Gość: Norbert IP: *.prochem.com.pl / 1.0.0.* 14.10.02, 11:09 Co sądzicie o firmie i o programie finansowanym przez JWC (30% wplacasz,mieszkasz i splacasz)? Lokalizacja Dąbrówka Wiślana-nie rozpadnie się? Pozdrawaiam NG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: scoat Re: JWC - co sądzicie? IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 15.10.02, 14:08 szkoda słów na JW partaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: JWC - maja problemy? IP: *.wat.waw.pl 16.10.02, 16:18 Słyszałem ze maja problemy Podwykonawcy wstrzymuja prace z powodow finansowych - najlepiej spytac na budowie Arek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregyoda Re: JWC - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 08:47 A nie lepiej na Dębowym Parku? Tam realizują już stan surowy otwarty. Będziesz mieć bliżej, lepsze połączenie komunikacyjne. Oczywiście kolega SCOAT jak zwykle bęzie wybrzydzał, tylko niech powie czemu? Przejechałeś się na nich, że tak srasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myrka Re: JWC - co sądzicie? IP: 195.94.198.* 17.10.02, 09:07 radze poszukac w archiwum, na temat JW Construction wypowiadalo sie wiele osob, ktore kupilo tam mieszkania i ogolnie rzecz biorac opinie nie byly najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcepan Re: JWC - co sądzicie? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 17.10.02, 11:35 Witam Rozmawiałem na temat JW z mieszkańcami Dąbrówki Wiślanej (Tarchomin) wykonanej przez JW. -zdania są podzielone, raczej mówią, że jest ok. -nażekają raczej na problemy związane z brakiem ciepłej wody, administracją itp., usterki też jakieś czasami się zdażają ale po zgłoszeniu ich są w miarę szybko naprawiane przez JWC. Na szczęściec JWC administruje osiedlem tylko/aż jeden rok !! Na razie kończą swoje inwestycje, jedyny mankament polega na tym, że wszystko robią w ślimaczym tępie i przesuwają terminy o parę miesięcy a biuro obsługi klienta mają zakręcone jak worek buraków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
scoat Re: JWC - co sądzicie? 17.10.02, 12:42 noje opinie są oparte nie na tym że się na nich przejechałem ale na tym że się na nich nie przejechałem, i dlatego odradzam kupno mieszkania, które budował JWC. Oczywiście można kupić od nich mieszkanie ale wtedy trzeba liczyć się z dużą liczbą usterek i materiałami kiepskiej jakości. czy to nie przypadkiem JWC budowało balkony które odpadają??? a co powiecie na łazienki modułowe?? to ostatnie zostało zastosowane przez JWC(chyba osiedle na Książkowej-Tarchomin i być może jeszcze gdzieś), pewnie jest to pomysł opatentowany przez JWC lub bardzo drogi (mało awaryjny w późniejszym użytowaniu) bo nikt inny go nie stosuje. Opinie ludzi którzy dopiero kupili mieszkania od JWC są nie potwierdzone niczym ,poza może rocznym doświadczeniem z JWC. Jak chcesz dowiedzieć się co ludzie sądzą o JWC to porozmawiaj z ludzmi z Grochowskiej, Aluzyjnej i Nowodworskiej. Udaj się na osiedle zobacz czy tynki nie odpadają, jak jest rozwiązana sprawa zieleni, placy zabaw, parkingów itd. Pojedz na plac budowy, zobacz z czego są budowane dudynki: beton czy cegła, czy jeśli cegła to nie pchają pomiędzy nimi jakiegoś świństwa, zobacz czy jest porządek na budowie, czy nie budują mieszkań zimą, ile jest mieszkań na jednej klatce itd. Wszystkie te szczegóły składają się na jakość Twojego przyszłego mieszkania No i zapraszam do czytania pozostałych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregyoda Re: JWC - co sądzicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 14:32 Scoat! Rozumiem, że ty sie jeszcze nie zdecydowałeś na mieszkanie tj. wykonawcę? Ale strasznie sobaczysz na JWC! Ja buduję u nich i mam nadzieję, że będzie dobrze. Jeśłi okaże się, że coś spieprzą, dołąćzę do grona krytyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: JWC - co sądzicie? IP: 195.136.95.* 22.10.02, 16:33 TAK JAK ZWYKLE FULL KONKRETÓW > noje opinie są oparte nie na tym że się na nich przejechałem ale na tym że się > na nich nie przejechałem, i dlatego odradzam kupno mieszkania, które budował > JWC. Pokrętna logika. > Oczywiście można kupić od nich mieszkanie ale wtedy trzeba liczyć się z dużą > liczbą usterek i materiałami kiepskiej jakości. nie no sorry , co to znaczy duża ilość usterek (ja miałem jedną - okno , wymiana i po sprawie trwalo 2 tygodnie) > a co powiecie na łazienki modułowe?? > to ostatnie zostało zastosowane przez JWC(chyba osiedle na Książkowej- Tarchomin właśnie tam mieszkam i PIERWSZE słyszę????? > Opinie ludzi którzy dopiero kupili mieszkania od JWC są nie potwierdzone > niczym ,poza może rocznym doświadczeniem z JWC. Znaczy czym potwierdzone , bo narazie to twoja gadanina jest malo konkretna i NICZYM nie potwierdzona > Jak chcesz dowiedzieć się co ludzie sądzą o JWC to porozmawiaj z ludzmi z > Grochowskiej, Aluzyjnej i Nowodworskiej. Udaj się na osiedle zobacz czy tynki > nie odpadają, jak jest rozwiązana sprawa zieleni, placy zabaw, parkingów itd. > Pojedz na plac budowy, zobacz z czego są budowane dudynki: beton czy cegła, czy > > jeśli cegła to nie pchają pomiędzy nimi jakiegoś świństwa, zobacz czy jest > porządek na budowie, czy nie budują mieszkań zimą, ile jest mieszkań na jednej > klatce itd. Wszystkie te szczegóły składają się na jakość Twojego przyszłego > mieszkania Wreszcie coś z czym da się zgodzić Uff chłopie ostatni raz polemizuję z tobą . Mieszkam w takim bloku i mam wrażenie , że mówimy o dwóch różnych firmach. Owszem są problemy z dojazdem na Radzymińska i załatwieniem czegokolwiek, i trzeba wziąć jedno pod rozwagę te mieszkania są jednymi z tańszych na rynku, więc .... ale da się mieszkać i to przyjemnie. Pozdrawiam Arcio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacha Re: JWC - co sądzicie? IP: 217.153.22.* 28.10.02, 16:40 wlasnie odbieram mieszkanie na Dabrowce Wislanej, mam problem z pomiarem powierzchni uzytkowej, JWC cos kreci, zawyzyli ponad 1,5 metra. czy ktos mial podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś