podetrze to będzie równo, no
        chyba że chce pani jeszcze czekać, aż to naprawią kolejne dwa tygodnie?
      • Gość: Mieszkaniec Re: AGROMAN - zanim kupisz, zastanów się trzy razy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 12:22
        Potwierdzam opinie na temat AGROMANA. W "dziale budowlanym" są zatrudniane
        osoby, których dewizą jest "dużo mówić - mało robić". Osoby w "Salonie
        sprzedazy" do momentu zainteresowania kupnem mieszkania wychodzą z siebie,
        potem odsyłają do różnych osób....
        Terminy - szkoda gadać - kanalizacja, prąd, ogrzewanie były podłączane z dużym
        opóźnieniem, do ostatniego dnia nie można było się dowiedzieć, kiedy wreszcie
        podłączą...
        Wizualnie osiedle jest OK, ale to nie wszystko :-(

Mieszkaniec I-ego etapu.
        • Gość: Jogi Re: AGROMAN - zanim kupisz, zastanów się trzy raz IP: *.cplus.com.pl 11.10.02, 12:34
          co najciekawsze, to dzial sprzedazy pieknie mowi, ze jak cos nie bedzie halo
          jesli chodzi o wykonanie projektu, to natychmiast sie z Panem skontaktujemy.
          Jak po wykonaniu mieszkania spytalem sie jak to jest, ze co innego reality a co
          innego zlozony projekt i ze mialem byc poinformowany na czas o braku
          umozliwosci zrobienia czegos, zeby wspolnie dojsc do jakichs wznioskow, Agroman
          odeslal mnie do dzialu budowlanego a dzial budowlany...do Agromana... to
          przeciez ja powinienem sie znac na budowlance, co i jak sie da/nie da wykonac,
          a najlepiej to jakbym stal, dozorowal i o wszystkim bezposrednio z mieszkania
          raportowal do dzialu budowlanego (bo oni przeciez nie maja tyle czasu...)
          smiech na sali
          • Gość: przyjaciej Re: AGROMAN - zanim kupisz, zastanów się trzy raz IP: 217.11.142.* 11.10.02, 12:54
            Oczywiście mógłbyś tam stać po wystosowaniu opowiednich podań i listów z
            prośbą, do których być może kiedyś by się ustosunkowali. Poza tym wyklucza się
            deszczową pogodę, gdyż nie można mi było ojejrzeć mieszkania w deszcz - było
            posprzątane, a ja naniósłbym błota...
            Śmiech na sali...
    • Gość: Wyciszony... Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 212.76.37.* 11.10.02, 12:29
      Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami,
      Co gorsze, że jak się ich za bardzo przyciśnie do muru, to potrafią niezłe
      numery wywijać...
      Uważajcie, bo niczego nie można być pewnym, dopóty dopóki nie ma się w ręku
      aktu notarialnego mieszkania, aby mieć pewność, że nikt nam mieszkania nie
      zabierze...
      • Gość: Marek Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.153.45.* 11.10.02, 12:36
        Ja rowniez zgadzam sie z poprzednimi opiniami.
        Chcialbym jeszcze dorzucic, ze drogi dojazdowe
        na osiedle wygladaja jak powierzchnia Ksiezyca
        i Agroman nie chce tego stanu rzeczy zmienic.
        Z tym czynszem 10.05PLN to rowniez prawda. Jesli
        Agroman tego nie zweryfikuje, to chyba bedzie mogl
        szybko pakowac manatki, bo zostanie jako zarzadca
        przez nas wyrzucony.

Pozdrawiam
        Marek
        • Gość: mieszkaniec Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 212.244.106.* 11.10.02, 12:51
          W perspektywie Targów Mieszkaniowych należy wszystkich przestrzec.

Wbrew temu co mówią pracownicy Agromana nie zamierzają oni zbudować drogi
          dojazdowej do osiedla, tak więc wszyscy mieszkańcy I i następnych etapów będą
          musieli w kaloszach przedzierać się przez zwały błota lub niszczyć zawieszenie
          swoich samochodów na nierównych i dziurawych płytach betonowych, rozjechanych
          przez ciężarówki, które tworzyć będą jedyną drogę do osiedla.

Natomiast czynsze są najwyższe w całej Białołęce, a najprawdopodobniej jedne z
          najwyższych w Warszawie. Na początku kłamali o 5 PLN z metra, teraz mówią o
          10,05 z metra. Na początku kłamali o wypłacie kar umownych, teraz mają
          wszystkich w d....

Niezależnie od urody osiedla jakość budowania jest mierna - krzywe ściany i
          podłogi, liczne niedoróbki budowlane, ciągłe awarie prądu i ogrzewania, przede
          wszystkim całkowicie olewczy stosunek do klienta.

Jedyna rada - nie kupujcie nic u Agromana. Będziecie mieli w przyszłości
          ogromne problemy jak my.
          • Gość: Jogi Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.cplus.com.pl 11.10.02, 12:53
            co do scian, to nie moge podzielic Twojego zdania, mialem 2 metrowa
            stalowa "łate" i wszedzie mialem OK, ale moze to zalezy od budynku...

J
    • zabka13 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 11.10.02, 13:11
      Oj widzę, iż poruszyli się mieszkańcy osiedla Brzeziny, tylko szkoda,ze tak
      późno. Ja chociaż nie kupiłam tam mieszkania również chciałabym przestrzec
      przed kupowaniem tam mieszkania. Osiedle jest ładnie zaprojektowane i I etap
      dobrze się prezentuje. Jednak to nie wszystko. Pozostaje jeszcze coś takiego
      jak sposób administrowania osiedlem. Widziałam umowę, która mi zaproponowali: 2
      lata zarządzania Agromana lub firmy przez nią wskazaną. Tylko mogę Wam
      współczuć, chyba że uda się Wam wymówic umowę Agromanowi.
      Kolejny mit Agromana - tym razem chyba już ostatni- już runą. NIE POTRAFIĄ
      WYBUDOWAĆ W TERMINIE - O ADMINISTROWANIU SIĘ NIE ZNAJĄ.
      Zabka
      • matie3 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 11.10.02, 13:25
        Zabka, a Ty gdzie w koncu kupilas mieszkanie??
        M.

PS. to ja Matie :)tylko login zmieniony :)
    • Gość: zyczliwy Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.centertel.pl 11.10.02, 14:59
      Nie wiedziałem, że tak ruszę opinię społeczną :-)

Bardzo sie cieszę. Oby ten wątek został jak najdłużej i przestrzegał innych.

1. Jeżeli chodzi o jakośc wykonania budynków - niby prosto ale jak zacząłem coś
      robic okozało się, że tynki maja 5 cm grubości!! Chyba po pijaku wykańczali
      ściany. I tak przy odbiorze jakiś Pan proponował mi jeszcze 3 worki zaprawy by
      sobie wyprostować :-)

2. Nie wiem czy innym pasowało, ale posiadanie odpływu kuchennego w
      pomieszczeniu gospodarczym chyba nie jest za wygodne.:-)

Nie ma się co dziwić jak firma ta działa skoro prezez wygląda jak burak..
      Kto widział i miał przyjemność ten wie.
      • lexus1 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 11.10.02, 15:51
        A dlaczego nie wiedziałeś, ze ruszysz opinie publiczną. nIkt nie lubi kłamstwa
        i kretactwa oraz kretyństwa!!!!
        • Gość: Michal Wniosek do - AGROMAN - ..... IP: *.dip.t-dialin.net 11.10.02, 16:02
          Wynika z Waszych bolesnych informacji, a takze z calego forum i zycia, ze:
          developerzy to zlod..., spoldzielnie mieszkaniowe zlod... do kwadratu.
          Najlepiej kupowac na rynku wtornym lub budowac dom wlasnymi silami, niestety
          kladac samemu cegly lub stojac nad tym co kladzie.
          Niestety takie jest zycie w naszym biednym kraju okradanym na kazdym kroku.
          Dlatego jestesmy w ogonie Europy i bedziemy, bo wiekszosc rzeczy jest falszywa.
          Po prostu. jednak pieniadz nie ma wartosci na polskie towary i uslugi.
          Na zagraniczne tak. ( troche zaszafrowalem, ale byl to skrot myslowy).

Pozdrawiam
    • Gość: i Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.chello.pl 12.10.02, 16:49
      Gość portalu: zyczliwy napisał(a):

> Pragnę przestrzec wszystkich, którzy zamierzają kupić mieszkanie u AgroMana.
      > Firma tylko na początku sprawia miłe wrażenie i przedstawia wszystko w
      > różowych kolorach. A życie jest całkiem inne. Jestem mieszkańcem więc wiem
      > coś o tym.
      >
      > 1. Nie ma mowy o uzyskaniu odsetek prawnych za opóźnienie w budowie (zostało
      > to powiedziane jawnie przez ludzi z Salonu sprzedaży z uśmiechem na ustach).

To prawda, Agroman kreci i oszukuje a nowe umowy sa dodatkowo zmodyfikowane pod
      tym wzgledem aby uniknac i tak praktycznie niemozliwych nastepstw prawnych w
      wypadku opoznien. Do tej pory czesc budynkow ktore mialy zostac oddane w
      kwietniu jest jeszcze w stanie surowym.

> 2. Wszystkie terminy jakie są przedstawiane nie są dotrzymywane a informacje
      > od kilku osób na wzajem się wykluczają (kręcą wszystkimi - dla nich jest
      > najlepsza dezinformacja).

Olewaja nas jako na calej linii od momentu podpisania umowy stajemy sie dla
      nich upierdliwym petentem a nie szanowanym klientem.

Smaku temu wszystkiemu dodaje fakt ze wokol grupy do ktorej nalezy spolka
      Agroman jest glosno wobec afer i przekretow jakich dopuscili sie jej (grupy)
      pracownicy.

Nie badz glupi - nie daj sie oszukac, wystarczy iz my ponosimy konsekwencje :(
    • Gość: kalamarek Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 217.153.35.* 13.10.02, 23:24
      Czesc

Od jakiegoś czasu interesuje Mnie inwestycja Agromana a dyskusja na forum jest
      niezwykle interesująca. W większości współczuję mieszkańcom pierwszego etapu,
      opóźnienia (widziałem) stwarzanie wiecznych problemów, niewywiązywanie się ze
      zobowiązań (umowa)i ten straszny czynsz (co ciekawe nikt z II i III etapu źle
      sie niewypowiada!!!). I tutaj chciałbym prosić o wyjaśnienie?
      W jednym z listów opublikowano koszty na podstawie których KTOŚ wyliczył
      czynsz.Wynikało z niego, że koszty wspólne wyniosą 4.89, opłaty administracyjne
      0.65 oraz koszty indywidualne:
      - ogrzewanie lokalu 1,53 zł
      - podgrzewanie wody 1,71 zł
      - zimna woda i ścieki 1,27 zł.
      Jak sie wszystko zsumuje to rzeczywiście wychodzi 10.05 ale!!!

O ile ogrzewanie lokalu wylicza się metrażu i jest składową czynszu
      (1.53+4.85+0.65=7.03), to ciepła i zimna woda jest opłacana ryczałtowo.
      I tak jesli przyjmiemy zużycie na poziomie 5m2 ciepłej i zimnej wody to da nam
      jakieś 30 PLN a nie jak ktoś sugeruje metry razy woda - niesamowita bzdura.
      Sorry za te wyliczenia ale przymierzam się do kupna 55m2 i wychodzi mi jakieś
      420 PLN co i tak jest wysoką ceną.
      Tak więc pytam się - Czy coś źle kombinuję?

Kalamarek

• lexus1 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 14.10.02, 10:18
        To dobrze by było dla Ciebie, abyś zaczą szukać coś innego. Do kwoty przez
        Ciebie wyliczonej dodaj jeszcze opłaty licznikowe za prąd, a będzie tego duzo,
        gdyż kuchenki są też na prąd. Nie zapomionaj również o tym iz podane przez nich
        wyliczenia są dopiero wstępne i mogą być wyższe.
        Wszelkie uwagi mieszkańców - kwitują jednym - "My się dopiero uczymy". Jak
        chcesz zostać zacnym mecenasem nauki pracowników Agromana - to oczywisćie kupuj
        mieszkanie i zachęcaj innych do kupna w Agromanie mieszkań. Nauka jest bardzo
        droga!!!!!
        • Gość: kalamarek Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 217.153.35.* 14.10.02, 14:03
          czesc

>>>>> Nauka jest bardzo droga!!!!!

Ok. lexusie1 zgadzam się z tobą i dlatego bardzo współczuję mieszkańcą I etapu.
          Myślę, że nauka nie poszła w las wystarczy popatrzeć na II lub III etap.
          Co do prądu wiem to wiem, że nie jest tani ale liczę się z takim kosztem. A ty?

Kalamarek

p.s. tak naprawdę martwi mnie coś innego Czy wybierając IV etap nie będe tylko
          i wyłącznie sponsorem pozostałych trzech !!!
          • Gość: Grzechu Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 157.25.92.* 15.10.02, 08:02
            Cześć,
            Ja też się zastanawiam
            nad IV etapem. Mam znajomych w pierwszym i są bardzo zadowoleni
            ze swojego mieszkania(!?), byłem i oglądałem - faktycznie ładnie zrobione
            ,co prawda były opóźnienia - ale wpłacali zgodnie z tempem budowy,

Pozdrawiam
            • Gość: bielak Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 195.116.92.* 15.10.02, 08:40
              No i widzisz Grzechu, ja też jestem zadowolony, a opinia paru osób wcale nie
              jest reprezentatywna i zawsze, wszędzie znajdzie się grupa krzykaczy, którzy
              tylko w ten sposób potrafią załatwiać sobie pewne sprawy.
              A zadowoleni zabrali się za wykańczanie mieszkań...
              • Gość: AGROMAN Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 212.244.106.* 15.10.02, 09:44
                No cóż,

pozdrowienia dla Działu Marketingu f-my Agroman Sp. z o.o.

P.S.
                Tych paru krzykaczy reprezentuje co najmniej 30 % ogółu mieszkańców osiedla
                Brzeziny 1, nie licząc innych, którzy do tej pory nie zabierali głosu w
                duskusjach i nie brali udziału w spotkaniach, a którzy w pełni zgadzają się z
                większością zarzutów prezentowanych na forum.

Gość portalu: bielak napisał(a):

> No i widzisz Grzechu, ja też jestem zadowolony, a opinia paru osób wcale nie
                > jest reprezentatywna i zawsze, wszędzie znajdzie się grupa krzykaczy, którzy
                > tylko w ten sposób potrafią załatwiać sobie pewne sprawy.
                > A zadowoleni zabrali się za wykańczanie mieszkań...
              • agronedza Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 16.10.02, 10:38
                Tak, tak, najbardziej reprezentatywna jest opinia tych kilku osób, które tak
                bardzo zachwycają się wspaniałymi inwestycjami Agromana. A przecież wiadomo
                jest, że osoby zadowolone rzadko kiedy głośno mówią o swoim zadowoleniu, chyba,
                że mają po temu interes, bo są na przykład pracownikami A-mana.

A wystarczy wejść na osiedle i zapytać się mieszkańców, jak im się mieszka i
                jakich problemów doświadczali lub doświadczają. A jest ich nie mało: brak dróg
                dojazdowych, kiepska jakość materiałów i robót budowlanych, brak studzienek
                przyjmujących wodę z rynien, problemy z instalacją elektryczną i centralnego
                ogrzewania, etc. Do tego dochodzi jeszcze całkowite ignorowanie mieszkańców w
                sprawach zarządzania osiedlem i narzucanie opłat, które nie były uzgodnione z
                mieszkańcami.

Ciekawy jestem co by mówili Ci którzy tak się zachwycają, gdyby w końcu kupili
                mieszkanie i w nim zamieszkali, a nie tylko mówili, że się zastanawiają na
                kupnem w następnym etapie, bo słyszeli od innych jak to jest wspaniale.
                • Gość: Mikado Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.11.136.* 16.10.02, 12:11
                  Niektorzy kupili i są w miarę zadowoleni. POKAŻCIE MI IDEALNEGO DEVELOPERA, a i
                  tak nie uwierzę. W porównaniu z przejsciami niektórych moich znajomych u innych
                  nie jest zle.

• Gość: kompix Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 62.89.70.* 17.10.02, 16:23
                    ludzie wyluzujcie sie. w polskich warunkach jest to i tak
                    niezle osiedle. czynsz da sie wynegocjowac jest nas pare
                    set a bedzie wiecej.trzeba tylko zalozyc porzadna
                    wspolnote zlozyc sie na sztap prawnikow i niech oni
                    reprezentuja nas przed agromanem. ile moze kosztowac
                    usluga kancelarii prawnej podzielona na ilosc mieszkancow
                    z 1. etapu????????????????????????????????????
                    prosze o komentarz
                    pozdrawiam
                    kompix
                    • Gość: Lokatorka I etapu Wynajęcie prawnika IP: 217.153.118.* 17.10.02, 16:48
                      Drogi sąsiedzie, to nie powinno wyjść drogo. Sądzę, że jakieś 600 PLN do
                      podzielenia na nas wszystkich za jednorazowy występ tak ostrożnie licząc.
                      Myślę, że najlepiej by było, gdybyśmy się wszyscy spotkali, ustalili wspólny
                      front, wynajęli tego prawnika i dopiero wtedy doprowadzili do konfrontacji z
                      AGROMANEM. Może by tak porozwieszać ogłoszenie o czymś takim na klatkach? Nie
                      wszyscy mają internet
              • Gość: Lokatorka I etapu Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.153.118.* 17.10.02, 16:37
                >>Bielak, jesteś zadowolony???
                Z nieprzestrzegania zasad umowy, opóźnienia, czynszu prawie dwa razy większego
                niż zapowiadany? Totalnie lekceważącego podejścia?
                Jest jakaś różnica pomiędzy byciem "krzykaczem" bez powodu, a byciem frajerem,
                który daje się skubać.
                Płacę ciężkie pieniądze i chciałabym być traktowana poważnie. Rozmawiałam z
                dwoma prawnikami specami od nieruchomości i śmiali się z głupot, które wciska
                prawnik Agromana.
                Masz za dużo pieniędzy do wyrzucenia? Podziel się z nami, "krzykaczami", albo
                zasponsoruj mi koszty sądowe, bo zamierzam Agromana pozwać do sądu i ich
                kolejne posunięcia coraz bardziej mnie utwierdzają w przekonaniu, że powinnam
                • kompix Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 18.10.02, 12:11
                  1.ZAKLADAMY WSPOLNOTE
                  2.USTALAMY SKLADKI Z KTORYCH WYNAJMIEMY POL KANCELARII
                  PRAWNICZEJ KTORA BEDZIE KONTAKRTOWAC SIE Z AGROMANEM.
                  PARESET MIESZKANCOW ZLOZY SIE ZAKLADAJAC PO 20 ZL
                  MIESIECZNIE I MAMY NP 10,000 PLN NA KOSZTY PRAWNIKA.ZA
                  TAKIE PIENIADZE MIESIECZNIE BEDZIE TO ZAPEWNE PRAWNIK
                  KTORY WIE CO MOWI.
                  WIECEJ SLONCA W TYM OSIEDLU PLEASE
                • Gość: lokator 1 etapu Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.stacje.agora.pl 25.11.02, 15:16
                  do lokatorki 1 etapu- nareszcie coś sensownego, niestety wszyscy znaleźliśmy
                  się w nieciekawym położeniu- zostaliśmy oszukani, Agroman jawnie łamie warunki
                  umowy, kwestia jest tylko taka co My z tym zrobimy, jeśli się zbieżemy do kupy
                  i podamy ich do sądu to puścimy ich z torbami i to będzie jedyne sensowne
                  rozwiązanie sytuacji(wykupujcie akty notarialne!!!!!!)
          • Gość: Grzechu Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 157.25.92.* 15.10.02, 13:53
            No właśnie, kolega ma rację.
            Sam już nie wiem co o tym wszystkim sądzić.
            Osiedle jest bardzo ładne i takie w jakim chciałem
            zawsze mieszkać.
            Pozdrawiam

Ps. Ja myślę o Orionie13 a kolega?

Gość portalu: kalamarek napisał(a):

> czesc
            >
            > >>>>> Nauka jest bardzo droga!!!!!
            >
            > Ok. lexusie1 zgadzam się z tobą i dlatego bardzo współczuję mieszkańcą I
            etapu.
            > Myślę, że nauka nie poszła w las wystarczy popatrzeć na II lub III etap.
            > Co do prądu wiem to wiem, że nie jest tani ale liczę się z takim kosztem. A
            ty?
            >
            > Kalamarek
            >
            > p.s. tak naprawdę martwi mnie coś innego Czy wybierając IV etap nie będe
            tylko
            > i wyłącznie sponsorem pozostałych trzech !!!
          • lexus1 Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 16.10.02, 13:15
            Oj to jeśli kupisz w Iv etapie- to od razu kupuj kalosze, albo samochód
            terenowy bo Agroman nie buduje drogi dojazdowej (sic!)do osiedla (oczywisćie
            asfaltowej)
            • Gość: kalamarek Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.153.35.* 18.10.02, 00:00
              Czesc

Zapewne wiecie więcej na temat tego co dzieje sie na osiedlu ale informacje ze
              IV etapu bedzie bez dóg dojazdowych to już przesada.

> Oj to jeśli kupisz w Iv etapie- to od razu kupuj kalosze, albo samochód
              > terenowy bo Agroman nie buduje drogi dojazdowej (sic!)do osiedla (oczywisćie
              > asfaltowej)

Conajmniej raz w tygodniu przyjeżdzam na osiedle i obserwuję postęp prac na
              Brzezinach oraz pobliskich Derbach. Wiecie co, zdecydowanie szybciej
              buduja 'block house' Derby. A wracając do tematy kaloszy to zastanawiam sie
              dlaczego Agroman nie buduje dróg dojazdowych, przy niewielkich nakładach
              ulatwiliby sobie prace oraz mieliby z glowy mieszkancow. Cos jest nie tak.
              Moze podzielicie sie jeszce jakimis nowosciam o Agomanie.
              Dzieki wam mam coraz wiecej watpliwosci (co do Oriona 17 - Grzesiek) za co
              Dzieki!

Kalamarek

p.s. nie uwazacie, ze za trzylata jak juz niebedzie developera i calego tego
              budowlanego zamieszanie, Brzeziny bede najladniejszym osiedlem w miescie?
              • kompix Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 18.10.02, 12:05
                KTO MA JUZ DOSC SMUCENIA N/T DEVELOPEROW. POWTARZAM, ZE
                TO I TAK NIEZLE WSZYSTKO WYGLASA.UWIERZCIE, ZE MOZNA BEZ
                PROBLEMU ZNALEZC O WIELE GORSZYCH WYKONAWCOW I
                DEVELOPEROW W WAWIE.
                TERAZ TRZEBA SIE ZORGANIZOWAC, ZALOZYC WSPOLNOTE I MOWIC
                JEDNYM GLOSEM - USTAMI PRAWNIKOW. BEZ SPOTKAN GDZIE KAZDY
                WYKRZYCZY SWOJE, WYJARA PACZKE SZLUGOW NA PRZERWACH I
                POWROCI DO DOMU NIE USTALAJAC NIC!!!!!!!!!!
                TO JEST WALKA O PIENIADZE. NIE LEZA NA ULICY. WIE TO
                AGROMAN I WIEMY TO MY, MIESZKANCY TEGO LADNEGO
                ORYGINALNEGO OSIEDLA DO KTORYCH SIE ZALICZAM.
                POWODZENIA, WSZYSTKO JEST DO ZALATWIENIA WIECEJ OPTYMIZMU!
              • Gość: gosc Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 18.10.02, 15:51
                Oczywiscie dolaczam sie do powyzszych maili.
                Zastanowcie sie!!!!
              • Gość: Lokatorka I etapu Re: uroda osiedla i inne IP: 217.153.118.* 21.10.02, 15:23
                Rzeczywiście, osiedle jest naprawdę ładne, a w pełni się nim nacieszymy właśnie
                pewnie jak nie będzie Agromana na karku, chociaż dalej tez może być różnie...

No dobra, nie będę zarażać pesymizmem...

Co do drogi dojazdowej - brodzę w tym błocie i chyba kupię jakąś amfibię z
                demobilu. Dlaczego nie mogą zrobić choćby jednego wąskiego chodniczka, którego
                nie rozjeżdżają ciężarówki?
                To jak z tym prawnikiem? Jakieś spotkanie mieszkańców?
                • Gość: zygzak Re: uroda osiedla i inne IP: 209.234.157.* 21.10.02, 16:12
                  > Co do drogi dojazdowej - brodzę w tym błocie i chyba
                  kupię jakąś amfibię z
                  > demobilu.

Albo czołg.
                  Z tego co wiem, droga dojazdowa lezy w gestii gminy.
                  Agroman nie moze jej zbudowac chocby chcial, bylaby to
                  samowola budowlana.
                  Dowiedzialem sie, ze 'tymczasowo' bedzie tam jakas
                  zwirowka, a jak sie gmina zdecyduje to zrobi normalna
                  droge. Znajac zycie prowizorka bedzie trwala latami...
                  Zatem adresatem naszych roszczen powinna byc gmina, ale
                  w kontekscie zawirowan wokol ustroju Wawy chyba nie ma
                  sie co spieszyc - gmina zmieni sie w dzielnice i
                  oczywiscie bedzie trzeba zaczynac podchody od
                  poczatku... Porąbane, nie ma co. Poki co powinnismy
                  chyba zrobic jakies spotkanie 'zalogi', uporzadkowac
                  jakas nasza wiedze i przemyslec dzialania.
                  Pozdrawiam
    • Gość: wiem Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 16:30
      Gość portalu: zyczliwy napisał(a):

> Pragnę przestrzec wszystkich, którzy zamierzają kupić mieszkanie u AgroMana.
      > Firma tylko na początku sprawia miłe wrażenie i przedstawia wszystko w
      > różowych kolorach. A życie jest całkiem inne. Jestem mieszkańcem więc wiem
      > coś o tym.
      >
      > 1. Nie ma mowy o uzyskaniu odsetek prawnych za opóźnienie w budowie (zostało
      > to powiedziane jawnie przez ludzi z Salonu sprzedaży z uśmiechem na ustach).
      > 2. Wszystkie terminy jakie są przedstawiane nie są dotrzymywane a informacje
      > od kilku osób na wzajem się wykluczają (kręcą wszystkimi - dla nich jest
      > najlepsza dezinformacja).
      > 3. Czynsz wynosi 10.05 PLN !!! (to jest najwyższy czynsz w Warszawie - nie
      > słyszałem o wyższym) i będzie od mieszkańców wymagany jeszcze przed
      > podpisaniem aktów notarialnych (skandal)
      > 4. Umowy są napisane takim językiem prawnym, że nic nie jest się w stanie
      > zrobić (są bardzo przykre efekty w późniejszym czasie).
      >
      > Jeżeli ktoś się wacha czy kupipć - NIE KUPOWAĆ !!!!

No chyba ze ktoś chce płacić taki czynsz lub mu się nie spieszy z odebraniem
      mieszkania.
      Nie Kupuj niczego co nie jest zbudowane, niczego co nie ma podłączonych i
      działających mediów, niczego co ma obciążoną hipotekę.

Zastanawia mnie dlaczego tu jest taki wysoki czynsz: konkretnie za co uzbierała
      się taka sumka. Moze osiedla pilnuje sam prezes a jego honorarium to 50
      ochroniarzy razem wziętych. Nie wiem i współczuję. To jakis skandal.
      • Gość: zyczliwy Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.idea.pl 26.10.02, 21:18
        Dodam jeszcze jeden fakt.
        Pierwszy termin na oddanie osiedla był na sierpień (podany rok temu).
        Drugi termin, gdy wiadomo było o opóźnieniach to jakiś 15 września.
        Mamy już listopad, a osiedla dalej w powijakach i końca nie widać (nie wspomne
        od drodze dojazdowej - której nie ma).

To wszysko to SKANDAL.
        Ludzie z kolejnych etapów - zacznijcie coś robić bo pójdziecie w ślady
        mieszkańców I etapu.
        • Gość: KA Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 195.94.193.* 28.10.02, 13:08
          Oficjalne, ze szczerego serca płynące współczucia dla mieszkańców parterów
          Osiedla Brzeziny I w związku ze stanem ogródków. Dla nie poinformowanych -
          pogoda nie szczędziła tych ludzi i nie mają ogródków, tylko baseny. Współczuję.
          Może ktoś woli basen? Jeśli tak, to gratuluję, że sprytnie wykorzystał siły
          natury do napełniania niecki basenowej. (Dlaczego Agroman nie mówił, że na
          osiedlu będzie darmowy basen?)
          Uwaga!
          Przestroga dla nie zmotoryzowanych, pragnących "na piechotę" dostać się do
          własnego domu na Osiedlu Brzeziny I: W Carrefourze oferta na kalosze (na
          hasło "Brzeziny" - zniżka 10%). Niestety do pół-łydki. Wyższe tylko w sklepach
          z akcesoriami wędkarskimi.
          Zmotoryzowani - najbliższa myjnia na Statoil.
          KA.
        • Gość: KA Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: proxy / 195.94.193.* 28.10.02, 13:09
          Oficjalne, ze szczerego serca płynące współczucia dla mieszkańców parterów
          Osiedla Brzeziny I w związku ze stanem ogródków. Dla nie poinformowanych -
          pogoda nie szczędziła tych ludzi i nie mają ogródków, tylko baseny. Współczuję.
          Może ktoś woli basen? Jeśli tak, to gratuluję, że sprytnie wykorzystał siły
          natury do napełniania niecki basenowej. (Dlaczego Agroman nie mówił, że na
          osiedlu będzie darmowy basen?)
          Uwaga!
          Przestroga dla nie zmotoryzowanych, pragnących "na piechotę" dostać się do
          własnego domu na Osiedlu Brzeziny I: W Carrefourze oferta na kalosze (na
          hasło "Brzeziny" - zniżka 10%). Niestety do pół-łydki. Wyższe tylko w sklepach
          z akcesoriami wędkarskimi.
          Zmotoryzowani - najbliższa myjnia na Statoil.
          KA.
          • Gość: sąsiad Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.wam.taninet.pl 30.10.02, 18:25
            Chciałbym dodać, Agroman wystartował w międzynielnicowych zawodach o
            organizacje lodowiska. Woda już jest czekają teraz na mróz. Mają bardzo duże
            szanse. Jeśli z lodowiskiem im nie wyjdzie to chyba odbęda się zawody
            motocrossowe. Błoto już jest i to jest duży plus odbywających się zawodów.
            Jeśli jest ktoś na liście z III etapu to mam pytanie czy Wam tez obiecali
            drogę. To lepiej zapomnijcie o tym Agroman łaskawie buduje kawałek drogi do
            włsnego budynku, aby się nie obłocić.
    • arteki Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! 31.10.02, 15:22
      Witam...
      Przeczytalem uwaznie wszystkie wypowiedzi mieszkancow osiedla Brzeziny...
      No coz uczucia mam mieszane.Nie ukrywam,ze z zewnatrz osiedle mi sie
      podoba,plan zagospodarowania rowniez... ale po przeczytaniu tej bogatej
      literatury pojawila sie mgielka watpliwosci.Nie widzialem mieszkan od wewnatrz
      zamierzam to zrobic, ogladajac elewacje i rozmieszczenie budynkow robi wrazenie
      przestrzeni...i kameralnosci.No coz obecnie jest to teren budowy,wiec trodno
      wymagac pieknych zadrzewionych alejek itp. Mysle jednak,ze moment ten nastapi
      pod koniec budowy... Pamietam takie obrazy gdy kupowalem i odbieralem
      mieszkanie na Tarchominie (teraz jest to blokowisko z dosc ciekawie rozwiazana
      zielenia, chodniczkami z kostki itp... w momencie odbierania mieszkania nie
      bylo tak ladnie, wiec to potrafie zrozumiec...).W JW rowniez walczylem z
      biurokracja odnosnie zmian w projekcie wnetrza i niemozliwe stalo sie mozliwym
      (moze fart,ze znam sie troche na tym i kier.budowy itp. ludzie zorientowali sie
      ze wiem o czym jest mowa i kitu nie przyjmuje).Czynsz faktycznie ... ale chyba
      rozliczenie mediow powinno byc wg licznikow a wiec faktycznego zuzycia... inne
      elementy mozna negocjowac z firmami swiadczacymi uslugi.... Zawiazanie
      wspolnoty jak najbardziej wskazane ( w koncu to ma byc nasze osiedle... za
      nasze pieniadze...).Rezygnacja z gazu w budynkach...no coz wiekszosc firm
      budujacych takie osiedla tak robi...(moze wzgledy bezpieczenstwa, a moze
      zmniejszenie kosztow inwestycji,nie wypowiem sie co zadecydowalo w tym
      przypadku,przekonalem sie jednak ostatnio,ze z gazem ziemnym nie ma
      zartow...Moze tu rozwiazaniem alternatywnym zmniejszajacym koszty byla by butla
      z gazem...?).Co do obslugi klienta... Rozmawiac osobiscie jeszcze nie
      rozmawialem.Wybieram sie w najblizszym czasie... Jestem ciekaw jak to bedzie
      wygladalo...jakies doswiadczenie w tej materii juz mam.Z pewnoscia bede mial
      szereg pytan... lacznie z tymi z forum i zobaczymy...
      Mysle,ze to moze byc naprawde mile osiedle...
      Tym czasem pozdrowienia dla wszystkich.... Opisze wrazenia z wizyty w biurze....
    • Gość: Dorota Brzeziny Willowe IP: gnom:* / 10.202.3.* 06.11.02, 12:11
      Witam wszystkich,
      Przykro czytac, jakie problemy macie z Agromanem. Ja jestem zainteresowana
      kupnem segmentu na osiedlu Brzeziny Willowe, jednakze po przeczytaniu tych
      wszystkich opinii nie jestem juz tego pewna. W biurze sprzedazy powiedziano
      mi,ze oddanie pierwszej czesci inwestycji ma nastapic w styczniu 2004. Czy ktos
      slyszal moze o tej inwestycji? Jej wykonawca ma byc firma Tonagro. Bede
      wdzieczna za info.
      Pozdarwiam,
      Dorota
      • Gość: KA Re: Brzeziny Willowe IP: proxy / 195.94.193.* 08.11.02, 14:18
        Brzeziny Willowe to kolejny etap tej samej budowy.
        Agroman i Tonagro to rodzinka. Agroman jest spółką - córką Tonagro, powołaną do
        działalności deweloperskiej. Ale oni nie są wykonawcą, tylko kogoś do tego
        wynajmują. Poszczególne etapy mają różnych wykonawców.
        Zastanów się dobrze, zanim się zakopiesz (w błocie jakie otacza Brzeziny), czy
        masz dużo zdrowia i siły (by walczyć o swoje) oraz cierpliwości (by spokojnie
        czekać jak będą spóźnienia w budowie).
        KA

Gość portalu: Dorota napisał(a):

> Witam wszystkich,
        > Przykro czytac, jakie problemy macie z Agromanem. Ja jestem zainteresowana
        > kupnem segmentu na osiedlu Brzeziny Willowe, jednakze po przeczytaniu tych
        > wszystkich opinii nie jestem juz tego pewna. W biurze sprzedazy powiedziano
        > mi,ze oddanie pierwszej czesci inwestycji ma nastapic w styczniu 2004. Czy
        ktos
        >
        > slyszal moze o tej inwestycji? Jej wykonawca ma byc firma Tonagro. Bede
        > wdzieczna za info.
        > Pozdarwiam,
        > Dorota
        • Gość: sąsiad III etap Re: Brzeziny Willowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 13:44
          Witam,

Z tymi opóźnieniami to nie jest do końca tak, tzn. można powiedzieć, że dotyczy
          ono tylko I etapu. Ja kupiłem mieszkanie w III etapie (odbiór maj 2003) i
          wygląda, że kluczę dostanę wcześniej: mieszkanie jest już wybodowane,
          wytynkowane, instalacje położone, etc. Tak więc ja nie przewiduję żadnych
          opóźnień. Generalnie co do obsługi tez wiele nie mogę narzekać, jak o cos
          poprosiłem to miałem to załatwione, nie jest może idealnie, ale nie jest źle.

Pozdrawiam,
          sąsiad III etap
    • Gość: agnieszka Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.acn.waw.pl 13.11.02, 12:23
      Witam, wlasnie wpadlam na ten ciekawy watek. Moi rodzice jeszcze nie odebrali
      mieszkania, bo caly czas nie spelnia ono warunkow umowy. Zlozyli juz tony
      pism, odbyli wieeele rozmow z p. Plochem, dzis ida do prezesa. Zobaczymy co
      bedzie dalej.
      Dobrze wiedziec, ze zebrala sie grupa osob, ktora moze bedzie chciala jakos
      podzialac.
      jezeli chodzi o innych developerow to uwierzcie, ze wszyscy kreca tak samo. Ja
      mieszkam na osiedlu Dom Development. Odsetek za opoznienia juz chyba nie
      zobaczymy, aktow notarialnych niektorzy nie maja po dzis dzien, czynsz tez
      wysoki, bo caly czas zarzadza DD, mimo, ze minal grubo ponad rok od czasu
      kiedy powinni przekazac zarzadzanie wspolnocie.Po prostu robia wszystko, zeby
      opoznic utworzenie wspolnoty.
      jezeli chcecie do czegos doprowadzic i miec kontole nad tym co sie dzieje to
      proponuje zaczac od utworzenia stowarzyszenia mieszkancow i napisania statutu.
      I bardzo pilnowac Agromana, zeby po czasie zarzadzania zawartym w waszych
      umowach zlozyl odpowiednie dokumenty o utworzeniu wspolnoty do ministerstwa.
      Bo tym niestety zajmuja sie oni.
      Poza tym bardzo fajna sprawa jest utworzenie strony internetowej osiedla bo
      znacznie ulatwia to kontakt miedzy sasiadami. Zachecam do odwiedzenia takich
      stron osiedli DD - akacje 1,2,3,4... np. www.akacje2.prv.pl
      A w sprawie drogi proponuje odwiedzic urzad gminy i uzyskac odpowiednie pismo.
      Nasz developer twierdzil, ze gmina zgadza sie na dodatkowy blok, a gmina
      zrobila wielkie oczy.
      Zycze powodzenia, duzo wytrwalosci i stalowych nerwow.
      • Gość: Dorka Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.ltk.com.pl 17.11.02, 17:47
        Witam wszystkich!

Bardzo sie ciesze, ze jest to foum, bo dzieki iemu rzeczywiscie nie kupilam tu
        mieszkania tylko u innego dewelopera, ktory sie wywiazal z umowy. Przerazila
        mnie tylko jedna wypowiedz na tym forum. Ż"Jak na polskie warunki, to nie jest
        tak zle..." No rany koguta! To mieszkajac w Polsce i placac tyle samo za
        mieszkanie co niemiec czy francuz nie mamy prawa wymagac tego samego? A
        dlaczego? Skonczyly sie czasy fabryk darmowych domow. Trzeba kopac w tylki
        tych, ktorzy naszym kosztem funduja sobie niezle zycie. Tak trzymac!

Trzymam za was kciuki.

Pozdrawiam
        • Gość: obi. Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 04.12.02, 16:18
          Gość portalu: Dorka napisał(a):

> Przerazila
          > mnie tylko jedna wypowiedz na tym forum. Ż"Jak na polskie warunki, to nie
          jest
          > tak zle..." No rany koguta! To mieszkajac w Polsce i placac tyle samo za
          > mieszkanie co niemiec czy francuz nie mamy prawa wymagac tego samego?

Coś podobnego powiedział mi niejaki Ploch z Agromana. "U innych jest jeszcze
          gorzej" - to argumentacja tych złodziei. Podejrzewam, że "agenci" tej spółki
          też pisują na forum.

Hej, mieszkańcy, czy coś ustaliliście? Trochę późno trafiłem na ten wątek. Sam
          dostałem mieszkanie w Orionie 2 i zamierzam pozwać Agromana do sądu - choćby
          indywidualnie - w celu wyegzekwowania kar umownych (4 miesiące opóźnienia).

Pozdr
    • Gość: ciekawy Re: AGROMAN - Złodzieje, oszuści i naciągacze !!! IP: 217.153.33.* 26.03.03, 09:07
      Czy coś się zmieniło...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka