adzik22 11.01.06, 10:27 czy w tej okolicy buduje sie cos wartego uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agness Re: Ursus Wlochy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:36 Skorosze VIII (Ebejot) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka Re: Ursus Wlochy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:39 osiedle rodzinne olmont investmens. bardzo dobra współpraca, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 11:52 A ja odradzam dojazd do tych dzielnic. Zobaczcie, co się dzieje w alejach, co na Dżwigowej, nawet w weekendy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ursus Wlochy? IP: *.bas.roche.com 11.01.06, 12:00 Mysle ze osoby ktore tam szukaja biora to pod uwage - widac golym okiem co sie dzieje. To naprawde najgorsze korki jakie widzialem w calej Warszawie. Ale moze nie taka tragedia skoro Ursus jest blisko centrum - wiec straszny korek, ale blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnrek Re: Ursus Wlochy? IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:21 A będzie coraz gorzej z prostego powodu - Ursus i Włochy sa zapyziałe, te małe uliczki nie są przygotowane na taką ilość samochodów, jaka się pojawiła. Policzmy, że kilka razy do roku przybywa tam kilaset samochodów, a może i więcej, bo nierzadko są dwa w rodzinie. Warto w taki kibel topić pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 13:37 no tak korki korkami i jednoczesnie ceny cenami. wiadomo ze im gorsze polozenie to zyskuje sie na cenie. ja niestety musze liczyc sie z kosztami,ale do pracy wstaje na 4 rano wiec mysle ze korki uda sie ominac w tej godzinie. wszystkom a swoje wady i zalety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Ursus Wlochy? IP: *.bas.roche.com 11.01.06, 13:56 Na 4 rano??? O 4 rano to z Ursusa jesteś samochodem w centrum maksymalnie 10 minut. Ale nie wybierałbym mieszkania pod kątem aktualnej pracy. Pracę zazwyczaj zmienia się częściej niż mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:26 Zanim kupisz - wypróbuj dojazd rano, po pracy, dojazd do marketu w weekedn, wypad do kina w niedzielę itd. Odpowiedz Link Zgłoś
a_kacprzycka Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:41 agnrek:Ja tak właśnie zrobiłam i chyba miałam ogromnie dużo szczęścia, bo jakoś tragicznych korków nie widziałam :) Dojazd Trasą Toruńską i Alejami o 8 rano (do Ursusa) zajął 20 minut, jazda z Ursusa do Centrum o 8:30 zajęła 25 minut, weekendów nie spędzam w marketach :P. Najgorzej jest jechać do centrum popołudniu (nie wiem skąd się to bierze, bo powinny być korki w drugą stronę) i tam jest korek (od początku robót do Blue City, więc spory - ale jednocześnie są już pierwsze konstrukcje pod rozjazdy wiaduktem). Powiem tak, w godzinach które mnie interesują (szczególnie popołudniowych, bo mam elastyczne godziny pracy i jak o 8 są korki to pojadę na 10 ;) ), pokonując trasę: Odyńca, Al. Niepodległości, okolice Wołoskiej/Galerii Mokotów, Marynarska, Hynka, Al. Jerozolimskie, Ryżowa, DW to ZDECYDOWANIE i BEZAPELACYJNIE najdłużej się jedzie od Al. Niepodległości do Marynarskiej (okolice przy Wołoskiej/Domaniewskiej/Al Wilanowskiej to istny horror!) No więc jadę powyższy odcinek w 40 min, w tym: w pierwsze 20 min pokonuję 1/3 trasy (do Marynarskiej), a w kolejne 20 min 2/3 trasy (do DW). Agness Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:45 Ja mam siostrę w Ursusie, która z powodu korków (praca na Ursynowie od 9.00 do 17.00) się stamtąd wyprowadza. Ja do Grodziska Maz. jadę trasą poznańską, bo w aleje nie ma się co pchać. Czasem próbujemy pojechać Dźwigową i czasem się uda :) Każdy musi sam sobie sprawdzić "swoje trasy i godziny". Odpowiedz Link Zgłoś
adzik22 Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 13:40 a jak z cenami z m2? wkurza mnie ze najwazniejszej informacji nie ma na ich stronie :( Odpowiedz Link Zgłoś