Dodaj do ulubionych

Sprzedam 68 m2 gocław

IP: *.net-serwis.pl 31.03.06, 14:19
witam
wkrótce bede miał do sprzedania mieszkanie na Gocławiu ( po Babci ). Sa to 3 pokoje z duzym balkonem na ulicy Sosabowskiego .Mieszkanie do remontu. odzielnie łazienka i wc. Koszt czynszu ok 600 pln. Wkrótce bede miał plany i wysle zainteresowanym na priv. Acha , okna do wymiany ( drewniane ) , brak glazury i itp. Cena przewidywana 300 tys do małej negocjacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: zainteresowana Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 14:28
      czy to sa nowe bloki, czy wielka plyta?
      • Gość: Jan Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.net-serwis.pl 31.03.06, 14:37
        płyta ale ocieplony blok. Chyba z lat 80. nie jestem pewien.Tynk strukturalny z zewnatrz
        • Gość: zainteresowana Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 14:46
          to wychodzi po 4400 za 1m2 mieszkania. Mysle ze to strasznie duzo, biorac pod
          uwage ze Mostostal w III etapie buduje, nowe mieszkania po 4200 za 1m. A
          przeciez nie moza nawet porownac nowego mieszkania do starych plytowcow. Zgoda
          ze nowe trzeba wyposazyc, ale z tego co piszesz to Twoje jest tez do
          generalnego remontu, nawt okna? Najlepiej pogadaj z agencja nieruchomosci aby
          pomogli Ci wycenic takie mieszkanie, to chyba nic nie kosztuje.
          • Gość: Jan Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.net-serwis.pl 31.03.06, 14:59
            moze duzo. Ale blok stoi i nie ma tak jak z Mostostalem nerwów. Okolica cicha i nie bedzie tam na pewno Tesco :). Cena jest do negocjacji , bo sobie zdaje sprawe ze tzreba poniesc nakłady finansowe. A czy sa wolne mieszkanie w Mostostalu???
            • Gość: zainteresowana Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.06, 15:02
              tak, są. W III etapie mysle ze tesco nie bedzie.
    • leongar Re: Sprzedam 68 m2 gocław 02.04.06, 10:34
      witam
      prosze przesłac plan mieszkania na priv.Czy cena jest ostateczna?
      • Gość: Jan Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.net-serwis.pl 02.04.06, 10:37
        cena nie jest ostateczna. Z tego co sie orientuje ceny na Gocławiu oscyluja w granichach 4100 ( Mostostal podobno ) i przy Promenadzie 4400 -. Mysle ze jesli osiągne cene 3900 - 4000 za metr mieszkania , to bede zadowolony.
        • Gość: Amarez Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 11:31
          Myślę że realna cena za to mieszkanie to 250tyś złotych i na tym koniec. Mój
          kumpel sprzedał mieszkanie miesiąc temu na Natolinie nie daleko metra, płyta z
          86 roku w niskim osiedlu do praktycznego zamieszkania (okna PCV glazury
          paroletnie i panele, gładź) za 305tyś zł.
          • Gość: Amarez Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 11:31
            zapomniałem dodać, mieszkanie ma 63 metry (3 pokoje)
            • Gość: Jan Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.net-serwis.pl 02.04.06, 19:01
              mozliwe, ale ja Natolina bym nie porównywał , dla mnie cały Ursynów to porazka, z Gocławia jest o wiele lepsze połaczenie i infrastruktura. Napisałes ze 305 ja bede chciał około 280 tys. jesli nie dostane takiej oferty , to poczekam.Mieszkania ida w góre, a ja mam gdzie mieszkac. Ale dzieki za sugestie i uwagi co do ceny.
              • jan-w Re: Sprzedam 68 m2 gocław 02.04.06, 19:28
                Ciekawe sformułowanie: Wkrótce bedzie do sprzedania mieszkanie po babci...
                A jeśli chodzi o wzrost cen nieruchomości, dotyczy to dobrych nieruchomości w
                dobrych lokalizacjach. Napewno stary blok z wielkiej płyty, na dodatek na
                Gocławiu (!) do takich nie należy. Nikt kto ma taką sumę do wydania, nie
                zaryzykuje slumsów.
                • azoorek Re: Sprzedam 68 m2 gocław 02.04.06, 21:22
                  a jaki czynsz wysoki- wychodzi prawie 10 zl z metra.
                  • Gość: klepacz Takie są ceny na gocławiu IP: 194.158.194.* 03.04.06, 09:08
                    Wklepcie sobie w przeglądarkę np. ul Awionetki - wielka płyta z 1981 roku jest
                    wyceniania przez właścicieli od 220 000 zeta a nawet 350 000 zł za mieszkania
                    60 - 64 m2 (co daje ceny rzędu od 3600 do 4680 zł z metra) - ale to są ceny
                    wyoławcze a nie tranzakcyjne.
                    Akurat znam mieszkania na Awionetki - realna cena za tamte mieszkania to nie
                    więcej jak 200-250 tysięcy zeta.

Tu podano cenę wyjściową 300 000 - myślę że 250 000 zł na rękę to byłby max -
                    przy mieszkaniu gotowym do zamieszkania - a w przypadku konieczności
                    wyremontowania zainwestowania cena tego mieszkania powinna wynosić nie więcej
                    jak 200 000 zł.

Takie ceny - rzędu 4500 zł za metr kwadratowy to można żądać w mieszkaniach na
                    Meissnera lub na Iskrze (budynki nie starsze jak 2001 rok na osiedlach
                    zamkniętych z ochroną, monitoringiem wideo, podziemnymi garażami, nowoczesną
                    wentylacją) ale nie w wielkiej płycie z lat 80 tych.

Wiem bo na Gocławiu mieszkam od 1980 roku - wcześniej na awionetki - teraz (od
                    2001 roku) na meissnera, właśnie w budynku który wycenia się na 4600 zł z
                    metra. Więc orientuję się jako tako w cenach mieszkań na Gocławiu.

• Gość: Jan Re: Takie są ceny na gocławiu IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 15:09
                      dziekuje ze dyskusje , ale 200 tys za 68 m na Gocławiu to chyba przesada. Wiem ze kazdy chce jak najtaniej, ale nie popadajmy w paranoje. Jesli mieszkania o takim metrazu były by po 200 tys , to ludzie by nie brali takiego syfu jaki jest na ursynowie lub tarchominie. Co z tego ze płyta, czasam płyta , jest lepsza niz wam sie wydaje,a napewno od ytonga lub cegły dziurkowanej, gdzie jak sąsiad pierdnie to niesie po całym pionie. Nowobogacy kupują niby cegłe a potem czytamy na forum jak sie męczą z usterkami i wyciszeniem. Ochrona- ha, ha, to jest temat rzeka. Sam mieszkam w takim osiedlu ( Nizinna ) i wiem ze to fikcja,tak jest na kazdym osiedlu.Ale ludzie naiwnie płaca za poczucie bezpieczeństwa, a tym czasem pan z ochrony za 4,5 pln ma wasze mieszkanie głeboko w d....
                      • Gość: Kinga Re: Takie są ceny na gocławiu IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 15:26
                        ja bym raczej określiła, że syf to własnie Gocław nie Ursynów. Poza tym Ursynów
                        również ma dobre połączenie z centrum. Naprawdę nie widzę ani jednego powodu
                        dlaczego ktoś by miał wybrać Gocław, gdy może zamieszkać na Ursynowie.
                      • Gość: Amarez Re: Takie są ceny na gocławiu IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 23:55
                        Obawiam się człowiek o zdrowych nerwach jak by miał do wyboru Ursynów czy
                        Gocław to by wybrał Ursynów bez zastanowienia, ale raczej chyba wybrałby Gocław
                        bo na Ursynów by go nie było stać. Porównaj ceny na Gocławiu na aaaby.pl,
                        gratka czy oferty.
                      • Gość: warszawianka Re: pytanie do Jana IP: *.devs.futuro.pl 07.04.06, 14:58
                        Janie piszesz że mieszkasz na Nizinnej.
                        napisz proszę czy w inwestychi Hetmana czy innej ile tam płaciłeś za metr.
                        Miszkam w okolicy i jestem ciekawa.
                        Jeśli w Hetmanie to napisz jaka jest jakość wykoanania.
              • Gość: Amarez Re: Sprzedam 68 m2 gocław IP: *.acn.waw.pl 03.04.06, 23:49
                Proponuję przyjechać na Ursynów i obejrzeć osiedla, infrastrukurę a potem
                wrócić na Gocław, wtedy będziesz wiedział ile jest warte to mieszkanie biorąc
                perspektywę że 3 pokojowe mieszkanie 63 metry w stanie średnim tutaj kosztuje
                do sprzedaży bez większego targowania 300tyś zł. Nie obraź się, znam doskonale
                gocław i jeszcze lepiej Natolin i raczej Gocławiowi daleko brakuje, Gocław
                raczej bym porównywał cenowo do brudna czy Targówka który też jest blisko
                Centrum. Natolin ma metro i to jest olbrzymi plus więc jak ceny na Natolinie
                chodzą takie jak podałem to wartośc twojego mieszkania jest też jak podałem.
                Oczywiście, jak nie musisz to nie sprzedawaj.
                • kaprysia Re: Sprzedam 68 m2 gocław 01.05.06, 22:45
                  Gość portalu: Amarez napisał(a):

> Proponuję przyjechać na Ursynów i obejrzeć osiedla, infrastrukurę a potem
                  > wrócić na Gocław, wtedy będziesz wiedział ile jest warte to mieszkanie biorąc
                  > perspektywę że 3 pokojowe mieszkanie 63 metry w stanie średnim tutaj kosztuje
                  > do sprzedaży bez większego targowania 300tyś zł. Nie obraź się, znam doskonale
                  > gocław i jeszcze lepiej Natolin i raczej Gocławiowi daleko brakuje, Gocław
                  > raczej bym porównywał cenowo do brudna czy Targówka który też jest blisko
                  > Centrum. Natolin ma metro i to jest olbrzymi plus więc jak ceny na Natolinie
                  > chodzą takie jak podałem to wartośc twojego mieszkania jest też jak podałem.
                  > Oczywiście, jak nie musisz to nie sprzedawaj.

Chyba cię pogięło??? Porównujesz Gocław, polożony rzut beretem od centrum,
                  sąsiadujacy z Saską Kępą, posiadający swietne centrum handlowe w Promenadzie,
                  pełen terenów spacerowych (dwa jeziorka!) do blokowiska na Ursynowie???? A po co
                  komu metro, jak jedzie autobusem do centrum 10 minut, a nie 45 jak z Kabat?
                  Ursynów, Tarchomin, Wawrzyszew to miejsca dla ludzi z prowincji, którym wszystko
                  jedno, gdzie w Warszawie mieszkają, bo i tak co weekend suną do ojców na wiochę.
    • Gość: droger Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: 195.205.147.* 03.04.06, 16:49
      jeśli ulica sosabowskiego to należy pamiętać że wał miedzeszyński z al. stanów
      zjed. i dalej przez rondo wiatraczna połączy wschodnia obwodnica niegdyś zwana
      trasą tysiąclecia. rezerwa terenów na nią wciąż jest (i zdaje się chyba
      niedaleko sosabowskiego co?). wpisana jest na liste inwestycji które będą
      dotowane z puli unijnej. tym bardziej nie dziwi mnie chęć sprzedaży mieszkań w
      tamtej okolicy, a dziwi mnie że lokuje sie tam nowe inwestyce typu Słoneczny
      Stok a ostatnio osiedle Edbudu-Jantar bis. polecam stronę www.siskom.waw.pl
      • Gość: ja bym nie kupila Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.06, 17:06
        Pracowalam kiedys w Pizza Hut i na ul. Sosabowskiego (miedzy innymi)
        kierowcy nie chcieli dowozic zamowien. Byl to teren uznany za niezbyt
        bezpieczny (ciagle napady i kradzieze).
        Znana jest mi tez opinia kilku osob mieszkajacych w blokach na Sosabowskiego.
        I nie jest ona pochlebna.
        • Gość: Jan Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 17:27
          co do niebezpieczeństwa. jesli ktos z was by był naprawde obiektywny to napisałby , ze Ursynów jest bardziej niebezpieczny niz sławna nawet praga północ. To sa fakty a nie mity.( statystyki policyjne a nie usłyszane od wujka co kładł kiedys glaure w wawie).Po drugie, co wu sie tak podniecacie tym metrem. ludzie kupe na kazdej stacji,ze sie człowiek obciera policzkami, ale kazdy pisze dobre połączenie ha, ham, poza tym do 24 a taksówka chyba z 40 zeta,( gocław 15 ) nie mówiąc o Tarchominie. Nie wspomne juz o zageszceniu i kłopotach z parkowaniem.Ale i tak zaraz ktos napisze ze metro i tak w kółko. Zal mi jest tych wszystkich którzy maja tak zawęzone horyzonty ale cóż .Lepiej przepłacic za niby warszawe zeby móc sie potem pochwalic ze Ursynów, gdzie bandy wyrostków kradna i teroryzują a korek taki ze na WOT pokazują reportaze. Nikt nie nawet nie pofatyguje poszukac, ciekawych a blisko inwestycji np rembertów lub Stara Miłosna , gdzie jest troche zieleni a nie trawniki zasrane i kupe samochodów.
          To tak w kwesti Gocław inne lokalizacje
          pozdr
          • jan-w Re: a co z Trasą Tysiąclecia 03.04.06, 17:48
            Przekonałeś mnie. Pojechałem obejrzeć "wkrótce twoje" mieszkanie, ale dostałem
            po łbie od okolicznej młodzieży, a mojego samochodu gdy wróciłem już nie było.
            A wiesz dlaczego się wszyscy z ciebie tu nabijają ?
            Ogłoszenia o sprzedaży nieruchomości, zamieszcza się tu:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=682
            Forum developerzy dotyczy czego innego i twoje ogłoszenie w tym miejscu to spam.
            • Gość: Jan Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 18:22
              biedny sflustrowany włascicielu mieszkania za duza kase na Ursynowie, Tarchominie lub Piasecznie.Po pierwsze mogli ci dac w,,łeb" bo głowy i rozumu nie masz napewno. Po drugie samochodu ci nie mogli ukrasc, bo Ikarusy są juz dawno nie w modzie.Po trzecie nabijac, to sie mozna z ciebie i twojej nawinosci ale to juz inna sprawa. W woli wyjasnienia. Ogłoszenie jest dane na forum,,deweloperzy" specjalnie, gdyz ma one o wiele wiekszą popularnosc niz forum oferty.
              mimo wszystko pozdrawiam i zycze powodzenia w leczeniu
              • Gość: Jan Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 18:25
                mój błąd, nie zauwazyłm ze zapewne kolega z kabat- mokradła :))przepraszam i współczuje.Prosze pozdrwic rodzine i zyczyc im ode mnie zeby zboze obrodziło i skury sie nadal nosiły :))))
              • jan-w Re: a co z Trasą Tysiąclecia 03.04.06, 18:36
                Trafnie zdefiniowałeś spam: Dać ogłoszenie nie na właściwe forum, a na takie
                gdzie więcej ludzi zagląda. I jeszcze jesteś z tego dumny. A pokazując swój
                knajacki charakter, myślę że skutecznie zniechęciłeś potencjalnych klientów,
                nawet gdyby byli chętni do kupna destruktu za 150 tysięcy ;-)))
                Wielka płyta, tracąca resztki wartości z każdym rokiem, wkrótce przy ruchliwej
                trasie przelotowej, kupowana od cwaniaczka lekceważącego wszelkie zasady ?
                Powodzenia w sprzedaży panie "wkrótce właścicielu" ;-))
          • jan-w Osiedle Nizinna - Wesoła 03.04.06, 18:46
            Bliska inwestycja Stara Miłosna z dobrym dojazdem ? Cytuję:

Od Dworca PKP Warszawa Centralna, ulicą Aleje Jerozolimskie jedziemy w kierunku
            dzielnicy Warszawa-Praga.
            Na Rondzie Wiatraczna skręcamy w drugą ulicę w prawo (ul. Grochowska). Jedziemy
            prosto przez około 15 km (po drodze mijamy supermarket Geant, następnie ulica
            Grochowska przechodzi w ul. Płowiecką, a ta z kolei w ul. Trakt Brzeski).
            Przejeżdżamy odcinek lasu (Mazowiecki Park Krajobrazowy). Po wyjeździe z lasu
            wjeżdżamy do dzielnicy Warszawy - Wesoła.

Na drugim skrzyżowaniu z sygnalizacją świetlną (przed stacją paliwową BP i ORLEN
            oraz restauracją Mc'Donald, skręcamy w lewo w ul. Piłsudskiego (kierunek na
            Sulejówek). Po przejechaniu około 500 m, na skraju lasu skręcamy w lewo w ul.
            Topolową (droga pokryta kostką betonową, tzw. trylinką).
            • Gość: Jan Re: Osiedle Nizinna - Wesoła IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 19:13
              ni to teraz dałeś do pieca :)) jesli chodzi o Nizinną to, jesli znał bys choc troche warszawe, nie tylko z wycieczek z rodziną na stadion po buty, to wiedział bys ze Nizinna jest tez na Grochowie. Ale to tak na marginesie. Co do opisu, to az boje sie pomyslec, jak by wygladał , gdyby miał dotyczyc twojego mokradła.
              ( ursynów jest znany z tego, ze wszystko wygląda tam tak samo ) mozesz o tym nie wiedziec, bo przeciez kursujesz tylko pod ziemią kochanym metrem - jesli to mozna nazwac wogóle metrem :)). A co sie tyczy opisu , to nawet całkiem całkiem.Bardzo ładny i dokłady, szkoda tylko ze okreżną drogą, ale to nie twoja wina ze nie znasz jeszcze trasy łazienkowskiej. Jak bede miał chwile to cie przewioze i zrobisz sobie pare fotek. I jescze jedno, rozumiem ze centralny jest wykładnikiem centrum nie przypadkowo, w koncu rodzinne trzeba odwozic dosyc czesto.
              pozdrawiam
              • jan-w Re: Osiedle Nizinna - Wesoła 03.04.06, 19:29
                Toś ty taki burżuj, że masz własną taksówkę ?
                A nie przewózłbys mi pół metra ziemniaków, tobym miał na przyszłą zimę?
                Takie wielkie panisko, ulituje sią nad biednym ...
              • jan-w Re: Osiedle Nizinna - Wesoła 03.04.06, 19:43
                A cytat - opis ?
                Skopiowałem ze strony internetowej Wesołej :-)))
                • Gość: to i ja cos powiem Pozwolicie że coś powiem IP: 82.209.227.* 03.04.06, 20:18
                  Za 300 000 zeta nie sprzedasz tego mieszkania - jeśli kilka ulic dalej - o
                  wiele nowsze (o jakieś 15 lat bo z 2001 roku wykończone - czy z 2005 do
                  wykończenia) o wiele lepsze (wyższy standard wykończenia, zero mazów
                  spreyowców) nad samą wisłą - chodzą właśnie po 270 000 - 300 000 za 56 m2 - nie
                  ma bata ludzie wydający 300 000 zeta na mieszkanie wiedzą co kupują, albo
                  inaczej wiedzą co ma jaką wartość i nie wywalą takiej kasy na płytę do remontu -
                  toż do tych 300 000 trzeba dorzucić jakieś 50 000 zeta co daje 350 000 - za
                  płytę - to abstrakcja a nie realna cena.

• Gość: Jan Re: Pozwolicie że coś powiem IP: *.net-serwis.pl 03.04.06, 20:36
                    mozliwe ze masz nawet racje, ale po pierwsze jeszcze nikt nie widział bloku a juz wiadomo ze pomalowany sprayem,( akurat jest nowa czysta elewacja ). cena 300 moze była rzeczywiscie na wyrost, ale mieszkanie 2 pokojowe 50 m to nie to samo co prawie 70- 3 pokojowe. Jesli ktos ma dzieci i ma oddzielną sypialnie a nie spi w sali telwizyjnej to rozumie o czym mówie.
                    Dziekuje za sugestie i wezme je sobie do serca.
                    A co do jana -w i przewozu ziemniaków, to nie ma sprawy , ale jak załatwisz pół swiniaka ze swoich dziewiczych rodzinnych stron.
                    pozdr
                    • Gość: Amarez Re: Pozwolicie że coś powiem IP: *.acn.waw.pl 04.04.06, 00:11
                      Reansumując, napisz czy to jest wieżowiec czy niski blok ale na Gocławiu jest
                      3% niskich bloków więc sądzę że jest to wieżowiec. Płyta już nie jest w cenie,
                      dochodzi wyższy czynsz niż porównywalnym budynku nowym gdzie jest wspólnota.
                      Moja cena realna to 250 tyś zł. i na tym koniec. Oczywiście możesz poczekać z
                      parę lat ale raczej zbyt dużo takie mieszkania nie podrożeją. Na twoim miejscu
                      opchnął bym to, wziął kredyt i kupił nowe mieszkanko z prawdziwego zdarzenia w
                      jakieś ciekawszej okolicy, ostatecznie jeśli się upierasz na Gocław to w nowym
                      budownictwie o ile Tesco Ci nie postawią na podwórku.
                    • a_kacprzycka Re: Pozwolicie że coś powiem 04.04.06, 09:42
                      Czy Waszym zdaniem to jest odpowiednie miejsce na kłótnie?
                      Jak to zwykle bywa u "warszawiaków" - kłótnia o to, kto mieszka w lepszej
                      okolicy, kto dojeżdża drogą brukowaną, a kto metrem.. i idąc dalej - kto ma
                      rodzinę na wsi, a kto ma w domu same mieszczuchy..

A kto nie ma rodziny na wsi? 90% Polaków ma wśród krewnych chodowców trzody
                      chlewnej lub zboża..

Nie rozumiem - czy prawdziwe korzenie są dla Polaków jedynie powodem kpin i
                      komentarzy?

A Ty Jan skąd się wywodzisz? Może z Wersalu?
                      Dajcie spokój. Nie utrwalajcie w ludziach przekonania, że Polak Polakowi
                      wilkiem i nigdy nie potrafią przyznać, że sąsiad coś robi dobrze. Wszędzie
                      krytyka, od tego są fora????
                      Agness
                      • Gość: Inny Re: Pozwolicie że coś powiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 23:38
                        Popieram :)

Ja rozumiem, że Ursynów czy Kabaty są teraz na topie, ale Warszawa to nie tylko
                        te dzielnice. Drogi Janie-w mówisz, że byłeś na gocławiu? A odwiedziłeś
                        może "zagłębie" domków jednorodzinnych (tak! jednorodzinnych prawie w centrum
                        Warszawy!) na przeciwko Geant? Czy wiesz ile jedzie się samochodem do Falenicy
                        (Wawer)? Albo jaki jest tam dojazd środkami komunikacji miejskiej (SKM i
                        mnóstwo autobusów). Ja nie rozumiem Twojej frustracji i chęci udowodnienia
                        wszystkim na tym forum, że każda inna dzielnica niż Ursynów/Kabaty to
                        zadupie...
                        Sorry, ale widocznie żyjesz za krótko na świecie by zaakceptować fakt, że dla
                        innych np. Żoliborz będzie 1000 razy lepszy niż Ursynów.

Żeby nie było nieporozumień. Nie uważam, że Gocław, Wawer czy inna dzielnica
                        jest lepsza od innych. Każda ma swoje plusy i minusy.

Pozdrawiam
                        Inny
                        • jan-w Re: Pozwolicie że coś powiem 09.04.06, 15:26
                          Nie wkładaj mi w usta, rzeczy których nie powiedziałem. Jeśli chcesz polemizować
                          z moimi opiniami, polemizuj z tym co napisałem, a nie z tym co ci się wydaje.
                          Nigdzie nie napisałem, że liczy się tylko Ursynów, więc nie rób z tego zarzutu
                          wobec mnie. Przeczytaj spokojnie zawartość tego wątku, to przekonasz się że
                          napisałem tylko, że drożeją dobre nieruchomości w dobrych lokalizacjach, a
                          mieszkanie w bloku z wielkiej płyty na Gocławiu, niewątpliwie taką nie jest.
                          Z tym twierdzeniem, każdy rozsądny, musi się zgodzić ?
      • Gość: marcin Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.bzmw.gov.pl / *.um.warszawa.pl 07.04.06, 12:11
        witam trasy 1000-lecia na 100% nie bedzie.bedzie tylko przedluzona al.Stanow
        Zjednoczonych do Targowka przemyslowego,tak zaklada nowe studium dla Warszawy,
        ktore bedzie lada chwila uchwalone.takze mozna spokojnie.
        • Gość: HvH Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.acn.waw.pl 07.04.06, 18:53
          Trasy 1000-lecia nie będzie ale w miejscu tej trasy na Gocławiu będzie łącznik wału z trasą łazienkowską:

www.siskom.waw.pl/obwodnica-sr.htm
          i ten plan jest uwzględniony w nowym studium.
          • Gość: marcel Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.chello.pl 08.04.06, 21:22
            informacje, które posiadam pochodzą z biura naczelnego architekta miasta.
            wyraznie jest powiedziane,ze tej trasy nie bedzie a co za tym idzie i lacznika,
            ktory mialby polaczyc owa trase z walem miedzeszynskim.mysle,ze te inforamcje
            sa bardziej wiarygodne od tych figurujacych na stronie spolecznego i
            spontanicznego komitetu obwodnicy miejskiej czyt.siskom...
            w kazdym razie w poniedzialek bede u architektow w PKiN i zapytam raz jeszcze.
            • Gość: HvH Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 10:44
              oto studium z grudnia 2005 :
              www.siskom.waw.pl/mapy/uklad-drogowo-uliczny-m.jpg
              jak widać trasy 1000 - lecia nie ma, ale łącznik wału z trasą łazienkowską pozostał.

Przedłużenie trasy łazienkowskiej na targówek bez tego łącznika to nieporozumienie i korek gigant na trasie łazienkowskiej. Zadaniem łącznika jest skierowanie ruchu z targówka na most i trasę siekierkowską.
              • Gość: gosc Re: a co z Trasą Tysiąclecia IP: *.acn.waw.pl 09.04.06, 15:02
                problem w tym co jest tak naprawde definicja Trasy 1000-lecia? Pierwotny plan
                zostal juz dawno zarzucony. Natomiast kolejne warianty tej trasy pokrywaly sie w
                pewnym stopniu z Obwodnica Sródmiescia. Trasy 1000-lecia nie bedzie ale
                Obwodnica Srodmiescia tak. Łacznik o ktorym mowa byl obecny we wszsytkich
                wariantach TT, a jak widac jest wysoce prawdopodobne ze stanie sie czescia OS -
                o ile juz nie jest. Faktycznie wydaje sie, ze bylo by to duzym nieporozumieniem
                gdyby ten Łacznik nie powstal... wystarczy spojrzec na plan głównych trakcji
                Warszawy - tego polaczenia poprostu tam brakuje.... chociaz kto ich tam
                wszsytkich wie :)
                • racja89 Re: a co z Trasą Tysiąclecia 18.12.13, 00:41
                  Cóż trasa nie powstała zadupie z GCW to fakt fakty takie są ,niebezpieczny rewir ,co do niebezpieczeństwa cóż mineło pare lat i co i wielkopłytowy slums i Gocław i Ursynów i Natolin to jedno i to samo siedlisko hołoty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka