Dodaj do ulubionych

JWC - co sądzicie?

IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 14.10.02, 11:09
Co sądzicie o firmie i o programie finansowanym przez JWC (30%
wplacasz,mieszkasz i splacasz)? Lokalizacja Dąbrówka Wiślana-nie rozpadnie
się?

Pozdrawaiam
NG
Obserwuj wątek
    • Gość: scoat Re: JWC - co sądzicie? IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 15.10.02, 14:08
      szkoda słów na JW partaczy
      • Gość: arek Re: JWC - maja problemy? IP: *.wat.waw.pl 16.10.02, 16:18
        Słyszałem ze maja problemy
        Podwykonawcy wstrzymuja prace z powodow finansowych - najlepiej spytac na
        budowie
        Arek
    • Gość: gregyoda Re: JWC - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 08:47
      A nie lepiej na Dębowym Parku?
      Tam realizują już stan surowy otwarty.
      Będziesz mieć bliżej, lepsze połączenie komunikacyjne.
      Oczywiście kolega SCOAT jak zwykle bęzie wybrzydzał, tylko niech powie czemu?
      Przejechałeś się na nich, że tak srasz ?
    • Gość: myrka Re: JWC - co sądzicie? IP: 195.94.198.* 17.10.02, 09:07
      radze poszukac w archiwum, na temat JW Construction wypowiadalo sie wiele osob,
      ktore kupilo tam mieszkania i ogolnie rzecz biorac opinie nie byly najlepsze
      • Gość: Marcepan Re: JWC - co sądzicie? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 11:35
        Witam

Rozmawiałem na temat JW z mieszkańcami Dąbrówki Wiślanej (Tarchomin) wykonanej
        przez JW.
        -zdania są podzielone, raczej mówią, że jest ok. -nażekają raczej na problemy
        związane z brakiem ciepłej wody, administracją itp., usterki też jakieś czasami
        się zdażają ale po zgłoszeniu ich są w miarę szybko naprawiane przez JWC.
        Na szczęściec JWC administruje osiedlem tylko/aż jeden rok !!
        Na razie kończą swoje inwestycje, jedyny mankament polega na tym, że wszystko
        robią w ślimaczym tępie i przesuwają terminy o parę miesięcy a biuro obsługi
        klienta mają zakręcone jak worek buraków.

Pozdrawiam
        • scoat Re: JWC - co sądzicie? 17.10.02, 12:42
          noje opinie są oparte nie na tym że się na nich przejechałem ale na tym że się
          na nich nie przejechałem, i dlatego odradzam kupno mieszkania, które budował
          JWC.
          Oczywiście można kupić od nich mieszkanie ale wtedy trzeba liczyć się z dużą
          liczbą usterek i materiałami kiepskiej jakości.
          czy to nie przypadkiem JWC budowało balkony które odpadają???

a co powiecie na łazienki modułowe??
          to ostatnie zostało zastosowane przez JWC(chyba osiedle na Książkowej-Tarchomin
          i być może jeszcze gdzieś), pewnie jest to pomysł opatentowany przez JWC lub
          bardzo drogi (mało awaryjny w późniejszym użytowaniu) bo
          nikt inny go nie stosuje.

Opinie ludzi którzy dopiero kupili mieszkania od JWC są nie potwierdzone
          niczym ,poza może rocznym doświadczeniem z JWC.
          Jak chcesz dowiedzieć się co ludzie sądzą o JWC to porozmawiaj z ludzmi z
          Grochowskiej, Aluzyjnej i Nowodworskiej. Udaj się na osiedle zobacz czy tynki
          nie odpadają, jak jest rozwiązana sprawa zieleni, placy zabaw, parkingów itd.
          Pojedz na plac budowy, zobacz z czego są budowane dudynki: beton czy cegła, czy
          jeśli cegła to nie pchają pomiędzy nimi jakiegoś świństwa, zobacz czy jest
          porządek na budowie, czy nie budują mieszkań zimą, ile jest mieszkań na jednej
          klatce itd. Wszystkie te szczegóły składają się na jakość Twojego przyszłego
          mieszkania
          No i zapraszam do czytania pozostałych wątków.
          • Gość: gregyoda Re: JWC - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 14:32
            Scoat! Rozumiem, że ty sie jeszcze nie zdecydowałeś na mieszkanie tj. wykonawcę?
            Ale strasznie sobaczysz na JWC! Ja buduję u nich i mam nadzieję, że będzie
            dobrze. Jeśłi okaże się, że coś spieprzą, dołąćzę do grona krytyków.
          • Gość: Arcio Re: JWC - co sądzicie? IP: 195.136.95.* 22.10.02, 16:33
            TAK JAK ZWYKLE FULL KONKRETÓW

> noje opinie są oparte nie na tym że się na nich przejechałem ale na tym że
            się
            > na nich nie przejechałem, i dlatego odradzam kupno mieszkania, które budował
            > JWC.

Pokrętna logika.

> Oczywiście można kupić od nich mieszkanie ale wtedy trzeba liczyć się z dużą
            > liczbą usterek i materiałami kiepskiej jakości.

nie no sorry , co to znaczy duża ilość usterek (ja miałem jedną - okno ,
            wymiana i po sprawie trwalo 2 tygodnie)

> a co powiecie na łazienki modułowe??
            > to ostatnie zostało zastosowane przez JWC(chyba osiedle na Książkowej-
            Tarchomin

właśnie tam mieszkam i PIERWSZE słyszę?????

> Opinie ludzi którzy dopiero kupili mieszkania od JWC są nie potwierdzone
            > niczym ,poza może rocznym doświadczeniem z JWC.

Znaczy czym potwierdzone , bo narazie to twoja gadanina jest malo konkretna i
            NICZYM nie potwierdzona

> Jak chcesz dowiedzieć się co ludzie sądzą o JWC to porozmawiaj z ludzmi z
            > Grochowskiej, Aluzyjnej i Nowodworskiej. Udaj się na osiedle zobacz czy tynki
            > nie odpadają, jak jest rozwiązana sprawa zieleni, placy zabaw, parkingów itd.
            > Pojedz na plac budowy, zobacz z czego są budowane dudynki: beton czy cegła,
            czy
            >
            > jeśli cegła to nie pchają pomiędzy nimi jakiegoś świństwa, zobacz czy jest
            > porządek na budowie, czy nie budują mieszkań zimą, ile jest mieszkań na
            jednej
            > klatce itd. Wszystkie te szczegóły składają się na jakość Twojego przyszłego
            > mieszkania

Wreszcie coś z czym da się zgodzić

Uff chłopie ostatni raz polemizuję z tobą . Mieszkam w takim bloku i mam
            wrażenie , że mówimy o dwóch różnych firmach. Owszem są problemy z dojazdem na
            Radzymińska i załatwieniem czegokolwiek,

i trzeba wziąć jedno pod rozwagę te mieszkania są jednymi z tańszych na rynku,
            więc .... ale da się mieszkać i to przyjemnie.

Pozdrawiam
            Arcio
            • Gość: jacha Re: JWC - co sądzicie? IP: 217.153.22.* 28.10.02, 16:40
              wlasnie odbieram mieszkanie na Dabrowce Wislanej, mam problem z pomiarem
              powierzchni uzytkowej, JWC cos kreci, zawyzyli ponad 1,5 metra. czy ktos mial
              podobny problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka