Dodaj do ulubionych

NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie

IP: *.spray.net.pl 04.01.06, 19:01
Wpisujcie proszę te inwestycje, które waszym zdaniem sa najatrakcyjniejsze
pod wzgledem stosunku ceny do lokalizacji i innych ich atutów. Może jesteśmy
w stanie stworzyć "pozytywną listę". Argumentujce też dlaczego tak uważacie i
nie zapominajce o wspomnieniu ewentualnych wad (rozumiem,ze mniej liczych niz
zalet-w tym watku!)
Obserwuj wątek
    • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 19:47
      Moim zdaniem inwestycje Ebejotu (czy ktoś lubi Ursus, czy nie to już jest jego
      subiektywne zdanie). Developer solidny, osiedla ładne, z infrastrukturą i dobre
      technicznie. To jest dobry przykład stosunku jakości do ceny.
      Wada - korki na Jerozolimskich w kierunku Ursusa, niektórzy narzekają na
      latające nieopodal samoloty.

Agness
      • Gość: Atos Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:14
        Rozmawiamy poważnie, czy robimy sobie jaja???
        • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:28
          bez sesnu wątek bo

tak pani kasprzycka będzie chwalic Ursus

potem się włączy maciuś z marniny - będzie wychwalał Marnine

i tak dalej - każdy swój ogonek chwali.

Poza tym wiele inwestycji jest już nie do kupienia. Co z tego, że ktoś powie
          np Bre Locum jest ok, skoro nic sensownego nie kupisz. Na przykład na Mokotowie
          teraz jest taka sytuacja, że w rozsądnym metrażu (tj od 65 do 80 m2) nie ma juz
          nic !!! Albo zostały duże apartamenty (np Kazimierzowska Residence, Ekopark),
          albo sprzedaż jest wstrzymana - bo czekają na lepsze czasy (wyższą cenę). Albo
          jak w jedynym ekoparku do kupienia (etiuda ?) jest po 15 osób na każde
          mieszkanie - czyli w efekcie nawet jak masz pieniądze to nie kupisz.

Poza tym jest kwestia gustu ,a tym ciężko jest rozmawiać

ja lubię Mokotów

mój dobry przyjaciel dał by się pokroić za Żoliborz

stąd - ciężko jest oceniać. Bo jak ma się Ursus do Górnego Mokotowa, czy
          Starego Żoliborza.

Ktoś znowu napisze (cyt/ "jade tylko 10 min do centrum"). To skąd u diabła w
          ostatnią śnieżycę jakaś baba pokroju p. Kasprzyckiej się skarżyła w
          Wyborczej "a ja na Białołękę jechałam do domu 2 godziny" - no właśnie stąd
          że tam kupiłaś mieszkanie. Jak byś kupiła na Mokotowie to bez względu na śnieg
          i tak bedziesz w domu zamiast w 10 to w 15 minut. Lub nawet nie odczujesz ze
          miasto sparalizowane

wiec

albo rozmawiamy o konkretnych dzielnicach

odzielnny wątek o Mokotowie

oddzielny o Urususie

niech się na agrumant sprzeczają sąsiedzi a nie ludzie których dzielą lata
          świetlne./

Jak o Mokotowie

chętnie się wypowiem o mojej liscie co jest the best.

ale jak mam porównać Ursus, skoro bywam tam tylko dwa razy w roku w Outlecie
          aby sobie ciuchów tanio kupic i nie moge się nadziwic korkom :-) ale tam nie
          mieszkam

• Gość: kordian Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.spray.net.pl 04.01.06, 21:49
            OK, to może najatrakcyjniejsze na Ochocie, Włochach, Mokotwie
            i "górnym "Ursynowie (w pobliżu metra Stokłosy i Ursynów)?
          • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 22:05
            Mokotowianka: proponuję wrócić do elementarza i nauczyć się literek. A na
            nazwisko mam kaCprzycka

Agness
          • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 22:10
            To jest właśnie brak kultury. Mimo wymienienia w wadach korka na
            Jerozolimskich, znów wsiadła Warsawka na Ursus.. Ehh..

I odpie..się od "pokroju p. KaSprzyckiej" skoro nic o mnie nie wiesz
            analfabetko...

I nie pierdziel, że na Mokotowie jest tak słodko. Korki na Żwirkach, korki na
            Puławskiej, korki na Wilanowskiej, korki jak w całej stolicy.

A lata świetlne dzielą te dwie zabłąkane komórki, które Twój mózg omyłkowo
            bierze za INTELYGENCJĘ...

Agness
            • radeq_m Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 22:21
              Wątek zbliża sie swoim poziomem do forum Onetu , gratuluje ....
            • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:28
              udo - gdzie jest napisane że jestem kobietą ?

duo - widocznie pisałem o pani kasprzyckiej a nie kacprzyckiej, nie bierz
              wszystkiego do siebie

tres - to czemu na Mokotowie teraz metr mieszkania od developera (każdego i to
              w planach bo nic de facto nie ma) to 8.000 zł a w Ursusie 2.500-3.500 zł ? I
              dlaczego na Mokotowie mimo tych cen wszytsko się rozeszło, a w Ursusie można
              kupić ile się chce tych mieszkań ?

odpowiedź mi tylko na to jedno pytanie - to możemy dalej pogadać o korkach itp.
              • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 22:45
                > tres - to czemu na Mokotowie teraz metr mieszkania od developera (każdego i
                > to w planach bo nic de facto nie ma) to 8.000 zł

Dlatego, że każdy kupuje wszystko, co tylko jest na rynku nieruchomości. Tak
                samo schodzą mieszkania na Mokotowie co na Ursynowie i na Tarchominie - kwestia
                oczekiwań Klienta.

> a w Ursusie 2.500-3.500 zł ?

A kiedy się dowiadywałaś? Bo ja zapłaciłam prawie 4000 /no chyba,
                że "mieszkaniem" nazywamy też buble jw construction../

Hehe, po 2500 nic się nie kupi w Wawie (przynajmniej w jej lewobrzeżnej
                części.. widać, żeś nie w temacie..)

> Dlaczego na Mokotowie mimo tych cen wszytsko się rozeszło,

Dlatego, że ludzie są przywiązani do lokalizacji blisko centrum wierząc, że
                będą tam mieli cicho i zielono. Ja pracuję na Mokotowie i jakoś się tym rewirem
                wogóle nie zachwycam (może dlatego, że ja się ogólnie do lokalizacji nie
                przywiązuje), więc bezsensowne jest dla mnie kredytowanie kwot 400-450 tys - no
                chyba, że spróbujesz mi wmówić, że na Mokotowie kupuje się za gotówkę, bo
                mieszka tam sama śmietanka.. <hłehłe>

> a w Ursusie można
                > kupić ile się chce tych mieszkań ?

Tia, budowa zaczęta w pażdzierniku, sprzedane już 75% mieszkań. Rzeczywiście,
                można przebierać...

Na temat korków się nie wypowiadam, bo to tylko kwestia tego, czy bardziej mnie
                irytuje stanie 40 min czy 60 (a obecnie z Bielan do centrum jadę "tylko" 45..).

Agness
                • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:57
                  jak już odpisujesz to wiedz ze rozmawiasz z osobnikiem płci przeciwnej.

ja się nie "dowiaduje" o mieszkania na Ursusie - stąd moja rozbierzność ale
                  wybacz 3500 czy 4000 -żadna róznica - to i tak połowę ceny na Mokotowie.

z pewnością znasz Mokotów tak jak ja Ursus - czyli przelotem. Stąd skąd masz
                  wiedzieć jak tu się mieszka ? I czy jest gdzieś zielono czy nie cicho itp?
                  znasz kilka ulic przelotowych i tyle.

powiem Ci tyle skoro ludzie płacą na Mokotowie, to właśnie znaczy, że coś jest
                  atrakcyjne. I że jest tego warte. W innym przypadku po kilku latach by się
                  chyba następni nie dali nabrać :-) A tu ciągle drożej i mniej do zamieszkania...

a jak piszesz ze dla Ciebie lokalizacja nie jest najwazniejsza to bredzisz. Bo
                  w nieruchomościach są ważne trzy sprawy: LOKALIZACJA, LOKALIZACJA,
                  LOKALIZACJA...

wszak czemu nie mieszkasz w Grodzisku Mazowieckim lub Żyrardowie ? tam
                  mieszkania są tansze niz na Ursusie...

• Gość: Gość Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: 195.85.249.* 20.01.06, 15:48
                    I będziecie się tak licytować jak dzieci z podstawówki. Dajcie ludzie spokój.
                    Czy to coś wniesie do Waszego życia?

Poziom to Wy macie porównywalny.
                  • shapha Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 21.01.06, 21:44
                    Po pierwsze: pisze się "w Ursusie", a nie "na".

Po drugie: Stara Ochota zjada Mokotów na śniadanie! O!

www.staraochota.pl
                • Gość: mgmg Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:33
                  Agness, ale zwróć uwagę na to że
                  Lokalizacja jest istotna dla wszystkich tych którzy cenią swój CZAS. wyższa
                  cena którą płacisz za mieszkanie z którego wszedzie jest blisko zaoszczedza Ci
                  kawał życia którego nie zmarnujesz juz w autobusie, samochodzie , na przystanku
                  itd. licząc ile te głupie 20minut roznicy w 1 strone daje w ciągu dluzszych
                  okresów mozna sie zdziwic ;)
                  pozdrawiam maciek
                  • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:39
                    mgmg: zgadzam się, ale zauważ, że pytanie główne dotyczyło developera i
                    inwestycji wartych polecenia.
                    Napisałam jasno, że lokalizacja jest kryterium subiektywnym i że są korki przy
                    dojazdach.

A potem wcina się osobnik mówiący, że mieszkam w dzielnicy sto lat za
                    murzynami, że jeździ tam na tanie zakupy i że "osoba mojego pokroju" komentuje
                    Białołękę. No tak, powinnam głowę schylić, odwołać komentarz n.t. Ebejotu i bić
                    pokłony dla Mokotowa (jakaś parodia..). Gdzie tu wolność słowa i myśli?

Co do dojazdów: wprowadzając się na Bielany usłyszałam, że dojazd jest spoko.
                    DObra dzielnica, fajne otoczenie itp. Dojazd na Wolę tramwajem zajmował mi
                    kiedyś 45 min, teraz tyle samo jeżdżę do centrum (które jest jednak nieco
                    bliżej), co wcale nie skróciło czasu dojazdu, bo w Wawie przybywa kierowców.

Niestety takie miasto.. i łudzenie się, że są dzielnice blisko centrum, do
                    których większość kierowców z jakiegoś powodu nie dociera (i jest pusto) jest
                    poprostu oszukiwaniem samego siebie.

Patrząc na te korki codziennie wogóle się pukam w głowę co ja robię w tym
                    mieście. A do Ursusa dojeżdżam w centrum max w 40 min (po prostu znam inną
                    trasę niż Aleje..)

Agness
                    • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:52
                      ALBO MI SAME KLAWIATURA COŚ WSTUKAŁA - ALBO...
                      PRZEDZIWNE ALE MYŚLĘ ŻE RASISTOWSKIE HASŁA TO TYLKO KOLEJNE POTWIERDZENIE PANI
                      POZIOMU. JA MAM WIELU PRZYJACIÓŁ O CZARNEJ SKÓRZE I ZWYCZAJNIE JEST MI ZA PANIĄ
                      PRZYKRO...

> A potem wcina się osobnik mówiący, że mieszkam w dzielnicy sto lat za
                      > murzynami, że jeździ tam na tanie zakupy i że "osoba mojego pokroju"
                      komentuje
                      > Białołękę. No tak, powinnam głowę schylić, odwołać komentarz n.t. Ebejotu i
                      bić

JEŹDZĘ DO OUTLETU W USRUSIE - NIE PISAŁEM TEGO ABY KOGOŚ URAZIC ,ALE ABY POKZAĆ
                      MOJĄ ZNAJOMOŚĆ lub jej brak bardziej URSUSA.

PS - LOKALIZACJA NIE JEST SUBIEKTYWNA - DOBRĄ LOKALIZACJĘ WYZNACZA RYNEK. TAM
                      GDZIE INNI PŁACĄ WIĘCEJ TAM JEST LEPSZA LOKALIZACJA. JESLI DWA MIEJCA SĄ W TEJ
                      SAMEJ CENIE TO WYBÓR JEST SPRAWĄ GUSTU. JESLI GDZIES JEST DWA RAZY TANIEJ TO
                      ZNACZY ZE JEST DWA RAZY GORSZA LOKALIZACJA.

MAM PROPOZYCJĘ PROSZĘ SIĘ NIE KOMPROMITOWAĆ SIEBIE TAKIMI WYPOWIEDZIAMI...
                      PRZYKRO MI TO CZYTAĆ...
            • Gość: Atos Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:06
              a_kacprzycka napisała:
              > I odpie..się ()
              > I nie pierdziel ()

No to juz chyba nie trzeba nikogo przekonywać, kto mieszka w Ursusie. Pani sama
              wydała swiadectwo o tej dzielnicy i jej mieszkańcach.
              • ewwka1 Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:12
                kupisz sobie mieszkanie w Ursusie a tu słyszysz jak mamusia wola przez okno do
                dziecka:
                "Spier..j, bo ci przypier..le!!!

Moze ze względu na "takie" atrakcje, to "atrakcyjna" dzielnica :))))))
                • Gość: Janek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:16
                  oj p. kacprzycka nieco się uniosła, a przecież interferent jedynie
                  skonkludował, iż lepiej zna Mokotów niż Ursus, a usłyszał nowoursusowskie
                  zawołanie :

"SPIEDRALAJ" za przeproszeniem...

PS - nie znałem tego forum od strony takich osób jak ta pani z Ursusa...

• a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:22
                    Ojej, cenne wypowiedzi ludzi, którzy nigdy się nie denerwują, jakie słodkie i
                    takie.. "oczywiste".

Tak, to faktycznie nie rozmawiajmy, nie chwalmy niczego na uboczu miasta i
                    napiszmy dużymi literami na formu (tak już na stałe), że nie ma jak ŻOLIBORZ,
                    MOKOTÓW i USRYNÓW (okolice blisko metra).. a teraz niech każdy w neciku poszuka
                    i powkleja odpowiednich developerów.

I wszyscy będą szczęśliwi i nawet będą poprawnie wołać na dzieci z okna (bo ja
                    już nie mam na to szans mieszkając w Ursusie..)

To chyba faktycznie będzie koniec tego wątku. Wszak są tu sami wielbiciele
                    inwestycji, na których ich najczęściej nie stać, ale które są "modne"..

Agness
                    • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:36
                      Ja tam się nie denerwuję. Bo żyję sobie sielsko na Mokotowie. Większość to
                      starsi mili ludzie, mam na piechotę dwa teatry, dwa kina, kilka restauracji (a
                      nie telepizza z plastykowymi stołami), koło okien przetacza się leniwie co pół
                      godziny autobus 148 (teraz zmienili mokotowskim babciom na 118 i nie wiedzą o
                      co chodzi). Wypuszczam się z moim małym czworonogiem między piękne wille,
                      gdzie niedobiega gwar wielkiego miasta.

Ale gdy mam ochotę to w 15 minut ubieram się wychodze i jestem w centrum W-wy.
                      Nie mam samochodu (bo i po co - skoro z centrum taxi kosztuje 10 zł). Korzystam
                      z uroków miasta - sportuje się, mam różne zajęcia. I wszystko na piechotkę -
                      kilka minut - bez stresu.

Dla mnie stres to jest jak musze jechać - ot własnie do tego outletu w Ursusie.
                      wracam taki "zwalony", że jak miałbym tak dojeżdzac co dziennie to bym był tak
                      nerwowy jak kacprzycka pani.

wiec miła pani - nie zna pani Mokotowa - a Tu jest inny świat. Cóż...

• a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:43
                        Mokotowinka: proponuję w takim razie zmienić centrum handlowe outlet np na
                        galerię mokotów (gdzie też będzie 10 min spacerkiem) i nie kalać swojej
                        burżujskiej stópki na ursusowej ziemi. I samopoczucie będzie lepsze i od plebsu
                        jakby nieco dalej...

Agness
                        • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:53
                          kompleksy ???
                      • Gość: hmmm Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.chello.pl 13.01.06, 22:59
                        No tak dla wiekszosci z Was liczy sie Mokotów. Tak naprawde chodzi o bliskosc
                        znajomych kina teatry sklepy i centra handlowe.Tak naprawde nie ma roznicy
                        gdzie kto mieszka.Ja mieszkam od 31 lat na Mokotowie i nie uwazam tej dzielnicy
                        za lepsza od pozostalych. Nawet z Bródna, Ursusa itd. można dojechac do kazdego
                        miejsca.Centrum i rozrywka kojarzy sie z mlodymi ludzmi.Starsi przewaznie maja
                        dom rodzinny prace, obowiazki.Ida do ukochanych a nie do dyskoteki.Moim zdaniem
                        wazny jest dojazd z domu do pracy. Ale jesli ktos mieszka w Falenicy gdzie sa
                        piekne lasy, a inny ktos mieszka na Bródnie gdzie tez blisko pracuje to jak
                        najbardziej dla niego te dzielnice beda najlepsze. Ursus jest fajny, a dojazd
                        wcale nie jest taki tragiczny.Wazne jest zeby miec swoj dom, swoje mieszkanie,a
                        jeszcze wazniejsze, zeby w tym domu czekala na nas ukochana osoba. Wtedy mozna
                        mieszkac nawet na koncu swiata.
                        • Gość: Maciek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.robbo.pl 13.01.06, 23:12
                          Nareszcie ktoś normalny się wypowiedział.
                          Pozdrawiam, na szczęście nie samymi snobami Mokotów wypełniony, ufff.
                  • ewwka1 Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:24
                    Jak ktos jeszcze kiedykolwiek bedzie pytał o inwestycje w Ursusie, to mu będę
                    przesyłać linka z tym tekstem, zeby wiedział w jakim towarzystwie zamieszka!!!
                    • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:28
                      ewwka1: tak, koniecznie wklejaj linka.. i prześlij mi jeszcze adres do siebie
                      to zamówię kwiaty z przeprosinami, że wyraziłam na forum swoje zdanie o
                      wymarzonym mieszkaniu.

Skruchę wyrażam, normalnie łzy same do oczu napływają..

Agness
                      • ewwka1 Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:32
                        Nie w tym rzecz, że wyraziłaś swoje zdanie ale JAK wyraziłaś. Nic więcej o
                        sobie pisac nie musisz! Dużo szczęścia w Ursusie życzę i proszę: omijaj Mokotów!
                        • Gość: Mokotowinka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:45
                          na Mokotowie z reguły mieszkają ludzie na poziomie (są wyjątki, ale na prawde
                          nikt nie mówi spieradalaj zamiast dzien dobry. I być może to szowinizm, ale ja
                          lubię Mokotów. Poza tym bym tam nigdy tak nie obrażał kogoś jak p. Kacprzycka,
                          tylko dlatego ze wybrał inną lokalizację.

PS bez kitu, ja na Mokotowie o sparaliżowanym mieście korkami dowiaduję się z
                          gazet dzień później, że snieg spadł i ktos jechał 2 h do domu... Uwierzcie mi
                          ale w korku stałem chyba z rok temu - jak musiałem załatwić sprawę w
                          Piasecznie.

Co do czasu - że to tylko 10 minut - prawda ale w normalną pogodę - spadnie
                          śnieg i już mamy 2 h. A nawet 10 minut razy 2 razy 200 dni roboczych to są TRZY
                          DNI W ROKU W KORKACH !!!! przez 40 lat to Ci się uzbiera pół roku zycia !!!!

Szczęścia zyczę
                          • Gość: 4 Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:36
                            ...a jeśli wezmiemy pod uwagę cenę i założymy że na swoje mieszkanie na
                            Mokotowie musisz pracować codziennie 11 minut dłużej niż ja na swoje na
                            Białołece to wychodzi że ja mam wiecej czasu dla siebie i rodziny.
                            Pozdarwiam
                            • Gość: mokotowiankowicz Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:30
                              Nie martw się - nie muszę na nie pracować dłużej bo ono samo na siebie zarabia.

Dzięki kilku transakcjom miekszań na Mokotowie mogę powiedzieć, że jestem
                              zamożnym człowiekiem. Nie mam już kredytów, choć brałem dość duże. Nie mam
                              jeszcze 30 lat i żyję sobie bez stresu. Poza tym pracuję na własny rachunek,
                              biuro mam w domu i ja decyduję kiedy skończyć pracę i mieć czas dla rodziny. W
                              odróżnieniu od Ciebie. I nie stoję w korkach jak Ty ;-)

Ceny mieszkań na Mokotowie Górnym szaleją - bez żadnego porównania z innymi
                              dzielnicami typu Białołęka. Stąd bynajmniej nie musze na nie pracować.
                              • Gość: 4 Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:14
                                siergiej to ty ?
                                • Gość: ? Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:20
                                  a Ty Sasza ?

łots ap ?
                          • Gość: przyjezdny Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: 213.241.50.* 24.01.06, 14:37
                            jak to w koncu jest? zdecyduj sie... wczesniej pisales ze nie masz
                            samochodu... a teraz ze nie stoisz w korkach i ze ostatni raz rok temu...
                            ???
                            moim zdaniem cala ta stolyca do jedno wielkie bagno... ale moze sie myle...
                            moze jeszcze niewystarczajaco ja poznalem...
                            tymczasem zapraszam do narty w Beskidy ;)
                        • witalik Re: Mokotów koncta Ursus 05.01.06, 13:12
                          Hehe. Dotychczas takie dyskusje widziałem tylko na forach miast, jak Warszawa
                          kontra Wrocław, ale żeby dzielnica na dzielnicę? Rozbawiło mnie to do łez...
                  • radeq_m Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 04.01.06, 23:24
                    Chyba miało być "spieprzaj dziadu!" ale "nie wyjszło" :D
                • Gość: m Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:23
                  Pani Kacprzycka zmieni zdanie nie tylko ze wzgledu na korki. Jak sie dorobi
                  potomstwa, podobnie jak powiedzmy w 400 mieszkania na SAMEJ VIII-mce (a
                  Skoroszy jest jeszcze 7 !!) i bedzie musiala znalezc szkole lub przedszkole.
                  Lub jak przyjdzie do niej gruba kandydatka na opiekunke i bedzie nosem krecic,
                  ze za malo pieniedzy, bo wszystkie sa tak rozpuszczone iloscia dzieci, to
                  zmieni zdanie. Lub jak sasiad z bloku obok zrobi impreze na balkonie o 3 nad
                  ranem, lub jak ktos z ogrodka pusci grila prosto pod nos innym mieszkancom- bo
                  to ostatnio taka moda na skoroszach. Dlatego kupilismy teraz na Mokotowie. Dl;a
                  mnie jest wazne czy jade 10 czy 20 minut w jedna strone dluzej- bo ogolem daje
                  to 40 min. Druga rzecza jest przewidywalnosc dojazdu- nieraz stanely mi lzy w
                  oczach w autobusie, bo byl potworny korek na wiadukcie- a tu juz opiekunka
                  nogami przebierala, zeby wyjsc. Wiele razy mowilam do siebie, ze musimy
                  wyprowadzic sie z tego z..pia.
                • Gość: hajkuchillout Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.devs.futuro.pl 05.01.06, 10:20
                  ewwka1 napisała:

> kupisz sobie mieszkanie w Ursusie a tu słyszysz jak mamusia wola przez okno
                  do
                  > dziecka:
                  > "Spier..j, bo ci przypier..le!!!
                  >
                  > Moze ze względu na "takie" atrakcje, to "atrakcyjna" dzielnica :))))))

Hahahahaha!!! A ja myślałem, że na takie OSZOŁOMSTWO to tylko dzieci wychowane
                  na "marinach" za lat parę wpadać będą!! Gratuluję - wyprzedziałaś swoją epokę!
            • Gość: mlekota Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: 212.75.114.* 12.01.06, 16:41
              gubię się w temacie tego forum
      • Gość: mgmg Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:00
        pytanie podstawowe - czy ursus to wawa?? jezeli nie jest to dyskusja jest
        bezprzedmiotowa
        • a_kacprzycka Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie 05.01.06, 16:29
          pl.wikipedia.org/wiki/Ursus_(dzielnica_Warszawy)
          Agness
    • Gość: Maciek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.robbo.pl 05.01.06, 01:45
      Temat jest tak subiektywny, że miałem się nie wypowiadać, bo wiem czym się takie
      dyskusje kończą. Jednak jak widzę jak koleżankę Kacprzycką się obraża, chciałem
      coś powiedzieć, bo trudno tutaj nie zareagować.

Pytanie było wyraźne a nie zostało zrozumiane przez większość. Kordian nie pytał
      o najlepszą jakość, kordian pytał o najlepszy STOSUNEK CENY DO JAKOŚCI. Jeśli
      zatem Ursus jest 2 razy tańszy, a Mokotów dwa razy lepszy to znaczy że STOSUNEK
      CENY DO JAKOŚCI jest taki sam w obu dzielnicach!!!! I Kacprzycka dokładnie to
      powiedziała - Ursus nie jest super, ale w tej cenie jest atrakcyjny. Wymieniła
      jego wady, napisała jak jest. W pełni się z nią zgadzam!!!!

Jeśli natomiast abstrahować od ceny, to Mokotów jest lepszy od Ursusa - i to
      znacznie. Tylko nie wiem skąd się bierze to poczucie wyższości tych którzy na
      owym Mokotowie mieszkają. Można być dumnym z różnych rzeczy, ale z miejsca
      zamieszkania? Sorry, osłabiacie mnie niektórzy. Ja kupiłem sobie na Mokotowie,
      ale nie czuję się przez to lepszy od tych którzy mieszkają na Ursusie, bo niby
      dlaczego...
      • Gość: sancho Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:24
        Gość portalu: Maciek napisał(a):

> ja kupiłem sobie na Mokotowie,
        > ale nie czuję się przez to lepszy

Nie masz powodu, bo to ne o tamten Mokotów chodzi, to tak jak ci co mieszkają
        przy Czerniakowskiej, też są z Mokotowa.
        • Gość: elo Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 08:52
          Dokładnie tak. Nie ma kolega powodu się chwalic bo do mokotowa to mu daleko...

Parafrazując ostatnio pewnien gosc się chwalił mi się ze ma apartament na
          Mokotowie blisko Kabat. I wiecie o co chodziło ? o mieszkanie w catalinie na al
          Wyścigowej - niezły kit co ?! Tak ludzie naciągają sobie lokalizację.Tak jak w
          Londynie ludzie mieszkają w dzielnicy Wimbledon, która się rozciąga w ich
          opowieściach na wiele wiele kilometrów :-)

PS - do Macieja - zacytuj w którym fragmencie ktoś obraził p. Kacprzycką ???
          jak się wczystasz to zobaczysz ze to ona obraża ludzi - pisząc spier... itp.
          Chyba coś nie dokładnie czytasz.

PS 2 - TYtuł postu to: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie - i na prawde
          dziwnie wygląda jak ktoś pisze ze to Ursus. To jak by rozprawiać o najlepszych
          samochodach i ktoś by wyskoczył że to np Fiat Cienkocienko. Tak brzmi Ursus
          przy Mokotowie i musisz to przyjąć do wiadomości.
          • Gość: ona Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: 81.210.83.* 05.01.06, 09:12
            hmm, a ja myślałam, że się czegoś ciekawego tutaj dowiem, a tu proszę zamiast
            ciekawych inwestycji, ciekawie ostre wymiany zdan!
          • Gość: Maciek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.bas.roche.com 05.01.06, 10:06
            > PS - do Macieja - zacytuj w którym fragmencie ktoś obraził p. Kacprzycką ???

Nareszcie jakieś konkrety w dyskusji a nie same inwektywy.
            Dziwnie czuję się jako nauczyciel dobrego wychowania, ale niech tam, oto cytaty
            z pierwszego postu Mokotowinki - to on zaczął rzucać obelgi jako pierwszy:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=34413962&a=34422477
            cytuję:
            "To skąd u diabła w ostatnią śnieżycę jakaś baba pokroju p. Kasprzyckiej się
            skarżyła w Wyborczej"
            "niech się na agrumant sprzeczają sąsiedzi a nie ludzie których dzielą lata
            świetlne"

No i co? To jest kultura mieszkańców "Starego Mokotowa"? Jeśli tak, to ich
            zachowanie wygląda mniej więcej tak jak te obszczane i obsrane klatki na
            "ekskluzywnej" ulicy Narbutta.
            Tak się na Mokotowie zwraca do kobiet? "Ty babo"? Proszę odpowiedzcie mi.
            Samo wyrażenie że dwie dzielnice dzielą lata świetlne trąci bufonadą. Ale nie to
            napisano: napisano że lata świetlne dzielą ludzi. LUDZI!!! Rozumiecie? LUDZI,
            nie dzielnice! To już nie trąci bufonadą, to jest zwykłe ordynarne,
            prowincjonalne chamstwo. Co Ty wiesz Mokotowinka o Pani Kacprzyckiej, ża tak
            łatwo Ci przechodzi przez gardło że jest ona o lata świetlne w stosunku do Ciebie?

> PS 2 - TYtuł postu to: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie - i na prawde
            > dziwnie wygląda jak ktoś pisze ze to Ursus. To jak by rozprawiać o najlepszych
            > samochodach i ktoś by wyskoczył że to np Fiat Cienkocienko. Tak brzmi Ursus
            > przy Mokotowie i musisz to przyjąć do wiadomości.
            Ok, ale było wyjaśnienie w poście - stosunek ceny do jakości. Gdyby nie było
            tego wyjaśnienia to się zgadzam - Ursus NIE JEST jednym z najatrakcyjniejszych
            miejsc.

A propos jeszcze mojego osiedla. Mam gdzieś jak sie nazywa moja dzielnica.
            Osiedle pozostanie osiedlem z jego wadami i zaletami niezależnie czy nazywa się
            Mokotów, Wyględów czy Wypierdów. Po tym jak poznaję na tym forum kto mieszka na
            tzw. Mokotowie Snobistycznym ("Snobkotowie"), żałuję że moje osiedle należy do
            tej dzielnicy. Chętnie przeniósłbym się pod juryzdykcję Urzędu Gminy Ochota, bo
            wtedy nie kojarzono by mnie z brakiem kultury osobistej.
            Cieszę się że nie zdecydowałem się ani na Rezydencję Narbutta ani na
            Kazimierzowską ani na Mokotovię, mimo że mogłem tam sobie kupić. Poznaję swoich
            sąsiadów i jestem mile zaskoczony tym z kim będę mieszkał. Dla mnie wartością
            jest to co człowiek ma w deklu, co potrafi powiedzieć o swoich pasjach, co
            zrobił i robi dla innych ludzi, a nie w jakiej dzielnicy mieszka. No i jak
            potrafi się zachować. Wobec kobiet w szczególności.
      • Gość: Olaf Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:51
        Święte słowa, Maciek. To, co dzieje się w tym wątku nie ma nic wspólnego z
        rzeczową dyskusją. Chwila słabości p. Kacprzyckiej wywołała nagonkę na nią. Ja
        rozumiem, że gdy w grę wchodzi wydatek rzędu kilkuset tysięcy, to grają emocje,
        ale bez przesady...
        Jeśli chodzi o meritum to ja i tak bym wolał Ochotę zamiast Mokotowa (np.
        Drawska C).
        • Gość: Maciek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.bas.roche.com 05.01.06, 10:30
          Zgadza się Olaf. Bardzo lubię Ochotę, mieszkam prawie przez ulicę z Rakowcem i
          żałuję że administracyjnie nie należę do Ochoty. Chociaż Rakowiec to nie to samo
          co Drawska, na Drawskiej jest znacznie fajniej.

Co do dyskusji to jej poziom jest żenujący, ale czasem tak bywa że trzeba
          zareagować na chamstwo, szczególnie kiedy jest objawiane wobec kobiet.

Najbardziej zażenowany pewnie jest sam kordian. Człowiek grzecznie zadał pytanie:

"Jakie są najatrakcyjniejsze inwestycje w Warszawie?"

A dostał odpowiedź na pytanie:

"Czy macie kompleksy i czy czujecie się aż tak bezwartościowymi ludźmi że
          musicie szpanować kasą i dzielnicą w której mieszkacie?"
          • Gość: lodówka BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 10:33
            ... bo tam pewnie siedzi Maciuś z Mariny i będzie opowiadał mi jak to fajnie
            jest mieszkać na Marninie.

człowieku - wyjdz z netu bo Cię z roboty wyrzucą i skąd weźmiesz na kredyt ?

• Gość: Maciek Re: BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... IP: *.bas.roche.com 05.01.06, 10:36
              > ... bo tam pewnie siedzi Maciuś z Mariny i będzie opowiadał mi jak to fajnie
              > jest mieszkać na Marninie.
              Inwektywy nie pomogą Ci ukryć swojego braku kultury. Nie dyskutujesz ze mną
              tylko jesteś na forum publicznym i czytelnicy Cię oceniają. Nie dziwię się że
              piszesz anonimowo. Też bym się wstydził.

> człowieku - wyjdz z netu bo Cię z roboty wyrzucą i skąd weźmiesz na kredyt ?
              Nie wszyscy kupują na kredyt.
              • Gość: anty maciuś Re: BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:22
                za każdym razem mnie powalasz ...

aż dziw bierze że nie zostałeś pastorem

nauczał byś ludzi - przy okazji opowiadając bajki o Marinie

• czupurek10 Re: BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... 05.01.06, 16:43
                  Witam,
                  powiem ze przeczytalam wszystkie wypowiedzi i nie chcialabym miec za sasiadow
                  czesci osob tu wypowiadajacych sie. Dlaczego nie odpisujecie na temat, czy
                  macie cos do powiedzenia ? Ja proponuje np inwestycje na RYbakach III i IV na
                  dalekim Wawrze w okolicach Jozefowa. Ja nie lubie zgielku miasta, nie chce
                  mieszkac na Mokotowie, Zoliborzu o Ursynowie nie wspomne. Obecnie mieszkam na
                  Saskiej Kepie w pieknej willowej okolicy, teraz przeprowadzam sie do nowego
                  domu na skraju WWy i bede popijac piwko w lecie w moim ogrodku, kazdy wybiera
                  co mu sie podoba. Nie stac mnie na wiekszy dom na Sakiej wiec wybralam Wawer.
                  Powiem szczerze rozmawiajmy o inwestycjach a nie obrzucajmy sie blotem
                  • Gość: blue eyes Re: BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 16:37
                    To jest właśnie śmieszne w ludziach.. posty rozwijają się, gdy rozbudzają się
                    emocje izaczyna kłótnia. A jak wchodzi merytoryczna dysusja, to już nikt nie
                    zabiera głosu. Szkoda, bo właśnie szukam mieszkania i rozważam daleki dojazd i
                    cisze/spokój vs blisko centrum , ale bardziej hałaśliwie i na pewno drożej..Jak
                    jest w Marinie? A jak w Ekoparku
                    • Gość: Leon boję się... IP: *.infoplus.com.pl 12.01.06, 17:11
                      A ja dodam,że wybrałem inwestycję spóldzielni" Beta" ul. Grochowska 304 i od
                      kilku dni... mieszkam. Idealny dojazd do centrum , jednym tramwajem, w poblizu
                      Park Skaryszewski, teatr Powszechny i jeszcze kilka innych dogodności:)
                    • Gość: Maciek Ekopark vs. Marina IP: *.bas.roche.com 12.01.06, 18:06
                      Zapewniam Cię że jakby ktoś zakompleksiony obrzucał Cię błotkiem to też być
                      pewnie reagował.

Niemniej jednak merytorycznie chętnie rozmawiam. Temat Marina i Ekopark mam
                      obcykany, bo te dwie inwestycje głównie rozważałem - więc mogę odpowiedzieć na
                      Twoje pytania.

Główne kwestie:
                      - komunikacja: lepsza w Ekoparku (bliżej centrum, blisko tramwaj i metro) - w
                      Marinie poprawi się jak uruchomią SKM (przystanek ma być przy Marinie)
                      - hałas: lepiej w Ekoparku - choć to zależy od budynku - niektóre Ekoparki są
                      przy ulicy - w Marinie nie ma bloków przy ulicy - ale generalnie Ekopark lepszy
                      bo Marina otoczona dużymi ulicami a będzie jeszcze trasa NS. W Ekoparku za to
                      hałas z pobliskich disco-pubów ale i tak bym wolał niż ulice. W Ekoparku
                      pogorszy się jak dodadzą tramwaj i poszerzą Rostafińskich.
                      - jakość budynków - w obu miejscach nie najlepiej - Dom Development nie należy
                      do czołówki jeśli chodzi o jakość, ale nie są też jakimiś partaczami - o
                      Ekoparku powiem niewiele - słyszałem całe spektrum opinii - od takich że jest ok
                      do krew mrożących w żyłach - że prawie na poziomie JW Destruction
                      - gęstość - blokowiskość - lepiej w Marinie - budynki bardziej rozrzedzone, poza
                      tym własne parki, więcej miejsca dla dzieci, lepsze place zabaw, jeziorko
                      - wygląd osiedla - lepiej w Marinie - choć to kwestia subiektywnego gustu -
                      polecam zdjęcia z Mariny na stronie www.marinamokotow.info - w Ekoparku
                      tez nienajgorzej
                      - bezpieczeństwo - lepiej w Marinie - bloki są zamknięte i chronione identycznie
                      jak w Ekoparku, ale poza tym jest dodatkowa rzecz, to znaczy ogrodzenie całego
                      osiedla i monitoring - w Marinie możesz iść na spacer wieczorem do parku a w
                      Ekoparku tego nie zrobisz jeśli nie chcesz ryzykować niemiłych przygód

Ogólnie jeśli chodzi o jakość to uważam że lepszy jest Ekopark, jeśli nie masz
                      dzieci. Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości uważam że lepsza jest Marina.
                      Jeśli masz dzieci, to polecam Marinę bez względu na cenę - ze względu na
                      chronione parki i place zabaw.
                      Oba osiedla są moim zdaniem w super miejscu Warszawy - jeśli chodzi o dojazd do
                      terenów komercyjnych / biurowych. Oba leżą dosyć blisko siebie.

Jak mogę Ci jeszcze coś powiedzieć to pytaj.
                      • dominika.b Re: Ekopark vs. Marina 17.01.06, 21:12
                        witam,
                        chciałam się dowiedzieć jakie są średnie czynszy w Marinie (chodzi mi raczej o
                        mniejsze bloki, ale kazda info. jest cenna:)
                        z gory dziekuje za odp.
                        Dominika
                        • Gość: Maciek Re: Ekopark vs. Marina IP: *.robbo.pl 17.01.06, 23:01
                          W tej chwili 9,5zł/m2 - niezależnie od budynku, wszędzie tak samo.
                    • Gość: m Re: BOJĘ SIĘ OTWORZYĆ LODÓWKĘ... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:59
                      tez mielismy taki dylemat. Odwiedzilismy m.in. Jozefoslaw. No coz- taniej jest,
                      ale niestety trzeba zaopatrzyc sie w samochod (nawet zeby wyskoczyc po chleb,
                      to trzeba niezle sie przejsc). I stanelo na blizej centrum.
    • soovi Rozważnie i romantycznie 13.01.06, 23:57
      Ja po pół roku intensywnych poszukiwań wybrałem Park Wilanowski II przy Al.
      Wilanowskiej. Szukałem czegoś mniejszego, cichego i jednak chronionego. Z dobrą
      komunikacją miejską(głównie dla córki i odwiedzających nas rodziców, my i tak
      jeździmy samochodami) i ciekawym projektem architektonicznym. Istotna była
      także lokalizacja Mokotów, Ursynów, Ochota, Śródmieście to były cztery
      dzielnice, które wchodziły w rachubę (wygoda i sentyment). Projekt osiedla jak
      dla mnie wyśmienity - od Al. Wilanowskiej 6 piętrowy blok w którego "cieniu"
      stoją sobie dwa niższe 4 piętrowe bloczki, a dalej w głąb działki 16 segmentów
      i willi miejskich (ślicznie to wygląda na wizualizacji). Za kanałkiem, ktory
      niestety lubi wylewać, rozciągają się Pola Wilanowskie i Skarpa Ursynowska.
      Sąsiedztwo jest już z jednej strony zbudowane, a z drugiej strony w trakcie,
      więc myślę, że żadnego "Tesco" mi nie zbudują. Do Świątyni Opatrzności też na
      szczęście daleko. Ceny, jak wszędzie w tym rejonie (albo trochę niższe).
      Jest w Warszawie miejsce, które bardziej mi się podobało to Vis a Vis przy
      Floriańskiej, ale za długo się zastanawialiśmy i już nic fajnego nie zostało.
      To co, że Praga. Ale jaka urocza!
      Długo też myśleliśmy nad Villą Mariną, ale tańszy blok jest przy samej Alei
      Wilanowskiej, a na ten drugi w głębi po prostu nie było mnie stać. I rozkłady
      mieszkań nam się nie podobały (w PW II też nie jest do końca po naszej myśli).
      Modra 88 - dość fajny projekt, ale to blokowisko wkoło brrrrrr.
      Pasaż Sadyba - parę mieszkań też może być przyzwoitych.
      Pozdrawiam i mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem
      Maciek
      • Gość: Maverick Re: Rozważnie i romantycznie IP: *.devs.futuro.pl 16.01.06, 11:05
        Też brałem pod uwagę Wilanów. Sam projekt mi się bardzo podoba jednak sam
        zdecydowałem się na Mokotów Investycja Viterry (Mokotovia). Przeważyła
        lokalizacja a raczej czas dojazdu do centrum. Inwestycja ma swoje wady. Z
        pewnoscią nie będzie to piękne nowe osiedle tylko stary mokotów z obdrapanymi
        kamienicami ale pocieszam sie faktem ze do parku Morskie oko jest 200m. Od
        strony sypialni w odleglosci 25 metrów sa okna kamienicy z pewnoscią to nie
        atut ale z drugiej strony Eko Park wyglada tak cały. Długo zastanawialem sie
        też nad inwestycja w Szczesliwicach Drawska C ale tam juz nie bylo ciekawych
        mieszkań poza tym trzeba jezdzic autem. Swoja droga nad Vis a vis tez dlugo
        myslalem i podobnie jak Soovi przeczekałem i skonczyły sie ciekawe rozklady. Do
        Pragi mam sentyment mieszkam tam teraz. Pozdrawiam wszystkich szukajacych i
        tych co juz znalezli napiszcze o waszych typach. Pozdrawiam.
    • Gość: bobo NAJATRAKCYJNIEJSZa INWESTYCJa w Wawie jest Lucka C IP: *.fbx.proxad.net 16.01.06, 22:01
      NAJATRAKCYJNIEJSZa INWESTYCJa w Wawie jest Lucka City. Szkoda ze troche drogo i
      chyba juz jest za pozno
      • Gość: Maciek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZa INWESTYCJa w Wawie jest Lu IP: *.robbo.pl 16.01.06, 22:09
        Wolne żarty. W najbliższych miesiącach szykuje się prawdziwy wysyp ofert takich
        jak Łucka City (tzn. wieża w centrum miasta) tylko dużo lepszych, bo nie JW
        Construction ale porządniejszych firm.
        Już w tej chwili Dom Development sprzedaje taką (przy Dworcu Gdańskim). Ale tak
        naprawdę dopiero będzie się dziać... Będą setki takich mieszkań do kupienia.
        Także nic za późno :-)
      • Gość: m Re: NAJATRAKCYJNIEJSZa INWESTYCJa w Wawie jest Lu IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:16
        jeszcze maja sporo mieszkan- 2 i 3 pokojowych
        • Gość: bobo Re: NAJATRAKCYJNIEJSZa INWESTYCJa w Wawie jest Lu IP: *.fbx.proxad.net 17.01.06, 23:21
          moim zdaniem jest to atrakcyjna inwestycja ze wzgledu na standard, polozenie i
          cene
    • Gość: Justyna Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 23:48
      Witam, szukam w Warszawie nowego mieszkania, 4 pokojowego około 80 metrów w
      cenie około 4 tyś za metr (lewa strona Waszawy). Miałam nadzieję, że w tym
      wątku coś ciekawego znajdę, ale chyba sie pomyliłam. Mieszkam na Skoroszach na
      osiedlu Ebejotu, ale tu już nic ciekawego nie ma w ofercie. Może jednak ktos
      coś mi doradzi.
      • Gość: Amarez Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.litewska.edu.pl 18.01.06, 11:31
        W tej cenie którą napisałaś to daleko się nie przeprowadzisz, może na drugą
        stronę ulicy co najwyżej. Ceny około 4K za metr w Warszawie to jedynie Ursus i
        Białołęka, Wawer i miejsce poza Warszawą, Może pomyśl o Piasecznie albo
        Konstancinie ale w tej cenie to tylko duże mieszkania (Konstanicn).Poszperaj
        też w Grabowie (jadąc na Piaseczno) ale wątpię abyś się wyrobiła w 4 K po lewej
        stronie Wawy gdzie indziej niż w Ursusie.
    • Gość: Ag Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: 195.94.207.* 20.01.06, 15:27
      A CZY SŁYSZELIŚCIE COŚ O M2 NA SŁOMIŃSKIEGO?
      • Gość: Atos Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:38
        Słyszeliśmy, że to lokalizacja w centrum cyklonu. Zewsząd bardzo ruchliwe ulice
        oraz wolne działki, na których nowe budynki zasłonią widok na południe i
        zachód. Podobno na działce po sprzedanej zajezdni maja powstać wieżowce w tym
        jeden 17-piętrowy.
        • Gość: gość nowy Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 18:44
          Według mnie ciekawą inwestycją jest Okopowa Pekao Development.
    • Gość: wawek Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.chello.pl 21.01.06, 16:25
      Wansbud Osiedle Majolikowa Białołęka. Zachwalam bo to jedno z piekniejszych
      kameralnych osiedli. www.wansbud.pl ;)
      • Gość: Maverick Re: NAJATRAKCYJNIEJSZE INWESTYCJE w Wawie IP: *.devs.futuro.pl 24.01.06, 14:10

Projekt wydaje się ok. Jak dla mnie troche za daleko od centrum poza tym miał
        bym sporo zastrzezeń co samej firmy. Z opisu na ich stronie wynika ze to ONE
        PROJECT COMPANY, jak by cos to sie zwiajają i odpowiedzialność ponoszą co do
        wysokości kapitału zakładowego a pewnie jest minimalny jaki moze być.

Patrz poniżej:

Cytat z www.wansbud.pl "Firma P.B Wansbud została utworzona w lutym 2004 w celu
        realizacji inwestycji Osiedle Majolikowa, które mamy przyjemność Państwu
        prezentować"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka