Dodaj do ulubionych

ŁOMIANKI - OSIEDLE TĘCZA - firma DEVCOR

IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 02.01.03, 20:49
Mam zamiar wejść w to przedsięwzięcie. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i
uwagi o charakterze prawnym, finansowym, budowlanym i eksploatacyjnym
dotyczące tej inwestycji i dewelopera. Na oko sprawia to dobre wrażenie, no
ale na oko ... Z góry dziękuję za odzew - może być na adres: juko2@wp.pl.
Obserwuj wątek
    • Gość: wito Re: ŁOMIANKI - OSIEDLE TĘCZA - firma DEVCOR IP: 213.231.14.* 09.01.03, 15:50
      Gość portalu: Juko napisał(a):

> Mam zamiar wejść w to przedsięwzięcie. Będę wdzięczny za wszelkie opinie i
      > uwagi o charakterze prawnym, finansowym, budowlanym i eksploatacyjnym
      > dotyczące tej inwestycji i dewelopera. Na oko sprawia to dobre wrażenie, no
      > ale na oko ... Z góry dziękuję za odzew - może być na adres: juko2@wp.pl.
      -------------------------------------------------------------------------------
      Ja też jestem zainteresowany, gdyby ktoś coś wiedział i chciał powiedzieć.
      • Gość: Jarek Re: ŁOMIANKI - OSIEDLE TĘCZA - firma DEVCOR IP: *.euro.ge.com / 3.40.128.* 10.01.03, 11:10
        Witam, znam te firme od poczatku jej powstania i caly czas patrze jak realizuja
        swoja inwestycje. Pierwsze budynki byly troche nieprzemyslane ale ucza sie na
        bledach ( chodzi mi o poddasza teraz sa wyzsze i widniejsze). Wiem ze mieszkaja
        juz tam pierwsi lokatorzy oni najwiecej moga powiedziec o Devcorze i najlepiej
        u nich zaciagnac jezyka.
        Moim zdaniem jest to jedna z ciekawszych inwestycji w północnej czesci
        Warszawy. Po pierwsze nie sa na Pradze i problem mostów, Wisły i korków jest z
        glowy. A po drugie mieszkac w Łomiankach to tak jakby mieszkac w malym
        miasteczku, gdzie wszyscy sie znaja, dzieci chodza do jednej szkoły i jest mila
        spolecznosc. Jednoczesnie Warszawa jest tak blisko. Mieszkancy Kabat maja dalej
        do centrum niz miszkancy Łomianek.
        Wiem ze to co pisze moze komus sie wydac za bardzo chwalace Devcor ale to
        naprawde dobra firma i sam kupuje tam mieszkanie ( bo $ spada a cena jest
        wlasnie w $)
        Jarek
        • Gość: maf Re: ŁOMIANKI - OSIEDLE TĘCZA - firma DEVCOR IP: *.wat.edu.pl 13.01.03, 10:48
          Osiedle Tęcza - robi dobre wrażenie na samym początku. Mają rzeczywiście
          ciekawy projekt. Ładnie wykonane i urządzone mieszkania pokazowe. Po takiej
          prezenatacji można się "nakręcić". Pierwszy kontakt z firmą Devcor miałem ~
          listopada. Jeden z przedstawicieli usilnie rekalmując inwestycję twierdził, iż
          kolejne 4 domki będą oddane do użytku już w czerwcu. 3 dni później drugi z
          przedstawicieli "śpiewając" wydłużył ten termin o jeden kwartał :-). Co
          ciekawsze wszyscy jednogłośnie zapewniali, iż ceny mieszkań są stałe w USD, a
          wartość mieszkania w PLN uzależniona jest oczywiście od jego kursu
          (przypominam, iż dolar wyceniony był wówczas na poziomie ~3.9). Jak wiemy kurs
          USD w ostanim czasie jeszcze spadł. W związku z tym z Nowym Rokiem stała cena w
          USD mieszkania w firmie DEVCOR stała się Nową Ceną - i tak np. mieszkanie Dalia
          z 58000 USD netto wzrosło do kwoty 62000 USD netto. Jeśli dobrze umiem liczyć
          podwyżka obejmuje różnicę kursową USD ze stanu obecnego (~3.8) i
          wczesnojesiennego (~4.05) :-). Oczywiście firma tłumaczy to zmianą
          konstrukcyjną kolejnych budynków np. strop betonowy, ~ 12 cm cieńszy dach, 2
          razy większe dachowe okna (które w okresie zimmowy są przysypane śniegiem :-))
          etc. Powiem tak: NIE WIERZĘ BY TE ZMIANY KOSTRUKCYJNE WARTE BYŁY AŻ 4000 USD
          NETTO. Ale na tym nie koniec: w ofercie mieszkania nie mają piwnic (no
          rewelacją jest możliwość wynajęcia komórki lokatorskiej w budynku obok -
          ciekawe, czy też mają stałą cene w USD). Wykończenie tak jak w większości
          nowych lokali. Opórcz ścian w gładzi nie ma nic. Uwaga brak standardowo schodów
          w mieszkaniach dwupoziomowych (zaznaczam, iż ceny schodów w drewnie to wydatek
          rzędu 8000-30000 PLN - wydatki wykończenia więc rosną). Mógłbym jeszcze troszkę
          napisać, ale ograniczyłem się tylko do argumentów które mnie tuż przed
          podpisnaiem umowy mocno podirytowały. Na koniec podam jeszcze jedną
          ciekawostkę. Otóż udało mi się dotrzeć do Urzędu Miasta w Łomiankach.
          Rozmawiałem tam z osobą zajmującą się sprawami przeciwpowodziowymi. Zapoznałem
          się nawet z ekspertyzą jaka została przeprowadzona dla tego rejonu i wiecie co.
          Na dzień dziesiejszy stany wałów wiślanych na odcinku Łomianek wymagają
          kapitalnego remotnu i co najfajniejsze nie ma funduszy na ich modernizację.
          Ekspertyza dowodzi również, iż przy tzw. WODZIE STULECIA podtopienie
          gospodarstw sięgnie Kampinosu.
          Czy warto wydać tam pieniądze życia? Nie umiem na to pytanie odpowiedzieć w tej
          chwili. Powiem jedno (kontrowersyjnie): mimo powyższego jest to na dzień
          dzisiejszy jedna z ciekawszych ofert.
        • Gość: Jagoda Re: ŁOMIANKI - OSIEDLE TĘCZA - firma DEVCOR IP: 212.244.180.* 24.03.03, 13:15
          Witaj, chyba będziemy sąsiadami, bo ja w lipcu będę mieszkała na OSiedlu
          Tęcza..... Szukam kontaktu..... mój adres : jadziulek@wp.pl
          pozdrawiam,
          Jagoda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka