Dodaj do ulubionych

Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawioków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:39

Ostatnio bylem w Pesco (Portugalia) - nie jest to
ani stolica, ani duże miasto a poziom
zgoła inny od warwsiowskiego (o pogodzie i drogach
nie wspominając).

Otóż budują tam bloki (które wcale nie nazywją się
apartamentowcami, nie nosza też innych szumnych nazw
typ "djupidriad"/"villa djupina" itp.)
ale:
1) mają max. 3 kondygnacje
(wyzsze są tylko biurowce - bo nie znajdzie się
łoś który będzie mieszkał wyżej i czekał na winde)
2) na każdej kondygnacji są po 2 max 3 mieszkania (a w klatce
dwie windy - nie mozna budowac blokow z jedna winda w klatce)
3) najmniejsze mieszkanie ma 125 m2 (nie ma chetnych na mniejsze)
4) wzorem USA wiekszosc blokow ma satus "bezpsowy" tzn. że nie można
w nich trzymac psów/kotow/itp (z uwagi na halas, choroby odzwierzece, bród,
ryzyko pogryzienia dzieci) -
Obserwuj wątek
    • Gość: Bork Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 22.02.06, 14:52
      Odpowiedź na twoje proste pytanie jest następująca: NIE!

Poz.
      Bork
      • Gość: Lord Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:15
        Wiedziałem, że jest żle, ale że aż tak to nie przypuszczałem. Polska hołota jest
        niezniszczalna i niereformowalna. Zaścianek ma się dobrze. Każdy kto widzi
        dziadostwo i je w jakiś sposób demaskuje jest obrażany i uważany za
        nienormalnego.A może lepiej by było przyznać Timowi rację, we własnym interesie.
    • Gość: fiołek Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:54
      bo Polska to specyficzny kraj i u nas to w cenie jest cwaniactwo, oszustwo,
      partactwo a Twoj opis to moze bedzie raelny u nas za 30 lat
      • Gość: halo Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 15:28
        ...do szpitala, timuś, do szpitala....
        • Gość: tim Halo reaguje jak w konopielce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 16:05

... w konopielce albo podobnym filmie
          gdy wsioki usłyszały o papierze toaletowym
          zareagowały jak halo ... toż można za stodołe
          chodzić ! wariactwa jakies ! do lekarza !
          -
          • nea78 Re: Halo reaguje jak w konopielce 22.02.06, 16:19
            Straszne....otre me łzy rozpaczy i pójdę sobie palnąć w łab bo w takim
            strasznym kraju żyje i mieszkam tylko w 70m2...zdrowia życzę
          • Gość: piotr Re: Halo reaguje jak w konopielce IP: *.scania.pl 22.02.06, 16:21
            Właśnie, kupiłem 50 m2 w bloku, wziąłem kredyt, ale wcale nie myślę, że jestem
            w raju.Też uważam, że w stosunku do naszych zarobków (przynajmniej większości)
            i biorąc pod uwagę standard wykończenia ceny są delikatnie mówiąc chore.Ale co
            mogłem zrobić? Czekać, aż zmienią się standardy budownictwa w Polsce na
            porównywalne z przytaczanymi portugalskimi? Nie nastapi to w ciagu najbliższych
            lat, jak sądzę.Na wybudowanie domu niestety mnie nie stać, więc pozostało
            kupienie 50 m2...
            Natomiast traktowanie jak śmieci innych, tylko z takiego powodu, że pochodzą ze
            wsi jest po prostu chamstwem i nie wiem skąd ten argument ciągle przewija się w
            dyskusjach na temat budownictwa.Co jedno z drugim ma wspólnego?
    • Gość: Gościu Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 16:32
      Wszystkich zainteresowanych tym wątkiem informuję, że jego autora "Tim"
      wcześniej niejaki "MAX", to zwykły prowokator wszczynający kretyńskie dyskusje.
      To kolejny debilny wątek po 2 poprzednich dot. miejsc postojowych oraz mieszkań
      na Kabatach. O tym, że to jedna i ta sama osoba świadczy nie tylko mało
      inteligentny styl pisowni ale
      • Gość: Gościu Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.acn.waw.pl 22.02.06, 16:33
        ale także to samo IP z którego wysyłane są posty. RADZĘ NIE UDZILAĆ SIĘ W
        DYSKUSJI
        • koszmarekopalek a to jest jeden IP na komputer? 23.02.06, 20:06
          Przecież np. w twoim przypadku takich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl może być
          krocie, bo użytkowników może być krocie i po IP: jest * gwiazdka, a * gwiadka
          oznacza jakiś numer osobisty, a ty nie widzisz tego numeru osobistego, to jak
          wiesz, że to ta sama osoba? nie? źle myślę? podpowiedz mi proszę, bo jestem
          ciekawy.
      • Gość: Hunter Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:35
        Dokładnie. Tim, Max i jeszcze Wojciech K. (pracownik biura handlowego w firmie
        developerskiej - hahaha) to ta sama osoba. Kiedyś udzielała się pod jeszcze
        jednym nickiem, nie pamiętam, pod jakim.
        • Gość: Hunter Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:36
          Jak zostanie zdemaskowany na jednym wątku, to zakłada kolejny;-)))
          • Gość: tim Hunter, Gościu - czy ktos wie kim oni są ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 18:13

... ludki te zdaje się nie pracują (lub obijaja sie
            w pracy) bo stale rezydują na tym forum uzywając
            róznych nick'ów. Generalnie bronię developerów
            jak castro rewolucji.
            Byc moze jakis inteligenty inaczej developer
            zatrudnił tych łebków by robili pijar.
            Jakakolwiek krytyka warwsiowskich inwestycji
            działa na nich jak płachta na byka.
            Każdy kto zwróci uwagę na jakis problem
            nazywany jest wariatem.

Nie-wariat to ten kto kupuje dziadoszanskie
            mieszkanie blok-w-blok i znosi chamskie immisje,
            tudziez wypisuje jak słodko na zadupiewiu.

Łebki te mają tyle czasu że starja sie
            śledzić kto
            pisze - choć tutaj im sie merda.

• Gość: Hunter Re: Hunter, Gościu - czy ktos wie kim oni są ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:55
              No to zostałem rozszyfrowany...;-) Obijam się w pracy? Czasem się zdarza, to
              fakt;-)
              Ale przepraszam bardzo, nikogo na forum nie nazwałem wariatem, burakiem,
              ćwokiem ani nie używałem innych tego typu określeń.
              A jeśli chodzi o "merdanie (się)", to powiedz, drogi kolego, jakoch jeszcze
              nicków używam? Straszniem ciekaw;-)
        • koszmarekopalek jest jeszcze syn dewelopera czy 23.02.06, 20:08
          jakoś tak; to ta sama osoba? ten tim i syn?
      • lucagt Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio 22.02.06, 18:48
        Jak pojadę to PESCO - czyli do nikąd - to kupię sobie złotego słonia!!!!!!!!
    • Gość: mgmg kto jest wsiokiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 19:30
      baranie;

lokale srednio 125 m to mozna budowac tam gdzie jest na to miejsce , czyli np w
      malej miescinie jak Pesco, a nie w Wawie.

moze nie miesci ci sie to w głowie ale Warszawa to stolica 40sto milionowego
      kraju przy którym jakas zapadła dziura w zacofanym kraju jak portugalia jest
      niczym

wiec co z czym porownujesz?

siedź w tej dziurze i nie wracaj
      • poszi Wyjątkowość Warszawy 22.02.06, 20:27
        > moze nie miesci ci sie to w głowie ale Warszawa to stolica 40sto milionowego
        > kraju przy którym jakas zapadła dziura w zacofanym kraju jak portugalia jest
        > niczym

Autor wątku może i trolluje, ale ten argument o "wielkomiejskości" i
        wyjątkowości Warszawy zawsze mnie śmieszy. Otóż jest takie miasto jak Berlin,
        stolica 82,5 milionowego kraju, będącego największą gospodarką Unii, w którym
        można kupić mieszkania w tych samych cenach, jak w Warszawie. Prosze bardzo tu
        jest wyszukiwarka www.grund-boden-fundus.de/suche.aspx

Istnieje jakiś mit, że ceny w Warszawie muszą "dogonić" zachodnie. On już je
        dogoniły, a biorąc pod uwagę różnice w standardzie, to je przegoniły (za
        wyjątkiem NYC, Londynu i kilku innych metropolii z prawdziwego zdarzenia, ale i
        tam można mieszkać na przedmieściach z dobrym dojazdem do centrum w rozsądnych
        cenach). To nie znaczy, że nie może być drożej, bo zdaje się w Moskwie jest
        drożej niż w Warszawie, ale w cywilizowanych krajach potrafią budować tanio i
        dobrze. Może powinniśmy wyrównywać do Niemiec, a nie do Rosji?
    • Gość: Lord Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:17
      Wiedziałem, że jest żle, ale że aż tak to nie przypuszczałem. Polska hołota jest
      niezniszczalna i niereformowalna. Zaścianek ma się dobrze. Każdy kto widzi
      dziadostwo i je w jakiś sposób demaskuje jest obrażany i uważany za
      nienormalnego.A może lepiej by było przyznać Timowi rację, we własnym interesie..
      • Gość: mgmg Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:35
        w polsce mamy w miarę normalny rynek, na którym ceny wyznacza popy t i podaż.
        nikt nikogo nie zmusza do kupowania ani do sprzedawania.

założyciel wątku i jemu wtórujący wyzywają uczestników rynku od głupoli, a to
        dlatego, ze oni akurat nie cenią sobie mieszkań w warszawie

i nie rozumieją , ze skoro ktos za te mieszkania tyle płaci, to dla niego moze
        jednak jest to tyle warte??? tak trudno spojrzec poza czubek własnego nosa????

kto tu jest niereformowalny?
        • poszi Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio 22.02.06, 23:22
          > w polsce mamy w miarę normalny rynek, na którym ceny wyznacza popy t i podaż.
          > nikt nikogo nie zmusza do kupowania ani do sprzedawania.

Owszem nikt nikogo nie zmusza, ale lektura Forum (zwłaszcza innych wątków)
          uzmysłowiła mi, że w Polsce mamy wszystko, ale nie normalny rynek. Na normalnym
          rynku, gdyby był taki szaleńczy boom, to mieszkania powstawałyby, jak grzyby po
          deszczu, zwłaszcza że rentowność deweloperki jest bardzo wysoka, a miejsca pod
          budowę jest ciągle bardzo dużo. Ale nie w Polsce. W Polsce trzeba się zmierzyć z
          wszechpotężnym urzednikiem, który zadecyduje, czy można coś zbudować, czy nie.
          Jeśli w Warszawie ceny są takie, jak w Berlinie, przy wielokrotnie mniejszych
          zarobkach, to mimo tych niby świetlanych perspektyw, coś tu nie gra, bo zanim w
          Warszawie będzie tak, jak w Berlinie, to ja już chyba będę na emeryturze, mimo
          że stary jeszcze nie jestem. Nie mówiąc o tym, że Berlin też ma świetlane
          perspektywy, bo przenosiny stolicy to świeża sprawa.
      • Gość: mgmg Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:40
        zresztą o czym tu dyskutowac?

załozyciel watku porownuje jakies zadupie z warszawą. a czemu nie z
        Białymstokiem????

porownajmy! w niby taniutkim pesco apartament 125 m za 6tysi/mkw - w BiałymSt
        moze 3,5 tysia/mkw .

a warszawe porownuj z berlinem, zgoda. i nie dziw sie ze ceny są podobne. masz
        kompleksy, rozumiem to, ale rynek wycenia oba miasta podobnie ze wzgledu na ich
        perspektywy. akurat polska ma niezłe a warszawa akurat przyciaga wiekszosc
        kapitalu ktory naplywa do polski .

zyczęm ilego rozmyslania nad tymi kwestiami i zrozumienia że ceny na rynku
        wyznaczają jego uczestnicy a nie krytykanci i frustraci
    • lucagt Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio 23.02.06, 14:17
      Ciekawe - kto skasował mój post że w PORTUGALII nie istnieje miejscowość
      PESCO? I że dyskutujmy sobie dalej - wpuszczani w maliny - o różnicy w
      budownictwie między tą znana miejscowością a Warszawą? A jak jest w Pernambuco -
      dobrze też by było porównać. A co słychać na księżycu? To samo co w Pesco.
      • Gość: halo Re: Jak się buduje mieszkania - coś dla warszawio IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 15:23
        wg ostatnich doniesień pesco jest....w głowie naszego ulubionego forumka....
    • Gość: sputnik12 DLA TIMA IP: *.chello.pl 23.02.06, 18:13
      TIMIE MOŻE TY WIDZIAŁEŚ AKURAT TAKĄ REALIZACJĘ W PORTUGALII, GDZIE ZIEMIA JEST
      BARDZO TANIA - TO PO PIERWSZE. INNE CENY SĄ W LIZBONIE, INNE W RESZCIE KRAJU.
      W UK NP. SĄ TEŻ MIESZKANIA TYPU STUDIO , KTÓRE MAJĄ 15 M KW (!) - NA SW/W NP. -
      TAKICH W W-WIE NIE BUDUJE SIĘ - TAM AKURAT LICZY SIĘ BARDZIEJ KOD POCZTOWY,
      NIŻ STANDARD MIESZKANIA, GDYŻ W PRZECIWIEŃSTWIE DO W-WY GDZIE LUDNOŚĆ JEST
      WYMIESZANA I GDZIE OBOK PROF. UNIWERSYTETU POMIESZKUJE SOBIE SPRZĄTACZKA, W UK.
      TWÓJ KOD POCZTOWY ŚWIADCZY O TWOIM STATUSIE NIE TYLE FINANSOWYM CO SPOŁECZNYM.
      LUDZIE W SNOBIZMIE SWOIM WOLĄ WIĘC GNIESĆ SIE W 15 M. NIŻ NABYĆ SOBIE 50 W
      PŁN. LONDYNIE - DAJMY NA TO . CENA 1 M. W SW/W TO JAKIEŚ 50-60 TYS PLN.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka