Dodaj do ulubionych

Miasteczko Wilanow II etap-ceny

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.06, 17:03
No i stalo sie.Wlasnie wczoraj dowiedzialam sie o cenach na moje
nowe "gniazdko",bagatela 5900zl/m2!!!!Za te pieniadze to ja moge sobie kupic
piwnice.I znowu wszystkie plany wziely w łeb.A pomyslec,ze szwagier dokladnie
rok temu kupil tam mieszkanie za 3800zl/m2 i za 3 miesiace odbiera klucze.I
znowu depresja,ze nic nie ma za normalne pieniadze(czyli do 5000zl/m2).
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.bas.roche.com 10.01.06, 17:22
      Serdecznie współczuję. Trochę szaleństwo z tymi cenami. Nie jest rzeczą pewną
      czy dalej będą tak rosły, ale dużo wskazuje że tak (choć są też argumenty na
      nie, więc może być różnie). Zmniejsz oczekiwany metraż albo zdecyduj się na inną
      dzielnicę - może Ursus? I uszy do góry, odkujesz się jeszcze. Wzrost cen
      mieszkań może wietrzyć przyszły wzrost dochodów ludności.
      • Gość: Domi Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.06, 23:23
        >Wzrost cen mieszkań może wietrzyć przyszły wzrost dochodów ludności.
        Obys mial racje:)Poki co poswiecilismy z narzeczonym caly dzisiejszy dzien na
        jazde po wszystkich warszawskich realizacjach.Nie bylo latwo,nie ma niczego
        ponizej 5000tys zl,a jak juz bylo cos ciekawego to sie okazywalo,ze np 61m2
        przy Wyscigach za 318 tys(od biedy daloby sie rade),ale dodatkowo przymus
        wykupienia garazu+36 tys.!!!No i poleglam:(((
        Postanowilismy pojechac do Jozefoslawia-jakos nigdy mnie tam nie ciagnelo.I o
        dziwo naprawde milo mnie to miejsce zaskoczylo.Ale ceny praktycznie z dnia na
        dzien coraz wieksze.Znalezlismy sliczne kameralne osiedle,tylo 4 budynki po 12
        mieszkan.Cena co prawda nie jest zbyt niska ok.4300zl/m2(w koncu to nie
        Warszawa),ale blisko Lasu Kabackiego.Poza tym odkrylismy fajna droge do
        Pulawskiej(po scianie lasu),wyjezdza sie zaraz przy Mc Donaldzie.
        No i trzeba bedzie kupic drugi samochod:))))
        pozdrawiam
        • Gość: Olo Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.net / *.pawlacz.com 12.01.06, 02:11
          Nie wiem skąd wzięliście cene 5,9 tys. zł w Miasteczku Wilanów. Według Tabeli
          Ofert nie przekracza 5 tys.
          www.mieszkania.tabelaofert.pl/index.php?query==s/inw/eq/1499
          • Gość: Domi Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.06, 21:13
            Strona,ktorą poleciłeś niestety nie chce mi sie otworzyc:( W kazdym razie
            reklama i tabela to jedno,rzeczywistosc niestety drugie.Bylam tam zapisana na
            mieszkanie od 2 tygodni.Nie bylo jeszcze gotowych wycen.W poniedzialek do mnie
            dzwonili i powiadomili,ze cena to ok.5900zl/m2(5844zl/m2 za 66,4m2 i 5912zl/m2
            za 61,3m2).Bylismy wczoraj w biurze,by odwolac rezerwacje i upewnic sie,ze nie
            zaszla jakas pomylka.Niestety nie zaszla,te ceny to rzeczywistosc.
            • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: 195.245.213.* 14.01.06, 13:08
              Tyle tylko, że rok temu w Wilanowie cena wynosiła ok. 4800 PLN/m2. Szwagier
              trochę ściemnił...
              • lamciad Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 14.01.06, 16:27
                Hmmmm...sama widzialam umowe i widze kazda fakture do zaplaty,wiec szwagier na
                pewno nie sciemnil i rzeczywiscie zaplacil 3800zl/m2.Kupowal na poczatku
                roku,byl to pierwszy tydzien sprzedazy mieszkan i pierwszy budynek jaki tam w
                ogole powstawal.
                • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: 195.245.213.* 14.01.06, 16:48
                  No to nie wiem gdzie jest takie osiedle, bo nie jest to ani Nowy Wilanów, ani
                  Wilanów Park. Tam ceny rok temu były 4500-5000 PLN. Wiem, bo sam kupiłem tam
                  mieszkanie i zanim to zrobiłem gruntownie przeanalizowałem oferty.
                  • andy_2005 Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 14.01.06, 17:21
                    Nowy Wilanów - w lipcu miałem już umowę w ręku z ceną 4 tys zł za metr (co
                    prawda parter). Zrezygnowałem, ale była to najniższa cena za metr ze wszystkich
                    inwestycji, które mnie interesowały...
                  • lamciad Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 14.01.06, 20:17
                    Coz,odpuscmy sobie to wzajemne przekonywanie,bo i tak do niczego to nie
                    prowadzi.Moge tylko powiedziec,ze szwagier kupil w pierwszym bloku,mieszkanie
                    na parterze o pow.54m2 i zaplacil na 100% 3800zl/m2!!!I prosze nie robic ze
                    mnie jakiegos glupka,bo na oczy to ja jeszcze dobrze widze.
                    • Gość: mia Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: 80.72.38.* 14.01.06, 20:52
                      Przyglądając się waszej dyskusji najbardziej zainteresowało mnie to, czy
                      szwagier, to brat twojego męża, czy mąż twojej siostry.Skoro jednak zdradziłaś
                      nam, że masz narzeczonego, więc w takim razie pozdrawiam gorąco siostrę i jej
                      męża, który pewnie nie ma pojęcia, że przyczynił się do powstania zagorzałego
                      sporu :-))
                      • lamciad Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 15.01.06, 16:17
                        Kupił to brat mojego narzeczonego,ale od dawna mowie na niego szwagier:))))
                        Oczywiście nie ma pojecia,ze "wywolal" tu taką dyskusję,ale cieszy sie,ze kupil
                        mieszkanie w najlepszym okresie.I pomyslec,ze namowil go moj przyszly mezus,a
                        teraz my musimy za to samo placic o wiele wieksze pieniadze.Ale coz,szczescie
                        ze przynajmniej jemu sie udalo.
                        pozdrawiam
                    • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 14.01.06, 21:34
                      No dobrze. Podając ceny w przedziale 4500-5000 PLN miałem na myśli 90%
                      mieszkań. Rzeczywiście nie sprawdzałem cen na parterze z oknami od strony
                      północnej. Nie można jednak pisać, że rok temu za metr było 3800 PLN jeśli
                      dotyczyło to tylko kilku procent najgorszych mieszkań. To samo dotyczy
                      teoretycznie najlepszych mieszkań: ich cena już rok temu grubo przekraczała
                      5000 PLN za metr. Można to sprawdzić, bo cena nie sprzedanych mieszkań z I
                      etapu budowy Nowego Wilanowa do dzisiaj się nie zmieniła. W drugim etapie
                      rzeczywiście jest podobno wyższa. Ja kupiłem rok temu w najtańszym budynku za
                      4800 PLN/m2. Oczywiście nie na parterze.
              • Gość: agnes Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 16:57
                W ubiegłym roku, dokładnie w marcu, kupiłam mieszkanie na Nowym Wilanowie, w
                pierwszym budynku i do tego na parterze. Cena mieszkania była uzależniona m.in.
                od piętra. I tak: 3.890 zł za m2 - na parterze, potem 1. piętro o 25-28 tys.
                droższe itd. Do tego dodatkowa opłata za m-ce w garażu, zdaje się 28 tys. zł i
                6 tys. za komórkę, bo w bloku nie ma piwnic. Pozdrawiam wszystkich, agnes
        • soovi Józefosław (?) 13.01.06, 21:25
          A ile pokoików, szanowna Pani winszuje?
          Może Bobrowiecka 3?
          Józefosław jest sympatyczny i "dobrze pomyślany" pod warunkiem, że ma się dwa
          auta i nie ma się dzieci w wieku szkolnym i lubi się oglądać samoloty
          (niektórzy tak mają, że lubią).
          Korki na Puławskiej też można polubić, niektórym się udalo, mnie nie.
          Wyprowadzam się ze ślicznego mieszkanka z ogródkiem buuuuuuuuuuuuuuuuuuu.
          Wracam do W-wy.
        • number123 Do Domi 13.01.06, 22:46
          Mam pytanie. Ja tez ostatnio ogldalam mieszkania w Jozefoslawiu, ale chyba w
          innej czesci, bo nie znalazlam osiedla gdzie sa tylko 4 budynki. Czy moglabys
          mi podac o jakim osiedlu mowisz? Bo cena jest w miare ok. No i okolica fajna-mi
          sie podoba:)
          Pozdrawiam
          • soovi Re: Do Domi 13.01.06, 23:04
            To może chodzić o Osiedle Kuropatwy www.m2d.pl/
    • matgrap Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 13.01.06, 10:15
      Tak, ceny muszę potwierdzić, takie są realia.
      Mam mieszkanie które mam już po umowie przedwstępnej w Nowym Wilanowie za 4700z
      metra - z 10/2005 - Natomiast dziś ten sam metr jest w cenie 5200. Czyli już
      zarobiłem niezłą kwotę ;)). Ceny idą do góry nie ma co się oszukiwać. A jest to
      chyba najlepsza lokalizacja w Wawie.
      • Gość: Oko Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.piasta.pl 13.01.06, 10:22
        Trzy rady-zastanów się :
        1)Niech nie będzie barierą garaż za 36 tys. Pożycz,weź kredyt ale jak
        mieszkanie jest OK. to i garaż nie jest przeszkodą ,jeszcze się przyda.
        Najwyżej mieszkanie wykończysz w niskim standardzie albo 2 lata później.

2)Są przy wyścigach bloki firmy Catalina.Nie wiem czy o nich mówisz.Mieli duże
        problemy z ich sprzedażą.Można było uzyskać znaczny rabat ale mogą być kłopoty
        z odsprzedażą.Nie wiem dlaczego bo miejsce nienajgorsze a stacja benzynowa to
        żadnen kłopot.
        3)Zobacz Woronicza Park - Arche . Będzie tam prawdopodobnie trasa NS ale ceny
        dla mnie były do zaakceptowania . 4000zł/m2 i mnie się tam podoba . Do Centrum
        jadę szybko i blok juz stoi. Jest kilka mieszkań.
        www.arche.pl
        • Gość: dubrownik Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.rz / *.basf-ag.de 13.01.06, 10:56
          to dobre: "3800 PLN po roku 5900 PLN"
          Pamietam na poczatku lat 90 w Berlinie tez wszyscy byli przekonani, ze
          ceny "musza rosnac". Dzis znajomi Niemcy, ktorzy kupili po 2000 EUR mieszkanie
          80 m2 przy Kurfuerstendamm (takie warszawskie Al. Ujazdowskie)nie moga go
          sprzedac za 1700 EUR.
          Tak tylko pod rozwage i na pociesszenie, bo moze sie okazac za kilka lat, ze Ci
          ktorzy nie wydali tych 1600 EUR/m2 za mieszkanie na peryferiach Wawy beda
          szczesliwsi od tych, ktorzy to zrobili.
          • Gość: oko Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.piasta.pl 13.01.06, 11:27
            Dokładnie tak,Teraz jest boom mieszkaniowy a kupuje się najkorzystniej w dołku
            jaki był kilka lat temu.
            Na pewno nie stracą Ci którzy kupią luksusowe mieszkania w centrum bo tych jest
            ograniczona ilość i stały popyt .
            Ale wydawanie ogromnych pieniądzy na wątpliwe inwestycje mając na uwadze wzrost
            ich wartości może okazać się złudny.
            • Gość: Olo Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.net / *.pawlacz.com 13.01.06, 13:49
              A tak swoją drogą to zastanówcie się nad tym Wilanowem. Moim zdaniem to jedna z
              najbardziej przereklamowanych inwestycji w Warszawie.
              Po pierwsze nie będzie tam tak szybkiego wzrostu cen jak w innych dzielnicach bo
              jest dużo wolnego miejsca i zawsze można kupić mieszkanie od dewelopera.
              Po drugie jak na razie Pola Wilnowskie to pustynia: zero dróg, zero sklepów,
              zero kin.
              Po trzecie jak się ci wszyscy nowi mieszkańcy sprowadzą to będziecie jechać 2 h
              w korkach do centrum.
              Po czwarte za niewiele ponad 6 tys. za metr to można kupić mieszkanie w nowym
              aparamentowcu na Chłodnej w samym centrum, albo na wtórnym na Kabatach.
              • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: 195.245.213.* 14.01.06, 11:47
                Te 5900 PLN/m2 to chyba przesada - zdaje się, że w tej chwili cena niewiele
                przekracza 5000 PLN/m2. Co do przyszłości: jeśli w tej chwili, przy takiej
                pustyni w Wilanowie jest taka cena to łatwo sobie wyobrazić jaka będzie cena w
                przyszłości, kiedy będzie już cała infrastruktura, drogi, sklepy, kina... Czy
                jest to więc inwestycja przereklamowana? To się dopiero okaże.
                • matgrap Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 16.01.06, 09:15
                  Popieram - jeżeli ktoś nie spojrzy w przyszłość będzie miał zawsze czarne
                  chmury. Jakie będą ceny za 5 lat - W Nowym Wilanowie ?? własnie - skoro teraz
                  przekraczają 5 tys. co będzie w przyszłości....łatwo ocenić Tylko drożej
                • robpaine Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 18.01.06, 19:43
                  Pytranie tylko kiedy ta super infrastruktura zostanie zbudowana 5 10 15 20 lat ???
                  • Gość: czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: 195.245.213.* 28.01.06, 13:42
                    Nie wiem czy będzie super. Ale napewno będzie NOWA - zbudowana od podstaw TERAZ
                    a nie 30 lat temu. I już się buduje.
          • Gość: Amarez Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.litewska.edu.pl 18.01.06, 08:21
            Nie wiem czy masz do końca rację. W Polsce istnieje chroniczny brak mieszkań,
            ponad milion rodzin nie ma własnego M. W Niemczach nie ma takiego defizytu.
            Dużo młodych Niemców wyemigrowało ze wschodniego Berlina dalej na Zachód gdzie
            się lepiej zarabia o ile nie mówić że jest więcej pracy, więc przykład Berlina
            nie jest najlepszy. Z tego co słyszałem jest wiele tanich mieszkań w
            blokowiskach aka'Honeker gdzie nikt z lepiej sytułowanych nie myśli mieszkać,
            więc sumarycznie to może być powód spadku cen mieszkań.
            W Warszawie raczej to nie grozi z uwagi na deficyt mieszkań, z uwagi na stały
            wzrost zamożności Warszawiaków i stałą migrację zarobkową, z uwagi na stopniowy
            spadek bezrobocia w Warszawie. Oczywiście w Warszawie będą osiedla gdzie nie
            będzie wielki wzrost cen mieszkań ale będą miejsca gdzie te ceny będą rosły.
            Obawiam się cen w Wilanowie, gdzie są prawie jak na Kabatach mimo, że nic tam
            nie ma, kiedy rozbuduje się infrastruktura ceny mogą tam jeszcze bardziej
            wzrosnąć.
            • Gość: Maciek Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.bas.roche.com 18.01.06, 09:26
              Stały wzrost zamożności Warszawiaków? Być może. Migracja zarobkowa? Tutaj już
              wątpię - jeśli mamy się upodabniać do Europy to migracja będzie i owszem. Ale do
              Krakowa, Wrocławia, Poznania, Gdańska. Zresztą to już się zaczęło. Dwóch kolegów
              wyjechało z Warszawy bo dostali lepsze pieniądze we Wrocławiu.

Za to co po stronie podaży? W w/w miastach niewiele (w Krakowie wszystko co się
              buduje to peryferia, WSZYSTKO). A w Warszawie - tysiące nowych mieszkań w
              najbliższych miesiącach.
              • Gość: mn Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 09:48
                Myślę że tych dwóch kolegów na spadek ceny nie wpłynie, nie wiem jednak czy
                słyszałeś o przewidywanich co do wzrostu liczby mieszkańców Warszawy, w ciągu
                nastepnych kilku - kilkunastu lat liczba warszawiaków ma wzrosnąć do 2,6 mln i
                niekoniecznie będą to ludzie super wykształceni. W tej chwili np. na polskiej
                wsi mieszka i pracuje chyba coś okołu 30 % polaków, gdy w państwach wysoko
                rozwiniętych jest to najwyżej kilka procent. Pewnie nie kupią mieszkań na
                Wilanowie ale napewno będzie to też miało wpływ na cenę mieszkań w Warszawie,
                tyle że pewnie w tych tańszych lokalizacjach (wystarczy migracja tylko z
                mazowieckiego).
              • Gość: Amarez Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.litewska.edu.pl 18.01.06, 11:06
                Nie sądzę aby z biednego Podlasia ludzie migrowali do Wrocławia. Na mapie
                Polski jest kilka największych miast i tam będą ludzie migrowali, nie sądzę, że
                np Obywatel np. z Rawy Mazowieckiej przeprowadzi się do Krakowa czy Wrocławia a
                mit że niby w Krakowie czy Wrocławiu lepiej się zarabia to można nazwać jedynie
                modnym tekstem propagandowym. Jak się nie ma o czym mówić to się mówi o takiej
                bzdurze.
                Jeśli chodzi o Warszawę to ona skłąda się z pewnych dzielnic i lokacji w
                których mieszkania będą rosły swoim indywidualnym tempem. to, że buduje się
                dużo na Białołęce czy w okolicach Ząbek nie znaczy że ceny mieszkań nie wzrosną
                np. na Ursynowie wraz z Kabatami.
                • Gość: Maciek Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.bas.roche.com 18.01.06, 11:41
                  > Nie sądzę aby z biednego Podlasia ludzie migrowali do Wrocławia. Na mapie
                  Będą migrowali tam gdzie będzie się najlepiej żyć. Jak regularnie jeżdżą do
                  roboty do Londynu to dlaczego mają nie jeździć do Wrocławia? Nie rozumiem.
                  Jak ktoś ma sentyment i chce często na Podlasie przyjeżdżać to faktycznie, może
                  rzeczywiście lepiej mu będzie migrować do Gdańska.

> mit że niby w Krakowie czy Wrocławiu lepiej się zarabia to można nazwać jedynie
                  > modnym tekstem propagandowym. Jak się nie ma o czym mówić to się mówi o takiej
                  > bzdurze.
                  No proszę, to koledzy mnie okłamali? Ale rzeczywiście musiało im zależeć aby mi
                  naściemniać skoro tylko po to aby mnie wprowadzić w błąd pojechali mieszkać do
                  Wrocławia.

> Jeśli chodzi o Warszawę to ona skłąda się z pewnych dzielnic i lokacji w
                  > których mieszkania będą rosły swoim indywidualnym tempem. to, że buduje się
                  > dużo na Białołęce czy w okolicach Ząbek nie znaczy że ceny mieszkań nie
                  Akurat bardzo dużo mieszkań w przyszłym roku będzie się budować w centrum. Mówi
                  się nawet o 7 wieżach w stylu Łucka City - tyle że większych. W samiutkim
                  centrum oraz na bliskiej Woli. Mnóstwo też miejsca na to jest w innych
                  dzielnicach bliskich centrum - do 10 km.

> wzrosną np. na Ursynowie wraz z Kabatami.
                  Akurat jeśli chodzi o Ursynów to wydaje mi się że większość różnicy ceny między
                  Ursynowem a innymi dzielnicami położonymi daleko od centrum wynika z obecności
                  metra. A jeśli tak jest to wzrost cen jest mocno wątpliwy. Za 10 lat każdy kto
                  będzie chciał kupić mieszkanie przy metrze będzie miał do wyboru: Ursynów,
                  Mokotów, Centrum, Żoliborz, Młociny, Wolę, Pragę, a więc w zasadzie pół Warszawy
                  będzie przy metrze.
                  Nie mówię już o SKM która, jeśli dobrze ją zorganizują, to będzie jakąś
                  konkurencją dla metra.
                  • Gość: Amarez Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.litewska.edu.pl 18.01.06, 13:25
                    Co do ceny można gdybać i gdybać, w Polsce wszystko idzie jak krew z nosa i co
                    my tu myślimy o metrze na Pragę, Ursynów jest będzie po prostu drogi tak samo
                    jak Wilanów i żadne spekulacje na zasadzie że zbudują na Pradze metro nic nie
                    dadzą. W perspektywie długookresowej są przewidywania że w Warszawie wzrośnie
                    liczba mieszkańców a to przełoży się zmniejszone możliwości wzrostu w
                    zaspakajaniu potrzeb mieszkniowych. Ceny będą rosły dopóki deficyt się nie
                    zmniejszy i nie będzie się budowało naprawdę dużo, a teraz to jest pikuś.
      • Gość: nobody Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.06, 15:20
        Mała uwaga.Zakładam, że jest to mieszkanie, w którym zamierza Pan mieszkać,
        przy czym rozważa również jego sprzedaż w przyszłości po wyższej cenie.
        Jednocześnie będzie Pan wtedy chciał utrzymać porównywalny poziom zamieszkania
        (loaklizacja, standard itp.), co będzie się wiązało z zapłatą zbliżonej ceny do
        uzyskanej przez Pana ze sprzedaży mieszkania. Zatem kupując to mieszkanie przy
        w/w założeniach zabezpieczył się Pan na przyszły wzrost cen mieszkań - to jest
        hedging. Nic Pan nie zarobił. Identycznie ma się sytuacja w przypadku spadku
        cen, jeśli nabył Pan mieszkanie bez wsparcia kredytowego.Jeśli był kredyt, to
        jest strata. Na sprzedaży mieszkań zyskują ci, którzy już gdzieś mieszkają i
        nie planują tego zmienić (czyli spekulanci) oraz osoby decydujące się po
        sprzedaży mieszkania na mieszkanie mniej atrakcyjne i tym samym tańsze.
    • Gość: marek a może Kokosowa? IP: 194.235.127.* 13.01.06, 11:59
      Proponuję rozważyć - blisko pola wilanowskie, w miare blisko do metra,skarpa...:

www.sbm-merkury.pl/Default.aspx?tabid=183
      do tej pory mieli bardzo dobra opinię. Właśnie odebrałem klucze na Kabatach i w
      zasadzie wszystko jest OK, klucze o czasie, rozsądna cena, stan finansowy
      spółdziekni bez zarzutu.

Marek
    • magrat3 a może Wawer? 13.01.06, 16:27
      ja zastanawiam sie nad Szachową www.szachowa.pl, na razie sprawdzam
      developera :-)
      • ejoannka Re: a może Wawer? 11.02.06, 15:14
        Witam, oglądałam wizualizacje mieszkań na ul. Szachowej, którą została przez
        Ciebie zaproponowana, bardzo fajne. Czy wiesz już może coś więcej na ten temat
        mieszkań i developera?
        Przeprowadzam sie do Warszawy i też jestem w trakcie szukania mieszkanka.

Bardzo prosze o odpowiedź może nawet byc na meila.

Pozdrawiam
        Asia
        • amelia345 Re: a może Wawer? 30.03.06, 14:33
          słuchajcie to jest forum Wilanowa, Szachowa to inny wątek
    • lamciad Do number123 14.01.06, 11:32
      lamciad to Domi:)
      Tak jak ktos juz wczesniej wspomnial jest to osiedle Kuropatwy.Wiem,ze korki sa
      dosc upierdliwe,ale z drugiej strony gdzie ich nie ma.Chce kupic mieszkanie
      ok.70m2 z trzema pokojami.Niestety przy tych cenach moge sobie pozwolic tylko
      na tę inwestycje,mimo ze nie chce wyprowadzac sie z Wawy.Ale coz...myslac o
      powiekszeniu rodziny musze zmienic mieszkanie na wieksze.Przykro mi tylko,ze
      ogarnia mnie taka bezradnosc w stosunku do tych cen.Ja i tak mam jeszcze
      szczescie,bo posiadam kawalerke,krorej cena wzrosla w ciagu 3 lat o 100%!!!Ale
      szczerze wspolczuje tym,ktorzy nie maja zadnego mieszkania i nagle na raz musza
      wywalic kupe kasy!
      Co do kupna garazu za 36 tys zl i brania wiekszego kredytu....a kto mi da
      kredyt,jak u nas pracuje tylko narzeczony i na papierku ma wpisane 1200zl???!!!
      Poza tym trzeba to potem splacac,a nie chcemy by bylo to wiecej jak 600zl
      miesiecznie.
    • Gość: tyg Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 15.01.06, 18:38
      Na przelomie 2004/2005 szukalem mieszkania. Odwiedzilem tez Wilanow. Zakoczylo
      mnie, iz ceny tam sa prawie rowne cenom na Mokotowie. Wydaje mi sie, ze jest to
      anomalia, ktora z czasem powinna zniknac. Na Wilanowie jest tyle jeszcze
      szczerego pola do zabudowania.
      • Gość: Maciek Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.robbo.pl 15.01.06, 21:55
        Wilanów jest ładniejszy, zdrowszy do mieszkania i życia niż Mokotów.
        Większy obszar będzie zabudowany nowymi budynkami które są piękne (moim zdaniem).

Mokotów jest o niebo lepiej skomunikowany, daje lepszy dostęp do infrastruktury
        miasta. Lepszy dostęp do biurowców itd.

Więc obie dzielnice mają wady i zalety. Nie zgadzam się że tyle samo kosztują -
        Mokotów jest ciut droższy. Ale niewiele.

Jak ułożą się ceny w przyszłości? To zależy które zalety rynek doceni bardziej.
        Osobiście stawiam na Mokotów - to Mokotów jest bardziej perspektywiczny. Ale
        zobaczymy - czas pokaże.
        • Gość: tyg Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.malnet.pl / 62.233.164.* 19.01.06, 12:51
          Nie znam biezacych cen. Szukalem mieszkania na poczatku 2005. Spodziewam sie, ze
          Mokotow powinien byc drozszy od Wilanowa. I nadal bedzie drozal tzn. ceny na
          Mokotowie beda szybciej isc w gore niz na Wilanowie.

Glowna zaleta Wilanowa to taki wiejski klimat, ktory byl tam w przeszlosci.
          Nadal rezydencje maja tam bogaci ludzie, ktorzy staraja sie, zeby powstrzymac
          budowanie blokow. To jednak postepuje. Stopniowo Wilanow wypelnia sie blokami.
          Nowe bloki sa na pewno ladniejsze niz stare stad Wilanow jest lepszy niz
          Ursynow. Niemniej glowna zaleta polegajaca na klimacie nieco wiejskim znika.
          Odleglosc od centrum jest nie mniejsza niz z Ursynowa. Stopniowo komunikacja do
          centrum bedzie sie zapychac a widkow na metro nie ma. Obwodnica przez Wilanow,
          ktora ma zreszta przebiegac bardzo blisko tych nowych blokow niektorych odstraszy.
          • Gość: agnes Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 17:02
            Obwodnica, która będzie przedłużeniem ul. Płaskowickiej owszem będzie się
            zbliżała do Oisedla Nowy Wilanów, ale będzie odbijała na południe, a obok
            bloków będzie przebiegała tylko droga dojazdowa. Tak mówią projekty uzyskane w
            biurze sprzedaży Nowego Wilanowa. Czy tak będzie na pewno, nie wiadomo.
            • Gość: Hamid Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.rodamco.pl 09.03.06, 14:30
              Tak, autostrada ma być około kilometra od Nowego Wilanowa.
      • Gość: Hyper-Mouse Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.eranet.pl 29.01.06, 15:05
        Jeżeli porównujesz ceny kilkudziesięcioletnick mieszkań na Mokotowie i nowych
        na Wilanowie to może faktycznie ceny są takie same, ale z tego co się orientuje
        to metr nowego fajnego mieszkania na Mokotowie to około 6500 a na Wilanowie
        kupiłam za 4500, to chyba jednak spora różnica.
    • Gość: gh67 Za 3 miesiące w tej okolicy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:26
      ... ma zacząć się budowa kolejnego kompleksu mieszkaniowego - tym razem firmy Sawa Apartments. Nie ma jeszcze konkretnych wizualizacji ani dokładnego adresu, ale stwierdzenie - Wilanów, Al. Wilanowska jednoznacznie wskazuje na okolicę już pod skarpą, gdzieś w pobliżu Miasteczka Wilanów.
    • Gość: bruno Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 22:28
      6000 brutto
      • amelia345 Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 05.04.06, 13:09
        ojej, ale jaki snobizm się szerzy na Wilanowie, moja uliczka miała nosić nazwę:
        Kazachska, ale rozpoczęły się protesty mieszkańców i ponoć ma się nazywać
        Sarmacka. I love this country :-)
        • czago Re: Miasteczko Wilanow II etap-ceny 12.04.06, 11:37
          Niestety mieszkańcy Wilanowa nie mieli wpływu na nazwę ulicy Sarmacka, choć
          uważam, że ta nazwa jest zdecydowanie lepsza niż Kazachska. Proponowali
          Wiedeńską, ale panowie radni wymyślili Sarmacką bo byli "mądrzejsi".

Bliższe informacje w tej i innych sprawach są na forum Nowego Wilanowa:

www.nowywilanow.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka