Dodaj do ulubionych

HOME BUD !!!!!! UWAGA !!

IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 08.11.02, 17:33
Witam,
Mam ogromną prośbę, mam zamiar zaufać developerovi HOME BUD w kwestiach
finansowych :)) Proszę wszystkich którzy mieli styczność z tą firmą o opinie
o niej (rzetelni? uczcciwi? jakie projekty wykonali? itp.) Sprawa jest na
wagę złota ponieważ 20 listopada mam im wpłacić 100 tys i lekko się obawiam.
Pozdrawiam,
MM
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 08.11.02, 22:06
      Własnie mieszkam na przeciwko inwestycji Home Bud w Ząbkach. I codziennie oglądam tych biednych ludzi, którzy mieszkają w niewykończonych blokach. Nie mają doajzdu, toną w błocie. Podobno nie mają szans na akty własnościowe swoich mieszkań, bo grunt na którym stoi ich blok jest zastawiony w banku, HB nie spłaca kredytu. Podobno elektrownia niedawno wyłączyła im prąd, bo HB nie zapłacił za energię zużytą do budowy. Chodzi wieść, że mieszkańcy zrobili zrzutkę i zapłacili za HB, żeby mieć prąd w mieszkaniach. Ale być może to tylko plotki? Najlepiej przyjedź do Ząbek na ul. Powstańców i sprawdź. To takie niewielkie bloki przed drugim osiedlem JW Construction na tej ulicy. Powodzenia.
      • Gość: mm Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 14:23
        Dzięki wielkie Robert,
        Zaczynam się z lekka bać o swoją kasę. Czy znasz może kogoś kto z nimi miał
        lub ma jakieś przeboje? Może znasz kogoś z tego osiedla?
        Pozdrówka,
        MM
        • Gość: robert Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 11.11.02, 20:33
          niestety, nikogo osobiście z tego osiedla nie znam. Po prostu moje okna wychodzą na to osiedle (50 m) i widzę, co sie tam dzieje. wlasciwie to sie nic nie dzieje. ale zawsze mozesz przyjechac i spytac mieszkanców - to normalne, ze zasiegasz jezyka.
        • Gość: robert Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.zabki.net.pl / 10.3.4.* 11.11.02, 20:34
          niestety, nikogo osobiście z tego osiedla nie znam. Po prostu moje okna wychodzą na to osiedle (50 m) i widzę, co sie tam dzieje. wlasciwie to sie nic nie dzieje. ale zawsze mozesz przyjechac i spytac mieszkanców - to normalne, ze zasiegasz jezyka.
      • Gość: Anna Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 18:17
        Chyba identycznie wyglada sytuacja na niewykonczonym przez te firme osiedlu w
        Pruszkowie kolo Wa-wy. Najprosciej pojedz tam i popytaj mieszkancow- bedziesz
        mial wiadomosci z I reki. Ja osobiscie radzilam bym Ci zmienic plany. Znam
        osobe ktora kupila u nich mieszkanie, ale nie moge Ci podac namiarow, bo nie
        chce tej osoby jeszcze bardziej pograzac.
        • Gość: falafel Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 11:53
          To jak wyglądała sytuacja z developerem poprzednio to owszem może coś znaczyc
          ale najważniejsze jest to co teraz, czyli w jakiej sytuacji finansowej jest
          developer.
          Kiedyś robiłem pewien biznes z firmą kanadyjską, zapytałem ich czy sa
          wypłacalni, oni odpowiedzieli mi że dzisiaj tak.
          I dokładnie tak samo jest z developerem, który buduje ci mieszkanie. Do wczoraj
          lub nawet do dzisiaj wszystko jest OK. Ale jutro może okazać się problem.
          Nie kupuj nic co nie jest zbudowane. Jesli płacisz taka kasę (100000) to należy
          ci się akt własności od razu , a nie kiedys tam. Niech będzie to umowa
          przedwstępna notarialna z tak dużym zadatkiem, z wpisem na hipotekę. w Każdej
          innej sytuacji ryzykujesz!!! swoje pieniądze. Sprawdx czy doprowadzili media i
          czy one działają, czy hipoteka nie jest zastawiona np w banku?

Falafel
    • Gość: mm Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 14.11.02, 17:04
      Dzięki wielkie za wszelkie info o tej firmie. Chyba jednak w ten biznes nie
      wejde.
      Pozdrawiam,MM
      • ctrtb Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! 25.11.02, 10:15
        Proszę o pilny kontakt na priv (nr. tel.)
    • ctrtb Re: HOME BUD !!!!!! UWAGA !! 25.11.02, 10:24
      Gość portalu: mm napisał:

> Mam ogromną prośbę, mam zamiar zaufać developerovi HOME BUD w kwestiach
      > finansowych

NIGDY!!!
      Mieszkam na kretowisku w Ząbkach.
      Proszę o pilny kontakt!
      ctrtb@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka