Dodaj do ulubionych

SABE - co to za developer

25.01.06, 17:09
Czy macie jakieś informacje o fimie Sabe - rezydencja Saska?
Czy te 4 piętra, które już są wybudowała poprzednia firma, czy to już Sabe
tak się rozpędziło?
I ogólnie jak się mieszka na Saskiej Kępie, czy to bardziej Praga czy centrum?
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkanka S.Kepy Re: SABE - co to za developer IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.01.06, 18:16
      Saska Kepa to po prostu Saska Kepa :)
      Nie da sie jej porownac z zadna inna dzielnica.
      A to co widac, to wszystko wybudowalo Sabe.
      Poprzednie kikuty wyburzyli, bo sie do niczego nie nadawaly.
    • Gość: xyz Re: SABE - co to za developer IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 26.01.06, 11:08
      Ponad 90% inteligencji warszawskiej i cała bohema artystyczna jest silnie
      zakorzeniona w Saskiej Kępie.Bądź rodzinnie bądź miejscem zamieszkania.
      Do końca lat siedemdziesiątych to była enklawa, to był najpiekniejszy zakatek
      Warszawy. Bezmyślni durnie ówczesnej WADZY pozwolili na kuriozum europejskie
      czyli BAZAR NA STADIONIE. Na efekty nie trzeba było długo czekać, światek
      bandycki zameldował się właśnie na Saskiej Kępie.Rozlała się ta zaraza
      praktycznie po całej dzielnicy. Rozboje, pobicia,całonocne wycie zapijaczonych
      łysoli, ryk silników samochodów łysych debili (od marca do listopada)itp
      przyjemności. Zdegradowano najpiękniejszy po Wilanowie zakątek Warszawy. Wiem,
      że teraz robi się wszystko żeby ten trend "odkręcić" stąd starania
      ucywilizowania np ul Francuskiej i inne nieśmiałe poczynania obecnych władz.To
      niestety tylko kosmetyka. Dopóki ze stadionu nie zniknie ohydny bazar a wraz
      znim cała ta bejsbolowo-bandycka otoczka, nic z tego nie wyjdzie. Obawa o
      utratę miejsc pracy to zwykłe mydlenie oczu, ten badziew już kilka lat temu
      miał być przeniesiony na tereny za Rondem Wiatraczna i co?.... i nic. Władze
      Warszawy podpisały kolejną wieloletnią umowę i bazar się dzielnie trzyma.
      Może we mnie za dużo goryczy ale urodziłem sie i 22 lata mieszkałem na Saskiej
      Kępie, np. o 3 w nocy z psem spacerowałem np ul Saską bez poczucia choćby
      cienia zagrożenia, nigdy nie spotkała mnie jakaś niesympatyczna przygoda (niech
      ktoś spróbuje tego wyczynu dokonać obecnie). Widząc jak przez ostatnie 15 lat
      postępuje degradacja "mojej" dzielnicy nie mogę nawet spokojnie pisać .
      • krzyk007 Re: SABE - co to za developer 26.01.06, 11:56
        Od prawie 5-u lat mieszkam na SK (ul.Meksykańska). Nigdy mnie tu nie spotkało
        nic złego, mimo tego, że zdarza mi się co jakiś czas wracać nocnym. Słyszałem o
        różnych niemiłych sytuacjach, ale ja tego nie doświadczyłem. Jedyna rzecz przez
        ten czas to próba włamania do samochodu - wyłamany zamek (od tego czasu trzymam
        w garażu) no i żonie ukradli portfel w autobusie.
        Acha, na nocno/wieczorne spacery z psem też wychodzę.
        • Gość: Hyper-Mouse Re: SABE - co to za developer IP: *.rodamco.pl 26.01.06, 13:02
          Ale to, że dzielnica jest super to ja już wiem! Chodzi mi bardziej o informacje
          o developerze...
    • Gość: Hyper_Mouse Re: SABE - co to za developer IP: *.rodamco.pl 26.01.06, 16:36
      Przejrzałam umowę, brzmi rozsądnie, paragraf 11.1b powinien zostać poprawiony
      bo w tej chwili wygląda to tak jakby warunkiem ewentualnego odstąpienia był
      odbiór faktury korygującej, a to nie o to raczej chodziło autorowi zapisu, a
      reszta to standard. Budowa jest finansowana z kredytu ING - to całkiem niezły
      znak, bo wiem, że oni dość rygorystycznie badają zdolność kredytową i
      opłacalność przedsięwzięcia.
      Właścicielami fimy są dwaj Panowie, jeden rocznik 33, drugi 47, a więc nie
      najmłodsi, zawsze jest ryzyko, że któryś z nich "odejdzie" w czasie budowy a to
      zawsze moze wprowadzać chaos w firmie, ale to już bardzo czarny scenariusz.
      Na pewno minusem jest fakt braku rachunku powierniczego, zablokowanego itp, hmm
      z drugiej strony skoro finansuje to bank to na pewno musi być coś w stylu
      takiego rachunku bo zwykle jest to wymogiem kredytu. Muszę się jeszcze
      dopytać :-)
      • pozytywnewibracje Re: SABE - co to za developer 26.01.06, 16:52
        moim zdaniem najwiekszym minesem tej inwestycji jest planowany supermarket na
        dole
        • hyper_mouse Re: SABE - co to za developer 26.01.06, 17:18
          a co wam przeszkadza ten supermarket? to jest centrum miasta więc pewien poziom
          hałasu i spalin jest nieunikniony, a opowieści o karaluchach są raczej mocno
          przesadzone. Moim zdaniem fajnie, że na dole są sklep, bo można wyskoczyć w
          kapciach po bułki.
          • pozytywnewibracje Re: SABE - co to za developer 27.01.06, 15:12
            halas i spaliny? w ogole, porozmawiaj z miszkancami pobliskiego SAWA Park z
            Albertem na dole; karaluchy to pestka!
    • Gość: Amelia Re: SABE - co to za developer IP: *.rodamco.pl 27.01.06, 12:07
      Zgadzają sie też na umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego - po
      wpłaceniu 20% ceny. Garaże nie są obowiązkowe.
      • Gość: Hyper_mouse Re: SABE - co to za developer IP: *.eranet.pl 28.01.06, 20:23
        Ale ja nie znam nikogo z Sawa Parku i dlatego pytam na forum, czy to faktycznie
        jest problemem, że na dole będzie sklep??? Proszę o jakieś bardziej konkretne
        odpowiedzi. Sama pracuję w fimie, która ma biuro nad sklepem spozywczym i póki
        co nie odczuwam z tego tytułu żadnych niedogodności.
      • Gość: Charon Re: SABE - co to za developer IP: *.eranet.pl 25.02.06, 22:51
        A jak tam jest z bezpieczeństwem: włamania do samochodów? napady? W końcu jest
        dosyć blisko do Stadionu.
    • Gość: Caro Re: SABE - co to za developer IP: *.eranet.pl 29.01.06, 21:55
      Właściciele to były prezes i wiceprezes Elektrimu, powiązani z SLD.
      Mnie się planowany wygląd budynku całkiem podoba. Sporo mieszkań już sprzedali.
      • Gość: kibic Re: SABE - co to za developer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:46
        kupując mieszkania w SABE warto sprawdzić jak to wygląda w osiedlu Sonata przy
        Grochowskiej. Podobno Wspólnota przejęła działkę równą obrysowi budynku, reszta
        ziemi należy do SABE.Co będzie z dojazdem jeśli komuś z właścicieli SABE
        przyjdzie do głowy postawić np. szlaban czy pobierać "myto" za wejście do
        budynku? Czy ktoś coś więcej wie na ten temat? Może jest to pytanie na zebranie?
        Co Pańsstwo o tym myślicie?
    • Gość: saska Re: SABE - co to za developer IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 17:20
      to raczej jak w centru, na pewno blizej do centrum niz na prage
      • amelia345 Re: SABE - co to za developer 20.04.06, 16:42
        I jak tam postępy na budowie? Jakieś newsy?
        • Gość: malami Re: SABE - co to za developer IP: 62.29.137.* 21.04.06, 08:48
          na meksykanskiej prace postepuja. na ich stronie internetowej jest
          zakladka "zdjecia" i jak sie kliknie na "wiecej" to widac stan obecny :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka