Dodaj do ulubionych

Budimex Nieruchomości - Malborska

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:19
Witam!
Proszę o udzielenie informacji na temat prac prowadzonych przez Budimex
Nieruchomości. Firma ta kojarzy mi się z solidnym deweloperem. Co myślicie o
inwestycji przy ul. Malborskiej?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Potencjalny sąsiad Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.aster.pl 03.02.06, 21:24
      Też zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tej inwestycji. Okolica wydaje się
      ok - co prawda niedaleko kupa wielkich wieżowców z lat 80-tych, ale z w
      bezpośrednim sąsiedztwie Zielone Zacisze, Park Leśny, Jankowski Pulchny, dość
      blisko centrum handlowe i SilverScreen. Myślę, że mieszkania tu będą zyskiwać na
      wartości wraz z poprawą komunikacji Targówka z centrum.
      Pozdrawiam.
    • zz_marcin Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 04.02.06, 19:31
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16112
      • gunia301 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 07.02.06, 15:06
        my właśnie kupiliśmy tam mieszkanie. i obserwujemy jak powoli buduje się nasz
        budynek. pozdrawiam
        Gunia
        • Gość: pestek Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 87.207.190.* 08.02.06, 19:13
          Witam
          Gunia, czy mogę wiedzieć, w którym bloku kupiliście?
          • gunia301 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 09.02.06, 14:16
            w bloku B2 na parterze :)
            Pozdrawiam
            • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 09.02.06, 18:40
              hmm,
              może zostaniemy sąsiadami :-)
              Gunia, czy możesz mi podac swój adres mailowy.
              Miałbym do Ciebie kilka pytań.
              pozdr.
              • gunia301 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 09:40
                o super :)
                mój adres: gunia301@gazeta.pl
                pozdrawiam
    • Gość: nemo plus iuris Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:16
      no to wiele się dowiedziałem czy deweloper godny zaufania i polecenia tym
      samym :)
      • Gość: pestek Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 87.207.190.* 08.02.06, 19:12
        Witam
        Wg mnie to jest jeden z pewniejszych deweloperów. Wystarczy spojrzeć na warunki
        wpłaty. To już mnie przekonało.
        Też mam zamaiar kupić, tam mieszkanie. Jak wszytko będzie ok, podpisuję umowę w
        przyszłym tygodniu :-)
        Pozdrawiam
        • Gość: Ally Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 217.153.143.* 09.02.06, 09:39
          To że budynek zostanie wybudowany to fakt - w tym wypadku deweloper jest
          solidny. Po podpisaniu umowy życzę jak najmniej usterek w mieszkaniu. I polecam
          lekturę forów osiedli zbudowanych przez Budimex: od przemarzających ścian, nie
          działającej wentylacji do ektremalnych temeperatur na ostatnich pietrach. I
          warto poczytać jak deweloper podchodzi do sprawy załatwiania reklamacji.
          • Gość: Hyper_Mouse Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.rodamco.pl 09.02.06, 10:39
            Budimex to jeden z bardziej wiarygodnych developerów, spora, dynamiczna firma.
            Co do obsługi to wiadomo, że rynek należy do developera i nie należy się
            spodziewać cudów, co do wykonania mieszkań to niestety nie wiem.
            A dużo mają jeszcze wolnych mieszkań na Malborkiej?
            • Gość: gość Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.eranet.pl 09.02.06, 13:01
              Muszę was zmartwić, sam kupiłem od Budimexu 2 lata temu, dałem się skusić
              10/90, Poza tym użyli najtańszych materiałów, ściany przemakają przy obecnych
              roztopach, nie działa prawidłowo wentylacja, czuje co sąsiad robi 2 piętra
              wyżej, miałem szron na kratkach wentylacyjnych w mieszkaniu na 1p., dali
              najmniejsze najtańsze kaloryfery, z tego powodu na najwyższym piętrze
              mieszkania są niedogrzane, na kominach w mieszkaniu mają lód, przemarzają
              ściany, zasysa dym z dworu kanałami wentylacyjnymi, córka sąsiadki wybiegła z
              łazienki krzycząc mama pali się, jak byście śledzili fora internetowe to
              wiedzielibyście że trzeba kupować w Parku Leśnym gdzie sytuacja dla mieszkańców
              jest wręcz komfortowa AGMET jeżeli chodzi o jakość jest numer 1 w Warszawie.

Pozdrawiam
              • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 09.02.06, 18:50
                Mogę wiedzieć, gdzie kupiłeś to mieszkanie?
                • Gość: gość Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.chello.pl 09.02.06, 21:02
                  ul.Wyspowa po drugiej stronie Radzymińskiej, 2 km od Malborskiej w stronę Ząbek.
                  • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 09.02.06, 21:09
                    nie omieszkam, Was odwiedzić, aby zobaczyć
                    jak wygląda "dziecko" Budimexu.
              • guuferek Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 09.02.06, 20:56
                Gość portalu: gość napisał(a):

> jak byście śledzili fora internetowe to
                > wiedzielibyście że trzeba kupować w Parku Leśnym gdzie sytuacja dla
                >mieszkańców jest wręcz komfortowa

łoł,zatkało mnie :)))
                • krzyk007 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 13:13
                  > łoł,zatkało mnie :)))

No widzisz sąsiad, sam nie wiedziałeś jakie mamy szczęście!
                  ;-)
              • gunia301 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 09:52
                a ja nigdzie nie znalazłam forum osiedla przy Wyspowej....możesz podac jakiś
                namiar na nie?
                pozdrawiam
                gunia
                • gunia301 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 10:53
                  o już znalazłam. podaje dla zainteresowanych
                  www.forum.wyspowa.waw.plgunia
                  • Gość: Ally Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 217.153.143.* 10.02.06, 11:18
                    tak powinno działać:)
                    www.forum.wyspowa.waw.pl
                  • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 21:00
                    Dokładnie zapoznałem się z forum tego osiedla. Szczerze mówiąc jest ok.
                    Co do usterek, to uważam, że każdy developer od tego się nie "uwolni"
                    • Gość: Ally Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.chello.pl 10.02.06, 21:31
                      uwazasz, ze ok jest jak przemarzaja sciany i ludzie maja temperature w domu w
                      dzien rzedu 11-14 stopni, przy odkreconych na max grzejnikach???czy w porzadku
                      tez jest ze wentylacja nawiewa dym z kotlowni i zapach kanalizacji do srodka
                      domu???owszem usterki sie zdarzaja kazdemu deweloperowi, ale twierdzenie ze
                      powyzszy stan jest zgodny z normami jest smieszne!
                      • pestek79 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 22:02
                        hmmm
                        Na forum Twojego osiedla, podobnych stwierdzen nie znalazłem. Cóż może to i
                        lepiej.
                • Gość: gość Wyspowa IP: *.eranet.pl 10.02.06, 13:36
                  Zarządca Budimexu przyznał że architekt popełnił błędy a budynek powstał
                  zgodnie z projektem. Generalnie większość reklamacji nie jest uznawana.
                  oto link: www.forum.wyspowa.waw.pl/viewforum.php?
                  f=10&sid=ba3d41a16399ec1c3e5f3006ef89525c
                  • Gość: gość Wyspowa cały link w polu adresu esencja IP: *.eranet.pl 10.02.06, 14:03
                    www.forum.wyspowa.waw.pl/viewforum.php?f=10&sid=ba3d41a16399ec1c3e5f3006ef89525c
                  • trubka7 Re: Wyspowa 12.02.06, 23:39
                    Hej,
                    jakie sa czynsze na tej Wyspowej?
                    • Gość: gość Re: Wyspowa IP: *.eranet.pl 13.02.06, 16:04
                      491 PLN za 57 m2
              • kubus2000 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.02.06, 16:21
                Ile zarabiasz w tym AGMECIE???
                • bardzoniepokorny Agmet 10.02.06, 17:27
                  Bardzo bym chciał nalepej z prowizją bo sprzedaż idzie im najlepiej, ale na
                  razie to niemożliwe. Byłem na ich osiedlu i spodobało mi się, polecam z bólem
                  serca.(Bo sam już nie mogę pozwolić sobie na zakup).
                  • Gość: Malborska Re: Agmet IP: *.rodamco.pl 13.02.06, 12:37
                    Dajcie sobie spokój z tym Agmetem, to jest forum Malborskiej a 60% postów jest
                    na inny temat?
              • Gość: ARTIST8 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.crowley.pl 21.03.06, 11:34
                Zapraszamy na nowe forum osiedla wyspowa
                Stare z niewyjaśnionych powodów zniknęło z serwera
                Przypuszczalnie zawierało zbyt dużo niepochlebnych opini o firmie BUDIMEX
                NIERUCHOMOŚCI i BUDIMEX DROMEX
                www.wyspowa2.fora.pl/index.php
      • Gość: Monika P. Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:23
        Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!!

Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i
        ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle
        wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach
        po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania
        wybudowanego przez tego developera.
        Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz
        bezradny na problemy mieszkańców.

BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama
    • sente Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.03.06, 11:57
      Jezeli ktos z Was (gosci tego forum) zakupil mieszkanie na Osiedlu Malborska BN
      to zapraszamy na forum Osiedle Malborska

pzdr

sente
      • kim5 Re: Budimex Nieruchomości - Malborska 10.03.06, 12:09
        Oferta 90/10 to kpina. Polecam mój wątek z dzisiaj o odsetkach!
        • Gość: Gosc Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.chello.pl 10.03.06, 22:44
          a dlaczego?
      • Gość: ania Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 194.181.0.* 09.06.06, 14:09
        a jaki jest adres tego forum?
    • Gość: aleksandra wrażenia estetyczne IP: *.chello.pl 11.03.06, 01:54
      Moim zdaniem te domy są po prostu śliczne i jeszcze nad wodą ( chyba też z
      widokiem na las ?). Ładnie się to prezentuje , przynajmniej na wizualizacjach.
      Jeżeli w oddali widoku nie szpecą wysokie bloki to jak dla mnie za takie
      mieszkanie warte jest fortunę, gdyż organicznie nie znoszę widoku tych
      gierkowskich potworków.
      • Gość: sm Re: wrażenia estetyczne IP: *.derbynet.pl 11.03.06, 11:24
        no to sie zdziwisz :) od strony zachodniej osiedle bedzie otoczone 10-pietrowymi
        blokami
        • Gość: aleksandra Re: wrażenia estetyczne IP: *.chello.pl 12.03.06, 20:53
          Toteż ja właśnie dlatego nie kupiłam w BN, tylko na Zielonym Zaciszu od strony
          kanałku, aby nie ogladać z okien tych wysokich bloków.
      • dskowronski Re: wrażenia estetyczne 16.03.06, 19:36
        > Moim zdaniem te domy są po prostu śliczne i jeszcze nad wodą ( chyba też z
        > widokiem na las ?)

Hmmm... nad wodą... Informacja dla osób niewywodzących się z Bródna, lub okolic - tą "wodę", nazywano kiedyś "Smródką" :))).
        • Gość: xxx Re: wrażenia estetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 00:05
          dobrze piszesz... "KIEDYS"
          • Gość: Ja Re: wrażenia estetyczne IP: *.chello.pl 18.03.06, 16:06
            Tak na marginesie dyskusji: Nie wiem jak wyglądają "produkty" Agmetu, ale jakiś
            czas temu koleżanka z pracy poprosiła mnie o opinię na temat ich umowy
            przedwstępnej i mogę powiedzieć o niej jedno - rozbój w biały dzień. Nie tylko
            jedna niedozwolona klauzula na drugiej, ale jeszcze zmuszają w niej do
            wyrażenia zgody np. na takie "kwiatuszki" jak na podział, ZBYWANIE czy też
            obciążanie prawami na rzecz osób trzecich gruntu, na którym znajduje się
            inwestycja... Ale cóż, każda potwora znajdzie swojego amatora :)
      • Gość: grzole Re: wrażenia estetyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 02:43
        Zamiast patrzeć na wizualizację obejrzyj w naturze. Zmienisz zdanie.
    • Gość: yety Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 23:16
      Co oni teraz buduja?
      • Gość: Aga Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.aster.pl 24.03.06, 06:50
        O co Ci chodzi, wesołku?
    • Gość: zlote runo Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.axelspringer.com.pl / *.axelspringer.pl 28.03.06, 13:57
      Kupilem od nich mieszkanie w "ekskluzywnym" zlotym runie. Wybuduja. To fakt. Ale
      jakosc pozostawia wiele do zyczenia. Mozna zreszta bez emocji poczytac na
      www.zloteruno.com.pl. Niektore z miesiacami nieusuwanych USTEREK potrafia
      skutecznie odebrac radosc nowego mieszkania. Ostatnio przemarzla mi sciana, z
      ktora zima nic nie da sie zrobic. Ale jej naprawa, to remont i balagan w calym
      domu. Wolalbym tego uniknac.
    • Gość: Monika P. Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.pekao.com.pl 27.09.06, 13:21
      Budimex Nieruchomości i solidność to nieporozumienie !!!

Wiem jak bydowali na ul.Wyspowej - tragedia ... z zewnątrz to może wygląda i
      ładnie, ale jakość wykonanych prac jest fatalna. Brak ocieplenia dachu i źle
      wykonane rynny - efekt to przemarznięte ściany i grzyb w niektórych miejscach
      po roku użytkowania. Proponuję porządnie się zastanowić nad kupnem mieszkania
      wybudowanego przez tego developera.
      Nie chcę mówić o narzuconym Zarządcy, który jest niekompetentny i wręcz
      bezradny na problemy mieszkańców.

BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI - 100 % PARTACTWA - to jest dobra reklama
      • Gość: Gość Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: 212.160.138.* 16.11.06, 13:14
        My z żoną mieszkamy na Wyspowej i jesteśmy zadowoleni.Drugie mieszkanie też
        kupiliśmy od Budimexu na Malborskiej.Z tym na Wyspowej nie ma żadnego problemu.
        • Gość: gość Re: Budimex Nieruchomości - Malborska IP: *.tpnet.pl 16.11.06, 14:31
          Fakt,
          bloczki bardzo ładne (z zewnątrz) tylko szkoda że niedługo nikt ich nie
          zobaczy.
          Po jednej stronie 10-pietrowe błoku a po drugie będzie wybudowany "Park
          Mieszkaniowy Tivoli". Gdzie się nie obrócisz to wszędzie będziesz zaglądał w
          okna budynku naprzeciwko lub oni do ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka