xsandrax 09.01.06, 11:14 mam pytanie. chce kupić mieszkanie z rynku pierwotnego i tu mój problem o co pytać i jak sprawdzić firmę, jej status prawny itp. nawet nie wiem o co dokładnie pytać np. czy nie są zadłużeni? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jura1234 Re: jak sprawdzić developera i spółdzielnię? 09.01.06, 15:15 może zacznij od przeczytania tego: dom.gazeta.pl/prawo/1,65546,2323283.html to może przejśni się jakie pytania zadawać i moze nawet niekoniecznie na tej grupie:) Jeżeli chcesz zawęzić pole poszukiwań (bo wiadomo, że wszystkich developerów i tak nie spradzisz) to, odpalasz to forum i wpisujesz w wyszukiwarkę nazwę developera, który buduje interesująca Cię inwestycję i jeżeli: 1. lecą prawie same bluzgi np. JW Construction - odpuszczasz sobie i nie zawracasz sobie dalej głowy tą inwestycja, żeby nie wiem jak fajna się wydawała 2. pół na pół czyli jedni chwalą inni piszą, żeby dać sobie sobie odpuścić - mozna rozważyć i jeżeli odpowiada ci lokalizacja to warto sprawdzić developera. 3. Prawie nikt nie wiesza psów na developerze - nieliczne przypadki, warto rozważyć nawet jeżeli lokalizacja początkowo wydaję się mało atrakcyjna. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
xsandrax Re: jak sprawdzić developera i spółdzielnię? 09.01.06, 15:28 dziękuję bardzo mi się przyda ten artykuł. nie wiem czy forum może być pewnym doradcą. developera mam już konkretnego na oku podobnie jak spółdzielnię. dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
jura1234 Re: jak sprawdzić developera i spółdzielnię? 09.01.06, 15:37 > nie wiem czy forum może być pewnym doradcą. nie ma pewnych doradców, ale po to jest forum, żeby wymieniać się opiniami:) Należy też nauczyć się wyławiać posty pracowników firm developerskich. Trochę czasu trzeba poświęcić, ale w końcu kupno mieszkania to co innego niż telewizora. pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś