Dodaj do ulubionych

INSBUD - Belgradzka - Natolin

IP: *.ofi.pl 17.10.02, 10:30
Mam prośbę do mieszkańców lub osób mających jakieś informacje na temat
budynków INSBUDU przy belgradzkiej na Natolinie. Chcialbym kupic tam chatke.

Czy w budynku sa jakies problemy?

Ile wynoszą czynsze ?

Jak sie mieszka :) ?

Czy mieszkania są glosne ?

Jak wyglada sprawa infrastruktury internetowej (UPC ? Aster City? )

bede wdzieczny za wszelkie opinie

daniel
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: INSBUD - Belgradzka - Natolin IP: *.alcatel.pl 17.10.02, 16:26
      Hej!
      Mieszkam przy Belgradzkiej od 1,5 roku i musze powiedziec, ze jestem bardzo
      zadowolona. Nie bylo zadnych problemow technicznych. Jak byla wada w oknie to
      natychmiast wymienili na nowe. Osoby z administracji sa bardzo mile i chetne do
      pomocy.
      Jezeli chodzi o czynsz to np. za mieszkanie 72 m2 to w sezonie letnim niecale
      500 zl. (z czego niestety garaz to 90 zl). W sezonie zimowym to okolo 700 zl,
      bo w cenie jest zaliczka na ciepla wode i ogrzewanie. Z tego rozliczaja sie na
      wiosne. Cena garazu ma spadac w miare wykupu miejsc bo jest jeszcze troche
      wolnych. Jest tez plan budowy pomieszczen gospodarczych (piwnic) w czesci
      garazu. Kolejny dobry pomysl to ogrodzenie terenu budynkow.
      Co do kablowki to jest Aster City ktora daje Internet (dostep staly) za 120 zl
      miesiecznie. Telefony sa tylko El-Net (30 zl abonament)
      Ogolnie: polecam.
      Choc jestem zdziwiona ze sa jeszcze wole mieszkania...
      • Gość: Robert Re: INSBUD - Belgradzka - Natolin IP: *.pl 18.10.02, 00:18
        Ewo, nie wiem na ktorą strony wychodzą okna Twojego mieszkania, ale czy hałas z
        Belgradzkiej (głownie autobusy) nie jest dokuczliwy? Swego czasu interesowałem
        się mieszkaniami w tych budynkach, ale wypłoszył mnie własnie hałas z
        Belgradzkiej i dodatkowo ciemne pokoje od strony patio. Budynki tworzą tam
        swoistą ciemna studnię - zwłaszcza wydało mi się to uciążliwe dla okien
        północno-zachodnich gdzie zachodnie słońce nie zagląda. Pół biedy jeśli jest to
        sypialnia - ja akurat miałem okazję doświadczyć zacienionego salonu i to na
        wysokim piętrze. I jeszcze jedna obserwacja - oglądałem mieszkania kiedy
        jeszcze mało kto tam mieszkał, ale spodziewam się, że w takiej małej "studni"
        bardzo skutecznie słyszane są wszelkie hałasy powodowane przez mieszkańców, bo
        i ilość mieszkań w tych budynkach jest duża. Sam jestem ciekaw jak to jest.
        • Gość: Ewa Re: INSBUD - Belgradzka - Natolin IP: *.alcatel.pl 18.10.02, 10:27
          Co do mieszkan zlokalizowanych od strony "studni" to masz zupelna racje. Nie ma
          tam dobrych mieszkan jak dla mnie. Bo nie dosc, ze jest to strona polnocna
          (chyba ze ktos lubi chlod), to przypuszczam, ze dzieciaczki bawiace sie na
          placu zabaw sa bardzo dobrze slyszane.. choc moze dla niektorych byloby to
          zaleta :)
          Ja mieszkam od strony Belgradzkiej i wszystkie okna wychodza na poludnie
          (oprocz sypialni - wschod) wiec mam bardzo sloneczne mieszkano i ladny widok na
          Kabaty. Co do halasu z ulicy to przy zamknietych oknach nie ma zadnego
          problemu. W lecie slyszalam tylko autobusy ktore maja przystanek pod oknami, bo
          gdy ruszaja to "warcza". Ale ze jest ich tam tylko 2 czy trzy linie to nie bylo
          to dla mnie zadnym problemem. Choc jak ktos oczekuje przy otwrtych oknach
          zupelnej ciszy to masz racje, ze nie jest to moze najlepszy wybor.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka