Dodaj do ulubionych

przy Oranżerii/Ekopark pytanie

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.03.06, 07:59
Mam pytanie dotyczące działki leżącej na południe od terenu osiadla Oranżeria
II tj. pomiędzy Oranżerią a budynkami Ekoparku. Zmieniono ogrodzenie,
przyjechały koparki itd. Czy to oznacza, że rozpoczyna się tam budowa?
Wyczytałam gdzieś, że Ekopark starał sie o zmianę zabudowy tej działaki z
usługowej (powierzchnie biurowe nie sprzedają się w tej okolicy) na
mieszkalną. czy ktoś wie coś na ten temat, byłabym wdzięczna za informacje.
Dodatkowo być może ktoś się orientuje, co z budynkiem samej Oranżerii, miał
być gotowy we wrześniu,a nic sie nie dzieje?
pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: korba Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 09:41
      Będąc ostatnio w Ekoparku, podpatrzyłem zakryte jeszcze makiety i plany - na tej
      działce planowane są 5-cio piętrowe budynki biurowe.
      • Gość: gość Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: 195.245.213.* 05.04.06, 16:40
        WE wrzesniu miała byc oddana oranżeria w sensie budynek palmiarni czy
        inwestycja mieszkaniowa? Bo z tego co wiem, w data zakończeńia inwestycji w
        umowach to 30 czerwca?
      • Gość: utyr Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: 217.153.132.* 05.04.06, 16:59
        Tam mial juz powstac kompleks biurowo-uslugowy w 2002/2003 roku o ile sie nie
        myle. Moze w koncu udalo im sie dostac pozwolenie.
        Niemniej ja myslalem, ze podobnie jak wiekszosc developerow obiecuja tam biura
        a pozniej wstawia kolejne bloki mieszkalne. Szczegolnie teraz w okresie takiego
        boomu w mieszkaniowce dziwne jest, ze chca mimo wszystko budowac mniej
        oplacalne z reguly biurowce-uslugowce. Dla mnie jako przyszlego mieszkanca eko
        korzystniejsze wydaja sie budynki uslugowe.

• amelia345 Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie 07.04.06, 09:40
          Oj chyba lepiej żeby były to budynki mieszkalne, jeśli zbudują wam tam np. duży
          sklep to ruch samochodowy będzie bardzo uciążliwy, biura podobnie - dużo osób
          będzie przyjeżdżać, wyjeżdżać, parkować po bokach. Budynki mieszkalne są
          nabezpieczniejsze.
    • Gość: m Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.plusgsm.pl 05.04.06, 19:57
      Dziękuje za informacje. Dziwne, ze nikt nie udziela żadnych informacji na temat
      tej inwestycji, nie znalazłam nic w internecie czy gazetach, a pomimo, ze
      rozpoczęła sie budowa nie ma zadnej tablicy informacyjnej na ogrodzeniu.
      Ekopark podobno sprzedał tę działkę jakiemus inwestorowi. Robotnicy tam
      pracujący też nie wiedzą co tam się buduje!Twierdzą, że podobno budynek biurowy
      ale też mają byc jakieś mieszkania. Mam nadzieję, że nie powstanie tu jakiś
      wysoki koszmarek, bo kupiłam mieszkanie w Oranżerii, a okno będą na ten plac
      wychodzić.
      pozdrawiam,
      • Gość: gość Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 22:55
        z Etiuda tez tak bylo, budowa ruszyla a sprzedaz dopiero po jakim czasie

• migool3 Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie 06.04.06, 17:52
          Proszę napiszcie co myślicie o Etiudzie? Czy będzie lepiej wykonany niż
          poprzednie etapy? Ja myślałam, że te budynki są super wykonane, a tu się
          okazuje że to lipa.
          • Gość: Maciek Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.bas.roche.com 06.04.06, 18:10
            No są wykonane dziadowsko, ale to żadna lipa tylko warszawski standard. Etiuda
            też będzie wykonana kiepsko i po najniższych kosztach bo wiedzą że łatwo w
            takiej lokalizacji sprzedadzą wszystkie mieszkania i nikt nie będzie patrzył na
            jakość.

Na pewno fundament był lany w zimę (to niedobrze) oraz budynek składany jest
            błyskawicznie (to też niedobrze). Co dalej, to się zobaczy.
            • Gość: les Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: 217.153.132.* 06.04.06, 19:50
              W zasadzie to sa jednak roznice miedzy developerami co do jakosci. Najgorsi sa
              przewaznie najwieksi. JW jest z tego wrecz slynne. Dom development tez sie nie
              popisal na marinie. Eko park nie wypada tak zle w porownaniu.
              Najlepiej posluchac budowlancow i majstrow, ktorzy wykanczaja mieszkania.
              Ja kupilem w eko-parku i bylem przyjemnie zaskoczony przy odbiorze. Nasluchalem
              sie wczesniej zlych opinii (miedzy innymi tu na forum) i obawialem sie, ze
              jakosc bedzie fatalna. Tymczasem wlasciwie do niczego nie moglem sie przyczepic
              (jakis silikon na szybach do odczyszczenia, itd).
              Naprawde mnie podbudowali majstrzy, ktorzy u mnie wykanczaja mieszkanie.
              Pochwalili wylewki, proste sciany itd.

Ja

jak na przyklad molochy typu jw czy dom development.
              • migool3 Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie 07.04.06, 10:23
                Bardzo miło mi słyszeć pochlebne zdanie o Ekoparku. Dzieki Panu podbudawałam
                się i myślę, że nie będzie tak źle. Serdeczne dzięki.
    • Gość: m Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.04.06, 21:04
      Czy ktoś oglądał swoje mieszkanie podczas dnia otwartego w Oranżerii? Jakie
      wrażenia? Niestety będzie opóźnienie -Ja mam raczej pozytywne warżenia tylko
      starsznie sie grzebią z ta budową. A Ekopark nie chce powiedzieć co buduje na
      działce obok...
      • Gość: gosc Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:14
        ja ogladalam...
        Ekopark buduje biurowce o nazwie Polifonia
        podobno pięciopiętrowe...

problem jest z Oranzeria - okazalo się, że kustosz musi okreslic jak ma
        wygladac remont i wyrazic zgode. To jest zabytek i mysle, ze jeszcze dlugo
        bedzie sie wszystko ciagnelo..
        • Gość: gość Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: 195.245.213.* 10.04.06, 13:28

Problemem może byc teź to, że podobno w Oranżerii ma powstać knajpa. Oczywiście
          po remoncie, ale i tak nie bedzie to rACZEJ WYMARZONE SĄSIEDZTWO.

a CO DO DNIA OTWARTEGO- u mnie mokre tynki i juz zauwazyłam popekane szyby w
          oknach
          • Gość: Gosc 2 Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.habeo.pl 10.04.06, 13:38
            To chyba plus ze daleko nie bedziemy musieli chodzic zeby napic sie piwka?
            • Gość: m Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 11.04.06, 09:48
              u mnie też są co najmniej dwie uszkodzone szyby-tyle zauważyłam, co do reszty
              wydaje sie ok
              knajpą też bym sie tak bardzo nie przejmowała, pewnie głosniejsze będa puby na
              Polu Mokotowskim
    • cioccolato_bianco Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie 16.04.06, 18:50
      z tego co mi wiadomo odnosnie samej oranzerii to konserwator zabytkow
      zakwestionowal projekty i wszystko jest wstrzymane - generalnie nie nalezy sie
      spodziewac zakonczenia jej remontu wczesniej niz za 2-3 lata. za kazdym razem
      nie mozna roslin ruszyc byle kiedy, tylko w odpowiednich warunkach pogodowych.
      no i ma byc tam zdaje sie jakas elegancka knajpa.

pomiedzy oranzeria I i oranzeria II ma byc wybudowana willa.

co do dzialki miedzy osiedlem przy oranzerii II a ekoparkiem zas, to ponoc
      zapadla decyzja, ze ma tam stanac budynek biurowo-uslugowy.
      • Gość: lesz Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: 217.153.132.* 19.04.06, 09:54
        Ten budynek a moze raczej budynki uslugowo-handlowe mialy tam powstac w 2003
        roku.
        • Gość: sąsiadka Re: przy Oranżerii/Ekopark pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:44
          Plany tej inwestycji sa na : www.grupa5.com.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka