Dodaj do ulubionych

Ursus Wlochy?

11.01.06, 10:27
czy w tej okolicy buduje sie cos wartego uwagi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agness Re: Ursus Wlochy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:36
      Skorosze VIII (Ebejot)
    • Gość: katarzynka Re: Ursus Wlochy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:39
      osiedle rodzinne olmont investmens. bardzo dobra współpraca, polecam!
      • agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 11:52
        A ja odradzam dojazd do tych dzielnic. Zobaczcie, co się dzieje w alejach, co
        na Dżwigowej, nawet w weekendy.
        • Gość: Maciek Re: Ursus Wlochy? IP: *.bas.roche.com 11.01.06, 12:00
          Mysle ze osoby ktore tam szukaja biora to pod uwage - widac golym okiem co sie
          dzieje. To naprawde najgorsze korki jakie widzialem w calej Warszawie. Ale moze
          nie taka tragedia skoro Ursus jest blisko centrum - wiec straszny korek, ale blisko.
          • Gość: agnrek Re: Ursus Wlochy? IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:21
            A będzie coraz gorzej z prostego powodu - Ursus i Włochy sa zapyziałe, te małe
            uliczki nie są przygotowane na taką ilość samochodów, jaka się pojawiła.
            Policzmy, że kilka razy do roku przybywa tam kilaset samochodów, a może i
            więcej, bo nierzadko są dwa w rodzinie. Warto w taki kibel topić pieniądze?
            • adzik22 Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 13:37
              no tak korki korkami i jednoczesnie ceny cenami. wiadomo ze im gorsze polozenie
              to zyskuje sie na cenie. ja niestety musze liczyc sie z kosztami,ale do pracy
              wstaje na 4 rano wiec mysle ze korki uda sie ominac w tej godzinie. wszystkom a
              swoje wady i zalety :(
              • Gość: Maciek Re: Ursus Wlochy? IP: *.bas.roche.com 11.01.06, 13:56
                Na 4 rano??? O 4 rano to z Ursusa jesteś samochodem w centrum maksymalnie 10
                minut. Ale nie wybierałbym mieszkania pod kątem aktualnej pracy. Pracę zazwyczaj
                zmienia się częściej niż mieszkanie.
              • agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:26
                Zanim kupisz - wypróbuj dojazd rano, po pracy, dojazd do marketu w weekedn,
                wypad do kina w niedzielę itd.
                • a_kacprzycka Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:41
                  agnrek:Ja tak właśnie zrobiłam i chyba miałam ogromnie dużo szczęścia, bo jakoś
                  tragicznych korków nie widziałam :)

Dojazd Trasą Toruńską i Alejami o 8 rano (do Ursusa) zajął 20 minut, jazda z
                  Ursusa do Centrum o 8:30 zajęła 25 minut, weekendów nie spędzam w marketach :P.
                  Najgorzej jest jechać do centrum popołudniu (nie wiem skąd się to bierze, bo
                  powinny być korki w drugą stronę) i tam jest korek (od początku robót do Blue
                  City, więc spory - ale jednocześnie są już pierwsze konstrukcje pod rozjazdy
                  wiaduktem).

Powiem tak, w godzinach które mnie interesują (szczególnie popołudniowych, bo
                  mam elastyczne godziny pracy i jak o 8 są korki to pojadę na 10 ;) ), pokonując
                  trasę: Odyńca, Al. Niepodległości, okolice Wołoskiej/Galerii Mokotów,
                  Marynarska, Hynka, Al. Jerozolimskie, Ryżowa, DW to ZDECYDOWANIE i
                  BEZAPELACYJNIE najdłużej się jedzie od Al. Niepodległości do Marynarskiej
                  (okolice przy Wołoskiej/Domaniewskiej/Al Wilanowskiej to istny horror!)

No więc jadę powyższy odcinek w 40 min, w tym: w pierwsze 20 min pokonuję 1/3
                  trasy (do Marynarskiej), a w kolejne 20 min 2/3 trasy (do DW).

Agness
                  • agnrek Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 14:45
                    Ja mam siostrę w Ursusie, która z powodu korków (praca na Ursynowie od 9.00 do
                    17.00) się stamtąd wyprowadza. Ja do Grodziska Maz. jadę trasą poznańską, bo w
                    aleje nie ma się co pchać. Czasem próbujemy pojechać Dźwigową i czasem się
                    uda :) Każdy musi sam sobie sprawdzić "swoje trasy i godziny".
      • adzik22 Re: Ursus Wlochy? 11.01.06, 13:40
        a jak z cenami z m2? wkurza mnie ze najwazniejszej informacji nie ma na ich
        stronie :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka