Dodaj do ulubionych

OKNO - definicja budowlana

IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.12.02, 09:19
Czy ktokolwiek z Was wie, jak w prawie budowlanym zdefiniowane jest okno? I
czy w ogóle istnieje taka definicja?
Jest to dla mnie istotne, ponieważ mój developer DOM DEVELOPMENT uszczęśliwił
mnie trzema oknami, które się nie otwierają. Wcale. Nie mają zawiasów,
klamek. NIC. Oczywiście w umowie nie ma żadnej dodatkowej informacji o tym,
czy okno ma się otwierać, uchylać, itd. Stąd moje pytanie. Dopóki tego nie
ustalę nie mogę zacząć żadnej dyskusji z tą kłamliwą i nieuczciwą firmą.
Pomóżcie proszę.
KARLA
Obserwuj wątek
    • Gość: Dorota Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.bh.com.pl 30.12.02, 09:53
      Mam rozumiec ze w mieszkaniu zainstalowano klimatyzacje
      albo conajmniej jakas hyper wentylacje
      • Gość: KARLA Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.waw.cdp.pl, / *.crowley.pl 30.12.02, 10:09
        Rozumiem, że Tobie jest do śmiechu. Mnie nie.
        W mieszkaniu nie będzie żadnej klimatyzacji ani wentylacji. W nieotwieralnych
        oknach zamontowano jedynie jakieś idiotyczne napowietrzacze, czyli listwy z
        kilkoma dziurkami przez które ma przelatywać powietrze. Nie jest to żadna
        rekompensata za fakt, że w pokoju dziennym mogę co najwyżej otworzyć drzwi
        balkonowe. Uchylenie balkonu to nie to samo to uchylenie zwykłego okna.
        Zwłaszcza przy małym dziecku.
    • Gość: mim Re: OKNO - definicja budowlana IP: proxy / 10.30.1.* 30.12.02, 11:06
      okna masz zapewne takie jakie byly na planie ( zalacznik do umowy ) - zdaje mi
      sie ze otwierane maja na rysunku wycinek kola pokazujacy kierunek otwierania
      (drzwi chyba maja podobnie)
      • Gość: fff Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 11:32
        o jaką inwestycję chodzi ? możesz podać konkretny namiar ?

okno na planie nie ma zaznaczeń, jeśli masz dostęp do specfikacji okien wtedy
        będziesz mogła zobaczyć co i jak, trójkąty na prostokątach okien oznaczają, w
        którą stronę winny się otwierać uchylać....

ale jeszcze jedno...

na jakim etapie oglądałaś swoje mieszkanie ? bo klamki itp domontowuje się na
        samym końcu wię jeśli oglądałaś np w trakcie budowy to takie okno może byc
        zamknięte i ofoliowane więc wygląda jakby się nie otwierało :)

pozdrowienia
        fff
        • Gość: karla Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.12.02, 11:40
          Dyskusja dotyczy budynku przy Bogusławskiego - inwestycja Dom Development.
          Mieszkanie jest w stanie surowym, odbiór planowany jest na koniec marca.
          Okna z całą pewnością nie będą się otwierały - nie ma w nich zawiasów.
          Wyglądają tak jak sklepowe wystawy. Poza tym informacja została potwierdzona
          przez pracownika DD.
          • Gość: rafalg Re: OKNO - definicja budowlana IP: 212.106.3.* 30.12.02, 11:51
            niestety z tymi oknami to prawda. tez sie dalem nabrac zlodziejom z dom
            development... okna mozna otworzyc co najwyzej raz - kamieniem :((((

po prostu do glowy mi nie wpadlo ze mozna takie okna zrobic!!!
            czy da sie z tego jakos wybrnac, tzn zmusic DD do wstawienia normalnym okien??

nawp@wp.pl
    • Gość: fff Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 12:25
      czy te okna bez otwierania są w jednym pomieszczeniu ?

rozumiem że DD zapewnia dozgonną usługę mycia okien przez swoje
      wyspecjalizowane ekipy ...

co do nawiewników, to otwory powinny być duże (tzn fasolki dwie lub jedna duża,
      które pokrywają się z obudową)- zapewnią na pewno dobre wietrzenie ...

ionna sprawa to dziwne, ze nikt was nie uprzedził, ze okna się nie
      otwierają .....

fff
      • Gość: Karla Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 30.12.02, 13:17
        Okna są w dwóch pomieszczeniach - w kuchni (w sumie są dwa, to które się nie
        otwiera wychodzi na balkon)i w pokoju dziennym. Z myciem nie będzie problemów -
        no może tylko w zimie, bo trzeba będzie stać na balkonie.
        Wiem, że to dziwnie iż nikt nas nie uprzedził o takich cudach, ale to w stylu
        DD. Oni nic sami z siebie nie mówią... I nigdy nie oddzwaniają. Nie dość, że
        oszuści to jeszcze sknery !!!
        • Gość: fff Re: OKNO - definicja budowlana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 14:17
          ufff
          to i tak dobrze, już myślalem, że wsadzili wszyswtkie okna nieotwieralne w
          jednym pomieszczeniu :)

wtedy dopiero miałabys problem :))

pozdrowienia
          fff

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka