Dodaj do ulubionych

Na Skraju Miasta

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:48
Proszę o informacje o tym developerze, może ktoś mieszka w ich budynkach, starają się o pozwolenie na budowę przy ul. Popularnej we Włochach, w maju rozpoczną sprzedaż.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaowiec Re: Na Skraju Miasta IP: *.spray.net.pl 25.04.06, 23:47
      Jestem właścicielem mieszkania wybudowanego przez NSM. Krótko mówiąc opóźnienie
      2 lata, sporo nerwów związanych z niepewnością czy wogóle skończą, kręcenie na
      każdym kroku, kilka(naście) różnych ekip budowlanych przewijających się przez
      okres budowy przez co wiele usterek, miano bloku alternatywy 4 które nadali moi
      znajomi odwiedzając moje mieszkanie...dużo przeszedłem. Podobno teraz jest
      lepiej i potrafią oddać prawie w terminie...wiem jedno ludzie Ci sami, raczej
      nagle nie zmienili swojej mentalności. Jeżeli się skusisz przeczytaj dobrze
      umowę i wprowadź stosowne poprawki, podpisz umowę w formie natoraialnej (tak w
      razie czego), sprawdź księgę wieczystą na której ma stanąć nieruchomość,
      poprostu trzymaj rękę na pulsie.
      • Gość: l Re: Na Skraju Miasta IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:24
        wejdz sobie na forum www.skorosze.pl tam w forach tematycznych jest na skraju
        miasta 1,2 3- zapytaj tam.
        • Gość: aga Re: Na Skraju Miasta IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 18:31
          balabym sie kupowac od nich dziury w ziemi. Na fasolowej i w pierwszym budynku
          na skoroszewskie ludzie przezyli horror przez nich (np. brak windy, na skor.
          musieli sami mieszkancy konczyc infrastrukture zewnetrzna, poslugiwali sie tez
          falszywymi nipami. Ich ostatni budynek po roku od oddania sypie- odpada tynk,
          remontuja kostke. Mieszkam po sasiedzku (ebejot) od kilku lat i dopiero teraz
          po ciezkiej zimie odpadlo kilka skrajnych plytek, sciany mam w calosci, a tam
          sa pekniecia na budynku od osiadania, w mieszkaniach podobno to samo.
          • Gość: blackmolly Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:33
            Osiadanie nowego budynku i pękanie ścian z tym związane to normalna sprawa. Deweloper powinien naprawić to bezpłatnie.
    • heca7 Re: Na Skraju Miasta 26.04.06, 21:48
      Poczytaj sobie forum Belwedere Bielany bo tam też budują. Ja kupiłam 2 w NSM i
      1 w Ebejot i żyję. Wszystko stoi, nic mi się nie zawaliło. Oczywiśćie widać
      różnice ale bez histerii. Czytaj opinnie mieszkańców.A teraz mi się napewno
      dostanie bo nie skrytykowałam.
      Ps: Nie pracuję w NSM ani w Ebejot.
      • Gość: CTRL Re: Na Skraju Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 12:27
        Ja też nie skrytykuję :) Ci którzy przeżyli dwuletnie opóźnienie napewno będą
        to jeszcze długo pamiętać i pisać o tym wszędzie tam, gdzie ktoś ich przeczyta.
        I wcale nie dziwię się- też chyba bym pisała. Jednak wygląda na to, że te czasy
        to już przeszłość. Na BBielany wszystko idzie ok. Jest nadzieja, ze będzie
        przed terminem. Chyba skończyły się ich problemy. Mówisz że będą budować przy
        Popularnej? W którym miejscu?
        Ps. Ja też nie pracuję w NSM.
        • Gość: magda Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:46
          Pzy ulicy Stawy, ale pani w biurze nie potrafiła mi udzielić żadnych innych informacji, konkretne informacje mają być po długim weekendzie
    • Gość: blackmolly Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 18:32
      Kupiłam u nich mieszkanie w Belvedere Bielany, w środkowej wieży. Na razie budowa idzie bez problemów, mają termin oddania 31 grudnia 2006, ale istnieje szansa, że oddadzą wcześniej (bardzo na to liczę :)) Nie robią żadnych problemów przy zmianie ścianek działowych, zwłaszcza, że zdecydowałam się na to po terminie zapisanym w umowie. Podobają mi się też duże, niskie okna.
      Wcześniej chciałam kupić mieszkanie w EBJocie na Skoroszach 8, ale nie podobał mi się słup wn tuż przy śmietniku, a do tego w anekcie kuchennym nie było okien, a tu są (to wg mnie duży plus).
      PS Nie pracuję w żadnej z w/w firm :)
      • Gość: Agness Re: Na Skraju Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:00
        A linia wysokiego napięcia na Skoroszach 8 została już wkopana w ziemię... :)

• Gość: aga Re: Na Skraju Miasta IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:06
          nie do konca- ci co kupia sobie mieszkanie od Dzieci wwy beda miec piekny widok
          z okna- wprost na slup doprowadzajacy kable do ziemi. Dziwie sie takim ludziom-
          sa tam mieszkania ok. 70 m., od polnocy prawie wszystkie okna, do halasliwej
          ulicy jeden krok i ktos decyduje sie wyrzucic ok. 300 tys. za takie badziewie.
          • Gość: gg Re: Na Skraju Miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.06, 09:14
            No i oszukali mieszkańców Belvedere-Bielany. Dobudowali jeszcze jedno piętro!
            Ja bym już nie podpisał z nimi umowy, albo zerwał tą którą podpisałem, ale
            niestety ta sytuacja na rynku mieszkaniowym... Ale po otrzymaniu aktu
            własności oddam sprawę do sądu (o ile wiem to prezesowi tej spólki są obecnie
            już wytoczone sprawy karne)
            • madi2000 Re: Na Skraju Miasta 14.06.06, 14:12
              Przyszłych mieszkańców Belvedere Bielany - zapraszam na adres
              bb.mdn.pl
            • Gość: marta Re: Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl 15.06.06, 12:16
              Ja kupiłam na 2 pietrze i jest mi dośc obojętne, co na 9.
              Ciekawe natomiast jakie sprawy tocza się przeciwko NSM?
              • dobry_prawnik Re: Na Skraju Miasta 15.06.06, 13:01
                Wpisz w wyszukiwarkę Na skraju miasta, poczytaj o wcześniejszych inwestycjach,
                potem przejedź się poogladać ich wytwory w realu ... i wybierz innego dewelopera.
              • Gość: jotka72 Dlaczego obojętne?! IP: *.centertel.pl 19.06.06, 07:20
                A widzisz taki obrazek: Wychodzisz z sąsiadami na taras na IX piętrze i
                wspólnie np biesiadujesz? Albo po prostu bierzesz koc i idziesz się poopalać?
                Albo poćwiczyć do salki gimnastycznej. Mi głównie chodzi o to, że pomieszczenia
                na IX piętrze mały być dostępne dla wszystkich członków wspólnoty (niezależnie
                od piętra, na którym się mieszka) a teraz prawdopodobnie Twoja noga tam nie
                postanie :(
            • Gość: jotka72 Sąd? IP: *.centertel.pl 19.06.06, 07:25
              A ja się zastanawiam, czy jest szansa wygrania i na jakiej podstawie. Może ktoś
              wie?
          • edytek1 Re: Na Skraju Miasta 27.06.06, 13:39
            Ja słupa tam nie widzę może kiepsko patrzę linia wysokiego napiećia jest już
            wkopana w ziemię. A poza tym ebejot sie ceni ciut wyżej , bo m kosztuje u nich
            prawie 5000 rzawy 78 m to zdecydowanie wiecej niż 300000 , ale jakość ciut
            wyższa niż w NSM i terminowe oddanie.
          • edytek1 Re: Na Skraju Miasta 27.06.06, 14:37
            Ja słupa tam nie widzę może kiepsko patrzę linia wysokiego napiećia jest już
            wkopana w ziemię. A poza tym ebejot sie ceni ciut wyżej , bo m kosztuje u nich
            prawie 5000 rzawy 78 m to zdecydowanie wiecej niż 300000 , ale jakość ciut
            wyższa niż w NSM i terminowe oddanie.
      • Gość: marta Re: Na Skraju Miasta IP: *.aster.pl 15.06.06, 12:12
        Ja też kupiłam od nich mieszkanie,w pierwszej wieży.Za zmianę ścianek
        działowych zażyczyli sobie 19 000zł !! więc zmieniam dopiero po oddaniu. Na
        wcześniejsze oddanie napewno nie ma co liczyć, ciekawe ile się spóźnią ...
        Wystraszyły mnie informacje o ich wcześniejszych nieuczciwościach.
        Pozdrówka dla sąsiadów
        • Gość: jotka72 Cena za zmiany IP: *.centertel.pl 19.06.06, 07:14
          To dziwne, że aż tyle chcieli za zmiany - pewnie te ścianki po prostu już stoją
          i musieliby je burzyć. My z mężem mamy nawet po zlikwidowaniu ścianki działowej
          i dodaniu paru gniazdek na razie zwrot ok 400 zł.
    • Gość: ppppp Re: Na Skraju Miasta IP: *.centertel.pl 27.06.06, 08:35
      generalnie oszuści
    • Gość: mg Re: Na Skraju Miasta IP: *.era.pl 27.06.06, 11:12
      Ja mieszkam w budynku wybudowanym przez NSM. Tragedia. Nie rozumiem dlaczego
      ludzie kupują u nich mieszkania. Sam to zrobiłem, żałuje i przestrzegam innych.
      Ale wtedy nie było tego forum. Jest kilku dobrych developerów ale NSM się do
      nich nie zalicza. Radzę omijać ich z daleka. Jeżeli ktoś ma wątpliwości to
      polecam przejechanie się na Fasolową gdzie domy wygladają jak slamsy na Pradze.
      Oczywiście te wybudowane przez NSM.
      • paulajal Re: Na Skraju Miasta 27.06.06, 17:55
        A ja kupiłam w NSM na Skoroszach w 2004r. i jestem b zadowolona, wiem, ze
        pierwszy etap był opóźniony na Skoroszewskiej, ale akurat ja (2-gi etap) nie
        mam nic do zarzucenia temu developerowi. Mamy co prawda jakąś tam reklamację o
        garaż (naprawa w toku) i beznadziejny plac zabaw, ale widziały gały co brały,
        a na dodatku b dużo na tym finansowo skorzystały.

Byłam na Stawy (bo szukam mieszkania do kupna na wynajem), budynek w planach
        będzie między zakladem Toyoty a ohydną walącą się kamienicą, dość kiepsko to
        wygląda. Ale ogólnie jest to w miarę blisko centrum, niska zabudowa, do
        przystanku daleko.
        • Gość: Guest Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 17:12
          Co do lokalizacji przy ul.Stawy, to akurat do przystanku jest b.blisko.
          Ale deweloper zrobil na mnie fatalne wrazenie podczas wizyty w ich biurze i na
          pewno nie kupie u nich mieszkania.
    • Gość: Ania Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:50
      jak na razie jestem zadowolona i mam nadzieje, ze to sie nie zmieni. Prace na
      BB ida sprawnie i mysle, ze 31 grudnia jako data zakonczenia inwestycji jest
      jak najbardziej realna. A tak na marginesie, to kupilam mieszkanie w 3 wiezy na
      7 pietrze :). Moze wypowiadaja sie tu jacys moi sasiedzi?
      • Gość: magda Re: Na Skraju Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 13:12
        Czy ktoś kupił mieszkanie w ich inwestycji Julianowska?
    • benia110 Re: Na Skraju Miasta 31.08.06, 12:49
      Gość portalu: magda napisał(a):

> Proszę o informacje o tym developerze, może ktoś mieszka w ich budynkach,
      stara
      > ją się o pozwolenie na budowę przy ul. Popularnej we Włochach, w maju
      rozpoczną
      > sprzedaż.
    • benia110 Re: Na Skraju Miasta 31.08.06, 12:50
      Ludzie nie kupujcie u tych oszustów - cos o tym wiem
    • Gość: ja Re: Na Skraju Miasta IP: *.crowley.pl 01.09.06, 00:01
      Kupowałem "dziurę w ziemi", teraz jest to Chełmońskiego 8. Nikomu z moich
      znajomych nie udało się tak dobrze i bezproblemowo zainwestować. Budował
      EBEJOT. Nie było najmniejszych problemów! Budynek oddany w terminie, wszystkie
      poprawki do projektu praktycznie bez dopłaty! Nie wiem czy tak dalej będą
      budowali, ale ja nie mam najmiejszych zastrzezeń. Oczywiście sprawdzałem ich
      inwestycje oraz wiarygodność w PSBD. Firma cieszy się zasłużenie dobrą
      opinią .Umowę podałem do ekspertyzy radcy prawnego.Próbowałem poprzednio
      kupować mieszkanie w DOR Group i w porę zrezygnowałem z "oferty" tych oszustów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka