Dodaj do ulubionych

JWConstruction naprawdę aż taki fatalny developer?

IP: proxy / 212.160.211.* 18.11.02, 09:11
Obecnie jestem na etapie wyboru developera, bo lokalizację już wybrałam -
Tarchomin. Może odezwie się ktoś, kto zna pewnego developera lub
spółdzielnię, która rozpoczęła tam inwestycję? Czy JW jest aż tak fatalne, bo
mnie podoba się lokalizacja Dębowego Parku?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: 217.11.142.* 18.11.02, 09:24
      Obok Debowego Parku buduje MSM Nowy Dom 82. Proponuje obejrzec - b. dobre
      wykonczenie mieszkan a osiedle ma byc oddane do polowy 2003 roku. Ja jestem b.
      zadowolona, zapraszam na watek.
      Ania
      • tomasz.scibior Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel 18.11.02, 10:00
        Gość portalu: Ania napisał(a):

> Obok Debowego Parku buduje MSM Nowy Dom 82. Proponuje obejrzec - b. dobre
        > wykonczenie mieszkan a osiedle ma byc oddane do polowy 2003 roku. Ja jestem
        b.
        > zadowolona, zapraszam na watek.
        > Ania
        Widziałam tę budowę, tam już są jakieś mieszkania tej spółdzielni. Ale
        rozmawiała z mieszkańcami i absolutnie mi odradzili! Podobno mieli się
        wprowadzić we wrześniu a mieszkania były oddane do użytku w lutym i do tej pory
        nie mają gazu!!! Poza tym spóldzielnia żąda od nich dopłaty 400 zł za m2. Także
        raczej z tej spółdzielni zrezygnuję Ale dziękuję za wymianę doświadczeń
        • Gość: Sebastian Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: XBSVR* / 40.0.96.* 18.11.02, 10:10
          Wystarczy popatrzec jak wywiazuje sie z terminow Nowy Dom 82 w innych
          lokalizacjach, np. Sloneczny Stok - jeden z budynkow mial byc oddany w kwietniu
          tego roku a do tej pory nie ma nawet stanu surowego!!!
          Odradzam. Poza tym slyszalem o podobnych problemach jakie zostaly opisane
          wczesniej. Lokatorzy musza doplacac.
          Tak to jest jak zajmuje sie tym spoldzielnia...
        • Gość: Ania Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: 217.11.142.* 18.11.02, 10:12
          Chyba cos pokreciles ze spoledzielniami. Ta dopiero zaczyna oddawac mieszkania
          (Osiedle Milenium) a wczesniejsza inwestycja na Tarchominie (Tarchomin Bis)
          przebiegala zgodnie z zapowiedziami i wszyscy byli zadowoleni.
          • Gość: hauer Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.02, 10:31
            Poczekałbym troszkę z wieszaniem psów na MSM Nowy Dom 82.
            Radzę poczytać wszystkie wątki o JWC.
            W moim środowisku mówiło się, że JWC to partacze w kwestii wykonawstwa.
            Kobitko idź i pogadaj z ludźmi, którzy mieszkają w budynkach JWC.
            pozdrawiam.
            • Gość: Marcepan Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 18.11.02, 11:11
              Elaela -jeżeli interesują cię konkrety na temat JWC, to najlepiej odwiedź forum
              na stronie eff.atra.pl - tu znajdziesz wszelkie opinie i wątki dotyczące
              osiedli budowanych przez JWC. Opinie te są z tzw. pierwszej ręki -od samych
              mieszkańców osiedli wybudowanych przez JWC a nie tam jakieś plepleple i strachy
              na lachy.

Pozdrawiam
              Marcepan
              • Gość: gregyoda Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 08:20
                Popieram kolegę Marcepana!
                Zapraszamy na atrę!
                A tak w ogóle to wydaje mi się, że Dębowy Park będzie fajnym i przyjemnym
                osiedlem. I może dobrze je wykończą, chciałbym bo będę tam mieszkać.
                Generalnie to niezła lokalizacja. Słyszałem trochę o wykonawstwie JWC, ale
                mniemam, że to będzie w porządku.
                Pozdrawiam i zapraszam.
                Greg
                • Gość: pmk Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: 212.87.2.* 19.11.02, 16:11
                  Jedna uwaga co do Debowego Parku. Na razie osiedle ma nieszczegolna
                  lokalizacje. Wiele razy bedac wieczorem kolo Ratusza (a ten oddalony jest od
                  tego osiedla o kilkaset metrow) czuc bylo specyficzny zapach plesni dochodzacy
                  od Polfy. Sam mieszkam dalej (od 2 miesiecy), w Nowodworach, ale nawet tam od
                  czasu do czasu wyczuwa sie Polfe. Szczerze mowiac, to bylem zdziwiony ze
                  wladzom gminy ten smrod w ich miejscu pracy nie przeszkadzal. Bedac na ich
                  miejscu staralbym sie zeby Polfa zaczela wrescie przestrzegac norm na
                  zanieczyszcenie srodowiska. Co to w ogole za pomysl zeby taki smierdziel mogl
                  prowadzic tego typu dzialalnosc w srodku miasta. Czy ktos by zaakceptowal w
                  miescie smrod z Bakutilu? Dlaczego mieszkancy wielkich osiedli na Tarchominie i
                  w Nowodworach toleruja te sytuacje?
                  • Gość: jacekdnt Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 17:02
                    Czy tez zapach (tzn smród) pochodzi od Polfy czy od Wisły? Myślałem, że od
                    Wisły.

jd
                    • Gość: pmk Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: 212.87.2.* 20.11.02, 12:18
                      Osobiscie uwazam, ze to zapach z Polfy. Po pierwsze, wielokrotnie czuc go
                      najbardziej intensywnie w okolicy fabryki, np. na wiadukcie. Po drugie, pachnie
                      wyraznie grzybami/plesnia, a te mikroorganizmy sa uzywane na masowa skale przy
                      produkcji antybiotykow, co chyba odpowiada profilowi produkcyjnemu tej fabryki.
                      Po trzecie, nie zauwazylem zeby sama Wisla jakos wyraznie smierdziala przez
                      caly rok, choc spotkalem sie z opinia ze wiosna lub wczesnym latem czasami
                      jakis smrodek bezposrednio przy Wisle mozna wyczuc.
                      • Gość: jacekdnt Re: JWConstruction naprawdę aż taki fatalny devel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.02, 13:11
                        Masz rację. Smrodek - to właściwe określenie zapachu nad Wisłą. To co czyć na
                        wiadukcie, na początku Modlińskiej i trochę dalej to po prostu SMRÓD.

Pozdrawiam
                        Jacek
        • iml Re: JWConstruction do tomasz.scibor... 20.11.02, 14:20
          tomasz.scibior napisał:

> Gość portalu: Ania napisał(a):
          >
          > > Obok Debowego Parku buduje MSM Nowy Dom 82. Proponuje obejrzec - b. dobre
          > > wykonczenie mieszkan a osiedle ma byc oddane do polowy 2003 roku. Ja jeste
          > m
          > b.
          > > zadowolona, zapraszam na watek.
          > > Ania
          > Widziałam tę budowę, tam już są jakieś mieszkania tej spółdzielni. Ale
          > rozmawiała z mieszkańcami i absolutnie mi odradzili! Podobno mieli się
          > wprowadzić we wrześniu a mieszkania były oddane do użytku w lutym i do tej
          pory
          >
          > nie mają gazu!!! Poza tym spóldzielnia żąda od nich dopłaty 400 zł za m2.
          Także
          >
          > raczej z tej spółdzielni zrezygnuję Ale dziękuję za wymianę doświadczeń

Hmm Jesteś kobietą czy mężczyzną?! Z adresu wynika co innego, z treści również
          co innego. Podobnie jest z Twoimi informacjami. Nowy Dom 82 po pierwsze zaczął
          oddawać pierwsze mieszkania na osiedlu Milenium od października tego roku, po
          drugie wysokość dopłat, która wynika z tzw. rozliczenia końcowego stosowanego
          we wszystkich spółdzielniach wyniosła 180 PLN. Sądzę, że Twoje informacje
          dotyczą osiedla spółdzielni Warbud lub Budowlani, które prowadzą swoje budowy
          przy ulicy Myśliborskiej/Światowida. Zaś Nowy Dom 82 prowadzi budowę oś.
          Milenium zaraz za kościołem przy ul. Ćmielowskiej/Ceramicznej. To wszystko są
          bliskie inwestycje, dlatego nietrudno się pogubić, nietrudno również
          nieświadomie wprowadzić kogoś w błąd. Proponuję wcześniej się upewnić zamim
          zaczniesz publicznie zabierać głos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka