Dodaj do ulubionych

Putin wpycha Zachód w pułapkę

22.11.15, 09:01
Rosjy marzy się rola nieodzownego sojusznika do rozwiązywania wielkich konfliktów, jednak wojnę domową w Syrii Zachód powinien rozwiązać bez jej udziału - ocenił w programie Horyzont w TVN24 dr Marek Cichocki z Centrum Europejskiego Natolin. Zgodził się z nim prof. Roman Kuźniar z Uniwersytetu Warszawskiego, który stwierdził, że problem Syrii należy rozwiązać wspólnie, co nie oznacza, że z pomocą Rosji. figa z makiem!
Obserwuj wątek
    • karbat Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:06
      ***Rosjy marzy się rola nieodzownego sojusznika do rozwiązywania wielkich konfliktów,
      jednak wojnę domową w Syrii Zachód powinien rozwiązać bez jej udziału - ocenił w
      programie Horyzont w TVN24 dr Marek Cichocki z Centrum Europejskiego Natolin.
      Zgodził się z nim prof. Roman Kuźniar z Uniwersytetu Warszawskiego, który stwierdził, że problem Syrii należy rozwiązać wspólnie, co nie oznacza, że z pomocą Rosji. ***

no, dwoch gostkow z Polski pobzdurzylo sobie .

gostki z katolandu naprawiaja swiat ,
      eliminuja Rosje z Syrii , hehehehe.

i juz wiemy dlaczego, ... profesor z Polski , to brzmi tak zenujaco .

Mrozek mial racje. Szyczyt absurdu, w wykonaniu ulankow nie zostal jeszcze osiagniety.
      • lubat Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:15
        karbat napisał:

> Mrozek mial racje. Szyczyt absurdu, w wykonaniu ulankow nie zostal jeszcze osia
        > gniety.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim, że te głąby nawet nie zauważają, na jakiego herosa kreują Putina.
        • herr7 Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:21
          Zachód nie zniesie sankcji - ustalono to podczas spotkania państw G20.

www.vz.ru/news/2015/11/22/779479.html
          Obama z Turkami ustalił w Antalyi utworzenie no-fly zone w północnej Syrii.

Rosjanie nasilili bombardowania.
          • pijatyka Re:Obama z Turkami ustalił no-fly zone w pn. Syrii 24.11.15, 23:38

Turcja potwierdzila dziś wcześniejsze ustalenia ;->i
        • czuk1 Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:56
          Drugi, prymitywny ,zielony ludzik pisze:
          Najśmieszniejsze w tym wszystkim, że te głąby nawet nie zauważają, na jakiego herosa kreują Putina.

A co ja - czuk1, forumowicz od 13 lat, na to ? I wg mnie.
          Najgłupsze są te wpisy które dokonują najemnicy Rosji, to właśnie oni chcą zrobić Polakom wodę z mózgu. Niedoczekanie !!!!!!!!!!!! ;)
          Właśnie , kilku takich idiotów eksponuje tu Rosję jako państwo praworządne, mocarstwo gospodarcze, przemilcza zaś lub tłumaczy prawdziwą rolę Rosji - terrorysty światowego , państwa straszącego świat swoimi arsenałami broni jądrowej i rakietami które mogą zniszczyć wielkie obszary , zniszczyć życie na Ziemi.
          To właśnie ta wataha kreuje płka Putina na generalissimusa dyktatora Rosji, uczciwego herosa.
      • czuk1 Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:40
        Karbacie a kim ty jesteś ? Na jakiej podstawie oceniasz polskich profesorów.
        Wpis taki naruszył regulamin forum, zasady współżycia społecznego i prawo polskie. ;)

Naruszenia wytłuszczam:
        no, dwoch gostkow z Polski pobzdurzylo sobie . gostki z katolandu (!!!!!) naprawiaja swiat , eliminuja Rosje z Syrii , hehehehe. i juz wiemy dlaczego, ... profesor z Polski , to brzmi tak zenujaco . ;)
    • czuk1 Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 11:33
      Cichocki i prof.Kuźniar - fachowcy , wiedzą o czym mówią . www.tvn24.pl W odróżnieniu do forumowiczów, którzy oceniają ich z poziomu swojego, z poziomu bruku. Dowodem na to są tradycyjne obelgi.
      Rosja już wcześniej wepchnęła UE w fazę kryzysu. Wspierając armię Asada, utrzymując stan wojny w Syrii, Rosja wywołała exodus Syryjczyków (i innych nacji) do UE - destabilizując ją pod wieloma względami.
      Teraz Rosja nawołuje państwa UE do walki z ISIS w Syrii (nie mogąc sobie dać radę sama,
      namawiając do naruszenia suwerenności Syrii). Chce też przedłożyć (pod swoją kuratelą)
      prezydenturę Asada a tym samym swoje umacnianie wojskowe i gospodarcze na BW.
      Rosja opóźnia w ten sposób wojnę w Syrii.
      I jakie mogą tu być inne spostrzeżenia, analizy i prognozy ?

/horyzont-cichocki-putin-wpycha-zachod-w-pulapke,596519> ,s.html figa z makiem!
      • kaszebe12 Szalom , czuku ! -Dalej klamiesz ? 22.11.15, 15:31
        - Nie mozecie wytrzymac bez ciaglego przerabiania PRAWDY na tak typowe dla was klamstwa ?
        -Ile lat temu CIA sfinansowalo syryjska "rewolucje" ? -Z jakim skutkiem ? - Co dotychczas robila koalicja Imperium Dobra w walce z islamem ?
        -Rosja wepchnela UE w faze kryzysu ? -Wywolala exodus Syryjczykow i innych nacji ? -Ewidentna bzdura , ewidentne klamstwo , szlomku ! -Tzw exodus trwa od wielu lat , a nasilil sie w sposob katastrofalny po agresji i zniszczeniu Libii przez...? -Moze przez Putina ? -Pofolguj sobie , jak twoja towarzyszka "eva.aus" i napisz , ze to Ruscy...
        Oficjalne raporty Eurastatu moze sa bzdurami pisanymi pod dyktando FSB ? - Jaki faktyczny procent stanowia autentyczni Syryjczycy w tlumach "uchodzcow" ? -Nie wiesz ?
        • czuk1 Re: Szalom , czuku ! -Dalej klamiesz ? 22.11.15, 17:34
          K..e12. Nie pisz do mnie szalom. Nie chcę być nawet w oparach twojej żydofobii. Jestem ponad tym skrzywieniem charakteru. Nie lubisz Żydów a używasz ich języka ?
          Nie obchodzi mnie co było. Nie jestem śledczym. Widzę co się dzieje teraz ?

Organizacje wojskowe, powstańcze mają nielegalne różne źródła zaopatrzenia w broń i wszelkie dobra , podobne jak ISIS. A Rosja również uzbroiła i zbroi nadal armię Asada. I jaki z tego wniosek ?
          Chcesz mi wmówić (jak Żyda chorobę... wmawiasz Polakom), że w poszczególnych latach, że już od 5 lat trwa rosnący exodus (masowe wyjście, wyjazd, masowa emigracja) z Syrii. Przecież wojna domowa trwa tam od 2011 roku, nie wiąże się bezpośrednio z rewolucją libijską. Exodus nasilił się w br, trwa a ostatnio zwiększył "dzięki" totalnemu bombardowaniu przez rosyjskie samoloty pozycji powstańców. Zarzucasz mi , że nie mam racji, to Ty udowodnij (liczbami Eurostatu) , że od 5 lat corocznie rośnie imigracja do Europy z Syrii . Wg mnie, exodus - tak że z Syrii - zwielokrotnił się dopiero w 2014 i 2015 .;) Czyżby exodus , zjawisko przecież masowe nie było (jakimś cudem) niezauważalne i nieodczuwalne do UE ? ;)
          Manipulacją liczbami muszę nazwać informację, że Syryjczycy stanowią niewielki udział w ogólnej liczbie imigrantów. Procenty nie wchodzą , wchodzą ludzie. Kiedy np. wchodzi 1 mln tzw. uchodźców z których tylko 25 % stanowią Syryjczycy .... to jest bzdura ? W Syrii, gdyby nie wspieranie Asada przez Rosję .... już w 2012 roku mogłoby nie być Asada a tym samym całej tej jatki na ludności cywilnej, całego tego rozproszenia się, ucieczki narodu syryjskiego. Od początku rewolty w Syrii - w 2o11/2012 - można było (przy udziale rozjemców ONZ) wygasić wojnę w Syrii.
          /takie zdanie/

• 5magna Re: Szalom , czuku ! -Dalej klamiesz ? 22.11.15, 17:40
            Nawet zniszczenie Libii nie zatrzymalo najazdu z Afryki....
      • antyk-acap2.0 Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 17:42
        Ale trochę winy naszej w tym jest - vide ten link. Zachód zachowuje się jak Busz w I Pustynnej Burzy. Zamiast pie...ą raz a dobrze układa się w wrogiem.
    • kylax1 Interwencja lądowa? 22.11.15, 19:01
      Jak USA i Europa chcą mieć kolejny Afganistan, w którym nic nie osiągną, a dodatkowo zrujnują swoje gospodarki, jak ZSRR w latach 80. i USA po 2001 i 2003 roku, to mogą robić interwencję lądową. To tylko przypieczętuje zwycięstwo ISIS.
    • pies_na_czarnych Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 22.11.15, 20:02
      Kto im nadal tytuły naukowe? Kaczuś?
    • tojabogdan zachód, czytaj: usa z wasalami, wpadł w pułapkę 22.11.15, 20:13
      zdemolował cały region, stąd ISIS, stąd setki tysięcy, miliony uchodźców i chaos, na którego opanowanie trzeba kilku pokoleń.
    • pijatyka Re: Putin wpycha Zachód w pułapkę 29.02.16, 21:37

A w co wpycha kacapię? ;->

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka